Adakah Uggs besar? Ya, gaya Ugg tradisional menjadi besar. UGG diasaskan oleh peselancar Australia Brian Smith di California Selatan pada tahun 1978. Ia mempunyai reka bentuk yang sangat unik. Kulit domba digunakan dalam kasut UGG tradisional. UGG pertama kali popular di kalangan peselancar California dan diadopsi oleh atlet ketika bertanding di Olimpik . Beberapa pelakon dan pelakon baru-baru ini menggunakan jenama ini. Ugg sangat selesa dan biasanya sesuai dengan ukuran. Ugg juga menghasilkan selipar yang sangat terkenal dengan gaya khasnya.

:arrow_right: Sejarah:

Pada tahun 1978, UGG dibuat di lokasi yang paling mustahil: Southern California . Diasaskan oleh peselancar Australia Brian Smith dan rakannya Doug Jenson , syarikat itu, menggabungkan minat untuk kerja Australia dan kulit domba dengan suasana California yang santai.

Walaupun kasut ini mula-mula popular di kalangan peselancar California, mereka dengan pantas diadopsi oleh atlet yang bertanding di Olimpik musim sejuk dan kemudian oleh kami, yang memasukkannya ke dalam almari pakaian musim sejuk biasa kami. Bintang seperti Oprah Winfrey, Blake Lively, Alexa Chung, dan bahkan Leonardo DiCaprio telah memuji mereka selama ini.

Mereka pernah berada di Vogue, berjalan di landasan di New York Fashion Week, dan bekerjasama dengan pereka seperti Jimmy Choo dan Swarovski. Oleh itu, kasut hangat anda mempunyai sejarah fesyen yang panjang dan terkenal.

:arrow_right: Reka bentuk:

Kulit domba dengan bulu yang dilekatkan digunakan untuk membuat kasut ugg tradisional Australia. Baju itu dipukul ke dalam kulit dan dijahit ke dalam kasut dari bawah ke luar. Satu sol sintetik, yang biasanya dihasilkan dari etilena-vinil asetat , terdapat pada sebilangan but ugg (EVA).

Di bahagian luar but, jahitan sering kelihatan. Serat berbulu yang lembap di bahagian dalam kasut menyerap kelembapan dan membiarkan angin mengalir, menjaga kaki pada keadaan panas yang normal dan membiarkan kasut tetap panas pada cuaca musim sejuk dan sejuk dalam cuaca hangat, berkat kemampuan penebat semula jadi kulit domba.

Mereka tersedia dalam pelbagai warna, seperti hitam, merah jambu, biru, chestnut, dan fuchsia , dan beberapa pengeluar membuatnya. Mereka hadir dalam gaya tarik-menarik dan renda, dengan ketinggian mulai dari atas pergelangan kaki hingga tepat di atas lutut. Bulu kanggaru dan kulit juga telah digunakan dalam pembuatan kasut jenis ugg. Kasut sintetik juga ada. Walaupun dikritik sebagai "palsu" oleh beberapa perniagaan, rantai runcit besar seperti Myer mendapati mereka menarik kerana harganya yang rendah.

:arrow_right: Hak asasi haiwan:

Kulit domba adalah produk buangan dari penyembelihan bulu untuk kegunaan manusia. Maksudnya, biri-biri tidak dibunuh hanya untuk menyembunyikannya. Pembekalan kulit domba dibatasi oleh angka domba yang disediakan untuk industri daging kerana ia adalah produk sampingan.

Pertumbuhan populariti kasut UGG berjenama "UGG" telah menjadi "pendorong" sejak kebelakangan ini, dengan harga kulit domba meningkat hingga 80% antara tahun 2010 dan 2012. Kasut kulit domba telah dikritik oleh gerakan hak haiwan sebagai salah satu banyak artikel pakaian yang berasal dari kulit binatang, dan syarikat telah mengakui dengan meningkatkan penjagaan haiwan.

Organisasi hak haiwan menganjurkan boikot kasut kulit domba yang memihak kepada pengganti sintetik. Pamela Anderson meminta larangan di laman webnya pada tahun 2007 setelah mengetahui bahawa but itu dibuat dari kulit. Princeton Animal Welfare Society mengadakan demonstrasi program yang bertentangan dengan industri bulu pada bulan Februari 2008, dengan fokus pada industri kasut kulit domba.

Ringkasan:

Jenama UGG yang terkenal diasaskan di California Selatan oleh peselancar Australia Brian Smith dan Doug Jenson. Kasut itu sangat terkenal di kalangan peselancar California dan digunakan semasa Sukan Olimpik musim sejuk. Uggs menggunakan kulit domba berkualiti tinggi untuk membuat but dan sangat terkenal di kalangan megastar terkenal.

:pencil2: Fakta mengenai Uggs:

:arrow_right: Adakah Uggs besar?

Gaya Ugg tradisional berjalan besar. Kerana tikar kulit domba turun, kedai kasut biasanya mengesyorkan turunnya ukurannya. Saya memiliki empat gaya klasik Ugg, termasuk "Cardy," semuanya saya mempunyai ukuran yang lebih kecil daripada ukuran biasa saya. Kasut standard Ugg sesuai dengan ukuran pada kebanyakan masa.

:arrow_right: Ugg terdiri daripada:

Kasut UGG terdiri daripada kulit domba berkembar kelas "A" dengan lapisan bulu semula jadi yang diikat menjadi sandaran yang kukuh untuk bahagian dalam yang lembut. Tapak tapak unik UGGs memberikan lebih banyak keselesaan dan daya tarikan dalam keadaan lembap, menjadikannya sesuai untuk pagi musim sejuk yang sejuk. UGG dibezakan dengan kualiti kulit dombanya.

Ia menjalani kawalan kualiti yang ketat, termasuk ketebalan 'berdiri' untuk memberikan ketahanan dan rasa mewah di seluruh bahagian. Kulit domba diuji enam kali sepanjang proses untuk memastikan hanya bahan terbaik yang digunakan.

:arrow_right: Ugg Mendapatkan kulit domba mereka:

UGG tidak pernah menggunakan kulit domba yang telah dibesarkan hanya untuk kulitnya. UGG hanya menggunakan kulit domba dari biri-biri yang ditanam dalam perniagaan daging . Hanya bekerja dengan petani yang mematuhi prinsip-prinsip kesejahteraan haiwan mereka, yang mencegah penganiayaan, kekejaman dan sumber yang tidak beretika terhadap haiwan.

Ini bermaksud bahawa kulit domba menjadi produk sampingan, mengurangkan kesan persekitaran dari kelebihan industri penternakan. Untuk melakukannya, mereka secara eksklusif membeli kulit domba dari beberapa kapal penyamak di Australia, Amerika Syarikat, Ireland, Inggeris, dan Sepanyol, yang membolehkan mereka mengesan produk mereka dan memastikan etika.

:arrow_right: Adakah Ugg sesuai dengan ukuran?

Kasut UGG biasanya sesuai dengan ukuran. Walau bagaimanapun, anda mahu UGG baru anda selesa. Lapisan akan meratakan dan membentuk ke kaki anda dengan masa, menjadikannya sedikit lebih lapang. Oleh itu, UGG baru anda harus terus berjalan kaki untuk menjelaskan perkara ini. Pendekatan terbaik untuk menentukan ukuran anda adalah dengan mengambil ukuran. Letakkan sehelai kertas di dinding dan berdiri di atasnya. Ukur jarak antara bahagian atas atas dan belakang tumit anda, yang harus ditandai oleh seseorang. Anda akan mendapat pengukuran yang jauh lebih tepat dan tepat dengan cara ini!

:arrow_right: Adakah kasut but Ugg tahan air dan salji?

Walaupun UGG mungkin tidak hancur sepenuhnya, mereka pasti bukan kasut hujan , menurut salah satu kebimbangan paling penting dalam panduan pembeli UGG kami. Air tidak menyukai kulit domba dan bulu, terutamanya hujan atau salji , yang dapat menimbulkan noda garam dan menghilangkan warna UGG anda. Sekiranya anda mahukan but yang boleh dipakai dalam semua cuaca, kulit tentu boleh digunakan.

:arrow_right: Mencuci kasut ugg anda:

Satu lagi soalan penjagaan penting dalam panduan pembeli UGG kami ialah ini. Kasut UGG yang ikonik sangat halus ketika menggunakan air kerana ia terdiri daripada kulit domba. Anda harus berusaha untuk tidak mencucinya jika boleh. Dengan meletakkan meterai pada but, semburan perlindungan UGG membantu mencegah noda.

Walaupun ini tidak menjadikannya kalis air, ia akan membantu mencegah air menembus kain dan menyebabkan noda, perubahan warna, atau pudar. Semburkan UGG baru anda dengan teliti untuk memastikannya lembap tetapi tidak basah, kemudian biarkan udara kering di kawasan yang sejuk dan berventilasi baik. Selepas itu, perlahan-lahan sikat mereka dengan sikat suede untuk memastikan bahannya cantik dan halus.

Untuk menjaga perlindungan, ulangi proses ini sekarang dan kemudian. Elakkan menggunakan air dan sebaliknya sikat kasut dengan sikat suede untuk menghilangkan cacat dan bintik-bintik kecil. Ini akan menghilangkan tanda berlumpur yang mengganggu anda.

Namun, jika anda rasa sudah tiba masanya untuk mencuci besar, teruskan dengan berhati-hati! Kerana kulit domba dan air tidak sepadan, anda boleh mengehadkan rendaman minimum. Anda boleh membawa UGG anda ke cucian kering atau membasuhnya di rumah untuk kemudahan.

  • Untuk melembutkan putaran, letakkan UGG anda di dalam beg dobi dan buang ke dalam mesin dengan cadar atau tuala.

  • Gunakan hanya detergen bebas minyak wangi dan pewarna, dan basuh pada kitaran yang sejuk dan lembut.

  • Keluarkannya dari mesin sebaik sahaja kitaran selesai. Biarkan mereka tidak duduk di dalam tong dram.

  • Sapukan bahagian dalam dengan tangan anda dan letakkan di udara kering, kembali untuk menutup bahagian dalam jika diperlukan.

Ini akan membantu mengembalikan warna kasut anda dan menghilangkan kesan percikan, tetapi jangan mencucinya kecuali jika perlu.

Ringkasan

Adakah UGG berjalan besar? Gaya UGGs tradisional sangat besar. Kasut UGG diperbuat daripada kulit domba. Mereka biasanya sesuai dengan ukuran. Mereka bukan kasut hari hujan. Jangan mencucinya di mesin basuh.

:arrow_right: Adakah Ugg membuat kasut yang bukan kulit domba?

Yap! Kasut kulit juga disediakan dari UGG untuk pengembara sepanjang cuaca. Koleksi mereka berkembang untuk merangkumi segalanya, dari kasut Chelsea dan kasut hiking hingga kasut sneaker yang bergaya, selain kasut berbulu klasik. UGG adalah jenama untuk hari-hari musim sejuk yang jauh lebih menyenangkan, dengan semua produknya dihasilkan dengan bahan berkualiti tinggi yang sama dan keahlian mahir.

:arrow_right: Adakah but Ugg akan meregangkan?

Walaupun kulit domba di bahagian luar tidak akan memanjang, lapisan dalam akan memberi kesan bahawa kasut anda telah meregang atau sedikit lapang. Akibatnya, UGG baru anda harus selesa tetapi tidak terlalu ketat sehingga menyebabkan ketidakselesaan. Mereka harus menjaga keselamatan kaki anda tetapi tidak menyempitkan. Apabila UGG anda sudah usang, dan lapisannya kelihatan lebih baik, anda boleh mengganti sol dengan sol yang mempunyai rasa lembut yang sama untuk menghidupkan semula kasut anda! Tidak perlu mengganti apa-apa lagi.

:arrow_right: Selipar terbaik UGG:

Selipar UGG terkenal dengan gaya, kehangatan, dan kosinusnya - selipar UGG yang menurut anda paling hebat adalah bergantung kepada pendapat peribadi. Setiap jenis mempunyai set kelebihan tersendiri, tetapi untuk sokongan kaki penuh, kami mengesyorkan moccasin yang terbuat dari bahagian atas suede tahan air, sol getah, dan bulu dagang untuk kaki empuk.

:arrow_right: Kasut Lelaki:

Pengukuran 9.06 9.45 9.65 9.84 10.04 10.43 10.63 10.83
KAMI 5 6 6.5 7 7.5 8 8.5 9
UK 4 5 5.5 6 6.5 7 7.5 8
Eropah 38 39 39.5 40 40.5 41 41.5 42
Jepun 23 24 24.5 25 25.5 26 26.5 27
Mexico 23 24 24.5 25 25.5 26 26.5 27
China 230 240 245 250 255 260 265 270

Ringkasan

Kasut kulit juga terdapat di UGG. Selipar UGG juga terkenal. mereka terkenal dengan gaya ciri mereka.

:pencil2: Soalan Lazim:

:one: Bagaimana kita boleh membersihkan bahagian dalam UGGS?

  • Gosok bahagian dalam dengan kain yang dibasahi dengan ringan.

  • Biarkan but kering selama 24 hingga 48 jam di kawasan yang teduh dan berventilasi baik, dan pastikan ia kering sebelum dipakai.

  • Sekiranya masih kotor, gunakan kain lembap untuk menggunakan sabun atau deterjen ringan dan ulangi proses pembersihan.

:two: Bagaimana anda memperbaiki UGGS yang rosak air?

Sekiranya but anda basah dalam keadaan ribut petir , membiarkannya kering tanpa membersihkannya boleh mengakibatkan noda atau coretan air. Dengan menggunakan kain lembap , lap permukaannya . Basahkan but dengan tuala putih atau span yang dicelupkan ke dalam air sejuk dan bersih sehingga basah. Dengan menggunakan tuala yang digulung, isikan but. Keringkan but di udara.

:three: Bolehkah kita memakai sox dengan UGGS?

Ya, kita boleh memakai sox dengan UGGS . Memakai stoking dengan UGG anda untuk melindunginya dari kesan bau kaki anda yang tidak dapat dinafikan mungkin merupakan naluri pertama anda. Sebaliknya, kasut UGG diciptakan untuk dipakai tanpa stoking di tempat pertama.

:four: Bagaimana cara menghilangkan noda garam dari UGGS?

Dalam air sejuk, larutkan sejumlah kecil pencuci pinggan. Sebelum memulakan, cubalah air sabun di bahagian kecil but tersembunyi anda untuk melihat sama ada ia menyebabkan masalah. Tepuk atau hilangkan bintik-bintik pada but dengan kain halus yang dicelupkan ke dalam larutan sabun dan air. Biarkan pengeringan semula jadi.

:five: Bolehkah sabun hidangan subuh digunakan di UGGS?

Diperlukan untuk Menghilangkan Noda Keras pada UGG Boots Hairspray, yang anda semburkan pada noda. Kemudian, dengan menggunakan kain lembap dan satu sudu teh sabun pencuci pinggan Dawn , lap noda. Luangkan masa untuk ini kering. Anda tidak perlu membersihkan Subuh, dan anda harus mengelakkan pengeringan UGG anda di bawah sinar matahari langsung.

:six: Bagaimana cara menghilangkan noda minyak dari UGG?

Untuk mengelakkan minyak tidak masuk ke dalam kasut Ugg anda dan menjadi kekal, bersihkan secepat mungkin. Semalaman, taburkan serbuk talcum pada tanda gris dan biarkan di Uggs. Sekiranya noda masih ada, campurkan secawan air dengan cawan cuka putih .

:seven: Stoking jenis apa yang anda pasangkan dengan UGG anda?

Walau bagaimanapun, walaupun memakai stoking adalah keputusan peribadi, kami menggesa anda memakai stoking dengan kasut UGG anda. Anda hanya menggunakan stoking yang diperbuat daripada serat semula jadi seperti bulu atau kapas . Serat sintetik di bulu tidak berinteraksi dengan gentian semula jadi.

:eight: Apakah bahan yang digunakan untuk membuat stoking UGG?

Stoking UGG bernafas ini diperbuat daripada campuran Merino ringan yang direka untuk mengalirkan kelembapan dari kaki anda semasa memakai kasut kulit domba kami.

:nine: Apa itu but UGG yang menjadikannya begitu popular?

Kebanyakan orang biasa dengan UGG kerana kasut kulit domba mereka yang terkenal. UGG memilih untuk meneroka pasaran baru apabila popularitinya meningkat kerana program Oprah Winfrey dan inisiatif pemasaran selebriti lain. Firma itu bertambah bernilai satu bilion dolar .

:keycap_ten:Adakah mungkin mencuci Ugg di mesin?

Walaupun menggoda untuk membersihkan UGG anda di mesin basuh atau pengering di rumah, ini tidak digalakkan. Menurut UGG , jangan sekali-kali meletakkan but UGG anda di mesin basuh. Bawa mereka ke pembersih kering.

Kesimpulan:

Jenama UGG yang ditemui oleh peluncur Australia Brian Smith di California pada tahun 1978 terkenal di kalangan orang di seluruh dunia. Ia mempunyai gaya dan kualiti yang unik dan sangat terkenal di antara megastar terkenal. Mereka menggunakan kulit domba dan bulu berkualiti tinggi. Larian sesuai dengan saiz dan mempunyai ukuran yang berbeza untuk kanak-kanak dan remaja. Mereka juga membuat kasut kulit bukan domba. Pada masa yang sama, kasut kulit juga tersedia untuk semua keadaan cuaca.

Artikel berkaitan

Adakah UGG Boots dijalankan Besar atau Kecil

Bolehkah Anda Memakai Uggs Dalam Hujan

Cara Membersihkan Ugg