Ekonomi,

Definisi Ekonomi:

 1. Kekayaan dan sumber daya negara atau wilayah, terutama dari segi pengeluaran dan penggunaan barang dan perkhidmatan.

 2. (dari produk) yang menawarkan nilai terbaik untuk wang.

 3. Pengurusan sumber yang ada dengan teliti.

 4. Seluruh rangkaian pengeluar, pengedar, dan pengguna barang dan perkhidmatan di komuniti setempat, wilayah, atau nasional.

Sinonim Ekonomi

Kekayaan, Sumber Daya, Sumber kewangan, GNP, Ekonomi Barter, Ringkas, Ringkas, Anggaran, Ekonomi kapitalistik, Perhatian, Murah, Cheeseparing, Ekonomi kolektif, Ringkas, Ringkas, Ringkas, Konservasi, Konservatisme, Ekonomi pengguna, Pengendalian, Kesopanan, Kebijaksanaan, Kepelbagaian ekonomi, Mudah, Ekonomi, Sistem ekonomi, Ekonomi anggapan, Ekonomi sarana, Keanggunan, Ekonomi pertanian, Forehandedness, Ekonomi perusahaan bebas, Hemat, Hemat, Produk nasional kasar, Ekonomi kerajinan, Ekonomi panas, Peternakan, Ekonomi industri, Murah, Laissez-faire, Hukum parsimoni, Ekonomi tempatan, Rendah, Harga rendah, Terurus, Kebiasaan, Ekonomi Merdeka, Kesengsaraan, Sederhana, Sederhana, Ekonomi nasional, Niggardeness, Nominal, Ekonomi yang terlalu panas, Kesenangan, Parsimoni, Kekuasaan, Mencubit, Ekonomi terencana , Ekonomi perusahaan swasta, Providence, Berhemah, Wajar, Kekangan, Ekonomi luar bandar, Menyimpan, Mengikis, Sensible, Lusuh, Buruk, Skimping, Ekonomi sosialistik, Eko yang baik nomy, Stinginess, Stinting, Succinctness, Terseness, Thrift, Thriftiness, Token, Economy town, Unexpensive, Urban economy, Village economy, War economy, Dalam beberapa cara, Ekonomi dunia, Nilai wang, Berjimat cermat, Providence, Prudence, Thriftiness, Canniness, Penjagaan, Penjagaan, Pengurusan yang baik, Peternakan yang baik, Penganggaran yang teliti, Menjimatkan, Menyimpan, Memangkas dan menyimpan, Memangkas, Mengekang, Berjimat cermat, Menjimatkan Bahan Bakar, Berkekalan

Bagaimana menggunakan Ekonomi dalam ayat?

 1. Ekonomi boleh naik atau turun pada bila-bila masa dan anda mesti menjaga keseimbangan dan melepasi masa-masa sukar.
 2. Saya belajar mengenai ekonomi di sekolah dan bagaimana wang bekerja di negara tempat saya tinggal dan saya benar-benar terkejut.
 3. Malah pengedaran haba dan ekonomi bahan api.
 4. Pada tahun 2008, ekonomi mengalami penurunan, menyebabkan kehilangan pekerjaan dan wang di mana-mana, dan masih belum mencapai titik di mana sebelumnya.
 5. Ekonomi global yang perlahan telah melemahkan permintaan eksport berteknologi tinggi dari Jepun, menyebabkan pengeluar mengurangkan pengeluaran dan pekerja.

Makna Ekonomi & Definisi Ekonomi

Ekonomi ,

Ekonomi: Apakah Makna Ekonomi?

 1. Ekonomi adalah sebilangan aktiviti pengeluaran, penggunaan, dan pertukaran yang saling berkaitan yang membantu menentukan pengagihan sumber daya yang terhad. Pengeluaran, penggunaan dan pengedaran barang dan perkhidmatan memenuhi keperluan mereka yang tinggal dan bekerja dalam ekonomi, juga dikenali sebagai sistem ekonomi.

  • Ekonomi adalah sebilangan aktiviti pengeluaran dan penggunaan yang saling berkaitan yang membantu menentukan pengagihan sumber daya yang terhad.
  • Dalam ekonomi, pengeluaran dan penggunaan barang dan perkhidmatan digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang tinggal dan bekerja di dalamnya.
  • Ekonomi pasaran bergantung pada penawaran dan permintaan, memindahkan barang secara bebas melalui pasar.

 2. Ekonomi merujuk kepada Menguruskan wang, mata wang dan perdagangan sesebuah negara. Pengurusan sumber yang cekap.

Makna Ekonomi

 1. Kekayaan dan sumber daya negara atau wilayah, terutama yang berkaitan dengan pengeluaran dan penggunaan barang dan perkhidmatan.

 2. (Dari produk) yang menawarkan nisbah kualiti / harga kualiti yang baik.

Kalimat Ekonomi

 1. Kelembapan ekonomi global telah melemahkan permintaan untuk eksport berteknologi tinggi Jepun, memaksa pengeluar untuk mengurangkan pengeluaran mereka.

Ekonomi ,

Apa Erti Ekonomi?

Ekonomi bermaksud, Ekonomi adalah sebilangan besar aktiviti penjualan, penggunaan dan pemasaran yang saling berkaitan yang membantu menentukan pembahagian sumber. Penjualan, penggunaan dan pengedaran barang dan perkhidmatan memenuhi keperluan mereka yang tinggal dan bekerja dalam ekonomi, juga dikenali sebagai sistem ekonomi.

 • Penjimatan adalah sebilangan besar aktiviti penjualan dan penggunaan yang saling berkaitan yang membantu menentukan sumber mana yang telah diperuntukkan untuk sumber yang kurang.
 • Dalam ekonomi, penjualan dan penggunaan barang dan perkhidmatan digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang tinggal dan bekerja di dalamnya.
 • Ekonomi pasaran menggerakkan barang secara bebas di pasaran dari segi penawaran dan permintaan.

Makna Ekonomi

 1. Keadaan suatu negara atau wilayah dari segi pengeluaran dan penggunaan barang dan perkhidmatan dan penawaran wang.

Kalimat Ekonomi

 1. Menyokong pemotongan cukai untuk merangsang ekonomi.

 2. Penggunaan bahan api

Sinonim Ekonomi

hemat, keadaan kewangan, sistem kewangan, sumber (kewangan), pengurusan kewangan, penny-pinching, hemat