Adakah kecergasan planet mempunyai skala? Tidak, kecergasan planet tidak mempunyai skala yang tersedia untuk anggotanya. Kecergasan planet percaya bahawa skala boleh mengganggu persekitaran. Planet Fitness adalah pengendali kecergasan Amerika dan mempunyai banyak kelab hampir 2 ribu. Ia juga mula bekerja di Australia pada tahun 2019. Gimnasium kecergasan planet pertama dibuka oleh Rick Berks pada tahun 2002. Kini pada masa ini, mereka mempunyai sekitar 1800 unit operasi.

:arrow_right: Kecergasan Planet:

Planet Fitness, yang berpusat di Hampton, New Hampshire, adalah francaisor dan peniaga kemudahan kecergasan AS. Menurut firma itu, ia mengandungi 2.039 kelab , menjadikannya salah satu francais kelab sukan terkemuka dari segi keahlian dan lokasi.

Terdapat kawasan di seluruh Amerika Syarikat serta Kanada, Republik Dominika, Panama, dan Mexico. Francais diperbesarkan ke Australia pada 2019. Ia mengebil dirinya sebagai "kiamat Free Zone" yang berkhidmat untuk baru dan sementara gym-penonton, dan ia adalah yang paling cepat yang terkemuka kecergasan negeri pusat francais, menurut laporan.

:dizzy: Sejarah:

Michael dan Marc Grondahl membeli francais Gold's Gym yang gagal di Dover, pada tahun 1992. Mereka menutup laman web pertama dan membuat laman web baru yang disebut Coastal Fitness pada tahun 1993. Mereka menambah rakan lain, CEO Chris Rondeau, dan menukar namanya menjadi Planet Fitness pada tahun 1994.

Rick Berks memperkenalkan gym Planet Fitness pertamanya di Sunrise, Florida, pada tahun 1993, dan kemudiannya diperbesar ke lebih banyak lokasi. Dia memiliki dan mengendalikan francais Gold's Gym dan merupakan detektif di bekas pejabat Sheriff Broward. Rick Berks menjual tanda dagangan Planet Fitness kepada Michael Grondahl pada tahun 2002.

Berks 'Gold's Gym telah memenuhi pemandangan bina badan. "Saya memutuskan tidak akan berurusan dengan kumpulan itu, jadi pada tahun 1993, saya membina Planet Fitness pertama di Sunrise, Florida." Projek sekolah anak perempuannya, "Fitness Planet," mengilhami nama itu. Reka bentuk baru dibuat dalam usaha mendirikan pusat kecergasan untuk pelanggan tetap . Pada awal kerjayanya , Berks membuka buat pertama kalinya Kelab Kesihatan You fit di St Petersburg, Florida.

Planet Fitness telah melepaskan beberapa pengangkat berat yang penting sebagai usaha mereka untuk mewujudkan persekitaran yang tidak ramah. Pembangun badan dan pengangkat berat badan telah mengeluh bahawa cara mereka ditunjukkan dalam iklan Planet Fitness TV tidak sopan dan bahawa cara mereka ditangani di gim Planet Fitness "sangat mungkin diskriminatif".

Planet Fitness telah dihukum kerana melarang aktiviti angkat berat seperti deadlift dan clean-and-jerks, yang menurut banyak profesional sangat berkesan. Planet Fitness dijuluki "gim terburuk di Amerika" oleh majalah Men's Health pada tahun 2010.

Kebijakan "Judgment Free Zone" diperluas pada bulan Maret 2015 untuk mengizinkan wanita trans menggunakan kamar wanita. "Anggota dan tetamu boleh menggunakan semua kemudahan gim sesuai dengan identiti jantina mereka yang dilaporkan sendiri," menurut peraturan tersebut.

:dizzy: Francais Planet Kecergasan:

Pada tahun 2003, Planet Fitness mula melaburkan lokasi . Mereka kini mempunyai lebih 1,860 unit operasi. Keseluruhan kos untuk francais kecergasan planet diproyeksikan antara $ 1,000,000 dan $ 4,000,000 , dengan sebahagian besar kos bergantung pada apakah francaisi memilih untuk membeli atau membiayai instrumen dan peningkatan pegangan pajak.

Pengubahsuaian pajakan bermula dari $ 650,000 hingga $ 1,600,000 , sementara instrumen kecergasan berharga antara $ 27,000 dan $ 878,000 dan instrumen bukan kecergasan berharga antara $ 32,000 dan $ 606,000. Permulaan pemasaran wang bermula dari $ 20,000 hingga $ 30,000, dengan deposit sewa harta tanah mencapai $ 87,000.

Kos francais permulaan adalah $ 20,000, dengan tambahan $ 10,000 untuk pembangunan wilayah. Planet Fitness mengenakan bayaran royalti sebanyak 7% dari jumlah pembayaran keahlian bulanan dan tahunan. Kekayaan minimum untuk francais Planet Fitness ialah $ 3,000,000, dengan keperluan tunai tunai $ 1,500,000.

Ringkasan:

Kecergasan planet yang terletak di Hampton adalah salah satu pengendali kecergasan terkemuka ketika ini. Ia pertama kali dibuka oleh Rick Bricks dan kini beroperasi di wilayah tertentu. Ia mempunyai sekitar 1800 unit dan hampir 2 ribu kelab.

:arrow_right: Fakta mengenai Planet Fitness:

:dizzy: Adakah Kecergasan Planet Mempunyai Timbangan?

Hampir banyak gim mempunyai timbangan yang tersedia untuk digunakan tetapi kecergasan planet tidak mempunyai timbangan. Mereka berpendapat bahawa pergi ke gimnasium sebenarnya bukan mengenai jumlah yang ada dalam skala. Anggota Planet Fitness mencari kesihatan dan kekuatan dalam persekitaran yang mesra. Dapatkan berat percuma anda dan mulakan kerja.

Timbangan berpotensi merosot dari persekitaran. Sudah tentu, timbangan dapat membantu anda dalam mengikuti perkembangan anda. Walau bagaimanapun, ada pilihan alternatif yang tersedia untuk anda. Anda boleh membeli skala di rumah jika anda benar-benar ingin menimbang diri anda.

:dizzy: Mengapa Planet Fitness tidak mempunyai timbangan?

Kerana slogan mereka "Judgment Free Zone " , Planet Fitness tidak mempunyai timbangan di kelab mereka. Mereka tidak mengiklankan diri mereka sebagai gim khas yang penuh dengan ahli bina badan dan tikus gim. Mereka terutama untuk pemula yang bimbang kerana merasa malu oleh ahli gim yang lebih berpengalaman dan tidak mempunyai keyakinan penuh untuk pergi ke gimnasium konvensional.

Sebab lain skala tidak terdapat di Planet Fitness adalah kerana mereka boleh menakutkan orang tertentu. Kerana Planet Fitness menarik bagi pemula, mereka khawatir pelanggannya akan sangat bergantung pada skala sebagai petunjuk kesihatan.

:dizzy: Adakah berat percuma di Planet Fitness?

Ya, berat percuma boleh didapati di kecergasan planet. Planet Fitness adalah gim yang kebanyakannya melayani mereka yang baru memulakan perjalanan kecergasan mereka. Mereka menyediakan peralatan gim asas untuk tujuan ini.

Ini termasuk bobot percuma juga. Berat percuma terdapat di hampir setiap gimnasium Planet Fitness. Mereka adalah mesin latihan serba guna yang dapat digunakan dalam berbagai cara.

:dizzy: Berat percuma di kecergasan Planet:

Barbell dan dumbbell adalah contoh pemberat percuma yang terdapat di Planet Fitness. Berat antara 10 hingga 70 paun pada barbel mereka. Mereka juga mempunyai dumbbell dengan berat dari 2,5 hingga 75 pound.

Berat yang diberikan akan berbeza dari satu lokasi Planet Fitness ke lokasi yang lain. Sekiranya anda benar-benar berminat untuk mempelajari lebih lanjut, hubungi Planet Fitness tempatan anda atau pergi melawat untuk melihat apa yang mereka tawarkan.

Majoriti anggota menganggap beratnya cukup berat untuk digunakan. Sudah tentu, sebilangan orang mungkin menganggapnya terhad. Berat yang lebih ringan, sebaliknya, cukup berguna. Mereka bagus untuk pemula, yang merangkumi banyak ahli Planet Fitness.

:dizzy: Perbezaan antara berat dan mesin percuma:

Ahli boleh menggunakan mesin berat dan berat percuma di Planet Fitness. Berat bebas mereka, sebaliknya, terhad kepada berat yang lebih rendah. Mereka yang mencari kelas berat harus bergantung pada mesin berat mereka .

Sekiranya anda menggunakan alat berat atau mesin berat secara berkesan, anda akan melihat peningkatan dalam badan anda. Mereka lebih suka tidak bekerja sama sekali. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai cara menggunakan atau memanfaatkan mesin berat dan berat percuma, jangan ragu untuk bertanya kepada tenaga pengajar kecergasan.

Ringkasan:

Planet Fitness memberikan bobot percuma untuk digunakan oleh anggotanya. Sebilangan besar gim, sebaliknya, mempunyai berat percuma yang lebih besar. Sebaliknya, mereka menawarkan mesin berat, yang mungkin lebih selamat dan lebih mesra pengguna untuk pemula. Selagi anda menggunakan alat berat atau mesin berat secara berkesan, anda dapat meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan anda.

:dizzy: Adakah terdapat kolam renang di Planet Fitness?

Tidak, tidak ada kolam renang di kecergasan planet. Kekurangan kolam di Planet Fitness terutama disebabkan oleh perbelanjaan yang menyertainya. Penambahan kolam renang ke gimnasium Planet Fitness akan meningkatkan kos keahlian gim secara signifikan. Planet Fitness berusaha untuk menyediakan gim yang menjimatkan dan selesa. Mereka menawarkan keahlian bulanan dengan harga hanya $ 10.

Ringkasan:

Kolam renang adalah tambahan yang hebat untuk gimnasium, tetapi ia adalah produk premium. Planet Fitness tidak mempunyai kolam di kelab mereka, yang membantu mengekalkan yuran keahlian rendah. Kolam renang mahal untuk dibina dan dipelihara, dan jika PF mulai membangun kolam, biaya keanggotaan akan meroket.

:dizzy: Kemudahan di Planet Fitness:

Planet Fitness mungkin tidak mempunyai kemudahan gimnasium seperti kolam renang, timbangan, dan sauna, tetapi itu tidak bermakna mereka tidak mempunyai sesuatu yang menarik untuk ditawarkan. Program spa Planet Fitness Black Card memberikan perkhidmatan urutan hidro, katil penyamakan / penyemprot tan, dan alat Peningkatan Badan yang luar biasa, antara lain.

:arrow_right: Perbezaan antara Planet Fitness dan Club Fitness:

Kualiti Kecergasan Kelab Kecergasan Planet
Bilangan ST. Lokasi Kawasan Louis 19 13
Milik tempatan iya Tidak
Pekerja dimiliki iya Tidak
Kelab Kanak-kanak iya Tidak
Akses 24 Jam 7 hari seminggu Ya, Kecuali Cuti
Studio Latihan Wanita iya Tidak
Pelatih Peribadi yang diperakui iya Tidak

:arrow_right: Soalan Lazim:

1: Berapakah had masa urut Hydro di kecergasan planet?

Proses urut air Hydro Massage berlangsung sekitar sepuluh minit dan boleh dilakukan bila-bila masa yang anda mahukan. Hydro Massage Bed digunakan oleh sebahagian besar ahli kelab kesihatan pada akhir sesi mereka.

2: Adakah Planet Fitness membatalkan keahlian anda kerana menggerutu?

Dalam lif, mendengus dan memecahkan berat dilarang keras. Jika peraturan sama ada yang ingkar, kakitangan meja depan akan letupan siren menindik dikenali sebagai "penggera lunk" untuk menjaga pesalah menyedari tindakan mereka ... "Anda patut menyedut kira apabila anda mengangkat berat kami.

3: Adakah Deadlifting dibenarkan di Planet Fitness?

Tidak, deadlift barbell biasa tidak terdapat di Planet Fitness, yang hanya mempunyai barbell tetap dan mesin smith. Dengan bobot percuma, anda boleh melakukan deadlift mesin smith dan deadlift Romania.

4: Adakah penggera kecil di Planet Fitness itu nyata?

Walaupun ia adalah penggera yang sah, ia adalah sebahagian besarnya hanya gimik untuk mengukuhkan pandangan mereka pada tidak menjadi takut oleh beberapa lelaki (yep, ini bertujuan pada lelaki sahaja) "menghempas beliau berat " atau, Tuhan melarang, menghirup air dari jag gelen .

5: Mengapa Planet Fitness menendang anda?

Planet Fitness mendakwa bahawa mereka menakutkan , yang membuat orang jauh dari gim. Suara tangisan kuat dan lampu merah di sekitar gim mulai berkedip jika seseorang membuang berat, berteriak, atau meregangkan otot mereka di cermin , dll. Di Planet Fitness.

6: Apakah latihan yang tidak dibenarkan pada kecergasan planet?

Tiada deadlift, T-baris, menekan overhead, atau bersih dan tersentak dibenarkan. Anda tidak boleh membawa aksesori , menggunakan kapur, "bobot slam", atau menggerutu.

7: Bagaimana penggera lunk dimatikan di Planet Fitness?

"Lunk Alarm" adalah penggera bising yang mengeluarkan ketika ada yang menggerutu, turun, atau memukul berat badan berulang kali, walaupun mereka tidak negatif ketika bersenam. Namun, jika anda terlibat dalam tingkah laku yang dinyatakan dalam ayat sebelumnya, siren akan berbunyi .

8: Bolehkah tetamu anda menggunakan kerusi urut di Planet Fitness?

Para tetamu tidak dibenarkan menggunakan kerusi Hydro Massage atau katil penyamakan. Pengunjung ahli Kad Hitam yang memenuhi kriteria usia, menurut beberapa sumber laman web, mempunyai akses ke hampir semua perkhidmatan gim, terutamanya kerusi urut dan urut hidro.

9: Berapakah had berat badan di Planet Fitness?

Memandangkan tidak ada orang di gim untuk menunggu peralatan , anda boleh melakukan senaman yang hebat. Planet ini akan mengenakan had berat pada peralatan tertentu setelah anda mencapai tahap kekuatan tertentu. Mereka boleh menimbang hingga 75 paun.

10: Adakah bahagian atas tanaman dibenarkan di Planet Fitness?

Tidak ada larangan khusus untuk bahagian atas tanaman yang dinyatakan di laman web Planet Fitness; Meskipun demikian, firma itu dilaporkan mengatakan bahawa pakaian yang dapat ditafsirkan sebagai "menakutkan" atau "menyinggung perasaan" akan dilarang.

Kesimpulan:

Planet Fitness adalah pengendali kecergasan Amerika di Hampton dan merupakan pengendali kecergasan terkemuka. Ia mempunyai banyak unit yang beroperasi di kawasan yang berlainan. Batu bata batu mula-mula membukanya dan kini beroperasi juga di Australia. Planet Fitness tidak mempunyai skala kerana mereka menganggapnya boleh mengganggu persekitaran. Terdapat berat percuma juga tersedia di kecergasan planet. Tidak ada kolam renang yang tersedia di planet kecergasan kerana ia dapat meningkatkan bayarannya yang tidak dapat dibayar oleh banyak orang.

Artikel berkaitan: