Adakah Insurans Melindungi Pengguguran, juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Di New York kami adalah antara tiga belas negeri yang bernasib baik di mana Medicaid merangkumi penyelesaian pengguguran. Walaupun begitu, pendapatan maksimum yang dibenarkan untuk menerima Medicaid sangat rendah. Walaupun jumlahnya lebih besar dari had ini, wanita biasanya hampir tidak dapat mengorek sebelum pengeluaran tambahan kehamilan yang tidak disengajakan.

Momen penentu dalam polisi insurans berjalan pada saat kes timbul. Antara faktor yang paling biasa bagi tuntutan insurans perubatan yang tidak dibayar oleh syarikat insurans adalah apabila mereka mendakwa bahawa keadaan tertentu tidak dilindungi oleh polisi dan merupakan "pengecualian". Ini meninggalkan keutamaan yang pahit di mulut pemegang insurans dan juga dalam beberapa kes boleh menjadikan pemegang insurans mengalami masalah kewangan yang hebat. Oleh itu, sangat penting untuk memahami secara menyeluruh mengenai pengecualian dalam rancangan insurans perubatan sebelum membelinya. Pada pendapat kami, ini adalah pemboleh ubah yang jauh lebih penting daripada harga. Polisi mungkin 10% lebih murah daripada polisi pesaing namun mungkin mempunyai klausa pengecualian yang jauh lebih banyak - dalam hal ini, rancangan dengan pelbagai syarat pengecualian minimum akan menjadi pilihan yang lebih baik bagi pemegang polisi.

Walaupun anda diinsuranskan tidak ada jaminan.

Sekiranya anda mempunyai insurans kesihatan perniagaan, bergantung pada rancangan syarikat anda, anda mungkin tidak dilindungi untuk penyelesaian pengguguran. Sebagai contoh, Pekerja Persekutuan tidak dilindungi untuk penyelesaian pengguguran kerana strategi kerajaan persekutuan tidak menyediakan penjagaan pengguguran.

Tempat-tempat ini juga dilindungi wanita serta ahli-ahli keluarga dalam menyenangkan penempatan yang memerlukan sebagai persediaan untuk kehamilan yang tidak diingini. Dengan perbelanjaan pengguguran berkisar antara lima ratus hingga sejumlah ribu dolar, meliputi penyelesaian seperti ini mungkin tidak dapat dicapai.

Tetapi juga, bagi wanita yang mengalami keretakan ini, masih ada harapan! Ditubuhkan pada tahun 2001, The New York Abortion Access Fund adalah organisasi akar umbi yang mulai memberikan bantuan konkrit kepada wanita berpendapatan rendah dari New York, atau berkaitan dengan New York, untuk perkhidmatan pengguguran.

Syarikat amal ini, disokong sepenuhnya dengan sumbangan cukai peribadi yang boleh ditolak dan kerja sukarela, mengambil panggilan telefon dari seluruh negara dari wanita yang masih memerlukan kewangan. Mereka adalah sebahagian daripada aktiviti akar umbi yang lebih besar untuk membantu wanita yang fokus dalam National Network of Abortion Funds.

Contoh biasa

Dalam catatan ini, kami menangani beberapa klausa pengecualian khas dalam polisi insurans kesihatan. Akhir-akhir ini, kami melihat beberapa perkembangan dengan syarikat-syarikat baru tidak meninggalkan gangguan tertentu yang secara tradisional berada dalam kawasan pengecualian

Bersalin: Dalam banyak situasi, perbelanjaan bersalin dan juga berkaitan dengan ibu tidak dilindungi dalam rancangan insurans perubatan individu atau rumah tangga. Ibu secara amnya dilindungi dalam rancangan kumpulan. Dalam kes tertentu, kami melihat bersalin dilindungi setelah 5 tahun mengikuti polisi ini.

Keadaan atau penyakit yang dijangkiti dalam 30 hari pertama polisi. Penanggung insurans melakukan ini untuk melindungi dirinya berbanding pelanggan yang membeli polisi dengan serta-merta setelah penyakit dijumpai

Keadaan yang ada tidak dilindungi dalam rancangan insurans kesihatan. Preexisting menunjukkan penyakit yang sebenarnya anda alami sebelum mendaftar dengan pelan insurans kesihatan. Pemegang polisi mungkin atau mungkin sebenarnya tidak menyedari penyakit yang ada sebelumnya. Masalah-masalah selanjutnya yang berlaku kerana keadaan yang sudah ada juga tidak dilindungi. Contohnya, masalah ginjal yang timbul kerana seseorang yang menghidap diabetes mellitus pada awal rancangan tidak akan dilindungi.