Program kedoktoran kepemimpinan pendidikan menyediakan profesional yang berpengalaman untuk memahami apa yang dianggap sebagai pemimpin dalam bidang mereka. Dengan menawarkan kursus secara langsung dan dalam talian program siswazah, orang akan mengumpulkan pemahaman mereka tentang penyelidikan dan kepemimpinan, dan memperkuat kemahiran teknologi dan komunikasi mereka dalam kedudukan kepemimpinan sekarang atau bercita-cita tinggi. Program ijazah kedoktoran kepimpinan pendidikan dalam talian menyediakan pelajar untuk profesion dalam peranan pengurusan pendidikan seperti dekan atau penguasa.

Doktor Kepimpinan Pendidikan

Program doktor kepemimpinan pendidikan adalah program sepenuh masa yang terdiri daripada tiga tahun. Ia dibina berdasarkan model pembelajaran kohort. Kohort hanya terdiri daripada 25 pelajar dari pelbagai latar belakang profesional (termasuk pemimpin pengurusan daerah / piagam, usahawan, pengarah bukan untung, pengetua, guru, dan penyelidik dasar) yang maju melalui program ini bersama-sama.

Dalam program kepemimpinan Pendidikan, anda akan memahami bahawa keseluruhan tujuan mengubah pendidikan praK-12 tidak akan dapat dicapai oleh satu individu, tetapi oleh pergerakan pemimpin yang beragam dalam pemerintahan, organisasi nirlaba, sistem sekolah, dan hasil pendidikan untuk keuntungan. Semua pelajar menerima pakej yuran pengajian penuh dengan gaji , peluang kerja, dan residensi tahun ketiga berbayar di organisasi rakan kongsi.

Program doktor kepemimpinan pendidikan mempersiapkan pelajar siswazah untuk melakukan pekerjaan untuk kebaikan awam, di sektor awam pendidikan Amerika Syarikat dan dalam kedudukan berimpak tinggi untuk organisasi berpengaruh tinggi. Terutama, program ini dirancang untuk mempercepat kemajuan yang dibuat oleh para graduan dalam memperoleh peranan yang berpengaruh dan / atau melintasi batas dalam ruang berikut di sektor pendidikan umum:

Daerah prenatal-12, CMO dan / atau kepemimpinan pendidikan negeri berperanan sebagai Ketua Pegawai Akademik dan / atau Timbalan Penguasa / Pesuruhjaya, Penguasa Sekolah, Pesuruhjaya.

Peranan bukan untung pendidikan:

Pengarah Eksekutif atau Presiden tulang belakang atau organisasi impak kolektif yang menyokong sekolah Pra-K-12. Pelajar kedoktoran kepemimpinan pendidikan akan memimpin pendidikan bukan untung yang secara eksplisit menumpukan pada peningkatan hasil dan peluang untuk anak-anak, keluarga, dan masyarakat .

Peranan dasar pendidikan negeri atau persekutuan:

Penasihat dasar pendidikan kepada Gabenor atau pegawai negeri atau tempatan, Pengarah Eksekutif Dasar untuk advokasi pendidikan awam dan / atau badan pemikir pendidikan. Pelajar akan memulakan dan membantu penyelidikan amalan terbaik yang membawa kepada cadangan dasar pendidikan yang berakar pada bukti dan data dan mendorong kecemerlangan dan keadilan.

Peranan keusahawanan sosial:

pemimpin syarikat pendidikan yang menangani masalah praktik yang dihadapi pendidikan awam Amerika melalui penyelesaian inovatif untuk sektor pendidikan. Bekerja dalam bidang keusahawanan sosial juga harus berfokus pada penyebaran idea baru dan baru yang mempunyai asas penyelidikan.

Peranan asas dan filantropi:

pemimpin kanan dalam yayasan yang berfokus pada pendidikan yang menahan pelaburan dalam pendidikan yang menumpukan pada data, kecemerlangan, ekuiti, dan kelestarian .

Ringkasan Graduan Program Kepemimpinan Doktor Pendidikan tiga tahun (Ed.LD) multidisiplin disediakan secara tersendiri untuk kedudukan kepemimpinan peringkat sistem dalam sistem sekolah, organisasi bukan untung dan dermawan nasional, keuntungan berdasarkan misi, dan jabatan negeri dan persekutuan pendidikan.

doktor kepimpinan pendidikan

Apa yang boleh saya lakukan dengan doktor dalam kepemimpinan pendidikan?

Graduan boleh meneruskan tugas mereka dalam peranan yang kompetitif dalam kedudukan termasuk:

 1. Ketua pegawai akademik
 2. Ketua pegawai pembelajaran
 3. Pentadbir pendidikan
 4. Pengajar kolej komuniti
 5. Pengarah perkhidmatan pelajar
 6. Profesional hal ehwal pelajar
 7. Pengarah pengumpulan dana
 8. Perunding pendidikan
 9. Guru Besar
 10. Dekan sekolah
 11. Penguasa
 12. Pengarah perkhidmatan sosial
 13. Pengurus khidmat masyarakat
 14. Penulis kurikulum
 15. Penulis kajian
 16. Pemimpin pendidikan masyarakat

Pengkhususan Program Doktor Kepimpinan Pendidikan

Terdapat program kedoktoran pendidikan bersepadu yang ditentukan oleh pengkhususan: Pentadbiran (K-12); Kurikulum dan Arahan (Pra-12); Pendidikan Pasca Sekunder; dan Pendidikan Khas.

 • Pengkhususan Pentadbiran (K-12) dirancang pertama untuk individu yang ingin meningkatkan kemampuan mereka dalam kepemimpinan dan pengurusan organisasi pendidikan dan kajian dasar pendidikan dalam suasana K-12.
 • Pengkhususan Kurikulum dan Instruksi (PreK-12) memberi tumpuan kepada pengukuhan kepemimpinan mereka yang ingin memberi kesan terhadap kurikulum, pengajaran, dan pembelajaran merentasi susunan tetapan pendidikan.
 • Pengkhususan Postsecondary menekankan pengembangan pemimpin pendidikan pasca-sekunder yang dilengkapi dengan pengetahuan, kemahiran, dan sikap untuk mencengkam dan membantu persekitaran dan organisasi pembelajaran inklusif dan transformatif.
 • Pengkhususan Pendidikan Khas memfokuskan kepemimpinan program di sekolah, komuniti, dan agensi lain yang melayani keperluan khas belia dan orang dewasa.

Kurikulum

 • Proseminar Pengajian Doktoral ED 620
 • Prinsip dan Amalan Pembelajaran ED 630
 • ED 640 Teori Kepimpinan Organisasi dan Penyelidikan dalam Pendidikan
 • Dasar dan Politik Pendidikan ED 650
 • ED 660 Asas Paradigma & Kaedah Penyelidikan
 • ED 661 Penyelidikan Kualitatif dalam Pendidikan
 • ED 662 Penyelidikan Kuantitatif dalam Pendidikan

Ringkaskan: Pelajar menyelesaikan minimum 26 jam kerja kursus dalam pengkhususan mereka, menyelesaikan pemeriksaan menyeluruh, komposisi, dan harus memenuhi syarat tinggal setelah masuk ke program doktoral.

pengkhususan program kedoktoran kepimpinan pendidikan

Keperluan ijazah untuk Program Doktor Kepimpinan Pendidikan

Pelajar mesti melengkapkan 54 jam kredit untuk program doktor kepemimpinan pendidikan dan 60 jam kredit untuk Ph.D. ijazah. Kerja kursus untuk Ed.D. merangkumi:

 • Kursus teras kepemimpinan pendidikan
 • Kursus penyelidikan dan statistik pendidikan
 • Kursus lanjutan kepemimpinan pendidikan
 • Disertasi

Ph.D. keperluan meletakkan kepentingan yang lebih besar pada dasar dan penyelidikan pendidikan dan memerlukan dua kursus tambahan untuk menyelesaikan produk disertasi khas. Berunding dengan penyelaras program kedoktoran atau penasihat fakulti EDLE untuk membincangkan Ph.D. keperluan dan pilihan.

Memindahkan kursus

Maksimum 19 jam kredit melebihi ijazah sarjana boleh dipindahkan dari institusi lain yang menawarkan ijazah kedoktoran dalam kepemimpinan pendidikan. Kredit pemindahan mesti diluluskan oleh profesor utama atau jawatankuasa penasihat dan dekan sekolah siswazah.

Pengesahan Penguasa

Pelajar mesti memenuhi syarat kemasukan ke sekolah siswazah. Untuk Program Pensijilan Penguasa, permohonan dan pencalonan dari pengawas daerah sekolah anda mesti dihantar. Borang pencalonan boleh diakses dengan menghubungi pejabat program.

Program pensijilan ini terdiri daripada dua belas jam kredit kerja dan juga magang selama 3 jam. Kerja kursus pensijilan 12 jam semester boleh digunakan untuk program kedoktoran. Latihan magang tidak boleh digunakan untuk ijazah kedoktoran. Keperluan pensijilan yang berkaitan dengan negeri Texas bukan merupakan sebahagian daripada doktor kepimpinan pendidikan atau Ph.D. darjah dan perlu dilengkapkan secara berasingan bagi mereka yang ingin disahkan. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat perakuan tambahan untuk Texas Educators .

Catatan: Kedua-dua program mempunyai syarat tinggal. Untuk Ed.D., pelajar mesti mengambil enam jam kredit selama tiga semester berturut-turut. Untuk Ph.D., mereka mesti mengambil sembilan jam kredit untuk dua semester berturut-turut atau enam jam kredit untuk tiga semester berturut-turut.

Sekolah Terbaik dengan Program Doktor Pendidikan (Ed.D.)

Berikut adalah sekolah teratas untuk program doktor kepemimpinan pendidikan

Universiti New York

 • Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan
 • Ed.D. di Teater Pendidikan di Kolej dan Komuniti
 • Ed.D. dalam Pentadbiran Pengajian Tinggi
 • Ed.D. dalam Kepimpinan dan Inovasi (dalam talian)
 • Ph.D. dalam Pendidikan Muzik: Untuk Fakulti Kolej dan Universiti

Fakulti bekerja dalam pelbagai bidang untuk mempromosikan pertukaran idea baru. Falsafah ini membawa kepada Ed.D. program. The Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan menawarkan kurikulum teras merangkumi reformasi pendidikan hingga analisis dasar. Persekitaran kajian memberi tumpuan kepada penyelidikan dan praktik bersama profesor, rakan sekelas, dan pemimpin sekolah; ia bertujuan untuk mempersiapkan pelajar untuk jawatan dasar dan juga kepimpinan pendidikan kanan.

Calon-calon yang sudah bekerja di pengajian tinggi atau pendidikan korporat layak untuk mengikuti pengajian dalam jurusan Ed.D. dalam Pentadbiran Pengajian Tinggi. Program ini menggabungkan teori, penyelidikan, dan penyelesaian masalah melalui penerokaan teori organisasi, pembelajaran orang dewasa dan tempat kerja, dan kewangan dan tadbir urus.

Kedua-dua darjah memerlukan projek penutup dan bengkel projek musim panas. Program tiga tahun ini dirancang untuk profesional yang bekerja yang boleh belajar sambilan. Kepimpinan dan Inovasi Ed.D. dalam talian, juga untuk profesional, setahun lebih pendek dan menggabungkan dua tempat tinggal. Bagi mereka yang menggemari sisi pembelajaran kreatif, Ed.D. 45 kredit dalam Pendidikan Muzik dan Ed.D. 42 kredit dalam Teater Pendidikan adalah dua program intensif penyelidikan yang patut diterokai.

University of North Carolina di Chapel Hill

 • Ed.D. dalam Kurikulum dan Arahan
 • Ed.D. dalam Kurikulum dan Arahan - Perlesenan
 • Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan

Terletak di Segitiga Penyelidikan yang kini terkenal di North Carolina, UNC Chapel Hill bangga dengan peluang penyelidikan dan kajian yang canggih. Pusat Pengajiannya menawarkan dua Ed.D. pengkhususan. Kepimpinan Pendidikan Ed.D. diarahkan untuk menyediakan profesional untuk peranan pentadbiran di peringkat daerah K-12.

Jabatan mengesyorkan agar semua Ed.D. pelajar yang bukan pentadbir sekolah berlesen menjadi berlesen semasa mereka berada di UNC. Jalur Kurikulum dan Instruksi mempersiapkan para profesional untuk menjadi pembuat perubahan dalam sistem pendidikan dengan mendedahkan mereka kepada "amalan persekolahan yang diperbaharui".

Universiti Negeri Michigan

 • Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan - Pentadbiran K12

Jabatan Pentadbiran Pendidikan telah merancang Ed.D., Doktor Kepimpinan Pendidikan tiga tahun, untuk mengembangkan pemimpin yang pelbagai untuk sekolah Michigan dan organisasi masyarakat. Program berasaskan praktiknya bertujuan untuk memainkan peranan aktif di masa depan sekolah Michigan dengan mendorong fakulti dan pelajar untuk bekerjasama untuk menangani cabaran kritikal yang dihadapi oleh komuniti pendidikan negara.

Universiti Kansas

 • Ed.D. dalam Kurikulum dan Arahan
 • Ed.D. dalam Kepimpinan dan Dasar Pendidikan - Pentadbiran
 • Ed.D. dalam Kepimpinan dan Dasar Pendidikan - Pengajian Tinggi

University of Kansas, yang menempatkan lebih daripada 30,000 pelajar, adalah universiti penyelidikan dan pengajaran yang komprehensif. Sekolah Pendidikan mempunyai tiga pilihan untuk Ed.D. di dua jabatan yang berbeza: Jabatan Kurikulum dan Pengajaran dan Jabatan Kepimpinan Pendidikan dan Kajian Dasar.

Kejar Ed.D. dalam Kurikulum dan Arahan jika kelas seperti Perancangan Kurikulum untuk Tetapan Pendidikan, Strategi & Model Instruksional, dan Penyelidikan Kontemporari Keberkesanan Pengajaran terdengar menarik. Belajar menyelesaikan masalah dalam bidang pendidikan akan menetapkan pelajar untuk bekerja dalam pelbagai persekitaran, dari sekolah hingga syarikat pendidikan.

The Ed.D. dalam Pentadbiran Pengajian Tinggi ditujukan kepada individu yang ingin bekerja di kolej atau bukan keuntungan serta terhadap kakitangan universiti semasa yang ingin memajukan kerjaya mereka. Sementara itu, Ed.D. dalam Pentadbiran Pendidikan lebih sesuai bagi mereka yang ingin menjadi pemimpin daerah eksekutif di daerah sekolah K-12, seperti pengawas. Program ini juga memenuhi syarat untuk mendapatkan lesen pentadbiran peringkat daerah.

Universiti Negeri Ohio - Kampus Utama

 • Ed.D. dalam Pengajian Pendidikan, Pentadbiran Pendidikan
 • Ed.D. dalam Pengajian Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Hal Ehwal Pelajar
 • Ed.D. dalam Kinesiology, Pendidikan Jasmani

Jabatan Pengajian Pendidikan di Ohio State University mempunyai banyak program lulusan peringkat 10 teratas dan menawarkan dua Ed.D. trek. Seperti namanya, Ed.D. dalam Pengajian Tinggi dan Hal Ehwal Pelajar menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dalam perkara-perkara itu.

Profesional harus memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk mereformasi organisasi, meningkatkan pembelajaran, dan menilai pengajaran orang lain. Laluan kerjaya yang mungkin termasuk Naib Presiden Hal Ehwal Pelajar atau Dekan Pelajar, walaupun graduan juga dapat memimpin bukan keuntungan. Pilih daripada tawaran kursus yang unik seperti Kesan Kolej kepada Pelajar atau Kemasukan dan Pengekalan Pelajar Kolej.

Universiti Virginia

 • Ed.D. dalam Pentadbiran dan Penyeliaan
 • Ed.D. dalam Kurikulum dan Arahan
 • Ed.D. dalam Kurikulum dan Arahan - Pendidikan Membaca
 • Ed.D. dalam Pengajian Tinggi

Tidak hairanlah US News and World Report menjadikan Curry School of Education sebagai salah satu daripada 20 sekolah pendidikan siswazah terbaik di negara ini. Dengan kumpulan kecil dan kelas yang diadakan hanya dua hari penuh dalam sebulan, Ed.D. dalam Pentadbiran dan Penyeliaan adalah persediaan yang sesuai untuk profesional yang bekerja untuk menyelesaikan ijazah dalam masa empat tahun. Kelas merangkumi Merancang Persekitaran Pembelajaran dan Mengoptimumkan Modal Insan dalam Organisasi.

Ed.D. tiga tahun dalam Kurikulum dan Arahan, yang tersedia dalam talian, diperibadikan mengikut pengetahuan dan minat calon. Meliputi pendidikan K-16, program ini juga menarik minat mereka yang berminat dalam pekerjaan bukan keuntungan dan dermawan. Trek Pendidikan Membaca yang difokuskan berbicara kepada pelajar yang berminat dengan kedudukan pengajian tinggi dalam literasi atau intervensi K-12.

Universiti Negeri Arizona

 • Ed.D. dalam Kepimpinan dan Inovasi

Dengan format dalam kampus dan dalam talian, Mary Lou Fulton Teachers College Arizona State University memberi pelajar fleksibiliti yang diperlukan untuk menyelesaikan Doktor Pendidikan mereka. Kedua-dua format ini menawarkan struktur dan kerja kursus yang serupa. Mereka juga berasaskan kohort, dengan pelajar memilih salah satu daripada tiga bidang fokus: PK-12 Tukar Kepimpinan; Kepimpinan Perubahan Pengajian Tinggi; atau Sistem, Kepemimpinan Perubahan Profesional dan Reimagined.

Universiti Pittsburgh - Kampus Pittsburgh

 • Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan
 • Ed.D. dalam Kesihatan dan Aktiviti Fizikal
 • Ed.D. dalam Pengurusan Pengajian Tinggi
 • Ed.D. dalam Bahasa, Literasi, dan Budaya
 • Ed.D. dalam Pembelajaran Luar Sekolah
 • Ed.D. dalam Analisis Sosial dan Perbandingan dalam Pendidikan
 • Ed.D. dalam Pendidikan Khas (tumpuan tambahan tersedia)
 • Ed.D. dalam STEM

The Ed.D. program di Pitt mempunyai lapan tumpuan: Kepimpinan Pendidikan; Kesihatan dan Aktiviti Fizikal; Pengurusan Pengajian Tinggi; Bahasa, Literasi, dan Budaya; Pembelajaran Luar Sekolah; STEM; Analisis Sosial dan Perbandingan dalam Pendidikan; dan Pendidikan Khas. Pendidikan khas adalah kepakaran sekolah, dengan para pendaftar dapat mengkhususkan diri dalam bidang seperti kebutaan, gangguan tingkah laku, dan intervensi awal.

The Ed.D. adalah kurikulum tiga tahun, dengan pemohon yang berjaya menyertai kohort dalam kepekatan mereka. Selepas orientasi satu hari, ia benar-benar bermula dengan intensif satu minggu di kampus. Selebihnya kursus kebanyakan dalam talian, dengan pelajar diminta untuk datang ke Pitt sebulan sekali untuk seminar yang diperlukan.

Hanya 12 daripada 60 kredit yang dikhaskan untuk tumpuan; kurikulum sebaliknya berpusat di sekitar lapan kursus teras yang memberi program rasa interdisipliner. Tahun terakhir dikhaskan sepenuhnya untuk praktikum terpandu. Sekolah tidak memerlukan skor GRE untuk kemasukan.

Universiti Pennsylvania

 • Ed.D. di Ketua Pegawai Pembelajaran
 • Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan
 • Ed.D. dalam Linguistik Pendidikan
 • Ed.D. dalam Pengajian Tinggi
 • Ed.D. dalam Pengajaran, Pembelajaran, dan Pendidikan Guru
 • Eksekutif Ed.D. dalam Pengurusan Pengajian Tinggi
 • Kerjaya Pertengahan Ed.D. dalam Pendidikan

Dengan begitu banyak pilihan untuk dipilih, semua orang dapat mencari apa yang mereka perlukan di Penn's Graduate School of Education. Seorang Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan membawa pelajar dalam perjalanan pendidikan Amerika, menunjukkan bagaimana mencari transformasi dalam sistem pendidikan. Seorang Ed.D. dalam Pendidikan Linguistik sesuai dengan pendidik bahasa awal hingga pertengahan kerjaya yang berminat dalam kursus seperti Citizen Sociolinguistics.

Universiti Columbia di Bandar New York

 • Ed.D. dalam Pembelajaran dan Kepimpinan Dewasa
 • Ed.D. dalam Kolej Pengajaran Bahasa Inggeris
 • Ed.D. dalam Kurikulum dan Pengajaran - Pengajian Kurikulum
 • Ed.D. dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak
 • Ed.D. dalam Pembangunan Pendidikan Antarabangsa
 • Ph.D. dalam Dasar Pendidikan
 • Ed.D. dalam Pendidikan Literasi
 • Ed.D. dalam Pendidikan Kejururawatan (dalam talian)
 • Ed.D. dalam Pendidikan Bandar

Apabila semua tumpuan diambil kira, Columbia menjalankan 70+ doktor program pendidikan, dengan mudah mengatasi sekolah lain dalam senarai kami. Sekiranya anda dapat mengimpikannya, anda mungkin dapat menemuinya di sini, dengan segala-galanya dari Ed.D. dalam Antropologi dan Pendidikan kepada seorang Ed.D. dalam Fisiologi Latihan Gunaan.

Maklumat penting Program ijazah kedoktoran dalam kepemimpinan pendidikan boleh didapati dari beberapa sekolah perdana di negara ini. Program kepemimpinan pendidikan terdapat di universiti terkemuka yang telah diberi peringkat oleh US News and World Report. Program-program ini biasanya memberikan ijazah Doktor Falsafah. Program sering mempunyai tumpuan di tadika hingga kelas 12 atau pengajian tinggi. Topik kelas boleh merangkumi undang-undang sekolah, dasar, kewangan, penganggaran, hubungan masyarakat, dan pengembangan kurikulum.

program kedoktoran kepimpinan pendidikan

Soalan Lazim

Berikut adalah soalan yang sering ditanya berkaitan dengan program doktor kepemimpinan pendidikan.

1. Apakah perbezaan antara ED D dan PhD dalam pendidikan?

Doktor Pendidikan (EdD) adalah ijazah profesional yang direka untuk pengamal yang menjalankan peranan kepimpinan pendidikan. PhD dalam pendidikan, sebaliknya, dirancang untuk mempersiapkan graduan untuk peranan penyelidikan dan pengajaran.

2. Mana yang lebih baik PhD atau EdD?

PhD dalam Pendidikan jelas lebih banyak penyelidikan. Sebilangan besar kajian anda akan merangkumi, tetapi tidak terhad kepada teori penyiasatan dan metodologi penyelidikan. Sebaliknya, program EdD merangkumi penerapan penyelidikan anda. Sebilangan besar masa anda akan dihabiskan dengan menggunakan pengetahuan anda untuk menyelesaikan cabaran profesional.

3. Bolehkah anda mengajar kuliah dengan EdD?

Ya, memperoleh Ijazah Doktor Pendidikan (EdD) melayakkan graduan mengajar di peringkat pasca sekunder, di kedua-dua kolej dan universiti dua dan empat tahun. Catatan: Banyak institusi juga mengupah profesor, tenaga pengajar, dan pensyarah tambahan untuk mengajar kursus dalam kampus dan dalam talian.

4. Adakah seseorang dengan ED D dipanggil Doktor?

EdD, atau Doktor Pendidikan, adalah doktor falsafah profesional yang paling sesuai untuk pendidik berpengalaman dan profesional pertengahan hingga kanan yang ingin memimpin dan melaksanakan perubahan dalam organisasi mereka.

5. Adakah doktor dalam pendidikan bernilai masa dan kos?

Ia bergantung kepada apa yang anda mahu lakukan dengannya. Sekiranya anda berhasrat untuk mengajar sekolah awam (k-12), praktikalnya tidak berguna. Banyak bidang kuasa sekolah awam tidak mengiktiraf Phd dalam lingkungan gaji mereka. Jadi, menghabiskan masa dan wang untuk memperoleh Phd tidak akan diterjemahkan menjadi gaji yang lebih tinggi. Seorang master sering dikenali di grid sekalipun.

Di peringkat kolej atau vokasional, ijazah sarjana biasanya merupakan tahap pendidikan tertinggi yang diperlukan untuk mengajar di bidang mata pelajaran. Yang mengatakan, saya mempunyai 2 ijazah sarjana muda dan telah mengajar di peringkat kolej selama 5 tahun.

6. Adakah EdD dalam kepemimpinan Pendidikan dalam Pengajian tinggi akan membantu mendapatkan pekerjaan mengajar di universiti atau menjadi ketua jabatan di universiti?

Ijazah boleh digunakan untuk kedua-dua pengajaran dan sebagai tahap kemasukan untuk kerjaya pertengahan atau lanjutan di peringkat lebih tinggi. pentadbiran. Walaupun ijazah kedoktoran dalam pendidikan (Ed.D.), secara konvensional ditujukan untuk mendapatkan pekerjaan dalam bidang pentadbiran (bahkan ada yang membandingkan gelar doktor dalam bidang pendidikan dengan gelar MBA dalam perniagaan), individu dapat memperoleh kedudukan mengajar dalam pendidikan program. Contohnya, mereka boleh mengajar di universiti yang mempunyai jurusan pendidikan dan menawarkan ijazah dalam pendidikan. Ia bergantung pada pengalaman individu.

7. Apakah kaedah terbaik untuk mendapatkan pengalaman kepemimpinan dalam pentadbiran pendidikan tinggi?

Cara terbaik dari pengetahuan saya adalah dengan “mengusahakan” organisasi. Saya telah melihat individu bermula dengan berkhidmat di beberapa jawatankuasa universiti. Anda juga mungkin perlu melamar jawatan pentadbiran peringkat rendah (Asst. VP, Asst. Residence Life Coordinators, dll.). Dari segi akademik, mulakan dengan menjadi ketua jabatan atau kawasan tempat anda berkhidmat. Langkah-langkah ini boleh membawa kepada jawatan Naib Presiden, Dekan, atau jawatan tingkat atas yang lain.

Kesimpulannya

Program Doktor Kepemimpinan Pendidikan memerlukan penyelesaian minimum 60 jam semester dengan maksimum 9 jam dari program siswazah yang diakreditasi secara serantau yang dipohon dalam pertukaran melalui petisyen dan setelah mendapat persetujuan Ed.D. Pengarah Program. Program ijazah memulakan kohort baru setiap bulan Jun di kampus Jackson dan disampaikan dalam kombinasi kampus, gabungan dalam talian / kampus, dan kursus dalam talian sepenuhnya untuk memastikan perkhidmatan kepada komuniti nasional. Matlamatnya merangkumi prinsip-prinsip panduan kecemerlangan akademik universiti, nilai-nilai Kristiani, pengembangan keseluruhan insan, dan agenda skolastik yang dipacu masa depan.

artikel berkaitan

Sarjana dalam Pendidikan

Doktor Falsafah dalam talian dalam pendidikan

Pendidikan PhD dalam talian

Apa itu Teknologi?

Program Pendidikan Dalam Talian