Perbelanjaan,

Definisi Perbelanjaan:

  1. Wang atau perbelanjaan yang dikeluarkan oleh syarikat dalam usaha menjana pendapatan adalah sama dengan perbelanjaan yang dikeluarkan untuk menjalankan perniagaan.

    Perbelanjaan boleh berupa pembayaran tunai sebenar (seperti gaji dan gaji), bahagian aset yang disusutkan (susut nilai) atau jumlah pendapatan (seperti hutang lapuk). Ringkasan perbelanjaan dikira sebelum cukai pendapatan dan cukai pendapatan dicatat dalam penyata pendapatan. Walaupun semua kos adalah kos, tidak semua kos (seperti kos memperoleh aset yang menjana pendapatan) adalah kos.

  2. Pampasan atas asas cukai (item kos)

  3. Ia memerlukan sejumlah wang untuk membelanjakan sesuatu.

Sinonim Perbelanjaan

Harga, Kos yang diagihkan, Tol, Forfeit, Penolakan, Pengeluaran, Privasi, Penolakan, Kerugian, Reruntuhan, Perbelanjaan, Kerosakan, Kos, Beban perbelanjaan, Yuran, Perbelanjaan, Kehilangan, Skor, Kos langsung, Kerugian kehilangan, Kecederaan, Kos unit, Kos operasi, Debit, Penurunan, Caj, Kos perdana, Tanda harga, Kos, Kos sara hidup, Harga, Tab, Kos penggantian, Kerugian, Kadar, Jumlah kerugian, Spoliasi, Beban operasi, Pelupusan, perbelanjaan am, Pelucutan, akaun perbelanjaan, Pelepasan, Overhead, Gambar, Pengambilan, Kerugian, Anggaran, Pemusnahan, Kos buruh, Lembaran penipuan, Kerugian mati, Pengorbanan, Kerugian, Perbelanjaan, Beban membawa, Penjualan, Kos bahan, Pelucutan, Pengeluaran, Indeks Kos Hidup, Jumlah , Kerosakan, Bayaran, Pembayaran, Penurunan Nilai, Liabiliti, Pengeluaran, Kos tidak langsung, Pelupusan, Penurunan Nilai, Elaun Kos Sara Hidup, Item Belanjawan, Rompakan, Kos

Bagaimana menggunakan Perbelanjaan dalam ayat?

  1. Untuk tahun ini, sehingga 17.500 pelaburan dapat dilepaskan.
  2. Mengetahui kos operasi perniagaan anda akan memberitahu anda berapa banyak yang perlu dikenakan untuk menjamin keuntungan.
  3. Kos syarikat melebihi pendapatannya. Oleh itu, pergerakan itu mengelirukan mereka. Mereka mungkin meminta lebih banyak wang untuk produk tersebut.
  4. Kami memesan pakaian dengan harga yang sangat tinggi.
  5. Setelah anda menentukan berapa kos untuk membuat produk, anda akan mendapat harga yang tepat.

Makna Definisi Perbelanjaan & Perbelanjaan