Apakah permainan pendidikan dalam talian? Permainan pendidikan dalam talian adalah permainan yang sengaja dirancang untuk tujuan pendidikan, atau permainan hiburan yang mempunyai nilai pendidikan. Permainan pendidikan dirancang untuk membantu orang memahami konsep, mengembangkan kemahiran menyelesaikan masalah, dan mempelajari pengetahuan domain semasa mereka bermain permainan.

Permainan Pendidikan Dalam Talian

Permainan pendidikan dalam talian untuk kanak-kanak

Permainan pendidikan dalam talian untuk kanak - kanak adalah alat yang sukar dipercayai untuk membina kemampuan matematik dan bahasa yang diperlukan oleh rancangan pendidikan sekolah tingkatan sekarang. Permainan dan melodi pembelajaran dalam talian untuk Kanak-kanak ini menyeronokkan, melatih kebolehan yang signifikan untuk kanak-kanak prasekolah dan sekolah rendah dan mereka percuma. Memerlukan permainan maklumat yang membantu membina kemahiran dalam matematik, bahasa, sains, peperiksaan sosial.

Permainan dalam talian untuk mendidik dan menghiburkan anak-anak:

Ketika anda terperangkap di dalam dan anak-anak anda memanjat pembahagi, namun anda tidak bersedia pada masa itu untuk membiarkan mereka menonton Netflix dari waktu pagi hingga matahari terbenam , baik, itu bukan salah anda. Berikut adalah beberapa permainan baru yang sekarang dan lagi disebut "edutaining." Anda mungkin menganggapnya sebagai permainan yang menyeronokkan yang juga memperlihatkan sesuatu, namun dengan cara yang mungkin tidak disedari oleh anak-anak anda.

Terdapat cadangan untuk menetapkan beberapa sekatan masa skrin sebelum memberi gadget kepada anak-anak anda, namun dengan perbezaan ini, anda boleh yakin bahawa anak anda mendapat sesuatu.

1. Jam Makhluk:

Permainan ini adalah untuk kanak-kanak berumur 6-12 tahun. Creature Jam adalah dunia berkesan dalam talian yang awalnya dibuat sebagai satu pasukan dengan National Geographic Society. Ini menunjukkan zoologi kanak-kanak dan alam dengan permainan, usaha, dan pesta, dan komponen sosial dalam talian. Dengan 150 juta pelanggan yang bergabung, ini adalah salah satu alam maya terbesar untuk golongan muda. Sekiranya permainan dalam talian memberi anda peluang untuk berhenti dan berfikir, sedar bahawa kawalan ibu bapa sangat dapat diterima, yang membolehkan anda mengamankan permainan jika anda mahu.

2. Komander Toad:

Treasure Tracker Berusia 5 tahun ke atas. Ini adalah permainan luar biasa yang memberi sokongan kepada penaakulan spasial dan pemahaman teka-teki khas. Kanak-kanak dapat membimbing Toad melalui kursus yang bergantung pada permainan Super Mario Odyssey sambil mengejar nasib dan memahami teka-teki

Permainan mengaku berasaskan matematik ini dibenarkan dimainkan. Kanak-kanak meneruskan permainan dengan menangani kepakaran membina masalah matematik untuk mendapatkan hasil. Terdapat komponen yang mahir juga; mereka dapat meneruskan kerja dengan rakan . Tahap masalah meningkat apabila kanak-kanak mendapat cengkaman dalam permainan.

3. Kaedah berfikir 2

Berumur antara 2-6 tahun. Permainan teka-teki sains material ini menyoroti pergerakan orang luar yang menunjukkan kanak-kanak mempercepat, ringan, graviti, dan itu baru permulaan. Seperti pusingan hari yang diselesaikan, tidak ada promosi, tidak ada pembelian dalam aplikasi, dan tidak perlu peduli dengan persatuan web.

4. Permainan Tinybop

Berumur 4 tahun ke atas untuk permainan ini. Tinybop mempunyai banyak pencapaian berdasarkan pembelajaran dan kami telah lama menjadi peminat. Anda boleh mendapatkannya dalam kotak untuk iPhone atau iPad (klien Android ada satu kumpulan Tinybop di Play Store yang mempunyai hampir enam permainan.) Anak-anak saya suka Kit Curiosity ($ 16), yang merangkumi aplikasi mengenai sistem kehidupan makhluk, tubuh manusia , dan ruang.

Tinybop menyediakan keahlian Sekolah Tinybop, yang menetapkan sepuluh aplikasi sains dan dewan pengajian yang ditegakkan, tanpa apa-apa hingga pertengahan tahun untuk membantu penjaga dan kanak-kanak semasa sekolah ditutup (tidak diperlukan Visa).

5. Permainan Matematik dan Catur Dragonbox

Umur tidak boleh kurang dari 4 untuk permainan ini. Permainan Dragonbox pada dasarnya berkaitan dengan matematika, namun, mereka juga bekerja sama dengan juara catur Magnus Carlsen untuk membuat Magnus 'Kingdom, sebuah permainan belajar catur yang telah menjadi arus perdana. Ini menggunakan gaya yang sangat menarik untuk berurusan dengan melatih anak-anak mengenai pelbagai buah catur dan cara bermain. Saya dengan cermat mengesyorkan mendapatkan papan catur yang boleh disahkan (saya suka papan catur tanpa tekanan ini untuk pemula $ 18) juga. Pasti anak-anak anda akan memintanya.

Ringkasan: Permainan pendidikan dalam talian baik untuk kanak-kanak. Ini menjadikan mereka aktif dan sibuk sepanjang hari. Ini membantu mereka mendidik tanpa mengenalinya. Ini menjadikan mereka bersemangat dan bersemangat pada masa yang sama.

Laman Permainan Pendidikan Dalam Talian Percuma

Permainan berdasarkan web boleh menjadi persediaan peluang belajar, dan ada banyak rentang usia kandungan-bidang, dan tingkat kemahiran untuk dipilih. Kekurangan gaji sebenar untuk permainan pendidikan berasaskan web boleh didapati di hab permainan digital dalam talian yang besar. Berikut adalah 10 pemain hub permainan yang boleh digunakan oleh guru sebagai satu alat di gudang senjata mereka.

1. Perisian Sheppard

Dipersembahkan oleh Brad Sheppard, Sheppard Software menganjurkan beratus-ratus permainan dalam talian percuma, pendidikan, untuk kanak-kanak. Web menyajikan permainannya ke dalam kumpulan, yang menawarkan kepada pelajar dan guru untuk menavigasi dengan mudah mengikut bidang mata pelajaran dan mencari permainan yang sesuai untuk memenuhi keperluan pendidik atau rasa pelik dan kehausan pengetahuan dan cabaran.

2. Permainan Kanak-kanak PBS

Permainan PBS KIDS menghasilkan hiburan berasaskan kurikulum. Laman web permainan ini melayan sejumlah pengalaman permainan berasaskan web berdasarkan francais sastera dan media yang popular seperti Sesame Street, Curious George, dan banyak lagi. Permainan disertai oleh jenis subjek, yang merangkumi tabiat sihat, matematik, kerja berpasukan, membaca, dan Sains.

3. Encik Nussbaum

Dicipta oleh Greg Nussbaum, mempunyai lebih dari 3,600 halaman kandungan dengan pelbagai permainan pembelajaran yang disusun mengikut jenis kandungan dan tahap gred. Laman web ini juga maju untuk digunakan pada tablet dan papan putih interaktif.

4. Kanak-kanak Geografi Nasional

National Geographic yang terkenal di dunia menganjurkan lebih daripada seratus permainan yang menyeronokkan, interaktif dan menarik, sains, petualangan, geografi, kuiz, dan permainan teka-teki. Untuk hab permainan berasaskan web percuma, kualiti pengeluaran pada permainan atau interaktif seperti Wildest Weather, The Underground Railroad, dan On the Trail of Captain John Smith: Journey to Freedom sungguh luar biasa.

5. Poptropica

Dengan arahan kreatif Jeff Kinney, dunia maya di mana kanak-kanak mendedahkan dan bermain dalam persekitaran keselamatan yang lengkap. Setiap bulan, ribuan anak-anak dari seluruh dunia dihiburkan dan diberitahu oleh kisah, pencarian, dan permainan Poptropica yang menarik.

6. Funbrain

Funbrain, yang dibuat untuk prasekolah usia awal hingga kelas lapan, menyediakan lebih daripada seratus permainan kolektif yang menyeronokkan yang mengembangkan kemahiran dalam matematik, membaca, dan literasi. Selain itu, anak-anak dapat membaca sejumlah buku dan komik terkenal di laman web ini, termasuk Diary of a Wimpy Kid, Amelia Writes Again, dan Brewster Rocket.

7. Sekolah BBC: Permainan

Rakan sejawat Britain dari PBS, BBC, menyediakan permainan dan aktiviti digital dua hala yang melibatkan mata pelajaran seperti numerasi, literasi, sejarah muzik, matematik, dan seni. Permainan ini juga dikelaskan dalam lingkungan umur. Grafik kartun sangat menarik untuk kanak-kanak, tetapi kandungannya sangat menarik bagi guru dan ibu bapa yang mahu anak-anak bermain untuk belajar.

8. Permainan Utama

Dengan aktiviti dan permainan yang memenuhi modul yang memerlukan matematik, sains, seni bahasa, dan kajian sosial, Permainan Utama menempatkan lebih daripada 1,000 tajuk permainan. Laman web ini merangkumi panduan kurikulum untuk digunakan oleh guru bersama dengan permainan.

9. ABCYA.com

Laman web permainan ini menyediakan permainan dalam talian pendidikan yang dibuat dan diterima oleh guru untuk pelajar sekolah rendah belajar matematik dan seni bahasa di laman web. Disampaikan oleh Fox News, The New York Times, dan Apple. ABCYa.com menawarkan kanak-kanak permainan, hiburan, dan aktiviti yang dibuat dengan baik.

10. Pembina Kemahiran Arcademik

Pembangun Kemahiran Arcademic adalah permainan video pendidikan dalam talian yang memberikan pendekatan yang kuat untuk belajar asas matematik, perbendaharaan kata, seni bahasa, dan kemahiran berfikir. Permainan arkedik mencabar pelajar untuk meningkatkan skor mereka melalui latihan pembelajaran berulang-ulang masa yang memberikan hasil segera.

Ringkaskan Pendukung pelajar dalam landskap pendidikan moden ini terbukti mencabar bagi banyak orang. Dalam keadaan di mana keprihatinan pelajar dididik dan dipupuk dalam suasana kelas bata, pelajar telah berubah dengan lebih mudah menjadi pembelajaran jarak jauh dan lebih berjaya dalam model hibrid.

Permainan Interaktif dan Pendidikan untuk Setiap Pelajar Muda

Dengan pelbagai permainan pembelajaran, anak akan mempunyai kemahiran penting dalam membaca, menulis, matematik, literasi digital, dan banyak lagi. Sama ada kanak-kanak itu baru memulakan perjalanan pendidikan di prasekolah atau melonjak ke kelas lima, kumpulan permainan akan membantu anak mempraktikkan kemampuan yang diperlukan untuk berjaya, sambil menjadikan pembelajaran sebagai pengalaman yang baik yang mereka sukai untuk teruskan.

Perkenalkan pelajar yang lebih muda kepada konsep penting dengan cara yang dapat dicapai, seperti pengiktirafan huruf untuk mencipta kemahiran menulis. Pelajar yang lebih tua akan menikmati cabaran yang lebih moden, seperti penyelesaian persamaan dengan pecahan dan penguasaan papan kekunci. Manfaatkan pelbagai pilihan dengan membiarkan anak meneroka di luar tahap gred mereka juga.

Beri peluang kepada anak untuk menyegarkan kembali kenangan mereka yang lebih tua dan mempertajam kemahiran yang telah mereka pelajari daripada bermain permainan untuk tahap yang lebih rendah. Seterusnya, nantikan tahap yang lebih tinggi untuk memperkenalkan kanak-kanak kepada konsep inovatif atau memberi mereka cabaran tambahan dalam subjek yang mereka mahir. Anak akan suka bermain untuk memenangi permainan, memperoleh mata, dan mendapat skor tinggi, dan anda akan senang melihat kemahiran mereka meningkat ketika mereka menuju ke jalan untuk menjadi pelajar sepanjang hayat.

Kelebihan Permainan Pendidikan Dalam Talian

Terdapat banyak ibu bapa yang berpendapat bahawa anak-anak menghabiskan banyak masa mereka di hadapan komputer atau peranti media lain.

Walaupun ia benar-benar benar, tetapi terdapat banyak permainan dalam talian pendidikan untuk kanak-kanak yang sebenarnya mengajar anak-anak . Beberapa permainan dalam talian mengajar bukan sahaja kemahiran pendidikan, tetapi juga dapat mengajar anak-anak asas komputer, kemahiran sosial dan kecerdasan emosi.

 1. Malah kanak-kanak berumur tiga tahun boleh mendapat faedah daripada permainan pendidikan dalam talian.

Salah satu contohnya ialah ABCmouse.com . Seorang kanak-kanak yang baru berusia 4 bulan lalu telah menggunakan laman web itu selama hampir 5 bulan sekarang dan belajar dari laman web itu. Anak belajar bunyi huruf, bentuk geometri dan suka permainan padanan dan memori. Ini semua perkara yang perlu dia pelajari untuk prasekolah. Sebilangan besar ibu bapa mahu anak-anak mereka dipelajari dengan baik di sekolah dan laman permainan dalam talian.

 1. Manfaat lain dari permainan pendidikan dalam talian untuk kanak-kanak adalah bahawa permainan dalam talian dapat meningkatkan fokus anak.

Untuk bermain permainan, seseorang harus fokus pada peraturan dan menyelesaikan tugas untuk menang. Permainan pada amnya dapat membantu anak meningkatkan jangkauan perhatian dan belajar kesabaran yang merupakan kemahiran hidup yang penting.

Kanak-kanak yang lebih tua yang sudah berada di prasekolah juga boleh memanfaatkan permainan pendidikan untuk kanak-kanak dalam talian. Kanak-kanak yang bermain permainan dalam talian mempunyai kemampuan untuk menikmati kepuasan yang datang dengan pencapaian kecil yang sering kali terpisah daripada permainan. Menang permainan juga dapat membina keyakinan diri dan rasa pencapaian.

 1. Beberapa permainan membolehkan kanak-kanak bermain permainan dalam talian dengan kanak-kanak lain dari kawasan lain di dunia.

Mereka dapat memanfaatkannya dengan mempelajari kepentingan dan keseronokan yang timbul dengan berkongsi dan bergiliran. Selain itu, kanak-kanak dapat belajar tentang orang lain, dan budaya di seluruh dunia . Manfaat lain untuk bermain permainan dalam talian yang melibatkan pemain lain ialah anak-anak akan belajar bagaimana bekerjasama dengan orang lain.

 1. Terdapat banyak permainan dalam talian yang memberi tumpuan kepada mata pelajaran sekolah tertentu seperti matematik dan sains.

Sekiranya kanak-kanak itu bimbang dengan subjek tertentu, permainan ini dapat membantu anak di luar sekolah sehingga mereka dapat bersantai dengan kelas sekolah dan kerja rumah. Untuk kanak-kanak yang lebih tua, terdapat pelbagai permainan yang tersedia dalam talian yang memberi tumpuan kepada mencabar minda melalui pelbagai permainan jenis teka-teki dan permainan logik. Ada yang menegaskan bahawa permainan ini dapat meningkatkan kemampuan intelektual kanak-kanak.

 1. Permainan pendidikan untuk kanak-kanak dalam talian juga dapat mengajar anak-anak asas bagaimana menggunakan komputer.

Untuk Belajar mengoperasikan tetikus dan mempelajari kekunci pada papan kekunci selain bermain permainan ini dalam talian. Literasi komputer dan asas internet sangat penting untuk sekolah hari ini, bahkan pada anak-anak kecil kerana mereka menggunakan teknologi sekarang lebih daripada yang pernah mereka lakukan sebelumnya di sekolah.

Ringkas semua Terdapat pelbagai permainan pendidikan yang kini tersedia dan membolehkan anak-anak mengembangkan minda mereka dengan cepat. Kaedah belajar baru dengan alat moden seperti komputer, telefon pintar dan tablet juga memberi peluang kepada anak kecil untuk belajar.

Soalan Lazim

Berikut adalah soalan yang sering diajukan berkaitan permainan pendidikan dalam talian:

1. Bagaimana saya bermain permainan dalam talian dengan rakan?

Untuk bermain permainan dalam talian, buka aplikasinya, tatal ke bawah di sebelah kiri sehingga anda menemui Play Online . Pilihan Play Online akan menunjukkan kepada rakan anda yang sedang bermain permainan NES pada masa ini. Pilih rakan yang ingin anda sertai dan anda akan berhubung dengan mereka. Anda kini boleh mengikuti beberapa aksi NES klasik yang menakjubkan dengan rakan anda.

2. Apakah permainan dalam talian 2020 yang paling popular?

Permainan dalam talian yang paling popular pada tahun 2020 adalah:

 • Fortnite Battle Royale. Fortnite Battle Royale, tersedia di Xbox One, Nintendo Switch, Windows, Mac dan PS4 mungkin yang paling popular di dunia permainan dengan kira-kira lima juta pemain yang serupa.
 • Medan Perang Playerunknown.
 • League of Legends (LOL).
 • Splatoon 2.
 • Batu Gigi.
 • Pilih salah satu daripadanya.

3. Apakah permainan kanak-kanak dalam talian?

Permainan Kanak-kanak dalam talian adalah salah satu pilihan berharga yang ada di pasaran digital sekarang untuk membiarkan anak-anak anda belajar sambil bermain, terutama kanak-kanak kecil yang sangat suka menang.

Musim perayaan Krismas akan hampir tiba, dan cara apa yang lebih baik untuk memberi tahu anak-anak anda mengenai perayaan Krismas daripada permainan yang menyeronokkan.

4. Apakah laman web terbaik yang menyediakan permainan dalam talian untuk kanak-kanak?

Kami dapat menilai laman web sebagai yang terbaik jika dapat menawarkan permainan pembelajaran keseluruhan untuk anak-anak di satu tempat. Keperluan asas untuk permainan anak-anak yang ibu bapa mahukan-

 • Permainan yang mesra kanak-kanak
 • Meningkatkan kreativiti
 • Membuat mereka sedar dan membantu mereka mengetahui perkara-perkara yang mengelilinginya tetapi dengan cara yang sihat.
 • Termasuk juga banyak keseronokan dan hiburan.

Terdapat beberapa laman web dan ia mempunyai rangkaian permainan yang sepenuhnya percuma dan penuh hiburan.

 1. Salon Rambut Kanak-kanak - KinToons

 2. Kedai mainan- Fruits Vs Veggies

 3. Pasaraya - Buah-buahan dan Sayuran

 4. Nursery Rhymes DJ - KinToons

5. Apakah permainan dalam talian yang terbaik untuk orang dewasa?

Permainan kad 13 - rummy . Ini adalah permainan berasaskan kemahiran yang bermanfaat untuk dimainkan untuk kesejahteraan. Permainan ini membantu meningkatkan keyakinan, meningkatkan daya ingatan dan membantu dalam membuat keputusan.

Terdapat banyak lagi faedah, tetapi hanya akan difahami apabila anda bergabung dan mula bermain.

Kesimpulannya

Permainan pendidikan dalam talian kini ditingkatkan berkat teknologi. Jauh dari permainan fizikal, mereka memerlukan kehadiran orang untuk membimbing dan melindungi mereka. Telefon pintar, tablet dan komputer yang digunakan oleh kanak-kanak kebanyakannya disambungkan ke Internet. Sambungan internet ini membolehkan mereka bermain permainan dalam talian. Oleh itu, penting untuk menguruskannya dalam pendidikan mereka.

Hubungan yang kuat antara permainan dan perkembangan memberi peluang untuk mengajar anak-anak bagaimana teknologi berfungsi. Ini akan membolehkan mereka memahami dengan cepat bagaimana teknologi moden berfungsi.

artikel berkaitan

Ijazah Pendidikan Awal Kanak-kanak secara dalam talian

Ijazah pendidikan rendah dalam talian

Ijazah pendidikan muzik dalam talian

Kolej dalam talian untuk pendidikan awal kanak-kanak

Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak secara dalam talian