Skrin adalah wajah teknologi moden yang boleh didapati di mana-mana sahaja. Dari skrin televisyen hingga jam pintar, mesin rumah tangga panel sentuh hingga skrin paparan peralatan perubatan memainkan peranan penting dalam menjadikan hidup anda lebih lancar dan selesa. Untuk membincangkan paparan jika domain kerja anda juga bergantung pada skrin untuk kecekapannya, ikuti kami untuk mengetahui mengenai penyelesaian pelindung EMI yang revolusioner di Arizona, Amerika Syarikat.

Apa itu EMI?

EMI bermaksud Interferensi Elektromagnetik yang berlaku apabila isyarat (gelombang elektromagnetik) dari satu sumber mengganggu isyarat sumber lain. Gangguan ini di antara alat elektronik boleh menyebabkan kerosakan pada peranti ini, menjadikannya kurang cekap atau kegagalan sepenuhnya juga boleh berlaku. EMI boleh menjadi semula jadi atau buatan lelaki. Dari pencahayaan hingga cahaya matahari, kenderaan berat yang bergerak di jalan ke telefon bimbit anda, gangguan EMI dapat dialami di mana sahaja. Untuk melindungi peranti elektronik anda dari gelombang yang tidak dapat dielakkan ini, pelindung EMI adalah penting.

Mengapa pelindung EMI diperlukan?

Seperti yang dikatakan sebelumnya untuk mengelakkan turun naik dan kerosakan pada alat elektronik anda, pelindung EMI adalah suatu keharusan. Teknologi pelindung ini melindungi EMI LCD kita daripada menangkap isyarat yang salah (juga disebut sebagai bunyi bising). Pelindung EMI meningkatkan prestasi pelbagai peranti elektronik dengan mengurangkan bunyi dan menangkap isyarat yang lebih tepat. Ini dapat bermanfaat dalam berbagai bidang pekerjaan seperti meningkatkan kemudahan wifi di syarikat IT, memastikan ketepatan hasil layar MRI dalam industri perubatan, keselamatan data yang tersimpan di dunia teknologi, dan banyak lagi. Memilih penyelesaian pelindung AZ EMI dapat membantu anda melindungi peranti anda daripada menangkap isyarat yang salah serta mengamankan data sensitif anda.

Bagaimana pelindung EMI Dilakukan?

Pelindung EMI boleh dilakukan dengan salah satu daripada tiga logam berikut:

Tembaga: Tembaga adalah salah satu logam terbaik untuk digunakan untuk melindungi EMI. Logam ini dapat berfungsi dengan baik dengan isyarat magnetik dan elektrik. Ini sering digunakan dalam peralatan yang paling sensitif seperti komputer, komputer riba, peralatan perubatan dan banyak lagi.

Aluminium: Aluminium adalah logam terbaik lain untuk mendapatkan pelindung EMI di AZ. Kerana sifat ringan, kekuatan, dan kekonduksian yang tinggi, ia berfungsi dengan baik sebagai bahan pelindung. Namun kadar pengoksidaan yang tinggi sering meletakkan logam ini kembali jika dibandingkan dengan bahan lain.

Keluli tahan karat: Keluli tahan karat adalah salah satu logam yang paling biasa digunakan untuk pelindung EMI LCD kerana ia lebih murah dan mudah didapati. Seperti namanya logam ini tahan terhadap kakisan dan berfungsi paling baik untuk isyarat frekuensi rendah.

Banyak jenis bahan lain boleh digunakan untuk pelindung EMI . Anda mesti mencari syarikat pelindung EMI terbaik di AZ untuk memastikan hasil canggih untuk peranti elektronik anda.