Adakah saya Memerlukan Insurans Hayat?

Ya, insurans hayat adalah langkah bijak dan anda benar-benar memerlukannya dalam jangka masa panjang - terutamanya jika anda sebenarnya mempunyai orang tersayang yang bergantung kepada anda secara wang. Pelan polisi insurans hayat berjangka , terutamanya, memberikan perlindungan polisi insurans dengan perbelanjaan yang menjimatkan kos sepanjang tahun yang bergantung kepada kewangan anda.

Sebilangan besar daripada kita benar-benar merasakan bahawa memperoleh perlindungan polisi insurans hayat adalah satu kebimbangan besar. Maklumat ini khas untuk mereka. Statistik menunjukkan bahawa seorang individu dari 4 pengeluar pendapatan di UK tidak mempunyai rancangan polisi insurans hayat. Ini adalah peratusan yang mengejutkan kerana saudara tersebut pasti akan diturunkan menjalani kehidupan yang tidak dapat diramalkan sekiranya berlaku kematian pengeluar pendapatan. Ini menunjukkan hampir satu pertiga anggota keluarga Britain hidup dalam risiko menghadapi kemerosotan ekonomi. Sebagai alternatif, bantuan dari NHS atau banyak sistem pemerintahan persekutuan lain boleh diambil. Walau bagaimanapun, semua program hak persekutuan tidak mencukupi untuk pendidikan dan pembelajaran serta penemuan anak-anak, pinjaman, ubat untuk gangguan penting atau banyak kemudahan penting yang lain.

Di sini terdapat beberapa tanggapan palsu yang berkaitan dengan membeli strategi polisi insurans hayat:

Pelan polisi insurans hayat adalah untuk lelaki itu!

Satu penyelidikan menasihatkan bahawa 45% individu Britain dan juga 38% wanita dijamin mendapat perlindungan seumur hidup. Sekali lagi, kedua-dua bahagian tersebut dikurangkan. Selain itu, di bawah sedar sedar asasnya bahawa wanita yang tidak mengurus tidak benar-benar merasakan kewartawanan memerlukan rancangan insurans. Telah diperhatikan oleh Cancer Research bahawa lebih daripada 130 wanita mati setiap hari akibat sel barah payudara. Dengan peningkatan kesejahteraan wanita dan juga kebimbangan kesihatan, wanita tidak perlu menjaga keselamatan diri tanpa perlindungan pelan insurans insurans nyawa. Sekali lagi 1 daripada 3 orang lebih cenderung menangani masalah kesihatan yang penting. Dengan melakukan ini, perlindungan pelan insurans insurans hayat diperlukan untuk lelaki dan juga wanita. Mengabaikan perlindungan polisi insurans hayat boleh mengesahkan bahaya kerana saudara anda tentu akan diserahkan banyak masalah kewangan.

Perlindungan polisi insurans bahagian sudah mencukupi!

Perlindungan polisi insurans elemen sudah cukup! Ini adalah salah tanggapan lain. Walaupun kami mendapat kenderaan, kediaman, komputer riba serta alat-alat lain yang berbeza, kami biasanya mempunyai kecenderungan untuk mempertimbangkan yang ditawarkan di antara salah satu bahagian paling penting dari kediaman iaitu individu. Kehilangan ahli keluarga terutamanya jika seseorang itu adalah penghasil pendapatan boleh mewujudkan kepentingan kewangan yang tidak dijangka. Anda mungkin perlu mengurus wang yang diperlukan untuk keperluan harian. Oleh itu, walaupun anda mempunyai perlindungan polisi insurans bahagian, ia tetap diperlukan dan juga segera untuk mendapatkan perlindungan pelan insurans insurans hayat sendiri. Anda tidak pernah mengetahui masa depan, namun anda pasti dapat mempersiapkan diri untuk yang lebih buruk lagi.

Perlindungan gadai janji pasti dilakukan!

Gadai janji rumah adalah faktor tipikal di UK. Orang yang mempunyai gadai janji rumah juga perlu memilih perlindungan nyawa untuk memastikan bahawa sekiranya kematian mereka yang tidak disengajakan, syarikat insurans pasti akan membayar jumlah gadai janji yang tinggal di rumah. Fakta-fakta itu tidak menunjukkan jenis pemahaman seperti itu di Brits. Menurut maklumat, hampir 50% orang mempunyai gadai janji tanpa perlindungan nyawa. Semua fakta ini selain nombor mengisikan kepentingan rancangan polisi insurans hayat. Sama ada gadai janji rumah yang ada, masalah kesihatan yang penting atau korban jiwa, perlindungan nyawa membantu penerima untuk menjaga keadaan ekonomi dengan mudah dan juga dengan senang hati. Jumlah bulat yang diperoleh daripada syarikat perlindungan insurans membantu melabur untuk perbelanjaan pengebumian, gadai janji rumah, tanggungjawab ekonomi atau perbelanjaan keluarga yang lain.