DR. RASA PEPPER :

Perkataan “Dr. Lada ”pertama kali digunakan pada tahun 1885 di Amerika Syarikat. Ini adalah produk yang dibuat dengan tebu dan versi lama dibuat dengan sirap jagung. Dr. Pepper adalah jenis soda pop baru dan dibuat dengan 23 rasa.

Dr Pepper bukan sahaja boleh disajikan tanpa darah tetapi juga boleh disajikan panas. Melayan Dr Pepper panas pernah diciptakan sebagai minuman musim sejuk. Untuk membuat minuman ini, anda mahukan Dr. Pepper, sebiji lemon, cawan, dan periuk. Pertama, anda tuangkan soda ke dalam periuk dan panaskan hingga seratus lapan puluh darjah. Setelah soda dipanaskan, tuangkan ke dalam cawan yang mempunyai sebiji lemon di dalamnya untuk memberikan rasa. Pepper Dr. adalah satu-satunya soda pop yang boleh disajikan hangat dan tidak berdarah dan keduanya diakui global dan dihargai oleh begitu banyak orang. Pada masa ini, Dr. Pepper adalah soda yang paling popular di pasaran.

SEJARAH DR. PEPPER :

Dr. Pepper Red Fusion (2002–2004) hanya dapat dicapai di AS. Red Fusion berperisa utama yang berperisa ceri, merupakan rasa baru pertama yang disampaikan kepada isi rumah minuman Dr Pepper dalam sejarah 122 tahun syarikat. Pembuatannya dulunya dibatalkan kurang dari 12 bulan kemudian, walaupun di kawasan-kawasan tertentu ia pernah digunakan sehingga akhir 2004.

Peppe r Cherry Vanilla (yang bermula pada tahun 2004) pernah dilancarkan di beberapa kawasan pada 15 Oktober 2004. Rasa minumannya sebanding dengan Dr. Pepper, bagaimanapun, menambah rasa ceri dan vanila. Cherry Vanilla Dr. Pepper pernah menjadi minuman pertama dalam barisan minuman "Soda Fountain Classics" yang disengajakan dari Dr. Pepper, pelbagai minuman yang dirancang dengan gaya yang setanding dengan minuman soda fountain terkenal dari tahun 1950-an. Kini hanya boleh diakses di kawasan pilihan di AS. Dulu boleh diakses di Kanada untuk waktu yang singkat; namun, ia berhenti pembuatan pada pertengahan tahun 2007. Ia menjadi lebih mudah dicapai pada pertengahan tahun 2008 setelah Diet Cherry Chocolate Dr. Pepper menghentikan pengeluaran. Ia juga dapat diakses sebagai varian rasa pada mesin Coca-Cola Freestyle yang menyediakan Dr. Pepper di wilayah Pibb Xtra.

Dr. Pepper Berries and Cream (2006-2007) dan model rancangan pengurangan berat badannya telah diluncurkan di sebagian besar wilayah AS pada bulan April 2006. Ini adalah minuman 2d dalam barisan minuman "Soda Fountain Classics" Dr. Pepper. Di Kanada, model minuman penurunan berat badan dapat dicapai sekitar Mei 2007 hingga Ogos 2007 dan model diet tanpa diet dapat diakses dari September 2007 hingga Disember 2007. Beri dan Krim dan Diet Beri dan Krim juga telah dihentikan .

Dr. Pepper Cream Soda Diperkenalkan pada tahun 2020, adalah model krim soda Dr. Pepper yang asli. Minuman ini juga terdapat dalam bentuk rejimen makanan.

Diet Cherry Chocolate Dr. Pepper (2007–2008) dulunya ditambahkan sebagai rasa edisi terhad pada 21 November 2007. Dulunya dihentikan pada bulan April 2008. Ia menjadi mudah diakses di Kanada pada awal Januari 2008. -diet model tidak pernah dibuat. Gayanya setanding dengan Canfield's Diet Cherry Chocolate Fudge Soda, namun dengan rasa Dr. Pepper yang spesifik. Dulu ditampilkan dalam lagu "Cherry Chocolate Rain" dengan bantuan celeb YouTube Tay Zonday. Setelah menghentikan pengeluarannya, produk ini akan diganti dengan Cherry Vanilla Dr. Pepper.

Pepper Cherry (mulai 2009) pernah dilancarkan di beberapa kawasan sekitar Februari 2009. Rasanya minuman sebanding dengan Dr. Pepper; namun, mempunyai rasa ceri yang lebih baik. Varieti terdapat dalam setiap versi rejimen makanan dan makanan biasa. Gene Simmons dari kumpulan Kiss dulu menjadi juru bicara variasi, dengan perniagaan yang beredar di TV pada bulan Mac – April 2009 yang mengusulkan muzik Kiss “Calling Dr. Love” (“Percayalah, saya seorang doktor” mendakwa Simmons dalam komersial). Ia juga dapat diakses sebagai varian rasa pada mesin Coca-Cola Freestyle yang menyediakan Dr. Pepper di sekitar Pibb Xtra.

Warisan Dr. Pepper (atau Dr. Pepper Heritage; bermula 2009) menjadi berguna sekitar November 2009 di pelbagai kedai di seluruh Amerika Syarikat. Seperti yang disiratkan oleh judulnya, ini adalah "pelepasan semula" jenis formula unik Dr. Pepper , yang menggunakan gula sebagai pengganti sirap jagung fruktosa berlebihan, yang mula digunakan oleh Dr. Pepper dan pengeluar minuman ringan yang berbeza-beza 1970-an. Rumusan Warisan Dr. Pepper dan Dublin Dr. Pepper dianggap satu dan sama, bagaimanapun, Heritage Dr. Pepper adalah pelancaran berskala lebih besar dan di seluruh negara yang bertujuan untuk mengambil gambar intipati iklan dan pemasaran yang sama seperti Pepsi dan kemunduran Mountain Dew.

Dr. Pepper "Made with Real Sugar" dulu dilancarkan untuk memperingati ulang tahun seratus dua puluh lima minuman tersebut sepanjang musim panas 2010. Ia memperlihatkan penggunaan gula "nyata" yang mungkin merupakan gabungan gula tebu dan bit sebagai bertentangan dengan sirap jagung fruktosa berlebihan yang standard. Model soda ini menampilkan enam tin 12 oz yang dapat dikumpulkan dan botol plastik 20 oz yang dihiasi dengan slogan dan foto kuno Dr. Pepper dari tahun 1960-an.

Dr. Pepper Vanilla Float (mulai 2014) adalah larian Dr. Pepper edisi terhad musim panas dengan rasa ais krim vanila, tersedia dalam botol 20-ons, botol 2 liter, dan 12 bungkus 12-ons. [38]

Pepper Dark Berry (mulai 2019) akan menjadi edisi terhad Dr Pepper dengan rasa beri gelap, untuk mempromosikan pelancaran Spider-Man: Far From Home.

Variasi UK, model Dr. Pepper di Britain, bersama dengan beberapa negara yang berbeza, dihasilkan dengan gula sebagai pengganti sirap jagung fruktosa berlebihan (seperti Heritage Dr. Pepper di AS, seperti yang disebutkan di atas). Sejak Ogos 2014, rasa “disemak” telah dipasarkan di UK yang mengurangkan kuantiti gula dari 10.3 g per seratus ml hingga 7.2 g sementara termasuk pemanis sintetik (aspartam dan acesulfame K).

Pepper Zero (mulai 2013) - Ketika Coca-Cola mengedarkan Dr. Pepper di United Kingdom, model "Zero" pernah diperkenalkan, itu bermaksud tidak ada gula dan kalori rendah, namun mempertahankan gaya yang lebih besar sesuai dengan biasa Lada Dr. daripada varian rejimen pemakanannya.

Variasi Jerman, model Dr Pepper dari Jerman , sebanding dengan versi UKnya, juga dihasilkan dengan penurunan jumlah gula dan pemanis sintetik (juga aspartam dan acesulfame K). Namun, gula turun menjadi 6,8 g per seratus ml, sedikit lebih rendah daripada di United Kingdom.

Apakah perisa Dr. Pepper yang berbeza ?

Dr. Pepper adalah minuman yang dibuat di Amerika pada tahun 1880 oleh Charles Alderton. 23 rasa Dr Pepper adalah:

 • Amaretto
 • Badam
 • Blackberry
 • Licorice Hitam
 • Lobak
 • Cengkih
 • Ceri
 • Karamel
 • Cola
 • Halia
 • Juniper
 • Lemon
 • Molasses
 • Pala
 • Jingga
 • Prun
 • Plum
 • Lada
 • Bir Akar
 • Rum
 • Raspberry
 • Tomato
 • Vanila

Gadis Lada Dr :

Pada tahun 1963, penyanyi Donna Loren tumbuh menjadi juru bicara syarikat ketika dia dulu terpilih dalam pencarian di seluruh negara untuk menjadi "Dr. Gadis Lada ”. Publisiti nasional menemani Loren ketika dia mempromosikan minuman itu melalui radio, cetak, televisyen, kalendar, papan iklan, dan penampilan bukan umum. Salah satu penampilan pertamanya untuk majikan pernah menjadi tuan rumah bersama dengan ■■■■ Clark (dengan siapa dia bekerja dengan kerap) dari sebuah rancangan televisyen ABC, Dr. Pepper Celebrity Party. Dia kemudian membuat banyak nyanyian dan penampilan peribadi untuk Dr. Pepper. Dalam Dr. Pepper — Raja Minuman, sejarawan Dr. Pepper, Harry E. Ellis menulis, “Berkilau, bersemangat dan mahir dengan suara yang hebat, Donna pernah menjadi kejayaan seketika. Dia tumbuh menjadi terkenal secara luas dalam waktu singkat sebagai "The Dr. Pepper Girl," muncul di acara-acara khas dan pada program-program yang disubsidi dengan menggunakan perusahaan. Miss Loren akan melihat rancangan Dr. Pepper selama lima tahun, sekarang bukan hanya sebagai penghibur tetapi melakukan iklan rahsia untuk radio dan TV dan muncul dalam banyak jenis iklan. Dia menganggap pada papan poster 24 helai, tempat penjualan, dan kalendar Dr. Pepper. "

Kedudukan Donna Loren sebagai jurucakap Dr. Pepper menyebabkan penampilan pertamanya dalam filem American International Pictures Beach Party Muscle Beach Party. Loren kemudian menjelaskan: “Dr. Lada prihatin dengan [filem Beach Party] dan benar-benar meletakkan saya sebagai penempatan produk. Dan kerana saya harus menyanyi, mereka memberi saya duet dengan ■■■■ Dale, dan kemudian ia bermula dari sana. " Dari ini, dia terus muncul dalam tiga filem Beach Party tambahan. Jauh dari syarikat, Loren pernah menjadi kenalan di Nineteen Sixties kerana banyak persembahannya di televisyen, filem, dan rakamannya untuk Capitol, Reprise, dan label lain. Dia mewakili Dr. Pepper sehingga tahun 1968.

Dari tahun 1961 hingga 1981, Dr. Pepper pernah menjadi penaja pertandingan kecantikan Miss Teenage America.

Lada Dr. percuma untuk semua orang di Amerika

Pada 26 Mac 2008, sebilangan besar kedai media menyarankan agar Dr. Pepper menawarkan "kaleng Dr. Pepper secara percuma kepada semua orang di Amerika" - tidak termasuk bekas gitaris Guns N 'Roses Bucket head dan Slash - jika band ini dilepaskan Demokrasi Cina yang telah lama dinanti-nantikan pada tahun 2008. Pada hari itu, vokalis utama Axel Rose memberi respons kepada Dr. Pepper di laman web Guns N 'Roses yang terkenal dan bercakap tentang rasa terkejutnya dengan sokongan Dr. Pepper. Rose juga mengatakan bahawa dia akan berkongsi Dr. Pepper dengan kepala Bucket kerana "beberapa persembahan kepala Bucket adalah mengenai Demokrasi Cina". Setelah dulunya diumumkan bahwa album tersebut akan dirilis pada tahun 2008, Dr. Pepper menyatakan bahawa ia akan menjanjikan janjinya.

Pengedaran kupon percuma Dr. Pepper semasa pelancaran album pada 23 November 2008, terbukti tidak mencukupi. Peguam untuk kumpulan itu mengancam syarikat penjaga Dr. Pepper dengan tuntutan mahkamah dua hari selepas album dikeluarkan. Dalam surat kepada Dr. Pepper, peguam Rose, Alan Guttmann mengatakan, "Skim penebusan syarikat anda secara tidak sengaja memohon tawaran ini dulu merupakan bencana yang tidak dapat dikalahkan yang menipu pembeli dan, di mata peminat vokal, merosakkan pembebasan Demokrasi Cina." Profesional undang-undang Rose juga menuntut syarikat itu membuat permintaan maaf penuh halaman yang akan muncul di The Wall Street Journal, USA Today, The New York Times, dan The Los Angeles Times. Dalam wawancara kemudian, Rose mendakwa dia memberitahu peguamnya itu bukan masalah dan biasanya kagum dengan tindakan mereka.

DR. BAHAN PEPPER :

 1. Air Berkarbonat: Bubbly.

 2. Sirap Jagung Fruktosa Tinggi: Secara mudah, sirap jagung fruktosa tinggi adalah gula tiruan yang dibuat dari pati jagung. Secara rumit, sirap jagung fruktosa tinggi adalah hasil sirap jagung yang sebahagian glukosa diubah menjadi fruktosa secara enzimatik.

Malangnya, sirap jagung fruktosa tinggi dikaitkan dengan masalah berat badan dan diabetes melalui banyak, banyak kajian. Ini mungkin sama dengan gula meja biasa, dan ia hadir dengan semua kesan yang tidak baik. (Sebagai rujukan, sebotol Dr Pepper seberat 20 ons mengandungi enam puluh empat gram gula, yang hampir dua kali ganda daripada yang harus dimakan oleh orang biasa, dan lebih dari dua kali lipat daripada yang harus dimakan oleh gadis biasa, dalam sehari. )

 1. Warna Karamel: Warna karamel inilah yang menjadikan soda ini menjadi coklat. Sayangnya, seperti yang kita perhatikan dalam penjelajahan kita terhadap unsur-unsur yang membentuk Diet Coke, pewarnaan karamel mempunyai produk sampingan yang sangat kontroversial disebut sebagai 4-metylimidazole (4-MEI). Hasil kajian tahun 2007 mendapati bahawa tikus yang diberi rancangan penurunan berat badan 4-MEI mengembangkan tumor paru-paru barah. FDA segera mundur, dengan memperhatikan bahawa manusia harus mengambil lebih dari 1,000 tin minuman ringan (yang terkenal dengan warna karamel) setiap hari selama dua tahun untuk mencapai tahap 4-MEI yang sama.

Siapa yang betul tetap tidak jelas. Penyelidikan terbaru berpendapat bahawa tahap 4-MEI, sebenarnya, cukup banyak dalam soda (dan mungkin makanan lain) dan diberi makan dalam jumlah yang banyak melalui orang Amerika untuk memperbesar bahaya mewujudkan barah. Kajian terbaru yang lebih besar mengatakan bahawa pewarnaan karamel baik-baik saja. Adakah anda pasti perlu risau tentang perkara ini dalam Dr. Pepper anda? Eh, semua gula itu sebenarnya lebih teruk.

 1. Asid Fosforik: Asid fosforik dapat diperkenalkan ke minuman untuk memberikan rasa yang lebih tajam dan lebih asam. Ia juga bertindak sebagai pengawet untuk mencegah pertumbuhan cendawan dan bakteria. Pakar perubatan dan ahli biokimia, Cate Shanahan, penulis Nutrisi Dalam: Mengapa Gen Anda Memerlukan Makanan Tradisional, terlebih dahulu memberitahu kami bahawa tidak ada motif sebenarnya untuk prihatin terhadap hasil buruk asid fosforik sehingga anda terdedah kepada pedih ulu hati atau refluks asid, dalam hal ini , keasidan yang tinggi juga boleh menyebabkan keradangan.

 2. Rasa Semula jadi dan Buatan: Secara umum, rasa herba sebenarnya adalah perisa yang berasal dari sumber makanan yang betul - iaitu perasa oren yang diambil dari oren sebenar - sedangkan perisa tiruan adalah sebatian kimia yang dibuat di makmal yang meniru rasa herba dalam beberapa cara. Walaupun itu mungkin terdengar tidak sihat, seperti yang diperintahkan oleh Shanahan kepada kami semasa penerokaan kami ke atas semua 26 zat dalam Doritos berperisa nacho, perasa ini diperkenalkan dalam bahagian kecil sehingga tidak boleh membahayakan anda.

Lebih khusus lagi, Dr. Pepper berbangga dengan "campuran 23 rasa asli", dan legenda berpendapat bahawa resipi disimpan sebagai dua bahagian dalam bekas simpanan terlindung di dua bank Dallas yang berasingan. Walaupun terdapat semua jenis tekaan - cola, ceri, licorice, amaretto, almond, vanilla, caramel, penyenaraian itu berterusan - satu-satunya komponen yang kita kenal pasti adalah bahawa Dr Pepper tidak mengandungi jus prune, khabar angin lama bahawa syarikat itu sendiri berhenti.

Oleh itu, kita mungkin juga tidak mengetahui apa yang sebenarnya terdapat dalam Dr. Pepper sejauh mana seleranya.

 1. Natrium Benzoat (Pengawet): Bahan pengawet yang terdapat dalam soda, makanan yang diproses, dan beberapa produk penjagaan diri, seperti syampu, kajian menunjukkan bahawa jumlah natrium benzoat yang tinggi boleh menjadi karsinogenik. Lebih banyak pencarian diperlukan; namun selalu bijak untuk membatasi penggunaan makanan yang diproses tanpa mengira.

 2. Kafein: Laporan mengenai hasil kafein yang mengerikan tersebar di seluruh web, yang merangkumi ketagihan, insomnia, dan mudah marah. Tetapi ketika Shanahan memberitahu kami semua melalui penjelajahan kami mengenai komponen yang terdapat di Diet Coke, "Kafein membantu membakar lemak." Ia melakukannya dengan menggunakan cara merangsang yang dikenali sebagai termogenesis, yang mengubah kalori menjadi kekuatan panas (dan menjelaskan mengapa anda mungkin akan mula berkeringat setelah minum terlalu banyak kopi). Pengetahuan tahun 2005 bahkan mendapati bahawa pelanggan kafein dengan dos yang lebih tinggi mahukan peningkatan jisim lemak, berat badan, dan lilitan pinggang daripada rakan kafein mereka. Tetapi sekali lagi, Dr. Pepper bukanlah keupayaan paling sihat untuk meningkatkan pengambilan kafein anda.

Untuk apa yang berharga, sebotol Dr Pepper 20-ons mempunyai 70 miligram kafein, yang sedikit lebih sedikit daripada secawan kopi rata-rata anda.

Perisa Jatuh

Apabila musim gugur datang setiap tahun, kita mula memikirkan rasa yang luar biasa daripada apa yang kita alami sepanjang musim panas. Adakah anda memikirkan kayu manis, pala, maple, atau bahkan halia? Di sekitar sini di Muzium Dr. Lada, rasa itu memberikan kepada bir akar pemikiran. Apabila anda memikirkan bir akar kegemaran anda, kemungkinan besar salah satu pengeluar utama yang terlintas di fikiran, A&W, Hires, IBC, Stewarts, Barq's, Mug, atau bahkan Thomas Kemper Root Beer yang akan muncul. Tujuh bir akar ini mendapat tempat di ruang terkenal sebagai bir utama sebagai beberapa jenis yang paling banyak dicairkan dan terkenal. Jenama-jenama ini dimiliki dan dibotolkan oleh syarikat minuman ringan yang paling penting, Dr. Pepper Snapple Group, Syarikat Coca-Cola, Pepsi Co., dan Big Red Inc. Berikut ini adalah sedikit mengenai jenama kegemaran anda.

Hire Root Beer

Hires Root Beer Logo - Root Beer yang asli Semangat keusahawanan mendorong pengasas jenama ini untuk memajukan kombo dan pembungkusan moden. Charles E. Hires, seorang ahli farmasi Philadelphia, memulakan kegilaan bir akar dengan memperbaiki resipi teh semula jadi yang dia temui semasa berbulan madu pada awal tahun 1870-an. Akar, beri, dan ramuan yang digabungkan dengan air, gula, dan ragi menghasilkan minuman berkarbonat yang menyegarkan yang boleh dibuat dengan menggunakan semua orang di rumah dengan mencampurkan semua bahan bersama-sama. Hires memberi kesan kepada perniagaan minuman ringan dengan mendorong produknya secara inovatif melalui kempen pengiklanan dan pemasaran yang sebelumnya tidak kelihatan. Produknya, sinonim dengan kualiti, menjadi terkenal di seluruh negara ketika diperkenalkan di Pameran Dunia 1876 di Philadelphia. Di seluruh negara, isi rumah menggunakan kit bir pembuatan bir rumah Hire untuk membuat minuman mereka di rumah. Pada tahun 1989, Cadbury Schweppes menerima jenama tersebut, kemudian memisahkannya dengan Kumpulan Dr. Pepper Snapple.

Bir Akar A&W

Di Lodi, California, apa yang dimulakan sebagai operasi jalan layan diri yang sederhana semasa perbarisan pada 20 Jun 1919Snopy A&W dapat berubah menjadi sebuah syarikat komersial francais restoran yang berjaya yang melepaskan produk tandatangannya? Semasa perbarisan meraikan kepulangan veteran Perang Dunia I, Roy Allen menawarkan bir akarnya dengan harga 5 sen satu cawan. Pendapatan perbarisannya cukup untuk menarik minat rakan niaga komersial, Frank Wright. Kejadian francais tepi jalan A&W meletup serentak dengan kereta ■■■■ pada tahun 1950-an. Pada tahun 1963, setelah Allen mengundurkan diri dari perniagaan, A&W Root Beer Company pernah ditawarkan kepada Syarikat J. Hungerford Smith yang telah mengeluarkan minuman minuman lembut untuk tempat makan dengan alasan bahawa 1921. Pada tahun 1971, A&W pernah menjadi yang pertama terdapat dalam botol di kedai runcit. Syarikat ini masih mempunyai tipu daya tambahan ketika pada tahun 1980-an, perisa baru, A&W Cream, dan Diet Cream Soda, telah dibawa ke barisan produk. Cadbury Schweppes kemudian memperoleh bir akar ini pada tahun 1993. Syarikat ini pada masa itu berpindah ke Kumpulan Dr. Pepper Snapple.

Bir Root IBC

IBC Root Beer 6 pack 1919 keluarga Griesediek, pengendali Independent Breweries Company (IBC) mengembangkan alternatif untuk barisan cecair alkohol biasa mereka sebagai tindak balas kepada larangan tersebut. Hasilnya pernah menjadi bir akar enak yang berasal dari St. Louis dan menjadi perhatian kejiranan. Malangnya, kilang bir ditutup. Tanda dagang untuk minuman yang enak diubah tangan dua kali sepanjang tahun 1920-an-1930-an, muncul di restoran tempatan. Minuman itu mengalami kebangkitan semula setelah Perang Dunia II ketika Syarikat Seven-Up membeli IBC dan mula menjualnya pada suatu tahap di Midwest dan South. Pada tahun 1986 Syarikat Dr. Pepper membeli Syarikat Seven-Up, akhirnya menjadikan IBC dapat diakses di seluruh negara. Pada masa ini, produk tersebut adalah bahagian dari Dr Pepper Snapple Group, di samping soda spin-off, Cream Soda dan Black Cherry.

Bir Akar Stewart

Stewart's Root Beer dan rakan-rakan spin-off, Black Cherry, Oranges 'n Cream, dan Berries' n Cream juga dimiliki dengan bantuan Dr Pepper Snapple Group berikutan perpisahan dengan Cadbury Schweppes. Pada tahun 1924 Frank Stewart pernah mencari untuk melengkapkan pendapatan guru sekolahnya dan memulakan pendirian bir bir sendiri dengan menjual minumannya dalam cawan sejuk. Pada awal 1990-an, Stewart menjual soda-nya, dan kemudian krim soda dan bir halia telah diserahkan kepada keluarga Stewart. Hari ini barisan Stewart terdapat di kedai-kedai di seluruh negara.

Bir Akar Barq

Botol Root Beer Barq Root Beer Barq pertama kali dihasilkan oleh Edward Barq pada akhir tahun 1800-an di syarikat pembotolannya, Biloxi Artesian Bottling Works di Mississippi. Pada asalnya, pendekatan pemasaran menekankan menekankan perbezaan produk berbanding dengan bir akar di pasaran pada masa itu. Sebenarnya, produk tersebut tidak boleh menyebut dirinya sebagai bir utama untuk mengelakkan pelanggaran terhadap Hires, yang cuba menandakan istilah, "Root Beer." Barq dulu berkafein, dengan sedikit gula dan asas sarsaparilla yang unggul. Barq menjadi pengikut yang boleh dipercayai, dan dua kumpulan membotolkan produk tersebut tanpa menghiraukan satu sama lain. Pada pertengahan tahun 1970-an, perselisihan hukum muncul antara pembotolan daerah ketika berusaha untuk mengambil produk tersebut secara nasional, namun semua konflik telah diselesaikan dengan bantuan Syarikat Coca-Cola pada tahun 1995.

Mug Root Beer

Berasal dari San Francisco, California, MUG Root Beer bermula sebagai produk dari Belfast Beverage Company jenama Mug Root Beer yang memasarkan minuman tersebut secara tempatan. Setelah meninjau kejayaan di sekitarnya, syarikat perniagaan itu menamakan semula Mug Old Fashioned Root Beer dan mengambil produk tersebut di seluruh negara. Produk dijual, dan rangkaian bebas gula pernah dihantar ke barisannya pada tahun 1960-an. Menambah soda krim bersekutu tidak lama kemudian. Pada tahun 1980-an, PepsiCo menjual produk tersebut, termasuk produk yang memuaskan kepada syarikat tenaga elektrik.

Bir Kemas Thomas Kemper

Jenama Thomas Kemper pada tahun 1990, dalam satu majlis Oktoberfest yang sangat terkenal di Poulsbo, Washington, tuan rumah pembuatan bir Thomas Kemper Brewing Company membuat kumpulan pertama bir akar penggunaan madu sebagai agen pemanis. 12 bulan setelah kumpulan pertama, Syarikat Thomas Kemper Soda dibentuk untuk menyampaikan produk tersebut kepada orang ramai. Sepanjang tahun 1990-an, agensi tersebut mengubah suai senjata berkali-kali, namun menghasilkan bir akar bersih yang menjadikannya terkenal. Sistem yang kaya menjadi identik dengan produk tertinggi pada tahun 2008 apabila semua kesan sirap jagung fruktosa berlebihan telah ditukar dengan gula tebu tulen. Big Red memperoleh syarikat soda pada tahun 2011, memutuskan untuk memperluas produk ke pasaran baru.

Pertumbuhan dan Pengembangan

Cadbury Schweppes dibentuk pada tahun 1969 dengan penggabungan Cadbury dan Schweppes, dan selama tiga dekad berikutnya, majikan mengumpulkan bahagian ketiga terbesar dalam pasaran minuman Amerika Utara melalui koleksi pemerolehan strategik.

Pada tahun 1982, Cadbury Schweppes menerima Syarikat Duffy-Mott (kemudian diakui sebagai Mott's), salah satu pemproses jus epal terhebat di dunia. Sepanjang tahun 1980-an, syarikat ini memperkenalkan Canada Dry, Sunkist Soda, Crush, dan Sun Drop.

A&W Brands, yang merangkumi bir root dan soda krim khas, seperti Squirt dan Vendors, bergabung dengan portfolio pada tahun 1993.

Pada tahun 1995, Cadbury Schweppes membeli Dr. Pepper / Seven Up, Inc. Pemerolehan itu menambah Dr. Pepper dan 7UP, bersama dengan barisan minuman halus IBC Root Beer dan Welch, ke dalam keluarga Cadbury Schweppes.

Pada tahun 2000, Cadbury Schweppes menerima Snapple Beverage Group, yang melindungi jenama senama dengan baik seperti RC Cola, Diet Rite, dan Stewart's, antara lain.

Pada tahun 2003, empat perniagaan minuman Amerika Utara di bawah Cadbury Schweppes - Dr. Pepper / Seven Up, Inc., Snapple Beverage Corp, Mott's, dan Selain Mexico - telah disatukan di bawah visi, strategi perniagaan, dan struktur pengurusan yang sering muncul sebagai Minuman Cadbury Schweppes Americas.

Syarikat itu memasang rangkaian pembotolan dan pengedarannya sendiri pada tahun 2006 apabila memperoleh hak milik penuh Dr. Pepper / Seven Up Bottling Group, pembotolan terbesar yang tidak berat sebelah di AS. Selepas itu, ia menerima beberapa perniagaan pembotolan dan pengedaran penting yang berbeza, yang termasuk All-American Bottling Co., 7UP Bottling Co. of San Francisco dan Southeast-Atlantic Beverage Corp., Dr. Pepper / 7-Up Bottling Co. of the West (Reno, NV), dan Davis Bottling Co. ¶, antara yang lain. Menambah jejak pembuatannya yang siap untuk pengedaran jus, teh, pengadun, dan saus apel, pemerolehan botol telah memberikan DPS menguruskan hampir 1/2 dari tahap normalnya di AS dan secara langsung mendapat kemasukan ke sebilangan besar penduduk AS .

Pada tahun 2017, DPS memperoleh pengambilalihan Bai Brands LLC, termasuk keseluruhan barisan yang lebih baik untuk anda, perairan unggul yang diserap antioksidan, perairan berkarbonat, air kelapa, dan teh premium ke portfolio.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

S1. Adakah Dr. Pepper yang rasanya seperti Dr. Pepper ?

Rasanya minuman serupa dengan Dr. Pepper tetapi menambah rasa ceri dan vanila. Cherry Vanilla Dr. Pepper pernah menjadi minuman pertama dalam barisan cecair "Soda Fountain Classics" yang disengajakan dari Dr. Pepper, pelbagai minuman yang dirancang untuk rasa sebanding dengan minuman soda fountain terkenal dari tahun 1950-an.

S2. Apakah perisa Dr. Pepper zero kalori?

Terdapat dalam tiga perisa: Dr. Pepper Cream Soda, Dr. Pepper Cherry, dan asli, kalori sifar dipermanis dengan gabungan kalium aspartam dan acesulfame. Aspartame adalah pemanis buatan yang dibeli di bawah nama pengeluar NutraSweet dan Equal.

S3. Berapa banyak jenama yang dimiliki oleh Dr. Pepper Snapple Group?

Jenama Kami. Dengan warisan jenama yang merangkumi lebih dari 200 tahun, portfolio Dr. Pepper Snapple Group terdiri daripada lebih daripada 50 jenama dan timbunan rasa minuman ringan berkarbonat, jus, teh, pengadun, perairan, dan minuman yang berbeza. Terokai dunia yang menyeronokkan dan beraroma kita.

S4. Bilakah mereka mula menggunakan gula dalam Dr. Pepper ?

Sesuai dengan identiti, ini adalah "pelepasan semula" jenis formula asal Dr. Pepper, yang menggunakan gula sebagai ganti sirap jagung fruktosa berlebihan, yang mula digunakan oleh Dr. Pepper dan minuman ringan pelbagai jenama di sekitar awal tahun 1970-an.

S5. Dari mana datangnya khabar angin mengenai Dr. Pepper ?

Kami menganggap khabar angin itu dimulakan dengan kata-kata oleh Bob Hope ketika dia pernah melakukan perjalanan di daerah Waco pada satu masa. Menurut Dr. Pepper / Markas Seven-Up: Dr. Pepper adalah campuran khas perisa semula jadi dan sintetik; ia tidak memasukkan jus prun.

S6. Berapa kerapkah logo Dr Pepper berubah?

Dr. Pepper adalah unik kerana tanda dagangan dan slogan yang digunakan pada penyesuaian barang pasti hampir setiap dekad. Ini menjadikannya sangat berguna untuk kita berjumpa dengan objek Dr. Pepper! Berikut adalah beberapa cadangan yang kerap untuk menolong anda mengenali objek Dr. Pepper anda.

S7. Apakah nama jenama Dr. Pepper ?

Portfolio jenama DPSG merangkumi Snapple, Dr. Pepper, 7UP, A&W Root Beer, Sunkist soda, Canada Dry, Hawaiian Punch, Schweppes, RC Cola, Diet Rite, Slush Puppies frozen drinks, Mott's Apple Juice, Clamato, Mr. & Mrs. T , Pengadun Holland House, Rose's, Mistic, Yoo-Hoo, Orangina, IBC, Stewart's, Nantucket Nectars dan jenama pelindung setiap hari yang berbeza.

S8. Di mana saya boleh membeli sebotol Dr Pepper?

Saya menyokong bahawa anda seolah-olah berada di Syarikat Jualan awam dalam talian, seperti www.ebay.com , dengan anggaran harga botol. Pilihan lain adalah dengan menghubungi Dr. Pepper Collector. Untuk rekod bagaimana menghubungi pemungut lada Dr.

S9. Adakah Dr. Pepper benar-benar mempunyai Lada?

Organisasi Dr. Pepper membantah perasa ceri dan kola. Mereka juga menyangkal khabar angin yang berbeza bahawa Dr Pepper sekarang atau pernah mengandungi prun, lada hitam, cabai, lada bel, peppermint, atau jus prune. Menurut William Pound batu dalam bukunya Big Secrets, "komponennya mengandungi 23 elemen dan terkunci dalam dua peti besi institusi kewangan.

S10. Apa rasanya Dr. Pepper ?

Dr Pepper adalah minuman lembut yang ada sejak akhir abad ke-19. Ia hadir dalam pelbagai rasa, tetapi kita akan memberi perhatian kepada yang unik untuk menjadikan sesuatu menjadi sederhana. Minuman ini mempunyai rasa yang mendalam dan berani. Ini dibumbui dengan rasanya seperti campuran rempah, mint, dan licorice samar. Tetapi yang paling jelas adalah unsur buahnya yang lebih gelap.

Rasa: Dr Pepper FANtastic Chocolate Soda

Dr. Pepper telah melancarkan rasa baru yang mewah untuk minuman ringan klasik pada pagi Ahad, tetapi ada yang menarik. Hanya peminat Dr. Pepper yang paling bersemangat yang dapat menikmati rasa Fantastic Chocolate edisi terhad, yang hanya akan tersedia dalam masa yang singkat. Kami cukup bernasib baik kerana dapat mengambil beberapa sampel untuk tujuan pengambilan sampel, dan saya dapat membuktikan bahawa ini adalah hidangan pencuci mulut yang benar-benar tidak biasa.

Dr. Pepper Fantastic Chocolate adalah persis seperti: rasa baru yang menggabungkan buah merah dan rempah-rempah klasik Dr. Pepper dengan rasa yang agak semula jadi berpasangan dalam bentuk coklat. Tangki berwarna coklat mungkin baru lahir.

Dr Pepper: Kisah Minuman Ringan Kegemaran Texas

/ PRNewswire / - PLANO, Texas, 19 April 2021 - Penantian sudah berakhir: minuman bebas gula yang anda tunggu akhirnya tiba! Dr Pepper Zero Sugar dilancarkan hari ini, untuk menghormati gabungan satu-satunya-jenis-jenis 23 rasa ikoniknya dalam soda gula-nol yang menawarkan semua rasa permintaan pengguna. Rasa asli, Cherry, dan Cream Soda kini boleh didapati di seluruh negara.

Penantian sudah berakhir: minuman bebas gula yang anda nantikan akhirnya tiba! Dr Pepper Zero Sugar dilancarkan hari ini, untuk menghormati gabungan satu-satunya-jenis-jenis 23 rasa ikoniknya dalam soda gula-nol yang menawarkan semua rasa permintaan pengguna. Ia kini tersedia di kedai Origin di seluruh negara.

Soalan Lazim

Adakah Dr Pepper Vegan? Bolehkah Vegan Minum Lada Dr?

Ya. Vegan boleh minum Dr Pepper.

Ya

Dr Pepper adalah minuman vegan yang sesuai dengan gaya hidup sihat.

Sebagai vegan, anda selalu berfikir dua kali sebelum memasukkan sesuatu ke dalam mulut anda. Lada Dr mengandungi kira-kira 23 rasa yang digabungkan menjadi satu, jadi dapat dimengerti jika anda prihatin dengan kehadiran produk haiwan dalam perumusannya.

Anda tidak perlu bimbang tentang ramuan yang berasal dari haiwan kerana resepinya terdiri daripada air berkarbonat dan sirap jagung fruktosa tinggi. Perisa, kafein, dan agen pewarna membentuk sisa minuman, yang tidak mengandungi ramuan haiwan.

Apakah perisa terbaik?

Dr Pepper telah menjadi salah satu minuman ringan paling popular di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia kerana minuman ringan, menyegarkan, dan sangat manis. Minuman ini mula diperkenalkan pada tahun 1885 dan menjadi popular kerana gabungan 23 rasa yang unik.

Sejak itu, soda telah banyak berlaku. Dr Pepper kini tersedia dalam pelbagai rasa untuk menghilangkan rasa haus pengguna yang haus. Sebilangan minuman ringan ini hanya tersedia dalam jumlah terhad atau telah dihentikan.

Dalam senarai jenis Dr Pepper terbaik, jenis minuman manis apa yang akan anda dapati? The original Dr Pepper is, without a doubt, one of the most popular soft drink variants. For years, the 23-flavor mix for this soda pop has remained a well guarded secret.

Kesimpulannya

Dr. Pepper is the latest soda company to introduce a healthier soft drink.

Dr. Pepper Zero Sugar is available in three flavours: original, cherry, and cream, and was just introduced on the brand's social media channels.

Dr. Pepper tweeted, “The Zero you've been waiting for… is finally here.”

Fans are raving about the sugar-free beverages, which have already begun to appear in national retailers. “It's fantastic!” Twitter user @MissTitan tweeted a snapshot of the original taste, while @LoriRedinger stated of the cream flavor, “It's great!”

There's a Dr. Pepper shortage in the United States, but the company says it's 'working on it.'