Adakah cek tunai Walmart? Ya, cek tunai Walmart . Cukup bawa cek ke meja perkhidmatan pelanggan Walmart tempatan atau Pusat Wang, bersama dengan kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan yang sah. Semasa menguangkan cek, anda mungkin diminta untuk memberikan nombor keselamatan sosial anda. Anda mempunyai dua pilihan untuk mengumpulkan dana anda setelah juruwang mengesahkan ID anda, mengesahkan cek anda, dan anda membayar yuran tunai cek: ambil wang tunai dengan segera atau masukkan sebahagian atau keseluruhannya ke Walmart MoneyCard. Walmart adalah sebuah syarikat antarabangsa yang bertempat di Arkansas. Walmart juga mengendalikan banyak rangkaian pasar raya besar di seluruh Amerika Syarikat. Ia juga dapat merangsang rangsangan anda dan banyak cek lain.

:arrow_right: Syarikat Walmart:

:dizzy: Pengenalan:

Walmart Inc. (dahulunya Wal-Mart Stores, Inc.) adalah sebuah syarikat runcit multinasional Amerika yang beribu pejabat di Bentonville, Arkansas , yang mengendalikan rangkaian pasar raya besar, kedai serbaneka, dan kedai runcit di seluruh Amerika Syarikat. Sam Walton melancarkan syarikat itu di Rogers, Arkansas pada tahun 1962 , dan ia dibentuk di bawah Delaware General Corporation Law pada bulan Oktober tahun itu. Gudang runcit Sam's Club juga dibeli dan berfungsi oleh syarikat.

Walmart memiliki 10,526 kedai dan kelab di 24 negara pada 30 April 2021, beroperasi dengan 48 nama yang berbeza. Di Amerika Syarikat dan Kanada, syarikat ini dikenali sebagai Walmart , sedangkan di Mexico dan Amerika Tengah, ia dikenali sebagai Walmart de México y Centro America dan di India, ia dikenali sebagai Flipkart Wholesale. Chile, Kanada, dan Afrika Selatan adalah semua anak syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh Walmart.

Sejak Ogos 2018, Walmart hanya memegang sebahagian kecil di Walmart Brazil , yang dijenamakan semula sebagai Grupo Big pada bulan Ogos 2019, dengan syarikat ekuiti swasta Advent International memiliki 80% saham syarikat yang lain. Menurut senarai Fortune Global 500 untuk tahun 2020, Walmart adalah syarikat terbesar di dunia dengan pendapatan, dengan $ 548.743 bilion.

Dengan 2.2 juta pekerja , ia juga merupakan majikan swasta terbesar di dunia. Kerana keluarga Walton mengendalikan syarikat tersebut, ia adalah syarikat milik keluarga yang diperdagangkan secara terbuka. Melalui syarikat induk mereka Walton Enterprises dan aset mereka, waris Sam Walton memiliki lebih daripada 50% Walmart. Walmart adalah peruncit runcit terkemuka di Amerika Syarikat pada tahun 2019, dengan operasi AS menyumbang 65 peratus daripada jumlah penjualan Walmart sebanyak AS $ 510.329 bilion.

Pada tahun 1972 , Walmart menjadi syarikat awam dan disenaraikan di Bursa Saham New York . Ia telah menjadi peruncit yang paling menguntungkan di Amerika Syarikat pada tahun 1988, dan yang terbesar dari segi pendapatan pada bulan Oktober 1989. Pada mulanya, pendekatan syarikat tetap ke arah Midwest Selatan dan bahagian bawah, tetapi pada awal tahun 1990-an, ia telah berkembang menjadi termasuk kedai dari pantai ke pantai. Pada bulan November 1989, Sam's Club yang pertama muncul di New Jersey , dan pada bulan Julai 1990, lokasi California pertama dibuka di Lancaster.

Ringkasan

Adakah cek tunai Walmart? Ya, memang begitu. Walmart Inc. adalah sebuah syarikat multinasional Amerika. di Amerika Syarikat, ia dikenali sebagai Walmart sementara di Mexico dan Amerika Tengah, ia dikenali sebagai Walmart de México y Centro America. Walmart menjadi syarikat awam pada tahun 1972.

:dizzy: Bahagian Operasi:

Operasi Walmart disusun dalam empat bahagian yang berbeza seperti Walmart US, Walmart International, Sam's Club, dan Global E-commerce. Syarikat ini menyediakan format runcit yang berbeza seperti supercenters, pasar raya, kelab gudang, pasar raya besar , kedai tunai dan barang, pembaikan rumah, restoran , elektronik khusus, kedai pakaian, kedai ubat, runcit digital, dan kedai serbaneka.

:dizzy: Walmart AS:

Walmart US adalah bahagian terbesar syarikat , berjumlah US $ 331.666 bilion penjualan pada tahun fiskal 2019, atau 65 peratus daripada keseluruhan penjualan. Supercenters, Kedai Diskaun , Pasar Kejiranan, dan saiz kecil lain adalah antara tiga bentuk runcit yang sudah biasa berlaku di Amerika Syarikat. Kedai diskaun menjual pelbagai jenis barang bukan barang runcit , tetapi fokusnya beralih kepada supercenters, yang menjual lebih banyak barang runcit.

Terdapat 4,743 lokasi Walmart di Amerika Syarikat pada 30 April 2021. 90% penduduk di Amerika Syarikat tinggal dalam jarak 10 batu dari sebuah kedai Walmart. Walmart dan Sam's Club mempunyai sejumlah 5,342 lokasi di Amerika Syarikat . John Furner adalah presiden dan CEO Walmart AS. Kedai utama pertama di Timur Laut, sebuah Walmart di York, Pennsylvania, dibuka pada Oktober 1990.

:dizzy: Walmart Supercenter:

Walmart Supercenters, yang hanya dikenal sebagai "Walmart," adalah pasar raya besar yang berukuran dari 69.000 hingga 260.000 kaki persegi (6.400 hingga 24.200 meter persegi), dengan rata-rata 178.000 kaki persegi (16.500 meter persegi). Kedai-kedai ini membawa pelbagai barang serta pasar raya dengan perkhidmatan penuh seperti daging dan ayam, makanan bakar, makanan ringan, daging beku, produk tenusu, hasil kebun , dan makanan laut segar adalah beberapa barang yang ada.

Maksimum Walmart Supercenters mempunyai pusat kebun, kedai haiwan peliharaan, farmasi, Tire & Lube Express, pusat optik, makmal pemprosesan foto satu jam, studio potret, dan sejumlah kedai alcove seperti perniagaan telefon bimbit, salon rambut dan kuku , video tempat sewa, cawangan bank tempatan (seperti cawangan Wood Forest National Bank di lokasi yang lebih baru), dan restoran makanan segera.

Restoran McDonald dulu terdapat di banyak Walmart Supercenters, tetapi pada tahun 2007 , Walmart menyatakan bahawa ia tidak akan lagi membuka restoran McDonald's di kebanyakan lokasi barunya, dengan alasan masalah kesihatan. Subway adalah restoran pilihan untuk lokasi terbaru yang dibuka setelah pengumuman, dan beberapa McDonald's di dalam kedai diganti dengan Subway .

Tim Hortons telah dibuka di beberapa kawasan Kanada. Walmart baru-baru ini menambahkan Burger King ke beberapa Supercenters, termasuk di Tallahassee, Florida dan Palm Desert, California, dan lokasi di Glen Burnie, Maryland, yang menawarkan restoran Auntie Anne dan Itali kerana kehidupannya yang primitif sebagai pasar raya besar yang disebut sebagai Leedmark , yang dibuka dari Mei 1991 hingga Januari 1994 .

Terdapat stesen minyak tambahan yang menawarkan petrol yang dihantar oleh Murphy USA (yang berpisah dari Murphy Oil pada tahun 2013), Sunoco, Inc. ("Optima"), Tesoro Corporation ("Mira star"), USA Bensin, dan juga jenama Walmart stesen minyak di beberapa tempat. Terdapat 3.570 Walmart Supercenters di 49 dari 50 Amerika Syarikat , District of Columbia, dan Puerto Rico pada 30 April 2021. Negeri Hawaii adalah satu-satunya yang tidak mempunyai Supercenter.

Cross gates Commons di Albany, New York , adalah rumah bagi Supercenter terbesar di dunia, yang merangkumi dua tingkat dan seluas 260,000 kaki persegi (24,000 meter persegi). Supercenter biasa menjual sekitar 120,000 item, berbanding kedai dalam talian Walmart, yang menjual 35 juta. Sejak firma ini melancarkan logo Walmart baru pada tahun 2008, sebutan "Supercenter" telah dihentikan, dan kedai-kedai ini sekarang hanya disebut sebagai "Walmart." Namun, lokasi Walmart di Kanada terus menggunakan logo.

Ringkasan

Operasi Walmart mempunyai empat bahagian. Walmart US adalah bahagian terbesar syarikat. 90% penduduk di Amerika Syarikat tinggal dalam jarak 10 batu dari kedai Walmart. Walmart Supercentres adalah pasar raya besar.

:dizzy: Kedai Diskaun Walmart:

Kedai Murah Walmart, biasanya dikenali sebagai "Walmart," adalah kedai serbaneka yang berukuran dari 30,000 kaki persegi (2,800 meter persegi) hingga 221,000 kaki persegi (2,500 meter persegi), dengan kedai khas terdiri dari 106,000 kaki persegi (9,800 meter persegi) ). Mereka menjual pelbagai barang serta pilihan makanan yang terhad. Mirip dengan bahagian PFresh Target, beberapa kedai murah yang baru dan diperbaharui menawarkan jabatan runcit yang diperluas.

Pusat kebun, farmasi, Tire & Lube Express, pusat optik, makmal pemprosesan gambar satu jam, studio potret, cawangan bank, kedai telefon bimbit, dan kedai makanan segera terdapat di banyak kedai ini. Beberapa juga mempunyai stesen minyak. Premis asal Walmart adalah kedai diskaun, tetapi Supercenters sejak itu melebihi mereka. Di Bentonville, Arkansas, Walmart melancarkan cawangan Bud's Discount City yang pertama pada tahun 1990 . Bud's serupa dengan Big Lots kerana itu adalah kedai dekat.

Ketika kedai Walmart pergi dan berpindah ke Supercenters yang baru dibina, banyak lokasi tambahan dibuka untuk mengisi sewa di kompleks runcit. Menjelang tahun 1997, semua lokasi Bud's Discount City telah ditutup atau bertukar menjadi Walmart Discount Stores .

:dizzy: Pasar Kejiranan Walmart:

Walmart Neighborhood Market adalah rangkaian kedai runcit kecil yang berukuran dari 28,000 hingga 65,000 kaki persegi (2,600 hingga 6,000 meter persegi) dan rata-rata sekitar 42,000 kaki persegi (3,900 meter persegi), kira-kira seperlima dari ukuran Walmart Supercenter . Walaupun Walmart Neighbourhood Market pertama muncul sepuluh tahun selepas Supercenter pertama, pada tahun 2010, Walmart memfokuskan kembali pada format kedai runcit yang lebih kecil.

Kedai-kedai mengawasi tiga kategori penjualan utama Walmart: bahan makanan , yang menyumbang sekitar 55% dari pendapatan syarikat, farmasi, dan, dalam beberapa kes, bahan bakar. Hasil segar, deli, dan barang roti, makanan siap, daging, tenusu, organik , bahan makanan umum, dan makanan beku, serta produk pembersih dan bekalan haiwan kesayangan, semuanya tersedia di kedai untuk bahan makanan dan barang habis pakai.

Beberapa perniagaan mempunyai farmasi yang bergerak dan menjual wain dan bir. Beberapa lokasi, seperti satu di Pusat Bandar Bentonville , menawarkan pizza buatan atas pesanan dengan ruang makan. Pelanggan juga dapat mengambil pesanan dalam talian di lokasi Walmart Neighborhood Market menggunakan perkhidmatan dari kedai ke lokasi Walmart. Produk Walmart Neighbourhood Market sama dengan yang ada di supercenters Walmart yang lebih besar.

Menurut seorang penganalisis Moody , struktur harga rantai bahan makanan menawarkan "kelebihan daya saing" berbanding pesaing Whole Foods, Kroger, dan Trader Joe's. Pada mulanya, Neighborhood Markets berkembang perlahan sebagai kaedah untuk merapatkan jurang antara Walmart Supercenters dan Discount Stores di pasaran yang ada.

Syarikat ini membuka sekitar 180 Pasar Kejiranan Walmart dalam 12 tahun pertama. Walmart mengumumkan pada tahun 2010 bahawa ia siap untuk mempercepat rancangan pertumbuhan kedai runcitnya . Terdapat sekitar 685 Pasar Kejiranan Walmart hingga 30 April 2021, masing-masing melibatkan antara 90 dan 95 pekerja sepenuh masa dan sambilan.

Di Puerto Rico, kini terdapat 12 pasar raya Amigo . Neighborhood Markets dan Amigo memiliki sejumlah 697 lokasi, sedangkan dua format sebelumnya dan lain-lain mempunyai jumlah 800 lokasi.

Bilangan kedai mengikut Negeri:

Nyatakan Jumlah Kedai Supercenters Kedai Diskaun Pasar Kejiranan Kelab Sam
California 310 144 69 67 29
Colorado 106 70 4 15 17
Florida 386 231 9 98 46
Georgia 214 154 2 31 24
Hawaii 12 --------- 10 -------- 2
New York 110 81 16 1 12
Ohio 172 139 6 --------- 27

Ringkasan

Kedai murah Walmart adalah kedai serbaneka diskaun. Mereka menjual pelbagai produk. kedai makanan segera terdapat di banyak kedai ini dan stesen minyak juga terdapat di dalamnya. Pasar kejiranan Walmart adalah rangkaian kedai runcit kecil. pelbagai jenis produk boleh didapati di kedai runcit.

:dizzy: Teknologi Walmart:

Perisian sumber terbuka:

Banyak inisiatif teknologi Walmart dikodkan di tempat terbuka dan diedarkan sebagai perisian sumber terbuka di bawah lesen Apache V2.0 yang diluluskan oleh OSI melalui repositori Walmart Labs GitHub. Terdapat 141 projek GitHub awam yang disenaraikan pada November 2016.

Projek Electrode dirancang untuk menyokong platform e-commerce yang melayani 80 juta kunjungan setiap bulan dan 15 juta item semasa pemindahan platform runcit walmart.com ke Facebook React dan Node.js. Elektrod merangkumi beberapa peningkatan dan alat pemaju, seperti konfigurasi dan pengurusan ciri Node.js.

Pada 3 Oktober 2016, Alex Gregorian dari Walmart Labs mengeluarkan kenyataan di Medium.com , yang memperincikan aplikasi dan skala di mana mereka beroperasi di Walmart.

Analisis Data Besar:

Walmart mengumpulkan dan menganalisis sejumlah besar data pengguna sebagai peruncit terbesar di negara ini. Analisis ramalan, yang membolehkan organisasi mengoptimumkan operasi dengan meramalkan tingkah laku pelanggan , digunakan untuk menambang set data yang besar. Kawasan 71 adalah nama tidak rasmi untuk pusat data Walmart.

Walmart membeli Kosmix pada bulan April 2011 untuk mengembangkan perisian untuk menilai aliran data masa nyata. Walmart memulakan mesin pencari Polaris pada bulan Ogos 2012. Pengumpulan data besar Walmart telah mencetuskan kebimbangan privasi.

Pengendalian Tunai:

Walmart mula mengautomasikan banyak proses pengendalian wang tunai pada tahun 2016 . Walmart mula menggantikan juruwang dengan mesin yang berjumlah 8 dolar sesaat dan 3,000 syiling setiap minit. Juruwang boleh memproses wang untuk deposit elektronik menggunakan peralatan pemprosesan, yang ditempatkan di bahagian belakang bangunan.

Ringkasan:

Adakah cek tunai walmart? Walmart adalah sebuah syarikat multinasional Amerika Antarabangsa yang terletak di Bentonville, Arkansas. Ia mengendalikan banyak rangkaian pasar raya besar di seluruh Amerika Syarikat. Ia memiliki teknologi canggih seperti analisis data besar, pengendalian tunai, dan perisian sumber terbuka.

:arrow_right: Adakah Walmart membuat tunai?

Anda tidak perlu membeli cek tunai di Walmart, juga tidak perlu mendaftar dengan kedai atau mempunyai akaun bank. Cukup bawa cek ke meja perkhidmatan pelanggan Walmart atau Pusat Wang tempatan anda, bersama dengan kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan yang sah. Semasa menguangkan cek, anda mungkin diminta untuk memberikan nombor keselamatan sosial anda. Anda mempunyai dua pilihan untuk mengumpulkan dana anda setelah juruwang mengesahkan ID anda, membenarkan cek anda, dan anda membayar yuran tunai cek: ambil wang tunai dengan segera atau masukkan sebahagian atau keseluruhannya ke Walmart MoneyCard.

Walmart MoneyCard adalah kad debit Visa prabayar yang boleh digunakan di mana-mana tempat yang menerima kad debit Visa. Anda mungkin lebih suka MoneyCard daripada membawa sejumlah besar wang tunai kerana lebih selamat. Anda mungkin hanya membelanjakan apa yang telah anda masukkan ke dalam kad, tidak seperti kad debit biasa, jadi tidak ada risiko dikenakan biaya cerukan. Selain itu, kos tambah nilai biasa dihapuskan apabila anda membuat cek di Walmart dan memuatkan wang ke MoneyCard.

:dizzy: Jenis Cek yang boleh ditunaikan:

Kerana penipuan cek adalah masalah, Walmart sangat memilih jenis cek yang diterima untuk perkhidmatan pembayaran tunai.

Hasilnya, hanya cek yang disenaraikan di bawah yang dapat ditunaikan:

 • Cek untuk gaji

 • Pemeriksaan dari kerajaan

 • Cek untuk pengembalian cukai

 • Cek dari juruwang

 • Pemeriksaan penyelesaian dari syarikat insurans

 • Cek pembayaran persaraan (401 (k))

 • Pesanan wang Walmart yang dikeluarkan oleh MoneyGram

Pemeriksaan peribadi tidak termasuk dalam senarai , seperti yang anda lihat. Walmart akan menerima cek pra cetak, seperti yang tidak ditulis tangan.

:dizzy: Had tunai yang dikeluarkan oleh cek:

Walmart mempunyai had tunai-tunai asas sebanyak $ 5,000 setiap cek. Maksimum ini dinaikkan buat sementara waktu menjadi $ 7.500 dari Januari hingga April untuk menampung cek yang lebih besar yang mungkin dibawa oleh pelanggan sebagai hasil daripada pengembalian cukai mereka.

:dizzy: Kaedah pembayaran Dana Tunai:

Dana tunai boleh diterima dengan salah satu daripada dua cara :

 • Wang Tunai

 • Cara Memuatkan Kad Wang Walmart

Bayaran tambah nilai dibebaskan jika anda memilih untuk memasukkan dana ke Walmart MoneyCard. Sekiranya anda sudah menggunakan akaun kad prabayar sebagai sebahagian daripada sistem kewangan anda, pilihan Walmart MoneyCard adalah alternatif yang baik.

:dizzy: Cek ke kos tunai

Walmart mengenakan bayaran tunai-tunai yang berasingan bergantung pada jumlah cek. Kos maksimum untuk cek bernilai kurang dari $ 1,000 adalah $ 3.00. Kos maksimum untuk cek bernilai lebih dari $ 1,000 tetapi kurang dari $ 5,000 adalah $ 6.00. Bayaran dikurangkan dari nilai cek, jadi anda akan mendapat kurang dari nilai cek.

:dizzy: Maklumat yang perlu anda berikan:

Walaupun tidak perlu mendaftar, anda mesti memberikan cek yang disahkan serta ID gambar yang dikeluarkan oleh kerajaan yang sah (contohnya, kad pengenalan negeri, lesen memandu, pasport AS, dll.). Bersedia untuk memberikan nombor Jaminan Sosial anda juga.

:dizzy: Jenis Cek yang tidak ditunaikan oleh Walmart:

Terdapat beberapa jenis pemeriksaan yang tidak akan diterima oleh walmart , termasuk;

 • Cek tulisan tangan (iaitu, cek yang telah ditandatangani dan diisi dengan tangan); lihat halaman kami di mana untuk mendapatkan cek bertulis tangan untuk maklumat lebih lanjut.

 • Cek peribadi dan cek juruwang (Kami menyediakan senarai lokasi yang menerima cek peribadi.)

 • Pemeriksaan oleh pihak ketiga (Baca catatan kami di mana hendak membuat pembayaran cek pihak ketiga untuk mengetahui di mana untuk membuat pembayaran cek pihak ketiga.)

 • Pemeriksaan pada awal

 • Cek bon simpanan

 • Pemeriksaan berubah

 • Pemeriksaan yang berlangsung lebih dari 180 hari

 • Cek yang kehabisan wang

 • Cek dengan tarikh yang akan datang (Penyelidikan berkaitan kami menerangkan di mana anda boleh mendapatkan cek selepas tarikh.)

 • Pesanan wang yang bukan MoneyGram (Kami menyenaraikan tempat untuk membuat pembayaran wang pesanan Western Union atau pesanan wang USPS.)

 • Pemeriksaan Comdata (juga dikenali sebagai Comcheks) (seperti yang dilaporkan sebelumnya)

Ringkasan

Adakah cek tunai Walmart? Ya, cek tunai Walmart. Walmart MoneyCard adalah kad debit Visa prabayar. ia boleh digunakan di mana sahaja kad debit Visa diterima. Walmart pilih-pilih mengenai jenis pemeriksaan. Ia juga mempunyai had tunai asas cek. Terdapat banyak jenis cek yang tidak dapat diterima oleh Walmart.

:arrow_right: Polisi pembayaran tunai Walmart Check:

Anda boleh membuat cek tunai di mana-mana meja perkhidmatan pelanggan Walmart atau kemudahan Perkhidmatan Wang semasa waktu kedai biasa . Cek yang boleh ditunaikan termasuk

 • Pemeriksaan perniagaan

 • Cek dari juruwang

 • Pemeriksaan dari kerajaan

 • Pemeriksaan penyelesaian dari syarikat insurans

 • Cek untuk gaji

 • Cek pembayaran balik cukai

 • Cek pra cetak

 • Cek dari 401 (k) atau rancangan persaraan

 • Pesanan wang Walmart dibeli menggunakan MoneyGram

 • Cek dari luar negara (Pemeriksaan luar negeri diperlakukan sama seperti pemeriksaan di negeri di Walmart.)

 • Pemeriksaan peribadi dengan dua pihak

:dizzy: Had:

Sebilangan besar cek yang Walmart akan tunai terhad kepada $ 5,000 ($ 7.500 pada musim cukai, yang berlangsung dari Januari hingga April), dan cek peribadi dua pihak terhad kepada $ 200. Pelanggan yang membuat cek tunai mempunyai had tiga transaksi setiap hari. Perlu diingat bahawa kedai tertentu mungkin mempunyai had yang lebih rendah, jadi periksa dengan kedai anda sebelum membawa cek besar.

:dizzy: Yuran:

Harga terhad kepada $ 4 untuk kebanyakan cek pra-cetak sehingga $ 1,000 ; bayaran maksimum adalah $ 8 untuk cek melebihi $ 1,000. Bayaran maksimum untuk pemeriksaan peribadi dua pihak ialah $ 6.

:dizzy: Pengesahan:

Anda hanya boleh menguangkan cek yang dibuat kepada anda di Walmart, dan peruncit akan mengesahkan identiti anda sebelum memproses cek anda, jadi bawa kad pengenalan yang sah bersama anda. Cek anda akan diproses secara elektronik melalui TeleCheck, sebuah firma penerimaan cek, di kebanyakan lokasi Walmart. Certegy, cek kebenaran setanding perkhidmatan , digunakan oleh beberapa lokasi Walmart.

Kerana Walmart membaca cek dengan mesin pengimbas, pastikan cek anda bebas dari keriput, air mata, dan noda dekat nombor di bahagian bawah; jika tidak, ia akan ditolak. TeleCheck dan Certegy menggunakan maklumat dari cek anda, seperti nombor perutean , nombor akaun bank, dan jumlah transaksi, serta pengenalan anda, untuk menyetujui atau menolak cek anda.

Pertimbangan itu berdasarkan maklumat dalam sistem pengesahan dan bagaimana cek anda dibandingkan dengan cek lain yang telah melalui sistem tersebut. Ini menyiratkan bahawa jika anda belum cukup wang cek untuk sistem pengesahan - sama ada TeleCheck atau Certegy - untuk membina fail yang tepat pada identiti anda, cek anda mungkin ditolak.

:dizzy: Pertikaian:

Tidak ada yang dapat dilakukan oleh Walmart sekiranya TeleCheck menolak cek anda; namun, anda akan diberikan resit dengan maklumat hubungan Tele Check, yang boleh anda gunakan untuk menghubungi mereka untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut. Sekiranya Certegy menolak cek anda, Walmart tidak akan mempunyai kuasa untuk membatalkan keputusan tersebut. Anda boleh meminta fail anda dari Certegy melalui telefon, faks, atau surat, dan anda berhak untuk mencabar segala maklumat dalam fail yang anda anggap salah atau tidak lengkap.

Ringkasan

Anda boleh membuat cek tunai di mana-mana meja perkhidmatan pelanggan Walmart. ada had untuk semua pemeriksaan. semua cek memerlukan pengesahan dan jika TeleCheck menolak wang tunai, Walmart tidak dapat berbuat apa-apa.

:arrow_right: Adakah Walmart mengaut cek peribadi?

Mulai tahun 2021, lokasi Walmart dengan Pusat Wang akan menerima cek peribadi pra-cetak. Walmart mempunyai had pemeriksaan $ 5,000 untuk pemeriksaan peribadi, dengan kos $ 4 untuk cek di bawah $ 1,000 dan bayaran $ 8 untuk cek $ 1,000 ke atas.

:dizzy: Batasan penguasaan cek peribadi:

Jumlah cek dolar yang Walmart dapat tunai adalah terhad . Walmart mengehadkan cek peribadi dua pihak kepada $ 200 dan cek yang dikeluarkan oleh perniagaan kepada $ 5,000 , bergantung pada lokasinya. Walmart biasanya akan membayar gaji sehingga $ 7,500 semasa musim cukai. Walau bagaimanapun, sebelum membawa cek yang sangat besar, telefon terlebih dahulu untuk memastikan Walmart tempatan anda dapat menunaikannya.

:dizzy: Kos tunai cek peribadi:

Harga untuk menguangkan cek peribadi berbeza dari beberapa sen hingga $ 6, bergantung pada jumlah cek. Untuk $ 1,000 pertama dalam cek bukan peribadi pra-cetak, cajnya kurang dari $ 4 . Bayaran untuk cek bernilai lebih dari $ 1,000 bermula dari $ 4 hingga $ 8, tetapi tidak akan melebihi $ 8. Walmart menjadikannya lebih mudah dari sebelumnya dengan memotong caj dari cek yang anda hasilkan, jadi tidak perlu membawa wang tambahan.

:dizzy: Mengeluarkan cek peribadi:

Anda mesti memberikan kad pengenalan atau pasport yang dikeluarkan oleh kerajaan yang sah , serta pemeriksaan fizikal (yang mesti dibuat kepada anda). Pelanggan juga harus diberitahu bahawa hanya Walmart di negeri-negeri New York dan New Jersey yang dapat membuat pembayaran cek peribadi sebelum berkunjung.

:arrow_right: Adakah pemeriksaan rangsangan tunai Walmart?

Walmart telah memberikan beberapa pilihan untuk pelanggan yang tidak mempunyai akaun bank untuk mendapatkan cek rangsangan atau mengenakannya ke kad wang. Anda harus dimaklumkan bahawa perkhidmatan ini tidak percuma; anda akan dikenakan sedikit bayaran. Walmart menyediakan perkhidmatan untuk menunaikan pembayaran rangsangan yang dikeluarkan oleh kerajaan sehingga $ 5,000.

:dizzy: Cek kecil untuk cek rangsangan tunai:

Pemeriksaan rangsangan hingga $ 1,000 adalah $ 4 di Walmart. Menunaikan cek rangsangan $ 1,000– $ 5,000 berharga $ 8 pada peruncit. Walmart mengurangkan had pembayaran tunai dari $ 7,500 menjadi $ 5,000 pada bulan Ogos 2020. Anda mesti menunjukkan cek rangsangan anda bersama-sama dengan ID yang sah ke kaunter perkhidmatan pelanggan atau kemudahan Perkhidmatan Wang Walmart .

:dizzy: Bayaran rangsangan ke kad Walmart Money:

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan cek rangsangan anda untuk memasukkan wang ke Walmart MoneyCard. Bayaran $ 1 sekali dikenakan untuk pembelian kad di mana-mana lokasi Walmart. Bayaran ini tidak didebitkan dari akaun kad anda dan dikumpulkan di daftar. Bayaran bulanan $ 5.94 dikenakan untuk Walmart MoneyCard. Sekiranya anda mendepositkan sekurang-kurangnya $ 1,000 pada kad anda pada bulan sebelumnya, caj tersebut akan dibebaskan. Pelanggan boleh menggunakan MoneyCard mereka untuk membuat pembelian di Walmart.

Walmart MoneyCard adalah kad debit prabayar kos rendah dan boleh dimuat semula yang boleh digunakan untuk membuat pembelian elektronik di mana sahaja kad debit Visa atau MasterCard diterima. Sekiranya anda memerlukan wang tunai, Pusat Wang Walmart dan meja Perkhidmatan Pelanggan mungkin dapat membantu anda tanpa bayaran. ATM lain, sebaliknya, mengenakan $ 2.50 untuk setiap pengeluaran dan $ 0.50 untuk setiap pertanyaan baki.

:arrow_right: Soalan Lazim:

:one: Bolehkah anda membuat tunai di Walmart tanpa akaun bank?

Walmart membolehkan pelanggan membuat cek tunai dan mempunyai wang di tangan mereka seketika, sama seperti yang mereka lakukan di bank. Ini membolehkan mereka yang tidak mempunyai akaun bank (atau tidak ingin menggunakannya) untuk menguangkan cek mereka.

:two: Pukul berapakah cek tunai Walmart?

Walmart Money Center dibuka Isnin hingga Sabtu dari 8 pagi hingga 8 malam, dan Ahad dari pukul 10 pagi hingga 6 pm Daftar menunaikan, pemindahan wang, dan perkhidmatan tunai lain, seperti pembayaran bil, semua boleh didapati di Walmart Pusat Wang.

:three: Bolehkah saya membuat pembayaran cek peribadi di Walmart?

Cek gaji, cek kerajaan, cek cukai, cek juruwang, cek penyelesaian insurans, 401 (k) cek pembayaran persaraan, dan pesanan wang MoneyGram yang dibeli di Walmart semuanya dapat ditunaikan di kedai. Pemeriksaan peribadi tidak boleh diterima.

:four: Adakah pemeriksaan di Walmart segera dihapus?

Apabila Walmart memproses cek anda secara elektronik, wang tunai boleh ditolak dari akaun bank anda pada hari yang sama ; namun, wang biasanya dihantar dalam satu hingga dua hari bekerja. Walmart tidak menerima cek yang telah ditangguhkan.

:five: Mengapa saya tidak dapat membuat pembayaran tunai di Walmart?

Cek ditolak kerana pelbagai alasan, termasuk memasukkan nombor keselamatan sosial yang salah atau sebelum membuat pembayaran cek buruk di Walmart. Oleh kerana cek kami dibuat di Bank AS , anda boleh menguangkannya di mana-mana cawangan Bank AS, walaupun anda tidak mempunyai akaun dengannya. Ada kemungkinan mereka akan mengenakan yuran cek-tunai.

:six: Apakah cek terbesar yang anda dapat tunai di Walmart?

Kami mempunyai had tunai $ 5,000 pada 2018, walaupun had ini meningkat kepada $ 7.500 dari Januari hingga April setiap tahun. Untuk cek hingga $ 1,000, kos penguasaan cek kami adalah $ 4. Kosnya adalah $ 8 untuk cek antara $ 1,001 dan $ 5,000. Nilai pemeriksaan peribadi dua pihak terhad kepada $ 200, dengan kos maksimum $ 6.

:seven: Berapakah had tunai cek di Walmart?

Sebilangan besar cek yang Walmart akan tunai terhad kepada $ 5,000 ($ 7.500 pada musim cukai, yang berlangsung dari Januari hingga April ), dan cek peribadi dua pihak terhad kepada $ 200. Pelanggan yang membuat cek tunai mempunyai had tiga transaksi setiap hari.

:eight: Adakah cek tunai Walmart 24 7?

Cek hingga tunai boleh didapati di hampir setiap lokasi Walmart . Apabila kedai dibuka, kaunter pembayaran tunai sering dibuka. Dengan kata lain, kaunter pembayaran tunai dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu jika kedai itu dibuka.

:nine: Bolehkah saya mengaut cek $ 10000 di Walmart?

Walmart mengenakan bayaran $ 3 untuk cek sehingga $ 1,000, tetapi beberapa pasaran mengenakan bayaran hanya $ 1 . Gaji gaji, kerajaan, cukai , penyelesaian insurans, pembayaran persaraan, dan cek juruwang semuanya diterima. Walau bagaimanapun, pemeriksaan peribadi tidak boleh diterima.

:keycap_ten:Bolehkah cek juruwang palsu ditunaikan di Walmart?

Sebagai permulaan, kebanyakan kedai Walmart mempunyai mesin yang dapat mengesahkan kesahihan cek, dan mesin ini cukup tepat. Oleh itu, tidak ada cara untuk menguangkan cek palsu di Walmart. Kedua, untuk pembayaran tunai, setiap kedai Walmart menuntut ID pengenalan wajah anda.

Kesimpulan:

Walmart adalah sebuah syarikat multinasional Amerika yang beroperasi di banyak negara dengan rangkaian beberapa pasar raya besar. Cek tunai dari beberapa jenis cek dari pemerintah, cek pembayaran, cek dari juruwang, dll. Ia juga mempunyai batasan dan batasan dan mempunyai kebijakan pemeriksaan tunai. Ia memiliki teknologi canggih untuk menguangkan cek seperti perisian sumber terbuka, pengendalian tunai, dan analisis data besar.

Artikel berkaitan: