Adakah insurans kesihatan menjadikan hidup lebih bahagia ?? Kesihatan adalah keadaan kesejahteraan fizikal, mental dan sosial yang lengkap dan bukan sekadar ketiadaan penyakit atau penyakit. Perlindungan insurans kesihatan dapat memberikan "ketenangan jiwa", kerana ia dapat menghilangkan risiko perbelanjaan kesihatan yang besar. Kedua, perlindungan insurans kesihatan dapat mengurangkan kos rawatan perubatan yang tidak dapat dipenuhi, sehingga meningkatkan kesihatan. Ketiga, perlindungan insurans kesihatan bersubsidi dapat menghasilkan kesan pendapatan.

Insuran kesihatan

Insurans kesihatan adalah sejenis perlindungan insurans yang biasanya membayar untuk perubatan, pembedahan, ubat preskripsi dan kadang-kadang perbelanjaan pergigian yang ditanggung oleh pihak yang diinsuranskan. Insurans kesihatan boleh membayar balik yang diinsuranskan untuk perbelanjaan yang disebabkan oleh penyakit atau kecederaan, atau membayar langsung kepada penyedia rawatan. Ia sering dimasukkan ke dalam pakej faedah majikan sebagai alat untuk menarik pekerja berkualiti, dengan premium sebahagiannya dilindungi oleh majikan tetapi sering juga ditolak dari gaji pekerja.

Ringkasan

Keseluruhan pandangan mengenai insurans kesihatan adalah bahawa ia menjadikan keselamatan manusia menjadi lebih sedikit dan menjadikan hidup manusia lebih mudah.

Mengapa Insurans Kesihatan Penting?

Kesihatan adalah anugerah yang paling berharga dari alam semula jadi kepada umat manusia. Tetapi, hadiah berharga dari alam ini dalam bahaya kerana kemajuan teknologi, malapetaka dan bencana buatan manusia, dan perbelanjaan kewangan yang semakin meningkat untuk menampung keperluan asas. Ke

melindungi kesihatan anda daripada semua kemungkinan ini, anda memerlukan insurans kesihatan. Dalam senario hari ini, insurans bukan lagi perbelanjaan tambahan atau perbelanjaan mewah, itu adalah keperluan, yang perlu dipenuhi untuk menjamin kehidupan masa depan anda. Insurans kesihatan memberi anda perlindungan terhadap semua kemungkinan risiko yang merangkumi perbelanjaan hospital / pembedahan dan lain-lain. Selanjutnya, liputan perbelanjaan perundingan di hospital. Dari perlindungan bersalin hingga insurans kesihatan anak ditambah dengan pelan perlindungan komprehensif keluarga. Insurans kesihatan memenuhi semua keperluan anda dari semua sudut yang mungkin agar anda dapat menikmati masa depan tanpa penjagaan dengan keluarga anda tanpa sebarang tekanan kewangan atau perkara lain.

Ringkasan

Insurans kesihatan terlalu banyak bermanfaat bagi manusia. Setiap keluarga merasa terjamin kerana insurans kesihatan. Insurans kesihatan mengurangkan risiko dari nyawa.

Perbezaan antara insurans perubatan dan insurans kesihatan

Insurans perubatan akan memberi anda perlindungan hanya untuk kemasukan ke hospital, penyakit yang telah ditentukan dan kemalangan yang juga untuk jumlah yang telah ditentukan sementara insurans kesihatan akan memberi anda perlindungan menyeluruh terhadap perbelanjaan kemasukan ke hospital , perbelanjaan pra-hospital dan pasca-hospitalisasi dan ambulans.

Ringkasan

Insurans kesihatan adalah insurans yang lebih berkesan dan bukannya insurans perubatan. Di syarikat insurans kesihatan disediakan kemudahan pengangkutan.

Manfaat Utama Memiliki Insurans Kesihatan

 • Perbelanjaan kemasukan ke hospital. …
 • Kos Pra dan Pasca Rawatan di Hospital. …
 • Kos untuk Prosedur Penjagaan Harian. …
 • Isi Ulang Jumlah Diinsuranskan. …
 • Lindungi Perbelanjaan Harian anda dengan Manfaat Tunai Hospital. …
 • Dapatkan Bayaran Pengangkutan Anda dengan Bayaran Ambulans.

Terdapat banyak faedah mengambil insurans kesihatan. Anda boleh mengelakkan daripada membayar kos perubatan yang berat, masa menunggu yang lama dan mendapatkan rawatan penyakit anda dengan lebih cepat mengikut keselesaan anda dari hospital terkemuka. Anda juga akan dapat memilih hospital dan perunding pilihan anda sendiri dan dapat pulih di bilik peribadi anda sendiri (jika diperlukan) tanpa membayar yuran yang tidak dijangka dari poket anda sendiri. Anda akan diberi peluang untuk memilih perlindungan Insurans Kesihatan individu, pasangan atau keluarga. Secara amnya, faedah yang akan anda perolehi dari pelan Insurans Kesihatan anda akan bergantung pada tahap perlindungan yang telah anda pilih. Kelebihan lain untuk memiliki perlindungan Insurans Kesihatan anda sendiri adalah bahawa janji temu yang lebih cepat dan cepat dapat diatur dengan mudah dari sebilangan besar Jaringan pusat perubatan dan hospital di bandar anda. Insurans kesihatan juga boleh memberi anda perlindungan untuk penyakit kritikal seperti penyakit jantung, strok atau rawatan barah dll.

Kesihatan dan Kebahagiaan Terhubung Melalui Politik

Di seluruh dunia, kesihatan berkorelasi dengan kebahagiaan. Kedua-duanya saling terkait dalam pelbagai cara dan melalui pelbagai saluran, tetapi pada akhirnya hubungannya sangat erat. Memandangkan hubungan antara kesihatan dan kebahagiaan yang saling menyebabkan antara satu sama lain, sebenarnya pelajar politik membuat hubungan langsung dengan institusi yang mungkin bertanggungjawab terhadap variasi kesihatan dan kebahagiaan di seluruh dunia: sifat dan kualiti negara sistem penjagaan kesihatan. Fakta sederhana adalah bahawa negara-negara yang paling bahagia, dan juga yang paling sihat, cenderung menjadi negara yang mempunyai beberapa bentuk insurans kesihatan sejagat yang meliputi semua warga negara. Tampaknya tidak peduli apa bentuk akses universal ke perawatan yang berasal dari sistem pembayaran tunggal seperti di Kanada, "perubatan sosialisasi" seperti di UK, atau pelbagai bentuk dan campuran insurans swasta atau awam yang dijamin yang menjadi ciri kebanyakan negara di Eropah Barat. Yang menjadi persoalannya ialah persoalan mudah sama ada semua warganegara mendapat akses kepada rawatan perubatan berkualiti tinggi dan berpatutan.

Penyelidikan ilmiah dengan jelas menunjukkan bahawa kebahagiaan mendorong kehidupan yang lebih lama, kesihatan yang lebih baik, dan pemulihan yang lebih cepat dari pembedahan atau penyakit. Kami juga tahu bahawa jaring keselamatan sosial yang murah hati membantu meningkatkan kebahagiaan dengan membebaskan warga dari bukan sahaja kesulitan ekonomi yang sebenarnya, tetapi juga dengan melindungi mereka dari kebimbangan yang paling teruk mengenai bencana kewangan sekiranya mereka jatuh sakit, hamil, menganggur, bersara, menukar pekerjaan , atau memulakan perniagaan. Memberi beberapa tahap insurans jelas melegakan kebimbangan dan ketegangan, baik mengenai penjagaan kesihatan dan kewangan, yang seterusnya mendorong kesihatan dan memperpanjang umur Di mana jaring keselamatan ini berasal mungkin atau tidak penting, tetapi satu perkara yang jelas: sama ada ia disediakan oleh kerajaan, keluarga, gereja, insurans swasta, atau bahkan komuniti seseorang, kehadirannya membebaskan orang untuk menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih bahagia, dan lebih produktif. Oleh kerana abad ini dicirikan oleh keadaan sementara, kadar perceraian yang tinggi dan keluarga nuklear (tidak diperpanjang), hubungan keluarga yang lemah, dan hubungan yang lemah, mungkin jelas bahawa, walaupun bukan satu-satunya cara, pemerintah menawarkan cara yang paling jelas dan umum untuk menyediakan beberapa jenis jaring keselamatan kepada semua warganegara.

Apakah jenis rancangan Insurans Kesihatan yang Terdapat di Pakistan?

Sebilangan besar syarikat insurans Pakistan menyediakan rancangan perlindungan Rawatan Hospital tetapi beberapa syarikat insurans terkemuka juga menawarkan rancangan 'Penyakit Kritikal' yang berasingan yang menyediakan perlindungan untuk penyakit kritikal berikut:

 • Serangan Jantung dan Pembedahan Bypass Terbuka
 • Rawatan Barah
 • Strok dan Lumpuh
 • Kegagalan Organ dan Pemindahan seperti Buah Pinggang

Membeli insurans kesihatan swasta

Sekiranya majikan anda tidak menawarkan insurans kesihatan kepada anda sebagai sebahagian daripada program faedah pekerja, anda mungkin ingin membeli insurans kesihatan anda sendiri melalui syarikat insurans kesihatan swasta. Apabila majikan anda menawarkan anda pilihan untuk mendaftar dalam rancangan insurans kesihatan yang ditaja oleh majikan, mereka biasanya akan merangkumi sebahagian daripada premium insurans anda.

Premium adalah jumlah wang yang dibayar oleh individu atau perniagaan kepada syarikat insurans; premium insurans kesihatan biasanya dibayar setiap bulan. Sekiranya anda perlu menginsuranskan diri anda, anda akan membayar kos premium sepenuhnya. Oleh kerana itu, adalah biasa untuk mengambil berat tentang berapa kos untuk membeli insurans kesihatan untuk diri anda. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai pilihan dan harga yang berbeza tersedia untuk anda berdasarkan tahap liputan yang anda perlukan. Semasa membeli insurans anda sendiri, prosesnya lebih rumit daripada hanya memilih rancangan syarikat dan pembayaran premium dikeluarkan terus dari gaji anda setiap bulan. Berikut adalah beberapa petua untuk membimbing anda melalui proses pembelian insurans kesihatan anda sendiri.

Kunci untuk membeli insurans kesihatan swasta

Anda mungkin perlu membeli perlindungan kesihatan individu jika baru berusia 26 tahun, menganggur atau bekerja sendiri, bekerja sambilan, memulakan perniagaan yang akan mempunyai pekerja, atau jika anda baru bersara.

Sekiranya anda tidak mempunyai pilihan untuk mendaftar dalam rancangan insurans kesihatan yang ditaja oleh majikan, sumber yang baik untuk mendapatkan perlindungan insurans adalah melalui Health Insurance Marketplace yang diciptakan pada tahun 2014 oleh Affordable Care Act (ACA).

Sekiranya anda sudah bersara, anda juga mempunyai pilihan untuk mendaftar di Medicare, Madigan, atau Medicare Advantage, jika anda layak.

Memilih Pelan Insurans Terbaik Untuk Anda

Terdapat beberapa jenis rancangan insurans kesihatan, dan setiap rancangan ini mempunyai sejumlah ciri unik.

1. Organisasi Penyelenggaraan Kesihatan (HMO)

Organisasi penyelenggaraan kesihatan (HMO ) adalah sebuah syarikat yang struktur organisasi membolehkan mereka memberikan perlindungan insurans untuk pelanggan mereka melalui rangkaian penyedia penjagaan kesihatan tertentu.

Ciri khas HMO termasuk membayar perlindungan insurans dengan bayaran bulanan atau tahunan. Premium cenderung lebih rendah untuk HMO kerana penyedia kesihatan mempunyai pesakit yang ditujukan kepada mereka, tetapi kelemahannya adalah bahawa pelanggan terhad untuk mengakses rangkaian doktor dan penyedia perkhidmatan kesihatan lain yang dikontrak dengan HMO.

2. Organisasi Penyedia Pilihan (PPO)

Organisasi penyedia pilihan (PPO) adalah sejenis rancangan insurans di mana profesional dan kemudahan perubatan memberikan perkhidmatan kepada pelanggan yang dilanggan dengan harga yang dikurangkan. Penyedia perkhidmatan kesihatan yang merupakan sebahagian daripada rangkaian ini disebut sebagai penyedia pilihan, atau penyedia dalam rangkaian. Pelanggan rancangan PPO mempunyai pilihan untuk melihat penyedia perkhidmatan kesihatan di luar rangkaian penyedia ini (penyedia di luar rangkaian) tetapi kadar untuk melihat penyedia ini lebih mahal.

3. Organisasi Penyedia Eksklusif (EPO)

Organisasi penyedia eksklusif (EPO) adalah gabungan HMO dan rancangan PPO. Dengan EPO, anda hanya dapat menerima perkhidmatan dari penyedia dalam rangkaian tertentu. Walau bagaimanapun, pengecualian boleh dibuat untuk rawatan kecemasan.

Ciri lain dari rancangan EPO adalah bahawa anda mungkin diminta untuk memilih doktor perawatan primer (PCP) - seorang doktor umum yang akan memberikan rawatan pencegahan dan juga merawat anda untuk penyakit kecil. Di samping itu, dengan rancangan EMO, anda biasanya tidak perlu mendapatkan rujukan dari PCP anda untuk berjumpa doktor pakar.

4. Pelan Kesihatan yang Dapat Deductible (HDHP)

Pelan kesihatan yang dapat dikurangkan tinggi (HDHP) mempunyai beberapa ciri utama. Pertama, ia mempunyai potongan tahunan yang lebih tinggi daripada rancangan insurans lain. Yang boleh ditolak adalah bahagian tuntutan insurans yang dilindungi oleh pelanggan. Kedua, rancangan kesihatan yang dapat dikurangkan tinggi biasanya mempunyai premium bulanan yang lebih rendah.

Jenis rancangan ini sangat sesuai untuk golongan muda atau orang yang sihat yang tidak mengharapkan perkhidmatan kesihatan kecuali mereka mengalami kecemasan perubatan atau kemalangan yang tidak dijangka. Ciri penentu terakhir dari rancangan kesihatan yang dapat dikurangkan tinggi adalah bahawa ia menawarkan akses ke Akaun Simpanan Kesihatan (HSA) yang diuntungkan oleh cukai.

HSA adalah akaun yang boleh disumbangkan oleh pelanggan yang kemudiannya dapat digunakan untuk kos perubatan yang tidak ditanggung oleh pelan kesihatan mereka yang dapat dikurangkan. Kelebihan akaun ini adalah bahawa dana tersebut tidak dikenakan cukai pendapatan persekutuan pada masa deposit.

5. Rancangan Kesihatan Bergerak Pengguna (PPK)

Rancangan kesihatan yang didorong oleh pengguna (CDHP) adalah sejenis rancangan kesihatan yang dapat dikurangkan tinggi. Sebilangan perkhidmatan yang diterima oleh pelanggan dibayar dengan dolar sebelum cukai. Seperti rancangan kesihatan lain yang boleh dikurangkan, rancangan kesihatan yang didorong oleh pengguna mempunyai potongan tahunan yang lebih tinggi daripada rancangan insurans kesihatan yang lain tetapi pelanggan membayar premium yang lebih rendah setiap bulan.

6. Pelan Point-of-Service (POS)

Pelan titik perkhidmatan (POS) memberikan faedah yang berbeza kepada pelanggan berdasarkan apakah mereka menggunakan penyedia pilihan (penyedia dalam rangkaian) atau penyedia di luar rangkaian pilihan (penyedia di luar rangkaian). Pelan POS merangkumi ciri kedua rancangan HMO dan rancangan PPO.

7. Polisi Insurans Jangka Pendek

Polisi insurans jangka pendek adalah sejenis perlindungan insurans yang berlangsung dalam jangka masa yang pendek, biasanya selama tiga bulan. Walau bagaimanapun, jangka masa berbeza mengikut negeri, dan di beberapa negeri AS, anda mungkin layak untuk rancangan jangka pendek sehingga 12 bulan.

Insurans kesihatan jangka pendek juga disebut insurans kesihatan sementara atau insurans kesihatan berjangka. Ini boleh menjadi penyelesaian sementara untuk membantu mengisi jurang perlindungan insurans jika anda berada di antara pekerjaan, menunggu perlindungan lain dimulakan, jika anda menunggu untuk memenuhi syarat untuk mendapat perlindungan Medicare, atau jika anda perlu mendaftar dalam insurans kesihatan tetapi di luar dari tempoh pendaftaran terbuka yang ditetapkan.

Di bawah rancangan insurans jangka pendek, pasangan anda dan tanggungan lain yang layak juga boleh dilindungi. Namun, satu peringatan penting dari rancangan insurans jangka pendek adalah bahawa dalam beberapa kes, keadaan yang sudah ada dapat membatalkan anda dari perlindungan. Definisi keadaan yang sudah ada berbeza-beza bergantung pada keadaan tempat anda tinggal, tetapi biasanya ditakrifkan sebagai sesuatu yang anda telah didiagnosis dengan atau menerima rawatan selama dua hingga lima tahun terakhir.

8. Perlindungan Bencana

Insurans kesihatan bencana adalah sejenis pelan insurans yang biasanya hanya tersedia untuk orang dewasa yang berumur 30 tahun ke bawah. Untuk memenuhi syarat untuk mendapat bencana, anda mesti mendapat pengecualian dari kerajaan. Insurans kesihatan bencana biasanya mempunyai premium yang lebih rendah daripada rancangan insurans kesihatan yang lain.

Jenis rancangan ini ditujukan untuk orang yang tidak mampu mengeluarkan banyak wang setiap bulan untuk premium insurans tetapi yang tidak mahu tanpa insurans sekiranya berlaku bencana. Walaupun rancangan insurans kesihatan bencana mungkin mempunyai premium bulanan yang rendah, mereka biasanya mempunyai potongan tertinggi.

Setelah anda memutuskan jenis rancangan yang terbaik untuk anda, anda perlu menentukan berapa banyak yang anda mampu bayar sebagai potongan. Ingat, yang boleh ditolak adalah jumlah yang ditentukan yang anda bayar untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan yang dilindungi sebelum rancangan insurans anda mula dibayar. Apa yang anda mampu bayar dalam perbelanjaan perubatan di luar saku setiap tahun? Dengan kebanyakan rancangan insurans kesihatan, semakin tinggi pengurangan anda, semakin rendah premium bulanan anda. Sekiranya aliran tunai bulanan anda rendah, anda mungkin perlu memilih potongan yang lebih tinggi.

Pertimbangan Utama Semasa Membeli Pelan Insurans Kesihatan

Terdapat beberapa faktor tertentu yang boleh mempengaruhi kos polisi Insurans Kesihatan anda. Sejarah kesihatan dan perubatan semasa anda adalah faktor penting bagi bakal penanggung insurans. Mereka perlu mengetahui maklumat penting ini semasa mengambil polisi Insurans Kesihatan. Umur anda juga akan dipertimbangkan dan sama ada anda seorang perokok atau bukan perokok. Biasanya, pemegang polisi yang lebih tua cenderung membuat tuntutan Insurans Kesihatan daripada pemegang polisi yang lebih muda. Tahap lebihan yang telah anda tetapkan pada polisi anda juga perlu dipertimbangkan. Segala keadaan perubatan yang ada akan dipertimbangkan oleh penyedia Insurans Kesihatan untuk mengira premium anda.

Peranan Maklumat Peribadi Anda Dalam Membeli Insurans Kesihatan

Insurans kesihatan membantu anda untuk menampung kos rawatan perubatan swasta untuk anda atau keluarga dan membolehkan anda menerima rawatan dengan cepat apabila diperlukan. Maklumat peribadi anda memainkan peranan penting dalam membeli polisi insurans kesihatan. Adalah sangat penting bahawa maklumat yang tepat diberikan bagi pihak anda semasa mengambil Insurans Kesihatan kerana maklumat peribadi yang salah boleh membatalkan polisi anda sekiranya berlaku tuntutan. Seperti mana-mana jenis perlindungan insurans, anda perlu memeriksa tahap perlindungan yang disediakan melalui terma & syarat dan penyataan polisi anda. Secara amnya, semakin banyak liputan yang anda pilih maka secara semula jadi premium anda akan menjadi lebih mahal.

Ringkasan

Maklumat peribadi diperlukan dalam insurans kesihatan, ini adalah faktor terpenting dalam polisi insurans kesihatan tanpa maklumat peribadi anda tidak boleh mengambil semua faedah.

Apa yang Tidak Dilindungi Dalam Pelan Insurans Kesihatan Saya?

Semasa mengambil rancangan Insurans Kesihatan, syarikat insurans perlu mengetahui apakah anda menderita penyakit semasa sehingga mereka dapat menilai keadaan perubatan anda sekarang dan memberi anda perlindungan yang tepat yang diperlukan. Biasanya, syarikat tidak memberikan perlindungan sekiranya terdapat penyakit dan rawatan kritikal yang ada. Di samping itu, rawatan berikut juga tidak dilindungi oleh rancangan insurans kesihatan biasa:

 • Rawatan pembedahan kosmetik untuk kemandulan seperti IVF
 • Cermin mata matahari
 • Pembedahan diperlukan untuk merawat penurunan berat badan
 • Penjagaan kecacatan jangka panjang

Anda perlu menghubungi penyedia Insurans Kesihatan yang ada mengenai penyakit yang tidak dilindungi. Perkara ini akan dinyatakan dengan lebih terperinci di bahagian terma dan syarat dalam dokumen polisi.

Apa itu kebahagiaan?

Kebahagiaan adalah perasaan yang menimpa anda apabila anda mengetahui kehidupan itu baik dan anda tidak dapat menahan senyum. Ia adalah kebalikan dari kesedihan. Kebahagiaan adalah rasa kesejahteraan, kegembiraan, atau kepuasan. Apabila orang berjaya, atau selamat, atau bernasib baik, mereka merasa bahagia. ... Tidak ada yang mengeluh kerana merasa terlalu bahagia.

Apakah kebahagiaan menurut psikologi?

Menurut psikologi , kebahagiaan adalah lebih daripada sekadar pengalaman mood positif. ... Dengan kata lain, kebahagiaan adalah "penilaian orang terhadap kehidupan mereka dan merangkumi penilaian kognitif kepuasan dan penilaian afektif terhadap mood dan emosi .

Mengapa kebahagiaan sangat penting?

Sebab asas mengapa kebahagiaan sangat penting adalah bahawa sangat penting untuk tujuan kita sendiri dalam kehidupan dan dapat membantu kita mencapai banyak cita-cita dan tujuan peribadi yang dihargai. Juga, dengan bahagia, kita berpotensi mengubah banyak kehidupan lain hanya dengan menjadi diri kita sendiri.

Bagaimana kebahagiaan mempengaruhi kehidupan kita?

Bukti saintifik menunjukkan bahawa gembira mungkin mempunyai manfaat besar untuk kesihatan anda. Sebagai permulaan, gembira dapat mempromosikan gaya hidup sihat. Ia juga dapat membantu mengatasi tekanan, meningkatkan sistem imun, melindungi jantung dan mengurangkan kesakitan. Lebih-lebih lagi, malah boleh meningkatkan jangka hayat anda.

Adakah kesihatan mempengaruhi kebahagiaan?

Satu kajian baru mendapati bahawa sejauh mana penyakit mengganggu fungsi harian dikaitkan dengan kebahagiaan yang berkurang. Satu kajian baru yang diterbitkan dalam Journal of Happiness Studies mendapati bahawa sejauh mana penyakit yang mengganggu fungsi harian dikaitkan dengan kebahagiaan yang berkurang.

Soalan Lazim

Adakah orang yang mempunyai insurans kesihatan lebih sihat?

Bukti terbaik menunjukkan bahawa insurans kesihatan dikaitkan dengan penggunaan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang lebih sesuai dan hasil kesihatan yang lebih baik untuk orang dewasa. … Keseluruhan kematian dan ukuran umum status kesihatan.

Berapakah jumlah yang rata-rata orang bayar untuk rawatan kesihatan?

Menurut CDC, selama tahun 2015 belanja kesehatan per orang rata-rata hampir $ 10.000, dengan jumlah perbelanjaan $ 3.2 triliun atau 17.8% KDNK.

Berapa rata-rata orang Kanada membayar cukai untuk penjagaan kesihatan?

Penjagaan kesihatan Kanada tidak percuma

Tetapi sebahagian besarnya dibayar oleh dolar cukai Kanada. Walaupun tidak ada "cukai penjagaan kesihatan" yang ditentukan, data terbaru dari Institut Maklumat Kesihatan Kanada (CIHI) pada tahun 2017 mendapati bahawa rata-rata seorang Kanada membelanjakan $ 6,604 dalam cukai untuk perlindungan kesihatan.

Mengapa kos penjagaan kesihatan meningkat?

Meningkatkan kos untuk perkhidmatan perubatan, disebabkan oleh peningkatan dan penuaan penduduk memainkan peranan besar. Begitu juga dengan faktor lain seperti peningkatan jumlah orang dengan penyakit kronik, peningkatan kos untuk rawatan pesakit luar dan bilik kecemasan, premium yang lebih tinggi, dan kos di luar poket yang lebih tinggi.

kesimpulan

Sebilangan besar masyarakat ingin mengetahui bahawa insurans kesihatan menjadikan hidup lebih bahagia? Setelah dilihat secara keseluruhan, saya berkata ya, ia adalah mustahak kerana insurans kesihatan sangat penting dalam kehidupan manusia penyakit yang tidak disangka akan menjadi hidup sekiranya anda mempunyai insurans nyawa anda tidak perlu risau tentang kesihatan anda.

Artikel berkaitan

Apakah insurans Jurang?

Insurans kesihatan anjing terbaik

Berapa Banyak Insurans Penyewa?

Bagaimana insurans berfungsi?

Apa itu insurans?

Insurans haiwan kesayangan terbaik untuk anjing kecil