Cuka Apple Cider telah digunakan sebagai tonik kesejahteraan selama ribuan tahun. Pemeriksaan menunjukkan bahawa ia mempunyai banyak kelebihan perubatan, misalnya, menurunkan kadar glukosa. Bagaimanapun, bolehkah menambahkan cuka jus epal ke dalam makanan anda juga dapat membantu anda dalam bentuk badan?

Artikel ini menerangkan sebab di sebalik cuka jus epal dan penurunan berat badan . Ia juga memberi petua untuk memasukkan cuka jus epal ke dalam rutin makan anda.

Apa itu Cuka Apple Cider?

Cuka jus epal dibuat dalam ukuran pematangan dua usaha

Sebagai permulaan, epal dipotong atau dipotong dan digabungkan dengan ragi untuk menukar gula menjadi minuman keras. Kedua, mikroorganisma ditambahkan untuk mematangkan minuman keras menjadi karat berasid.

Pembuatan cuka jus epal biasa memerlukan sekitar satu bulan, namun beberapa pembuat secara drastik mempercepat kitaran dengan tujuan yang diperlukan hanya sehari.

Asidic menghakis adalah segmen dinamik asas cuka jus epal.

Jika tidak disebut etosik yang menghakis, ia adalah sebatian semula jadi dengan rasa tajam dan aroma padat. Istilah berasid berasal dari asetum, perkataan Latin untuk cuka.

Kira-kira 5-6% cuka jus epal terdiri daripada karat berasid. Ia juga mengandungi air dan mengikuti langkah-langkah dari asid yang berbeza, misalnya, malos menghakis

Satu sudu (15 ml) cuka jus epal mengandungi sekitar tiga kalori dan pada dasarnya tidak ada karbohidrat.

Ringkasan Cuka jus epal dibuat dalam ukuran pematangan dua usaha. Kakisan asid adalah bahagian dinamik utama cuka.

Cuka Sari Apel Mempunyai Pelbagai Manfaat untuk Menurunkan Lemak

Asidic menghakis adalah lemak tak jenuh rantai pendek yang terbahagi kepada turunan asid asetik dan hidrogen di dalam badan anda.

Sebilangan pemeriksa makhluk mengesyorkan agar asid yang menghakis pada cuka jus epal dapat menurunkan berat badan dengan teruk:

Menurunkan tahap glukosa:

Dalam satu kajian tikus, korosif berasid meningkatkan keupayaan hati dan otot untuk mengambil gula dari darah. Mengurangkan kadar insulin: Dalam kajian tikus yang serupa, korosif berasid juga menurunkan kadar insulin kepada glukagon, yang dapat menyokong pengambilan lemak.

Meningkatkan pencernaan:

Pemeriksaan lain pada tikus yang diperakui bersifat menghakis asid menunjukkan pengembangan protein AMPK, yang mengangkat pengambilan lemak dan mengurangkan pembentukan lemak dan gula di hati.

Mengurangkan simpanan lemak:

Merawat lemak, tikus diabetes dengan penghakisan asid atau asid asetik melindungi mereka daripada peningkatan berat badan dan memperluas aliran kualiti yang menurunkan simpanan lemak usus dan lemak hati .

Mengonsumsi lemak:

Pemeriksaan pada tikus menguruskan rejimen pemakanan tinggi lemak yang diperkuat dengan korosif berasid mendapati pengembangan kritis dalam kualiti yang bertanggungjawab untuk pengambilan lemak, yang mendorong perkembangan nisbah otot ke lemak.

Membendung rasa lapar:

Pemeriksaan lain mengesyorkan penurunan asid asetik dapat melumpuhkan fokus di otak anda yang mengawal keinginan, yang dapat menyebabkan penurunan penerimaan makanan .

Walaupun kesan makhluk halus kelihatan menggembirakan, penyelidikan diperlukan pada orang untuk mengesahkan kesan ini.