Adakah Insurans Melindungi Pendakap? juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Beberapa ibu dan ayah terpukul dengan kebenaran bahawa anak mereka akan memerlukan pendakap gigi. Pendakap boleh sangat mahal dan seringkali, ia memerlukan semacam perlindungan ortodontik untuk mendapatkannya untuk anak muda anda. Sekiranya anda tidak mempunyai perlindungan pergigian atau memerlukan semacam perlindungan kadar diskaun, maka anda mesti mendapatkan lokasi yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui beberapa maklumat mengenai cara mendapatkan pendakap untuk anak anda.

Perlindungan insurans pendakap sukar diperoleh, kerana banyak perniagaan tidak menawarkannya. Oleh itu, kemungkinan besar anda perlu melihat semula polisi anda dan juga mengetahui apakah yang anda lakukan sebelum mendapat liputan. Terdapat dua pelbagai kaedah untuk ibu dan ayah dapat menguruskan pendakap gigi untuk anak mereka. Itu adalah strategi kadar diskaun atau strategi lisan. Anda mungkin dapat memperoleh antara pilihan ini, jadi anda pasti memerlukan banyak kajian penyelidikan untuk mengetahui.

Polisi Insurans Lisan

Polisi insurans oral biasa akan merangkumi beberapa penyelesaian biasa. Anda mesti dapat melakukan pemeriksaan, pembersihan gigi, dan juga pengisian biasa dengan membayar insurans kecil yang dapat ditolak atau copay. Sekiranya anda memerlukan penyelesaian yang lebih mahal seperti mahkota atau jambatan, ini mungkin bermaksud anda perlu prihatin dengan optimum tahunan yang dimiliki oleh beberapa rancangan.

Pastikan dan periksa maklumat apa sahaja jenis rancangan yang anda rencanakan untuk memperoleh untuk memastikan bahawa anda memahami bagaimana menguruskan perkhidmatan yang dilindungi, dan juga berapa banyak yang anda pasti perlu bayar jika perkhidmatan tersebut dilindungi. Selain itu, ingatlah pembayaran optimum rancangan tahunan. Selain itu, ingatlah bahawa perkhidmatan mana yang tidak dilindungi dengan cara apa pun.

Penyelesaian apa yang tidak dilindungi? Jawapan untuk soalan itu bergantung pada rancangannya. Namun banyak polisi pergigian tidak merangkumi pergigian estetik atau pendakap gigi ortodontik. Sekiranya anda memperoleh rancangan untuk menolong anda menampung perbelanjaan tersebut, pastikan rancangan yang anda pilih pasti akan membantu anda.

Selain itu, perhatikan bahawa beberapa strategi memaksakan jangka masa menunggu pada beberapa penyelesaian yang dilindungi. Sebagai contoh, rancangan lisan mungkin segera merangkumi pengisian biasa, namun memaksa anda dijamin selama 12 bulan sebelum mahkota dilindungi.

Banyak rancangan pergigian juga mempunyai rangkaian atau penyedia pergigian . Ini menunjukkan bahawa anda akan mendapat liputan tahap tertinggi jika anda mematuhi rangkaian tersebut atau melibatkan syarikat penerbangan. Kadang-kadang anda akan mendapat tawaran yang jauh lebih baik untuk perkhidmatan yang tidak didedahkan sebagai hasil rangkaian.

Pelan Diskaun Lisan vs Insurans Pergigian

Anda juga boleh menemui satu lagi pilihan untuk perlindungan insurans oral sebenar. Strategi diskaun pergigian bukanlah polisi insurans, namun membantu peserta menjimatkan wang tunai dengan menyediakan rangkaian penyedia yang setuju untuk mengenakan harga yang lebih rendah kepada individu yang bergabung dengan strategi tersebut. Mereka biasanya lebih berpatutan daripada polisi, dan biasanya tidak ada masa menunggu.

Di samping itu, jika terdapat pakar yang terlibat dalam strategi ini, anda mungkin mempunyai kemampuan untuk mencari perkhidmatan kosmetik atau ortodontik yang lebih berpatutan, walaupun mereka tidak dilindungi oleh rancangan pergigian anda.

Anda boleh melihat rangkaian. Doktor gigi sendiri, atau profesional pergigian di lokasi anda, mungkin sudah terlibat. Dalam beberapa kes, membeli perlindungan insurans oral sebenarnya adalah perkara terbaik untuk dilakukan. Walau bagaimanapun, setelah anda mempertimbangkan pemotongan , pembayaran balik, kos bulan ke bulan, dan juga had perlindungan tahunan, anda mungkin mendapati bahawa pelan pergigian diskaun juga berfungsi.