Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu? Ya, untuk penghantaran yang sensitif pada masa, UPS menawarkan kelebihan penghantaran pada hari Sabtu. UPS menghantar bungkusan pada hari Sabtu ke rumah di lebih daripada 100 kawasan metro AS. UPS menawarkan penghantaran yang lebih pantas, terutamanya dalam satu hari. Melalui penghantaran Sabtu dari UPS, anda boleh mendapatkan bungkusan anda sehingga dua hari lebih cepat daripada sebelumnya dengan kos yang sama.

ADAKAH UPS MENGHANTAR PADA SABTU

Perkhidmatan Petak Bersatu (UPS):

Pada zaman dahulu ketika burung dan lelaki kuda betina digunakan untuk menyampaikan mesej, adakah anda membayangkan apa yang akan menjadi dunia tanpa khidmat utusan dan pengangkutan? Oleh itu, kita banyak bergantung pada perkhidmatan Courier tanpa keraguan. Ketenaran semasa berbelanja di web juga mempunyai perkhidmatan kurier berdasarkan pengalamannya. Portal Beli-belah Dalam Talian ini memahami pelanggan mereka dengan baik dan mempunyai lebih dari seribu item dalam talian yang merangkumi item Telefon Pintar , Fesyen dan Gaya Hidup, Aksesori Rumah dan Dapur, PC Tablet , Mainan dan Permainan, Elektronik, Kesihatan dan Kecantikan.

Terdapat banyak perkhidmatan kurier dan utusan terkenal yang berfungsi di seluruh dunia dan pastinya mereka menjalankan tugas dengan baik. Beberapa syarikat perkhidmatan kurier yang terkenal dan terkenal adalah United Parcel Service (UPS) dan Federal Express ( FedEx ), DHL Express, Blue Dart, Royal Mail, dan banyak lagi. Yang paling popular di antaranya adalah UPS yang diketahui menyampaikan lebih dari 15 juta paket setiap hari kepada 6.1 juta pelanggan di lebih dari 220 negara di seluruh dunia. Pentadbiran Kurier ekspresnya benar-benar hebat di planet ini.

Ini adalah soalan yang sangat menarik yang disampaikan UPS pada hari Sabtu? Sebelum menjawab soalan secara terperinci, mari kita bincangkan ringkas mengenai UPS.

United Parcel Service (diadaptasi sebagai UPS) adalah organisasi pengurusan rangkaian penghantaran dan pembekalan berkumpulan Amerika di seluruh dunia. Sebuah organisasi di seluruh dunia dengan jenama yang paling mungkin dirasakan dan dihargai di planet ini. UPS telah menjadi organisasi penyampaian bungkusan terbesar di dunia dan pembekal utama perkhidmatan pengangkutan dan koordinasi khusus di seluruh dunia.

Di samping aktiviti penyampaian fokus, nama jenama UPS (dalam gaya seperti pesaing FedEx) digunakan untuk menunjukkan banyak bahagian dan pembantunya, termasuk syarikat penerbangan muatannya UPS Airlines, aktiviti penghantaran berdasarkan kargo UPS Freight, sekali Semalaman Pengangkutan, dan pesawat pengangkut pesawat terbangnya, UPS Flight Forward. Organisasi koordinasi di seluruh dunia menetap di bandar AS, Sandy Springs, Georgia, yang merupakan sebahagian daripada wilayah metropolitan Greater Atlanta.

Beberapa fakta mengenai UPS adalah seperti berikut.

1. Ditubuhkan:

UPS ditubuhkan pada 28 Ogos 1907 di Seattle, Washington , Amerika Syarikat.

2. Pengasas:

UPS ditubuhkan oleh James E. Casey.

3. Ibu pejabat:

Ibu pejabat utama UPS terletak di Georgia, Atlanta, Amerika Syarikat.

4. Ketua Pegawai Eksekutif semasa:

Ketua Pegawai Eksekutif UPS ialah Carol B. Tome mulai Jun 2020.

5. Hasil:

Anggaran pendapatan tahunan UPS adalah sekitar 84.63 bilion USD.

4. Kawasan yang Dilayani: Di Seluruh Dunia

5. Industri: Kurier

6. Jenis: Umum

7. Produk:

i) Perkhidmatan penghantaran barang

ii) Perkhidmatan ekspres kurier

iii) Perkhidmatan logistik

7. Perkhidmatan: UPS Ground

8. Bilangan Pekerja: 481,000 ke atas

9. Laman web: www. ups.com

10. Kenderaan penghantaran: 119,000 di seluruh dunia

11. Ketua eksekutif UPS:

 • Dari tahun 1907 -1962 Ketua eksekutif adalah James E. Jim Casey.
 • Dari 1962-1972 Ketua eksekutif ialah George D. Smith
 • Dari tahun 1972-1973 Ketua eksekutif adalah Paul Oberkotter
 • Dari 1973-1980 Ketua eksekutif adalah Harold Oberkotter
 • Dari tahun 1980-1984 Ketua eksekutif adalah George Lamb
 • Dari 1984–1989 Ketua eksekutif adalah John W. Rogers
 • Dari 1989-1996 Ketua eksekutif adalah Kent C. "Oz" Nelson
 • Dari tahun 1997–2001 Ketua eksekutif adalah James P. Kelly
 • Dari tahun 2002–2007 Ketua eksekutif adalah Michael L. Mike Eskew
 • Dari tahun 2008-2014 Ketua eksekutif adalah Scott Davis
 • Dari 2014-2020 Ketua eksekutif adalah David Abney
 • Dari 2020-2021 Carol Tomé semasa

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu?

Penghantaran hujung minggu pada masa ini merupakan bahagian penting dalam perniagaan e-Dagang . Dengan datangnya membeli-belah internet, sebahagian besar pelanggan meluaskan permintaan mereka untuk penghantaran akhir minggu. Oleh itu, organisasi membeli-belah berasaskan web mencari alternatif penghantaran yang paling munasabah, bermanfaat dan sederhana. Pelanggan lebih gemar menyampaikan kenderaan yang cepat seperti juga penghantar pada akhir minggu. Inilah sebabnya walaupun pengangkut biasa memutuskan pengambilan dan pengiriman akhir minggu untuk mengekalkan kesetiaan pengguna. Dengan pilihan pengangkutan Sabtu dan Ahad, UPS sebenarnya mendapat kemasyhurannya dan lebih jauh lagi, kebenarannya, mengembangkan perniagaannya dengan sangat baik.

ADAKAH UPS MENGHANTAR PADA SABTU

Jawapan untuk soalan ini Adakah UPS menyampaikan pada hari Sabtu? Adakah YA. Penghantaran UPS ekspres dan global telah lama dapat dicapai pada hari Sabtu. Pelanggan swasta boleh mendapatkan penghantaran darat dua hari lebih awal tanpa persiapan unik atau perbelanjaan tambahan bagi pihak pengangkut. Bundel UPS Ground yang diperoleh pada hari Sabtu sekarang akan dapat disampaikan lebih awal dari jadual pada hari Isnin. Tidak ada syarat bagi organisasi untuk memotong pesanan pada hari Jumaat. Perubahan unik ini menjadikan UPS bersaing dengan FedEx kerana penghantaran pulang FedEx mengikuti jadual dari Selasa hingga Sabtu.

Di mana penghantaran UPS Sabtu boleh diakses?

Pengangkutan UPS Sabtu boleh diakses ke rumah di lebih dari seratus zon metro AS. Bungkusan peribadi yang memenuhi syarat akan dihantar pada hari Sabtu, dua hari sebelumnya, tanpa caj tambahan atau perubahan pada pelabelan, kerangka kerja, atau pengaturan untuk diproses. Saturday Conveyance merangkumi hingga 85% penduduk di poskad kepadatan tinggi yang disesuaikan dengan daerah super urban, sub-urban, dan kediaman . UPS memberikan pos pasti Sabtu dan pos pasti Ahad dalam julat terpilih di AS.

Waktu penghantaran UPS:

Bungkusan tanah UPS biasanya dihantar pada bila-bila masa dari Isnin hingga Sabtu antara pukul 09:00 hingga 21:00 ke kediaman dan alamat kerja pada waktu bekerja dan hari kerja biasa. Penghantaran akhir minggu boleh didapati di kawasan terpilih tetapi masa penghantaran adalah sama.

Pengambilan Sabtu Sabtu UPS:

Dengan cara yang sama, anda tidak perlu membuat pesanan perniagaan yang ditangguhkan pada akhir minggu. Pentadbiran pengambilan dan penghantaran hujung minggu UPS dapat membantu organisasi anda mengurus lebih banyak permintaan selepas pengambilan Jumaat anda. UPS adalah satu-satunya pengangkut penting yang menawarkan pengambilan kenderaan bundle Sabtu untuk semua tahap bantuan. Dengan mengambil kira semua perkara, alternatif pengambilan hari Sabtu tambahan akan membantu menjadikan stok lebih cepat, mengurangkan penyerahan bakul membeli-belah, dan membuat pelanggan lebih gembira.

• Pengambilan Sabtu dengan penghantaran yang memenuhi syarat akan tiba di pelanggan pada hari Isnin. • Penghantaran Sabtu boleh diakses di daratan AS. • Penghantaran di seluruh dunia akan membersihkan pelanggan satu hari lebih awal. • Sekiranya pengangkut menambah pengambilan hari Sabtu, mereka boleh mendapatkan penghantaran Sabtu secara percuma. • Begitu juga, pengangkut boleh menebus masa yang hilang dengan pengumpulan permintaan minggu demi minggu.

Perkhidmatan UPS manakah yang dihantar pada hari Sabtu?

Seperti yang disebutkan sebelumnya, UPS adalah pilihan yang baik untuk semua organisasi di seluruh dunia untuk menyampaikan dan mendapatkan bungkusan mereka pada hari Sabtu. Mereka memberikan penghantaran melalui udara, pesawat yang disetujui, dan darat. Anda juga boleh memilih keselamatan tambahan untuk perkara penting. Bantuan ini sangat tepat pada masanya dan penghantaran tepat pada masanya dijamin walaupun pada hari Ahad.

UPS menawarkan lebih banyak jawapan untuk penghantaran Sabtu. Sebilangan diberikan seperti di bawah:

• Air Awal Hari Berikutnya: Penghantaran terjamin dari jam 9 pagi • Siang Hari: Berdasarkan objektif, kumpulan anda akan dibahagikan pada awal petang atau 130 malam. • Udara Hari ke-2: Penghantaran sebelum hari berakhir untuk pengambilan yang dibuat pada hari Khamis. • Ground and 3 Day Select: Walaupun bantuan ini hanya berfungsi di zon terpilih, ia memastikan penghantaran sebelum hari berakhir.

Bergantung pada objektif anda, anda mungkin juga mempunyai pilihan untuk menggunakan alternatif UPS ini:

• Keseluruhan Ekspres • Keseluruhan Express Plus • Pengangkutan Ekspres Keseluruhan

Berapakah kos untuk penghantaran Sabtu oleh UPS?

Caj penghantaran Sabtu adalah perbelanjaan yang ditambahkan kepada pentadbiran pengangkutan dari pengangkut penghantaran untuk menyampaikan bungkusan kepada penerima pada hari Sabtu, berbanding dengan waktu perniagaan biasa dari hari Isnin-Jumaat. Terdapat banyak faktor yang menjadi faktor penting di sini, bagaimanapun, pengangkut UPS membebankan pengangkut kepada pengangkut tambahan "caj pengangkutan Sabtu" sekiranya mereka memerlukan kumpulan untuk muncul pada hari Sabtu dan bukannya menunggu ketat pada hari industri berikutnya.

Akhirnya, terserah kepada anda dan keperluan pelanggan anda untuk memutuskan sama ada ia hebat. Sekiranya anda menghantar banyak penghantaran seminggu dan beberapa dari mereka perlu tampil pada hari Sabtu, ia boleh mempengaruhi kos penghantaran anda dan menambahkan pelanggan anda. Sekiranya anda perlu memastikan hanya beberapa paket yang muncul menjelang akhir minggu, penghantaran Sabtu boleh menjadi pengembangan yang luar biasa untuk stok senjata penghantaran anda.

Pastikan untuk setiap kali memeriksa wilayah pengiriman dua kali dan mengesahkan kos pengangkutan pada hari Sabtu dengan pengangkut. Pada masa ini, UPS tidak mengenakan caj tambahan untuk surat dan bungkusan. Penghantaran Sabtu mampu milik tanpa perbelanjaan tambahan. Perbelanjaan tersebut adalah tertakluk kepada bungkusan dan tempat kelahiran dan tempat tujuannya. Anda boleh mendapatkan perbelanjaan yang diharapkan dengan memasukkan jenis perkhidmatan yang betul ke kedai anda. Ia membantu dengan menentukan kos penghantaran dan juga menunjukkan tarikh penghantaran yang dinilai semasa pembayaran sebenar.

Bagaimana memanfaatkan perkhidmatan penghantaran Sabtu ini?

Walaupun, UPS adalah syarikat kurir yang sangat selamat yang memastikan penghantaran bungkusan dengan selamat kepada pelanggan mereka tetapi, ada beberapa langkah berjaga-jaga yang harus dilakukan oleh pelanggan sebelum menggunakan perkhidmatan hujung minggu ini.

• Bungkus barang dengan selamat - anda boleh meminta kakitangan di tempat penghantaran pengangkut untuk membantu perkara ini.

• Periksa sama ada UPS naik ke destinasi anda.

• Periksa sama ada barang anda terhad atau dihalang di destinasi tersebut.

• Pilih perkhidmatan pengangkutan yang sesuai dengan anda.

• Masukkan kehalusan bungkusan anda.

• Dapatkan perlindungan untuk bungkusan anda.

• Dapatkan penyataan untuk penghantaran anda.

• Cetak nama penghantaran dan tambahkan ke bungkusan anda.

• Jadual pengambilan atau bawa bungkusan anda ke kawasan drop-off terdekat.

• Jejaki penghantaran anda secara berperingkat menggunakan nombor berikut yang anda berikan.

Adakah UPS dihantar pada hari Ahad?

Membaca sampai di sini, kami menjangkakan bahawa anda akan jelas mengenai apakah UPS akan dihantar pada hari Sabtu? Kami tahu bahawa banyak daripada anda ingin tahu mengenai apakah UPS menyampaikan pada hari Ahad? Jawapannya adalah TIDAK UPS akan dihantar pada hari Ahad kecuali sekiranya terdapat Petunjuk kritikal yang jelas. UPS menyampaikan Bungkusan dari Isnin hingga Sabtu, tetapi ia tidak memberikan paket pada hari pertama minggu itu pada hari Ahad. Sebab utama di sebalik ini adalah salah satu perkara berikut: Pada dasarnya, UPS berpusat di sekitar pentadbiran B2R (Business to Residence) dan B2B (Business to Business). Tambahan pula, kerana sebahagian besar tempat kerja dan rumah perniagaan tidak berfungsi pada hari Ahad, jumlah Petak yang dapat diakses untuk pengangkutan kurang berbeza dengan hari Isnin hingga Sabtu. Selepas itu, tidak akan ada banyak faedah.

Mengenai pentadbiran Perniagaan ke Kediaman - faedahnya lebih rendah daripada pentadbiran B2B. Di samping itu, jika UPS berfungsi pada hari Ahad, ia harus membina caj pentadbirannya dengan alasan yang jelas. Yang paling penting, ia memerlukan tenaga buruh untuk menyampaikan bungkusan pada hari Ahad. Juga, untuk organisasi koordinasi, bekerja pada hari minggu adalah serius kerana pengaturan latihan yang berkaitan dengan menyampaikan termasuk - mempersiapkan, menemui armada pengiriman, dll.

Walau bagaimanapun, kadang-kadang UPS berjalan pada hari Ahad, sekiranya bundle tersebut disediakan di bawah Pakej Kritikal Ekspres UPS. Ini adalah antara pentadbiran terpantas yang diberikan oleh organisasi. Yang paling penting, ia adalah unik berkaitan dengan bungkusan standard UPS dan anda tidak boleh menghantar barang konvensional dengan cara itu. Ia adalah dengan teliti untuk perkara-perkara asas dan masa. Sebarang paket yang dihantar menggunakan UPS Express Critical dihantar di mana sahaja di AS dan bantuan dapat diakses sepanjang tahun.

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu UK?

Perkhidmatan bungkusan United adalah rangkaian besar menyampaikan dan mendapatkan bungkusan dari berjuta-juta organisasi di seluruh dunia. Pada masa ini, ia menyediakan perkhidmatannya di lebih dari 220 negara di seluruh dunia. Juga, ia meningkat dengan prestasi luar biasa di United Kingdom di mana ia menyediakan perkhidmatannya pada enam hari dalam seminggu dari Isnin hingga Sabtu. Selain UK, ia juga menjalankan tugasnya di Kanada, Ireland, Perancis, Sepanyol, dan banyak negara lain.

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu di Eropah?

Menurut penghantaran perniagaan Eropah, UPS kini telah memulakan penghantaran pada hari Sabtu, terdapat lebih daripada 17,000 lokasi UPS di Eropah. Orang Eropah dapat menerima penghantaran UPS mereka enam hari seminggu.

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu di Ireland?

UPS menyokong penghantaran antarabangsa dan domestik yang dihantar UPS pada hari Sabtu bergantung pada perkhidmatan penghantaran yang anda pilih. Penyenaraian yang ditunjukkan di bawah ini akan membantu anda memilih perkhidmatan penghantaran yang lebih baik untuk UPS ke Ireland atau negara lain di seluruh dunia.

Perkhidmatan Penghantaran UPS Penghantaran Sabtu
UPS Next Day Awal :white_check_mark:
UPS Keesokan harinya :white_check_mark:
Tanah UPS :white_check_mark:
Pilih 3 Hari UPS :white_check_mark:
Udara Hari ke-2 UPS :white_check_mark:
UPS Worldwide Express :white_check_mark:
UPS Worldwide Express Plus :white_check_mark:
Kargo Ekspres UPS Worldwide :white_check_mark:
Piawaian UPS :x:
Penjimat Udara UPS Next Day :x:
UPS Di Seluruh Dunia Dipercepat :x:
Surat Keutamaan UPS :x:
Surat Kelas Pertama UPS :x:
UPS Inovated Mail Innovations :x:
Inovasi Mel Keutamaan UPS :x:
Inovasi Mel Ekonomi UPS :x:

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu di Kanada?

Ya, perkhidmatan United Parcel memang menawarkan penghantaran hari Sabtu Untuk penghantaran masa yang kritikal.

Operasi UPS:

United Parcel Services menjalankan operasinya menjadi tiga segmen dan mereka digambarkan sebagai berikut. 1. Pakej Domestik AS: Pakej Domestik AS menawarkan penghantaran dokumen , surat, dan pakej yang ditentukan waktu ke seluruh Amerika Syarikat.

2. Pakej Antarabangsa: Pembungkusan antarabangsa merangkumi penghantaran ke 220 negara di seluruh dunia dan juga wilayah yang termasuk penghantaran di luar Amerika Syarikat dan juga di tempat asal. 3. Supply Chain & Freight: Di Amerika Utara Supply Chain and Freight memberikan pelbagai perkhidmatan TL muatan trak dan kurang daripada LTL muatan trak kepada pelanggan. Ia menyediakan perkhidmatan di 175 negara di atas di seluruh dunia. Ia menyediakan perkhidmatan seperti pembrokeran kastam, pelaksanaan dan pengurusan, reka bentuk rantaian bekalan, penghantaran barang, dan pengedaran, perkhidmatan mel dan perundingan.

Pengangkutan UPS:

Kenderaan penghantaran UPS melebihi 119,000 di seluruh dunia yang menyediakan kemudahan dari basikal hingga trak treler-treler kerana kereta pakej UPS merujuk van penghantarannya. Sebelum kereta bungkusan itu tidak mempunyai keadaan udara sehingga menyebabkan masalah kesihatan pada pemandu semasa bekerja di kenderaan ini sehingga pada tahun 2020 UPS memerintahkan 10,000 Kenderaan Elektrik Generasi 2 dari Syarikat Kedatangan. UPS mula menyewa basikal, Kereta api, syarikat penerbangan Cargo, traktor treler, van penghantaran, dan syarikat penerbangan Cargo drone.

Cuti UPS 2021 Di Seluruh Dunia:

Seperti yang kita ketahui, pelbagai negara mempunyai majlis yang berbeza, jadi mari kita lihat secara global mengenai kapan UPS mempunyai Hari Cuti.

Sebulan Tarikh Peristiwa Cuti Negara
Januari Jumaat, 1 Jan 2021 Tahun Baru Kanada
Februari 15 Februari 2021 Hari Keluarga, Louis, Hari Riel, Hari Kepulauan, dan Hari Warisan New Brunswick, Alberta, Saskatchewan, Ontario, Manitoba, British Columbia, Pulau Prince Edward, dan Nova Scotia.
April 2 April 2021 Jumaat yang baik Kanada
Mungkin 24 Mei 2021 Hari Victoria, Hari Patriot Nasional Kanada
Jun 24 Jun 2021 Hari St. Jean Baptiste Quebec
Julai 1 Julai 2021 Hari Kanada Kanada
Ogos 2 Ogos 2021 Percutian Sivik Kanada
September 6 Sep 2021 Hari Buruh Kanada
Oktober 11 Okt 2021 hari kesyukuran Kanada
November 11 November 2021 Hari peringatan Wilayah, British Columbia, Newfoundland dan Labrador, Pulau Prince Edward, Nova Scotia, New Brunswick, dan Semua Wilayah.
Disember 27 Dis 2021 hari Krismas Kanada
Disember 28 Dis, 2021 Hari tinju Kanada

Penyenaraian di atas jelas menunjukkan bahawa UPS tidak tutup pada hari cuti di negara lain sahaja, negara di atas yang disenaraikan di atas mempunyai cuti pada tarikh yang dinyatakan di atas.

UPS atau FedEx mana yang lebih baik?

Kedua-dua perkhidmatan penghantaran kurier adalah perkhidmatan terbesar.

UPS FedEx
$ 3bilion untuk pendapatan $ 53 bilion Pendapatan bersih $ 2 bilion hasil $ 42 bilion
UPS mempunyai armada kenderaan darat yang lebih besar FedEx mempunyai armada kapal terbang yang lebih besar
UPS Ground tidak jauh lebih pantas FedEx Ground lebih pantas
UPS lebih dipercayai FedEx tidak boleh dipercayai
UPS lebih murah FedEx sedikit lebih mahal

Ringkasan: :writing_hand: Ini adalah soalan yang sangat biasa yang disampaikan UPS pada hari Sabtu? Jawapannya adalah ya untuk penghantaran yang sensitif pada masa yang disampaikan UPS pada hari Sabtu dan juga pada hari Ahad. Perkhidmatan penghantaran UPS disediakan untuk sebilangan besar penduduk di seluruh dunia. Ia mempunyai jangka masa tertentu. Terdapat banyak alternatif untuk pengambilan UPS Sabtu. Sebilangan perkhidmatan yang ditawarkan oleh UPS untuk penghantaran Sabtu disebutkan di atas. Kos untuk penghantaran pada hari Sabtu adalah sama seperti pada hari-hari lain. Beberapa langkah disebutkan yang harus digunakan sebelum mengemas melalui UPS. UPS tidak dihantar pada hari Ahad.

Soalan Lazim: :question:

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan mengenai penghantaran UPS pada hari Sabtu.

1. Berapa lama masa yang diperlukan UPS untuk dihantar semasa penghantaran?

Sebaik sahaja anda melihat status pesanan anda iaitu untuk penghantaran bermaksud pesanan anda ke depan pintu anda mungkin akan mengambil masa 4j: 37m: 42s dan jika tidak dihantar tepat pada waktunya, maka difahami bahawa anda akan menerimanya hari ini apabila status ditunjukkan untuk penghantaran .

2. Hari apa UPS tidak dihantar?

Negara yang berbeza mempunyai kesempatan yang berbeza dan bergantung pada majlis yang membuat cuti UPS misalnya, Malam Tahun Baru dan Hari Krismas adalah hari cuti yang sama tetapi hari kemerdekaan jelas berubah di seluruh negara sehingga bergantung pada negara. Sekiranya ada percutian, UPS Express kritikal masih ada untuk memanfaatkan kemudahan tersebut.

3. Adakah FedEx menyampaikan pada Krismas?

Malam Krismas Disember 2021 FedEx Freight akan ditutup sementara FedEx Express akan menawarkan perkhidmatan dan selebihnya perkhidmatan mungkin akan beroperasi.

4. Apakah penghantaran UPS terpantas?

Perkhidmatan penghantaran UPS yang paling cepat dan mendesak adalah UPS Express Critical yang membolehkan penghantaran pada hari yang sama dengan yang anda pesan untuk penghantaran kritikal anda.

Kesimpulan::books:

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu? Jawapan untuk soalan tersebut dijelaskan secara luas. Ini adalah rangkaian besar yang menyediakan perkhidmatan kurir di seluruh dunia. Perkhidmatan unik penghantaran Sabtu menjadikannya syarikat perkhidmatan kurier terbaik dan pesaing terbaik dari semua syarikat perkhidmatan kurier teratas yang lain.

Artikel berkaitan:

1. Kemudahan Kurier Tempatan

2. Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat (USPS)

3. Adakah USPS Menghantar Pada Hari Ahad?

1 Suka

Adakah UPS dihantar pada hari Sabtu? Hari Sabtu adalah hari cuti walaupun untuk penghantaran surat tetapi untuk UPS adalah ya bahawa mereka menghantar pada hari Sabtu . Ini sangat bergantung pada jenis perkhidmatan yang anda pilih atau tempat di mana penghantaran harus dibuat. Dengan orang yang menjauhkan diri untuk tujuan pendidikan dan perkhidmatan surat kerja adalah beberapa perkara yang membuat mereka tetap berhubung melalui penghantaran barang. Belanja dalam talian telah berjalan sejak kebelakangan ini dengan kualiti produk yang meningkat, orang lebih suka membeli dalam talian. Perkhidmatan mel ini berguna apabila penghantaran harus dilakukan. Pesaing lain di pasaran seperti Amazon memberikan secepat mungkin menjadikan UPS juga menjadikan perkhidmatan mereka lebih baik sehingga mereka membawa lebih banyak perkhidmatan.

Apakah prasyarat untuk penghantaran Sabtu?

Penghantaran yang akan dibuat pada hari Sabtu mestilah eksklusif. Jadi ada pelekat penghantaran hari Sabtu yang akan ditampal pada bungkusan. Dengan cara ini mereka akan mengetahui bahawa penghantaran ini mesti dibuat walaupun pada hari Sabtu. Perkhidmatan ini hanya tersedia di Amerika Syarikat. Untuk pertanyaan dan maklumat lebih lanjut mengenai masalah, lebih baik menghubungi pihak penghantaran UPS tempatan.

Apakah jenis perkhidmatan yang disediakan oleh UPS?

Perkhidmatan yang diberikan oleh UPS berdasarkan pada waktu yang diperlukan untuk pakej tiba di depan pintu rumah anda.

UPS express

Perkhidmatan ini biasanya mengambil masa 1-3 hari bekerja untuk tiba. Anda boleh menjangkakan penghantaran anda pada jam 10.30 pagi hingga 12 tengah hari

UPS express Plus

Perkhidmatan ini mengambil masa 1-3 hari bekerja untuk tiba dan anda dijangka akan sampai pada jam 9 pagi

Kargo Ekspres UPS Worldwide

Perkhidmatan ini juga mengambil masa 1-3 hari bekerja untuk tiba. Masa untuk menunggu penghantaran anda adalah sebelum penutupan hari.

UPS Worldwide Express Freight Midday

Perkhidmatan ini mengambil masa 1-3 hari bekerja. Anda boleh menjangkakan pakej tiba antara jam 12 tengah hari atau 1400 tetapi ini juga bergantung kepada destinasi

Penjimatan Ekspres UPS

Masa penghantaran akan diambil 1-5 hari sementara anda menjangkakan bungkusan anda akan tiba sebelum penutupan hari tersebut.

UPS dipercepatkan

Ini akan mengambil masa 3-6 hari bekerja untuk tiba dan waktunya akan tiba sebelum hari tutup.

UPS mempunyai beberapa perkhidmatan yang boleh ditambahkan ke senarai yang disebutkan di atas. Peranti ini merangkumi pengendalian khas, pemberitahuan penghantaran dan pilihan penghantaran atau pengumpulan. Ini datang dengan harga dan nilai yang berbeza. Ini bergantung kepada tempat anda berada atau jarak yang mesti dilalui.

UPS bekerja siang dan malam untuk memenuhi permintaan pelanggan nilai mereka. Mereka berusaha menjadikan perkhidmatan mereka lebih baik sehingga mereka tidak hanya memuaskan pelanggan mereka tetapi juga memenuhi tuntutan nasional dan antarabangsa. Ia mengembangkan perniagaannya di seluruh dunia dan membayar pekerja mereka lebih banyak untuk bekerja pada hari cuti juga agar pelanggan mereka tidak perlu menunggu lama untuk penghantaran mereka.

Adakah Ups Menghantar Pada Sabtu

Adakah UPS dihantar mengikut permintaan?

Saya telah membeli bungkusan yang akan saya hantar melalui udara pada keesokan harinya. Menurut pesanan, ia akan dihantar pada hari Khamis. Bilakah saya akan mendapat pakej ini?!?! Bolehkah saya mendapatkannya kembali jika tidak dihantar tepat pada waktunya?

Perkhidmatan penghantaran bayangan adalah pilihan dan dikenakan bayaran tambahan. Permintaan pendahuluan mesti dibuat semasa menghantar artikel.

Periksa status di laman web UPS menggunakan nombor penjejakan anda. Ini akan memberitahu anda jika tanda telah disediakan. Jika tidak, anda perlu menunggu sehingga Isnin depan. Setelah mencuba penghantaran pertama, kebanyakan UPS membolehkan anda mengambil barang di kaunter dan anda membawa hang tag.

Alamak, biarkan begitu

Adakah Ups Menghantar Pada Sabtu

Adakah Ups Menghantar Pada Sabtu

Perkhidmatan penghantaran warna adalah pilihan dan dengan bayaran tambahan. Permintaan pendahuluan harus dibuat pada waktu penghantaran barang.

Periksa status di laman web UPS menggunakan nombor penjejakan anda. Ini akan memberitahu anda jika bayangan telah disediakan. Jika tidak, anda perlu menunggu sehingga Isnin depan. Setelah mencuba penghantaran pertama, kebanyakan UPS membolehkan anda mengambil barang di kaunter dan anda membawa hang tag.

Tidak, mereka tidak membahagikan tanah dalam bayang-bayang. Hanya pada keesokan harinya, keesokan harinya bungkusan udara dan antarabangsa dihantar dalam bayang-bayang.

Suatu hari nanti angin boleh menyesatkan kerana anda, pengguna, tidak mengetahui semua peraturan kecil. Sekiranya anda memesan Midweek, anda mungkin akan mendapatkannya Isnin depan. Anda kemudian akan mengetahui bahawa anda tidak akan menerima apa yang telah anda bayar, iaitu hari kedua penghantaran, melainkan anda membayar jumlah tambahan untuk usaha yang anda tidak ketahui. Anda mungkin faham bahawa tidak ada bekalan hari Ahad, tetapi ayolah, APS, berhenti memperbodohkan kami. Sekiranya aplikasi menghantar data dan pengguna membayar keesokan harinya, mengapa tidak? Anda boleh menukar nama pada hari kedua penghantaran, tetapi mungkin memerlukan masa hingga 5 hari. Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad, Isnin: Ya, 5 petang

Pesanan udara yang dihantar untuk hari kedua pada hari Khamis akan tiba pada hari Isnin.

Mempunyai surcaj dan hanya berlaku untuk penghantaran yang dihantar semalaman dengan penghantaran Jumaat pada hari Jumaat sahaja.

Tidak pasti mengenai trak itu. Saya mengesyaki ada tempat lain yang boleh anda ambil, tetapi hubungi UPS, anda memerlukan nombor penjejakan kerana mereka dapat memberikan maklumat mengenai pakej khusus anda.

Dengan menggunakan penghantaran standard, saya mendapat bungkusan di UPSC ... Saya menjangkakan dua (2) pakej akan tiba hari ini ... tetapi tidak dapat tiba sebelum satu hari Isnin ... Jejaki dan lihat apakah Jika pagi ini berada di tengah-tengah lokasi anda pengedaran bayangan tempatan, anda tidak perlu menghabiskan lebih dari 7 atau 20 jam di ...

Penghantaran hari kedua adalah hari perniagaan kedua. Anda tidak akan menerimanya melainkan syarikat menandakannya sebagai Shadow No Shipping. Sekiranya ia keluar pada hari Khamis, anda akan menerimanya pada hari Isnin.

Untuk menjawab soalan kedua anda, tidak, mereka tidak akan membiarkan anda keluar dan menjemput anda.

Adakah Ups Menghantar Pada Sabtu

Adakah UPS Menghantar Pada Sabtu? Ya, kadang-kadang untuk penghantaran kritikal, UPS menghantar pada hari Sabtu; dengan beberapa perkhidmatannya UPS, penghantaran Sabtu untuk penghantaran balik hanya terdapat di Amerika Syarikat.

Adakah UPS Menghantar Pada Sabtu

Apa itu UPS?

Perkhidmatan bungkusan universal adalah syarikat rantaian bekalan, ia adalah syarikat perkhidmatan penerimaan dan penghantaran multinasional yang ditubuhkan pada tahun 1907. Perkhidmatan bungkusan sejagat telah menjadi salah satu organisasi penyampaian bungkusan teratas dan terbesar.

UPS adalah salah satu syarikat penghantaran mel terbesar yang memberikan sekitar 15 juta bungkusan dan surat kepada orang dan syarikat. UPS bukan sahaja terkenal dengan perkhidmatan penghantaran darat, tetapi juga UPS Store UPS menawarkan penghantaran udara semalaman hingga 2 hari melalui UPS SurePost UPS menjadi syarikat kurir terbesar di dunia mempunyai pendapatan AS $ 85 bilion pada tahun 2020 sekarang mungkin akan meningkat pada tahun 2021 pendapatannya lebih banyak daripada pesaingnya seperti FedEx dan DHL.

Adakah UPS Menghantar Pada Hujung Minggu?

Perkhidmatan bungkusan sejagat tidak menghentikan perkhidmatannya pada hujung minggu, mereka menghantar pada hari Sabtu. UPS yang mempunyai penghantaran Express di seluruh dunia kini juga menawarkan di kawasan metropolitan besar seperti berikut.

 1. Kanada.
 2. Amerika Syarikat
 3. Jerman.
 4. Perancis.
 5. Inggeris
 6. Korea Selatan
 7. UPS express seluruh dunia.

UPS menghantar pada hari Sabtu bergantung pada perkhidmatan berikut yang anda pilih.

1. UPS Next Day Air® Awal:

Perkhidmatan UPS Next Day Air Early memberi anda jaminan untuk menghantar bungkusan anda pada awal pagi untuk penghantaran kritikal.

2. UPS Express Critical - Domestik:

Perkhidmatan UPS Express Critical-Domestic memberikan perkhidmatannya ke semua 50 negeri.

3. UPS Express Kritikal-Antarabangsa:

Perkhidmatan seperti ini juga menyediakan perkhidmatan penghantaran antarabangsa yang pantas .

4. UPS Worldwide Express® Plus:

Perkhidmatan seperti ini memberi jaminan untuk menghantar penghantaran pagi.

5. UPS Worldwide Express®:

Perkhidmatan seperti ini menyediakan perkhidmatan penghantaran 1 hingga 3 hari yang cepat.

6. UPS Worldwide Express Freight® Tengah Hari:

Perkhidmatan seperti ini menyediakan 2 pilihan penghantaran awal yang berbeza. (i) Servis dari pintu ke pintu (ii) Perkhidmatan berhenti

Perkhidmatan seperti ini memberi jaminan wang dikembalikan.

7. Beban Lori Coyote dan Intermodal:

Perkhidmatan seperti ini juga dikenali sebagai logistik pihak ketiga yang menyediakan pengangkutan pengirim dari satu destinasi ke destinasi lain. Melalui rangkaian.

8. Pengangkutan Udara UPS Langsung:

Perkhidmatan penghantaran terus udara UPS tersedia di seluruh dunia dan memberikan penghantaran satu hingga tiga hari.

9. UPS® Air Freight Premium Langsung:

Jenis perkhidmatan ini memberikan perkhidmatan dari pintu ke pintu untuk penghantaran lebih dari 150 paun.

10. Penghantaran Darat UPS:

Jenis perkhidmatan ini memberikan jaminan penghantaran awal pagi.

11. Perkhidmatan Seratus Berat UPS®:

Jenis perkhidmatan ini memberi kemudahan penghantaran 1 hingga 5 hari tanpa memerlukan bayaran tambahan.

12. Penjimat UPS Worldwide:

Menjelang akhir hari ke penghantaran hari perniagaan berikutnya di Kanada, pada akhir hari ke Mexico penghantaran mungkin dilakukan pada hari perniagaan kedua, ia memberikan perkhidmatan dari pintu ke pintu.

13. UPS Worldwide Express Freight ™:

Jenis perkhidmatan ini memberikan perkhidmatan yang cepat dan terjamin dan penghantarannya hanya dapat dilakukan jika beratnya 150 paun.

14. UPS Next Day Air Awal:

Perkhidmatan seperti ini memberikan penghantaran semalam dari jam 8:00 pagi hingga 09:30 pagi ke bandar-bandar UPS. Perkhidmatan ini menyediakan lebih banyak perniagaan daripada pesaing lain.

15. UPS Worldwide Express NA1®:

Untuk penghantaran ke AS, perkhidmatan semacam ini memberikan perkhidmatan jaminan pintu ke pintu dan wang yang lebih cepat satu hari.

16. Penghantaran Udara Keesokan harinya UPS:

Perkhidmatan seperti ini adalah perkhidmatan yang sesuai untuk penghantaran pada hari perniagaan berikutnya. Perkhidmatan ini memberikan jaminan wang dikembalikan.

17. Penjimat Udara UPS Next Day:

Perkhidmatan seperti ini menyediakan penghantaran petang, pembungkusan UPS percuma, dan perkhidmatan jaminan wang.

18. Penghantaran UPS Worldwide Expedited®:

Perkhidmatan seperti ini menyediakan tiga percubaan penghantaran yang memberikan perkhidmatan jaminan wang dikembalikan.

19. Pengangkutan Udara UPS Worldwide Expedited ™:

Perkhidmatan seperti ini menyediakan perkhidmatan lapangan terbang ke lapangan terbang 2 hingga 3 hari. Ia mampu menghantar lebih dari 150 paun.

20. UPS 2nd Day Air AM®:

Perkhidmatan seperti ini memberikan penghantaran hari kedua atau penghantaran pagi yang dijamin.

21. UPS 3 Hari Pilih:

Perkhidmatan seperti ini memberikan jaminan penghantaran dalam tiga hari bekerja.

22. UPS 3 Hari Pilih dari Kanada:

Perkhidmatan ini memberikan jaminan pengembalian wang dan memerlukan lebih sedikit masa untuk penghantaran dari Kanada dan juga memberikan tiga percubaan penghantaran dengan penghantaran tepat waktu.

23. UPST Standard LTL:

Perkhidmatan seperti ini memberi jaminan perkhidmatan dari pintu ke pintu tepat pada masanya. Ia merangkumi Mexico dan 48 negara AS, penghantaran dari pintu ke pintu dengan kos pengangkutan.

Ringkasan: :writing_hand: UPS menyampaikan pada hari Sabtu bergantung pada jenis perkhidmatan yang dibincangkan di atas yang anda pilih kerana kami dapat melihat setiap perkhidmatan memberikan perkhidmatan yang berbeza kepada pelanggan. Ada yang memberikan perkhidmatan 24 jam, ada yang memberikan 2-3 hari atau beberapa perkhidmatan memberikan hingga 4-5, dan 1-2 hari bergantung sepenuhnya pada apa yang anda pilih.

UPS Vs FedEx:

Perkhidmatan bungkusan sejagat dan FedEx kedua-duanya sangat dipercayai dan perkhidmatan penghantaran tepat pada masanya, tetapi kerana menjadi yang terbaik, mereka tentu saja berbeza antara satu sama lain dan perbezaannya adalah seperti berikut.

UPS FedEx
1. Ups pakar dalam penghantaran bungkusan tanah. 1. FedEx pakar dalam pengangkutan udara ekspres global.
2. Kadar UPS sedikit lebih tinggi. 2. Kadar FedEx lebih murah.
UPS menggunakan satu Rangkaian. 3. FedEx menggunakan pelbagai Rangkaian.
UPS menggunakan pekerja untuk semua perkhidmatannya. 4. FedEx menggunakan kontraktor bebas untuk kerjanya.
5. Pendapatan bersih UPS adalah $ 3 bilion dan pendapatan $ 53 bilion. 5. Pendapatan bersih FedEx adalah sekitar $ 2 bilion hasil $ 42 bilion.

Adakah UPS Menghantar Peti Surat:

Penghantaran UPS hanya diterima untuk alamat jalan yang sah dan tidak dihantar ke Peti Surat. Semua syarikat perkapalan swasta seperti Amazon, FedEx, dan UPS. Sekiranya kita bercakap mengenai Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat, mereka menghantar ke Peti Surat.

Bagaimana Sistem Penjejakan UPS Berfungsi?

Apabila UPS menerima bungkusan dari pelanggan, kod bar kemudian dilampirkan pada bungkusan tertentu itu kemudian pekerja memuatkan bungkusan di trak atau kapal terbang kemudian orang yang mengendalikan bungkusan itu kemudian mengimbasnya untuk melihat ke mana semua bungkusan ini harus pergi dan datang dari? Setelah diimbas, lokasi semua bungkusan dikemas kini di laman web UPS. Ini adalah bagaimana ia ditangani langkah demi langkah. Sekarang jika bungkusan itu mempunyai tujuan kurang dari 200 batu maka dihantar melalui trak. Sekiranya jaraknya lebih dari 200 batu maka bungkusan itu dihantar dengan kapal terbang. Semua bungkusan diimbas setiap kali sama ada dimuat atau dimuat .

Ringkasan: :writing_hand: Perkhidmatan bungkusan sejagat adalah syarikat perkhidmatan kurier terpantas terbesar. Mempunyai banyak pesaing, pendapatan dan pendapatan bersihnya lebih tinggi daripada yang lain, anda juga dapat mengesan pesanan anda dengan mudah kerana UPS mengimbas setiap bungkusan kerana memuat dan memunggahnya lebih murah dan mempunyai armada kenderaan darat yang lebih besar.

Soalan Lazim:

Berikut adalah beberapa soalan yang paling kerap diajukan oleh pelanggan UPS dan soalan tersebut adalah seperti berikut.

1. Adakah UPS menyampaikan pada malam Krismas?

Perkhidmatan bungkusan sejagat tidak menyangka bahawa malam Krismas adalah hari cuti, jadi mereka tidak mengambil cuti seharian mereka menghantar bungkusan mereka tetapi pilihan terhad akan tersedia.

2. Adakah UPS akan menghantar pakej saya pada hari Sabtu?

Ya UPS menghantar di lebih dari 100 kawasan metro AS pada hari Sabtu walaupun hanya dalam 1-2 hari anda boleh menerima pesanan anda dalam satu hari atau dalam masa 2 hari tanpa kos tambahan.

3. Adakah UPS Ground dihantar pada hari Ahad?

U PS tidak menghantar pada hari Ahad dalam keadaan normal mungkin untuk tujuan mendesak pelanggan boleh menggunakan perkhidmatan Pakej Penjagaan Kritikal Ekspres mereka, yang pada dasarnya adalah perkhidmatan domestik-AS.

4. Apa yang berlaku sekiranya UPS tidak dihantar pada tarikh yang dijadualkan?

Berapa lama masa yang diperlukan untuk UPS dihantar Sekiranya anda belum mendapatkan bungkusan anda pada tarikh yang dijadualkan, maka UPS akan mencuba 3 hari bekerja berikutnya. Selepas ini, anda akan mendapat e-mel penghantaran yang dijadualkan semula.

5. Berapa lamakah pakej UPS tiba?

Perkhidmatan Parcel Universal biasanya menghantar bungkusannya antara jam 09:00 pagi hingga 7 malam, kadangkala terlambat ke alamat biasa. Ia tidak menjadualkan masa yang tetap.

6. Adakah UPS lebih murah daripada FedEx?

FedEx dan UPS kedua-duanya boleh dipercayai dan menawarkan perkhidmatan tepat waktu dengan harga yang sama. Namun, harga FedEx lebih murah daripada nama perkhidmatan UPS "Penghantaran dari bandar ke bandar ke dalam negeri" .

7. Apakah kaedah penghantaran yang paling murah?

Sekiranya bungkusan anda ringan maka anda akan mendapati UPS lebih murah dan jika bungkusan anda berat sekitar 2 paun UPS akan dikenakan caj yang sewajarnya.

Kesimpulan::books: Perkhidmatan bungkusan sejagat perkhidmatan penghantaran terbesar di seluruh dunia UPS mempunyai banyak perkhidmatan bergantung pada mana yang anda pilih sesuai dengan itu bahawa penghantaran anda akan sampai kepada anda jika mereka tidak dapat menyampaikannya maka ia akan berusaha menghantar selama 3 hari akan datang Sekiranya keadaan tidak normal maka UPS tidak hantar pada hari Sabtu dengan kadar segera.

Artikel berkaitan:

1. Berapa lama pasport digunakan

2. Pokok Kuat

3. Kad Kredit APR