Elon Musk Powerwall adalah Tesla Powerwall yang bertujuan untuk menyimpan tenaga suria , ia adalah bateri lithium-ion yang boleh dicas . Powerpack Elon Musk yang lebih besar dirancang untuk perniagaan , penggunaan sendiri, peralihan beban, kuasa sandaran, dan kawalan voltan.

:eight_pointed_black_star: Mengenai Tesla Powerwall

Pada bulan April 2020, Tesla melaporkan bahawa ia telah memperkenalkan Powerwall ke-100,000. Pada Q1 2020, pihaknya mengatakan telah mengirimkan 260 MWh sumber tenaga (Powerwall, Powerpack, dan Megapack).

:small_red_triangle_down: Spesifikasi Elon Musk Powerwall

Model Dilancarkan Teknologi Harga (US $) Kapasiti (kWh) Wh per US $ US $ per kWj Kuasa Temp operasi. Berat Dimensi, H × W × D Kitaran (semasa jaminan) US $ setiap waran kWh
Tesla Powerwall 1 (Generasi Pertama) April 2015 Lithium-ion AS $ 3,000 6.4 2.13 469 2 kW berterusan −4 hingga 110 ° F (−20 hingga 43 ° C) 214 lb (97 kg) 51,3 inci × 34 inci × 7,2 inci (130 cm × 86 cm × 18 cm) 5,000
Tesla Powerwall 2 (Generasi Kedua) Oktober 2016 Lithium-ion AS $ 5,500, kemudian AS $ 6,500 13.5 (Tenaga Boleh Digunakan) 2.46 437 Puncak 7 kW; 5 kW berterusan −4 hingga 122 ° F (−20 hingga 50 ° C) 251.3 lb (114.0 kg) 45,3 inci × 29,6 inci × 5,75 inci (115,1 cm × 75,2 cm × 14,6 cm) Tidak terhad (penggunaan / cadangan sendiri Solar) 37.8 MWh jumlah keseluruhan (aplikasi lain) ~ 0.17

Perkara utama yang perlu difikirkan mengenai Elon Musk Powerwall

Tesla menggambarkan Powerwall sebagai "bateri zarah lithium berkuasa bateri dengan kawalan panas cecair." Ini adalah beberapa organisasi di pasaran simpanan tenaga swasta yang menjadikan bateri terhad untuk simpanan tenaga di rumah. Powerwall asli dihantar pada bulan April 2015, dan Powerwall 2.0 yang disegarkan dilaporkan pada bulan Oktober 2016.

Semasa menilai Powerwall, terdapat pengukuran signifikan yang berbeza dan butiran khusus yang perlu diingat. Antara yang paling penting ialah ukuran bateri (kuasa dan had), keilmuannya , kedalaman pelepasan, dan kemahiran perjalanan pergi balik.

:small_red_triangle_down: Spesifikasi Elon Musk Powerpack

Model Teknologi Kapasiti kWh Wh per US $ US $ per kWj Temp operasi. Berat Dimensi, H × W × D Voltan DC Maks Maks DC Semasa Kuasa DC Maks
Powerpack 1 Lithium-ion 100 2.13 470 - - 218,5 cm × 82,2 cm × 130,8 cm (86,0 inci × 32,4 inci × 51,5 inci)
Powerpack 2 Lithium-ion 200 2.51 398 −22 hingga 122 ° F (−30 hingga 50 ° C) 3,575 lb (1.622 kg) 218,5 cm × 82,2 cm × 130,8 cm (86,0 inci × 32,4 inci × 51,5 inci)
Powerpack 2 4 HR Lithium-ion 210 −22 hingga 122 ° F (−30 hingga 50 ° C) 4,762 lb (2.160 kg) 218,5 cm × 82,2 cm × 130,8 cm (86,0 inci × 32,4 inci × 51,5 inci) 960 VDC 66 A 55 kW

:eight_pointed_black_star: Ciri-ciri Tesla Powerwall dan Powerwall +

Ciri Spesifikasi Tesla Powerwall Spesifikasi Tesla Powerwall +
Jumlah kapasiti tenaga 14 kWj 14 kWj
Kapasiti tenaga yang boleh digunakan 13.5 kWj 13.5 kWj
Peringkat kuasa berterusan 5 kW berterusan Di grid: 7,6 kW matahari penuh / 5,8 kW tanpa sinar matahari, Di luar grid: 9,6 kW matahari penuh / 7 kW tanpa matahari
Penarafan daya puncak 7 kW Di luar grid: 22 kW matahari penuh / 10 kW tanpa cahaya matahari
Kecekapan perjalanan pergi dan balik 90% 90%
Kedalaman pelepasan 100% 100%
Dimensi 45.3 in x 29.6 in x 5.75 in 62.8 in x 29.7 in x 6.3 in
Berat 251.3 paun 343.9 paun
Mod operasi Penggunaan Diri Suria, Kawalan Berdasarkan Masa, Kuasa Sandaran Penggunaan Diri Suria, Kawalan Berdasarkan Masa, Kuasa Sandaran

:small_red_triangle_down: Saiz

Tesla Powerwall hanya terdapat dalam satu ukuran 14 kilowatt-jam (kWh). Dua ukuran penting yang perlu diingat ketika membezakan Powerwall dengan pilihan simpanan rumah yang lain adalah had kuasa dan had yang boleh digunakan. Kuasa (dianggarkan dalam kilowatt, atau kW) menentukan ukuran kuasa terbesar yang dapat dihasilkan pada waktu bersendirian. Sebaliknya, had yang dapat digunakan (dianggarkan dalam kilowatt-jam, atau kWh) adalah bahagian dari ukuran daya paling ekstrem yang disimpan dalam bateri anda dengan pengisian penuh. Tesla Powerwall memberikan penarafan kuasa tertinggi, 5.0 kW, untuk mewajibkan had 13.5 kWh yang boleh digunakan.

Secara kritikal, kerangka Powerwall juga diukur, yang bermaksud anda boleh menambahkan pelbagai item bateri pada susunan kapasiti anda. Sebagai contoh, anda harus memperkenalkan bateri Powerwall yang berbeza untuk rumah dengan permintaan tenaga tinggi . Laman Tesla menunjukkan bahawa anda boleh berjumlah 10 bateri Powerwall untuk membentuk satu rangka kerja penyimpanan raksasa.

Fikirkan bateri anda seperti air yang melalui talian. Had tenaga yang boleh digunakan adalah ukuran air yang dapat diakses melalui saluran, sementara kuasa hanyalah ukuran saluran. Jalur yang lebih besar membolehkan lebih banyak air mengalir melalui kembar, yang menghabiskan air lebih cepat. Selain itu, bateri dengan penilaian yang kuat dapat memberikan kuasa yang lebih besar pada satu masa tetapi akan menggunakan had tenaga yang dapat diakses dengan lebih cepat juga. Kekuatan bateri menentukan mesin yang boleh anda gunakan untuknya secara serentak, sementara had yang dapat digunakan menentukan berapa lama alat tersebut dapat dijalankan. Bateri dengan penilaian yang lebih kuat dilengkapi untuk menghidupkan mesin atau alat yang lebih kuat dengan segera. Sebaliknya, bateri dengan had penggunaan yang lebih tinggi dapat menyimpan tenaga total dan, di sepanjang garis ini, dapat menjalankan alat anda untuk jangka masa yang lebih lama tanpa mengharapkan untuk kembali bertenaga.

:small_red_triangle_down: Fungsi asas

Kegunaan satu bateri solar yang berdekatan dengan bateri boleh turun naik; beberapa bateri mempunyai kapasiti luar kerangka yang hebat, sementara yang lain menawarkan pengaturan program yang jelas untuk pertukaran kadar. Berikut adalah ciri-ciri ketara Tesla Powerwall:

:small_red_triangle_down: Tenaga sandaran

Tesla telah melakukan usaha sengaja untuk memastikan susunan bateri mereka dapat dilaksanakan dengan sebilangan besar jenama biasa dan jenis inverter dan kisi silang. Ini menunjukkan bahawa bateri Tesla Powerwall anda ingin memberikan kekuatan pengukuhan kepada kediaman anda apabila kerangka mati selagi pemasang anda memperkenalkan bahagian yang betul.

:small_red_triangle_down: Sains

Tesla Powerwall adalah item simpanan zarah litium; secara tegas, ia adalah bateri lithium nikel manganese cobalt oxide (NMC). Ini mungkin merupakan kemajuan bateri zarah litium yang paling terkenal. Semua perkara yang dipertimbangkan: perbandingan dengan pelbagai jenis bateri, bateri LFP terkenal dengan ketebalan tenaga yang tinggi (ukuran tenaga yang dapat mereka simpan perbandingan dengan ruang sebenar yang mereka ambil) dan kesejahteraan yang diperluas.

:small_red_triangle_down: Pengukuran prestasi

Dua pendekatan utama untuk menilai pameran bateri solar adalah kecekapan pelepasan dan kecekapan perjalanan pergi balik.

Kedalaman pelepasan (DoD) menunjukkan tahap tenaga bateri yang dibebaskan berbanding dengan had umum bateri. Oleh kerana kewujudan bermanfaat berkurang setiap kali anda mengecas, melepaskan, dan mengecas semula – atau mengitar- bateri anda, banyak pengeluar bateri menunjukkan tahap DoD yang paling besar untuk pelaksanaan bateri yang ideal. Sebagai peraturan, bateri dengan keluaran yang lebih tinggi dilihat sebagai barang berkualiti lebih baik. Tesla Powerwall menawarkan pelepasan mendalam sebanyak 100%, pintar dari sains bateri NMC yang dilindungi dan maju.

Kemahiran perjalanan pergi balik adalah sebahagian daripada kemalangan elektrik yang berkaitan dengan pengisian dan pelepasan bateri. Semakin tinggi kadar keberkesanannya, semakin produktif bateri dapat berubah apabila daya yang semakin hampir menjadi kuasa yang tidak ada dan kemudiannya kembali menjadi kuasa yang boleh digunakan. Tesla Powerwall mempunyai produktiviti perjalanan pergi balik yang tinggi sebanyak 90%; ini menunjukkan bahawa untuk setiap 10 kilowatt-jam (kWh) kuasa yang anda masukkan ke dalam bateri, anda akan mendapat hasil 9 kWh.

:eight_pointed_black_star: Jaminan Powerwall Elon Musk Tesla

  • Tempoh jaminan: 10 tahun

  • Had jaminan yang dijamin: 70%

Sebagai peraturan, rumah dengan bateri Tesla akan mengecas dan melepaskan baterinya secara konsisten. Powerwall mengiringi jaminan 10 tahun. Tesla memastikan bahawa bateri akan tetap bertahan 70% dari kemampuannya untuk menahan cas selama masa itu.

Inovasi bateri Tesla adalah seperti bateri berkuasa bateri lain, besar dan kecil: bateri kehilangan sebahagian daripada keupayaannya untuk menahan cas dalam jangka masa panjang. Pertimbangkan bagaimana jangka hayat bateri telefon bimbit baru yang kelihatan baru berusia beberapa tahun. Semasa anda mengecas dan menyalurkan bateri telefon anda tanpa henti, ia akan kehilangan sebahagian daripada keupayaannya untuk menagih. Jangka hayat bateri Powerwall anda akan sama lemah. Itu bukan penanda kecacatan item. Semua bateri kehilangan sebahagian daripada kapasiti mereka untuk menahan cas dalam jangka masa panjang, tidak kira sama ada bateri kenderaan elektrik, bateri tenaga rumah, atau bateri AA berkuasa bateri . Inilah sebabnya mengapa Tesla menawarkan jaminan yang memastikan had kapasiti tertentu sepuluh tahun kemudian.

Katakan anda perlu menganalisis model bateri tunggal di sebelah satu sama lain. Dalam kes itu, Panduan Pembeli bateri kami membolehkan anda memilih item dan melihatnya bergantung pada kecekapan, had, kuasa, dan itu hanya puncak gunung es.

:eight_pointed_black_star: Berapakah kos Elon Musk Powerwall pada tahun 2021?

Sehingga Jun 2021, kos keseluruhan untuk memperkenalkan satu rangka bateri Tesla Powerwall + adalah $ 10,500. Semakin banyak Powerwall yang anda perkenalkan, semakin mahal harganya. Ini kerana kos kerja pendirian dikurangkan di atas dua bateri dan bukannya hanya satu. Selanjutnya, ingat, Tesla tidak lagi menjual Powerwalls mereka secara eksklusif, jadi jumlah agregat yang perlu anda hadapi adalah untuk kos Powerwall dan kos sistem panel solar yang lain. Tesla tidak lagi memberikan perincian kos Powerwall, dan sebaliknya mereka menawarkan keseluruhan kos pendirian.

Jadual berikut menguraikan apa yang menjadi perbelanjaan meletakkan Powerwalls:

:small_red_triangle_down: Kos Tesla Powerwall pada tahun 2021

Bilangan Powerwall Kos pemasangan
1 Powerwall $ 10,500
2 Powerwall $ 17,000
3 Powerwall $ 23,500
4 Powerwall $ 30,000

Tanpa menghiraukan Tesla bahawa kos Tesla Powerwall akan turun dengan ketara dalam tiga tahun berikutnya, kami telah melihat kos kenaikan Powerwall dua kali ganda, dengan harga sekarang $ 10,500, sejak perisytiharan itu pada bulan September 2020. Nasib baik, terdapat dorongan bateri boleh diakses di tempat-tempat tertentu untuk membantu mengurangkan perbelanjaan pertubuhan.

Bukan secara eksklusif anda akan dapat memanfaatkan pengurangan cukai kerajaan sebanyak 26%? Beberapa negeri dan utiliti menawarkan pengembalian wang tambahan dan motivator juga. Kini dan lagi, potongan seperti dorongan SGIP California dan Program Bawa Perangkat Anda Green Mountain Power di Vermont dapat menampung hampir 90% kos habis-habisan untuk memperkenalkan Powerwall. Anda boleh mengatur Powerwall secara langsung dari laman Tesla atau pemasang Tesla yang disahkan.

:eight_pointed_black_star: Elon Musk Powerwall telah memperkenalkan 200,000 Powerwalls di seluruh dunia setakat ini.

Tesla telah memperkenalkan Powerwall ke-200,000, item simpanan bateri rumah organisasi, kata organisasi itu dalam tweet pada hari Rabu. CFO Tesla, Zachary Kirkhorn, mengatakan kepada penyokong kewangan semasa keuntungan suku pertama pada bulan April bahawa Tesla akan meneruskan proses "pengumpulan multi- suku pada Powerwall," yang mencadangkan bahawa jumlah pertubuhan akan terus meningkat dalam beberapa bulan mendatang.

Semasa panggilan pendapatan itu, Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk mengatakan bahawa organisasi itu tidak akan menjual item panel Solar Roof tanpa Powerwall. Dia mengatakan bahawa pemasangan panel suria yang jauh dan luas selain pek bateri rumah (jelas Tesla bekerja) akan mengubah setiap rumah menjadi loji kuasa yang sesuai. "Setiap penubuhan Solar Powerwall yang rumah atau loteng atau tidak kira, akan menjadi utiliti sendiri," katanya. "Oleh itu, terlepas dari apakah setiap lampu padam di kawasan ini, anda akan mempunyai kuasa. Jadi itu memberi keselamatan tenaga kepada individu. Lebih-lebih lagi, kita juga dapat bekerja dengan utiliti, menggunakan Powerwalls untuk menyelesaikan kisi umum. "

Dia melihat ribut musim sejuk yang tidak biasa di Texas pada bulan Februari, yang, dengan minat memecah rekod untuk mendapatkan kuasa, meninggalkan berjuta-juta tanpa kuasa dalam suhu sejuk. Dia mengesyorkan bahawa dalam situasi seperti itu, utiliti dapat bekerja dengan klien yang memiliki Powerwalls untuk menyampaikan daya yang dikembalikan pada kisi untuk memenuhi keperluan itu. "Jadi dengan andaian kisi memerlukan lebih banyak kekuatan, kita benar-benar dapat dengan persetujuan, dengan jelas, pemilik harta tanah dan organisasi dengan utiliti , kita kemudian dapat benar-benar memberikan kuasa ke matriks untuk menangani kepentingan kuasa tertinggi," katanya.

Tesla mencapai pencapaian 100,000 untuk pertubuhan Tesla Powerwall pada April 2020, lima tahun selepas ia muncul sebagai Powerwall yang asal. Itu menyiratkan bahawa unjuran pemasaran yang memerlukan organisasi lima tahun untuk dicapai dikalikan dalam satu tahun kesendirian.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana bateri solar lain dibandingkan dengan Powerwall?

Terdapat banyak bateri solar yang tersedia untuk dilihat. Sebilangan besar pesaing Tesla menggabungkan LG Chem RESU dan bateri sonnenCore baru. Seberapa tepat bateri ini menumpuk ke Powerwall? Kita harus menyiasat. Perbandingan bateri Tesla Powerwall +, LG Chem, dan sonnenCore

Ciri Powerwall + LG Chem sonnenCore
Kimia bateri Lithium nikel manganese kobalt (NMC) NMC Lithium iron fosfat (LFP)
Kapasiti tenaga yang boleh digunakan 13.5 kWj 9.3 kWj 10 kWj
Kedudukan kuasa Di grid: 7,6 kW matahari penuh / 5,8 kW tanpa sinar matahari, Di luar grid: 9,6 kW matahari penuh / 7 kW tanpa matahari 5.0 kW berterusan / puncak 7.0 kW 4.8 kW berterusan / puncak 8.6 kW
Mod operasi Penggunaan Diri Suria, Masa Penggunaan, Kuasa Sandaran Penggunaan Diri Suria, Kuasa Cadangan Penggunaan Diri Suria, Masa Penggunaan, Kuasa Sandaran
Jaminan Jangka masa 10 tahun atau 37.8 MWh 10 tahun atau 22.4 MWh 10 tahun atau 58 MWh
Harga $ 8,500 $ 7,000 $ 9,500

:small_red_triangle_down: Mod operasi

Bateri solar ini ingin melakukan minimum penggunaan tenaga suria untuk digunakan kemudian atau sekiranya berlaku pemadaman kuasa. Dalam Mod Penggunaan Sendiri Solar, persediaan solar anda akan menghantar tenaga tambahan yang dihasilkannya pada siang hari ke bateri. Tenaga yang disisihkan akan digunakan kemudian untuk memberi tenaga kepada rumah anda apabila panel solar anda selesai memberikan tenaga. Dalam Backup Power Mode, bateri akan dicas, baik oleh surya atau dari kerangka, dan dapat digunakan jika terjadi pemadaman matriks. Bateri dapat mengenal pasti pemadaman kuasa dan beralih ke kuasa bateri secara berperingkat.

Contohnya, apabila kos kuasa rendah, Elon Musk Powerwall anda akan mengambil lebih banyak kuasa dari panel solar anda dan rumah anda menarik tenaga halus dari matriks . Kemudian, pada ketika itu, apabila kos untuk daya meningkat pada jam sibuk, anda akan mendapatkan kuasa dari Powerwall anda dan bukannya kuasa yang mahal dari kisi. Ini membolehkan anda menjimatkan lebih banyak bil elektrik anda.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Adakah Powerwall Tesla hebat?

Sebab utama bateri solar seperti Elon Musk Powerwall mengisi kelaziman adalah autonomi tenaga . Bagi mereka yang mencari ketenangan yang lengkap dalam pemadaman, gangguan bekalan elektrik dan peristiwa bencana, Tesla Powerwall adalah usaha penting.

:two: Bolehkah dinding kuasa Tesla memberi kediaman?

Pertama sekali, dalam reka bentuknya yang disarankan, Tesla Powerwall dapat menjadikan rumah anda dihidupkan selama tujuh hari (atau lebih!) Tanpa anda melakukan sesuatu.

:three: Adakah Tesla Powerwall mengetepikan wang tunai?

Dengan Tesla Powerwall, anda boleh mengetepikan wang tunai dan menjadi lebih bebas tenaga. Mereka juga memenuhi semua syarat untuk Kredit Cukai Persekutuan jika diperkenalkan dengan sistem tenaga solar semasa atau baru. Untuk memenuhi bil kredit ini, Tesla Powerwall (s) harus dicas 100% oleh tenaga suria.

:four: Di mana untuk membeli Elon Musk Powerwall?

Bateri Tesla Powerwall kini boleh diakses dalam talian melalui laman web Tesla dan melalui mana-mana organisasi penubuhan simpanan tenaga solar atau berpotensi yang menyampaikan Powerwall dalam stok mereka.

:five: Berapa lama powerwall Elon Musk dapat menghidupkan rumah?

"Pemegang gadai janji biasa secara berkala akan menarik 2 kilowatt yang paling ekstrem semasa pemadaman, dan normal 750 hingga 1.000 watt sepanjang pemadaman," katanya. "Ini menunjukkan Brightbox akan terus berjalan selama 10 hingga 12 jam, sementara Powerwall akan terus berjalan selama 12 hingga 15 jam."

:orange_book:Kesimpulan:

Elon Musk Powerwall mungkin merupakan kerangka simpanan tenaga swasta yang paling luar biasa yang dibuat. Ia adalah bateri rumah yang menyimpan tenaga suria sehingga anda dapat menggunakannya berdasarkan permintaan dan memberi kuasa kepada rumah anda untuk mengurangkan pergantungan anda pada kuasa rangkaian. Sekiranya berlaku pemadaman matriks, Tesla Powerwall menghasilkan tenaga penguat dan menggabungkan dengan berkesan dengan solar untuk menjamin rumah anda dihidupkan setiap minit setiap hari. Anda juga bersedia untuk mengawal dan menyaring Elon Musk Tesla Powerwall anda bila-bila masa dan di mana sahaja di telefon anda melalui aplikasi telefon Tesla. Elon Musk Powerwall bertujuan untuk membolehkan pemegang harta tanah menyimpan bekalan kuasa yang disokong pada waktu siang atau malam sehingga bersih dan tidak berbahaya bagi latihan ekosistem.

artikel berkaitan

1. Pasangan Elk Musk 2. Siapakah Pemindahan Rambut Elon Musk? 3. Pengawal Keselamatan Elon Musk