Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Ya, Amazon menyampaikan pada hari Ahad tanpa sebarang bayaran tambahan. Tetapi, pemegang akaun Perdana dapat memesan produk apa pun selewat-lewatnya pada hari Jumaat , dan dijangka akan dihantar pada hari Ahad . Di samping itu, USPS juga menyampaikan pada hari Ahad.

Adakah Amazon menyampaikan pada hari Ahad?

:eight_pointed_black_star: Bagaimana Penghantaran Ahad Amazon Berfungsi

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Amazon bekerjasama dengan pelbagai pengangkut penghantaran, termasuk USPS, UPS, dan pengangkut percuma. Bukan pengangkut ini menawarkan penghantaran pada hari Ahad. Yang mengejutkan, UPS tidak, walaupun memikirkan untuk menambah perkhidmatan; Penghantaran Sabtu UPS kini boleh diakses. Walau bagaimanapun, USPS memberikan pada hari Ahad untuk sejumlah pelanggan, termasuk Amazon, dan perkhidmatan terkemuka seperti Priority Mail Express . Itu menyiratkan adalah mungkin untuk meminta surat menghantar bundel Amazon pada hari Ahad, walaupun pentadbiran mel biasa tidak dapat diakses.

Perkhidmatan Perdana asas Amazon, yang menggabungkan logistik dua hari tanpa had sama seperti perkhidmatan berbeza seperti muzik berasaskan web, biasanya memastikan penghantaran dalam dua hari kerja, jadi penghantaran Ahad tidak terjamin. Walau bagaimanapun, beberapa produk di tempat tertentu mungkin dihantar pada hari Ahad dengan jaminan Perdana.

:eight_pointed_black_star: Menggunakan Amazon Prime pada hari Ahad

Beberapa waktu, Prime menawarkan penghantaran percuma pada hari yang sama atau bahkan penghantaran percuma dalam masa dua jam, yang terakhir melalui perkhidmatan yang disebut Prime Now. Prime Now boleh diakses tujuh hari setiap minggu, termasuk hari Ahad. Walau bagaimanapun, hanya boleh diakses dalam kod ZIP tertentu di seluruh negara dan untuk perkara-perkara tertentu.

Prime Now menghantar barang dari Seluruh Makanan dan makan dari restoran berdekatan yang berbeza pada hari Ahad di ruang tertentu. Penghantaran percuma pada hari yang sama atau 24 jam untuk perkara tertentu dapat diakses oleh individu Perdana untuk pesanan lebih dari $ 35, atau individu Perdana dapat membayar lebih banyak untuk mendapatkan pesanan yang lebih sederhana pada hari mereka dipesan. Sebagai tambahan, pelanggan Amazon yang tidak berada dalam program Perdana kadang-kadang boleh membayar untuk membantu pesanan, bahkan untuk menghantarnya pada hari itu atau hari berikutnya, mengingat hari Ahad.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana Tarikh Penghantaran dan Penghantaran Amazon Dikira?

Penghantaran Amazon dinilai dengan menambahkan masa perjalanan ke tarikh penghantaran yang dinilai. Masa perjalanan bergantung pada kelajuan pengangkutan yang anda pilih. Amazon menggambarkan masa perjalanan yang menggunakan hari kerja. Sabtu dan Ahad biasanya tidak menghitung waktu perjalanan. Kes khas untuk ini adalah titik di mana alternatif penghantaran akhir minggu dapat diakses semasa pembayaran. Amazon juga mempertimbangkan kesempatan sambil memikirkan masa perjalanan.

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Untuk beberapa tarikh penghantaran, Amazon mungkin memberikan jam permulaan "pesanan di dalam". Ini menunjukkan jangka masa di mana anda harus menghantar pesanan untuk menerima penghantaran anda pada tarikh yang ditunjukkan. Tarikh boleh berubah sebelum anda menghantar pesanan anda. E-mel pengesahan pesanan anda akan memasukkan tarikh penghantaran anda yang disahkan. Selepas pesanan dihantar, anda boleh mengikutinya dalam Pesanan Anda.

:small_red_triangle_down: Penghantaran Dua Hari Percuma melalui Amazon Prime

Sekiranya barang yang anda pesan tidak tersedia atau tidak dapat dihantar dengan segera, anda mungkin tidak akan menerima barang itu dalam dua hari bekerja. Memilih satu hari atau Dua Hari pengangkutan mengurangkan masa perjalanan ke beberapa hari bekerja selepas Amazon telah dihantar pesanan anda, tetapi tidak akan memberi kesan kepada masa yang diperlukan untuk memperoleh perkara yang atau menyediakannya untuk penghantaran. Masa teknik logistik bermula apabila barang dihantar. Sebagai contoh, diperlukan dua hari kerja setelah sesuatu dapat menghubungi anda dengan Penghantaran Dua Hari.

:small_red_triangle_down: Penghantaran percuma

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Pesanan anda akan sampai dalam masa lima hingga lapan hari. Interaksi Amazon dan menghantar pesanan anda dengan cara yang paling mahal yang boleh didapati sehingga Amazon dapat menawarkan penghantaran percuma. Sekiranya anda melihat bahawa barang anda belum dihantar pada masa ini, jangan tertekan. Amazon mungkin mengambil lebih banyak daripada yang anda harapkan untuk menghantar pesanan anda. Namun, Amazon akan menghantar mengikut jadual untuk tarikh penghantaran biasa .

:small_red_triangle_down: Pesanan Dilakukan dengan Penjual Marketplace Amazon

Tarikh penghantaran mungkin berubah untuk pesanan yang dibuat dengan penjual Marketplace. Untuk lebih banyak data, hubungi penjual secara langsung. Sekiranya pesanan anda memenuhi syarat untuk Amazon Prime, Perkhidmatan Pelanggan Amazon akan menangani sebarang pertanyaan mengenai logistik dan penghantaran setelah anda membuat pesanan.

:small_red_triangle_down: Penghantaran Antarabangsa

Pesanan yang diangkut ke luar negeri mungkin ditunda karena adanya pengawasan kastam. Kelewatan perkhidmatan yang mengejutkan (contohnya, keadaan iklim, peristiwa bencana, atau kejadian yang tidak dijangka) menambah pada beberapa hari kerja pada tarikh penghantaran anda yang dinilai. Memilih jumlah yang lebih tinggi untuk sesuatu dapat menjadikannya tidak layak untuk dijamin pengangkutan ketika tidak dapat diakses di tempat setempat atau di kawasan yang serupa. Untuk keadaan ini, alternatif Penghantaran Satu Hari mungkin tidak muncul.

:eight_pointed_black_star: Mengenai Amazon

Mengenai Amazon

Amazon adalah organisasi inovasi di seluruh dunia Amerika yang berpusat di sekitar perniagaan internet, pengkomputeran yang diedarkan, berasaskan web berkomputer, dan kesedaran yang dihasilkan. Ini adalah salah satu organisasi Big Five dalam industri inovasi data AS, di samping Google, Apple, Microsoft, dan Facebook . Organisasi ini disinggung sebagai "kemungkinan besar kekuatan monetari dan sosial yang paling meyakinkan di planet ini," sama seperti jenama paling penting di dunia.

Jeff Bezos mendirikan Amazon dari carportnya di Bellevue, Washington, pada 5 Julai 1994. Ia hanyalah pusat komersil dalam talian untuk buku yang diperluas untuk menjual perkakasan, pengaturcaraan, permainan komputer, pakaian, perabot, makanan, mainan, dan permata. Pada tahun 2015, Amazon mengungguli Walmart sebagai peruncit terpenting di Amerika Syarikat dengan permodalan pasaran. Pada tahun 2017, Amazon memperoleh Whole Foods Market dengan harga AS $ 13.4 bilion, yang secara signifikan memperluas apa-apa kecuali peruncit sebenar. Pada tahun 2018, pentadbiran penghantaran dua hari, Amazon Prime, mengungguli 100 juta sokongan di seluruh dunia.

Amazon terkenal dengan gangguan perniagaan yang didasarkan melalui kemajuan mekanikal dan skala besar. Ia adalah pusat komersil dalam talian terbesar di dunia , pembekal bersekutu AI, peringkat live-streaming, dan tahap pengkomputeran diedarkan yang dianggarkan berdasarkan pendapatan dan permodalan pasaran. Amazon adalah organisasi Internet terbesar dengan pendapatan di planet ini. Ini adalah perniagaan swasta kedua terbesar di Amerika Syarikat dan salah satu organisasi terpenting di dunia . Mulai tahun 2020, Amazon mempunyai penilaian jenama di seluruh dunia yang paling tinggi.

Amazon menyebarkan muat turun dan perakaunan video, muzik, dan perakaunan masa nyata melalui Amazon Prime Video, Amazon Music, Twitch, dan Audible pembantu. Amazon juga mempunyai cabang pengedaran, Penerbitan Amazon, filem, studio TV Amazon Studios, dan pembantu pengkomputeran yang diedarkan, Perkhidmatan Web Amazon. Selain itu, ia menghasilkan alat pembeli, termasuk tablet Kindle, tablet Fire, Fire TV, dan alat Echo. Pencapaiannya selama bertahun-tahun merangkumi Ring, Twitch, Whole Foods Market, dan IMDb. Di samping itu, Amazon hadir sepanjang masa yang dihabiskan untuk membeli filem dan studio TV Metro-Goldwyn-Mayer. Amazon telah diperiksa untuk melakukan kerja-kerja termasuk pemerhatian mekanikal yang melebihi, budaya kerja yang sangat sakit hati dan memerintahkan, pengelakan tuduhan, dan terhadap tindakan yang serius.

:eight_pointed_black_star: Penghantaran Ahad Amazon dan Penghantar Bebas

Pada ketika Amazon menjangkakan kenaikan dalam rintangan jam sibuk, mereka meminta pemandu mereka. Pemandu ini juga dikenali untuk menghantar pada hari Ahad . Walau bagaimanapun, apa kursus dan rancangan tertentu adalah kisah lain. Sekiranya anda akhirnya berada di ruang simpanan Amazon, anda mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk menerima kumpulan anda pada hari Ahad.

Biasanya, ini dapat difikirkan sekiranya produk yang anda pesan dapat diakses di ruang simpanan tersebut. Ini adalah, sebahagian besarnya, perkara kecil dan munasabah. Sekiranya anda ingin membuat pesanan sekitar musim Krismas, anda boleh menjangkakan bahawa pakej anda akan muncul mengikut jadual, walaupun pada hari Ahad. Amazon cuba merekrut lebih banyak wakil sekali-sekala dalam kesempatan ini untuk terus mengetahui daya tarikan untuk penghantaran ideal di seluruh dunia. Untuk Amazon, sokongan pelanggan adalah asas. Kesetiaan pengguna adalah, dalam erti kata sebenarnya, keperluan organisasi Amazon yang paling besar.

:eight_pointed_black_star: Adakah Amazon Menghantar pada Ahad ke Loker?

Adakah Amazon menyampaikan pada hari Ahad?

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Bagi sebilangan individu, lebih baik menghantar barang pada akhir minggu kerana seseorang akan pulang untuk mendapatkan penghantaran. Walau bagaimanapun, Sekiranya anda tidak dapat menyampaikan sesuatu kepada anda kerana anda tidak berada di rumah, anda boleh menggunakan Amazon Locker untuk mendapatkan sesuatu di perniagaan dekat, misalnya, barang makanan asas atau farmasi. Amazon akan menasihati anda apabila kumpulan itu muncul dan memberikan anda satu kali campuran untuk membuka storan. Anda boleh, sebagai peraturan, mengakses bundel yang dikirimkan ke Amazon Locker dalam mana-mana peristiwa tiga hari apabila kedai yang mengandungi loker dibuka, mengingat hari Ahad.

Di bahagian AS tertentu, anda juga mempunyai pilihan untuk mengumpulkan kumpulan wang anda dari Amazon Locker . Sebahagian besar, loker ini terletak di kedai-kedai sudut dan beberapa kawasan terbuka yang berkesan. Telah dikatakan bahawa menyebutkan penghantaran ke penyimpanan meningkatkan kemungkinan untuk menerima paket anda pada hari Ahad. Apabila anda menuntut penghantaran simpanan, anda akan mendapat kod sekali pakai, yang digunakan untuk membuka kedai anda.

Amazon akan menghantar pemberitahuan kepada anda setelah kumpulan anda muncul di simpanan. Ingatlah bahawa jika penyimpanan terletak di dalam kedai yang berpotensi dan berakhir, anda harus tiba sementara masih belum bermula. Selain itu, ungkapan berhati-hati bergantung pada pandangan saya. Sekiranya anda memesan sesuatu ke simpanan, ingatlah tentangnya. Dalam tiga hari jadual, barang anda akan dikembalikan dengan potongan harga.

:small_red_triangle_down: Mengapa Menunggu Hari Lain?

Banyak individu memutuskan untuk menghantar kumpulan mereka pada hari Ahad kerana ada waktu tambahan pada hari untuk mengumpulkannya. Oleh itu, adalah mungkin untuk menerima kumpulan anda pada hari Ahad, namun terdapat beberapa ketidakpastian dan perkara yang perlu diingat. Pertama, tembakan untuk menerima kumpulan anda pada hari minggu lebih tinggi Sekiranya penghantaran berlaku. Mengenai USPS , lebih baik tidak berurusan dengan penghantaran pada hari Ahad melainkan, siapa tahu. Ia bergantung pada pemboleh ubah yang tidak terhitung jumlahnya. Sekiranya anda memesan sesuatu di Amazon, gunakan aplikasinya.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana kumpulan anda mendapat dari pusat pengedaran Amazon ke pintu anda

Tidak kira sama ada hadiah ulang tahun yang sangat lewat atau barang keperluan untuk makan malam sekitar waktu malam, anda menyedari bahawa pesanan Amazon anda akan berada di depan pintu anda apabila anda memerlukannya. Oleh itu, bagaimana Amazon melakukannya? Respons yang sesuai merangkumi gabungan logistik canggih, inovasi khayalan, dan rakan setia.

Katakan iklim sejuk mendorong anda untuk membeli penutup bulu dari penjual gaya rumah. Kemungkinannya, penutup akan datang dari kedai yang menggunakan Fulfillment by Amazon. Setelah siap dijual hanya di dalam negara, pengusaha kini akan menggunakan pusat komersial Amazon dan stok kapal untuk fokus kepuasan, yang menangani selebihnya. Oleh itu, kedai tema gaya rumah dapat menemui pelanggan seperti anda di mana-mana sahaja di negara ini. Bagaimanapun, sebahagian besar barang yang dijual di Amazon UK berasal dari syarikat berwawasan perniagaan seperti ini.

Tahap Penghantaran Penjelasan :small_red_triangle_down:
Mengisi pesanan: pusat pemenuhan Semuanya bermula di komuniti kepuasan Amazon, di mana produk masuk dengan trak dan bergerak di dalam talian pengangkutan, memulakan lawatan ke anda. Kitaran berkesan yang mengejutkan akan bermula sebaik sahaja anda memesan sampul anda. Disimpan secara sembarangan dengan sebilangan besar produk yang berbeza - teknik yang menjamin pelbagai jenis barang yang terletak berdekatan - item itu diarahkan kepada rakan untuk memilih unit pemacu automatik oren yang memindahkan stok di tengah. Setelah sapuan diambil, ia bergerak di sepanjang pengangkutan untuk menekan. Dalam perjalanan, sistem PC menyapu dan mengesan kemajuan, mengukur casingnya setiap kali ditekan untuk menjamin pesanan itu betul. Apabila dinamakan, peti dihantar dari trak penahan bergantung pada teknik logistik, kelajuan penghantaran, dan kawasan.
Memukul jalan raya: lori Trak Amazon, menyampaikan lebih dari 2,000 kotak sekaligus, dari kepuasan, fokus ke fokus penyortiran, di mana kumpulan disesuaikan mengikut kawasan dan kelajuan penghantaran yang diperlukan. Dari sini, mereka dapat ditumpuk ke berbagai mod logistik , dari trak dan pesawat Amazon hingga pengangkut seperti Hermes, DPD, dan Royal Mail.
Udara: Pesawat Perdana Amazon Dituduh memenuhi jendela penghantaran dua hari Amazon untuk individu Perdana, Amazon Airplanes berlepas dari lebih dari 20 terminal udara di seluruh negara. Bundel di pesawat ini dipasang ke ruang logam yang disebut Unit Load Devices, masing-masing memegang banyak kotak di dalam tumpukan yang dibuka dengan licik. Apa yang boleh dibandingkan dengan lebih daripada 10,000 Pot Segera? Untuk melihat kitaran susun, lihat cara mengemas satah Perdana.
Kekuatan utama: Rakan Perkhidmatan Penghantaran Amazon Jumlah pesanan sangat besar sehingga Amazon mendaftarkan Rakan Perkhidmatan Penghantaran untuk membantu mendapatkan pesanan di mana mereka perlu pergi. Rakan sekerja meminta dan membina kumpulan pemandu mereka, bekerja di tempat antara 20 hingga 40 van dan 40 hingga 100 wakil. Pada masa yang sama, Amazon memberikan persiapan, kotak alat yang lengkap, dan bantuan berterusan. Amazon juga menggunakan entiti yang bekerja sendiri melalui Amazon Flex.

:eight_pointed_black_star: Penghantaran Ahad Amazon: Fakta Utama yang perlu diketahui sebagai perkhidmatan penghantaran USPS

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Perkhidmatan Pos AS terkenal kerana bekerja dengan hujan lebat, hujan es, dan salji, namun tidak pada hari Ahad atau majlis. Itu berkembang pesat melalui perjanjian dengan Amazon. Di banyak kawasan negara , produk yang dipesan dari Amazon kini muncul di rumah anda tujuh hari seminggu, sepanjang tahun. Seperti yang diungkapkan GeekWire minggu lalu, peluncuran meluas jauh lebih cepat daripada yang dijangkakan pada mulanya.

Perubahan itu mengejutkan bagi beberapa pelanggan Perkhidmatan Pos , yang mungkin menganggap bahawa menakjubkan bahawa asas ukurannya dapat mengembangkan bagaimana ia berfungsi bersama. Di Twitter, seorang individu mengatakan bahawa ia "serupa dengan ilmu sihir," dan orang lain menganggapnya sebagai #pleasantsurprise .

Ketika trak pos mula mengelilingi kawasan kejiranan AS dan pelanggan mendapat gegaran di pintu masuk depan mereka pada hari Ahad, individu semakin memperhatikan pertolongan tersebut, dan biasanya, pertanyaan telah mulai muncul. Oleh itu, mereka menyediakan Soalan Lazim ini untuk menjawab pertanyaan yang mungkin paling banyak diketahui mengenai pentadbiran penghantaran Ahad Amazon melalui USPS :

:eight_pointed_black_star: Mengapa saya melihat pengangkut mel pada hari Ahad dan acara? Apa yang sedang berlaku?

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Pada bulan November 2013, Amazon melaporkan bekerjasama dengan Perkhidmatan Pos AS untuk menyampaikan pakej pada hari Ahad dan majlis, bermula di Los Angeles dan New York. Pada bulan Mei, ia menambah 15 komuniti bandar. Akhir-akhir ini, ia telah dilakukan ke lebih banyak komuniti bandar, termasuk Seattle, Portland, Northern New Jersey; San Diego; Fort Worth, Dallas, dan Houston di Texas; Richmond, Va .; Washington, DC (kawasan luar bandar Virginia).

Mengenai peristiwa-peristiwa, Empat Julai kemungkinan besar merupakan yang pertama dalam beberapa ketika di mana individu melihat pengangkut pos menghantar berkas dengan berjalan kaki. Amazon dan Perkhidmatan Pos AS berhasrat untuk meneruskan penghantaran pada hari Ahad ke segmen besar penduduk AS tahun ini. Perkhidmatan Pos AS baru sahaja menghantar pesanan Priority Mail Express pada hari Ahad.

:eight_pointed_black_star: Penghantaran Amazon: Bagaimana Ia Berfungsi?

Penghantaran Amazon

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Alternatif Penghantaran Tarikh Pelepasan Amazon melakukan apa yang dikatakannya - ia menyampaikan barang pada hari penghantaran mereka. Amazon menawarkan perkhidmatan ini pada banyak perkara yang sangat diharapkan, seperti permainan atau buku yang akan datang. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi apa sahaja, termasuk yang boleh digunakan oleh perniagaan anda untuk terus berada di hadapan pembangkang.

:small_red_triangle_down: Pilihan penghantaran

Amazon menjelaskan bila ada perkara percuma untuk Penghantaran Tarikh Pelepasan. Bagi individu Amazon Prime, halaman perkara tersebut mengatakan "Penghantaran Hari Pelepasan Percuma." Di samping itu, ia menyatakan tarikh penghantarannya, sementara individu bukan Amazon Prime pada awalnya harus mengetuk butang "Preorder: Add to Cart". Pada halaman logistik, di bawah "Pilih Kelajuan Penghantaran", alternatif penghantaran dua hari memasukkan mesej "- - dapatkan pada hari penghantarannya" dengan tarikh yang hampir dengannya. "Tarikh Penghantaran" juga boleh menjadi alternatif pada halaman logistik . Pilih salah satu alternatif ini untuk mendapatkannya pada hari penghantaran.

:small_red_triangle_down: Kos

Sebelum 1 Jun 2012, Amazon menawarkan Penghantaran Tarikh Tayangan untuk 99 sen. Namun, dari saat itu, organisasi menawarkan bantuan sebagai "Penghantaran dua hari" dan dengan kos pengangkutan dua hari biasa. Ini biasanya lebih tinggi daripada 99 sen. Walaupun begitu, individu Amazon Prime mendapat Penghantaran Tarikh Tayangan tanpa sebarang perbelanjaan dengan perbelanjaan keahlian tahunan mereka.

:small_red_triangle_down: Kebolehpercayaan

Amazon melakukan usaha yang berani untuk menyampaikan sesuatu mengikut jadual namun tidak mempunyai perintah sepanjang masa. Apabila Amazon mendapat pesanan dengan Penghantaran Tarikh Pelepasan, ia mengangkut barang tersebut dalam jangka pendek dari fokus bekalan terdekat. Pada ketika itu, pengangkut mengambil barang itu dan menyerahkannya, dan ini adalah bahagian kitaran di mana masalah dalam beberapa kes berlaku kerana penangguhan iklim, lalu lintas, atau pengangkut merosakkan. Sekiranya Amazon mengalami masalah dan terlepas menghantar barang pada tarikh penghantarannya, anda akan mendapat e-mel dan potongan harga untuk logistik.

:small_red_triangle_down: Batasan

Perkara yang ditentukan dapat diakses untuk Penghantaran Tarikh Pelepasan, dan barang-barang yang tinggal di bakul belanja Amazon tidak mendapat rawatan ini. Amazon hanya boleh menawarkan pilihan logistik ini untuk wilayah Amerika Syarikat; ia adalah apa-apa tetapi boleh diakses untuk alamat Hawaii, Alaska, atau di seluruh dunia. Ia juga tidak dapat diakses untuk kotak PO atau alamat APO / FPO. Lebih-lebih lagi apabila anda memilih alternatif penghantaran Tarikh Keluaran, mengubah pesanan anda mungkin akan membatalkan keputusan tersebut.

:eight_pointed_black_star: Adakah penghantaran Amazon Prime Do Sabtu?

Adakah Amazon menghantar pada hari Sabtu?

Adakah Amazon menghantar pada hari Ahad? Amazon Prime adalah bantuan luar biasa yang dapat diakses dari Amazon, yang menawarkan pelanggan alternatif untuk pengangkutan dua hari tanpa bayaran pada jam pertukaran dan kadang-kadang menghantar pada hari Sabtu. Pilihan ini mungkin merupakan alternatif yang menarik bagi organisasi yang memesan dari peruncit sekerap mungkin dan perlu mendapatkan pesanan mereka lebih cepat.

:small_red_triangle_down: Kebaikan

Amazon Prime membelanjakan $ 79 setiap tahun, dan caj tersebut merangkumi penghantaran dua hari tanpa had untuk perkara yang berkelayakan. Perkara yang berbeza mungkin memenuhi syarat untuk penghantaran standard tanpa perbelanjaan. Walau apa pun faedah penghantaran, individu Perdana mendapat kemasukan percuma ke Amazon Instant Video - pentadbiran video masa nyata organisasi - dan Kindle Lending Library, yang membolehkan pelanggan memperoleh buku untuk alat dan aplikasi Kindle.

:small_red_triangle_down: Peningkatan logistik

Individu utama boleh mendapatkan hari Sabtu dengan memberikan $ 8.99 setiap barang, namun hanya ke Amerika Syarikat yang menyentuh. Beberapa kawasan mungkin sesuai dengan bil untuk Penghantaran Ekspres Tempatan, yang juga mempunyai $ 3.99 per barang yang berlebihan dan memberikan masa yang sama. Perkara yang memenuhi syarat untuk reka bentuk semula logistik ini akan dinyatakan di halaman item individu.

:small_red_triangle_down: Mendaftar

Amazon Prime menawarkan awal pertolongan percuma selama 30 hari, yang memberikan kemasukan kepada setiap kelebihannya. Visa semasa dan sah diperlukan untuk memulakan pendahuluan, walaupun perbelanjaan tahunan tidak akan dikenakan sehingga masa tamat untuk ujian. Malangnya, Amazon Prime tidak mengetahui strategi berbeza untuk ansuran - misalnya cek atau baucar hadiah - untuk membayar caj penyertaan. Untuk bergabung, lawati laman web Amazon Prime (antara muka dalam Sumber).

:small_red_triangle_down: Pertimbangan

Pelanggan bukan Perdana dapat menghantar barang yang dihantar pada hari Sabtu dengan bayaran tambahan $ 5, namun. Dengan Prime, Amazon akan menentukan sama ada sesuatu yang memenuhi syarat untuk penghantaran pada hari Sabtu di halaman item itu sendiri.

:eight_pointed_black_star: Logistik Untuk Penghantaran Amazon

Amazon menggunakan pelbagai perkhidmatan logistik untuk menyampaikan kumpulan. Perkhidmatan bertanda Amazon merangkumi:

Logistik Penjelasan
Amazon Air Ini adalah pesawat pengangkut untuk kenderaan massal, dengan pengiriman jarak terakhir, yang dikendalikan oleh Amazon Flex, Amazon Logistics, atau Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat .
Amazon Flex Ini adalah aplikasi telefon bimbit yang memberi kekuatan kepada orang untuk bekerja sebagai entiti yang bekerja sendiri, memberikan paket kepada pelanggan dari kenderaan individu tanpa peraturan. Penghantaran menggabungkan beberapa jam Prime Now, barang Amazon Fresh yang sama atau pada hari berikutnya, dan pesanan Amazon standard, walaupun pesanan dari kedai-kedai berdekatan yang bersetuju dengan Amazon.
Logistik Amazon Di mana Amazon berkontrak dengan usaha swasta (yang disebut "Rakan Perkhidmatan Penghantaran"), melakukan pengiriman kepada pelanggan. Setiap perniagaan mempunyai armada kira-kira 20-40 van bertanda Amazon, dan pekerja pekerja untuk menyewa memakai Amazon regalia. Pada Disember 2020, ia berfungsi di Amerika Syarikat , Kanada, Itali, Jerman, Sepanyol, dan Inggeris.

Amazon Prime Air adalah pentadbiran penghantaran drone ujian. Amazon secara langsung menggunakan individu untuk bekerja di bilik stoknya, tempat penyebaran massal, kawasan "Amazon Hub Locker +" yang dikendalikan, dan stesen penghantaran di mana pemandu mendapat kumpulan. Tetapi, pada Disember 2020, merekrut pemandu penghantaran sebagai pekerja. Rakuten Intelligence menilai bahawa pada tahun 2020 di Amerika Syarikat, sejauh mana penghantaran jarak terakhir adalah 56% oleh perkhidmatan Amazon yang dikontrak secara langsung (umumnya di wilayah metropolitan), 30% oleh Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat (untuk sebahagian besar di wilayah negara) , dan 14% oleh UPS.

:eight_pointed_black_star: Apa yang menjadikan USPS sebagai perkhidmatan penghantaran yang menarik untuk Amazon?

Mereka adalah tenaga kerja yang sangat besar yang kini mendorong jalan yang dapat diramalkan di mana saja di negara ini. Mereka bergantung pada armada trak berusia 30 tahun yang buruk yang biasanya pergi ke mana sahaja di negara ini. Ini adalah organisasi yang dapat mereka manfaatkan dan hanya menyediakan kumpulan mereka tanpa menubuhkan organisasi mereka. Ini adalah ketabahan ... Demikian juga tidak ada batasan terhadap jumlah USPS yang akan membuat kita bekerja. Tidak ada sekatan pada hari bekerja berturut-turut dengan Perkhidmatan Pos - untuk rakan kongsi pengangkut wilayah RCA dan rakan pengangkut bandar CCA.

"Ada individu yang bekerja lama tanpa cuti , terutama pada waktu-waktu khas tahun ini, dalam arti sebenarnya tidak ada hari lagi dari tempat kerja." Di pejabat saya, yang paling dahsyat yang pernah saya dengar ialah 17 hari berturut-turut. Walau bagaimanapun, andaikan anda menggunakan USPS, yang benar-benar berguna untuk cerita pekerja.

Dalam kes itu, sebilangan individu bekerja lama tanpa seharian bekerja, terutamanya pada waktu-waktu khas tahun ini, dalam erti kata sebenarnya, tidak ada hujung minggu tiga hari. Saya agak lawan dalam persekitaran tempat kerja saya , jadi saya telah berusaha keras ketika mereka menyuruh saya bekerja sepuluh hari berturut-turut atau sesuatu yang sesuai. Oleh kerana kami sangat kekurangan tenaga kerja, mereka serupa dengan "Semua perkara dipertimbangkan, mereka tidak memerlukannya berhenti, jadi biarkan dia tiga hari hujung minggu."

Saya tidak dapat mengatakan sama ada kecenderungan untuk menghabiskan pekerja berlaku sebelum Amazon; namun, Perkhidmatan Pos tidak akan berurusan dengan wakil mereka seperti orang. Sebaliknya, mereka memberikan paket Amazon sehingga mereka mati. Pada waktu pemahaman Amazon, USPS bertahan setelah perubahan anggaran yang mengelirukan yang dianjurkan oleh Kongres dan kemalangan kewangan dan kehilangan $ 16 bilion setiap tahun. Organisasi Amazon nampaknya merupakan hadiah dari syurga.

Walaupun data perjanjian asas tetap halus, mereka mengetahui sesuatu tentang ukuran aktiviti Amazon: Awal tahun ini, organisasi menyatakan bahawa ia mengangkut lebih dari 5 bilion barang ke seluruh dunia melalui Amazon Prime pada tahun 2017; sementara itu, sesuatu seperti sebahagian dari setiap penghantaran Amazon di Amerika Syarikat akhirnya dihantar oleh USPS, rancangan permainan yang nampaknya disetujui oleh pemeriksa pasaran adalah yang paling berguna: Perkhidmatan Pos, yang tidak mendapat pembiayaan pemerintah, mendedahkan defisit keseluruhan hanya $ 2.7 bilion daripada tahun 2017.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Pukul berapakah Amazon dihantar pada hari Ahad?

Waktu penghantaran Ahad standard adalah dari jam 9:00 pagi hingga 8:00 malam. Pengangkut memulakan penghantaran dari jam 9:00 pagi dan berusaha untuk menghantar setiap bungkusan pada jam 8:00 malam. Waktu penghantaran pada hari Ahad atau hari lain mungkin berbeza untuk setiap kawasan.

:two: Kumpulan Amazon tiba pada hari Ahad?

Sesungguhnya. Perkhidmatan Pos pada masa ini memberikan Priority Mail Express dan bundel Amazon tertentu pada hari Ahad. Walau bagaimanapun, kerana jumlah bundle yang diperluas, mereka mengembangkan jenis bundle yang dihantar pada hari Ahad.

:three: Adakah amazon dapat menyampaikannya hari ini?

Hanya lokasi peribadi yang layak untuk Penghantaran pada Hari yang Sama. Alamat perniagaan, Peti Surat, APO, FPO, dan DPO, cenderung tidak memenuhi syarat. Untuk mengatur perkara yang memenuhi syarat lebih dari $ 35 hingga 1-Klik pada halaman butiran item, pilih hari ini Percuma, dan pilih Beli sekarang dengan 1-Klik.

:four: Adakah kotak pos habis pada hari Ahad?

Biasanya mereka hanya keletihan pada hari Isnin hingga Sabtu, namun jaminan untuk mengumpulkan ujian COVID-19 tujuh hari setiap minggu. Banyak sekarang mempunyai pelbagai jenis pada hari Ahad.

:five: Berapa lama masa yang diperlukan untuk penghantaran Amazon?

Dalam keadaan biasa, penghantaran Amazon Prime kerap muncul dalam beberapa hari di AS. Pada masa ini, beberapa penghantaran Perdana untuk barang dalam stok menunjukkan jaminan penghantaran lima hari di bahagian bawah. Namun, penangguhan sehingga sebulan untuk perkara tertentu.

:six: Adakah saya dapat melihat di mana bundel Amazon saya?

Anda dapat mengikuti kemajuan bundle terpilih yang dipilih secara berterusan pada panduan. Pertama, kami akan menasihati anda Sekiranya anda dapat mengikuti kumpulan anda. Untuk menuju ke Penjejakan Peta Amazon, pilih Jejak Pakej dari Pesanan Anda atau e-mel pengesahan penghantaran anda. Apabila tiba penghantaran, anda dapat melihat panduan ketika pemandu menghampiri anda.

:seven: Adakah anda dapat mengatur barang di Amazon?

Amazon Fresh adalah pentadbiran penghantaran dan pengambilan barang di kawasan bandar terpilih. Individu utama dalam komuniti bandar terpilih dapat mencari barang ruji, asas biasa, dan banyak lagi dengan Amazon Fresh.

:eight: Bagaimanakah penghantaran 2 jam Amazon berfungsi?

Dengan Prime Now, anda dapat memperoleh banyak asas dan barang setiap hari yang dihantar dalam 1 hingga 2 jam semasa anda memesan pada aplikasi Amazon Prime Now . Dengan Hari yang Sama, semak lebih dari 1 juta barang di seluruh laman web ini dan dapatkan penghantaran percuma pada waktu petang dengan pesanan terpilih sehingga $ 35 atau lebih.

:nine: Atas sebab apa penghantaran Amazon begitu lesu?

Kegiatan berkala telah berubah berdasarkan COVID , dan Amazon perlu "fokus pada memuat dan menyampaikan barang-barang yang merupakan keperluan yang lebih tinggi untuk pelanggan kami," yang "telah membawa sebahagian daripada jaminan penghantaran kami lebih lama daripada yang diharapkan," seorang wakil kata Recode.

:keycap_ten:Adakah anda dapat mengikuti Pemacu Amazon anda?

Amazon pada masa ini membolehkan pelanggan mengikuti bahagian tertentu pemandu penghantaran mereka melalui panduan. Elemen baru, yang disebut Amazon Map Tracking, memberikan kemas kini langsung mengenai kursus penghantaran pemandu, termasuk jumlah hentian yang tersisa sebelum kumpulan mereka muncul, Amazon mengungkapkan kepada Business Insider.

:orange_book:Kesimpulannya

Amazon terus menyiasat pendekatan yang lebih baik untuk mendapatkan produk kepada pelanggan, menjalankan usia mekanik maju untuk kepuasan, dan membuat kenderaan udara automatik (sebaliknya disebut drone) yang dapat menerbangkan kumpulan ke pintu masuk anda. Pelbagai perkhidmatan moden membantu memindahkan pesanan anda dengan cepat dan produktif, dan inovasi di belakangnya terus maju. Oleh itu, dengan mengambil kira seberapa pantas pesanan anda muncul dengan sistem yang telah disediakan oleh Amazon hari ini, bayangkan seberapa cepat anda akan bersaing dengan penutup tersebut di kemudian hari.

artikel berkaitan

1. Amazon Net Worth 2. Amazon HR Number 3. Amazon Employment Verification

Adakah Amazon Menyampaikan Pada Hari Ahad? Ya, Amazon menghantar pada hari Ahad secara percuma. Walau bagaimanapun, anggota Perdana boleh memesan sebarang barang selewat-lewatnya pada hari Jumaat dan mengharapkannya tiba pada hari Ahad. Selanjutnya, USPS menyampaikan pada hari Ahad.

Bagaimana Amazon berfungsi pada penghantaran Ahad?

Amazon bekerjasama dengan pembawa penghantaran yang berbeza, termasuk USPS, UPS, dan halaman percuma. Syarikat penerbangan ini tidak menawarkan penghantaran pada hari Ahad. Tegasnya, UPS tidak.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini ditambah; Penghantaran hari Sabtu UPS tersedia. Walau bagaimanapun, USPS menyediakan banyak pelanggan pada hari Ahad, termasuk Amazon dan perkhidmatan berkualiti tinggi tertentu seperti Priority Mail Express.

Ini bermaksud bahawa pembawa e-mel dapat mengirimkan paket Amazon pada hari Ahad, tetapi ia tidak tersedia untuk pentadbiran mel biasa.

Perkhidmatan asas asas Amazon, yang merangkumi logistik dua hari tanpa had dan banyak faedah seperti muzik berasaskan web, biasanya menjamin penghantaran dalam dua hari bekerja, dan penghantaran Ahad tidak dijamin. Walau bagaimanapun, beberapa produk mungkin dihantar di tempat tertentu dengan insurans Perdana biasa pada hari Ahad 1.

1 - Waktu Penghantaran Amazon pada hari Ahad

Selain kemungkinan penghantaran pada hari Ahad, pengguna Amazon ingin mengetahui bahawa Amazon bekerja pada hari minggu kerana ia adalah percutian untuk semua orang.

Oleh itu, ada satu lagi pertanyaan khas untuk setiap pelanggan Amazon: Pukul berapa Amazon menghabiskan hari Ahad? Sekiranya anda seorang pelanggan Amazon dan ingin mengetahui kapan Amazon berfungsi pada hari Ahad, anda harus ambil perhatian bahawa Amazon berfungsi sama seperti hari-hari lain.

Semua pelanggan tetap Amazon berminat untuk mengetahui tentang jangka masa penghantaran logistik Amazon pada hari Ahad. Pelanggan Amazon Prime dapat menerima produk mereka pada hari Ahad, tetapi masih penting bagi mereka untuk mengetahui kapan barang mereka akan diterima.

Penting untuk diingat bahawa hari Ahad adalah percutian semua orang, dan individu boleh memilih untuk meninggalkan rumah mereka pada hari Ahad untuk menghabiskan masa dengan rakan dan keluarga.

Dalam hal ini, sangat penting untuk mengetahui tentang waktu penghantaran pada hari Ahad supaya mereka tetap berada di rumah ketika kakitangan USPS mengunjungi rumah anda untuk membawa barang yang mereka beli dari Amazon.

2 - Ahad dengan Amazon Prime

Kadang-kadang Prime menawarkan penghantaran percuma pada hari yang sama atau bahkan penghantaran percuma dalam masa dua jam, yang terbaru adalah Prime Now. Prime Now tersedia setiap minggu selama tujuh hari, termasuk hari Ahad.

Walau bagaimanapun, hanya boleh diakses untuk produk tertentu dalam kod ZIP terpilih di seluruh negara. Prime kini membekalkan produk dari Wholefoods dan makan malam dari restoran berdekatan di beberapa tempat pada hari Ahad. Penghantaran percuma untuk item tertentu pada hari yang sama atau 24 jam disediakan untuk orang utama untuk pesanan lebih dari $ 35.

Individu yang luar biasa dapat membayar lebih banyak untuk menghantar produk kecil tambahan pada hari yang sama. Tambahan pula, pelanggan Amazon , yang bukan merupakan sebahagian daripada Program Perdana, kadang-kadang boleh membayar barang, bahkan untuk menghantarnya pada hari Ahad pada hari itu atau pada hari berikutnya.

3 - Penghantaran & Penghantaran Bebas Amazon Ahad

Mereka mendaftarkan pemandu mereka ketika Amazon meramalkan kenaikan lalu lintas jam sibuk. Pemacu ini juga tersedia pada hari Ahad. Apa kursus dan program tertentu, bagaimanapun, adalah perkara lain. Apabila anda hampir dengan gudang Amazon, kemungkinan besar anda akan menerima pakej anda pada hari Ahad.

Ini biasanya dapat dilakukan sekiranya produk yang anda beli ada di gudang tersebut. Sebilangan besar perkara ini adalah perkara kecil dan masuk akal. Anda mungkin mengharapkan penghantaran akan datang tepat pada waktunya, walaupun pada hari Ahad, jika anda ingin membuat pesanan semasa musim Krismas.

Dalam kesempatan ini, Amazon berusaha merekrut lebih banyak wakil untuk sesekali sedar akan perlunya bekalan sempurna di seluruh dunia . Bantuan pelanggan sangat mustahak untuk Amazon. Dalam erti kata yang tulen, kesetiaan pengguna adalah keperluan organisasi terbesar Amazon.

Ringkasan

Amazon Prime Air adalah pentadbiran penghantaran drone ujian. Di ruang stoknya, laman penyebaran massa, wilayah "Amazon Hub Locker +", dan terminal penghantaran, Amazon secara langsung mempekerjakan orang. Tetapi ini hanyalah merekrut pemandu penghantaran sebagai pekerja pada Disember 2020.

Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai penghantaran amazon. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Bolehkah anda menerangkan apa itu hari Ahad di Amazon?

Amazon menandatangani perjanjian dengan Perkhidmatan Pos untuk menambah hari penghantaran pada hari Ahad: Tidak ada bungkusan perkhidmatan pos yang dibekalkan dengan perkhidmatan pos; ia hanya pakej Amazon. Anda hanya memberi mereka ketika itu.

:two: Berapa lamakah masa bekalan Amazon?

Waktu penghantaran penjual dari saat pembelian anda dihantar: Standard AS: empat hingga empat belas hari bekerja. Ia boleh mengambil masa sehingga 21 hari bekerja. US Expedited: 2 hingga 6 hari bekerja.

:three: Bagaimana Amazon akan mengembalikan wang?

Apabila pengembalian anda telah diterima, penjual memberitahu kami tentang penerimaan pengembalian wang anda, mengikut mana-mana, dengan cara pembayaran asal (sekiranya berlaku pembelian prabayar) atau oleh baki Amazon Pay bank (sekiranya pesanan Bayar atas Penghantaran).

:four: Adakah kotak pos akan usang pada hari Ahad?

Mereka biasanya hanya keletihan dari hari Isnin hingga Sabtu; namun, pastikan ujian COVID-19 dikumpulkan tujuh hari seminggu. Banyak sekarang mempunyai pilihan pada hari Ahad.

:five: Mengapa mengembalikan Amazon tanpa pulangan?

Produk tertentu boleh dibayar balik tanpa dikembalikan kerana barang tersebut dilarang dikembalikan berbanding dengan harga barang yang murah. Tambahan pula, Amazon biasanya memberikan kredit (bayaran balik) berdasarkan tarikh pulangan anda diterima.

Kesimpulannya

Amazon terus meneliti cara mengirim produk kepada penggunanya, memenuhi era munculnya mekanik yang lebih baik untuk kepuasan dan menghasilkan kenderaan terbang automatik (sering disebut drone), yang dapat menerbangkan bundel terus ke pintu anda. Pelbagai perkhidmatan kontemporari membantu menguruskan pesanan anda dengan cepat dan berkesan, dan inovasi sentiasa bergerak maju.

Memandangkan berapa cepat caj anda dengan sistem Amazon ditunjukkan hari ini, bayangkan berapa cepat anda akan nyaman dengan penutup ini selepas itu.

artikel berkaitan