Pekerja,

Definisi Pekerja:

  1. Orang yang diupah atau dibayar, terutamanya di peringkat bukan eksekutif

  2. Orang yang bekerja sambilan atau sepenuh masa di bawah kontrak pekerjaan lisan atau bertulis yang eksplisit dan yang mengiktiraf hak dan tanggungjawab. Juga dipanggil pekerja.

Sinonim Pekerja

Migran, Flunky, Buruh biasa, Gadis bekerja, Hamba, Pekerja, Sementara pejabat, Penggajian, Peluang bebas, Pekerja sendiri, Junior, Breadwinner, Anggota kakitangan, Orang kanan, Pekerja sepenuh masa, Pekerja kilang, Pekerja, Pekerja kolar biru, Wanita Bekerja, Toiler, Mercenary, Anggota tenaga kerja, Menial, Pekerja, Sekunder, Tangan disewa, Moiler, Pekerja industri, Kasual, Underling, Bawahan, Sementara, Kaku, Pekerja, Pekerja, Pencen, Girl Friday, Understrapper, Worker, Worker, Free-lancer, Inferior, Wage slave, Hired man, Casual Worker, Roustabout, Uper earner, Workgirl, Day burger, Workhand, Proletarian, Hand, Helper, Jobber, Man Friday, Navvy, Assistant, Pekerja bergaji , Pekerja Wag, Myrmidon

Bagaimana menggunakan Pekerja dalam ayat?

  1. Sekiranya anda dapat mempunyai rakan sekerja yang baik, akan lebih mudah untuk menumpukan perhatian pada tugas anda.
  2. Apabila anda mempunyai banyak pekerja hebat di sekitar anda, anda tahu bahawa ia tidak selalu ada di bahu anda.
  3. Secara umum, tidak ada struktur formal untuk perwakilan pekerja di peringkat dewan.
  4. Saya bekerja di sebuah bank terkenal, jadi saya mesti berpakaian dengan baik setiap hari dan sentiasa berusaha yang terbaik.

Makna Definisi Pekerja & Pekerja

Pekerja ,

Makna Pekerja:

  1. Seseorang yang dibayar oleh pekerja dan orang lain, syarikat, organisasi, dll. Untuk melaksanakan kerja atau perkhidmatan.

  2. Definisi ringkas Pekerja adalah: Pekerja adalah orang yang bekerja dengan majikan di bawah perjanjian perkhidmatan atau perantisan (bertulis, lisan atau radiasi). Biasanya, seseorang juga ditakrifkan sebagai rakan sekerja anda.

  3. Definisi ringkas Pekerja adalah: Sebilangan orang mula bekerja secara aktif sepenuh masa

Makna Pekerja

  1. Seseorang yang bekerja dengan gaji atau gaji, terutamanya di peringkat bukan eksekutif

Sinonim Pekerja

pekerja, plug, craftsperson, bantuan, attendant, pengendali, wakil, pekerja tetap, upah, gaji-sumber pendapatan, kolar merah jambu , penolong, jurujual, meja joki , hamba, orang syarikat, bantuan jualan, pelatih, hamba, kolar biru, domestik, cog