Memperoleh ijazah pendidikan dalam talian pada awal kanak-kanak akan mempersiapkan anda untuk kerjaya yang memuaskan mengajar anak-anak yang umurnya bermula dari kelahiran hingga lapan atau sembilan tahun, yang secara tradisinya adalah kelas tiga. Program ijazah pendidikan awal kanak-kanak merangkumi teori, alat, dan kaedah pendidikan yang digunakan untuk mengajar kanak-kanak dari prasekolah hingga darjah dua. Pendidikan awal kanak-kanak juga merangkumi strategi yang boleh digunakan oleh ibu bapa untuk menilai dan mendidik anak-anak mereka. Selain guru kelas, banyak lulusan pendidikan awal kanak-kanak menjadi pakar pendidikan khas, psikologi kanak-kanak dan pekerja pusat jagaan kanak-kanak.

Apa itu pendidikan dalam talian?

Pendidikan dalam talian adalah alat pembelajaran yang disampaikan dan ditadbir melalui penggunaan internet. Pendidikan dalam talian adalah sistem penyampaian instruksional yang fleksibel yang menyediakan segala jenis pembelajaran yang berlaku melalui Internet. Pendidikan dalam talian memberi pilihan kepada pendidik untuk menjangkau pelajar yang mungkin tidak dapat mendaftar dalam kursus kelas bersemuka dan menyokong pelajar yang ingin bekerja mengikut jadual mereka sendiri.

Sumber untuk Pendidikan Dalam Talian

Secara umum, semasa mengikuti program ijazah pendidikan dalam talian, kita mungkin melalui sumber seperti:

 1. EBook;
 2. Jurnal;
 3. Video;
 4. Ceramah yang dirakam;
 5. Kuiz;
 6. Forum perbincangan
 7. Sesi Soal Jawab secara langsung; dan
 8. Temu ramah.

Sumber yang disediakan untuk pembelajaran dalam talian akan bergantung pada institusi tempat kami mengikuti program dalam talian kami. Beberapa program pembelajaran dalam talian mungkin meminta kami untuk memesan buku teks fizikal terlebih dahulu melalui surat, tetapi ini secara amnya dihentikan untuk memilih Buku dalam talian dan kaedah penyampaian hanya dalam talian.

Bagi institusi yang telah melakukan perubahan menggunakan 100 peratus bahan dalam talian, pelajar boleh menjangka untuk belajar menggunakan kombinasi sumber teknologi canggih tanpa perlu pergi ke kampus untuk menghadiri kuliah, peperiksaan atau sesi perbincangan peribadi.

Pengajar sekolah dan kursus akan menentukan corak bagi setiap kursus individu dan akan memilih kaedah penyampaian yang paling sesuai untuk kursus atau program tersebut. Apa yang perlu dipelajari oleh jurusan Sejarah Seni dengan berjaya dalam talian akan sama sekali berbeza dengan keperluan utama Biologi.

Pendidikan dalam talian mungkin merupakan pengalaman baru bagi pelajar dan guru. Sekiranya kita tergolong dalam latar belakang pembelajaran yang lebih tradisional, baca terus untuk mengetahui bagaimana memanfaatkan sebahagian besar sumber belajar yang mungkin kita hadapi dalam perjalanan pembelajaran dalam talian kita.

Ringkasan Pelajar boleh mengharapkan untuk belajar menggunakan gabungan sumber teknologi tanpa perlu pergi ke kolej dan universiti untuk menghadiri kuliah, peperiksaan atau sesi perbincangan secara langsung.

pendidikan dalam talian

Ijazah Dalam Talian Terbaik yang Diiktiraf dalam Program Pendidikan Awal Kanak-kanak

Berikut adalah ijazah dalam talian terbaik dalam program pendidikan awal kanak-kanak:

 1. Universiti Antarabangsa Florida
 2. Universiti Washington - Seattle
 3. Universiti Wisconsin - Stevens Point
 4. Universiti Washington Timur
 5. Universiti Baptist California
 6. Universiti Wisconsin - Air Terjun Sungai
 7. Kolej Saint Mary-of-the-Woods
 8. Universiti Methodist Pusat
 9. Universiti Liberty
 10. Universiti Montana - Barat

Kemahiran yang disediakan oleh Program Pendidikan Awal Kanak-kanak dalam talian untuk memajukan kerjaya

Berikut adalah beberapa kemahiran yang disediakan oleh program pendidikan awal kanak-kanak:

 1. Program sarjana muda awal mengajar pelajar bagaimana memberi pendidikan kepada anak-anak kecil.
 2. Dalam program ijazah ini pelajar diajar bagaimana memasukkan projek seni, lagu, permainan, dan aktiviti menarik lain ke dalam rancangan pelajaran mereka.
 3. Pelajar juga mengkaji strategi untuk menilai kanak-kanak kecil dalam bidang akademik yang berbeza, dan bagaimana bekerja dengan kanak-kanak yang mempunyai masalah tingkah laku atau masalah pembelajaran.
 4. Bidang keprihatinan lain termasuk strategi untuk mengadakan persidangan ibu bapa-guru, undang-undang negeri dan persekutuan yang mengatur pendidikan awam, dan cara-cara untuk menggabungkan anak-anak kurang upaya dan berbakat ke dalam persekitaran kelas.

Pekerjaan Dengan Ijazah Pendidikan Awal Kanak-kanak

Banyak graduan program sarjana muda awal meneruskan kerjaya sebagai guru tadika atau sekolah rendah; namun, guru sekolah awam di semua peringkat gred mesti diperakui atau dilesenkan di semua negeri dan Daerah Columbia. Keperluan perlesenan sekolah awam berbeza-beza dari satu negeri ke negara lain, walaupun kriteria tersebut dapat merangkumi kejayaan menyelesaikan sejumlah jam latihan berdasarkan kelas, ujian perlesenan, pengkhususan dalam mata pelajaran akademik tertentu, atau rata-rata mata gred sarjana.

Pemeriksaan latar belakang juga sering diperlukan. Peranan ijazah pendidikan awal kanak-kanak yang mungkin tidak membawa syarat lesen termasuk kakitangan pusat jagaan kanak-kanak, guru sekolah swasta, dan paraeducator.

Meringkaskan Ijazah sarjana muda dianggap sebagai keperluan pendidikan paling sedikit bagi kebanyakan profesional pendidikan awal kanak-kanak, termasuk guru prasekolah, tadika, dan sekolah rendah. Program pendidikan awal kanak-kanak memberi pelajar pengetahuan dan kemahiran asas yang diperlukan untuk memimpin pelajaran, permainan, dan aktiviti lain untuk pelajar muda.

ijazah dalam talian dalam program pendidikan awal kanak-kanak

Kolej dalam talian untuk pendidikan awal kanak-kanak

Dalam pendidikan awal kanak-kanak, memperoleh ijazah sarjana muda membuat anda mengikuti kursus dengan beberapa arah yang boleh dipilih. Sekiranya anda mempunyai kasih sayang untuk memasuki tenaga kerja setelah belajar di kolej, anda harus mengharapkan orang-orang dari semua budaya dan usia untuk bekerjasama rapat. Terdapat universiti dan kolej peringkat tinggi untuk program pendidikan awal kanak-kanak .

1. Universiti untuk Sarjana Muda Sastera dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dalam talian

Terdapat dua universiti peringkat tinggi dunia yang menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam talian, termasuk

i. Universiti Brandman ii. Universiti Ashford

2. Universiti untuk Sarjana Muda Sains dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dalam talian

Terdapat satu universiti peringkat tinggi yang menyediakan Sarjana Muda sains dalam talian, termasuk

i. Universiti Phoenix

3. Universiti untuk Sarjana Muda Sains Gunaan dalam Pembangunan Kanak-kanak dalam talian

Terdapat universiti tinggi dunia yang menyediakan pendidikan kanak-kanak dalam talian, termasuk

i. Universiti Virginia Barat di Parkersburg ii. Universiti Kebangsaan

4. Sarjana Muda Sains dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dalam talian

Terdapat lima universiti peringkat tinggi dunia yang menawarkan Ijazah Sarjana Muda sains dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dalam talian, termasuk

i. Universiti Regent ii. Universiti Negeri Bola iii. Kolej Penn Foster iv. Universiti Grand Canyon lwn Universiti Michigan Tengah

5. Sarjana Muda Sains dalam Pengajian Interdisipliner Pendidikan Awal Kanak-kanak

Terdapat lima universiti peringkat tinggi dunia yang menyediakan Bacelor sains dalam talian dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dalam Pengajian Antara Disiplin, termasuk

i. Universiti Liberty ii. Universiti Wilmington iii. Universiti Cincinnati iv. Universiti Arizona Utara lwn Universiti Antarabangsa Florida

Penyediaan kemahiran melalui Awal Kanak-kanak dalam talian

Pelajar diberi bimbingan oleh perkhidmatan sarjana muda pendidikan awal bagaimana mengajar anak-anak kecil. Pelajar diajar bagaimana muzik, sukan, projek seni, dan pengalaman menyenangkan lain dapat disatukan ke dalam rancangan pelajaran mereka. Mereka juga meneliti kaedah dalam pelbagai peringkat akademik untuk menilai kanak-kanak kecil dan bagaimana menangani kanak-kanak yang mengalami gangguan intelektual atau kesukaran tingkah laku.

Undang-undang negeri dan persekutuan yang mengatur kaedah untuk mengadakan persidangan ibu bapa-guru, pendidikan awam, dan cara membawa anak-anak yang kurang bernasib baik dan berbakat ke dalam kerumitan kelas adalah bidang tumpuan lain.

Jenis Program Ijazah dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak

Jenis program ijazah yang diliputi dalam disiplin ini termasuk yang berikut:

i. Sastera dalam talian dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak (BA)

ii. Sarjana Muda Sains dalam Pendidikan dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak (BS) dalam talian

iii. Sarjana Muda Sains Gunaan dalam Pembangunan Kanak-kanak dalam talian

iv. Sarjana Muda Sains dalam Pembangunan dan Pembelajaran Awal Kanak-kanak

v. Ijazah Sarjana Muda dalam talian dalam Pendidikan Dasar: Pendidikan Awal Kanak-kanak

program ijazah dalam pendidikan awal kanak-kanak

Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak secara dalam talian

Sijil pendidikan awal kanak-kanak adalah program khusus yang dapat dilaksanakan dalam 12 bulan dan menawarkan master khusus dalam bidang khas seperti kewangan atau perniagaan. Aplikasi ini juga dapat membantu orang untuk mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi dalam karier mereka.

Sijil ini juga membolehkan manusia memperoleh maklumat mengenai asas-asas zaman kanak-kanak, bagaimana anak muda tumbuh dan belajar, dan apa amalan yang tidak biasa untuk mendidik anak-anak. Peserta juga boleh meneliti perkembangan kanak-kanak, psikologi kanak-kanak, dan hak kanak-kanak.

Topik khusus yang dibahas mungkin juga merangkumi masalah etika, strategi teori untuk pembelajaran dan pengajaran, dan penglibatan sosial dan keluarga pada masa kanak-kanak. Perisian sijil ini biasanya muncul pada usia remaja dan kanak-kanak sejak lahir hingga berumur lapan tahun.

Kepentingan sijil pendidikan awal kanak-kanak:

Melalui sijil ini, manusia juga dapat mencapai perjalanan yang merupakan pemikiran penting kerana berlaku untuk menyelesaikan masalah, kemahiran mendengar, dan kemahiran perbualan yang terkenal. Ini semua kemampuan yang perlu ada di tempat kerja, terutama sebagai penyedia penjagaan anak.

Sijil dalam pendidikan awal kanak-kanak akan mempunyai kos tertentu bergantung pada kumpulan yang dipilih. Diilhamkan bahawa individu meneliti pilihan mereka sebelum membuat keputusan yang lengkap.

Mendapatkan sijil dalam pendidikan awal kanak-kanak adalah langkah penting bagi banyak orang yang terlibat dalam profesion dengan anak-anak. Beberapa pilihan untuk kerjaya yang mengiktiraf sijil ini termasuk pengarah penjagaan kanak-kanak, pembantu guru, pekerja sosial yang pakar dalam kanak-kanak, penyedia jagaan harian isi rumah, pengasuh bukan awam, atau bahkan pakar intervensi awal. Banyak pekerjaan yang bekerja dengan anak-anak mungkin memerlukan sijil ini, yang dapat membantu anda untuk menonjol dalam jumlah calon yang realistik untuk jawatan baru atau lebih besar.

Jumlahkan pakej sijil dalam talian pada program awal kanak-kanak kebanyakannya memerlukan pengalaman di kawasan orang dan mengumpulkan pelajar kolej untuk memenuhi syarat lesen kerajaan untuk bekerja sebagai guru prasekolah. Kursus merangkumi topik yang berkaitan dengan perkembangan kanak-kanak, kesihatan, dan budaya.

Apakah tahap yang anda perlukan untuk pendidikan awal kanak-kanak?

Ijazah pendidikan awal kanak-kanak mempersiapkan graduan untuk mengajar anak-anak dari usia awal mereka sehingga mereka berusia sekitar lapan tahun, biasanya hingga darjah tiga. Beberapa program mempunyai landasan tanpa lesen dan lesen, dan ada juga yang membuat pelajar bersedia untuk ujian lesen awal untuk bekerja dengan gred K – 3.

Sekolah dalam talian khas untuk pendidikan awal kanak-kanak memerlukan hampir empat tahun untuk disiapkan dan biasanya merangkumi pengalaman di lapangan. Beberapa program siswazah berfungsi sebagai program penyelesaian ijazah sarjana muda, yang memerlukan calon pelajar untuk mempunyai ijazah bersekutu atau pengalaman yang sama untuk mendaftar.

Program pendidikan awal kanak-kanak umumnya merangkumi model pertumbuhan, kaedah penilaian teknik pengurusan bilik darjah, pengembangan bahasa, pembelajaran melalui permainan, kemahiran literasi, komunikasi interpersonal, dan strategi untuk memupuk hubungan keluarga dan masyarakat. Pelajar belajar memenuhi keperluan perkembangan kanak-kanak dari pelbagai latar belakang dan memahami peranan orang dewasa dalam kehidupan mereka. Pelajar juga belajar membuat modul dan mengajar matematik, sains, seni bahasa, kajian sosial, kesihatan, dan seni.

Ringkasnya Beberapa program berfungsi sebagai program tamat pengajian peringkat sarjana, yang memerlukan calon pelajar untuk mempunyai ijazah bersekutu atau pengalaman yang setara untuk mendaftar.

Kelebihan Mempelajari Pendidikan Awal Kanak-kanak

Apa yang Boleh Saya Lakukan Dengan Ijazah Pendidikan?

Tidak ada cara yang lebih baik untuk memberi kesan positif kepada kehidupan anak-anak atau meyakinkan masa depan yang cemerlang untuk dunia kita daripada menjadi seorang pendidik.

Walaupun ijazah bersekutu dan sarjana boleh bekerja dalam pendidikan awal kanak-kanak , memperoleh ijazah sarjana muda mempunyai faedah tambahan. Graduan dengan ijazah sarjana muda boleh bekerja sebagai ketua pengarah prasekolah guru prasekolah, dan guru sekolah rendah untuk pelajar K – 3. Sementara itu, graduan ijazah bersekutu hanya layak mendapat pekerjaan pendidikan peringkat rendah seperti penolong guru prasekolah.

Memperoleh master dalam pendidikan awal kanak-kanak bermakna lebih banyak peluang. Dengan ijazah sarjana, anda boleh bekerja dalam disiplin lanjutan seperti pengembangan kurikulum atau kepemimpinan, atau anda boleh menjadi profesor perguruan yang mengajar pendidikan awal kanak-kanak.

Bagi kebanyakan kerjaya pendidikan awal kanak-kanak, ijazah sarjana muda akan mencukupi; namun, jika anda tidak dapat memutuskan sama ada ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi, pertimbangkan potensi gaji pendidikan awal kanak-kanak.

Soalan Lazim

Berikut adalah soalan yang sering diajukan berkaitan dengan peringkat pendidikan awal kanak-kanak dalam talian:

1. Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah bersekutu dalam pendidikan awal kanak-kanak?

Umumnya, ijazah pembelajaran jarak jauh atau ijazah bersekutu dalam talian dalam pendidikan awal kanak-kanak memerlukan 60 kredit. Pelajar dapat memenuhi syarat ini dengan mengambil 14 kredit selama setiap musim bunga dan musim gugur selama dua tahun. Untuk lulus dengan lebih cepat, kadangkala pelajar boleh mendaftar di kelas musim panas.

2. Berapa yang harus dibuat oleh guru prasekolah?

Guru prasekolah memperoleh pendapatan tahunan rata-rata $ 29,779 pada tahun 2018, menurut Biro Statistik Buruh. 10 peratus guru pra-k teratas memperoleh sekitar $ 55,355 , dan 10 peratus terendah memperoleh kurang dari $ 22,000.

3. Negara manakah yang mempunyai pendidikan awal kanak-kanak yang terbaik?

Berikut adalah kedudukan negara terbaik

 1. Switzerland.
 2. Jepun
 3. Kanada.
 4. Jerman.
 5. Inggeris.

4. Adakah pendidikan awal kanak-kanak merupakan jurusan yang baik?

Pendidikan Awal Kanak-kanak Adalah alat yang hebat Sekiranya kita mempunyai anak anda sendiri. Walaupun sebilangan besar individu yang melanjutkan pelajaran dalam pendidikan awal kanak-kanak berdedikasi untuk mengajar dan meningkatkan minda dan kehidupan anak-anak orang lain, jalan kerjaya ini dapat memberi manfaat yang lebih dekat dengan rumah.

5. Apa yang diajar dalam pendidikan awal kanak-kanak?

Guru awal kanak-kanak mesti mempunyai pengetahuan mengenai perubahan perkembangan semasa awal kanak-kanak dan mata pelajaran yang diajar di kelas awal kanak-kanak. Mata pelajaran ini merangkumi seni bahasa dan membaca, matematik, dan beberapa kajian sosial dan sains.

Kesimpulannya

Dalam program ijazah pendidikan awal kanak-kanak, anda dapat memperoleh pengalaman bidang praktikal dengan bekerja di pusat jagaan kanak-kanak berlesen. Walaupun corak perkembangan kanak-kanak secara rasional universal, setiap anak mempunyai keistimewaan, mempunyai potensi individu dan akan belajar secara berbeza dari rakan sebaya mereka. Dengan meneroka banyak ciri perkembangan dan pembelajaran anak, anda akan mendapat gambaran tentang bagaimana untuk menyokong bayi, kanak-kanak dan kanak-kanak prasekolah semasa tahap kehidupan yang kritikal ini.

artikel berkaitan

Ijazah Pendidikan Dalam Talian

Sarjana dalam Pendidikan

Persijilan Pendidikan Khas Dalam Talian

Permainan pendidikan dalam talian untuk kanak-kanak