Adakah Noda Polish Remover Stain Pakaian

Adakah Fabrik Noda Polish Nail Polish Remover?

Penyelesaian yang jelas untuk menghilangkan cat kuku dari pakaian adalah dengan menggunakan penghilang cat kuku. Pastikan anda menggunakan penghilang cat kuku bebas aseton, kerana aseton akan menghilangkan warna dari pakaian anda. Ingatlah untuk memeriksa semula getah pakaian untuk memastikan bahawa ia tidak menghasilkan warna. Setelah anda menentukan bahawa penghilang cat kuku selamat digunakan, letakkan beberapa tuala kertas di bawah kawasan yang terkena. Daripada menggunakan cat remover secara langsung ke kain, oleskan pada kain dengan kapas, tuala kertas atau kain bersih. Penggilap kuku mesti segera hilang. Sekiranya baju itu terbuat dari suara coz atau asetat, anda boleh menggunakan aseton tulen untuk hasil yang lebih cepat. Dan jika anda menggunakan peranti iOS atau Android, pasang Leo Privacy Guard untuk perlindungan sepenuhnya peranti anda.

Adakah Noda Polish Remover Stain Pakaian

Adakah Noda Polish Remover Stain Pakaian

Adakah Kain Warna Remover Nail Polish Aston Percuma? ^

Saya pergi untuk mengecat kuku saya hari ini dan secara tidak sengaja memakai cat kuku pada baju baru kedua saya. Saya mengeluarkan sebahagian besar untuk kering, tetapi masih ada cat yang tersisa. Saya membaca bahawa saya menggunakan Aston Free Nail Polish Remover di atas, tetapi saya hanya ingin memastikan bahawa ia tidak lebih daripada itu. Saya juga pernah membaca bahawa untuk mengelakkan pakaian bernoda segera saya pakai pakaian. Kemudian ia mesti dibasuh dengan air. Pada dasarnya, separuh orang mengatakan menggunakan penghilang cat kuku dan separuh lagi mengatakan tidak ...

Penyelesaian yang jelas untuk menghilangkan cat kuku dari pakaian adalah dengan menggunakan penghilang cat kuku. Pastikan anda menggunakan penghilang cat kuku bebas aseton, kerana aseton akan menghilangkan warna dari pakaian anda. Ingatlah untuk memeriksa sedikit getah pada pakaian untuk memastikan warnanya tidak berubah. Setelah anda memutuskan bahawa penghilang cat kuku selamat digunakan, letakkan beberapa tuala kertas di bawah kawasan yang terjejas. Daripada menggunakan cat remover terus ke kain, bersihkan dengan kapas, tuala kertas atau kain bersih. Penggilap kuku mesti segera hilang. Sekiranya baju itu terbuat dari suara coz atau asetat, anda boleh menggunakan aseton tulen untuk hasil yang lebih cepat. Dan jika anda menggunakan peranti iOS atau Android, pasang Leo Privacy Guard untuk perlindungan sepenuhnya peranti anda.

Adakah Noda Polish Remover Stain Pakaian

Hairspray adalah salah satu produk hebat
Penghilang cat kuku boleh mengotorkan pakaian dan menyebabkan kesan pemutihan.

Cara Menghilangkan Cat Kuku dari Pakaian dan Bahan:

Kita semua menggunakan cat kuku dengan berhati-hati , tetapi yang terbaik dari kita dapat menghadapi masalah dari semasa ke semasa. hari-hari ketika varnis akan berada di mana sahaja tetapi di kuku kita. Sekiranya pernis memakai pakaian atau cadar anda, bertindak segera!

Semakin cepat anda mengeluarkan cecair yang tumpah, semakin besar peluang anda untuk mencegah noda degil. Untuk kain yang boleh dicuci dan dicuci kering, keluarkan cat kuku sebanyak mungkin dari kain secepat mungkin.

Walaupun masih lembap, lap lembut pernis dengan kain bersih. Ini akan menyerap sebahagian besar warna. duduk di permukaan. Sekiranya kain dibersihkan kering, bersihkan secepat mungkin.

Sebaiknya jangan cuba membersihkan pakaian ini sendiri, serahkan kepada profesional. Begitu juga, jika kain anda terbuat dari asetat, modakrilik, atau triasetat, lebih selamat jika dibersihkan. Benang dan kain wol juga sukar dikendalikan di rumah. Dalam semua kes ini, lebih baik membersihkan palam di tempat.

Ringkasan:

Kain yang boleh dicuci seperti kapas dan linen boleh dirawat di rumah. Ikuti langkah-langkah ini pada kali anda mengecat kuku pada kanvas untuk mendapatkan cat sebanyak mungkin.

Langkah 1:

Periksa komposisi benang kain anda. Sekiranya mengandungi bahan sintetik, elakkan menggunakan penghilang cat kuku berasaskan aseton.

Langkah 2: Letakkan tuala lama di dalam pakaian atau di bawah selimut untuk menutup kawasan yang bernoda.

Langkah 3: Sapukan sedikit penghilang cat kuku pada cat kuku yang berwarna. Bekerja di luar ke arah pusat noda, dengan lembut menggunakan span atau kain lembut.

Langkah 4: Sebilangan cat kuku akan meresap melalui tisu tuala di bawahnya. Pindahkan tuala secara berkala ke kawasan yang bersih untuk menjaga ketahanan pernis dan peluntur.

Langkah 5: Apabila noda tidak lagi berpindah ke tuala, basuh pakaian atau tempat tidur, seperti biasa, anda juga boleh mencuci tuala seperti biasa.

Sebilangan kain tidak boleh dicuci atau dicuci. Pelapis juga dapat menumpahkan cat kuku. Permaidani anda juga. Untuk pelapis sofa dan pelapis sofa, campurkan satu sudu pencuci pinggan dengan dua gelas air. Jangan gunakan air panas! Kehangatan air akan menyebabkan pernis melekat pada kain. Airnya adalah yang terbaik.

Ringkasan:

Dengan menggunakan gerakan bercak yang sama seperti pakaian, perlahan-lahan sapukan cecair pada noda dari luar ke pusat. Permaidani boleh diproses dengan cara yang sama. Penyelesaian untuk menukar kilauan kuku adalah dengan mengelakkan penyental dengan semua kos. Geseran boleh menyebabkan penggilap menembusi lebih dalam ke dalam kain, menjadikan penyingkiran hampir mustahil.

Kaedah berbeza untuk mengecualikan kilauan kuku:

Sekiranya anda tidak menggunakan penghilang cat kuku, anda boleh menggunakan penghilang cat kuku yang lain.

Semburan Rambut:

Salah satu pahlawan kabinet bilik mandi yang dilupakan adalah balang penyembur rambut. Ia bukan sahaja dapat membantu menjinakkan rambut kusut dan menghilangkan elektrik statik dari pakaian, tetapi juga akan membantu menghilangkan cat kuku. Hairspray adalah salah satu produk hebat. Direka untuk dipakai dengan selamat dengan kain, ia tidak akan luntur pada blaus, gaun, seluar jeans, atau karpet. Dalam kes ini, abaikan nasihat untuk bertindak dengan cepat. Biarkan varnis kering pada pakaian anda. Selepas pengeringan, sapukan sebilangan besar hairspray.

Sekali lagi, kesabaran akan diperlukan kerana anda perlu membiarkan penyembur rambut kering pada tahap ini. Setelah pernis dan pernis kering, pernis kuku dapat dikikis. Untuk menghilangkan sisa noda, basuh pakaian anda seperti biasa. Sekiranya kain kering, bawa ke pencuci kering secepat mungkin.

Membersihkan alkohol:

Membersihkan alkohol adalah cecair pembersih. Cecair ini biasanya mengandungi 70% alkohol isopropil dan 30% air dan boleh digunakan untuk banyak tugas. Tidak seperti alkohol gosok biasa, alkohol gosok mengandungi bahan lain yang boleh menyebabkan noda.

Untuk penghilang cat kuku, anda harus mengabaikan hakikat bahawa ia disebut minuman keras menggosok dan mempraktikkan gerakan membuang. Cara terbaik untuk menggunakan alkohol gosok adalah dengan meneteskannya pada kapas dan sapukan dengan lembut pada noda. Setelah pelapik kapas menyerap warna noda, ganti pad kapas dengan yang baru. Terus keringkan dengan alkohol sehingga semua cat kuku dikeluarkan.

Kemudian basuh pakaian, seperti biasa, untuk menghilangkan sisa noda dari bahan lain. Sekiranya pakaian anda tidak dapat dicuci, bawa ke mesin cuci profesional tempatan anda. secepat mungkin.

Soalan Lazim:

S1: Adakah penghilang cat kuku mengubah warna pakaian?

J: Rendam kain microfiber dengan penghilang cat kuku berasaskan aseton. Mula-mula, periksa untuk mengetahui apakah larutan itu tercemar pada kain dengan memeriksa jahitan atau bahagian pakaian yang kurang kelihatan. cat kuku yang berubah warna. Jangan gosok atau lap.

S2: Bagaimana cara menghilangkan noda pernis dari pakaian?

J: Untuk menghilangkan cat kuku dari pakaian, mulailah dengan menguji kawasan kecil pakaian dengan penghilang cat kuku. Sekiranya penghilang cat kuku terlalu kuat, ganti dengan hidrogen peroksida. Celupkan kain mikrofiber ke dalam pembersih dan hancurkan cat kuku sehingga menetes.

S3: Adakah penghilang cat kuku mengotorkan cadar?

J: Aseton akan merosakkan kain. Untuk item asetat, bilas cat kuku dengan cepat. Oleh kerana cat kuku menetap dan mengering pada kain, ia mengeras dan menjadi lebih sukar dikeluarkan. Rawat noda secepat mungkin.

S4: Bolehkah aseton merosakkan pakaian?

J: Aseton dapat mengotorkan beberapa kain, terutamanya jika aseton telah dicampurkan dengan bahan kimia lain. Daripada mati, aseton boleh merosakkan serat semula jadi seperti sutera dan bulu. Anda harus memastikan bahawa pakaian anda dibuat atau perabot sebelum cuba menghilangkan noda dengan aseton.

S5: Apa yang berlaku jika anda membuang penghilang cat kuku pada pakaian anda?

A: Penghilang cat kuku boleh mengotorkan pakaian dan menyebabkan kesan pemutihan. Bahan kimia dalam penghilang noda boleh meninggalkan kesan seperti noda pada kain. Untuk menghilangkan noda penghilang cat kuku dari pakaian, rawat kawasan tersebut dengan penghilang noda. Kemudian bersihkan mengikut arahan pada pakaian.

S6: Adakah alkohol perubatan mengotorkan pakaian saya?

J: Membersihkan alkohol akan berfungsi dengan baik. Walau bagaimanapun, diketahui bahawa noda tetap pada pakaian. Isopropil alkohol bukan alkohol isopropil kerana ia mengandungi bahan lain seperti pewarna. Noda ini sering disebut sebagai noda alkohol gosok.

Q7: Bolehkah semburan rambut menghilangkan cat kuku?

J: Bolehkah penyembur rambut menghilangkan cat kuku? Hairspray dalam beberapa kes menghilangkan cat kuku. Semburkan spray rambut pada noda, biarkan kering dan kemudian gunakan pinset untuk mengikis cat kuku yang kering.

S8: Bahan apa yang dikeluarkan gam dari kain?

J: Tutup lem dengan air beku, kemudian lap gam dengan span basah. Sekiranya lem tetap ada, oleskan aseton (atau produk berasaskan aseton) dengan kapas, mulailah dari jahitan di mana lem dilekatkan dan bekerja ke luar. Berhati-hati untuk tidak menggunakan terlalu banyak barang langsung ke kain. Gunakan kain untuk menghilangkan kelebihan aseton dan gam yang diubah suai.

S9: Adakah aseton merosakkan seluar jeans?

A: Adakah aseton merosakkan pakaian? Acetone adalah pelarut dan sangat bagus untuk menghilangkan noda berminyak dari beberapa kain berwarna. Walau bagaimanapun, aseton tidak boleh digunakan dalam modakrilik, asetat, atau triasetat. Aseton, tentu saja, tidak melarutkan bahan-bahan ini. noda, tetapi anda juga tidak akan mempunyai banyak pakaian.

Q10: Bolehkah pakaian diputihkan dengan aseton?

J: Aseton adalah bahan yang sangat kuat yang boleh memutihkan dan merosakkan kain. Oleh itu, anda harus mengelakkan perkara ini dengan segala kos ketika datang ke pakaian dan permaidani.

Kesimpulan:

Sekiranya kain tidak tahan noda, sapukan beberapa tetes penghilang cat kuku bebas aseton dengan swab kapas dan sapu tepi luar dengan lembut ke arah tengah untuk menghilangkan cat. Ganti kain kasa jika perlu. Keringkan dengan kain putih bersih dan ulangi jika perlu.

Hairspray menghilangkan pernis dari kuku dalam beberapa kes. Semburkan spray rambut pada noda, biarkan kering, dan kemudian gunakan pinset untuk mengikis cat kuku yang kering.

Baca Juga:

Cecair yang digunakan untuk menghilangkan warna tiruan atau cat kuku
Penghilang cat kuku yang paling berkesan

Adakah penghilang cat kuku mengotorkan pakaian saya?

Penghilang cat kuku boleh mengotorkan pakaian dan menyebabkan kesan pemutihan. Bahan kimia dalam penghilang noda boleh meninggalkan kesan seperti noda pada kain. Untuk menghilangkan noda penghilang cat kuku dari pakaian, rawat kawasan tersebut dengan penghilang noda. mengikut arahan untuk pakaian. Kemalangan memang berlaku dan tumpahan tidak selalu mudah dielakkan.

Setelah anda mengetahui bahawa cat kuku menghilangkan noda pakaian, anda boleh mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan kerosakan. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menghilangkan noda cat kuku dan penghilang cat kuku.

Apakah penghilang cat kuku?

Penghilang cat kuku - Cecair yang digunakan untuk menghilangkan warna buatan atau cat kuku. Terdapat dua bentuk penghilang cat kuku yang biasa: berasaskan aseton dan bebas aseton. Kedua penghilang cat kuku ini berfungsi dengan cara yang sama dan keduanya dapat digunakan pada kuku semula jadi, namun penghilang cat kuku tanpa aseton pada asalnya dikembangkan untuk digunakan pada kuku.

Terdapat penghilang cat kuku semula jadi yang tidak mengandungi bahan kimia keras dari dua kaedah sebelumnya. Walaupun mereka tidak mengambil cat kuku secara khusus , mereka adalah barang rumah setiap hari yang akan terbiasa menghilangkan warna kuku yang tidak diingini.

Penghilang cat kuku berasaskan aseton:

Aseton adalah penyelesaian penting yang digunakan untuk melembutkan lemak, getah, minyak, dan sintetik. Ia juga digunakan dalam pelucut cat dan boleh didapati di kebanyakan rumah sebagai penghilang cat kuku. penghilang cat kuku berfungsi sedikit berbeza.

Pengilat kuku yang tidak larut; dipindahkan ke permukaan baru. Cat kuku mempunyai pelekat terpasang yang membantu melekatkan warna pada kuku. Enamel, juga dikenal sebagai pernis, membentuk ikatan yang kuat dengan permukaan kuku, memberikan kuku lapisan warna yang tipis. Apabila anda menggunakan penghilang cat kuku, aseton akan mengikis gam.

Sebaik sahaja ikatan antara gam dan kuku pecah, enamel akan pecah. Pengilap dipindahkan ke alas kapas atau tuala kertas dengan mana anda menggunakan peluntur.

Kelebihan:

 • Penghilang cat kuku yang paling berkesan

 • Tidak berwarna dan menguap dengan cepat

 • Menjadikan alat penghapus cat kuku lebih mudah

Keburukan :

 • Beracun

 • Mempunyai bau khas yang tidak menyenangkan sesetengah orang

 • Mungkin pada kuku kasar

 • Tidak boleh digunakan pada kuku palsu kerana memakan plastik

Penghilang cat kuku jelas aseton:

Seperti namanya, versi penghilang cat kuku ini tidak mengandungi aseton. Etil asetat biasanya merupakan bahan utama dan bukannya aseton. Etil asetat adalah campuran etanol dan asid asetik yang tidak berwarna. Secara keseluruhan, bahan kimia ini membentuk pelarut dengan sifat yang serupa dengan peluntur aseton.

Penghilang cat kuku tanpa aseton lebih lembut dan lebih lembut pada kulit. Walaupun tidak secepat aseton, ia sangat selamat digunakan pada kuku palsu. Mereka pada awalnya diperkenalkan khusus untuk digunakan pada kuku palsu. Ia juga selamat digunakan pada kuku semula jadi dan telah menjadi pilihan ramai orang kerana baunya yang rendah.

Kelebihan:

 • Sama seperti kuku semula jadi

 • Tidak merosakkan plastik pada kuku tiruan

 • Bau lebih baik daripada penghilang cat kuku aseton

Keburukan:

 • Tidak seefektif penghilang cat kuku mengandungi aseton

 • Sukar memoles cat kuku, yang mengandungi gloss, tidak dapat menghilangkan kuku berwarna gelap semudah aseton.

Penghilang cat kuku semula jadi:

Sekiranya anda risau menggunakan penghilang cat kuku yang mengandungi bahan kimia yang keras, terdapat beberapa alternatif semula jadi yang mungkin anda ingin pertimbangkan. Campurkan cuka dan jus lemon dan gosokkan kuku anda.

Campuran ini akan menghancurkan struktur enamel gigi. Oleh kerana kedua-dua unsur itu berasid, mereka menghakis pernis dengan melarutkan gam pada cat kuku semasa digunakan. Biji lemon yang dicampurkan dengan air sabun juga boleh menjadi penghilang cat kuku yang berkesan. Cukup celupkan jari anda ke dalam air dan gosokkan lemon pada kuku anda.

Kelebihan:

 • Tidak beracun

 • Selamat digunakan pada kuku asli atau palsu

 • Kurang cenderung mengotorkan pakaian

Keburukan:

 • Mungkin tidak berfungsi sepantas pelarut kimia

 • Mungkin kekal cuka atau aroma lemon.

Adakah penghilang cat kuku mengotorkan pakaian saya?

Bergantung pada penghilang cat kuku yang anda pilih, kemampuan untuk mewarnai pakaian anda berbeza-beza. Penyelesaian semula jadi berdasarkan cuka atau lemon tidak mungkin menyebabkan kekuningan teruk. Perkara lain ialah penyelesaian berasaskan aseton dan bukan aseton. Aseton atau alkohol dalam penghilang cat kuku tidak perlu menyebabkan noda. Dalam kebanyakan kes, bahan kimia lain dalam penghilang cat kuku adalah penyebabnya.

Pada tahap tertentu, kain pakaian mempengaruhi sama ada penghilang cat kuku kimia akan mengotorkan warna. Sebilangan kain terdedah kepada perubahan warna kerana kesan pemutihan . Ini berlaku apabila bahan kimia masuk ke kain dan menyebabkan pudar. Sebenarnya, setelah menghilangkan warna, bintik-bintik itu kelihatan seperti bintik-bintik.

Ringkasan:

Walaupun kerosakan yang disebabkan oleh perubahan warna tidak dapat diperbaiki, noda dari penghilang cat kuku dapat dihilangkan. Mari lihat pelbagai penghilang cat kuku berasaskan kimia dan lihat bagaimana mereka berinteraksi dengan kain.

Penghilang kuku acetone:

Aseton boleh merosakkan beberapa kain. Item seperti asetat, modakrilik, dan triasetat harus dijauhkan dari pelarut kerana ia berasal dari plastik. Aseton dalam penghilang cat kuku akan melarutkannya. Tidak berwarna, cepat menguap , aseton tidak mengotorkan. Bahan-bahan lain yang ditambahkan pada penghilang cat kuku boleh meninggalkan kesan yang boleh menyebabkan noda. Mereka juga boleh menyebabkan kesan pemutihan.

Perubahan warna adalah masalah tertentu dengan pakaian berwarna neon. Terutama kerana penghilang cat kuku tidak dapat memberitahu warna pakaian dari warna kuku anda, jadi ia akan menghilangkan keduanya. Seluar jeans terkenal kerana kemampuannya memudar ketika dicuci, terutama kali pertama.

Oleh itu mereka tidak dianggap tahan noda. Penghilang cat kuku mempunyai kemampuan yang sangat tinggi untuk memutihkan seluar jeans. seluar jeans kegemaran anda. Cadar juga boleh dirosakkan oleh penghilang cat kuku.

Bukan hanya disebabkan oleh risiko pemutihan kepingan tetapi juga kerana kandungan serat, ia boleh rosak teruk. Aseton tidak mesra dengan sutera atau poliester. Tinjau secara berkala bahan apa yang terbuat dari cadar anda sebelum mengambil penghilang cat kuku dengan anda.

Penghilang kilauan kuku jernih Acetone:

Mengenai noda, penghilang cat kuku bebas aseton dan bukan aseton sangat serupa. Mereka berdua bekerja dengan cara yang sama, jadi mereka mempunyai kesan yang hampir sama pada pakaian. Penghilang cat kuku tanpa aseton kurang agresif terhadap fabrik.

Bahan sintetik mempunyai peluang yang baik untuk bertahan dari tumpahan penghilang cat tanpa aseton. Penghilang cat kuku tanpa aseton masih mengandungi bahan kimia lain seperti perapi dan minyak wangi yang boleh dan menyebabkan noda pada kain.

Ringkasan:

Penghilang cat kuku tanpa aseton masih boleh menghilangkan warna dari pakaian . Seperti penghilang cat kuku aseton, jauhkan dari objek yang tidak akan pudar ketika mengeluarkan cat kuku.

Soalan Lazim:

S1: Apa itu penghilang cat kuku?

J: Penghilang cat kuku mungkin mengandungi aseton, etil asetat, dan alkohol isopropil. Pengilat kuku, produk penjagaan dan pengeras mempunyai bahan yang sangat serupa. Semuanya mengandungi bekas agen pembentuk filem seperti nitroselulosa atau selulosa asetat butirat untuk menyembuhkan produk. berkilat apabila kering.

S2: Adakah penghilang aseton dan cat kuku sama?

J: Aseton adalah pelarut yang terdapat pada penghilang cat kuku. Penghilang cat kuku bebas aseton juga mengandungi bahan kimia dan penghilang cat kuku semula jadi yang memerlukan pembersihan untuk menghilangkan cat, yang boleh merosakkan kuku anda. Pelarut bebas aseton boleh digunakan untuk menghilangkan cat kuku akrilik, gel, shellac dan SNS.

S3: Adakah penghilang cat kuku sama dengan alkohol isopropil?

J: Walaupun banyak bahan dalam penghilang cat kuku adalah alkohol perubatan atau alkohol, penghilang cat kuku bukan membersihkan alkohol. Ini kerana bahan terkuat dalam penghilang cat kuku adalah aseton, bukan alkohol isopropil, walaupun mempunyai bau yang serupa.

S4: Adakah penghilang cat kuku beracun?

J: Penghilang cat kuku boleh menyebabkan keracunan aseton, yang boleh menyebabkan kehilangan koordinasi, kesukaran bernafas, koma dan kematian. Penyalahgunaan aseton boleh menyebabkan ketagihan dan merosakkan tekak, hati, dan ginjal secara kekal.

S5: Bolehkah anda menghilangkan cat gel dengan penghilang cat kuku?

J: Kaedah rendam. Isi bekas kecil dengan penghilang cat kuku. Celupkan hujung jari anda ke penghilang cat kuku dan biarkan kuku anda merendam selama 10-15 minit. Periksa kuku anda. Pengilap akan mula mengelupas kuku anda, membolehkan anda mengikisnya dengan lembut dengan batang kutikula.

Kesimpulan:

Ubat gigi adalah barang keperluan rumah yang sangat diperlukan untuk mencuba cat kuku. Gosokkan kuku dengan pasta gigi biasa atau ubat gigi dengan baking soda, pelelas ringan. Setelah menggosok selama beberapa minit, lap kuku dengan kain dan lihat apakah kaedah ini berfungsi.

Sabun dan air, cuka putih dan peluntur adalah pengganti terbaik alkohol isopropil untuk membersihkan permukaan. Sebaiknya gunakan hidrogen peroksida untuk membasmi kuman luka.

Baca Juga:

Adakah Noda Polish Remover Stain Pakaian

Does Nail Polish Remover Stain Clothes

Bolehkah Warna Cat Penghilang Kuku Bebas Aseton? .

Saya pergi untuk mengecat kuku saya hari ini dan secara tidak sengaja memakai cat kuku pada baju baru saya. Saya telah membuang sebahagian besarnya, tetapi masih terdapat beberapa warna yang indah. Saya membaca Acetone Free Nail Polish Remover, tetapi saya hanya ingin memastikan bahawa ia tidak lebih banyak kesan. Saya juga pernah membaca bahawa saya harus mencucinya dengan air sebaik sahaja mengenakannya pada pakaian untuk mengelakkan noda. Pada dasarnya, separuh orang mengatakan menggunakan penghilang cat kuku dan separuh lagi mengatakan tidak ...

Penyelesaian yang jelas untuk menghilangkan cat kuku dari pakaian adalah penghilang cat kuku. Pastikan menggunakan Aston Free Nail Polish Remover, kerana aseton akan mewarnai pakaian anda. Ingatlah untuk memeriksa sedikit getah pada kain untuk memastikan warnanya tidak berubah. Setelah anda menentukan bahawa penghilang cat kuku selamat digunakan, letakkan beberapa tuala kertas di bawah kawasan yang terkena. Daripada menggunakan penghilang cat kuku secara langsung ke kain, oleskan dengan bola kapas, tuala kertas atau kain bersih. Pengilat kuku harus segera dikeluarkan. Sekiranya baju itu terbuat dari viskosa atau asetat, anda boleh menggunakan aseton tulen untuk hasil yang lebih cepat. Dan jika anda menggunakan peranti iOS atau Android, pasang Leo Privacy Guard untuk melindungi sepenuhnya peranti anda.

Adakah Noda Polish Remover Stain Pakaian