Nama syarikat insurans hayat kasturi Elon ialah Tesla Insurance . Insurans hayat Elon Musk Tesla telah dimulakan pada bulan Ogos 2019 . Insurans hayat Tesla hanya tersedia untuk pekerja Tesla di California dan dijangka akan dikeluarkan tidak lama lagi di Texas.

:eight_pointed_black_star: Polisi insurans baru Elon Musk Life Insurance Tesla

Insurans hayat Elon Musk Tesla dan State National mengatakan bahawa mereka mempunyai tiga prosedur untuk mengurangkan kadar: mengurangkan kos tetap dengan menawarkan sokongan secara langsung dari fokus pentadbiran insurans hayat Elon Musk, menambahkan penurunan harga autopilot , dan menurunkan komisen yang selalu diambil oleh organisasi insurans. Kami secara amnya mencadangkan pemandu mendapatkan kutipan dari organisasi insurans selain daripada syarikat insurans hayat Elon Musk Tesla, kerana kadar yang berbeza biasanya merupakan pendekatan yang ideal untuk mencari dana simpanan untuk insurans kereta.

:small_red_triangle_down: Pembaikan lebih murah

Penjelajahan kami mendapati bahawa salah satu sebab asas insurans kenderaan Tesla begitu mahal adalah perbelanjaan yang besar untuk memperbaiki kereta setelah kemalangan. Untuk memerangi ini, Tesla akan "memperbaiki model Tesla di dalamnya untuk sebahagian daripada perniagaan yang ada pada masa ini [pengisian]," yang mungkin menyebabkan kemalangan lebih rendah dan kadar insurans yang luas. Pemfailan kadar mengesahkan kes Tesla. Walau bagaimanapun, harga mungkin berubah setelah beberapa lama.

:small_red_triangle_down: Diskaun Auto-Pilot

Insurans baru Tesla juga memberikan potongan harga pada beberapa bahagian caj am anda bergantung pada tahap kemampuan memandu kenderaan anda sendiri. Potongan harga ini berlaku untuk tanggungjawab pendekatan anda, MedPay , dan penyertaan impak. Ia tidak mempengaruhi pemandu yang tidak diinsuranskan atau kemasukan yang luas.

Tahap Autonomi Jumlah diskaun Definisi
0 0% Tiada bantuan komputer - manual sepenuhnya
1 5% kereta dapat mengawal satu fungsi tertentu secara autonomi (seperti stereng )
2 10% kereta secara serentak dapat mengawal kelajuan dan arah tanpa input pemandu (tahap semasa)
3 15% Fungsi penting keselamatan dialihkan sepenuhnya ke kenderaan
4 25% Autonomi sepenuh masa untuk keseluruhan perjalanan (dalam persekitaran tertentu)
5 30% Kebebasan sepenuh masa dalam mana-mana senario memandu

Semua model Tesla yang boleh diakses sekarang adalah tahap kemandirian Tahap 2; namun, organisasi telah menyatakan bahawa pemanduan bebas Tahap 5 akan diberikan kepada kenderaan yang dapat diakses sekarang melalui kemas kini produk.

Walaupun terdapat teguran umum Ketua Pegawai Eksekutif Tesla, Elon Musk, kami tidak menemui bukti untuk mencadangkan bahawa Tesla Insurance akan menggunakan telematik untuk membuat perubahan kadar tertentu bergantung pada kecenderungan pemanduan anda sekarang. Dengan pemeriksaan, rancangan cadangan seperti Progressive dan Root Insurance menggunakan alat telematik modul atau aplikasi telefon bimbit untuk mengikuti kecenderungan anda dan mengubah kadar anda dengan cara yang serupa.

:eight_pointed_black_star: Malah roket SpaceX memerlukan insurans

Sudah tentu, menghantar roket ke angkasa adalah sangat mahal. SpaceX mengenakan bayaran antara AS $ 62 juta hingga US $ 80 juta untuk menghantar setiap peluru berpandu. Ini melarang beberapa perkakasan lain yang komprehensif untuk menggunakan satelit . Kami mungkin tidak memahami bahawa walaupun dengan kemajuan mekanikal pada akhir-akhir ini, menghantar roket ke angkasa adalah cadangan yang tidak selamat. Sebuah artikel CNBC mendedahkan bahawa, pada umumnya, 1 dari 20 penghantaran akan menjadi pendek.

Letupan SpaceX Falcon baru akan meletup , dalam erti kata sebenarnya, spekulasi bernilai beberapa ratus juta dolar. Ini akan menggabungkan roket SpaceX Falcon, sama seperti satelit yang ingin dihantar ke angkasa, yang digunakan oleh Facebook . Insurans akan menanggung sebahagian atau keseluruhan perbelanjaan usaha yang hilang. Sekiranya kita menjangkakan setiap penghantaran dijamin sekitar $ 200 juta, dan kita mempunyai 1 dari 20 kemungkinan kekecewaan, maka pada ketika itu, perbelanjaan asas yang akan dikenakan oleh organisasi insurans untuk setiap penghantaran adalah AS $ 10 juta, mungkin lebih banyak.

Ia mahal; walau bagaimanapun, hello, menghantar ruang ke angkasa lepas adalah perniagaan yang berbahaya dan mahal, dan membayar AS $ 10 (sekurang-kurangnya satu juta) untuk melindungi roket dan satelit anda. Agaknya lebih baik jika dibandingkan dengan tekanan yang meletup sebelum anda tanpa penyertaan insurans.

:eight_pointed_black_star: Syarikat Lain Yang Dimiliki Oleh Elon Musk

Anda mungkin mengenali syarikat yang dimilikinya atau biasa dimiliki

:small_red_triangle_down: 1 - Paypal dan Zip2

Elon Musk adalah CEO sebelumnya dan rakan penerima PayPal, sebuah organisasi yang dijual pada tahun 2002 kepada eBay dengan harga AS $ 1.5 bilion. Elon mendapat $ 180 juta dari tawaran eBay, memberinya kekuatan kewangan untuk mencari minat yang berbeza dalam kehidupan. Sebelum mendahului PayPal , Elon juga menjual organisasi pertamanya, Zip2, dengan harga AS $ 307 juta, yang menjadikannya AS $ 22 juta.

:small_red_triangle_down: 2 - SpaceX dan Tesla Motors

Selepas hari PayPal, Elon Musk bermula dan dibiayai dua -bahaya yang tinggi , organisasi berprofil tinggi, SpaceX dan Tesla Motors. SpaceX membina roket , dan ruang mencipta dan menghantarnya ke alam semesta. Misi SpaceX adalah untuk membuat inovasi penting untuk perjalanan angkasa yang suatu hari akan memperkasakan penjajahan Marikh.

Organisasi Elon Musk lain, Tesla Motors , akan lebih dikenali oleh kami. Tesla merancang untuk membuat dan menjual kenderaan elektrik. Organisasi ini berhasrat untuk memasang kenderaan elektrik perantaraan untuk individu di seluruh planet ini untuk menuntut dan memandu. Sebilangan besar aset Elon Musk hari ini diperoleh daripada tanggungjawabnya terhadap organisasi kritikal ini.

:eight_pointed_black_star: Insurans Hayat Jutawan

Mengapa orang kaya juga memerlukan insurans? Kaki David Beckham pada satu titik dijamin dengan harga antara US $ 70 juta hingga US $ 100 juta . Penjelasannya langsung. David Beckham memperoleh sebahagian besar gajinya dari kemampuan bola sepaknya di padang dan sokongan yang dihasilkan yang mengikutinya.

Semasa menjadi perdana menteri, kecederaan yang diakhiri dengan panggilan akan menyebabkan kerugian besar pada masa depan untuk David dan keluarganya. Nasib baik, itu tidak berlaku, dan Beckham mengundurkan diri dengan cepat pada usia 38 tahun. Dia masih memperoleh berjuta-juta setiap tahun dari sokongannya. Karakter berbeza yang telah membeli berjuta-juta individu insurans di badan mereka (atau bahagian badan ) menggabungkan Jennifer Lopez, Daniel Craig, dan Cristiano Ronaldo. Pemikirannya adalah bahawa bahkan individu kaya membeli insurans untuk menjamin penyertaan untuk sumber daya mereka yang paling berharga yang membantu mereka menghasilkan gaji.

:eight_pointed_black_star: Buat insurans untuk perkara-perkara yang penting bagi anda

Bagi kebanyakan pengguna terpakai, kami membeli insurans untuk menjamin kesejahteraan dan kehidupan kami. Ini adalah sumber penghasilan yang paling unik kerana kita memerlukan kehidupan yang kukuh untuk terus dimanfaatkan dan menjana wang untuk keluarga dan diri kita sendiri.

Bagi individu yang mempunyai spekulasi, insurans mungkin diperoleh untuk memastikan sumber kami. Sebagai contoh, kami akan membeli insurans kebakaran untuk melindungi harta tanah yang kami miliki. Usahawan, misalnya, Elon Musk , akan membeli insurans untuk mendapatkan sumber perniagaan mereka. Ini termasuk menggabungkan mesin dan peralatan yang mahal untuk melawan kebakaran, bahaya, atau bahkan rompakan.

Organisasi tertentu juga boleh melindungi diri mereka daripada bahaya kehilangan kakitangan utama. Organisasi yang direkodkan dapat menjamin Ketua Pegawai Eksekutifnya (CEO), memastikan pembayaran akan diberikan kepada organisasi sekiranya berlaku sesuatu kepada CEO mereka. Pemikirannya adalah bahawa pelbagai jenis insurans dibeli untuk mendapatkan sumber yang menghasilkan gaji. Bagi sebilangan kecil daripada kita, ini umumnya adalah insurans kesejahteraan dan nyawa. Bagi orang lain, mungkin ada insurans terhadap harta benda atau organisasi kita. Juga, bertentangan dengan pemikiran arus perdana, individu yang kaya atau organisasi yang kaya mungkin memerlukan insurans.

:eight_pointed_black_star: Mengapa Tesla menjual insurans, dan apakah maksudnya untuk pemandu?

Tesla Insurance hanya boleh diakses untuk kenderaan Tesla dalam keadaan tertentu di AS seperti sekarang. Ini akan memperluas jumlah kawasan secara perlahan dalam jangka masa panjang. Namun, sama seperti Tesla Cybertruck , organisasi pertama perlu memahami bagaimana perniagaan memegang apa sahaja yang dilemparkan kepadanya dan sama ada ia mengalami tekanan.

Organisasi ini mengaku menawarkan perbelanjaan 20% hingga 30% lebih rendah daripada saingan bagi mereka yang layak untuk Insurans Tesla . Tesla tidak akan memberikan anda tawaran. Ini sesekali menyinggung pemandu kepada rakan insurans biasa, semuanya sama. Ada kemungkinan Tesla mengambil kes yang lebih mudah dan selamat dan menghantar lebih banyak kes yang lebih rumit kepada penyedia jaring keselamatan dengan lebih banyak pengalaman dan rasa lapar untuk menanganinya. Setiap kali berlaku kecelakaan, Tesla menerima maklumat mengenai tingkah laku pemandu yang mendorongnya. Salah satu daya tarik bagi organisasi adalah bahawa ia dapat menilai bagaimana sebahagian dari inovasinya, mirip dengan autopilot, kawalan kekukuhan , terhadap kerangka pencurian, dan keluli peluru yang selamat, dapat mengurangkan bahaya.

Inspirasi lain untuk Tesla adalah bahawa beberapa rancangan sandaran mengenakan premium yang tinggi pada kenderaan Tesla. Salah satu penjelasannya ialah mereka tidak mempunyai banyak data kritikal mengenai membetulkan perbelanjaan kereta elektrik. Dengan memasukkan insurans ke dalam sumbangannya ke arah yang lebih tinggi, Tesla mengurangkan kos memiliki barang-barangnya. Pada masa yang sama, insurans adalah penghalang kepada banyak kemajuan yang menjadi tumpuan Tesla untuk apa yang akan datang. Dengan insurans yang ditangani, akan lebih mudah untuk menjual kenderaan memandu sendiri atau menghantar individu ke Mars (dengan organisasi adik SpaceX). Sama seperti perkara lain yang dilakukan oleh Elon Musk, kedua-duanya menangani masalah sementara dan sesuai dengan metodologi istilah yang lebih menarik. Ini serupa dengan bagaimana Tesla memusatkan perhatian dalam membuat kenderaan mewah untuk menyokong rangka menjual kereta yang lebih murah seperti Tesla Model 3.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana Insurans Hayat Elon Musk Tesla berkembang

Tesla mempunyai satu lagi alasan untuk menawarkan insurans: kawasan itu berubah: organisasi teknologi yang mengganggu ia sesuai dengan ahli zeitgeist. Penjelajahan saya di Loughborough University telah menyiasat gangguan ini. Saya menilai 32 pembekal insurans di seluruh planet ini, termasuk Tesla, dan mengesan bahawa kesedaran yang dihasilkan, maklumat yang sangat besar, internet dari pelbagai perkara, blockchain, dan gambaran tepi semuanya berfungsi sebagai insurans, baik dalam arti sebenarnya dan kiasan.

Berbicara secara komprehensif, dibuat oleh penjamin , bergerak dari pemodal utama manusia kejiranan ke komputerisasi yang didorong oleh maklumat besar dan AI. Pemain perniagaan semasa yang saya nilai masuk dalam tiga klasifikasi. Ada yang ingat mereka tidak dapat bersaing dengan organisasi teknologi. Mereka memusatkan perhatian untuk berkomunikasi dengan klien, menandai, dan mempromosikan, dan pada masa yang sama menilai semula semua perkara lain kepada organisasi yang mempunyai kemampuan berfungsi. Penjamin yang berbeza berusaha menambahkan inovasi pada rancangan tindakan mereka sekarang. Sebagai contoh, ada yang menggunakan chatbots yang menggunakan AI dan bahasa standard untuk menawarkan perkhidmatan pelanggan secara langsung. Satu lagi perhimpunan telah menerima sepenuhnya kapasiti mekanikal baru. Sebagai contoh, penyedia jaring keselamatan nyawa seperti Vitality dan Bupa pada masa ini menggesa pelanggan untuk menggunakan alat pemerhatian yang boleh dipakai untuk meningkatkan kesejahteraan mereka dan menjauhkan diri dari kecelakaan.

Dekat dengan semua ini adalah pelbagai penjamin baru, dengan Tesla mungkin model terbaik. Yang lain menggabungkan goliat Cina Alibaba dan Tencent. Seperti Apple dan Google melakukan serangan ke dalam perbankan dan akaun, ini adalah organisasi yang berpengetahuan luas dengan banyak pelanggan yang ada menambahkan insurans untuk mengatur pentadbiran mereka. Untuk setiap keadaan, kemampuan AI dan mekanisasi berdasarkan maklumat yang besar telah menjadi dorongan.

:small_red_triangle_down: Bagaimana ia mempengaruhi pemandu

Untuk sementara waktu, pemandu Tesla dapat menjangkakan insurans yang lebih konsisten dan menguntungkan dan kemungkinan akan lebih murah - terutamanya jika mereka tidak mengambil jalan lebih jauh dan memandu dengan selamat. (Pemandu harus, bagaimanapun, bezakan kos dan penjamin yang berbeza: apa-apa kemiripan Progressive dan GEICO adalah antara yang menjamin kenderaan Tesla.)

Ini menunjukkan bahawa insurans - seperti perbankan, caj jalan, dan banyak pentadbiran - akan didorong oleh maklumat berterusan dalam jangka masa yang lebih panjang. Ini mungkin akan memperbaiki tingkah laku kita. Kami mungkin akan pergi dengan lebih perlahan, makan makanan yang lebih baik, dan lebih banyak bersenam - tanpa mengira sama ada libertarian akan merasa tidak selesa . Peralihan ini akan mencabar perspektif kita terhadap perlindungan data individu. Sebilangan daripada kita akan menghargai kelebihan bersikap terbuka dan berterus terang dengan data kita, sementara yang lain mungkin mencari pengaturan yang menyimpan maklumat mereka dengan mereka. Pendaftaran Edge berpotensi di sini kerana ia memungkinkan beberapa pengendalian maklumat dilakukan pada alat anda dengan tujuan agar maklumat anda tidak boleh dikirimkan dari pekerja fokus.

Oleh itu, Tesla dan Elon Musk belum lama ini menambah aliran pendapatan ke banyak usaha berkesan mereka. Mereka juga berfungsi, dalam arti umum, mengubah cara kita berhubung dengan pembekal insurans . Nanti, penjamin akan lebih mirip dengan rakan kembara melalui kenderaan - di Bumi dan masa lalu.

:eight_pointed_black_star: Organisasi yang Menawarkan Insurans Termurah untuk Tesla

Bergantung pada model Tesla anda, pembekal insurans paling murah, akan berbeza. Sebagai contoh, GEICO Insurance pada masa ini menawarkan harga paling murah untuk Tesla Model 3. Walau bagaimanapun, Progressive mempunyai harga paling murah untuk Tesla Model X, seperti yang ditunjukkan oleh Zebra. Secara umum, ketika kami menganalisis organisasi insurans kenderaan, kami melihat bahawa Progressive menawarkan kadar insurans paling murah untuk Teslas.

:white_square_button: Ini adalah sembilan organisasi insurans paling murah untuk Teslas :

Organisasi Insurans Perbelanjaan
Progresif $ 2363
AAA Norcal $ 2736
Petani $ 4463
Allstate $ 5314
AAA Socal $ 6862
Insurans Tesla $ 3315
Ladang Negeri $ 3995
GEICO $ 4181
Merkuri $ 7625

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Adakah Tesla mahal untuk dilindungi?

Teslas lebih mahal untuk dilindungi daripada banyak kenderaan pemborosan lain kerana kos penetapannya yang tinggi, yang menanggung perbelanjaan untuk memasukkan impak.

:two: Berapakah jumlah insurans Tesla dari bulan ke bulan?

Pemeriksaan kami menunjukkan bahawa perbelanjaan biasa insurans Tesla Model 3 berharga $ 2,215 setiap tahun, atau sekitar $ 185 sebulan . Itu hampir 40% lebih tinggi daripada perbelanjaan awam insurans kenderaan secara purata.

:three: Apa insurans yang ditawarkan Tesla?

Tesla Insurance menawarkan penyertaan untuk bahaya sebenar dan kecederaan besar yang berlaku kerana kemalangan kereta dan terhadap kewajiban yang juga boleh timbul dari episod dalam kenderaan. Kami sekali lagi memberikan jaminan wang tambahan terhadap rompakan kereta dan membahayakan kereta untuk kejadian selain daripada kemalangan kereta.

:four: Adakah Teslas dicuri?

Tesla Anda Boleh Dicuri dengan Sangat Cepat Kerana Terdapat Kekurangan Dalam Sistem Anda. Pengaturcara dapat menembusi kenderaan elektrik hanya dalam beberapa minit, dengan maklumat dan perkakasan penting, seperti yang ditunjukkan oleh Lennert Wouters.

:five: Adakah anda memerlukan insurans kereta untuk Tesla?

Insurans Kenderaan Diperlukan untuk Tesla. Jenis penyertaan termasuk insurans liabiliti : insurans liabiliti melindungi anda daripada kecederaan yang disebabkan oleh orang lain atau kerosakan harta benda mereka. Tesla tidak lebih berbahaya daripada kenderaan yang berbeza, jadi kemungkinan besar anda tidak memerlukan lebih banyak tanggungjawab daripada yang diharapkan.

:orange_book:Kesimpulannya

Syarikat insurans hayat Elon Musk Tesla percaya bahawa setiap lawatan mesti tenang dan sederhana. Memilih insurans yang tepat semestinya sama. Di UK, Tesla telah bekerjasama dengan Direct Line Car Insurance untuk memahami inovasi dan kesejahteraan harga pemandu Tesla. Sebagai komponen usaha bersama ini, kami akan bekerjasama dengan Direct Line untuk memiliki data yang betul untuk memahami keupayaan Tesla insurans hayat Elon Musk anda, jadi insurans anda akan berjalan seperti kenderaan anda.

artikel berkaitan

1. Pengawal Keselamatan Elon Musk 2. IQ Elon Musk 3. Satelit Elon Musk