Elon Reeve Musk adalah seorang pengusaha , pereka industri, jurutera, dan usahawan Amerika kelahiran Afrika Selatan . Dia mengasaskan X.com pada tahun 1999. Elon Musk juga merupakan pengasas CEO, CTO, arkitek produk Tesla, dan ketua pereka SpaceX. Dia seorang jutawan. Justin Wilson adalah isteri pertama Elon Musk. Dia adalah pengarang Kanada. Pasangan Elon Musk dan Elon Musk (Justin Wilson) bertemu ketika menghadiri Queen's University. Elon dan Justin berkahwin pada tahun 2000 dan bercerai pada tahun 2008. Anak lelaki pertama mereka, Nevada dilahirkan pada tahun 2002 dan meninggal pada usia 10 minggu. Kemudian mereka mempunyai kembar dan kembar tiga, bernama Griffin, Xavier, Damian, Saxon, dan Kai. Talulah Riley adalah isteri kedua Elon Musk . Dia adalah pelakon Inggeris. Riley telah muncul dalam banyak filem (Pride and Prejudice, The Boat That Rocked, White Frog, dll.). Mereka berkahwin pada tahun 2010 dan Musk mengumumkan perceraian mereka pada tahun 2012. Mereka berkahwin semula pada tahun 2013. Musk dan Riley berpisah lagi pada tahun 2014 tetapi pada tahun 2016, perceraian kedua mereka telah dimuktamadkan.

Elon Musk:

Elon Reeve Musk dilahirkan dan dibesarkan di Afrika Selatan. Ibu Elon Musk adalah orang Kanada manakala bapanya dari Afrika Selatan. Elon Musk dibesarkan di Pretoria di mana dia menghadiri University of Pretoria. Pada usia 17 tahun, dia pindah ke Kanada di mana dia bersekolah di Queen's University. Dua tahun kemudian, dia berpindah ke University of Pennsylvania dan dari sana dia mendapat ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi dan fizik. Pada tahun 1995, dia pindah ke California untuk menghadiri Universiti Stanford tetapi dia memutuskan untuk memulakan karier perniagaan. Dia bersama-sama mengasaskan syarikat perisian web bersama saudaranya Kimbal.

:arrow_right: Kehidupan dan Keluarga Awal:

Elon Musk datang ke dunia ini pada 28 Jun 1971, di Pretoria Afrika Selatan. Nama ibunya adalah Maye Musk, seorang model dan ahli diet yang dilahirkan di Saskatchewan, Kanada. Dia dibesarkan di Afrika Selatan. Nama bapa Elon Musk ialah Errol Musk. Dia adalah jurutera elektromekanik Afrika Selatan, juruterbang , pelaut, pemaju harta tanah, dan perunding. Musk mempunyai seorang saudara Kimbel yang lebih muda daripadanya dan seorang saudara perempuan Tosca. Kakek ibu Elon Musk, Joshua Haldeman adalah orang Amerika kelahiran Kanada sementara nenek sebelah bapa Elon Musk mempunyai keturunan yang berasal dari Britain. Ibu bapa Elon Musk bercerai pada tahun 1980. Elon Musk tinggal bersama ayahnya di Pretoria. Setelah dua tahun bercerai dengan ibu bapanya, kasturi menjadi terpisah dari ayahnya. Elon Musk menjelaskan bapanya sebagai lelaki yang dahsyat dan setiap dosa jahat dan buruk dapat difikirkan olehnya. Minat Elon Musk dalam pengkomputeran dikembangkan pada usia 10 tahun menggunakan Commodore VIC-20. Pada usia 12 tahun, dia mengembangkan kod permainan video berasaskan Blaster ke majalah PC dan Office Technology dan menjualnya dengan harga $ 500. Elon Musk juga belajar pengaturcaraan komputer . Musk juga dimasukkan ke hospital ketika sekumpulan budak lelaki membuangnya dari tangga. Sejak awal, Elon Musk adalah anak yang sensitif dan introvert dan dibuli semasa kecilnya. Sebelum menamatkan pengajian di Pretoria High School, Elon Musk menghadiri House Preparatory School dan Bryans ton High School.

:arrow_right: Pendidikan:

Elon Musk mendapat pendidikan awalnya dari Sekolah persediaan Rumah dan Sekolah Tinggi Bryanston. Dia diterima masuk ke Universiti Pretoria tetapi setelah lima bulan, Elon Musk berpindah ke California di mana dia bersekolah di Queens's University. Selepas dua tahun, dia pindah ke University of Pennsylvania dan berkelayakan pada tahun 1997 dengan gelar BS dalam bidang Ekonomi dari Wharton School dan ijazah BA dalam Fizik. Elon Musk juga diterima menjadi Ph.D. Program di Stanford University di California dalam fizik tenaga dan sains bahan.

:arrow_right: Kerjaya:

Musk kini merupakan antara lelaki terkaya di dunia. Selepas tamat pengajian, Elon Musk memulakan perniagaannya dengan saudaranya dan mengasaskan syarikat perisian web. Pada tahun 1999, Elon Musk menjumpai bank dalam talian X.com yang bergabung dengan Confinity. Setelah penggabungan, ia menghasilkan pembentukan syarikat PayPal dan ia dibawa oleh eBay pada tahun 2002 dengan harga 1.5 Juta dolar. Pada tahun yang sama, Elon Musk juga mengembangkan SpaceX yang merupakan pengeluar Aeroscope dan syarikat perkhidmatan angkasa lepas. Elon Musk adalah CEO dan pereka utama syarikat ini. Elon Musk bergabung dengan Tesla sebagai ketua dan ketua arkitek pada tahun 2002 dan dia menjadi CEO Tesla pada tahun 2008. Dia juga mengasaskan Open AL yang merupakan syarikat penyelidikan yang mempromosikan kecerdasan buatan yang mesra. Dia bersama-sama menubuhkan banyak syarikat lain di mana dia adalah CEO dan juga mencadangkan Hyperloop, sistem pengangkutan.

:arrow_right: Syarikat:

Senarai syarikat yang Elon Musk adalah CEO dan penubuhannya adalah seperti di bawah;

:dizzy: Zip2 Corporation:

Syarikat pertama yang dilancarkan Elon Musk pada tahun 1995 ialah Zip2 Corporation. Dia mengasaskannya bersama saudaranya Kimbel. Ini memberikan kandungan kepada New York Times dan The Chicago Tribune. Zip2 dibawa oleh bahagian syarikat dengan harga $ 307 juta pada tahun 1999.

:dizzy: PayPal:

Elon Musk bersama saudaranya Kimbel mengumpulkan X.com dari wang yang mereka dapat dari Zip2 pada tahun 1999. Ia adalah syarikat pembayaran dalam talian. Kini dikenali sebagai PayPal. Musk mengumpulkan bilion pertama ketika PayPal ditangkap oleh eBay pada tahun 2002 dengan harga $ 1.5 Billion dalam Stok. Pada masa itu Elon Musk berhutang 11 peratus sahamnya.

:dizzy: RuangX:

Elon Musk mengasaskan Syarikat ke-3 pada tahun 2002 yang merupakan SpaceX. Tujuannya adalah untuk membina kapal angkasa untuk perjalanan angkasa komersial. Pada tahun 2008, NASA memberikan kontrak kepada syarikat ini untuk mengendalikan pengangkutan kargo untuk stesen angkasa antarabangsa. Musk dan syarikatnya SpaceX melancarkan Falcon 9 Rocket dan melakar sejarah pada tahun 2012. Ia menandakan kejayaan apabila menghantar bekalan £ 1000 ke stesen angkasa antarabangsa untuk angkasawan yang ditempatkan di sana. Falcon 9 juga berjaya membawa satelit ke orbit pemindahan geosinkron. Pada Februari 2018, syarikat itu mencapai kejayaan lain dengan melancarkan roket Falcon Heavy yang kuat lagi. Ia dirancang untuk membawa muatan ke orbit. Elang berat itu disediakan muatan Musk's Cherry Red Tesla Roadster untuk ujian pelancaran. Ia juga dilengkapi dengan kamera untuk memberikan beberapa pemandangan epik.

:dizzy: Tesla Motors:

Elon Musk adalah pengasas , arkitek produk, dan CEO di Tesla Motors. Ia dibangun pada tahun 2003. Ia bertujuan untuk menghasilkan kereta elektrik besar-besaran serta produk bateri dan atap solar. Setelah lima tahun penubuhannya, Tesla mempersembahkan Roadster. Roadster adalah kereta sport yang memecut dari 0 hingga 60 batu sejam dalam masa hanya 3.7 saat. Ia boleh melakukan perjalanan hampir 250 batu atas tuduhan yang lithium-ion bateri . Tesla juga melancarkan tawaran awam pada bulan Jun 2010 yang mengumpulkan $ 226 Juta. Tesla mengumumkan rancangan untuk Model S Tesla pada Ogos 2008 yang merupakan sedan elektrik pertama syarikat. Ia mula dikeluarkan pada tahun 2012 dengan harga permulaan $ 58570. Ia dapat menempuh jarak 265 batu antara caj dan dianugerahkan sebagai kereta tahun ini pada tahun 2013. Pada tahun 2019, tesla melancarkan kereta Model 3 secara rasmi yang pada mulanya berharga $ 35000. Syarikat pada mulanya bertujuan untuk menghasilkan 5000 kereta model 3 baru setiap minggu pada bulan Disember 2017. Tesla mengumumkan bahawa ia telah mencapai matlamat untuk menghasilkan 5,000 kereta Model 3 setiap minggu pada akhir bulan Jun 2018. Tesla juga mempersembahkan Semi Truck dan pengeluarannya dijangka untuk memasuki 2019. Trak separa ini mempunyai jarak 500 batu. Motornya dibina sepanjang 1 juta batu.

:dizzy: Model Y:

Elon Musk melancarkan Model Y yang paling dinanti-nantikan pada bulan Mac 2019. Ia tiba untuk pelanggan pada tahun 2020. Ia mempunyai jarak 300 mil dan masa 0 hingga 60mph dalam hanya 3,5 saat.

:dizzy: Bandar Solar:

Pada bulan Ogos 2016, Elon Musk mengukuhkan perjanjian $ 2.6-Billion dolar untuk menggabungkan syarikat kereta elektrik dan tenaga solar. Usaha utama Elon Musk adalah untuk mempromosikan dan memajukan tenaga dan produk lestari. Syarikatnya membeli semua saham Solar city Corp yang merupakan syarikat sepupunya yang dibantu oleh Musk pada tahun 2006. Dia mempunyai saham terbanyak di setiap entiti.

:arrow_right: Kritikan mengenai Elon Musk:

Elon musk menjadi pusat kritikan kerana kritikan yang sangat diiklankan dan sikap tidak ilmiah. Dia digugat kerana fitnah pada tahun 2018 tetapi juri memberikan keputusan yang memihak kepada Elon Musk. Musk juga dikritik kerana dia mempunyai penyebaran maklumat yang salah tentang Covid-19 wabak dan atas apa-apa isu-isu lain sebagai kecerdasan buatan dan awam pengangkutan .

Ringkasan:

Elon Musk adalah seorang jutawan yang berjaya dan antara orang terkaya di dunia. Dia dilahirkan di Afrika Selatan dan mendapat pendidikan awal dari Universiti Pretoria, Afrika Selatan. Dia kemudian berpindah ke California dari mana dia menamatkan pengajian dan memperoleh ijazah sarjana muda dalam bidang Ekonomi dan Fizik. Ibunya berasal dari Kanada sementara Bapanya berasal dari Afrika Selatan dan mereka bercerai pada tahun 1980. Setelah tamat pengajian, Elon Musk mengasaskan syarikat Web-perisian. Dia juga mengasaskan bank dalam talian dan Open AL dan dia adalah CEO Aeroscope dan CEO, ketua arkitek Tesla.

Pasangan Elk Musk:

Elon Musk pertama kali bertemu dengan isteri pertamanya di Queen's University. Nama isteri pertamanya adalah Justine Wilson dan dia adalah seorang Pengarang Kanada. Elon Musk dan Justine Wilson berkahwin pada tahun 2000 Dan mereka bercerai pada tahun 2008. Mereka mempunyai enam anak di mana yang pertama meninggal kerana sindrom kematian bayi secara tiba-tiba. Elon Musk berkahwin dengan pelakon Inggeris Talulah Riley pada tahun 2010 dan mereka bercerai pada tahun 2012. Pada tahun 2013, mereka berdua menikah lagi dan pada tahun 2016 mereka bercerai satu sama lain untuk kali kedua.

Isteri pertama Elon Musk, Justin Wilson:

Justine Wilson, isteri pertama Elon Musk adalah pengarang Kanada banyak novel .

:arrow_right: Pengenalan:

Isteri pertama Elon Musk, Justine Wilson adalah pengarang Kanada dan dia telah menulis banyak novel fantasi. Dia terkenal dengan novelnya 'BloodAngel'. Dia adalah isteri pertama Elon Musk, seorang ahli perniagaan yang berjaya dan salah seorang lelaki terkaya di dunia. Elon Musk adalah usahawan berjaya dan perindustrian jutawan. Dia juga pengasas, CEO, dan pereka SpaceX dan pengasas bersama Tesla. Justin Wilson berasal dari Peterborough dan sebelum pindah ke Jepun, dia belajar di Queen's University. Dia bekerja di sana sebagai Bahasa Inggeris sebagai guru bahasa kedua untuk beberapa tempoh. Setelah kembali ke California, dia berkahwin dengan Elon Musk pada tahun 2000. Elon Musk dan Justine Wilson mempunyai enam anak di mana anak pertama meninggal semasa kecil. Kedua-dua mereka bercerai pada 2008 dan Justine Wilson mendakwa dirinya sebagai model bekas isterinya dalam artikel-artikel beliau. Buku pertama Justine Wilson adalah 'BloodAngel'. Dia juga telah mengeluarkan dua lagi buku seperti 'Tidak diundang' dan sekuel malaikat darah, 'Lord of Bones'.

:arrow_right: Kehidupan awal:

Pada 2 September 1972, Jennifer Justine Wilson dilahirkan di Kanada, Peterborough, Central Ontario. Setelah lulus dari sekolah menengah, dia diterima masuk ke Queen's University di Kingston, Kanada. Dari sana, dia mendapat ijazah dalam sastera Inggeris. Dia juga mengajar bahasa Inggeris ketika pergi ke Jepun. Dia juga beberapa lama berkunjung ke Australia.

:arrow_right: Kerjaya:

Justine Wilson terkenal dengan novel fantasinya yang berjudul 'BloodAngel'. Dia menetap di California. Semasa menghadiri Queen's University, dia menulis draf pertama BloodAngel. Buku ini diterbitkan pada tahun 2005 dan mendapat banyak ulasan. Buku keduanya, 'tidak diundang' diterbitkan pada tahun 2007 yang menceritakan kisah Kelly Ruland. Kelly Ruland adalah seorang gadis yang dunianya berubah setelah kemalangan kereta. Ini adalah buku fantasi dan diterbitkan oleh MTV Books. Justine Wilson juga menerbitkan sekuel kedua buku pertamanya BloodAngel pada tahun 2008 dan mendapat banyak ulasan. Tajuknya adalah 'Lord of Bones'. Dia juga telah menyumbang banyak cerita seperti 'The Mammoth Book of Vampires', 'Romance 2', 'love bites', dan 'kiss me mematikan'. Dia juga telah menerbitkan sebuah cerpen berjudul 'Saya lebih memerlukan anda.

:arrow_right: Hubungan dengan Elon Musk:

Justine Wilson dan Elon Musk sama-sama bertemu di Queen's University. mereka berkahwin pada tahun 2000. Anak lelaki pertama mereka adalah Nevada Alexander yang meninggal pada masa bayi kerana sindrom kematian bayi secara tiba-tiba pada minggu ke-10. Justine Wilson melahirkan lima lagi anak Elon Musk dan mereka dilahirkan secara persenyawaan in vitro. Dia melahirkan anak kembar bernama Griffin dan Xavier pada tahun 2004. Setelah itu, Justin Wilson melahirkan kembar tiga bernama Damian, Saxon, dan kai, pada tahun 2006.

:arrow_right: Perceraian:

Pada tahun 2008, Elon Musk dan Justine Wilson saling bercerai. Justin Wilson mengeluarkan kenyataan di mana dia menuntut perceraian dan mereka berdua berkongsi hak penjagaan lima anak. Justin Wilson kemudian menerbitkan sebuah artikel di mana dia menggambarkan hubungannya dengan Elon Musk dan dia menyebut dirinya sebagai "bekas isteri". Elon Musk ketika itu baik dengan Talulah Riley, isteri keduanya.

:arrow_right: Kanak-kanak:

Justine Wilson dan Elon Musk mempunyai enam anak yang namanya Nevada Alexander Musk, Griffin Musk, Xavier Musk, Kai Musk, Saxon Musk, dan Damian Musk.

:dizzy: Nevada Alexander:

Nevada Alexander Musk adalah anak pertama Justin Wilson dan Elson Musk. Dia dilahirkan pada tahun 2002. Dia mati sangat awal semasa bayi kerana sindrom kematian bayi secara tiba-tiba.

:dizzy: Musk Griffin:

Griffin Musk adalah anak sulung Elon Musk dan Justine Wilson. Dia datang ke dunia ini pada 15 April 2004. Dia kini mendapat pendidikan dan menjalani kehidupan peribadi dan hidupnya dirahsiakan dari media. Dia menikmati kekayaan ayahnya dan menikmati kehidupan bujang. Dia mempunyai tanda astrologi bernama Aries.

:dizzy: Musk Xavier:

Dia adalah anak lelaki kasturi Elon dan dilahirkan pada 15 April 2004 sebagai kembar dengan Griffin Musk. Dia dilahirkan di Amerika Syarikat. Dia mempunyai tanda yang dipanggil Aries. Dia mempunyai kewarganegaraan Amerika. Dia tergolong dalam etnik campuran.

:dizzy: Kai Musk, Saxon Musk, Damian Musk:

Ini adalah kembar tiga bagi pasangan Elon Musk dan Justin Musk pada tahun 2006. Mereka mengandung melalui IVF. Mereka sekarang berumur 15 tahun.

Ringkasan:

Justin Wilson, isteri pertama pengusaha dan ahli perniagaan yang berjaya Elon Musk adalah pengarang Kanada yang terkenal. Elon Musk dan Justin Wilson pertama kali bertemu di Queen's University. Mereka berkahwin satu sama lain pada tahun 2002. Anak-anak pertama mereka meninggal dunia semasa bayi kerana sindrom kematian bayi secara tiba-tiba. Selepas kematiannya, anak kembar dilahirkan pada tahun 2004. Dan pada tahun 2006, kembar tiga dilahirkan oleh Elon Musk dan Justin Musk. Justin Musk terkenal dengan novel fantasi di mana yang pertama adalah BloodAngel yang ditulisnya semasa menghadiri Queen's University. Novel ini mendapat tinjauan yang luar biasa. Dia juga menulis dua buku lagi dan menyumbang banyak cerita. Pasangan ini bercerai satu sama lain pada tahun 2008 dan kisah pasangan mereka berakhir.

Talulah Riley, Isteri ke-2 Elon Musk:

Talulah Riley adalah model dan pelakon Inggeris dan isteri kedua Elon Musk.

:arrow_right: Pengenalan:

Talulah Jane Riley-Milbum, model dan pelakon Inggeris yang terkenal telah muncul dalam banyak filem. Namun, mengingati Talulah Riley sama seperti isteri Elon Musk sangat tidak adil kepada pelakon berbakat yang tidak hanya muncul dalam filem tetapi juga telah memainkan banyak panggung dan muncul di televisyen juga. Dia adalah isteri kedua Elon Musk.

:arrow_right: Kehidupan Awal:

Talulah Riley dilahirkan di England pada 26 September 1985. Nama ibu bapanya adalah Una Riley dan Doug Milburn. Dia membesar Hemel Hempstead di Hertfordshire, England. Dia tergolong dalam keluarga yang dihormati. Ayahnya adalah penulis skrip dan telah menulis beberapa skrip terkenal. Ayahnya telah menulis banyak skrip terkenal seperti saksi senyap, suspek utama, dan The Bill. Ayahnya juga merupakan ketua Pasukan Keselamatan Negara. Ibu Talulah Riley juga pakar dalam bidangnya dan menjalankan dua syarikat seperti firma keselamatan dan syarikat PR. Riley dibesarkan di England. Dia bersekolah di Haberdashers 'Aske's School dan Berkhamsted School. Dia juga menghadiri Cheltenham Ladies College. Dia mendapat kemasukan ke Open University.

:arrow_right: Kerjaya:

Riley baru berusia 18 tahun ketika memulakan karier layarnya pada tahun 2003. Dia pertama kali memainkan peranan kecil di Poirot. Dia juga berperanan dalam beberapa episod siri TV 'Five babi kecil'. Pada tahun 2005, dia dilakonkan dalam 'Pride and prejudice' di mana dia memainkan peranan sebagai Mary Bennet yang merupakan salah seorang saudari protagonis. Peranannya dalam penyesuaian ini bukanlah peran utama tetapi penampilannya menarik perhatian para pembuat filem dan setelah itu, dia tidak menoleh ke belakang. Setelah rasa bangga dan berprasangka , banyak peranan menghalangnya. Selepas itu dalam beberapa filem, dia memainkan peranan kecil seperti 'Marple', 'Friends forever' dan 'Phoo Action. Dia juga memainkan peranan penting dalam siri 'Hampir terkenal' di mana dia melakonkan watak Lila Reed. Dia memainkan peranan penting dalam semua episod siri ini. Dia melakonkan watak Miss Evangelista dalam rancangan 'Doctor Who' pada tahun 2008. Dia juga merupakan pelakon utama dalam filem pendek 'The Summer House' pada tahun 2009. Filem pendek ini sangat berjaya dan menarik perhatian penonton. Pada tahun 2010, dia berperanan dalam 'inception' yang merupakan filem blockbuster. Dia tidak hanya bekerja dengan pelakon hebat tetapi juga berkongsi layar dengan Leonardo Di Caprio.

:arrow_right: Kehidupan peribadi:

Kehidupan peribadi Riley mempunyai banyak kontroversi. Dia berkahwin dengan ahli perniagaan terkenal, Elon Musk. Pasangan ini bertemu satu sama lain di London West Ends Club pada tahun 2008. Setelah beberapa lama, perkara menjadi serius antara mereka berdua dan mereka berkahwin pada tahun 2010. Setelah dua tahun berkahwin, keadaan menjadi terganggu dan Elon Musk mengemukakan tuntutan untuk perceraian pada tahun 2012 dan mereka bercerai. Setelah setahun, mereka berkahwin semula. Namun, kali ini hubungan mereka tidak bertahan lama. Pada tahun 2014, Elon Musk menuntut perceraian sekali lagi. Setelah beberapa bulan kemudian, Elon kasturi menarik balik saman itu. Tetapi setelah dua tahun, Riley mengemukakan tuntutan untuk perceraian terhadap Elon Musk dan perceraian itu berlaku pada Oktober 2016.

:arrow_right: Pencapaian:

Riley dicalonkan beberapa kali untuk anugerah Antarabangsa. Ia merangkumi Anugerah Screen Actor Guild dan Phoenix Film Critics Society Awards. Pada tahun 2015, dia dicalonkan untuk Audience Award di Edinburgh International Film Festival.

:arrow_right: Nama Filem:

Riley telah memainkan peranan penting dalam banyak filem. Nama filem yang ditayangkan adalah seperti berikut:

 • Kesombongan dan prasangka.
 • St Trinian's
 • Kawan selamanya.
 • Wilder.
 • Bot yang Bergegar.
 • Rumah Musim Panas.

Legenda Emas Fritton.

 • Permulaan.
 • Cinta dan Ketidakpercayaan.
 • Dilema.
 • Dendam Kereta Elektrik.
 • Simpulan.
 • Katak Putih.
 • Penularan.
 • Tanggungan.
 • Di Dunia.
 • Thor: Dunia Gelap.
 • Kerang Skotlandia.
 • Filem Pendidikan Buruk.
 • Tenggelam.
 • Saksi Terakhir.
 • Tumpahan darah.

:arrow_right: Kerja Televisyen:

Karya televisyen Talulah Riley adalah seperti berikut;

 • Poirot.
 • Marple.
 • Hampir terkenal.
 • Tindakan Phoo.
 • Doktor Siapa.
 • Faktor Gemma.
 • Dunia Barat.

Ringkasan:

Talulah Riley dilahirkan di England dan dibesarkan di England adalah pelakon dan model Inggeris yang terkenal. Ayahnya adalah penulis skrip dan telah menulis banyak skrip. Dia tergolong dalam keluarga yang dihormati. Dia mendapat pendidikan awal di England dan kemudian dia memainkan peranan kecil di layar pertamanya hanya pada usia 18 tahun pada tahun 2003. Dia memainkan banyak peranan kecil tetapi setelah berperanan dalam kebanggaan dan prasangka, dia menarik perhatian penonton. Selepas itu, dia juga memainkan peranan utama. Dia juga berkongsi layar dengan pelakon terkenal Leonardo Di Caprio. Dia juga berperanan dalam filem blockbuster 'Inception. Pada tahun 2010 dia berkahwin dengan ahli perniagaan yang berjaya Elon Musk. Tetapi setelah dua tahun perkahwinan mereka, Elon Musk menceraikannya. Setelah setahun mereka berdamai dan mereka berkahwin lagi. Tetapi pada tahun 2014, perkara antara kedua-duanya terganggu lagi dan Elon Musk menggugat Perceraian sekali lagi. Saman itu kemudian ditarik oleh Elon Musk tetapi pada tahun 2016, Talulah RILEY SUED UNTUK Perceraian dan mereka bercerai. Talulah Riley mempunyai banyak pencapaian dalam hidup dan juga beberapa kali dinobatkan untuk anugerah Antarabangsa.

Soalan Lazim:

1: Berapa banyak isteri yang mempunyai Elon Musk?

Elon Musk telah berkahwin dua kali. Isteri pertamanya adalah Justine Wilson , seorang pengarang dari Kanada. Daripadanya, dia mempunyai lima anak dan satu anak meninggal semasa kecilnya. Mereka bercerai pada tahun 2008. Elon musk berkahwin lagi dengan Pelakon dan Model Inggeris terkenal Talulah Riley pada tahun 2010 tetapi mereka bercerai pada tahun 2012 dan setelah satu tahun, mereka berkahwin semula dan pada tahun 2016 mereka bercerai untuk kali kedua.

2: Adakah Elon Musk masih berkahwin?

Elon Musk berkahwin Dua kali dalam hidupnya dan bercerai tiga kali. Kini sehari, Elon Musk berpacaran dengan seorang Musician Grimes dan mereka juga mempunyai bayi bersama.

3: Kereta apa yang dipandu Elon Musk sekarang?

Elon Musk memandu Tesla Model S atau Tesla Model X. Dia juga memandu trak Tesla Cyber ​​miliknya.

4: Adakah Elon Musk menggunakan media sosial?

Ya, Elon Musk menggunakan media sosial. Baru-baru ini dia mengumumkan sokongannya untuk 'signal' aplikasi pemesejan. Dia memotivasi orang untuk menggunakan aplikasi isyarat untuk privasi chat.

5: Siapa Bapa Elon Musk?

Nama bapa Elon Musk ialah Errol Musk . Dia adalah jurutera elektromekanik yang dilahirkan di Afrika Selatan.

6: Siapakah Justine Wilson?

Justine Wilson adalah pengarang Kanada dan merupakan isteri pertama jutawan terkenal Elon Musk. Dia mempunyai lima orang anak.

7: Apa nama Novel Justine Wilson?

Justine Wilson adalah Pengarang Kanada yang terkenal dan isteri pertama Elon Musk. Dia terkenal dengan novel fantasi seperti BloodAngel, tidak diundang, dan Lord of Bones.

8: Di mana Elon Musk dan Justine Wilson bertemu?

Justine Wilson dan Elon Musk bertemu di Queen's University. Mereka berkahwin pada tahun 2000 dan setelah perkara itu mengganggu antara kedua pasangan itu, mereka bercerai pada tahun 2008.

9: Apa itu Elon Musk IQ?

IQ Elon Musk dianggarkan 155 tetapi jumlah yang tepat tidak diketahui.

10: Siapakah jodoh Elon Musk?

Elon musk berpacaran dengan pemuzik, Grimes. Dia berusia 32 tahun dan baru-baru ini diuji positif untuk Covid-19.

11: Siapa isteri Kedua Elon Musk?

Talulah Riley adalah isteri kedua Elon Musk. Dia adalah pelakon dan model Inggeris. Dia berkahwin dengan Elon Musk pada tahun 2010 dan bercerai pada 2016.

12: Berapa nilai Talulah Riley?

Nilai bersih Talulah Riley adalah sekitar $ 25 Juta. Nilai bersih utamanya berasal dari perceraian.

Kesimpulan:

Elon Reeve Musk adalah ahli perniagaan Amerika, pereka industri, jurutera, dan usahawan. Dia sekarang adalah antara orang terkaya di dunia. Justin Wilson adalah isteri pertama Elon Musk dan dia adalah penulis Kanada. Justine Wilson terkenal dengan novel fantasinya yang berjudul 'BloodAngel'. Justine Wilson dan Elon Musk mempunyai enam anak, Nevada Alexander Musk, Griffin Musk, Xavier Musk, Kai Musk, Saxon Musk, dan Damian Musk. Nevada adalah anak pertama mereka dan dia mati kerana sindrom kematian bayi pada usia 10 minggu. Talulah Riley adalah isteri kedua Elon Musk dan dia adalah Pelakon Inggeris. Dia dilahirkan di England. Riley dicalonkan beberapa kali untuk anugerah Antarabangsa. Mereka bercerai setelah 2 tahun berkahwin dan berkahwin semula, tetapi berpisah lagi pada tahun 2016.

Artikel berkaitan:

1 Suka