Malangnya, peguam perceraian lelaki sangat diminati. Apabila perkahwinan anda tidak dapat diperbaiki dan satu-satunya alternatif yang tinggal ialah perceraian, adalah penting anda memilih peguam yang berpengalaman, yang mampu mencapai keputusan yang adil dan melindungi hak anda. Sayangnya, memilih peguam perceraian yang baik tidak semudah memilih peguam yang tinggal berdekatan. Sekiranya anda dan isteri anda tidak berada dalam keadaan baik dan anda tidak mengharapkan pelayaran yang lancar, anda memerlukan peguam yang terkenal.

Pertimbangkan perkara berikut semasa mencari peguam perceraian untuk lelaki:

Berhati-hati dengan iklan

Ingat bahawa iklan bertujuan khusus untuk menarik perniagaan anda. Walaupun iklan boleh bermaksud pengacara itu bagus, jangan hanya bergantung pada iklan itu sahaja. Periksa peguam perceraian untuk reputasi lelaki dalam talian, dan / atau periksa dengan rakan atau saudara yang telah menggunakan perkhidmatan peguam tertentu.

Pilih peguam perceraian yang pakar dalam undang-undang keluarga

Sering kali, peguam perceraian untuk lelaki akan mengatakan bahawa mereka pakar dalam perceraian ketika mereka benar-benar tidak. Peguam boleh mengatakan bahawa mereka pakar dalam sesuatu walaupun mereka berlatih di lebih dari satu bidang, jadi berhati-hatilah. Periksa kelayakan , latar belakang dan rujukan peguam anda sebelum anda memutuskan untuk mengupahnya. Peguam yang anda pilih seharusnya mempunyai pengalaman atau bekerja dengan firma yang pakar dalam undang-undang keluarga, dengan keistimewaan peguam anda khususnya dalam perceraian.

Peruntukkan peguam perceraian tempatan

Kadang kala, anda akan melihat iklan peguam perceraian untuk lelaki yang iklannya bersifat nasional, bukan tempatan. Pastikan peguam yang anda tangani adalah tempatan. Ini bukan hanya kerana alasan kemudahan, tetapi juga kerana peguam anda perlu mahir dalam undang-undang perceraian untuk negeri anda. Undang-undang perceraian berubah mengikut negeri; pasti peguam anda perlu dilesenkan di negeri anda, tetapi juga memerlukan pengalaman berlatih di negeri itu. Sekiranya peguam anda baru sahaja berpindah dari negeri lain dan sekarang telah mendirikan kedai di negeri anda, dia mungkin tidak berpengalaman dalam undang-undang perceraian di negeri anda, walaupun berpengalaman secara umum.

Sewa peguam perceraian yang mempunyai pendekatan yang sama seperti anda

Malah peguam yang sangat baik boleh bertengkar dengan anda hanya kerana anda tidak bertentang mata. Cari seseorang yang mendengarkan anda, bersetuju dengan pendekatan umum anda, dan mempunyai kepentingan terbaik anda setiap saat. Ingatlah, anda mempekerjakan peguam anda untuk kepakarannya, pasti, tetapi itu disertakan dengan beberapa peringatan. Jangan hanya "menyerahkan kes anda" kepada peguam anda dan membiarkan dia memanggil semua tembakan. Anda adalah peserta penuh dalam proses perceraian anda sendiri, dan harus dianggap sama.

Sewa peguam perceraian yang mempunyai pengalaman luas di mahkamah

Walaupun anda mengharapkan perceraian anda bersahabat, sehingga proses pengadilan tidak sempurna dan asas, adalah idea yang baik untuk menyewa peguam perceraian untuk lelaki yang mempunyai pengalaman di mahkamah yang luas. Sekiranya anda harus pergi ke mahkamah, anda akan tahu bahawa anda mempunyai peguam yang berpengalaman di pihak anda yang dapat menangani apa yang akan berlaku (walaupun anda dibutakan olehnya); begitu juga, pengacara mahkamah yang baik biasanya mendapat penyelesaian yang adil walaupun ternyata anda tidak perlu pergi ke mahkamah, kerana peguam anda akan tahu bagaimana untuk berunding dan mendapatkan hasil yang terbaik untuk anda.

Peguam perceraian yang mempunyai kemampuan menyatukan keperibadian

Terlalu banyak orang yang tidak membicarakan keperibadian "menjalin hubungan" ketika mereka bercakap mengenai pengacara perceraian terbaik untuk lelaki, tetapi mereka seharusnya. Malah peguam terbaik tidak akan bekerja dengan baik jika anda tidak bertentang mata dengannya. Pastikan anda saling memadankan keperibadian dan nilai sedekat mungkin. Ini memudahkan pengacara anda untuk memperjuangkan apa yang anda mahukan, kerana dia benar-benar akan memahami apa yang anda mahukan dan tidak akan hanya "melakukan gerakan." Peguam yang baik akan melakukan pekerjaan yang baik tanpa mengira sama ada anda bertentang mata atau tidak, tetapi seorang peguam yang baik mungkin akan berprestasi lebih baik jika dia memahami dengan tepat apa yang anda mahukan, dan mengapa.

Pertimbangan lain

Ketika berkaitan dengan perceraian peguam untuk lelaki, masalah kewangan dan hak penjagaan sering kali saling berkaitan dengan perceraian itu sendiri. Sekiranya anda mempunyai anak, anda mahukan seorang peguam perceraian yang berpengalaman dalam masalah hak asuh anak sehingga anda mendapat hak penjagaan anak-anak anda dengan sewajarnya, atau bahkan hak penjagaan tunggal, mengikut mana-mana yang berlaku. Dengan cara yang sama, anda perlu melindungi kepentingan kewangan anda sehingga peguam perceraian anda harus memastikan anda membuat pembayaran sokongan anak yang adil (tetapi tidak berlebihan), dan sokongan suami isteri, jika perlu, juga wajar.

Ringkasan Semasa anda mencari peguam perceraian, anda mesti ingat beberapa perkara yang sangat berharga bagi anda sekiranya berlaku perceraian. Peguam anda mempunyai pengalaman terbaik dalam undang-undang keluarga, berpengalaman luas di ruang mahkamah. Peguam anda mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan. jangan pergi dengan iklan anda pengacara mesti mempunyai pengalaman besar di lokasi tempatan. Sekiranya anda mempunyai anak, peguam anda boleh mendapatkan hak penjagaan anak-anak anda dengan adil.

Peguam perceraian yang baik untuk lelaki mempunyai ciri-ciri tertentu

 • Pengalaman luas dengan undang-undang keluarga dan perceraian
 • Berlesen di negeri anda - untuk jangka masa yang ketara
 • Mempunyai pengalaman di ruang sidang - walaupun akhirnya tidak diperlukan
 • "Meshes" dengan anda

Mengapa Perceraian Boleh Menjadi Sulit Untuk Lelaki?

Bagi dua orang yang menghadapi akhir perkahwinan mereka, perceraian dapat membuat mereka merasa seperti gagal. Apa yang kelihatan seperti keputusan terbaik yang pernah mereka buat sekarang nampaknya yang terburuk, dan tidak ada jalan keluar yang mudah dari itu. Tetapi semakin banyak lelaki sekarang mengatakan bahawa bagi mereka secara khusus, perceraian sangat buruk.

Mempunyai peguam yang berpengalaman di sisi anda dapat membantu mengurangkan kemerosotan emosi perceraian, terutamanya jika anda merasakan mahkamah berat sebelah.

Lelaki Sama Baik Ibu Bapa

Sebilangan besar negeri mengikut piawaian "kepentingan terbaik kanak-kanak" yang menghendaki mahkamah mempertimbangkan beberapa faktor ketika menentukan hak penjagaan yang mana satu pun adalah hubungan seks ibu bapa. Kes penjagaan tidak bertujuan untuk memihak kepada ibu bapa berbanding yang lain. Namun menurut sebuah kajian pada tahun 2011, banyak orang berpendapat bahawa undang-undang itu menguntungkan ibu daripada ayah ketika datang ke tugas pengasuhan dan pembayaran sokongan. Persepsi itu tetap ada walaupun beberapa kajian penyelidikan menunjukkan bahawa tidak ada bukti yang menyokongnya. Ramai dalam gerakan hak lelaki berpendapat bahawa mereka tidak diberi layanan yang sama dalam hal pembubaran perkahwinan dan pengaturan hak asuh anak. Itulah sebabnya penting bagi mereka untuk mengambil nasihat undang-undang dari firma yang memahami perspektif unik mereka.

Bagaimana Perceraian Tanpa Kerosakan Merosakkan Hak Lelaki

Pada asalnya, setiap negara di AS memiliki serangkaian "alasan" individu, atau alasan, mengapa perceraian dapat diberikan. Sebab-sebab ini perlu dibuktikan di mahkamah dengan saksi, bukti, dan keterangan agar hakim boleh bercerai. "Sebab" perceraian yang paling biasa adalah:

 • Perzinaan;
 • Kegilaan Tidak Boleh Diubati;
 • Alkoholisme Kronik;
 • Penderaan Mental atau Fizikal;
 • Pengabaian selama lebih dari 1 tahun; atau
 • Suruhanjaya Seorang Penipu.

Ringkasan

Perceraian selalu lebih sukar bagi lelaki, kerana beberapa negeri memihak kepada wanita. Sebagai wanita menganggap sebagai ibu bapa yang baik mengapa orang tidak menganggap lelaki sebagai ibu bapa yang baik kerana lelaki ini menghadapi banyak kesukaran dalam menjaga anak-anak mereka. Peguam anda mempunyai kemampuan yang menghasilkan keputusan hakim yang tidak berat sebelah untuk anda.

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah pengacara yang pakar dalam undang-undang keluarga, dan memiliki pengalaman dalam masalah perceraian, hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan dukungan suami isteri. Seorang peguam perceraian pakar dalam undang-undang sivil. Bidang ini dapat dipenuhi dengan emosi dan keputusan yang mengubah hidup. Oleh itu, seorang peguam perceraian mesti menangani dengan baik pelbagai isu undang-undang keluarga dari perceraian, pembatalan perkahwinan, dan pemisahan undang-undang kepada hak penjagaan anak, sokongan anak dan hak lawatan. Mereka juga dipanggil peguam perceraian atau peguam amalan keluarga.

Syarat yang perlu diketahui

Penjagaan : Mempunyai hak untuk anak anda. Pemeliharaan boleh menjadi sah, yang bermaksud bahawa anda berhak membuat keputusan penting mengenai kesejahteraan anak anda, atau fizikal, yang bermaksud bahawa anak itu tinggal dan dibesarkan oleh anda.

Perjanjian prenuptial: Satu perjanjian yang dibuat di antara seorang lelaki dan seorang wanita sebelum berkahwin di mana mereka melepaskan hak masa depan untuk masing-masing harta sekiranya berlaku perceraian atau kematian.

Penetapan: Perjanjian yang dimeterai oleh pasangan bercerai yang menyelesaikan masalah di antara mereka dan sering dimasukkan ke dalam perintah atau keputusan akhir pengadilan dan keputusan.

Tugas seorang peguam Perceraian

Tugas peguam perceraian berbeza-beza bergantung pada spesifik kes ini. Secara umum, bagaimanapun, seorang pengacara bertanggungjawab untuk membantu klien sepanjang proses, dari pertemuan pertama, untuk menyelesaikan masalah setelah perceraian selesai. Peguam perceraian menyediakan:

 • Nasihat mengenai cara menguruskan harta perkahwinan, akaun bank, kad kredit, dan aset perkahwinan lain
 • Jaminan kemajuan yang dicapai mengenai perselisihan, proses pengadilan, dan tahap proses perceraian
 • Penyediaan dan pengadilan pengadilan semua dokumen yang terlibat, seperti surat panggilan dan aduan, usul, dan kertas hak asuh, serta penyediaan perintah perceraian dan hak penjagaan terakhir
 • Perantara untuk menangani konflik semasa proses perceraian, seperti pertikaian hak penjagaan, dan perbalahan mengenai harta
 • Perwakilan di semua perbicaraan mahkamah

Isu yang Terlibat dalam Perceraian

Pada dasarnya, perceraian adalah proses undang-undang di mana dua pihak memutuskan hubungan sah dan kewangan mereka. Tetapi setiap perceraian adalah unik dan kebanyakannya melibatkan pertikaian mengenai hal-hal seperti hak penjagaan anak atau pembahagian harta. Berikut adalah isu utama yang dihadapi oleh peguam perceraian:

Pembahagian Harta: Semua harta yang diperoleh oleh mana-mana pasangan selepas tarikh perkahwinan dianggap "harta perkahwinan" dan tertakluk kepada pembahagian yang adil.

Alimony: Tunjangan tunjangan , atau suami isteri, adalah pembayaran bulanan yang dilakukan oleh satu pasangan kepada pasangan lain sesuai dengan perjanjian penyelesaian atau perintah pengadilan. Tunjangan dimaksudkan untuk memperbaiki sebarang kesan perceraian ekonomi yang tidak adil.

Sokongan Anak: Sokongan anak adalah pembayaran bulanan yang dibuat oleh ibu bapa bukan kustodian kepada ibu bapa penjaga untuk dibelanjakan untuk keperluan anak.

Penjagaan Anak: Apabila keluarga berpisah, ibu bapa dan pengadilan mesti memutuskan apa yang terbaik untuk anak-anak di bawah umur, termasuk di mana mereka akan tinggal dan bagaimana keputusan dibuat. Ini merupakan bahagian yang paling sukar dalam proses perceraian.

Penerangan & Kemahiran Kerja Diperlukan untuk peguam perceraian

Semasa menamatkan perkahwinan, banyak aspek undang-undang mesti diberi perhatian. Seorang peguam perceraian bertanggungjawab untuk pembahagian aset dan hutang antara pasangan suami isteri. Sekiranya terdapat anak-anak yang terlibat, seorang peguam perceraian akan membantu menetapkan syarat-syarat hak penjagaan anak dan sokongan anak. Penyelidikan menyeluruh diperlukan untuk mengumpulkan bukti sokongan dalam setiap kes. Kertas kerja terperinci mesti disusun dan kemudian diserahkan ke mahkamah yang mendokumentasikan bukti. Untuk pemisahan undang-undang, seorang peguam perceraian melakukan pemisahan itu melalui perintah mahkamah.

Seorang peguam perceraian mesti unggul dalam beberapa kemahiran unik. Mereka harus menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat mempengaruhi kehidupan pelanggan mereka. Walaupun sukar, peguam perceraian tetap tidak menghakimi untuk membantu mereka dalam mempromosikan kepentingan terbaik pelanggan mereka. Kemahiran interpersonal mereka mesti kuat kerana mereka berurusan dengan pelbagai hubungan dalam profesion mereka. Kemahiran advokasi, mediasi dan penyelesaian sengketa alternatif harus diperoleh dan dikuasai di sekolah undang-undang serta melalui pengalaman kerja berterusan di lapangan.

Ringkasan

 • Peguam perceraian yang khusus dalam undang-undang keluarga, hak penjagaan anak, lawatan, harta benda seperti kad kredit, akaun bank dan sokongan suami isteri. Peguam perceraian mempunyai pengetahuan lengkap mengenai kerja kertas, dan menghadapi semua konflik yang berlaku di ruang mahkamah. Peguam perceraian mesti mewakili dalam semua perbicaraan. *

Berikut adalah jenis perceraian yang paling biasa:

 • Kesalahan perceraian dan kesalahan.
 • Penceraian yang tidak dapat dipertikaikan.
 • Timbang Tara.
 • Pengantaraan.
 • Penceraian secara kolaboratif.
 • Penceraian ingkar.
 • Ringkasan perceraian.
 • Perceraian yang dipertikaikan.

Perceraian yang dipertikaikan

Perceraian yang dipertikaikan bermaksud bahawa salah satu daripada beberapa isu perlu didengar oleh hakim di peringkat perbicaraan, ini lebih mahal, dan pihak-pihak perlu membayar masa dan persiapan peguam. Dalam perceraian seperti itu, pasangan suami isteri tidak dapat menyetujui isu-isu seperti hak penjagaan anak dan pembahagian aset perkahwinan. Dalam situasi seperti itu, proses litigasi mengambil masa lebih lama untuk diselesaikan.

Perceraian yang tidak dipertikaikan

Walaupun setiap perceraian mesti menyebutkan salah satu daripada lima sebab kerosakan yang tidak dapat diselesaikan di atas, itu tidak bermaksud setiap perceraian harus dipertandingkan di mahkamah. Ketika responden menerima petisyen perceraian, mereka selalu memiliki pilihan untuk menerimanya, dan menandatangani petisyen untuk menunjukkan persetujuan mereka terhadap proses perceraian. Perceraian yang tidak diadili merupakan sebahagian besar perceraian di England dan Wales, sebahagian besarnya kerana perceraian kurang tekanan dan jauh lebih murah daripada perceraian yang dipertikaikan. Walaupun begitu, kedua-dua pihak dalam perceraian yang tidak disarankan disarankan untuk bersetuju dengan penyelesaian kewangan perceraian.

Kesalahan perceraian

Penceraian berdasarkan kesalahan boleh dipertikaikan; penilaian kesalahan mungkin melibatkan tuduhan bersekongkol pihak-pihak (bekerjasama untuk mendapatkan perceraian), atau pengampunan (menyetujui kesalahan), pergaulan (menipu seseorang untuk melakukan kesalahan), atau provokasi oleh pihak lain. Perceraian kesalahan yang dipertandingkan boleh menjadi mahal, dan biasanya tidak praktikal kerana akhirnya perceraian diberikan. Kejujuran perbandingan adalah doktrin yang digunakan untuk menentukan pasangan mana yang lebih salah ketika kedua-dua pasangan bersalah melakukan pelanggaran.

Penceraian tanpa kesalahan

Kerajaan merancang untuk mereformasi proses perceraian untuk menghilangkan konsep kesalahan dan kesalahan dalam usaha mengurangkan konflik yang kadang-kadang boleh menyebabkan undang-undang perceraian. Walau bagaimanapun, perceraian 'tanpa kesalahan' ini belum ada.

Ini bermaksud bahawa anda masih harus membuktikan 'kerosakan yang tidak dapat diselesaikan' sebagai alasan perceraian anda di England dan Wales, kerana salah satu sebab berikut:

Berzina : Di mana anda mesti memberikan bukti bahawa pasangan anda telah melakukan hubungan seksual dengan anggota lawan jenis

Tingkah laku yang tidak masuk akal: Di mana tingkah laku pasangan anda sangat buruk sehingga tidak ada orang yang munasabah

Desertion: Sekiranya pasangan anda tidak hadir lebih dari dua tahun dalam dua setengah tahun terakhir tanpa alasan yang baik atau persetujuan anda

Apabila anda menjalani kehidupan yang terpisah selama lebih dari dua tahun: Ini membolehkan anda bercerai sekiranya kedua-dua belah pihak bersetuju

Apabila anda menjalani kehidupan yang terpisah selama lebih dari lima tahun: Ini membolehkan anda bercerai walaupun hanya satu pihak.

Ringkasan perceraian

Ringkasan (atau sederhana) perceraian, yang terdapat di beberapa bidang kuasa, digunakan ketika pasangan memenuhi syarat kelayakan tertentu atau dapat menyetujui isu-isu penting sebelumnya.

Faktor utama:

 • Tempoh perkahwinan yang singkat (kurang dari lima tahun)
 • Ketiadaan anak-anak (atau, di beberapa bidang kuasa , peruntukan hak penjagaan anak dan arahan dan jumlah sokongan anak) sebelum ini)
 • Ketiadaan atau nilai minimum harta tanah yang dipermasalahkan dan sebarang bebanan yang berkaitan seperti gadai janji
 • Ketiadaan harta sepakat sebagai perkahwinan melebihi had nilai tertentu (sekitar $ 35,000 tidak termasuk kenderaan)
 • Ketidakhadiran, untuk setiap pasangan, tuntutan terhadap harta peribadi melebihi had nilai tertentu, biasanya sama dengan jumlah harta perkahwinan, dengan tuntutan tersebut termasuk tuntutan hak milik eksklusif sebelumnya yang digambarkan oleh pasangan lain sebagai perkahwinan

Penceraian secara kolaboratif

Penceraian kolaboratif adalah kaedah untuk menceraikan pasangan untuk mencapai persetujuan dalam masalah perceraian. Dalam perceraian kolaboratif, para pihak merundingkan penyelesaian yang disepakati dengan bantuan peguam yang dilatih dalam proses perceraian kolaboratif dan dalam pengantaraan dan sering dengan bantuan pakar kewangan netral atau jurulatih perceraian. Para pihak diberi kuasa untuk membuat keputusan sendiri berdasarkan keperluan dan minat mereka sendiri, tetapi dengan maklumat lengkap dan sokongan profesional sepenuhnya. Perbelanjaan, kata mereka, mesti dilihat di bawah tajuk kewangan dan emosi. Juga, pengalaman bekerja secara kolaboratif cenderung meningkatkan komunikasi antara pihak, terutama ketika pelatih kolaboratif terlibat, dan kemungkinan untuk kembali ke pengadilan setelah berpisah atau perceraian dikurangkan. Dalam proses kolaborasi, jika para pihak tidak mencapai kesepakatan, dokumen atau informasi yang ditukarkan selama proses kolaborasi tidak dapat digunakan di pengadilan kecuali dengan persetujuan antara para pihak.

Penceraian elektronik

Portugal, misalnya, membenarkan dua orang mengajukan permintaan elektronik untuk perceraian kolaboratif tanpa kesalahan dalam entiti pentadbiran bukan kehakiman. Dalam kes tertentu, tanpa anak, harta tanah, tunjangan, atau alamat biasa, dapat diselesaikan dalam masa satu jam.

Perceraian yang dimediasi

Perantaraan perceraian adalah alternatif kepada perbicaraan perceraian tradisional. Dalam sesi perceraian perceraian, seorang pengantara memudahkan perbincangan antara kedua-dua pihak dengan membantu komunikasi dan memberikan maklumat dan cadangan untuk membantu menyelesaikan perbezaan. Pada akhir proses mediasi, pihak yang berpisah biasanya telah membuat perjanjian perceraian yang dapat diserahkan kepada pengadilan. Sesi pengantaraan boleh merangkumi pengacara pihak, pengacara netral, atau pengantara-pengantara yang dapat memberitahu kedua-dua pihak mengenai hak undang - undang mereka, tetapi tidak memberikan nasihat kepada mana-mana pihak, atau dapat dilakukan dengan bantuan mediator fasilitatif atau transformatif tanpa pengacara. hadir sama sekali. Perantaraan perceraian secara signifikan lebih murah, baik dari segi kewangan dan emosi, daripada proses pengadilan.

Ringkasan

Terdapat pelbagai jenis perceraian. Perceraian yang dipertikaikan adalah lebih banyak perbelanjaan kerana kedua-dua pihak membayar peguam untuk persiapan kes. Perceraian yang dipertikaikan mempunyai beberapa perkara dan kedua-dua pihak bersetuju mengenai perkara itu. Dalam kesalahan perceraian kedua-dua pihak bekerjasama untuk bercerai. Perceraian tanpa kesalahan berlaku apabila anda membuktikan perzinaan, tingkah laku yang tidak masuk akal, penolakan, menjalani kehidupan yang terpisah selama tiga hingga lima tahun. Ringkasan perceraian mempunyai beberapa faktor utama iaitu tempoh perkahwinan yang pendek, ketiadaan anak, ketiadaan masalah harta benda dan ketiadaan harta benda yang dipersetujui. Dalam perceraian kolaboratif, para pihak merundingkan penyelesaian yang dipersetujui dengan bantuan peguam yang terlatih dalam perceraian kolaboratif. Prosedur perceraian elektronik selesai dalam masa satu jam sekiranya tiada anak, harta tanah dan alamat bersama. Dalam pengantaraan perceraian pengantara memudahkan perbincangan antara kedua-dua pihak dengan membantu komunikasi dan memberikan maklumat dan cadangan untuk membantu menyelesaikan perbezaan. Pada akhir proses mediasi, pihak yang berpisah biasanya telah membuat perjanjian perceraian yang disesuaikan.

Soalan yang kerap diajukan

Berapakah kos purata untuk peguam perceraian?

Kos purata untuk peguam perceraian adalah $ 250 sejam dan anda akan membelanjakan sekitar $ 15,000. Mengupah peguam perceraian untuk perwakilan, kemungkinan anda akan menghabiskan antara $ 100 hingga $ 650 sejam.

Adakah lebih baik mempunyai peguam perceraian lelaki atau wanita?

Peguam lelaki tidak lebih baik, lebih sukar, atau lebih sukar untuk bergaul daripada peguam wanita. Tetapi, walaupun jantina peguam lain dalam suatu kes tidak begitu penting, kualiti lain mengenai pengacara itu akan membuat semua perbezaan di dunia.

Mengapa perceraian begitu mahal?

Yang perlu anda bayar hanyalah lesen perkahwinan itu sendiri. Bercerai sebaliknya tidak begitu murah. Kebenaran sederhana adalah bahawa perceraian itu mahal kerana kedua-dua pihak tidak boleh bersetuju. Mereka menggunakan proses perceraian untuk melemparkan tusukan, pukulan, dan apa sahaja yang mereka dapat saling menarik antara satu sama lain.

Apa maksudnya apabila perceraian tidak dipertikaikan?

Perceraian yang tidak dapat dipertikaikan adalah di mana satu pihak memutuskan untuk memulakan perceraian dengan mengemukakan Penyataan Tuntutan Perceraian atau Penyataan Tuntutan Perceraian dan Pembahagian Harta Tanah Perkahwinan. Penyataan Tuntutan kemudian disampaikan secara peribadi kepada pasangan yang terasing.

Pada usia berapa perceraian paling biasa?

30 tahun

Umur purata bagi pasangan yang mengalami perceraian pertama adalah 30 tahun. 24. 60 peratus daripada semua perceraian melibatkan individu berusia 25 hingga 39. 25 tahun.

Kesimpulannya

Peguam perceraian untuk lelaki bergantung sepenuhnya kepada kriteria memilih peguam perceraian. Anda mesti memilih kepakaran dan peguam perceraian yang berpengalaman, yang mesti mempunyai pengetahuan lengkap mengenai undang-undang keluarga dan undang-undang sivil. dia mesti mempunyai kemampuan keperibadian bersatu maka dia mencapai apa yang kamu mahukan.

Artikel berkaitan

Peguam perceraian