Adakah Doc Martens Berjalan Besar? Sebilangan besar Doc Martens berlaku untuk orang yang tidak mempunyai ukuran pertengahan; bagaimanapun, kasut Doc Martens tradisional biasanya agak besar. Doc Martens menawarkan pelbagai jenis kasut mereka, yang mungkin sedikit merisaukan orang yang mempunyai saiz pertengahan. Sekiranya anda mempunyai ukuran perantaraan (mis., 8 ⁄ atau 9 ⁄ 2), pergi kira-kira separuh (misalnya, 8 atau 9), bukan ukuran.

Adakah Doc Martens Berjalan Besar?

Sebilangan besar Doc Martens berlaku untuk orang yang tidak mempunyai ukuran pertengahan; bagaimanapun, kasut Doc Martens tradisional biasanya agak besar. Apabila anda mempunyai ukuran pertengahan, pertimbangkan untuk mengecilkan atau memakai sepasang kaus kaki bulu ekstra atau sisipan yang sama.

Terdapat buku panduan dalam catatan ini lebih jauh jika anda memerlukan cadangan tambahan mengenai ukuran. Terdapat juga panduan WHICH Docs, yang sangat besar dan tidak.

Doc Martens mempunyai lebih banyak kawasan untuk memakai beberapa stoking besar sehingga anda boleh memakainya. Penting untuk mempunyai ruang untuk kaus kaki panjang ketika anda masuk ke Doc Martens sekiranya pengguna dapat menyelamatkan jari kaki dan lepuh yang lemah.

Kasut adalah ukuran yang tepat (United Kingdom 6, USA 8, Euro 39) dan patah dengan baik - 11 tahun saya memakainya! Terdapat ruang untuk pergelangan kaki saya, dan saya mempunyai langkah yang agak lebih besar daripada biasa. Mereka sesuai sebagai kasut karya seni Doc Marten yang direka untuk.

Kami ingin memastikan bahawa kami mendapat ukuran yang sesuai ketika membeli beberapa dokumen Martens. Ini sangat penting kerana kasut ini mungkin sukar dilakukan, dan kami tidak mahu menyumbang kepada penderitaan ini dengan but yang terlalu ketat.

Doc Martens menawarkan pelbagai jenis kasut mereka, yang mungkin sedikit merisaukan orang yang mempunyai saiz pertengahan. Sekiranya anda mempunyai ukuran perantaraan (mis., 8 ⁄ atau 9 ⁄ 2), pergi kira-kira separuh (misalnya, 8 atau 9), bukan ukuran.

Oleh kerana but sedikit tinggi, ukurannya adalah separuh. Beberapa ruang goyangan untuk stoking masih ada, jadi jangan terlalu risau. Sekiranya anda bersaiz penuh, beli dan jangan ukuran kasut mengikut ukuran anda. Sekiranya anda rasa but agak terlalu besar, tambahkan insole.

Adakah Sandal Doc Martens Berjalan Besar?

Sandal Doc Martens besar, jadi lebih baik ukurannya jika ukurannya sederhana. Ramai pengguna Reddit dan Amazon mencadangkan anda membeli saiz kasut Doc Martens vintaj anda untuk hasil yang optimum.

Banyak pembaca Reddit dan pelanggan Amazon pada kasut Dr. Martens bersetuju bahawa mereka merasa lebih besar daripada saiz kasut, jadi pertimbangkan bahawa semasa membeli-belah. Sebilangan pelanggan mengesyorkan bahawa jika mereka merasa agak besar, anda boleh menegangkan selipar anda, yang dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Adakah Doc 2500 Martens Berjalan Besar?

2500 but Doc Martens berjalan besar kerana sentuhannya lebih besar daripada Doc Martens yang lain. Kami mengesyorkan anda mengurangkan ukuran anda jika ukurannya sedang. Sekiranya anda kenyang, beli ukuran tepat anda dan harapkan sedikit lebih banyak ruang untuk kaus kaki tebal.

Harap maklum bahawa versi wanita dari 2500 but lebih rendah daripada model unisex, jadi dapatkan ukuran yang betul jika anda mempunyai kaki yang besar. Mereka juga lebih sukar untuk masuk daripada varian but unisex.

Adakah Doc Chelsea Boots Martens Berjalan Besar?

Doc Martens Chelsea Boots sesuai dengan ukuran. Tetapi mereka boleh menjadi besar bagi individu yang lebih suka ukuran pertengahan. Sekiranya anda mempunyai ukuran pertengahan, maka anda akan menurunkan ukurannya ketika anda membeli Chelsea Boots.

Ini sangat baik dan tidak terlalu nipis untuk kaki lebar. Ukuran ke bawah lebih disukai jika anda mempunyai keraguan dan meninggalkan kawasan goyangan untuk jari kaki.

Stoking tebal dan tapak kaki tersedia jika anda ingin menggunakannya untuk membantu memecahkan kasut. Pada mulanya, Ankle Boots boleh menjadi curam, jadi pastikan anda memisahkannya.

Adakah Vegan Doc Martens Big Run Besar?

Vegan Doc Martens sesuai dengan saiz kasut asli. Sekiranya gaya but asli sangat besar, versi vegetarian juga akan besar. Perlu diingat bahawa bentuk kasut vegan lebih cepat daripada versi kulit lembu dan lebih cepat ke bilik. Sekiranya ragu-ragu, satu ukuran dikurangkan. Kita juga harus perhatikan bahawa Boots vegan lebih selesa daripada setara kulitnya.

Adakah Jadon Doc Martens Berjalan Besar?

Jadon Doc Martens agak besar, jadi cubalah ukuran butang ini jika anda mempunyai ukuran pertengahan. Sekiranya anda mempunyai ukuran penuh, dapatkan kasut sesuai dengan ukuran anda. Akan ada ruang tambahan untuk kaus kaki panjang tanpa kasut di kaki anda menjadi sangat ketat.

Lebih baik memakai beberapa kaus kaki tahan lepuh atau kaus kaki berbulu besar ketika masuk. Kita juga harus perhatikan bahawa ia lebih berat daripada kasut asli dari Doc Martens, dan mereka tidak terlalu selesa. Kami berhasrat untuk menjadi boot chunky yang besar, kelihatan hebat dalam pakaian punk / trendy.

Nasihat untuk Saiz Doc Martens

Setelah memeriksa sama ada Doc Martens berjalan besar (termasuk model mana), kami akan beralih ke panduan ukuran lebih lanjut. Banyak individu meminta pertolongan mengenai ukuran; oleh itu, saya telah membuat Panduan Saiz ini untuk Doc Martens.

Pasangan Doc Martens yang diselaraskan dengan baik harus merasakan yang berikut dalam ukuran yang tepat:

• Terdapat banyak ruang untuk menggoyangkan jari kaki. Anda tidak boleh merasa sesak atau tidak selesa.

• Dokumen tidak boleh menekan kaki anda atau membuat lengkungan anda menyakitkan.

• Biasanya menggosok ke bahagian bawah tumit anda, dan ini akan hilang setelah anda memecahkan kasut anda.

• Anda tidak seharusnya merasa tergelincir dengan banyak atau tidak. Perlu diingat bahawa mereka akan menjadi lebih luas setelah kasut anda pecah. Ini kerana kulit anda dilembutkan dan dibentuk.

Ringkasan

Sebilangan besar Doc Martens berlaku untuk orang yang tidak mempunyai ukuran pertengahan; bagaimanapun, kasut Doc Martens tradisional biasanya agak besar. Apabila anda mempunyai ukuran pertengahan, pertimbangkan untuk mengecilkan atau memakai sepasang kaus kaki bulu ekstra atau sisipan yang sama.

Adakah Doc Martens naik atau turun?

Sekiranya ragu-ragu, disarankan untuk menurunkan Doc Martens jika anda mempunyai kasut perantaraan, terutama jika anda mempunyai kaki yang besar. Sekiranya anda mempunyai kasut bersaiz penuh, beli ukuran yang sesuai. Akan ada beberapa ruang tambahan untuk sol dan stoking kasar, yang berguna untuk bekerja di but ini.

Setelah membaca banyak ulasan ukuran mengenai Doc Martens, saya menyedari bahawa persoalan terbesar adalah, "Dr Martens ukuran lebih besar atau lebih kecil?" Sekiranya ragu-ragu, selalu disarankan untuk lebih kecil, terutama sekali jika anda mempunyai ukuran menengah kerana Doc Martens entah bagaimana tidak menutup produk mereka.

Adakah Doc Martens Baik untuk Orang Tinggi?

Doc Martens biasanya sesuai untuk digunakan, tetapi but asli adalah besar. Sekiranya anda mempunyai ukuran menengah, disarankan untuk mengurangkan ukuran anda. Sekiranya anda mempunyai ukuran penuh, beli ukuran yang tepat, dan harapkan jari kaki dan sepasang kuki anda mempunyai ruang gerak yang bagus.

Kini dikenali sebagai salah satu jenama kasut paling legendaris di UK, Dr. Martens terkenal dengan kasut praktikal yang kuat, selesa dan tahan lama.

Setelah diterbitkan pada tahun 1860 oleh kelas pekerja dan menengah di UK, orang-orang yang memberontak terhadap kepenggunaan kemudian mengambil Dr. Martens pada akhir tahun 60-an dan 70-an. Sejak itu, Dr. Martens semakin dikaitkan dengan pemberontakan, budaya hippie, dan gaya kecil.

Di seluruh dunia sebagai kasut yang paling tahan lama yang pernah anda beli, Dr. Martens adalah barang aset yang anda gemari tanpa syarat dan dapat merancang hampir semuanya dengan baik.

Bagaimana saya boleh berpisah dengan Dr. Martens?

• Pertama, lebih mudah - berjalan-jalan di udara dalaman yang lembut dan membiasakannya. Lakukan ini untuk faedah terbaik setiap hari.

• Dr. Martens 'Wonder Balsam melembutkan but, dan gabungan minyak kepompong, lanolin, dan lilin lebah akan menghidrat dan melembutkan kulit yang lembut.

• Tanggalkan tapak kaki dalam jika anda mendapati bahawa semasa anda berjalan, anda merasakan tekanan pada kaki anda atau jika kelihatan terlalu dekat.

• Apabila anda merasa agak longgar, pasangkan insol pelindung di Dr Martens untuk memastikan kaki anda selesa dan tidak tergelincir.

• Untuk beberapa pemakaian pertama, pakai beberapa lapisan stoking atau sepasang tebal tambahan. Ini melindungi bukan sahaja kaki anda dari lepuh tetapi juga mendorong suede melembutkan dan membentuk kaki anda.

• Bertekun! Martens membentuk kaki anda, oleh itu usaha anda perlu dilakukan. Setelah masuk, mereka adalah pasangan paling selesa di kasut anda, jadi perlahan, tetapi teruskan. Perlu beberapa minggu untuk membuatnya mudah rosak dan selesa, tetapi anda akan sampai di sana.

Adakah Dr. Martens mempunyai kasut yang besar, kecil, atau benar?

Dr Martens selalunya sesuai dengan ukuran; oleh itu, kami menggalakkan anda untuk mendapatkan ukuran khas. Walau bagaimanapun, Dr. Martens boleh berbeza-beza mengikut gaya pembelian anda.

Kadang-kadang kasut klasik boleh memuat sedikit besar, jadi pertimbangkan untuk menaikkan ukuran atau mendapatkan insole di antara. Juga, berhati-hati, semasa bergerak ke atas, bahawa ini kebanyakannya mempengaruhi panjang dan bukannya lebar.

Bagaimana saya boleh melindungi Dr. Martens saya?

Walaupun kasut sol Dr. Martens tidak tahan air, binaannya yang kukuh dan tangguh tunggal menyokong elemen tersebut. Balsem kasut pelindung seperti Wonder Balsam dari Dr. Martens akan meningkatkan ketahanan air Dr. Martens anda.

Balsam terdiri daripada campuran unik minyak kelapa, lanolin, dan lilin lebah, melindungi suede dari air, cairan, dan garam. Wonder Balsam juga menghidrat kulit dan mencegah retak.

Sebelum anda menggunakannya terlebih dahulu, semestinya berikan Dr. Martens penyembur kalis air sekali sebelum dan keringkan jika menjadi basah kerana pendedahan air yang lama tidak baik untuk kulit.

Bagaimana saya boleh membersihkan Dr. Martens saya?

Ini bergantung pada bahan dari mana mereka menghasilkan kasut anda.

Kami mengesyorkan pembersihan, penyaman dan penggilap untuk produk kulit Dr. Martens setiap 3-4 bulan. Untuk maklumat lengkap mengenai proses ini, sila lihat di atas.

Bagaimana saya boleh menggilap Dr. Martens saya?

1. Bersihkan kasut anda: Tanggalkan tali dan bersihkan setiap komponen kasut anda dengan air suam dan sabun cecair, bermula dengan bahagian bawah dan naik ke atas. Gunakan tuala basah, menyikat kasut, dan sikat gigi untuk sampai ke kawasan yang lebih keras seperti mata.

2. Perapi kulit: Urut kondisioner ke Dr. Martens anda dengan tuala atau span, menggunakan perapi kulit berkualiti seperti Dr. Martens Wonder Basalt. Ini mencegah kulit lembu mengering, membelah, dan kehilangan ketahanannya, menjadikannya halus dan selesa.

3. Polish: Sekali lagi, gunakan cat dengan cat berkualiti yang sesuai dengan warna kulit anda (Dr. Martens mempunyai rangkaian cat yang sangat disyorkan sendiri), gosokkan kasut anda dengan tuala mengikut arah jam yang menghangatkan lilin yang memudahkan penggunaan cat.

4. Biarkan berehat: Setelah kasut anda digosok, biarkan kilauan duduk sekurang-kurangnya 15 - 20 pada kasut anda.

5. Penyangga: Gunakan sikat kasut untuk mengeringkan kulit dengan ringan sehingga bersinar ke kulit dan secara bersamaan menghilangkan sebarang cat yang berlebihan.

6. Bersinar: Lap kulit agar bersinar dengan tiub nilon bersih dan teknologi kilauan cermin sambil menghilangkan habuk dan cat yang berlebihan.

Ringkasan

Doc Martens biasanya sesuai untuk dipakai, tetapi but asli adalah besar. Sekiranya anda mempunyai ukuran menengah, disarankan untuk mengurangkan ukuran anda. Sekiranya anda mempunyai ukuran penuh, beli ukuran yang tepat, dan harapkan jari kaki dan sepasang kuki anda mempunyai ruang gerak yang bagus.

Adakah Dr Martens tidak seksual?

 • Ya! Dr. Martens sangat mempercayai kreativiti di luar jantina; semua reka bentuk akan menjadi uniseksual untuk semua. Moto mereka; pakai jika anda suka kerana semua fesyen mereka yang paling ikonik adalah uniseksual.

 • Dan walaupun tidak ada pilihan unisex, banyak koleksi Dr. Martens hanya mempunyai rekaan maskulin dan feminin.

 • Tetapi perhatikan kualitinya kerana rekaan wanita berlabel dapat sedikit lebih kecil, jadi anda mungkin harus mengubah ukuran anda agar sesuai dengan gaya yang anda inginkan.

Bolehkah saya menyelesaikan masalah Dr. Martens saya?

 • Bahagian bawah Dr. Martens AirPair yang terkenal terkenal dengan ketahanan yang kuat, dan kami hanya boleh menyelesaikannya dalam keadaan yang melampau untuk meningkatkan kehidupan anda.

 • Oleh kerana kebanyakan kasut Dr. Martens dibentuk dalam satu bahagian, mereka harus kembali ke kilang untuk menjahit sol yang baru. Sekiranya kasut anda perlu diselesaikan kerana kerosakan yang mendadak, kami mempertimbangkan untuk memanggil jenama tersebut untuk mengetahui apakah kasut tersebut dapat diperbaiki.

Dari mana Dr. Martens berasal?

 • Dari syarikat Cobbs Lane di Thomson, Northampton, Dr. Martens telah menghasilkan kasut dan but khasnya sejak tahun 1970, dan ia terus beroperasi hingga kini.

 • Sehingga baru-baru ini, semua kasut dan kasut Dr. Martens di Ireland dibuat dengan jenama Wollaston, tetapi perniagaan sekarang juga membekalkan produk ke beberapa kilang di seluruh dunia untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat.

Berapa lama Doc Martens berlangsung?

 • Kasut Dr. Martens terkenal kerana umur panjang, dan kebanyakan pemakainya membuktikan bahawa mereka bertahan sehingga 30 tahun dan lebih.

 • Kasut Dr. Martens dapat bertahan seumur hidup jika dijaga dengan baik, kerana kami menjadikannya kulit sapi berkualiti tinggi atau setara vegan, yang diuji secara meluas untuk menjamin ketahanannya.

 • Itulah sebabnya anda membaca kisah individu dalam Dokumen yang disampaikan oleh ibu bapa mereka dan mengapa selalu menjadi pilihan bijak untuk melabur dalam pasangan.

Adakah Dr. Martens tahan tergelincir?

 • Barangan Dr. Martens tahan terhadap minyak, lemak, asid, petrol, dan alkali dan sukar untuk masuk ke dalam anak-anak nakal itu.

 • Mereka mempunyai reka bentuk pegangan yang rumit pada sol, yang direka untuk memastikan anda selamat dan kuat akibat hujan dan salji.

Adakah Dr. Martens bekerja di dapur?

 • Kasut kasut Dr. Martens yang dilapisi udara PVC terkenal dengan kualiti dan perlindungannya. Walau bagaimanapun, ia diuji pakai di jalan, bukan di dapur.

 • Lemak seperti minyak kuliner dan rumput yang digunakan untuk banyak kasut, termasuk Dr. Martens, cukup agresif. Sekiranya anda mahukan kasut untuk iklim ini, kami mencadangkan perhatian tambahan.

 • Mencuci sol dengan sabun panas dan pemotong minyak setiap hari dan memastikan bahagian atas bersih dan terlindung akan membantu kasut tahan lama di dapur. Minyak zaitun, lemak, karat, petrol, tahan alkali, tetapi tidak BUKTI, adalah telapak Dr. Martens.

Bolehkah Doc Martens berfungsi seperti kasut pada musim sejuk?

 • Tetapi mereka tidak boleh tahan air atau terpencil sehingga tidak dilayan dengan baik di tempat yang sejuk atau cukup bersalji, terutama salji basah. Bagus untuk persekitaran bandar musim sejuk yang sederhana.

 • Anda bukan pilihan yang paling teruk, tetapi anda bukan yang terbaik. Mereka tidak panas, tetapi sebahagian dari mereka mempunyai daya tarikan yang hebat dan sangat tahan salji.

 • Mungkin Doc Martens lebih senang jika anda tinggal di tempat yang mempunyai cuaca yang lebih ringan dan kering. Ini adalah pendekatan saya terhadap apa yang dikongsi oleh rakan dan pengalaman saya sendiri.

 • Ringkasnya, jika anda tinggal di lokasi dengan musim sejuk yang keras, dapatkan kasut buatan tangan yang sesuai dengan iklim di tingkat lokal. Doc Martens dan beberapa kaus kaki tebal sesuai jika anda tinggal di kawasan sederhana dan sederhana.

Adakah Dr. Martens sesuai dengan ukuran?

 • Kami mendapati Dokumen sesuai dengan ukuran, tetapi ada yang mengatakan bahawa 1450-an menggunakan sentuhan besar. Saya sesuai dengan saiz yang lengkap, dan saya membeli saiz yang biasa saya pakai.

 • Dokumen tidak tersedia dalam separuh saiz; namun, beberapa ahli pasukan Insiders Ulasan kerap memakai separa saiz yang dipilih mengikut ukuran Dr. Martens.

 • Namun, ingat bahawa ini boleh mempengaruhi cara anda memakai kasut anda. Walaupun kulit memanjang semasa anda memakainya, but yang ketat memerlukan masa lebih lama untuk pecah sepenuhnya.

 • Martens menjual sol, jadi jika sebaliknya, anda memutuskan untuk mengukurnya, anda boleh mengisi kawasan goyangan tambahan.

Ringkasan

Sekiranya anda tinggal di lokasi dengan musim sejuk yang teruk, dapatkan kasut buatan tangan yang sesuai dengan iklim di tingkat tempatan, doc Martens dan beberapa kaus kaki tebal sesuai jika anda tinggal di kawasan yang sederhana dan sederhana.

Soalan Lazim

1. Bagaimana skema pembesaran berfungsi?

 • Sebilangan besar but memaparkan saiz lelaki dan wanita di halaman pembelian, walaupun sebahagian daripadanya tidak dianggap oleh jenama unisex.

 • Namun, ia akan membantu sekiranya anda tidak membiarkannya menghentikan anda. Perbezaan ukuran antara dokumen lelaki dan wanita hanya satu ukuran; sebagai contoh, tujuh lelaki adalah lapan wanita.

2. Adakah kaki anda mengerikan untuk Doc Martens?

 • Boot Doc Marten yang sangat lembut dan bersalut cukup selesa untuk kaki anda. Kasut mungkin terasa ketat untuk pertama kalinya tetapi tidak selesa.

 • Sekiranya anda membeli saiz yang lebih rendah atau lebih besar, ini mungkin terasa janggal dan mencederakan kaki anda. Kasut ini untuk kaki anda sangat bermanfaat.

3. Apa kisah Dr. Martens?

 • Sejarah Dr. Martens bermula di Northamptonshire, England, pada tahun 1901. Jenama ini berkembang dengan cepat di pusat buku kerja dunia Britain.

 • Maertens merancang sol yang disejukkan untuk but sambil menyihatkan kaki yang patah agar sihat dan bukannya kulit keras standard.

4. Adakah Doc Martens mahal?

 • Martens biasanya berharga sekitar $ 160. Namun, jika anda bersedia untuk menggandakan harganya, anda mungkin mempunyai sepasang dari Horween Chromexcel Leather berharga yang dihasilkan di Jerman di kilang asal.

5. Adakah Doc Martens berbaloi?

 • Ya, mereka berharga. Oleh kerana kasut ini mungkin memberikan sokongan dan keselesaan yang sangat baik, anda tidak mudah berpuas hati.

6. Adakah Dr Martens sakit pada awalnya?

 • Kasut Doc Marten pada mulanya agak tidak menyenangkan dan merupakan tempat pertama untuk memberi lepuh kepada orang lain.

 • Memakai stoking tambahan dengan kasut akan membantu anda dengan lembut di kawasan tumit dan tempat lain yang boleh menyebabkan lepuh menjadi ketat.

7. Adakah doktor haiwan mengesyorkan Doc Martens?

 • Boot Wanita Marten's Rometty - Podiatrist yang Disyorkan. Bot Rometty adalah pilihan terbaik bagi kebanyakan orang yang mengalami sakit kaki tetapi bukan pilihan yang sesuai untuk setiap bentuk dan keadaan kaki.

8. Mengapa memakai punk Doc Martens?

 • Tiba-tiba Martens telah menjadi mod kegemaran untuk pencinta pemandangan muzik punk bawah tanah. Terima kasih kepada kumpulan-kumpulan terkenal Britain pada tahun 1970-an.

 • Boot Dr Martens adalah simbol ekspresi diri pada akhir 1960-an.

9. Bagaimana anda boleh mengatakan bahawa Dr. Martens itu nyata?

 • Biasanya, Martens mempunyai pelekat pemeriksaan, dan logo jenama itu mempunyai insoles Dr. Martens.

 • Gaya lama adalah 'Classic' dan 'Made in UK' sementara gaya baru adalah 'Air File content Sole' atau 'Bounce Soles.'

10. Adakah Doc Martens bertahan lama?

 • Kasut dari Doc Martens adalah antara kasut paling kuat dan tahan lama di pasaran.

 • Anda boleh memakai kasut dengan yakin selama 5 hingga 7 tahun. Kulit yang unggul tidak akan robek, atau tapak kaki akan cepat hancur.

11. Sekiranya anda berada di Doc Martens naik atau turun?

 • Dr. Martens sesuai dengan ukurannya, jadi kami menyarankan agar anda mendapatkan ukurannya. Walau bagaimanapun, Dr. Martens boleh berbeza-beza mengikut gaya pembelian anda.

 • Kadang-kadang, kasut tradisional boleh menggunakan sentuhan besar kerana jika anda berada di antara, fikirkan tentang membeli ukuran bawah atau insole.

12. Mengapa Dr. Martens begitu mahal?

 • Walaupun beberapa Dokumen bukan kasut yang paling mahal, kos dan penggunaannya telah mengalami perubahan yang agak radikal.

 • Syarikat yang menghasilkannya juga telah berubah dengan ketara dari kilang milik keluarga tempatan kepada jenama fesyen antarabangsa ekuiti swasta.

13. Adakah hujan akan merosakkan Doc Martens saya?

 • Doc Martens Ankle Boots akan dipakai dalam sedikit hujan, tetapi anda tidak boleh berjalan-jalan dalam hujan lebat atau berliku dengan kaus kaki yang direndam.

 • Walau bagaimanapun, kasut vegan Chelsea tahan air, kerana terdiri daripada bahan kalis air sintetik.

14. Mengapa Doc Martens begitu menyusahkan?

 • Apabila kita mencubanya, terutamanya luasnya, terlalu kecil jika kasut anda cepat terasa tidak selesa.

 • Doc Martens hanya terdapat dalam saiz keseluruhan, dan laman web rasmi mengesyorkan anda mengambil ukuran setengah jika anda biasanya melakukannya.

15. Bolehkah anda memakai Doc Martens pada usia 40-an ,?

 • Jawapannya, anda pasti boleh memakai baju Dr. Martens dan flanel sepanjang zaman grunge anda yang lebih muda dan hanya merancangnya dengan pendekatan terkini yang diselaraskan dengan masa dan usia.

16. Adakah Doc Martens berjalan dengan selesa?

 • Kami tahu doc ​​Martens kerana sukar, dan anda akan suka berjalan-jalan di kasut ini setelah anda memakainya.

 • Sebilangan besar jalan kaki merangkumi beberapa kilometer kawasan yang sukar, yang memerlukan kestabilan terbaik untuk sepasang but.

Kesimpulannya

Sebilangan besar Doc Martens berlaku untuk orang yang tidak mempunyai ukuran pertengahan; bagaimanapun, kasut Doc Martens tradisional biasanya agak besar. Apabila anda mempunyai ukuran pertengahan, pertimbangkan untuk mengecilkan atau memakai sepasang kaus kaki bulu ekstra atau sisipan yang sama.

Sol Dr. Martens dibaptis telapak kaki AirPair pada tahun 1960 ketika dilancarkan. AirPair menerangkan gelembung udara di tanah menggunakan poket udara untuk memberikan pantulan, keselesaan, dan ketahanan. Perkara yang baik mengenai Dr. Martens ialah setiap orang, pakaian, dan juga gaya yang sesuai.

Dr. Martens dapat digayakan pada setiap hari sepanjang musim, dari kasut platform hingga sandal musim panas. Doc Martens hanya terdapat dalam saiz keseluruhan, dan laman web rasmi mengesyorkan anda mengambil ukuran setengah jika anda biasanya melakukannya.

Martens biasanya berharga sekitar $ 160. Namun, jika anda bersedia untuk menggandakan harganya, anda mungkin mempunyai sepasang dari Horween Chromexcel Leather berharga yang dihasilkan di Jerman di kilang asal.

artikel berkaitan