Acara,

Definisi Acara:

  1. Ketibaan titik masa yang ketara. Dalam pengurusan projek, suatu peristiwa menandakan titik waktu tugas selesai. Lihat juga acara.

  2. Kejadian berlaku pada masa dan tempat yang dapat ditentukan, dengan atau tanpa penyertaan ejen manusia. Ini mungkin merupakan bahagian dari rantai kejadian sebagai kesan dari kejadian sebelumnya dan sebagai penyebab berlakunya kejadian.

  3. Perkara yang berlaku, terutama yang penting.

Sinonim Peristiwa

Kemalangan, Pencapaian, Tindakan, Tindakan, Pengembaraan, Perselingkuhan, Akibat buruk, Selepas, Bagaimanapun, Bagaimanapun, Bagaimanapun, Pertarungan, Hasil sampingan, Kes, Kemungkinan, Keadaan, Datanglah apa yang mungkin, Persaingan, Kesimpulan, Keadaan, Konjungtiva, Akibat, Akibatnya, Peraduan, Kontingensi, Akibat, Decathlon, Perbuatan, Keseronokan, Derivasi, Derivatif, Pembangunan, Distilasi, Double-header, Doubles, Effect, End, End result, Episode, Eventuality, Eventuation, Experience, Exploit, Fact, Feat, Fortuity , Nasib, Berempat, Buah, Permainan, Permainan peluang, Pergi, Berlangsung, Terjadi, Berlaku, Tuai, Dalam apa jua keadaan, Kejadian, Isu, Persimpangan, Landmark, Warisan, Hasil logik, Pertandingan, Perkara sebenarnya, Temui, Milepost, Tonggak Tahap, Kejadian, Kejadian, Offshoot, Keturunan, Hasil, Pertumbuhan, Terutama, Pentathlon, Fenomena, Main, Play-off, Precipitate, Product, Race, Reality, Regardless, Result, Resultant, Runoff, Sequel, Sequela, Sequence, Sequent, Perseorangan, Sukan, Perkara, Bertiga, Rawat, Giliran acara, Twosome, Upshot, Even t, Kejadian, Kejadian, Berlaku, Perkembangan, Fenomena, Hal, Situasi, Keadaan, Kes, Kontinjensi, Kemungkinan, Kemungkinan, Kemungkinan, Kebarangkalian

Bagaimana menggunakan Acara dalam ayat?

  1. Semalam, saya pergi ke acara Ski saudara-saudara saya untuk menghiburkannya dan menontonnya bermain ski, dengan harapan dia akan mendapat pingat emas.
  2. Kadang kala mempromosikan perniagaan anda di suatu acara akan menyampaikan mesej anda kepada khalayak yang jauh lebih luas sehingga biasanya menjangkau.
  3. Salah satu peristiwa politik utama pada akhir abad ke-20.
  4. Dengan menghadiri pertandingan bola sepak yang dijadualkan di stadium tempatan, seseorang boleh dikatakan mengambil bahagian dalam acara sukan.

Makna Peristiwa & Definisi Peristiwa

Acara ,

Bagaimana Mendefinisikan Acara?

Definisi peristiwa adalah: Acara yang mungkin atau tidak akan membawa malapetaka. Anda boleh melaporkan insiden liputan pelbagai perlanggaran.

Definisi ringkas Peristiwa adalah: Sekiranya berlaku kerugian di mana terdapat banyak tuntutan untuk satu penyebab kerugian. Ini boleh mempengaruhi satu atau lebih pemegang polisi dan satu atau lebih polisi.

Makna Peristiwa

  1. Satu perkara yang berlaku adalah sangat penting.

Kalimat Peristiwa

  1. Acara politik yang hebat pada akhir abad ke-20