Panel Solar Elk Musk Tesla akan digunakan hanya dengan bateri simpanan Tesla. Perkhidmatan panel solar Elon Musk Tesla berharga dari $ 8,200 hingga $ 32,800 bergantung pada ukuran sistem suria.

Panel Suria Elon Musk Tesla

:eight_pointed_black_star: SolarCity Corporation - Panel Solar Elk Musk Tesla

SolarCity Corporation diperdagangkan pada organisasi pasar terbuka yang menetap di Fremont, California, yang menjual dan memperkenalkan sistem penjanaan tenaga suria seperti barang dan perkhidmatan lain yang berkaitan dengan pelanggan swasta, perniagaan , dan industri.

Pada 4 Julai 2006, organisasi ini ditubuhkan oleh Peter dan Lyndon Rive, sepupu Ketua Tesla, Inc. Elon Musk. Tesla memperoleh SolarCity pada tahun 2016, dengan perbelanjaan sekitar $ 2.6 bilion, dan mengubah perniagaan solarnya menjadi Tesla Energy.

SolarCity bersungguh-sungguh berpusat pada penawaran sistem sewa dari rumah ke rumah. Pelanggan tidak akan membayar perbelanjaan awal tetapi bersetuju untuk membeli kuasa yang dihasilkan oleh panel-panel tersebut dari organisasi untuk waktu yang sangat lama.

Rencana tindakan itu berubah menjadi arus perdana di AS dan menjadikan organisasi itu sebagai pemasang suria kediaman paling penting, namun memberikan SolarCity lebih dari $ 1.5 bilion di bawah air ketika memperolehnya pada tahun 2016 dan ditegur oleh penyokong pengguna dan pengawal kerajaan .

Sebelum pemerolehan oleh Tesla, kedua-dua organisasi mempunyai hubungan yang baik. SolarCity menawarkan pengecasan percuma kepada pemilik Tesla Roadster di stesen pengecasannya. SolarCity mendapat salah satu pemasang utama bateri tenaga rumah Tesla's Powerwall, dan Elon Musk membantu sebagai pengarah SolarCity.

:eight_pointed_black_star: Spesifikasi Panel Suria Elon Musk Tesla

Pada Februari 2021, ini adalah maklumat yang diedarkan untuk Solar Roof:

:white_square_button: Unsur Spesifikasi :small_red_triangle_down:
Jaminan jubin : 25 tahun
Kuasa penyongsang : 3.8kW / 7.6kW
Jaminan kuasa: 25 tahun
Kedudukan salam : ANSI FM 4473 Kelas 3
Padang bumbung : 2:12 hingga 20:12
Penyongsang : Kecekapan 97.5%
Jaminan luluhawa : 25 tahun
Peringkat angin : ASTM D3161 Kelas F
Peringkat kebakaran: Kelas A (penilaian tertinggi)
Dimensi penyongsang : 26 "x 16" x 6 "
Waranti penyongsang : 12.5 tahun

Kontrak ini juga merangkumi kerja. Inverter yang digambarkan adalah penyongsang fokus seperti yang ditawarkan oleh SolarEdge dan SMA. Panjang jaminannya adalah seperti penyongsang fokus, sebahagian besar jangka masa jaminan jangka panjang yang ditawarkan dengan pengubah mikro Enphase (pelopor pasaran semasa untuk penyongsang mikro).

:eight_pointed_black_star: Prospek perniagaan Elon Musk Tesla Solar Panels

Tinjauan untuk Panel Suria Elon Musk Tesla

Pakar industri dan penonton Tesla menggunakan jumlah yang lebih sedikit untuk tuntutan tenaga Musk, mengatakan bos Tesla cenderung hiperbola dan memperindah. "Saya akan mengambil semua tuntutan Elon dengan sebutir garam, atau metrik tan," kata pakar nilai Morningstar David Whiston. " Tenaga mungkin masih menjadi sebahagian kecil Tesla untuk beberapa ketika dengan alasan bahawa terdapat banyak pembangunan untuk masuk dengan kenderaan baru dan AV tidak mempersoalkan ada jangka panjang landasan pembangunan yang layak untuk solar," kata Whiston, bagaimanapun, tambahnya, "Sama seperti banyak perkara dalam menyumbang, ini adalah kisah pertunjukan saya."

Penyiasat meliputi pengukur kawasan solar bumbung. Ia boleh berkembang dari meter rendah 10% setiap tahun hingga setinggi 20%, kerana pameran organisasi utama, seperti Sunrun, SunPower, dan Vivint Solar. " Tesla dalam beberapa tahun kebelakangan ini benar-benar mengambil bola dari sana, terlepas dari jenama yang jelas. Perniagaan solar merosot secara drastik, ”kata pemeriksa JMP Securities, Joe Osha, yang meliputi Sunrun dan Tesla.

"Solar adalah item yang merupakan tolakan, bukan kekuatan; ia dijual, bukan dibeli, ”kata Karp. "Anda tidak boleh hanya menjentikkan jari dan mempunyai saluran tawaran semalam yang membolehkan anda menjadi 20% hingga 30% pengembangan. Sukar untuk membuat pembangunan yang sensitif di ruang ini . " Dia menambah: "Kenderaan Tesla menyerupai pek Chanel. Atap suria adalah kekuatan keseluruhan item yang bersaing dengan kos. Banyak orang tidak memikirkan panel mana yang berada di atas bumbung mereka. Apa perbezaannya? Saya tidak tahu perintis yang memikat dapat membantu menjual barang tersebut.

"Mungkin mereka dapat memperbaikinya, namun sejauh ini mereka tidak menunjukkannya, dan itu hanyalah banyak eksekutif dan pertimbangan. Sunrun telah menendang pantat mereka. " Penganalisis mengatakan bahawa pilihan Tesla untuk mengabaikan perniagaan solar menjadikan jalan untuk kembali ke situasi No. 1 di solar lebih menyusahkan.

"Tesla tidak memberikan sumbangan dan menjelaskan kepada semua orang bahawa ia hanya akan menjana pendapatan. dan tidak digunakan sebagai ruang pengembangan , ”kata Karp. "Saya tidak akan benar-benar menekankan atas mereka menjadi pesaing dalam ruang yang pada bila-bila dalam masa terdekat masa depan ," kata Karp, merujuk kepada organisasi seperti SunRun dan Vivint.

Tesla juga telah dikejutkan oleh laporan mengenai pertolongan tidak berdaya dalam apa pun. Namun, pakar isu menekankan ujian lain kerana ia berusaha untuk meningkatkan perjanjian simpanan tenaga solar dan tenaga . "Anda mendengar kisah mengejutkan mengenai sifat pengalaman pelanggan. Solar benar-benar menyedihkan pelanggan, ”kata Osha.

Karp mengatakan bahawa banyak pelanggan mungkin merasakan mereka mendapat pertolongan yang lebih tinggi untuk mengecewakan pertolongan dengan Tesla kerana perubahan yang dilakukan setelah mendapatkan SolarCity, yang membatasi penjagaan pelanggan. Sunrun mempunyai asas penjagaan pelanggan yang lebih kukuh kerana solar adalah perniagaan utamanya.

Tenaga suria 43 MW Tesla pada yang kedua dari suku terakhir 2019 adalah peningkatan untuk solar 29 MW pada suku berikutnya. Namun, ia tetap jauh lebih rendah daripada kesepakatan 93 MW pada Q3 2018 dan bahkan hampir mendekati lebih dari 200 MW yang diperkenalkan oleh bahagian suria (pernah SolarCity ) pada suku tunggal pada tahapnya.

Tesla mengatakan pada Q3 bahawa pengaturan solar meningkat hampir separuh berbanding suku tahun lalu, dan organisasi simpanan tenaga, yang menggabungkan Powerwalls dan Powerpacks, dikembangkan sebanyak 15% ke paras tertinggi yang tidak dapat dibandingkan 477 MWh. Organisasi ini menyinggung "pelancaran semula" perniagaan solarnya tahun ini, dengan interaksi yang lebih baik dan objektif permintaan cepat untuk memperkenalkan jadual waktu, termasuk langkah-langkah yang kurang membebankan di 350 kawasan bandar.

:eight_pointed_black_star: Ketersediaan Panel Suria Elon Musk Tesla

Ketersediaan Panel Suria Elon Musk Tesla

Walaupun jaminan Solar Roof hebat, kebenaran meletakkan barang tersebut untuk pasaran telah menjadi ujian bagi Tesla. Pada bulan Jun 2020, Tesla mula menolak permintaan dan mengembalikan kedai pelanggan, kadang-kadang tiga tahun setelah pelanggan meletakkan kedai $ 1,000. Tesla menghantar pemberitahuan kepada pelanggan tertentu bahawa mereka tidak berada di wilayah pentadbiran mereka:

Cara pemberitahuan ini disampaikan, sekarang dan lagi, lama setelah kedai pelanggan diambil, menunjukkan betapa menyusahkan Tesla untuk meningkatkan perniagaan solar mereka sejak mengambil alih dari SolarCity. Walaupun beberapa pendirian telah berlaku, organisasi masih dibatasi. Penciptaan mula berkembang di kilang pembuatan Buffalo , walaupun wabak ini telah menghalangnya. Seperti yang ditunjukkan oleh Buffalo News, rancangan atap solar di Buffalo mencapai 4 megawatt setiap minggu sehingga kilang pembuatan terpaksa berhenti kerana wabak tersebut .

:eight_pointed_black_star: Kos Panel Suria Elon Musk Tesla

Panel solar Tesla berharga dari $ 8,200 hingga $ 32,800, sebelum motivasi, bergantung pada ukuran rangka yang terbaik untuk kediaman anda.

Saiz sistem kWh dihasilkan Bilangan panel solar Kos sebelum insentif
4.08 kW 10-15 kWh / hari 12 $ 8,200
8.16 kW 20-30 kWh / hari 24 $ 16,400
12.24 kW 31-44 kWj / hari 36 $ 24,600
16.32 kW 41-59 kWh / hari 48 $ 32,800

Dengan kelas kerumitan baru yang dijelaskan di atas, agak sukar untuk mengukur perbelanjaan Tesla Solar Roof sepenuhnya. Perubahan perbelanjaan pada asasnya bergantung pada sama ada bumbung anda "asas" atau "kompleks" dan bergantung pada luas bumbung anda. Tolok Tesla menambah rancangan mesin yang sekiranya anda memperkenalkan rangka kerja pada yang terdedah, atas bumbung sedikit, kos adalah benar-benar sama dengan atas bumbung lain hitam-top penubuhan selain daripada panel solar. Walaupun begitu, apabila anda menambah ukuran atau kemungkinan kerumitan di atas bumbung anda, jumlah ini dengan cepat meningkat.

Untuk kerangka 8.2 kilowatt (kW) di California utara, Tesla menilai bahawa bumbung solar akan berharga $ 48,460 sebelum motivator jika anda mempunyai bumbung 2,000 kaki persegi yang tidak dapat diramalkan secara sementara. Walaupun begitu, sekiranya anda mengemas kini bumbung anda untuk dianggap " kompleks ", harganya meningkat menjadi $ 54,940, dan jika atap anda yang tidak dapat diramalkan secara sementara adalah 2.500 kaki persegi dan bukannya 2.000 kaki persegi, nilainya turun menjadi $ 56.460. Anda dapat melihat lebih jauh anggaran ini dalam korelasi kami mengenai perbelanjaan atap solar berbanding panel standard.

:eight_pointed_black_star: Pinjaman Panel Suria Elon Musk Tesla

Pinjaman solar Tesla berfungsi seperti pinjaman solar purata lain. Anda memohon sebilangan kredit dengan Tesla dan membuat ansuran pinjaman bulan ke bulan kepada mereka dalam jangka masa yang telah ditentukan. Dengan pinjaman Tesla, anda adalah pemilik sistem ini , jadi anda mendapat kelebihan pengurangan cukai solar dan dorongan solar lain, sebagai SREC.

:white_square_button: Berikut sistem jadual ansuran bulanan yang dinilai dan dianggarkan untuk pelbagai kerangka solar Tesla:

Saiz sistem Bayaran pendahuluan Bayaran bulanan
4.08 kW $ 1,870 $ 147 / bulan
8.16 kW $ 2,690 $ 212 / bulan
12.24 kW $ 3,510 $ 277 / bulan
16.32 kW $ 4,980 $ 392 / bulan

:small_red_triangle_down: Kredit solar Tesla mempunyai jangka masa 10 tahun dan APR 0,99%.

Faktor lain yang mempengaruhi keuntungan dari usaha Tesla Solar Roof anda bergantung pada kecekapan solar shingles. Tesla belum menyampaikan maklumat mengenai kemampuan sirapnya, namun EnergySage mengukur bahawa jenama suria suria biasa berkisar antara 14 hingga 18 peratus keberkesanannya, walaupun kebanyakan panel solar adalah 22 hingga 23 peratus produktif.

Dalam industri di mana satu lagi rekod keberkesanan panel suria dinyatakan secara konsisten, dan perbelanjaan solar biasanya dilampirkan pada seberapa baik panel solar menghasilkan tenaga, bilangan asli mengenai apa yang dapat dicapai oleh sirap kaca ini sangat mendesak untuk memahami sebenarnya atap panel solar perbelanjaan selepas beberapa waktu.

:eight_pointed_black_star: Berapa besar Tesla Energy boleh menjadi

Tesla Energy membekalkan tenaga ke rumah, organisasi, dan utiliti dengan menjual sistem suria, bahan solar, dan pek bateri yang disebut Powerwall , Powerpack, dan Megapack. Pada tahun 2018, Tesla memperkenalkan had kapasiti lebih dari 1 GWh di seluruh planet ini.

Pada tahun ini organisasi bermaksud dua kali ganda kemampuan itu kepada 2 GWh. "Saya rasa sebagian besar tidak adanya pemahaman atau penghargaan atas pengembangan Tesla Energy, " kata Musk dalam panggilan keuntungan baru. "Dalam kesimpulan, saya menjangkakan bahawa Tesla Energy semestinya mempunyai ukuran yang sangat mirip atau umumnya sama dengan kawasan atau perniagaan kenderaan Tesla."

Gene Munster, penganjur dan rakan pengawas di Loup Ventures, mengatakan penyokong kewangan harus melihat Tesla Energy lebih sebagai fleksibiliti ke kedai kereta. "Tenaga sekarang adalah 10% dari pendapatan, dan kebanyakan penyokong kewangan menerima perniagaan tenaga akan kekal 10% dari pendapatan" untuk tahun-tahun yang akan datang, katanya. Jangka panjang, Munster berpendapat bahawa tenaga akan bertahan 20% hingga 25% dari perniagaan umum Tesla, secara meluas "di bawah sasaran 50% Musk."

Andaikan Tesla memerlukan tenaga untuk menjadi segmen gabungan perniagaannya yang lebih luas. Dalam kes itu, mereka perlu mengarahkan perhatian mereka pada pengembangan teknologi dan meningkatkan kewajaran, kata Vivek Wadhwa, orang yang dikenali dan pendidik di Carnegie Mellon University Engineering .

"Kebenaran dari masalah ini adalah bahawa pengenalan Tesla ke panel solar dan kapasiti telah menjadi bencana hingga saat ini," katanya. "Mereka tidak memenuhi andaian yang mereka tetapkan, dan biaya pendahuluan mereka terlalu tinggi." Sejauh penilaian dan inovasi, Wadhwa mengharapkan perniagaan tenaga Tesla mengikuti selekoh transformatif seperti kisah automatik.

Tesla perlu mengalahkan banyak kekecewaan mekanikal dan menghargai rintangan untuk menjadi tempat hari ini dengan EV. "Pada saat mereka memperbaiki sesuatu, mereka mengganggu keseluruhan perniagaan," kata Wadhwa. Craig Irwin, pemeriksa dengan Roth Capital Partners, yang mempunyai penilaian jual di Tesla , menyampaikan kebimbangan yang setara dengan penilaian bateri, yang menurutnya akan sangat mempengaruhi ukuran perniagaan tenaga.

"Kos bateri Tesla hari ini pada tahap sel adalah sekitar $ 200 / kWh, dan ketika mereka membina projek tenaga mereka, ia agak lebih tinggi daripada itu," katanya.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Sekiranya anda menunggu Bumbung Suria Tesla?

Inovasi panel solar standard biasanya dinilai bergantung pada persembahan, kekuatan, dan jaminannya. Bagaimanapun, ketiadaan Tesla yang tidak jelas menjadikannya sukar untuk dibandingkan dengan panel solar konvensional. Empat tahun selepas pengiriman bumbung suria Tesla yang mendasari, organisasi itu belum mengetahui kecekapan sirap, dan pelanggan masih mengalami kelewatan yang ketara dan kenaikan kos kejutan.

:two: Adakah panel solar Tesla terbaik?

Sekiranya anda peminat Tesla, panel solar Tesla adalah keputusan yang bagus dan sudah pasti dapat diperkenalkan dengan bateri rumah Tesla Powerwall untuk rumah yang tidak habis-habisnya. Namun, panel solar Tesla bukanlah pilihan yang ideal di pasaran sejauh produktiviti panel.

:three: Mengapa Tesla solar begitu murah?

Langkah permintaan sederhana Tesla adalah salah satu sebab mereka mempunyai kos yang rendah. Dengan menawarkan empat ukuran kerangka standard dan mempunyai keseluruhan interaksi di web, mereka telah menghapus syarat bagi pembantu penjualan untuk menentukan penentuan dan data sebenar dengan pemegang harta tanah.

:four: Adakah Tesla dibesar-besarkan?

Penyokong kewangan kenderaan kenderaan elektrik terkenal Tesla TSLA + 0.1% harus perhatikan: Stoknya dinilai terlalu tinggi. Juga tidak mudah, agak mahal.

:five: Adakah Tesla menawarkan panel solar percuma?

Tesla mula menawarkan Powerwalls percuma kepada individu yang mendapat kenaikan kos yang besar untuk projek-projek bumbung solar yang pada ketika itu berdasarkan perjanjian. Bulan lalu, kami mendedahkan bahawa Tesla secara radikal memperluas kos jubin atap suria sebanyak separuh bergantung pada "faktor kerumitan" baru yang sangat bertentangan.

:closed_book: Kesimpulannya

Panel Solar Elk Musk Tesla adalah keputusan yang baik dan boleh dipasang dengan mudah dengan bateri rumah Tesla Powerwall untuk rumah yang lestari. Mereka mempunyai interaksi meminta sederhana, dan mereka menawarkan panel solar berkualiti tinggi dengan kos yang sangat rendah. Semua yang dapat kita katakan adalah bahawa jika nampaknya tepat, kemungkinan itu benar. Solar Review mengesyorkan jenama ini jika anda memutuskan untuk mencari panel solar bergantung pada kecekapan. Kos pemasang berdekatan pastinya lebih tinggi daripada kos Tesla. Walau bagaimanapun, perbelanjaan itu merangkumi nilai hubungan pelanggan yang luas, dan bagi kita, itu sangat berharga.

artikel berkaitan

1. Buku Audio Biografi Elon Musk 2. Penggantian Rambut Elon Musk 3. Cryptocurrency Elon Musk