Eurobond,

Definisi Eurobond:

 1. Penerbitan Eurobond biasanya ditangani oleh sindiket institusi kewangan antarabangsa bagi pihak peminjam, salah satunya mungkin menanggung obligasi, sehingga menjamin pembelian keseluruhan terbitan tersebut.

 2. Bon antarabangsa yang dikeluarkan di Eropah atau di tempat lain di luar negara dengan mata wang nilainya dinyatakan (biasanya AS atau Jepun).

 3. Eurobond adalah instrumen hutang yang dinyatakan dalam mata wang selain daripada mata wang asal negara atau pasaran di mana ia diterbitkan. Eurobond sering dikelompokkan bersama dengan mata wang di mana ia didenominasikan, seperti bon eurodollar atau Euro-yen. Oleh kerana Eurobond dikeluarkan dalam mata wang luaran, mereka sering disebut bon luaran. Eurobond adalah penting kerana ia membantu organisasi mengumpulkan modal sambil mempunyai fleksibiliti untuk menerbitkannya dalam mata wang lain.

 4. Sebarang bon korporat atau kerajaan yang dikeluarkan di luar pesisir (biasanya di Luxembourg atau Antillen Belanda) di luar peraturan negara penerbit dan dinyatakan dalam mata wang selain daripada negara penerbit. Biasanya dikeluarkan dalam bentuk pembawa oleh institusi bukan Eropah untuk dijual di Eropah, Eurobond biasanya mempunyai kematangan akhir yang tetap (selalunya 10 hingga 15 tahun) tetapi ada yang kekal. Mereka tidak dapat diperdagangkan di AS, dan dibersihkan dan diselesaikan melalui Euroclear dan CEDEL, dua rumah penjelasan milik bank-bank Eropah. Juga dipanggil bon global.

Bagaimana menggunakan Eurobond dalam ayat?

 1. Bulgaria menerbitkan Eurobond dengan nilai muka 835.5 juta euro dan $ 513 juta.
 2. Ini adalah eurobond, yang bermaksud ia berlaku di luar negara dan sangat menarik untuk melihat bagaimana ia berfungsi di luar negara.
 3. Eurobond adalah tambahan yang bagus untuk portfolio kami kerana kami mahukan kepelbagaian sehingga pergi ke luar negara kita nampaknya bijak.
 4. Syarikat itu mempunyai sejumlah Eurobond. Walaupun kadar pulangan melebihi apa sahaja secara nasional, ia mempunyai risiko yang lebih besar sejak ia diadakan di luar negara.
 5. Eurobond hanya merujuk kepada fakta bahawa bon itu dikeluarkan di luar sempadan negara asal mata wang; itu tidak bermaksud bon itu dikeluarkan di Eropah.
 6. Eurobond adalah instrumen hutang yang dinyatakan dalam mata wang selain daripada mata wang asal negara atau pasaran di mana ia diterbitkan.
 7. Eurobond adalah penting kerana ia membantu organisasi mengumpulkan modal sambil mempunyai fleksibiliti untuk menerbitkannya dalam mata wang lain.

Makna Eurobond & Definisi Eurobond

Eurobond ,

Apakah Definisi Eurobond?

 1. Makna Eurobond: Eurobond adalah instrumen hutang yang didenominasikan dalam mata wang selain mata wang tempatan negara atau pasaran di mana ia diterbitkan. Eurobond biasanya dikelompokkan mengikut mata wang, seperti Eurodollar atau Eurobond. Oleh kerana Eurobonds dikeluarkan dalam mata wang asing, mereka sering disebut bon asing. Eurobond penting kerana mereka membantu organisasi mengumpulkan modal dengan membolehkannya dikeluarkan dalam mata wang lain.

  • Eurobond adalah instrumen hutang yang dikeluarkan dalam mata wang lain selain mata wang tempatan negara atau pasaran di mana ia diterbitkan.
  • Eurobond penting kerana mereka membantu organisasi mengumpulkan modal dengan membolehkannya dikeluarkan dalam mata wang lain.
  • Bon Eurobond hanya merujuk kepada hakikat bahawa bon tersebut dikeluarkan di luar sempadan negara asal, tidak bermaksud bon tersebut dikeluarkan di Eropah.

 2. Definisi Eurobond adalah: Bon antarabangsa yang dikeluarkan oleh syarikat di pasaran selain daripada pasaran rumahnya. Bon Eurobond boleh berbentuk pinjaman, bon atau bon pertukaran dan dalam mata wang apa pun.

Makna Eurobond

 1. Bon antarabangsa yang diterbitkan di tempat lain di Eropah atau di luar negara merujuk kepada mata wang (biasanya Amerika Syarikat atau Jepun).

Kalimat Eurobond

 1. Bulgaria menerbitkan Eurobond bernilai 8 835.5 juta dan dolar 513 juta.