Bentuk wajah terbahagi kepada tiga bahagian. Lebar dahi dan tulang pipi, garis rahang, dan ukuran wajah adalah semua aspek yang perlu dipertimbangkan.

muka

:woman_red_haired: Jenis ciri wajah

Salah satu misteri terbesar dalam hidup adalah menilai bentuk wajah. Adakah ia berbentuk bulat? Adakah segi empat tepat? Adakah itu mewakili hati? Terdapat begitu banyak pilihan yang akan menjadikan minda berputar! Walaupun begitu, anda tidak memerlukan ijazah kecantikan untuk mengetahui ciri-ciri wajah.

Terdapat tujuh gaya wajah yang berbeza, dan mengetahui yang mana satu yang anda miliki adalah asas seperti melihat cermin dan menanyakan beberapa pertanyaan.

Jenis wajah didefinisikan oleh kromosom , seperti dalam sebuah kajian yang diterbitkan dalam Science Routine, jadi idea bahawa bentuk wajah mempunyai makna yang lebih mendalam bahkan lebih menarik.

Mungkin anda selalu menjadi orang yang keluar atau ekstrovert, pelaku, atau perancang. Oleh itu, apa sahaja bentuk wajah yang anda miliki, nampaknya terdapat bukti yang menunjukkan bahawa ia dapat menunjukkan lebih banyak keperibadian daripada yang anda fikirkan sebelumnya.

Ringkasan : Untuk menyusun bentuk wajah, anda tidak memerlukan ijazah solek. Terdapat 6 jenis wajah yang berbeza, dan mengenalinya semudah melihat di cermin. Seperti laporan yang diterbitkan dalam Nature Routine, kromosom menentukan struktur wajah.

:point_right: Makna di sebalik ciri wajah

:heavy_check_mark: Muka Berbentuk Segi Empat

Wajah berbentuk segi empat tepat, menurut Sekarang ini, "lebih panjang daripada pendek" dan mempunyai rahang yang lebih persegi. Mengikut profesional membaca wajah, jika anda melakukannya, anda mungkin seorang perancang.

Orang yang mempunyai rasionaliti nilai muka seperti ini dan merupakan pemikir yang hebat, tetapi mereka mudah berfikir. Mereka biasanya adalah perancang dalam beberapa cara dan tidak sering meluahkan emosi mereka.

Itu tidak menunjukkan bahawa setiap orang dengan wajah segi empat tepat adalah perancang atau ahli strategi, tetapi banyak yang menurut penyelidik. Oh, dan banyak individu dengan wajah berbentuk ini dikatakan sering bersenam dengan cara untuk mematikan fikiran mereka kadang-kadang.

Individu dengan wajah berbentuk segi empat tepat bukanlah pemimpin terbaik, selain menjadi penganjur yang baik Namun; kajian menunjukkan bahawa mereka adalah perancang kekayaan terbaik.

Artinya, orang dengan wajah persegi terbukti lebih berjaya dalam perniagaan daripada mereka yang berwajah segi empat.

:brown_circle: Muka bulat

Orang yang berwajah bulat mula menganggap dan meletakkan kepentingan orang lain daripada kepentingan sendiri. Lebih-lebih lagi, menurut laman web, individu dengan wajah bulat tidak mementingkan diri sendiri.

Itu akan menunjukkan bahawa sesiapa yang berwajah bulat tidak mementingkan diri sendiri, tetapi ada lebih banyak daripada mereka daripada itu.

Orang dengan wajah lebih bulat mungkin lebih baik dan lebih mudah didekati daripada orang dengan jenis wajah yang lain, tetapi satu kajian mendapati bahawa orang dengan wajah bulat lebih banyak berdengkur , menurut penyelidikan Sains.

Berdengkur oleh orang yang berkepala bulat merosakkan tidur nyenyak lebih banyak daripada berdengkur oleh individu yang tinggi dan kurus yang dirakam oleh Paper Science.

Jadi, mempunyai wajah yang bulat menunjukkan bahawa anda baik dan penyayang walaupun dengkuran anda boleh mengganggu pasangan anda.

:egg: Bentuk bujur

Mempunyai bentuk wajah bujur adalah ciri fizikal yang hebat. Anda perlu melihat cermin untuk jangka masa panjang untuk melihat sama ada anda melihat portfolio bujur. Anda mempunyai wajah yang panjang jika bahagian bawah wajah kelihatan lebih panjang daripada pinggir, kata seorang pakar.

Individu berwajah bujur dianggap lebih bergaul dan sopan. Walaupun orang yang berwajah bujur tidak selalu ramah.

difikirkan bahawa mereka pada umumnya cukup ramah dan tahu bagaimana menenangkan orang dengan ekspresi mereka

:heart: Bentuk hati

Bentuk muka jantung adalah antara jenis wajah yang paling tidak biasa. Orang dengan wajah yang berbentuk hati juga mempunyai dahi lebar yang kuat merentap dagu.

Individu dengan wajah berbentuk hati jauh lebih kreatif dan penyayang. Apabila anda mempunyai dahi berbentuk hati, anda memakai hati anda di lengan baju.

Orang dengan wajah yang berbentuk hati juga menyukai rangsangan dan membenci kebosanan. Akhirnya, orang-orang dengan wajah yang berbentuk hati sangat kreatif dan berusaha menunjukkan khayalan ke luar, bukannya melakukannya secara tertutup.

bentuk muka Walaupun kebanyakan orang melihat bentuk hati, mereka segera memikirkan cinta dan percintaan. Oleh itu, ia amat mengejutkan bahawa mereka yang bertuah yang mempunyai wajah berbentuk hati dicintai.

Wanita-wanita ini semuanya cantik, selain sangat inovatif, seperti yang ditunjukkan oleh bidang pekerjaan masing-masing.

Wajah wanita yang ideal, menurut sebuah kajian yang diketuai oleh pakar pemetaan wajah mengatakan, ada juga banyak orang cantik tanpa profil berbentuk hati, tetapi sepertinya ini merupakan salah satu ciri menarik.

Dan mudah untuk mengetahui mengapa apabila anda memikirkan orang-orang dengan wajah yang berbentuk hati.

:small_red_triangle: Muka Berbentuk Segitiga

Wajah segitiga digambarkan dengan dahi pendek dan rahang lebar. Orang yang mempunyai ciri-ciri wajah ini sering mempunyai sudut yang lebih tajam terhadap struktur wajah mereka, yang menolong mereka kelihatan kuat, seperti apa adanya.

Seseorang dengan wajah segitiga cenderung inventif, artistik, dan sensitif, tetapi jika mereka terlalu banyak kacau, mereka boleh menjadi berapi-api.

Selain itu, orang dengan wajah berbentuk segitiga sering memperoleh hasil yang lebih baik kerana sifatnya yang terinspirasi dan ditentukan menurut laman web.

Sebaliknya, mendapatkan wajah segitiga mungkin menunjukkan anda ditakdirkan untuk kesempurnaan, dan selagi tidak ada yang melewati anda, anda akan menjadi hebat.

Walaupun memiliki wajah segitiga mungkin menguntungkan kerana membuat anda tampak kuat, ada satu bentuk wajah segitiga yang mungkin bukan yang terbaik untuk bagaimana individu menafsirkan anda.

Sekiranya anda mempunyai wajah segitiga terbalik, misalnya, orang lebih cenderung melihat anda sebagai kejam, walaupun anda tidak. Pada kenyataannya, bukti saintifik menunjukkan bahawa bentuk wajah khusus ini sering dikaitkan dengan raksasa .

Satu kajian tahun 2012, menurut Science Daily, mengungkapkan bahawa emosi negatif disampaikan oleh segitiga menunjuk ke bawah secara umum, yang kita dapat mengesannya dengan cepat dan menganggapnya sebagai ancaman.

Alis jahat yang datang ke titik penurunan di tengah adalah ciri umum baddie klasik. Akibatnya, banyak orang percaya bahawa kanak-kanak dengan wajah segitiga atau segi tiga terbalik adalah jahat.

bentuk segitiga

:black_medium_small_square: Muka Persegi

Wajah berbentuk persegi, walaupun mirip dengan wajah segi empat, lebih kecil daripada yang lebih panjang dan mewakili sesuatu yang sama sekali terpisah.

Dahi, pipi, dan rahang anda akan sama lebarnya jika anda mempunyai wajah berbentuk segi empat, tetapi rahang anda akan mempunyai tepi yang keras. Selain lebih berani dalam bilik tidur,

Kajian menunjukkan bahawa orang yang berwajah persegi juga lebih baik dalam perniagaan daripada orang yang mempunyai bentuk muka yang lain.

CEO dengan wajah yang lebar dan berbentuk persegi mempunyai hasil kewangan yang lebih baik daripada CEO dengan wajah yang lebih sempit, menurut kajian itu.

Itu sahaja, Menurut Nature Neuroscience, lelaki dengan wajah berbentuk persegi dianggap kurang dipercayai oleh orang lain, tetapi mereka merasa lebih kuat daripada lelaki dengan wajah yang lebih sempit.

Memiliki wajah berbentuk persegi mungkin merupakan kunci kejayaan dalam perancangan perniagaan dan kewangan, tetapi ini juga bermaksud bahawa orang mungkin tidak menghargai anda sama seperti mereka yang mempunyai wajah bulat.

:gem: Bentuk Berlian

Wajah berbentuk berlian sangat tidak biasa. Wajah berbentuk berlian termasuk tulang pipi tinggi, lebar, dahi sempit, dan dagu kecil, yang membezakannya dengan bentuk muka yang lain.

Orang-orang yang berbentuk berlian adalah “perfeksionis” dan sangat terperinci, banyak orang menganggap wajah batu permata itu sukar.

Memang, orang yang mempunyai wajah berbentuk berlian sukar dikendalikan; namun, orang yang mempunyai wajah lebih panjang cenderung tidak kecewa atau agresif daripada mereka yang mempunyai wajah yang lebih pendek.

Tidak jelas mengapa ini terjadi, tetapi walaupun popularitinya jelas, mereka yang memiliki wajah berbentuk berlian nampaknya kurang marah daripada mereka yang berwajah persegi.

Orang yang berlian mungkin cenderung bertindak agresif, tetapi itu tidak bermakna mereka tidak cuba berkomunikasi dengan kata-kata terlebih dahulu. Ketika berhadapan dengan seseorang yang mempunyai wajah berbentuk berlian, lebih baik bercakap dengan sopan.

Ringkasan: Profil segi empat tepat "lebih panjang daripada yang pendek" dan mempunyai rahang persegi. Bentuk berwajah ini mementingkan logik dan merupakan pemikir yang mendalam, tetapi mereka mungkin terdedah kepada tekanan.

Menurut kajian, orang dengan wajah bulat berdengkur daripada mereka yang mempunyai wajah lain. Sekiranya dahi anda berbentuk seperti hati, mereka memakai jantung anda di lengan baju. Orang berwajah bujur dianggap lebih ramah dan sopan.

Anda mempunyai wajah yang panjang jika separuh bahagian bawah wajah anda lebih panjang daripada bibir. Orang dengan wajah yang berbentuk hati memilih untuk dirangsang dan menghindari dengan keras. Mereka juga sangat kreatif dan gemar memperlihatkan kebolehan mereka dan cantik.

Bentuk wajah segitiga mempunyai dahi kecil dan rahang lebar. Orang dengan ciri wajah ini sering mempunyai sudut yang lebih tajam dalam struktur wajah mereka, yang menjadikannya kelihatan lebih menonjol.

Sebaliknya, wajah segitiga mungkin menunjukkan bahawa anda ditakdirkan untuk kesempurnaan dan bahawa anda akan menjadi luar biasa selagi tidak ada yang melepasi anda. Orang mungkin tidak menghargai anda sama seperti seseorang dengan wajah bulat, tetapi mempunyai wajah berbentuk persegi mungkin menjadi kunci prestasi perakaunan dan perniagaan.

:haircut_woman: Gaya rambut untuk wajah yang berbeza

Rectangular : Potongan, gelombang atau lekuk berpola, chignon lembut dan romantis, pinggiran bulat, atau poni tirai adalah semua contoh gaya rambut segi empat tepat.

Oval : Bob dan lobs berlapis sedikit, gelombang panjang atau keriting

Square : Reka bentuk berpisah sisi; lapisan panjang dan lapang, bob berlapis pendek, dan poni yang disapu sisi adalah contoh gaya rambut persegi.

Jantung : Potongan sisi panjang, gelombang atau keriting yang bermula di bawah telinga, piksi berpisah sisi, bob dan lobs semuanya popular.

Berlian : gaya rambut menampilkan gelombang licin , bahagian sisi dalam, bob panjang dagu, dan ekor kuda.

Bulat : Potongan berlapis panjang, potongan pixie berombak, dan bangs sisi pendek semuanya biasa.

Segitiga : Potongan pixie yang bergelombang, poni sisi pendek, lapisan yang berakhir pada soket mata atau klavikula.

Ringkasan : Gaya rambut segi empat tepat melibatkan potongan berbentuk, gelombang atau lekuk, lembut dan romantis dinilai dengan menilai, pinggiran bulat, dan poni langsir. Keriting licin, potongan sisi dalam, bob panjang dagu, dan kuncir dikepang semuanya termasuk dalam gaya rambut Diamond. Potongan potongan pixie, poni sisi pendek, lapisan yang berakhir di soket mata atau klavikula adalah semua contoh potongan rambut segitiga.

:question: Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Soalan-soalan yang berkaitan dengan artikel diberikan di bawah

1. Apakah bentuk wajah yang paling menarik?

Bentuk wajah mana yang paling menarik adalah topik subjektif sepenuhnya yang dipengaruhi oleh masyarakat dan model keperibadian . Semuanya turun ke sifat-sifat lain. Mata besar dan bibir penuh, serta simetri di wajah, lebih disukai.

2. Apakah struktur wajah yang paling pelik?

Wajah berlian adalah yang paling tidak biasa dari semua jenis wajah, dengan dahi yang sempit, pipi lebar, dan dagu kecil.

3. Benarkah orang dengan wajah yang lebih langsing lebih menarik?

Dalam kajian di UK yang berbeza, wanita memilih tahap tisu lemak muka yang lebih rendah daripada kecantikan, sementara lelaki tidak membezakan antara tahap penampilan wajah yang paling menarik dan 'paling baik'. Mungkin membimbangkan bahawa semakin kecil mereka, semakin kuat.

4. Apakah 7 struktur muka?

7 ciri asas wajah adalah bujur, bulat, persegi, berlian, jantung, pir, dan memanjang. Tidak apa-apa, mereka mungkin berkata, tetapi yang mana satu? Oleh itu, perhatikan cermin dan terus membaca semasa saya menerangkannya masing-masing.

5. Bentuk muka yang manakah paling tidak menarik?

Lelaki lurus umumnya diakui mempunyai tiga "bentuk wajah" yang paling buruk, dengan yang kedua bahkan tidak memandangnya, jadi tidak hairanlah seksnya 0! Wajah Guzzi sangat umum dalam kehidupan kita sehari-hari, dan diucapkan sama dengan kata "Guo." Ia cenderung berupa bata, persegi, dan persegi.

6. Adakah ciri wajah bulat menarik?

Muka bulat sememangnya lebih menarik, dan ia tidak memerlukan pengisi atau pembedahan agar kelihatan cantik atau menarik. Pada wanita, wajah bulat pasti lebih disukai daripada wajah bersudut. Itu menjadikan mereka kelihatan lebih muda, lebih lembut, dan lebih diinginkan. Struktur wajah yang tumpul dan bertulang, sebaliknya, memberikan wajah badan yang maskulin.

7. Gaya rambut apa yang dihilangkan orang dengan wajah bulat?

Gaya rambut berhenti sekiranya anda mempunyai wajah yang bulat

Poni yang lembut dan bijaksana mesti ditentang kerana ia akan meningkatkan kelembutan ciri. Pilih poni yang disapu sebelah atau poni tebal.

8. Bentuk muka wanita mana yang terbaik?

Oval adalah yang paling popular dan dianggap sebagai bentuk wajah "ideal". Cadangan jenis wajah bujur selebriti

9. Apakah ciri-ciri wajah yang menarik?

Oleh itu, anda akan menjangkakan: tulang pipi tinggi dan bersudut, rahang yang sangat baik, dahi tinggi, mata yang sangat lebar tetapi tidak terlalu besar yang tidak terlalu dekat, dan hidung yang sangat baik.

10. Betulkah wajah langsing lebih menarik?

Dalam kajian di UK yang berbeza, wanita didapati lebih suka "tahap ketampanan wajah yang lebih rendah daripada daya tarikan," sedangkan lelaki tidak membezakan "antara tahap ketampanan wajah yang" paling diinginkan "dan" paling baik "." Ini boleh dikatakan bahawa semakin kurus anda, semakin banyak anda dapat menjauhinya.

:bulb: Kesimpulannya

Mengenali bentuk wajah sangat bermanfaat. Ini akan membantu anda dalam menjawab soalan-soalan yang paling mencabar dalam hidup, seperti potongan rambut mana yang paling menarik bagi banyak orang?

Kosmetik apa yang boleh memberikan penampilan yang paling semula jadi? Ini juga boleh menjadi kunci untuk mencari set cermin mata hitam kegemaran. Seseorang juga dapat mengukir wajah mereka dengan kit kontur terbaik yang mereka mahukan.

Orang dapat menentukan bentuk wajah mereka dengan memeriksa bentuk rahang keseluruhan gerakan tulang pipi juga, tetapi dengan penggunaan aksesori , mereka dapat ditingkatkan lebih banyak.

Seperti yang dibincangkan dalam artikel itu banyak aspek struktur wajah dan keperibadian yang berkaitan dengannya. Bentuk wajah yang berbeza menunjukkan perbezaan dalam tingkah laku bukan sahaja mereka juga menambahkan faktor pencapaian dan kekurangan dalam struktur wajah seseorang.

Baca juga:pushpin:

Gaya rambut untuk garis depan Forehead Lines

Wajah manusia banyak menyatakan tentang seseorang. Dalam penulisan kreatif, menggambarkan wajah watak dapat mengungkap maklumat tentang siapa diri mereka dan bagaimana perasaan mereka. Penulis boleh memperbesar ciri individu, seperti mata atau mulut, atau menggambarkan wajah secara keseluruhan untuk melukis gambar watak. Pelajari bagaimana mengembangkan watak melalui atribut mereka yang paling menarik - wajah mereka. Ciri fizikal wajah watak anda adalah butiran penting untuk disertakan dalam cerita anda. Mereka membantu menghidupkan watak, terutamanya ketika anda memperkenalkannya buat pertama kalinya. Mereka juga dapat mengungkapkan emosi dan reaksi dan membantu mengatur suasana pemandangan tanpa bergantung pada dialog. Bersama dengan sifat keperibadian, jenis badan, bahasa badan, dan penampilan fizikal, ciri wajah unik watak anda dapat memberitahu kita lebih banyak mengenai siapa mereka. Dengan menggunakan penulisan deskriptif, seorang penulis dapat meningkatkan keterangan watak dengan memperincikan ciri dan ekspresi wajah. Berikut adalah lapan petua untuk menerangkan wajah dalam tulisan anda: Gunakan bahasa kiasan ketika menerangkan wajah watak . Semasa anda memperkenalkan watak untuk pertama kalinya dan ingin pembaca membuat gambar dalam fikiran mereka, gunakan bahasa kiasan untuk menggambarkan wajah watak-contohnya) dan bukannya hanya menyatakan kualiti yang jelas. Contohnya, anda boleh menggunakan simile dan metafora. Tidak apa-apa hanya dengan mengatakan, "Dia berambut pirang," tetapi Anda juga dapat menggunakan perumpamaan: "Rambutnya berwarna keemasan seperti matahari." Dalam Harapan Hebat, Charles Dickens menggunakan metafora unik untuk menggambarkan ciri wajah watak: “Mulutnya seperti pos-pos mulut sehingga dia mempunyai penampilan mekanis dengan senyuman. Buat ekspresi wajah yang mengungkapkan emosi . Bagaimana mata, alis, hidung, dahi, mulut, dan dagu watak bergerak serentak dapat membiarkan pembaca mengikuti emosi mereka. Seorang watak boleh mempunyai tic wajah ketika mereka gugup. Sama ada alis yang dinaikkan dan mulut melengkung menjadi senyuman atau kening berkerut dan bibir atas melengkung menjadi cemberut, anda boleh menggunakan ekspresi watak dan bukannya dialog untuk mengungkapkan perasaan mereka tentang suatu situasi. Bingkai wajah watak anda dengan gaya rambut yang mencerminkan kisah mereka . Potongan kru mungkin menandakan seorang askar tentera atau seseorang yang suka mengawalnya. Ekor kuda atau kuncir boleh menunjukkan watak muda. Huraikan warna rambut watak - rambut hitam, rambut gelap, si rambut coklat, berambut perang, berambut perang, kelabu, atau putih - dengan cara yang menarik dan bukannya hanya menyatakan warna. Ini memberi perbezaan sama ada watak anda mewarnai rambut mereka atau mengekalkan warna semula jadi. Terangkan panjang rambut mereka. Seorang ahli perniagaan yang yakin mungkin mempunyai rambut pendek atau panjang bahu. Seorang pemuzik mungkin mempunyai rambut yang lebih panjang. Padankan gaya rambut watak anda dengan keperibadian mereka. Jadikan rambut wajah sebagai elemen gaya watak . Bagaimana watak lelaki menjaga rambut wajahnya. Sekiranya dia selalu dicukur bersih, dia mungkin akan pergi ke pekerjaan korporat biasa. Sedikit rintangan dapat menandakan kerjaya yang lebih santai. Dari janggut hingga jambul hingga janggut, rambut muka membantu melukis gambar watak lelaki dan dapat membantu menggambarkan kehidupan mereka dan apa yang mereka lakukan. Ketahuilah bahawa mata adalah tingkap jiwa . Terdapat cara yang tidak berkesudahan untuk menggambarkan mata. Huraikan ciri-ciri yang jelas seperti warna mata — mata hijau, mata biru, mata coklat, mata kelabu, atau mata hitam. Sorot bentuknya — bulat, badam, sempit. Fikirkan keseluruhan struktur orbit, dari kelopak mata hingga bulu mata. Gambarkan bagaimana mata ditempatkan dalam kaitannya dengan wajah karakter — set dalam, set lebar, atau set dekat. Beri mata pergerakan mereka sendiri untuk memanfaatkan perasaan watak. Biarkan mata watak berkelip, menyipit, pandangan, atau silau. Huraikan kulit watak anda . Nada dan tekstur kulit watak dapat memberikan gambaran mengenai kehidupan watak. Muka kanak-kanak mungkin kelihatan jeragat. Watak yang sakit mungkin kelihatan pucat. Koboi tua mungkin tampan dan kasar dengan kulit kasar. Berikan ciri wajah anda yang unik . Tetapkan watak dengan ciri wajah yang membezakan. Beri mereka lesung pipi, bintik-bintik, atau tanda unik di wajah mereka. Beri mereka penglihatan yang lemah sehingga mereka perlu memakai cermin mata. Mungkin mereka memakai alat solek yang berat atau menusuk. Fikirkan cara berbeza untuk membuat ciri wajah unik yang membantu menentukan watak. Menjelaskan watak boleh menjadi watak-fizikal-deskripsi-ddf5eee37dd7 yang rumit). Memerihalkan bahagian tubuh individu, seperti wajah, boleh menjadi lebih sukar. Mengetahui pelbagai cara yang boleh dijelaskan oleh orang lain, beberapa perkara yang harus dielakkan, dan beberapa kata untuk memulakan anda dapat membantu anda dalam penulisan anda. Cara yang berbeza untuk menggambarkan orang: Menulis rupa watak tidak semudah sekadar menyimpulkan penampilan mereka. Perkara lain seperti sifat watak, tingkah laku, dan emosi mereka boleh mempengaruhi penampilan seseorang. Perhatikan setiap bahagian ini semasa anda menulis. Penampilan: Pada tahap asas, penampilan adalah permulaan seperti apa watak. Ini adalah seperti bentuk wajah, warna kulit, jenis hidung, dan warna mata. Bentuk kening dan bibir, ketinggian tulang pipi, bentuk telinga, dan aspek rambut semuanya mempengaruhi penampilan wajah. Semua ini bersama-sama membentuk asas watak yang merasa neutral dan tidak dipengaruhi oleh aspek lain seperti tingkah laku, sifat watak, dan emosi. Penampilan biasanya merupakan perkara pertama yang akan dilihat oleh watak. Sekiranya anda tidak pasti cara menggambarkan watak, mencari model gambar watak sebagai asas adalah kaedah yang baik untuk memberi idea kepada anda. Anda juga boleh meluangkan masa untuk melihat orang-orang di sekitar anda dan menerangkan bagaimana mereka kelihatan untuk menjalani latihan. Anda juga boleh bekerjasama dengan pembaca beta untuk memastikan bahawa anda membuat perihalan watak yang baik. Mannerisme: Mannerisme adalah cara watak anda bertindak secara biasa. Wajah seseorang dapat menyampaikan banyak perkara. Kadang kala tindakan menjadi kebiasaan atau cara bertindak. Mungkin watak selalu mengerutkan kening atau menggaru hidung. Mungkin mereka berkedip banyak atau kurang daripada biasa berbanding orang lain. Tingkah laku lain mungkin merangkumi bahagian tubuh yang lain seperti tangan ketika seseorang menolak rambut dari wajahnya secara berterusan atau menyentuh wajah mereka secara berterusan. Keperibadian dapat memberitahu banyak tentang watak, baik dalam menggambarkan wajah mereka dan penampilannya secara umum. Ciri-ciri: Sifat watak ada kaitan dengan keperibadian mereka dan sering mendorong tingkah laku. Perwatakan yang marah mungkin banyak berkerut atau silau. Watak lain mungkin menyembunyikan wajah mereka di bawah rambut mereka kerana mereka sering malu atau gugup. Mereka mungkin menarik telinga atau kepang mereka kerana gugup juga. Semasa menulis, pertimbangkan apa yang mendorong tingkah laku. Perasaan: Cara watak watak pada masa tertentu akan mempengaruhi penampilan wajah mereka ketika ini. Tingkah laku ini terhad pada masa emosi tidak seperti tingkah laku. Seorang watak mungkin mengerutkan kening kerana kecewa atau kesedihan dan bukannya mempunyai sifat watak kerana sering marah dan cemberut. Salah satu contohnya ialah watak yang sangat gembira akan mempunyai ekspresi wajah yang sangat berbeza daripada watak dalam keadaan biasa, setiap hari. Pertimbangkan tingkah laku dan perasaan bersama untuk mewujudkan keadaan semasa watak anda. Perkara yang harus dielakkan: Elakkan klise: Menulis klise boleh menjadi perkara biasa. Menulis klise boleh menjadi masalah ketika menulis wajah juga. Tidak ada yang salah dengan menggambarkan ciri wajah seperti "mata biru", "berambut perang", atau "bibir nipis", walaupun gambaran tersebut dapat dibuat lebih menarik dengan memperluas penampilannya. Sebaliknya, beberapa frasa menjadi terlalu banyak digunakan. Menulis "kulit seputih salji" terlalu banyak digunakan. Dia juga memiliki "wajah kuda". "Bayangan pukul lima" juga jatuh di bawah klise. Kadang-kadang klise mempunyai tempat, tetapi cuba untuk tidak menggunakannya secara berlebihan. Carilah cara untuk mengatakan perkara yang sama yang berbeza. Anda akan kelihatan seperti penulis yang lebih baik sekiranya anda tidak bergantung pada klise. Jangan stereotaip: Berhati-hati ketika anda menulis wajah yang anda tidak stereotaip atau sebaliknya menyinggung perasaan. Menggunakan makanan untuk menggambarkan warna kulit boleh sangat menyinggung perasaan. Berhati-hatilah ketika merujuk pada ciri wajah dari kaum tertentu. Kata-kata yang boleh anda gunakan: Daftar kata untuk bahagian wajah tertentu jauh melebihi yang pernah disarankan dalam satu senarai, tetapi senarai ini adalah permulaan. Senarai ini merangkumi penampilan, tingkah laku, dan emosi. Sebilangan perkataan dan frasa akan menjadi kata dasar atau frasa dan mungkin lebih kerap digunakan sementara sebahagiannya kurang biasa. Jangan ragu untuk mencuba dan mencuba pilihan perkataan anda sendiri. Bentuk muka: Berbentuk hati, segiempat, bulat, bujur, segitiga, pahat, terpahat, dahi tinggi, tersumbat, rata, gemuk, bertulang halus, daging lembu, binatang peliharaan, hawkish, berwajah kuda, haggard, bersahaja, mengerikan, jahat, tampan, sombong, jelek, cantik, cantik, beranimasi, wajah poker, wajah neskrip, wajah yang anda lupakan segera. Kulit: Alabaster, pucat, adil, pucat, waxen, abu abu, pudar, albino, pasty, porselin, sallow, rosy, amber, ebony, bronze, flawless, awet muda, awet muda, terbakar sinar matahari, mengelupas, bintik-bintik, dicuci, berkedut , berjajar, halus, berjerawat, berkulit, sutera, bersisik, berkapur, berparut, lapuk, tatu, cacat, tanda kecantikan, bintik-bintik hati, ditutupi jerawat, tidak berdarah, bercabang, memerah, hijau dengan loya, ditutup dengan solek, penuh dengan liang . Rambut: Potongan rambut pendek, buzz, militer, potongan pixie, dipotong, keriting, lurus, permed, sisir, panjang bahu, panjang, menipis, botak, botak, mempunyai puncak janda, bergaris, dicelup, bahagian tengah, bahagian sisi , jalinan, dalam sanggul, berkilat, berkilau, tidak kemas, kusut, kering, basah, berminyak, coklat, berambut perang, hitam, kelabu, merah, garam dan lada, perak, putih salji, rami, kuning, emas, berambut pirang madu, berambut perang gelap, halia, berambut perang strawberi, tembaga, auburn, cokelat tawny, hitam gagak, hitam pekat, warna yang tidak biasa, runcing, berkerut, goyah, memutar-mutar jarinya, menarik jalinannya, rambut digantung di muka, mendorong rambutnya ke belakang dari wajahnya, rambutnya longgar, meletakkan rambutnya di ekor kuda Mata: Tingkah laku yang berkaitan dengan mata: Mata terbuka lebar, mata menyipit, mata dicubit, alis terangkat, alis melengkung, kulit di sekitar mata berkerut, menatap, melotot, berkilau merah, mata licin, tajam, "bilik tidur", berseri, ditutup dengan alat solek (yang mungkin kelihatan baik atau buruk), memutar matanya, merobek, kelihatan ribut, memakai kacamata, memakai warna yang berbeza kenalan. Jenis mata: Berbentuk badam, besar, menonjol, sempit, lebar atau sempit, miring, membonjol, manik, keras, mata menjemukan, alis nipis, alis lebat, bulu mata panjang, bulu mata tebal, bulu mata yang dipetik, berkerudung, berkilau, kusam, tenggelam, bengkak. Warna mata: Biru, hijau, coklat, biru Artik, biru ais, biru bayi, biru langit, bunga jagung, biru telur robin, biru muda, akuarium, cerulean, biru sungai, pirus, biru safir, biru denim, biru baja, indigo, tengah malam biru, hijau pudina, semanggi hijau, hijau daun, hijau lumut, zamrud, hijau tentera, viridian, hazel, karat, sepia, ambar, tembaga, sienna, mahoni, arang batu, kayu hitam, obsidian, hitam tengah malam, kelabu awan, perak, berasap , abu-abu gunmetal, kelabu arang, kelabu ribut, emas, lavender, warna mata yang tidak biasa. Telinga: Keluar, besar, rendah, kecil, kelihatan seperti telinga gajah, lebar, runcing, elfin, halus, segitiga, miring, menonjol, dekat dengan kepala, tidak simetri, cacat, feminin, bermata telinga, disket, berlubang ( menerangkan tindikan), berbulu, telinga memerah, menarik telinga, rambut terselip di belakang telinga, menutup telinga dengan tangan. Hidung: Besar, bengkok, beaky, akuiline, runcing, hidung sumbat, bulat, lebar, rata, runcing, mungil, comel, hidung Romawi, seperti helang, bangsawan, khas, tajam, vulpine, menonjol, pendek, nipis, kecil, pert, muncul, tidak simetri, lurus, patah, kasar, kemerahan, cincin hidung, hidung berkobar, dia mengambil hidungnya, dia banyak menggaru hidungnya. Pipi: Oval, persegi, bulat, tulang pipi tajam, tulang pipi tinggi, terpahat, pahat, pipi berongga, montok, sallow, tenggelam, sudut, sempurna, berseri, luas, awet muda, ramping, nipis, lank, halus, gemuk, bengkak, berlipat , berkerut, menonjol, luas, berdaging, bercahaya, sehat, bersih, lembut, adil, lembut, lembut, kering, segar, berkerut, layu, tenggelam, kemerahan, kemerahan, kemerahan, terbakar, kusam, abu-abu, tidak berwarna, air mata bergenang pipinya. Mulut: Bibir nipis, bibir tebal, bibir besar, lesung pipit, berbisik, gigi hilang atau tanpa gigi, celah gigi, underbite, overbite, rahang kuasa dua, rahang jutting, rahang lemah, rahang besar, mulut tunduk Cupid, separuh terbuka, mengerutkan kening, tersenyum, bibir ditekan dengan kuat, bibir pecah-pecah, memakai lipstik, menjulurkan lidahnya, mengunyah bibirnya, membuat muka berciuman, menjilat bibirnya, mengetap bibir Rambut Muka: Tidak ada rambut muka, tidak dicukur, dicukur bersih, misai, janggut, cambang, daging kambing, janggut, bayangan pukul lima, rontok, rintik tua, pensil-nipis, janggut tebal, lebat, panjang, lebat, runcing, seperti kayu, bersih, rapi, berminyak, kemas, rapi , terpahat, berminyak, tambal sulam, kasar, kusut, kusut, membelai-belang janggutnya, (warna yang sama dengan rambut) Menulis keterangan untuk wajah boleh menjadi cabaran, tetapi mengetahui apa yang perlu dijelaskan mengenai bahagian tubuh ini dapat membantu anda. Memiliki senarai kata untuk bermula juga dapat membantu. Antara mengetahui apa yang diperlukan untuk membuat deskripsi dan mempunyai senarai kata-kata yang disarankan untuk memulakan pemikiran anda, anda boleh membuat penerangan yang lebih baik untuk anda bekerja.