Unsur,

Definisi Elemen:

 1. Bahagian dalam teko elektrik, pemanas, atau kompor yang mengandungi wayar di mana arus elektrik dilalui untuk memberikan haba.

 2. Bahagian atau aspek sesuatu yang abstrak, terutama yang penting atau bersifat.

 3. Umum: Bahagian atau prinsip penyusun asas.

 4. Cuaca, terutamanya angin kencang, hujan lebat, dan cuaca buruk yang lain.

 5. (1) Bahagian atau prinsip penyusun asas. (2) Salah satu jenis bahan yang unik dan asas yang sendiri atau gabungan terdiri dari semua bahan semula jadi dan sintetik. Pada masa ini 110 elemen diketahui dan secara teori lebih banyak lagi yang mungkin berlaku, 81 daripadanya stabil (tidak radioaktif) dan 92 berlaku secara semula jadi (18 yang lain disintesis dalam pemecut zarah). Mereka dibahagikan kepada tiga kumpulan utama: logam (75 peratus daripada jumlah keseluruhan), bukan logam, dan logam (lemah logam). Bahagian asas unsur disebut atom, sedangkan sebatian disebut molekul.

 6. Setiap daripada lebih daripada seratus bahan yang tidak dapat ditukarkan secara kimia atau dipecah menjadi bahan yang lebih sederhana dan merupakan unsur utama jirim. Setiap elemen dibezakan oleh nombor atomnya, iaitu jumlah proton dalam inti atomnya. Mana-mana daripada empat bahan (bumi, air, udara, dan api) dianggap sebagai unsur asas dunia dalam falsafah kuno dan abad pertengahan. Seseorang atau haiwan persekitaran semula jadi atau pilihan.

Sinonim Unsur

Asid, Keasidan, Tambahan, Adjunct, Ejen, Udara, Alkali, Alkaliniti, Alloisomer, Americium, Anion, Antacid, Antecedents, Antilogarithm, Appurtenance, Argument, Article, Aspect, Astatine, Atmosphere, Atom, Partic Atomic, Autecology, Base, Basic , Asas, Asas, Berkelium, Binomial, Biokimia, Bioekologi, Bionomik, Bahan kasar, Blok bangunan, Pembakar, Caliduct, Call, Case, Cation, Sebab, Sebab, Sebab dan akibat, Ciri, Kimia, Elemen kimia, Chromoisomer, Keadaan, Pekali, Gabungan, Pelengkap, Komponen, Kompaun, Kongruen, Pemalar, Komponen, Kandungan, Periuk, Masakan, Kopolimer, Kosin, Cotangent, Hitung, Kubus, Curium, Datum, Perpuluhan, Penyebut, Derivatif, Perincian, Penentu, Penentu, Perbezaan, Pembezaan, Dimer, Diskriminasi, Dividen, Pembahagi, Domain, E, Bumi, Ekoklimat, Ekodem, Ekologi, Ekosistem, Einsteinium, Zarah unsur, Unit elemen, Unsur, Alam Sekitar, Persamaan, Penting, Keperluan, Etiologi, Eksponen, Eksponen Ial, Faset, Fakta, Faktor, Ciri, Fermium, Api, Pelekapan, Formula, Francium, Fungsi, Asas, Zarah asas, Asas, Tungku, jet gas, Tanah, Tanah, Habitat, Hahnium, Pemanas, Saluran Pemanas, Bahan kimia berat, Polimer tinggi, Homopolimer, Hydracid, Hyle, Hypostasis, I, Incidental, Increment, Index, Ingredient, Chemical anorganic, Instance, Integral, Integrant, Ion, Isomer, Item, Jet, Locale, Macromolecule, Makings, Material, World material, Materiality , Matrix, Matter, Medium, Mendelevium, Metamer, Minor detail, Minuend, Minutia, Minutiae, Molecule, Monad, Monomer, Multiple, Multiplier, Natural world, Nature, Neptunium, Neutralizer, Nonacid, Norm, Numerator, Occasion, Chemical organic, Oksid, Parameter, Bahagian, Bahagian dan bungkusan, Khusus, Permutasi, Dunia fizikal, Pi, Potongan, Lampu pandu, Plenum, Plutonium, Titik, Polonium, Polimer, Polinomial, Kuasa, Prinsip, Prinsip, Promethium, Protactinium, Pseudoisomer, Quaternion, Kuota, Radikal, Radium, Radix, Radon, Reagen, Reciprocal, Regard, Remainder, Respect, Root, Rudiments, Secant, Segment, Sine, Situation, Speciality, Sphere, Steam pipe, Stimulus, Stove, Stuff, Submultiple, Substance, Substratum, Subtrahend, Sulfacid, Synecology, Tangent, Technetium , Tensor, Wilayah, Tewel, Empat elemen, Perkara, Pemangkas, Tuyere, Unit, Unit keberadaan, Uranium, Pemboleh Ubah, Vektor, Ayat, Lebih Hangat, Air, Cuaca, Iklim, Kondisi meteorologi, Keadaan atmosfera, Kekuatan atmosfer, Komponen, Bahagian, Bahagian, Bahagian, Bahagian, Bahagian, Segmen, Bit

Bagaimana menggunakan Elemen dalam ayat?

 1. Setelah meneliti laporan produktiviti pekerja, eksekutif menentukan bahawa elemen terpenting dalam kejayaan pekerja adalah kesenangannya terhadap pekerjaannya.
 2. Dia memanggil atom isotop kumpulan kedua, atom unsur yang sama dengan berat atom yang berbeza.
 3. Semasa memeriksa mesin pesawat, Ricardo sehingga tali pinggang kipas, elemen utama yang membolehkan pesawat berfungsi, telah putus.
 4. Tidak ada penghalang terhadap unsur-unsur.
 5. Unsur yang paling sukar untuk menulis prosa ringkas adalah belajar bagaimana mengedit perkataan dan baris yang baik, tetapi tidak perlu.
 6. Kematian itu mempunyai semua unsur kisah tabloid yang hebat.
 7. Pemanas air tahan elektrik mempunyai elemen pemanasan elektrik yang terendam di dalam tangki simpanan.

Makna Unsur & Definisi Elemen

Unsur ,

Elemen:

 1. Baris pesanan lain dalam kumpulan saham. Item mewakili kos berasingan atau bahagian yang berkaitan dengan item dalam stok. Sekiranya item dibeli melalui akaun yang berbeza di Payroll atau pembayaran dibahagikan kepada baris yang terpisah di Payroll, satu set mungkin mengandungi lebih dari satu item. Oleh kerana kos penghantaran mesti termasuk dalam harga barang, mereka mungkin akan muncul sebagai sebahagian dari barang tersebut jika mereka dibayar secara berasingan. Sebagai contoh, komputer Dell Lithium yang dibeli pada harga 500 1.500 dengan penghantaran De 50 boleh menjadi:

Makna Unsur

 1. Bahagian atau aspek abstrak sesuatu, terutamanya elemen atau ciri penting.

 2. Setiap daripada lebih daripada 100 bahan yang tidak dapat ditukar atau dilarutkan secara kimia adalah komponen penting dalam bahan tersebut. Setiap elemen berbeza dalam nombor atomnya, yang merupakan bilangan proton dalam nukleus atomnya. Dalam falsafah kuno dan abad pertengahan, masing-masing dari empat zat (bumi, air, udara dan api) dianggap sebagai bahagian asas dunia. Persekitaran semula jadi atau khas untuk manusia atau haiwan.

 3. Cuaca, terutamanya angin kencang, hujan lebat dan jenis cuaca buruk yang lain.

 4. Bahagian dandang, pemanas, atau tali lanjutan yang mengandungi wayar di mana arus elektrik memberikan haba.

Kalimat Elemen

 1. Kematian mempunyai semua unsur cerita tabloid yang hebat

 2. Dia memanggil atom dari kumpulan atom kedua sebagai atom unsur yang sama dengan berat atom yang berbeza.

 3. Elemen tidak mempunyai halangan

 4. Pemanas elektrik mengandungi elemen pemanasan elektrik yang direndam dalam tangki simpanan.

Sinonim Unsur

prinsip, bahagian, faktor, terperinci, masalah, komponen, pandangan, bahan, potongan, tertentu, petunjuk, pembahagian, batang, konstituen, dasar, anggota, dasar, penurunan, bit, akar, item, partikel, jejak, bahagian, aspek, aspek