Sekiranya anda ingat nombor telefon seseorang, anda akan dapat mencari orang itu menggunakan nombor telefonnya jika mereka memasukkannya ke dalam maklumat peribadi mereka. Sekiranya nombor telefon tersebut disahkan secara sah oleh pemiliknya, kami juga dapat mencarinya di carian google. Facebook mempunyai polisi yang sangat ketat tetapi anda dapat menunjukkan apa yang anda mahukan dengan risiko anda. Tetapi pada masa ini orang meletakkan maklumat sensitif tersebut untuk ditunjukkan kepada umum.

Apa itu Facebook?

Facebook adalah laman rangkaian sosial yang menyediakan banyak kemudahan canggih kepada penggunanya dan membantu berhubung dengan orang dengan mudah. Facebook dilancarkan secara rasmi pada tahun 2004, oleh Mark Zuckerberg semasa dia belajar di Harold University. Facebook melancarkan sepenuhnya dan melancarkan semua pelayannya pada tahun 2006, polisinya adalah bahawa seseorang yang berumur 13 tahun ke atas boleh bergabung dengan Facebook tanpa penyerahan undang-undang atau peribadi. Hari ini, Facebook terkenal dengan laman web terlaris Media Sosial terbesar di dunia.

Mengapa menggunakan Facebook?

Pernahkah anda menyedari mengapa orang suka menggunakan Facebook dan bukannya aplikasi media sosial yang lain? Bagaimanapun, sudah ada banyak cara lain untuk berkomunikasi dalam talian, seperti e-mel, pesanan segera dan sebagainya. Apa yang menjadikan Facebook unik adalah kemudahannya dan Antaramuka Pengguna (UI) yang sangat sederhana dan minimalis.

Facebook paling popular di kalangan remaja, tetapi juga banyak digunakan di kalangan yang lama atau yang dewasa. Facebook menyediakan penggunanya dengan banyak kemudahan diri yang menarik lebih ramai orang ramai. Facebook sentiasa mengandungi lalu lintas sepanjang masa.

Mengapa Facebook begitu terkenal?

Ramai orang yang telah dewasa di era teknologi yang melihat teknologi yang berubah-ubah dunia pasti tahu bahawa ketika Facebook dikenali sebagai laman web Media Sosial no.1. Namun, banyak remaja berpindah ke platform media sosial lain, seperti Instagram yang dimiliki oleh Facebook, Twitter, Snapchat, Tik Tok lagi.

Laman web Media Sosial ini juga menjadikan remaja termotivasi dan melakukan kerja mereka dengan usaha yang terbaik. Facebook terkenal dengan salah satu laman web terbaik ini. Terdapat banyak halaman dan kumpulan di Facebook yang mempromosikan remaja untuk menunjukkan bakat mereka kepada dunia.

Dengan cara yang sama, semasa saya dulu, anak-anak dari generasi lama biasa melukis dinding mereka dengan watak kartun kegemaran mereka atau pemain bola sepak kegemaran mereka atau ahli sukan lain, sebaliknya, anak-anak generasi masa kini menggunakan cat dinding mereka dengan watak permainan video kegemaran mereka, atau selebriti kegemaran mereka atau influencer media sosial kegemaran.

Selari dengan anak-anak generasi lama, di mana anak-anak biasa menghantar surat kepada rakan baik mereka dengan banyak kerja keras dan perjalanan, anak-anak generasi hari ini dapat menghantar teks kepada rakan mereka dengan mudah melalui aplikasi media sosial ini yang menjadikannya terlalu mudah bagi mereka juga kerana ia menyelamatkan kerja keras mereka.

Adakah Facebook cukup selamat untuk meletakkan Nombor Telefon kami?

Sebaliknya tidak ada pilihan untuk menaip nombor telefon seseorang di bar carian Facebook, ada banyak cara lain untuk melakukannya, tetapi kebanyakan dari mereka tidak selamat dan boleh menyebabkan bahaya. Tetapi kadang-kadang selamat seperti yang saya katakan kepada anda bahawa tidak semuanya tidak selamat. Tetapi bagi wanita, ada lebih banyak keselamatan daripada keselamatan siber.

Ini boleh menjadi risiko untuk meletakkan nombor telefon anda di Facebook kerana penipu dapat menghantar mesej kepada saya secara langsung melalui nombor telefon saya dan dapat menghubungi saya dengan mudah di pelbagai platform.

Apa yang diketahui oleh Facebook mengenai anda

Facebook mengandungi semua maklumat yang kami berikan semasa kami mendaftar untuk itu. Tetapi semua maklumat kami selamat kerana Facebook adalah syarikat media Sosial di seluruh dunia yang tidak dapat menipu orang lain. Facebook mengumpulkan data pengguna untuk penyulitan dan untuk memenuhi kemas kini yang akan datang. Dengan andaian anda mempunyai akaun Facebook, berikut adalah senarai secepat mungkin maklumat yang mungkin dikumpulkan oleh Facebook kepada anda:

 • Nama
 • Umur
 • Jantina
 • Alamat emel
 • Rangkaian
 • Foto dan video
 • Teg dan data wajah (untuk Cadangan Tag)
 • Profil mana yang anda lihat
 • Dengan siapa anda berbual melalui Facebook Messenger
 • Status Hubungan
 • "Suka" (bila-bila masa anda mengklik butang "Suka" di Facebook atau laman web pihak ketiga)
 • Senarai perkara kegemaran (filem, muzik, buku, dll)
 • Gabungan politik
 • Laman web mana yang anda lawati dan kapan
 • Apa sahaja yang anda beli dengan Kredit Facebook
 • Jenis penyemak imbas
 • Jenis sistem operasi
 • alamat IP
 • Lokasi GPS
 • Nombor ID pengguna
 • Nama pengguna

Awam berbanding swasta

Facebook membolehkan anda membuat maklumat tertentu peribadi, atau membuat semua maklumat anda menjadi umum. Kami boleh menyahaktifkan akaun Facebook kami pada bila-bila masa sekiranya terdapat masalah awam dan privasi dan dapat mengaktifkannya pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, sebilangan maklumat kami disiarkan secara umum seperti yang dapat dilihat oleh sesiapa sahaja, seperti nama, hari lahir, hubungan, dan banyak lagi. Tetapi kita tidak perlu bimbang tentang maklumat itu kerana ini adalah maklumat asas yang diminta oleh setiap aplikasi media sosial untuk pengenalan diri anda. Selalu umumkan maklumat yang disebut oleh Facebook sebagai "maklumat asas" anda termasuk:

 • Nama
 • Gambar profil
 • Gambar sampul
 • Jantina
 • Nama pengguna
 • ID Pengguna
 • Komen dibuat di laman web awam yang menggunakan plugin komen Facebook
 • Komen yang dibuat di laman web awam melalui plugin komen Facebook mengenai anda oleh orang lain

Selain dari butiran tersebut, maklumat selebihnya yang anda pilih untuk dikongsi dengan Facebook boleh dibuat secara peribadi ke tahap yang lebih besar atau lebih rendah. Facebook juga melakukan tugas yang cukup baik untuk menjelaskan bagaimana maklumat yang anda kongsi secara terbuka dapat digunakan. Dari Dasar Penggunaan Data:

Cara Facebook menggunakan data anda

Bahagian ini dengan mudah merupakan salah satu bahagian terpenting dalam Dasar Penggunaan Data Facebook yang mempunyai "penggunaan data" tepat pada namanya. Facebook kebanyakannya menggunakan data kami untuk pengesahan dan proses yang perlu dilakukan untuk mengesahkan seolah-olah itu sah atau tidak. Ini dengan jelas menentukan yang mana dan yang tidak.

Facebook memberikan penggunanya banyak dasar privasi data semasa pendaftaran akaun kami. Seperti yang saya katakan sebelum ini, Facebook adalah laman web yang mempengaruhi 200% Media Sosial yang dipercayai tanpa catatan penipuan sama sekali. Ia memberikan kemas kini berkala kepada penggunanya yang mana pengumpulan data pengguna sangat penting.

Oleh itu, untuk apa Facebook menggunakan maklumat anda? Facebook menggunakan maklumat kami untuk menaja iklan dan izin untuk promosi mereka. Syarikat iklan mencapai laman web dengan lalu lintas dan jumlah data yang dikumpulkan.

Penipuan Facebook

Sekiranya anda memiliki akaun Facebook, anda berisiko mendapat penipu. Penipu ini sangat terlatih untuk bercakap manis kerana mereka sah. tetapi mereka tidak, walaupun mereka akan menghapus semua wang anda dari akaun bank anda dan akan merosakkan anda secara kewangan dalam beberapa saat. Mereka menipu jiwa yang tidak bersalah dengan maklumat dan latihan peringkat tinggi. Mereka akan bercakap dengan manis dengan anda dengan cara yang sopan tetapi mereka adalah DEMON yang hidup.

Penipuan Facebook Teratas

Selama bertahun-tahun, Facebook telah mengalami banyak penipuan yang mengecewakan banyak orang dan menyakitkan mereka secara beransur-ansur. Orang-orang di Facebook ditipu dengan banyak cara, beberapa di antaranya disebut dengan penjelasan penuh:

Menduplikasi Akaun Menduplikasi akaun Facebook yang juga dikenali sebagai Cloning akaun adalah proses di mana penipu atau penggodam menduplikasi akaun seseorang yang harus mereka scam, dan kemudian mereka menyelesaikan prosesnya atau menipu orang yang tidak bersalah. Mereka biasanya menduplikasi akaun rakan mereka dan bercakap dengan mereka sebagai rakan mereka dan meminta wang.

Video Viral Terdapat banyak video viral di media sosial yang bertambah hari demi hari oleh lalu lintas di laman web ini. Mereka sangat lucu dan lucu tetapi mereka terkenal dengan umpan terbaik untuk Penipu untuk menarik orang ramai ke arah mandian mencuri wang mereka. Sekiranya anda terus diminta untuk mengemas kini pemain video anda, sudah pasti 99% ada yang cuba menipu anda. Kerana pemain video rasmi / sebenar meminta sekali dua kali untuk kemas kini tetapi tidak berterusan.

Pencurian Identiti Akaun Facebook boleh diretas atau pemiliknya boleh ditipu, penipu mereka dilatih dengan perbuatan buruk ini dan menghapuskan akaun bank orang. Sekiranya seseorang menghubungi anda dari Facebook dan terus meminta akaun bank anda atau maklumat berkaitan kewangan lain, jangan sekali-kali memberi mereka atau bercakap dengan mereka. Cukup laporkan kepada keselamatan Facebook atau Cybercrime.

Penipuan Wang Apabila penipu mendapat akses ke akaun rakan anda, dia akan bercakap dengan anda sebagai rakan anda dan akan meminta wang dan akan berjanji untuk mengembalikannya dalam jumlah dua kali ganda. Rakan anda mungkin memberitahu anda bahawa dia telah membayar sejumlah wang dan mereka akan mendapat jumlah yang lebih tinggi atau dua kali ganda sebagai balasannya.

Penjenayah Pencurian menggunakan Facebook untuk mengambil maklumat mengenai setiap pengguna yang menatal garis masa. Berkongsi secara terbuka maklumat mengenai percutian dan masa-masa lain ketika anda berada di luar rumah adalah apa yang dicari pencuri.

Kupon Percuma Anda mungkin pernah melihat jenis catatan pesanan ini di garis masa atau akaun anda di Facebook berkali-kali mengenai loteri percutian percuma. Mesej-mesej ini benar-benar PALSU yang mengandungi jenis kata-kata berikut: "TAHNIAH! XYZ, anda baru sahaja memenangi tiket loteri untuk lawatan dunia, ini adalah tarikh dan tarikh undian anda. Sila hantarkan pendaftaran akaun / maklumat bank anda.

Geo-Stalking Sangat mudah bagi penipu untuk mendapatkan lokasi kami melalui geo stalking, teknologi GPS . Ini membuat mereka disahkan mengenai lokasi kami jika kita menuju atau berada di jangkauannya.

Penipuan Mesej Video Ini adalah penipuan biasa pada masa kini. Biasanya akan merangkumi pautan ke video dengan keterangan dari "rakan" dan soalan seperti "Adakah ini anda?" Jenis pautan ini biasanya mengandungi banyak virus berbahaya yang boleh menyebabkan kerosakan yang tinggi pada peranti anda atau mereka dirampas oleh penipu.

Paparan Profil dan Penipuan Tidak Berkawan Setiap kali anda melihat pemberitahuan mengenai seseorang membuat anda tidak berteman, itu mesti atau mungkin pemberitahuan penipuan. Facebook tidak mengiklankan jenis aktiviti ini pada September 2020.6 Sekiranya anda mengetahui perkara ini, Facebook meminta anda melaporkannya dalam aplikasi.

Penipuan Peraduan Penipuan peraduan kebanyakannya serupa dengan penipuan percutian. Mereka memberi anda tiket dalam talian FAKE untuk sebarang peraduan dan mengatakan bahawa kita boleh memenangi berjuta-juta dalam peraduan ini.

Cara Melindungi Diri Dari Penipuan Facebook

Konsep utama untuk teori-teori ini sangat mudah. Sebagai perkara biasa, jangan klik pada pautan yang mengandungi topik yang mencurigakan seperti tiket loteri, iPhone percuma, dll. Sekiranya ada orang yang tidak dikenali menghantar mesej kepada anda, segeralah dia dari senarai mesej anda.

Berikut adalah beberapa petunjuk untuk mengelakkan penipuan di Facebook:

 • Berhati-hatilah dengan apa yang anda klik di rangkaian media sosial.

 • pastikan tetapan privasi anda dikemas kini untuk dikenali oleh rakan anda

 • Sekiranya anda curiga bahawa anda ditipu, segera bertindak

 • Sekiranya anda mengesyaki rakan di Facebook, anda seharusnya tidak berteman dengannya.

 • Sekiranya anda berfikir bahawa anda ditipu, atau boleh ditipu, anda harus menukar nama anda di Facebook.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Adakah selamat memberikan Facebook nombor telefon anda? Sebaiknya elakkan nombor rumah atau telefon bimbit anda di halaman Facebook anda. Pemanggil prank, pengejar, dan juga pencuri identiti boleh menggunakan maklumat ini untuk merosakkan hari anda.

Mengapa anda tidak boleh meletakkan nombor telefon anda di Facebook? Tetapi ternyata bahawa berkongsi nombor telefon bimbit anda di laman web ini sebenarnya bukanlah idea terbaik yang pernah ada. Sekiranya anda melakukannya, itu bermaksud sesiapa sahaja berpotensi mencari nama, gambar, dan lokasi anda hanya dengan memasukkan nombor ke dalam bar carian, jika maklumat tersebut bersifat umum

Bagaimana anda tidak meletakkan nombor telefon di Facebook? Untuk melakukan ini, log masuk ke Facebook dan lawati pautan ini, atau pergi ke tetapan anda, dan kemudian klik pada 'Mobile' di bar sisi kiri. Anda akan dapat melihat senarai semua nombor telefon yang berkaitan dengan profil anda. Klik 'Buang' di bawah setiap nombor untuk menyah senarai.

Bolehkah saya bercakap dengan orang langsung di Facebook? Ya, anda boleh bercakap dengan orang langsung di Facebook, Facebook telah menambahkan ciri panggilan video di utusannya. Yang menjadikannya lebih mudah.

Adakah berbahaya untuk berkongsi nombor telefon anda? Pengguna harus berwaspada untuk berkongsi nombor telefon bimbit mereka, kata pakar keselamatan. "Anda menukar nombor telefon anda lebih jarang daripada alamat IP anda dan mungkin juga alamat rumah anda." Walaupun pengguna Snapchat mempunyai nama pengguna palsu, banyak orang menggunakan ID yang sama

Adakah Facebook meminta anda mengesahkan nombor telefon anda? Kami mungkin meminta anda mengesahkan nombor telefon bimbit anda kerana Anda sebelumnya telah menambahkan nombor telefon yang kami minta untuk anda sahkan. Masa telah berlalu sejak kali terakhir anda menambah atau mengemas kini nombor telefon anda. Nombor telefon semasa membantu menjadikan pengalaman Facebook anda lebih baik.

Mengapa Facebook terus meminta nombor telefon saya? Mereka meminta anda memberikan nombor telefon kerana mereka ingin memastikan bahawa ini benar-benar anda dan bahawa anda menyambung ke Facebook dengan hanya satu akaun.

Sekiranya saya membuang nombor telefon saya dari Facebook? Sekiranya anda mempunyai nombor telefon lama yang dipautkan ke akaun Facebook anda, hapuskannya. Sesiapa yang memiliki nombor tersebut boleh log masuk ke akaun anda tanpa kata laluan, dan anda tidak akan mendapat banyak e-mel pemberitahuan.

Kesimpulannya

Sekiranya saya merangkum Artikel ini dalam beberapa baris, Masukkan nombor telefon kami di Facebook adalah selamat kerana ia adalah syarikat yang dipercayai dan disahkan. Tetapi kadang-kadang boleh menjadi penipuan kerana seperti yang anda ketahui terdapat banyak penipu dalam talian yang melayari internet setiap hari untuk mencari beberapa orang yang tidak bersalah untuk menipu mereka dan mencuri wang mereka. Facebook memberi kami pilihan untuk meletakkan nombor telefon kami atau untuk melangkauinya.

Kita harus mengetahui penipuan Facebook melalui Nombor Telefon kita. Dan kita tidak seharusnya menerima permintaan Rakan secara rawak dari seseorang yang tidak kita kenal.

artikel berkaitan

Cara Menyahaktifkan atau Menghapus Akaun Facebook Anda Facebook Cara menukar nama di Facebook

Pencarian nombor telefon Facebook adalah cara mencari seseorang melalui nombor mereka. Semasa anda masuk ke Facebook, anda pasti menyedari bahawa pilihan untuk masuk adalah dua jenis sama ada dari ID e-mel atau nombor telefon. Perkara ini menjadi lebih biasa kerana orang masuk ke akaun mereka melalui telefon pintar juga. Facebook juga telah segera menyesuaikan diri dengan smartphone dan aplikasi mereka untuk laman sosial berjalan dengan baik. Sekarang adalah pilihan anda sama ada anda mahu log masuk melalui id e-mel atau nombor telefon.

Bagaimana mencari seseorang di Facebook?

Sekiranya anda ingin mencari seseorang di Facebook terdapat pelbagai cara yang boleh anda gunakan untuk menghubungi orang anda

Cari mengikut Nama

Terdapat bar carian mini di bahagian atas skrin. Di sana anda taipkan nama orang yang anda cari dan kemudian Facebook akan memberikan hasil yang paling relevan. Ikuti petua berikut untuk menghubungi orang anda dengan pantas

 • · Terdapat pilihan yang diberikan untuk Orang, Halaman dll untuk mencari orang. Lebih baik memilih pilihan Orang supaya hasilnya tidak menunjukkan halaman atau tempat.
 • · Semasa membuat carian ada pilihan lain di sebelah kiri carian yang anda cari dengan nama dan anda boleh menambah penapis juga seperti nama sekolah atau halaman perniagaan dll.
 • · Terdapat pilihan seperti 'Pilih Syarikat', 'Pilih Sekolah' atau 'Pilih Bandar' untuk mencari orang tersebut walaupun anda tidak berkaitan dengan orang itu.

Cari mengikut Sekolah

Sekiranya anda tidak pasti dengan nama apa di Facebook, anda masih boleh mencarinya dengan persamaan yang mereka kongsi. Salah satu faktor biasa ialah sekolah yang pernah anda kunjungi atau jika anda mengenali sekolah mereka. Ini adalah beberapa maklumat tertentu yang orang letakkan dengan tepat. Gunakan bar Carian Facebook untuk mencari Sekolah yang pernah mereka kunjungi dan kemudian menapisnya dengan Orang.

Kawan kepada kawan

Kemudahan mencari rakan lain yang mudah di Facebook ialah anda dapat melihat apakah orang itu ada dalam senarai Facebook rakan anda yang ada. Istilah yang biasa digunakan untuk carian seperti ini adalah untuk melihat Rakan Bersama.

 • · Kunjungi profil rakan dan pilih pilihan Rakan di profil mereka. Senarai rakan mereka akan dibuka di mana anda dapat melihat orang yang anda cari dan dengan mudah menghantar Permintaan Rakan dari sana.
 • · Facebook juga menawarkan cara menarik untuk mencari rakan rakan adalah Peopke yang Mungkin Anda Ketahui. Senarai ini menunjukkan rakan yang ada dalam senarai rakan anda dan di sana anda dapat dengan mudah mencari orang yang dicari
 • · Kunjungi Senarai Rakan rakan dan gunakan penapis Rakan Rakan.

Kumpulan Awam

Sekiranya anda mengetahui minat orang yang anda cari maka anda boleh mencari kumpulan yang berkaitan dan mencari orang di sana. Ketik item carian yang berkaitan di bar Carian Facebook dan pilih ikon Kumpulan. Cari orang di bahagian Ahli.

Pencarian nombor telefon Facebook:

Pencarian nombor telefon Facebook adalah kaedah mencari seseorang melalui nombor mereka. Pada ketika anda masuk ke Facebook, anda akan melihat bahawa pilihan untuk masuk adalah dua jenis sama ada dari ID e-mel atau nombor telefon. Ini menjadi lebih normal kerana individu juga masuk ke rakaman mereka melalui telefon bimbit. Facebook juga telah menyesuaikan diri dengan telefon bimbit dengan cepat dan aplikasi mereka untuk laman komunikasi orang ke orang berfungsi dengan luar biasa. Sekarang ini adalah keputusan anda mungkin anda perlu log masuk melalui e-mel id atau nombor telefon.

Facebook :

Facebook adalah platform sosial yang membolehkan anda menghubungkan orang lain dengan cara yang berbeza di satu tempat. Terdapat banyak kumpulan di facebook yang membolehkan komunikasi orang ke orang. Facebook diperkenalkan oleh Mark Zuckerberg… Hari ini, Facebook terkenal dengan Media Sosial terbesar yang memberikan banyak pejabat maju kepada pelanggannya dan membantu berhubung dengan individu tanpa masalah.

Cari orang di Facebook :

Anda dapat mencari orang di Facebook melalui nama akaun, nombor dan e-mel mereka. Terdapat berjuta-juta bilion pengguna yang menggunakan Facebook pada satu masa dengan nama yang sama. Tetapi ada kaedah yang berbeza yang memudahkan untuk mencari orang di Facebook.

Anda boleh mencari mengikut nama :

Anda boleh mencari mana-mana orang dengan namanya dengan hanya mengetik namanya di bar yang ditunjukkan di halaman carian. Anda boleh mengklik bar ini dan menaip namanya atau orang yang anda cari di Facebook akan memberi anda paling banyak hasil yang berlaku. Apabila anda klik di bar carian anda akan ditunjukkan senarai semua orang yang mempunyai nama seperti itu. Ikuti petua yang disertakan untuk mendapatkan orang anda dengan pantas · Terdapat pilihan yang diberikan untuk Orang, Halaman dan sebagainya untuk mengejar individu . Pilih alternatif Orang dengan tujuan agar hasilnya tidak menunjukkan halaman atau tempat. · Semasa mencari, ada pilihan yang berlainan di sebelah kiri pertanyaan yang anda cari dengan nama dan anda boleh menambahkan saluran juga seperti nama atau halaman perniagaan dan sebagainya · Anda boleh melayari gambar profilnya untuk mengesahkan mengenai orang yang anda sedang mencari.

Anda boleh mencari mengikut institusi :

Anda boleh mencari orang dengan menggunakan nama institusi. Anda dapat Mencari rakan anda, individu dari sekolah anda yang menggunakan Facebook. Pilihan untuk mencari rakan ditunjukkan di halaman anda, anda harus mengklik pilihan tersebut di bar sisi yang terdapat di sepanjang Facebook anda. Anda harus klik pada "Sumber berita", dan klik "Discover Friends" dan snap butang "Discover" dekat dengan "Alat Berbeza." Klik pilihan yang akan menunjukkan persamaan kepada anda untuk menemui rakan anda, individu dari mana-mana sekolah yang anda kumpulkan untuk mencari sahabat semata-mata di dalam organisasi tersebut. Gunakan nama sekolah anda untuk mengehadkan jumlah kemungkinan rakan sejawat untuk rakan anda, tanpa mengira sama ada gabungannya nama depan dan belakang terkenal atau secara tidak sengaja anda pada dasarnya tidak ingat nama belakangnya dan perlu mencari antara individu dengan nama depannya yang pergi ke sekolah anda. Anda boleh Menaip nama itu ke dalam kotak "Carian" Facebook dan klik pada butang yang menunjukkan di sebelah kiri hasil anda. Anda akan mendapat bantuan untuk mencari rakan anda melalui carian mengikut nama institusi. Anda boleh mencari dengan rakan bersama: Terdapat banyak cara untuk mencari orang di facebook. Antaranya anda juga boleh mencari orang dengan melihat rakan anda yang lain. Sekiranya orang itu hadir dalam senarai rakan rakan anda yang lain, orang itu akan ditunjukkan dalam rakan bersama .Anda dapat dengan mudah mencari orang itu dengan kaedah ini ... Anda mesti mempunyai profil rakan anda, dan harus memilih pilihan Rakan dalam profil mereka. Anda akan ditunjukkan senarai rakan bersama, dan anda dapat mengenali orang itu dengan mudah. ​​Sebilangan orang yang tidak ditambahkan dalam senarai rakan anda juga ditunjukkan pada orang yang mungkin anda kenali. Sekiranya anda melihat orang itu pada orang anda mungkin anda kenal, anda dapat dengan mudah mencari orang itu.

Cari mengikut nombor telefon :

Terdapat pilihan yang ditunjukkan semasa anda mendaftar akaun di mana anda mesti menyebutkan nombor telefon anda. Sekiranya anda menyimpan nombor telefon anda secara peribadi maka orang tidak dapat mencari anda dengan nombor telefon anda. Sukar untuk mencari mana-mana orang melalui nombor telefon. Tetapi bar yang ditunjukkan di halaman carian, anda boleh memasukkan apa-apa perkara yang relevan tentang orang yang anda cari dan anda akan diberikan hasilnya. Orang yang tidak menyimpan nombor telefon mereka peribadi, nombor telefon mereka ditunjukkan dalam maklumat profil mereka.

Cari melalui E-mel :

Anda juga boleh mencari mana-mana orang melalui e-mel tetapi tidak mengesahkan bahawa kaedah ini akan berfungsi atau tidak. Sebilangan orang menyimpan maklumat e-mel mereka secara peribadi sehingga dalam keadaan itu anda tidak dapat mengesan orang itu dengan menggunakan e-mel. Sebilangan orang menyimpan e-mel mereka secara terbuka, jika e-mel mereka dipaparkan secara terbuka, ia akan ditunjukkan pada maklumat profil mereka. Anda hanya perlu klik pada bar yang tertera di halaman carian. Kemudian anda perlu memasukkan e-mel orang yang anda cari. Sekiranya orang itu menyimpannya maklumat awam, orang itu akan ditunjukkan. Tetapi jika orang itu menyimpan e-melnya secara peribadi, anda tidak dapat mencari orang itu dengan mudah.

Anda boleh mencari dalam kumpulan :

Ini juga merupakan salah satu kaedah untuk mencari mana-mana orang. Sekiranya anda telah menyertai kumpulan di facebook, dan orang yang anda temui juga telah bergabung. Anda boleh melihat di senarai keahlian kumpulan itu jika ia ditunjukkan secara terbuka. Sekiranya anda tahu mengenai minat orang itu, anda juga dapat mencari kumpulan yang berkaitan dengannya dan mencari orang itu dalam senarai ahli kumpulan itu.

Adakah selamat meletakkan nombor telefon anda di facebook :

Tidak perlu meletakkan nombor telefon peribadi anda di facebook. Semasa anda membuat akaun, ada pilihan yang menunjukkan bahawa sama ada anda mahu meneruskan nombor telefon anda atau anda ingin memasukkan e-mel anda. Terdapat pilihan untuk anda menyimpan nombor telefon di facebook atau tidak. Sekiranya anda meletakkan nombor peribadi anda di facebook, ada pilihan untuk menyimpannya sebagai peribadi dan juga peribadi. Sekiranya anda menyimpan nombor telefon anda secara peribadi, ia tidak ditunjukkan kepada sesiapa sahaja dan orang tidak dapat melihat atau mengesan nombor telefon anda dengan mudah. ​​Sekiranya anda menyimpan nombor peribadi anda secara terbuka, maka semua orang boleh menghubungi anda dengan bantuan nombor telefon anda. Mungkin tidak ada pilihan untuk menaip nombor telefon seseorang di bar carian Facebook, terdapat banyak alternatif pendekatan untuk melakukan seperti itu, namun sebahagian besar dari mereka berbahaya dan boleh menyebabkan risiko. Walau bagaimanapun, ia dilindungi sekarang dan kami tahu bahawa tidak semua daripadanya berbahaya. Terdapat keselamatan yang lebih besar daripada perlindungan dalam talian. Ia cenderung membahayakan untuk meletakkan nombor telefon anda di Facebook berdasarkan fakta bahawa penipu dapat menghantar mesej kepada saya secara terus melalui nombor telefon saya dan sudah pasti dapat menghubungi saya dalam pelbagai peringkat. Membina profil yang kukuh dan cekap juga penting sekiranya anda menggunakan sorotan catatan kerja Facebook, yang membolehkan anda mengikuti kedudukan melalui laman web ini. Dengan cara yang sama, organisasi boleh membuat kedudukan terbuka melalui Facebook untuk Perniagaan untuk mengetahui kelebihan Facebook: • Menjaga diri anda aktif dalam media sosial dalam talian menjadi keperluan kita. Apabila kita aktif, kita akan mendapat maklumat terkini dari segala jenis berita. Kehadiran dalam talian anda adalah keutamaan yang lebih tinggi daripada pada masa lain dalam komunikasi sebenar yang terhad pada musim ini, dan Facebook mungkin merupakan peluang terbaik anda untuk kembali sebelum pelanggan yang tidak dapat anda lihat pada masa ini. Sebagai media dalam talian yang terbesar dan pertama organisasi untuk mencapai kemajuan standard, ia juga menawarkan peranti penggabungan yang paling banyak yang berbeza dengan tahap yang berbeza, misalnya, ikuti tangkapan, log masuk akaun dan perkongsian gambar. Ini dapat membawa pelanggan kembali ke laman web anda dan bahan dalam talian lain yang perlu anda tampilkan. • Sekarang beberapa hari facebook mengembangkan komunikasi yang mesra dan lebih disukai untuk kesejahteraan mental dan untuk berbual dengan orang lain, Facebook menawarkan pentas untuk hubungan yang signifikan di laman web yang berlainan, terutama dalam situasi ketika anda tidak ada hubungannya dan merasa bosan. Sekiranya anda lumpuh atau melawan penyakit yang tulen, anda mungkin terperangkap di rumah anda atau klinik kecemasan untuk sebahagian besar hari itu. Dalam keadaan ini, kekuatan Facebook dapat dilihat. Anda boleh menikmati dengan melayari kiriman, berbual dengan rakan dan berkomunikasi antara satu sama lain. • Facebook sebagai alat pengajaran. Dalam kelas dalam talian, atau mana-mana kelas yang perlu mengumpulkan rasa luas kawasan setempat, perhimpunan Facebook boleh menjadi halaman perbualan untuk mata kelas. Sebagai contoh, kursus isu-isu pemerintahan canggih dapat menjadikan sekumpulan Facebook untuk pelajar berkongsi dan meneliti artikel mengenai perkembangan terkini. Perbualan ini mendorong perasaan di kawasan setempat dan boleh menyebabkan pelajar merasa lebih tertarik dengan perbualan dalam kelas juga. Soalan Lazim: Bagaimana nombor kenalan di facebook dirahsiakan? Anda boleh merahsiakan nombor hubungan anda dan juga awam. Semasa anda menyanyi di akaun anda, pilihannya ditunjukkan bahawa anda mahu merahsiakan nombor hubungan anda atau umum. Sekiranya anda menyimpan rahsia, ia tidak akan ditunjukkan kepada sesiapa sahaja berbahaya untuk berkongsi nombor telefon anda? Anda harus disahkan untuk berkongsi nombor telefon bimbit anda, kerana anda diberitahu bahawa anda boleh meletakkan alamat e-mel anda dan bukan menggunakan nombor telefon bimbit. Oleh itu anda harus berhati-hati sebelum berkongsi nombor telefon bimbit anda. Adakah nombor telefon bimbit dikeluarkan dari akaun? Ya, jika anda tidak mahu menghubungkan akaun anda dengan nombor telefon bimbit anda. Anda boleh menghapusnya dari akaun anda dengan mengubah tetapan peribadi anda. Kesimpulan: Facebook adalah aplikasi sosial di mana anda boleh berkomunikasi antara satu sama lain melalui sembang, kumpulan, panggilan dan lain-lain. Buku muka memberi anda keselamatan yang lengkap mengenai akaun anda. Anda boleh menyimpan maklumat anda secara peribadi dan juga awam. Anda boleh menyimpan nombor telefon bimbit anda kepada umum serta peribadi. Anda boleh menyambungkan akaun anda ke nombor telefon bimbit anda dan juga akaun e-mel anda. Tetapi semasa anda mendaftar dan memberikan maklumat peribadi anda, anda harus berhati-hati. Anda boleh mencari mana-mana orang dengan nombor telefon, e-mel, gambar profil, rakan bersama dan dalam kumpulan. Selain semua ini, facebook adalah platform terbaik untuk terus dikemas kini dan aktif untuk semua orang di sekitar anda.

Pencarian nombor telefon Facebook

 • Facebook

 • Twitter

 • LinkedIn

 • Tweet

 • Tawaran

 • E-mel

Melihat melalui Facebook adalah kaedah luar biasa untuk menemui seseorang di web. Dengan adanya laman komunikasi interpersonal jarak jauh terbesar, peluang anda untuk menemui individu yang anda cari benar-benar tinggi. Facebook membenarkan pelanggannya menambahkan timbunan data mengenai diri mereka ke profil mereka, dan kapasiti yang tidak dapat dilupakan dari laman web ini adalah menyatukan individu melalui perkongsian data. Anda boleh menggunakannya untuk menolong anda menemui seseorang di Facebook, tidak kira sama ada rakan yang anda kenali, rakan sekerja lama, jiran, keluarga, dan sebagainya Facebook bukanlah kaedah terbaik untuk menemui seseorang di web. Indeks web individu yang komited juga berguna, lebih-lebih lagi jika anda tidak mempunyai idea foggiest mengenai nama individu tersebut, anda tidak mempunyai teman yang boleh bercakap, mereka telah menghalang anda, atau jika anda dan mereka juga tidak tahu ' menggunakan Facebook.

Lakukan Carian Facebook dengan Nama Orang

Arahan untuk Mencari Nombor Telefon di Facebook

Bar carian utama di titik tertinggi laman web ini adalah salah satu teknik untuk menemui individu di Facebook dengan nama mereka. Anda boleh menaip nama individu dan kemudian menyalurkan hasil untuk membataskannya.

Berikut adalah beberapa petunjuk untuk dikenang semasa menggunakan peranti carian keluarga Facebook:

 • Pada ketika anda hanya mencari individu di Facebook, pilih Orang di bahagian atas untuk cuba tidak menemui halaman perniagaan, majlis, dan bahan lain.

 • Gunakan saluran ke satu sisi untuk menjadikan hasilnya lebih ketara. Contohnya, temui rakan sekerja lama di Facebook yang menggunakan nama mereka dan saluran Pendidikan (pilih sekolah anda), atau pilih perniagaan yang pernah anda kerjakan dari Work untuk mencari kolaborator dengan nama itu.

 • Anda tidak pernah berhubungan dengan individu untuk mencarinya di Facebook. Pilih Pilih Bandar, Pilih Sekolah, atau berpotensi Pilih Syarikat untuk mencari profil dengan data di dalamnya.

 • Cari di Facebook mengikut Sekolah yang Mereka Pergi

Petunjuk langkah demi langkah untuk Mencari Nombor Telefon di Facebook

Tidak mempunyai idea paling kabur mengenai nama individu? Bagaimanapun anda boleh mencari Facebook untuk seseorang tanpa mengira sama ada anda tidak tahu siapa namanya. Misalnya, memahami sekolah mana yang mereka kunjungi atau pada saat ini, menjadikannya lebih mudah untuk mencarinya di web.

Cari Facebook untuk sekolah, dan kemudian pilih Orang untuk menyalurkan hasil oleh individu di Facebook yang mempunyai sekolah itu direkodkan di profil mereka. Oleh kerana banyak pelanggan menambah profil mereka ke sekolah yang sekarang atau biasa mereka kunjungi, mendapati seseorang di Facebook tiba-tiba menjadi lebih mudah.

Cari Orang dalam Kumpulan Awam

 • Perhimpunan adalah pendekatan lain untuk menemui individu dalam talian dengan Facebook. Sekiranya anda menyedari bahawa individu tersebut meminati tema tertentu, anda boleh membaca banyak kumpulan yang mereka gemari.

 • Untuk melakukan ini, cari perjumpaan dari bar pencarian di titik tertinggi Facebook, dan kemudian pilih Kumpulan dari menu. Apabila anda berada di halaman perhimpunan, buka segmen Ahli untuk menemui bar pencarian.

 • Pastikan untuk memilih Kumpulan Awam sekiranya anda perlu mempunyai pilihan untuk melihat peribadinya (perjumpaan tertutup mengharapkan anda menjadi bahagian untuk melihat yang lain yang telah bergabung).

Lakukan Carian Facebook dengan Nombor Telefon

Attempting to sort out who claims a telephone number that called you? Facebook can likewise be utilized for an opposite number pursuit; simply type the number into the inquiry bar to perceive what appears. It's far-fetched that you'll discover public posts that contain the individual's telephone number, however, you may have karma uncovering an old post made by one of your Facebook companions. This is a simple method to track down an old companion's telephone number.

Use Facebook to Search for Related Information

The most effective method to Search a Phone Number on Facebook

Something different you can do is use Facebook to discover somebody's quality somewhere else on the web. You'd do this on the off chance that you as of now have their Facebook data yet you're needing their other web-based media to account subtleties, as well, as to check whether they additionally have a Twitter, Pinterest, web-based dating profiles, and so forth

Each Facebook profile has an extraordinary username at the finish of its URL. Quest Google or another web search tool for that username to check whether different records appear.

Another thought is to do a converse picture search on a photograph from the individual's profile. It tends to be their profile picture or some other image of them from their record. On the off chance that they've posted that equivalent careful picture somewhere else, you could uncover their other online records. Google and TinEye are extraordinary for this.

truly needs your telephone number, irritating you for one when you join. This isn't all awful since it can help secure your record with two-factor confirmation. On the flip side, this makes it simple to uncover the private telephone quantities for all intents and purposes anybody on Facebook, including big names and legislators. We will take a gander at how a programmer would do this and how to secure yourself.

Numerous Facebook clients may not understand that their private telephone number is associated with their Facebook account, having failed to remember that they did as such. Facebook isn't permitted to just concentrate your number from your telephone, yet they can do what I allude to as the “application likeness cyberbullying” by over and again requesting that you affirm and save your number each time you dispatch Facebook.

The default protection setting on Facebook permits anybody to look for you by your telephone number once you add it. This is anything but another issue. It has been around as long as the Facebook Graph Search, however, Facebook decides to consider this to be as a component, as a letter got by Belgian scientist Inti De Ceukelaire shows.

Positively, a few groups, like big names and government officials, ought to be more worried than others about uncovering their private number on the web. Nonetheless, anybody might actually have a cyberstalker or programmer target them. When a programmer has a telephone number and your name, they can rapidly utilize open-source insight (OSINT) instruments that we've covered on Null Byte to get further open information like occupation, business, companion, relationship, some other public data.

A programmer could utilize the data to additional social-designing assaults by calling you straightforwardly. Think about the work of art " Microsoft technical support" trick, simply the guest attempting to deceive you knows your name and close subtleties of your own life. Equipped with these, it's not difficult to make the objective think the guest is genuine.

How might a programmer really approach tracking down your number? In principle, on the off chance that they had a great deal of time, they could simply look through all 9,999,999,999 likely numbers until they discovered yours. Obviously, this isn't extremely effective, so we should see the correct method of doing it. For a training subject, I'll be utilizing DC Mayor Muriel Bowser (2017) as an arbitrary city official. In the models underneath, her number was changed to ensure her genuine number.

Step 1Use the Area Code

On the off chance that you think about an objective's telephone number as one of all the conceivable 10-digit US telephone numbers, you can rapidly see that 10 billion North American telephone numbers it dreadfully enormous a rundown to viably look through. Fortunately for the programmer, he can chop this down gratitude toward the North American Numbering Plan (NANP) which spreads out the rules for telephone numbers in the US.

We should take a model: 234-235-5678. Taking a gander at the NANP, we can see that the initial three numbers (234) are the territory code, and the arrangement takes into account 2–9 as the primary digit and 0-9 for the second and third digits. That data not too far off disposes of one billion potential numbers from the programmer's rundown.

The programmer can likewise rapidly exploit this if they know or can speculate at where you reside, as it's as simple a Google search. By doing this, the programmer can eliminate a further 9 billion 990 million numbers from the rundown of possible estimates.

The following three numbers after the space code in our model (235) are the focal office prefix. Once more, the arrangement calls for 2–9 for the principal digit and 0–9 for both the second and third digits, however with an admonition.

In territory codes where the subsequent digit is 1, the third can't likewise be 1. This once more eliminates an enormous number of telephone numbers from the programmer's rundown. The last four digits of the telephone number are the line number, for this situation, 5678.

I speculated that the Mayor of DC would have a DC region code, and a programmer could likewise look into the objective's Facebook account and likely discover an old neighborhood or the current city the objective lives in or works from. Some bigger urban communities like Los Angeles will have different territory codes inside them, yet regardless of the number of “split” region codes there are, it still enormously decreases the programmer's rundown of potential numbers.

Step 2Get the Last Numbers

Since I realize my objective's number is 202-???- ???, I need to attempt to eliminate however many of those question marks as could reasonably be expected, making it simpler to do a Facebook search later on. Fortunately, Facebook has our back and has made this likely the second most straightforward advance, in the wake of utilizing the region code. To get the last two numbers, we simply need to go a couple of steps into the secret phrase reset measure.

 • To do this, the programmer goes to the fundamental Facebook page and snaps “Neglected record” to begin the cycle.

 • Then, they enter the objective's name they have as a main priority and snap the “Search” button.

 • The programmer is then given a rundown that incorporates a face picture combined with each coordinating with an account that assists them with distinguishing their objective. There's our objective right at the top!

 • Facebook at that point benevolently gives the programmer the last two digits of the number of the objective, alongside some data about the messages accounts related to their Facebook account, like the first and last letter, and at times the email area.

 • That is the extent that the programmer needs to go. They don't really reset the secret key, and they shouldn't so the objective never gets any sort of notice to warn them.

Step 3Use Outside Sources

With more than 218 million clients, PayPal and different administrations can help add to the data the aggressor has gathered up until this point. For this situation, if the objective is a PayPal client, the programmer can get two extra digits of the telephone number we're searching for.

 • In the image above, you may have seen that the main email recorded is a Gmail account that begins with “M” and closures with “R.”

 • That is entertaining since my objective's first name begins with an “M,” and her last name closes with an “R.” To a programmer, this shouts “I utilized my name as my email!” Suspecting this was the situation, I checked it on Gmail by composing it in.

 • Google acknowledged it, however, that doesn't really imply that it's the objective's email. The programmer can check by doing likewise secret phrase reset stunt they pulled with Facebook.

 • That's right, this record just so ends up having a number that closes in 69. Fortuitous event? I think not. Since I have an email to work with, I can bounce over to PayPal in another tab, and indeed, utilize a similar secret key reset stunt.

 • This time, when I get to the secret key reset screen, I get not just each of the four digits of the line number, yet additionally the principal number of the space code as well!

 • This permits me to be sensibly certain that I'm in good shape with the space code, and checks my past work on tracking down the last couple of numbers. This implies I have the number 202-???- 6969 up until now. At the end of the day, my rundown has gone from 10 billion decisions to around 1,000 in only a couple of minutes of work.

Step 4Brute-Force It the Smart Way

Now, a programmer could simply begin tossing numbers into the Facebook search bar, however that actually wouldn't be that productive. So how does a lethargic programmer respond? They exploit a Facebook include that permits you to lead a section search.

Facebook permits you to transfer arrangements of contacts in CSV organization and afterward advises you on the off chance that they are on Facebook so you can add them as companions. By building my own contact rundown of expected numbers, I can rapidly preclude huge lumps of wrong numbers.

For this situation, I realize the number must be in the reach from 202-000-6969 to 202-999-6969. By slicing that down the middle and making a rundown of numbers from 202-000-6969 to 202-500-6969, I can adequately preclude half of my rundown, as the objective may be in one of the two half records made. At that point, I can transfer the rundown and in a flash decide whether they are on it or not.

To make this rundown, I went to Google Contacts and clicked “Fare” to get an example CSV record to work from.

Facebook likes to acknowledge the rundown in Google CSV design, so I saved it as such from Google Contacts.

From that point, a programmer can open the record in Google Sheets or Excel and change the section recipe for the telephone numbers to one that will repeat over the numbers they need to check, as found in the accompanying model.

In the dominant equation underneath, I start by taking the most minimal-worth telephone number, for this situation, 2020006969, at that point I add 10,000 to it to build the fifth spot digit by 1. This equation will rehash however many occasions depending on the situation, yet we shouldn't do it multiple times because there are just 1,000 numbers in our rundown to figure. On the off chance that the objective hadn't had a PayPal record to assist us with inferring the third and fourth spot digit, at that point we would add 100 to build the third digit all things considered.

From that point, it is easy to sign into a Facebook account and go to the Friend Finder include. Snap-on the Gmail logo and afterward “Discover Friends.”

 • Then, look to the lower part of the page and transfer your CSV document containing the telephone numbers you wish to attempt.

 • After it's transferred, Facebook presents the programmer a rundown of “Companions” to add from the rundown. They would then look for their objective inside that rundown. My objective doesn't appear to be here, so I realize they aren't in this portion of our group of numbers.

 • Then, rather than testing the following 500, I split the following 500 down the middle and check one of those parts. This is because I definitely realize the objective will be on the second rundown since they weren't in the principal half. The programmer can keep looking in this manner until the objective shows up on a telephone number rundown.

 • From that point forward, the programmer would test more modest and more modest groups of numbers until they have simply a small bunch to test. I halted when I had it down to around 30 numbers. Clearly, this will take longer if the programmer has less data about different digits of the telephone number.

If you realize somebody's phone digit, you could be skilled to utilize it to discover somebody's Facebook account. Since the phone number is related to an account, the account will be brought up when you find the Facebook phone number.

Facebook gives you the option to search output to good use of your mobile number. take into consideration, if your buddy has concluded to * keep confidential. number, you will unquestionably not have the potentiality to discover them. To do this, just participate in the mobile number in the engine box. If your favorite pal's number is seen by everyone, you are duty-bound to be skilled to see their profile on the web response page.

Facebook Phone Number Search

To keep in one's memory Fb gives you the unconforming to search out bosom buddy using your mobile number. Reminisce, if your bosom buddy has obstinate to keep your number, you will hardily and to-be-sure not have the ability to ascertain them. You can ascertain the phone number that you desire, or you can find it frequently. If your bosom buddy enrolls (in) the account with the mobile or private number or incorporates a mobile number, then you can discover it.

tramp 1: unlocked your gateway. In all probability to Fb. overtake your Account.

tramp 2: probe a Mobile number from the gateway. (if you DESIRE to discover for). After that smite show up or purely click search “mark”.

tramp 3: Then see you will find his “Fb Account”. And also you will see “We may not pinpoint anything” for an associate or somebody elements this telephone digit has not to schedule an account.

tramp 4: Executed

Search Friends Or A Other with the Help of Telephone Digits On Fb For A Mobile * Purchaser.

Go in for impartial the mobile number in the gateway. If your bosom buddy number is seen by everyone, you are duty-bound to be suitable to see their account in the WWW response.

tramp 1: Activate your “supplication”. Or web crawler Fb write-up Account.

tramp 2: Show up a Mobile number from the gateway. (if you HOPE TO come upon. ). strike on “See conclusion”

tramp 3: After that see you will DISCOVER his Facebook Account. As into the bargain you will see sorrowful, we did not search any conclusion joining this discover for good buddies or a people because this phone number is not ledger any sort of account.

tramp 4: Executed

CONCLUSION: We aspiration this assists, for find by searching chum somebody makes use of phone number facebook please allowance this stake and greenery it to comment underneath;

Searching Facebook ID from Mobile number

The vlog stake defines how you can simply discover somebody's Facebook side view or Facebook user identifier by their mobile number. not for everybody to fasten a mobile number to their Facebook side view. But it is essential.

tramp 1 – Hang around WWW.fb.com and push on unremembered account

tramp 2 – Throw into the MOBILE number you desire to search the Fb ID and click “explore”. It would show the person's side view like behind.

Is it feasible to delete a mobile number from the Fb explore?

Without- doubt , you can DELETE a mobile number from Fb explore response. You can delete that number by applying the Fb app on your phone or be a guest of the Fb webpage. It's a portion of sweet.

There are simple methods to delete a mobile number from Fb explore response :

Step 1 Write-up to your account the by-way-of Facebook app or web page Step 2 Resort to settings Step 3 CHOOSE account settings Step 4 Then push on to the Personal PRIVACY setting Step 5 scroll to the bottom and spout 'Who MAY Look you up Applying for the mobile number you on condition that? Step 5 Pinpoint friends only selectively.

You have fortunately detached your mobile number from Fb explore response :slight_smile:

To execute humans from exploring your digits on Fb:

 1. Clack AT higher than the right hand of SOME FB site and select changing.
 2. Choose Privacy on the left hand. below the Who could see me up? portion, you will look at a setting for your online correspondence and a setting for your mobile number.
 3. Apply the scroll-down table on the other to per changing to choose who can see you up applying that explanation.

May I search for somebody by mobile number?

It is very easy nowadays to search a human by cell or mobile number without charges, and they may help the many public and private details of the achievement. It is a fantastic method to search for somebody's on the globe of a network because it supplies a lot of information about the achievement. Information is a combination of their full identity, name, age, address, and social media accounts

What is Fb's cell phone number?

some people could go online and explore for “Fb purchasers service.” We do the effort for that and got this number: 844-735-4595

Facebook Phone Number Search:

Facebook is an American Technology. Its founder is Mark Zuckerberg, founded in Cambridge in February 2014. Its headquarters are in Menlo Park, California, and United States

Looking through Facebook is an extraordinary method to discover somebody on the web. With it being the biggest interpersonal interaction site in presence, your chances of finding the individual you are searching for is genuinely high.

Facebook allows its clients to add bunches of data about themselves to their profile, and the natural capacity of the site is to unite individuals through data sharing. You can use this to help you discover somebody on Facebook, regardless of whether it is a companion you used to know, an old colleague, neighbors, family, and so on.

Facebook is not the best way to discover somebody on the web. Devoted individual's web search tools are likewise helpful, much more so if you do not know the individual's name. You share no companions, practically speaking. They have obstructed you, or on the off chance that you or potentially they do not utilize Facebook.

Facebook Search by the Individual's Name :

Step by step instructions to Look through a Telephone Number on Facebook are given below:

The top search bar at the highest point of the site is one strategy for discovering individuals on Facebook by their name.

You can type the individual's name and afterward channel the outcomes to limit them down.

Here are a few hints to recall when utilizing Facebook's kin search device :

When you are looking for simply an individual option on Facebook, select Individuals at the top to try not to discover business pages, occasions, and other substances.

Utilize the channels off to one side to make the outcomes more applicable. For instance, discover old cohorts on Facebook utilizing their name and the training channel (pick your school) or choose a business you have worked for from Work to find collaborators with that name.

You must not have been related with the individual to find them on Facebook. Select Pick a City, Pick a School, or potentially Pick an Organization to discover profiles with that data in them.

Search the Facebook by the School They Went To:

The most effective method to Look through a Telephone Number on Facebook is by searching the individual's school they went to, which they already have mentioned in their profile.

If you do not know the individual's name, you can search the name of the school they went to, or any case, do a Facebook look for somebody regardless of whether you don't know what their name is. Understanding what school they went to or as of now join in, for instance, makes it significantly more straightforward to discover them on the web.

Quest Facebook for the school, and afterward pick individuals to channel the outcomes by individuals on Facebook who have that school recorded on their profile. Since loads of clients add to their profile the school or institutions they have mentioned as or now or used to go to, discovering somebody on Facebook out of nowhere gets much more straightforward.

Piggyback on Your Companions:

The most effective method to Look through a Telephone Number on Facebook is utilizing one of your Facebook companions to discover another person is probably the ideal approach. To find somebody on the off chance that you speculate that the individual has anything to do with one of your current companions.

For instance, if the individual used to work with you and add another companion or live in the same town,or go to the same school a shared companion search is your most innovative option in discovering them.

There are a couple of approaches to do this, which are mentioned below:

Visit a companion's profile and select the Companions tab to see the shape of their companions. You can view and look through the whole rundown or read through their as of late added companions and companions from gatherings, like their working environment, old neighborhood, or secondary school.

Another approach to look for a companion is to peruse the Individuals You May Know page, a rundown of individuals you may know dependent on your Facebook companions.

Follow Stage 1 mentioned above yet utilize the Companions or Companions channel.

Quest for individuals out in the open gathering:

Step by step instructions to Look through a Telephone Number on Facebook are given below:

Gatherings are another approach to discover individuals online with Facebook. If you realize that the individual is keen on a specific subject, you can peruse bunches they may be in.

To do this, look for a gathering from the hunt bar at the highest point of Facebook and select Gatherings from the menu. When you're on the gathering's page, open the Individuals segment to discover the inquiry bar. Please make sure to choose Public Gatherings on the off chance that you need to have the option to see its individuals (shut gatherings expect you to be a part to see the others that have joined).

By Searching Phone Number to search an Individual's Facebook:

The most effective method to Look through a Phone Number on Facebook is to sort out who possesses a Phone number that called you. Facebook can likewise be utilized for a converse number pursuit; type the number into the inquiry bar to perceive what appears. It is impossible that you will discover public posts that contain the individual's Phone number. Yet, you may have karma uncovering an old post made by one of your Facebook companions. This is a simple method to track down an old companion's telephone number.

Use Facebook to Look for Related Data:

Instructions to Look through a Phone Number on Facebook Something different you can do is use Facebook to discover somebody's essence somewhere else on the web. You had to do this if you, as of now, have their Facebook data. Yet, you need their other web-based media to account for subtitles and check whether they also have Twitter, Pinterest, web-based dating profiles, and so forth.

Each Facebook profile has one of a kind username at the finish of its URL. Quest Google or another web search tool for that username to check whether different records appear or not.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan:

How can we find an individual's Facebook by using his phone number to privatize his phone number?

Even though clients can conceal their telephone number on their profile so no one can see it, it is as yet conceivable to “look into” client profiles. For example, “when somebody transfers your contact information to Facebook from their cell phone,” as indicated by a Facebook help article. It is a more limited route than permitting clients to look for client profiles utilizing an individual's telephone number. Facebook confined a year ago after conceding “most” clients had their data scratched.

How could I know that who is searching for my Facebook account using my phone number or email?

Your email and cell phone number each have a setting to control who's ready to find you utilizing that data.

To change your settings:

 1. Tap the three parallel lines in the top right of Facebook.
 2. Look down and tap Settings.
 3. Tap Protection Settings in the Security area.
 4. In the How Public Find and Reach You place, you'll see a setting for your email and a location for your telephone number:
 5. To refresh your email setting, tap Who can find you utilizing the email address you gave?
 6. To restore your telephone number setting, tap Who can see you using the telephone number you provided.
 7. Select who can discover you using that information (model: Companions).

How does anyone can search for a Phone Number by his Facebook account?

On the off chance that you realize somebody's telephone number, you might have the option to utilize it to discover somebody's Facebook account. However long the telephone number is related to a record, the record will come up when you look for the telephone number. This is the best way to look through a telephone number on Facebook utilizing the site or telephone application.

Strategy 1 of 2 :

Utilizing Facebook.com

1.Go to https://facebook.com in an internet browser. This strategy will work something very similar on PCs, telephones, and tablets.

Login whenever incited .

2.Click the pursuit bar to intact the content field. You will see this bar at the highest point of the page.

3.Enter the 10-digit telephone number, including the territory code. Ensure you press the Enter or Return key on your console to start the inquiry. You can enter the telephone number as the design does not make any difference.

A solitary query item ought to show up. If you do not get an outcome, that individual presumably has their profile set to private and will not appear in indexed lists. It is additionally conceivable they might not have a Facebook account associated with that telephone number.

4.Click on the query item. That is the Facebook account related to the telephone number you entered.

Strategy 2 of 2 :

Utilizing the Portable Application

1.Open Facebook on your telephone or tablet. This application resembles a white “f” on a blue foundation. You can discover this application on your home screen, in the application cabinet, or via looking.

This strategy works for the two iOS and Android telephones and tablets.

2.Tap the pursuit symbol. You'll see this amplifying glass in the upper right corner of the application.

At the point when you tap the pursuit symbol, you'll see a rundown of all your new quests just as your console.

3.Type the number you need to look at. May you need to press the? 123 key to change to the non-sequential console.

4.Enter the 10-digit telephone number, including the territory code. Ensure you tap the inquiry or enter the key on your console to start the pursuit. You can enter “(555)555-5555” or “5555555555,” the arranging doesn't make any difference.

A solitary item ought to show up. If you don't get an outcome, that individual presumably has their profile set to private and will not appear in indexed lists.

5.Tap on the query item, the Facebook account related to the telephone number you entered**.**

ABOUT FACEBOOK

Facebook, Inc., is an American innovation aggregate situated in Menlo Park, California. It was established by Mark Zuckerberg, alongside his kindred flat mates and understudies at Harvard College, who were Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz and Chris Hughes, initially as TheFacebook.com —the present Facebook, a well-known worldwide long range informal communication administration. It is one of the world's most significant organizations. It is viewed as one of the Big Five organizations in US data innovation, with Google, Apple, Microsoft and Amazon.

Facebook offers different items and administrations past its long range informal communication stage, including Facebook Messenger, Facebook Watch, and Facebook Portal. It additionally has obtained Instagram, WhatsApp, Oculus, Giphy and Mapillary, and has a 9.9% stake in Jio Platforms.

HISTORY OF FACEBOOK

Facebook petitioned for a first sale of stock (IPO) on February 1, 2012. The starter plan expressed that the organization tried to raise $5 billion, that the organization had 845 million dynamic month to month clients, and that its site highlighted 2.7 billion every day likes and comments. After the IPO, Zuckerberg would hold a 22% possession share in Facebook and would claim 57% of the democratic shares.

Financiers esteemed the offers at $38 each, estimating the organization at $104 billion, the biggest valuation to date for a recently open company. On May 16, one day before the IPO, Fathaok declared it would sell 25% a greater number of offers than initially arranged because of high demand. The IPO raised $16 billion, making it the third biggest in US history (only in front of AT&T Wireless and behind just General Motors and Visa). The stock value left the organization with a higher market capitalization than everything except a couple of US partnerships—outperforming heavyweights like Amazon, McDonald's, Disney, and Kraft Foods—and made Zuckerberg's stock worth $19 billion. The New York Times expressed that the contribution conquered inquiries concerning Facebook's troubles in pulling in promoters to change the organization into a “absolute necessity own stock”. Jimmy Lee of JPMorgan Chase portrayed it as “the following extraordinary blue-chip”. Writers at TechCrunch, then again, communicated doubt, expressing, “That is a major numerous to satisfy, and Facebook will probably have to add strong new income streams to legitimize the mammoth valuation”.

Exchanging the stock, which started on May 18, was deferred that day because of specialized issues with the NASDAQ exchange. The stock battled to remain over the IPO cost for a large portion of the day, constraining financiers to repurchase offers to help the price. At shutting ringer, shares were esteemed at $38.23, just $0.23 over the IPO cost and down $3.82 from the initial chime esteem. The opening was generally depicted by the monetary press as a disappointment. The stock in any case set another standard for exchanging volume of an IPO. On May 25, 2012, the stock finished its first entire seven day stretch of exchanging at $31.91, a 16.5% decline.

On May 22, 2012, controllers from Wall Street's Financial Industry Regulatory Authority declared that they had started to research whether banks endorsing Facebook had inappropriately shared data just with select customers as opposed to the overall population. Massachusetts Secretary of State William Galvin summoned Morgan Stanley over the equivalent issue. The charges started “anger” among certain financial backers and prompted the quick documenting of a few claims, one of them a class activity suit asserting more than $2.5 billion in misfortunes because of the IPO. Bloomberg assessed that retail financial backers may have lost around $630 million on Facebook stock since its debut.

On May 2, 2014, Zuckerberg declared that the organization would be changing its inward aphorism from “Move quick and break things” to “Move quick with stable infrastructure”. The prior adage had been portrayed as Zuckerberg's “prime mandate to his designers and group” in a 2009 meeting in Business Insider, where he additionally said, “Except if you are breaking stuff, you are not moving quick enough.”

In May 2019, Facebook established Libra Networks, supposedly to build up their own stablecoin cryptocurrency. In ongoing improvements it has been accounted for that Libra is being upheld by monetary organizations like Visa, Mastercard, PayPal and Uber. The consortium of organizations is relied upon to pool in $10 million each to subsidize the dispatch of the digital currency coin named Libra. Depending on when it gets endorsement from the Swiss Financial Market Supervisory position to work as an installments administration, the Libra Association intends to dispatch a restricted arrangement cryptographic money in 2021.

SEARCHING A PHONE NUMBER THROUGH FACEBOOK

Looking through Facebook is an extraordinary method to discover somebody on the web. With it being the biggest informal communication site in presence, your chances of discovering the individual you're searching for is genuinely high.

Facebook allows its clients to add heaps of data about themselves to their profile, and the inalienable capacity of the site is to unite individuals through data sharing. You can use this to help you discover somebody on Facebook, regardless of whether it's a companion you used to know, an old collaborator, neighbors, family, and so on

Facebook isn't the best way to discover somebody on the web. Devoted individuals web crawlers are likewise useful, considerably more so in the event that you don't have a clue about the individual's name, you share no companions for all intents and purpose, they've hindered you, or on the off chance that you and additionally them don't utilize Facebook.

Do a Facebook Search by the Person's Name

Instructions to Search a Phone Number on Facebook

The principle search bar at the highest point of the site is one technique for discovering individuals on Facebook by their name. You can type the individual's name and afterward channel the outcomes to limit them down.

Here are a few hints to recall when utilizing Facebook's kin search instrument:

At the point when you're looking for simply individuals on Facebook, select People at the top to try not to discover business pages, occasions, and other substance.

Utilize the channels off to one side to make the outcomes more important. For instance, discover old schoolmates on Facebook utilizing their name and the Education channel (pick your school), or pick a business you've worked for from Work to discover associates with that name.

You don't must have been related with the individual to find them on Facebook. Select Choose a City, Choose a School, and additionally choose a Company to discover profiles with that data in them.

Search Facebook by the School They Went To

Instructions to Search a Phone Number on Facebook

Don't have the foggiest idea about the individual's name? You can in any case do a Facebook look for somebody regardless of whether you don't know what their name is. Understanding what school they went to or presently join in, for instance, makes it much simpler to discover them on the web.

Quest Facebook for the school, and afterward pick People to channel the outcomes by individuals on Facebook who have that school recorded on their profile. Since heaps of clients add to their profile the school(s) they as of now or used to go to, discovering somebody on Facebook abruptly gets significantly simpler.

Piggyback on Your's Friends

Instructions to Search a Phone Number on Facebook

Utilizing one of your Facebook companions to discover another person is probably the most ideal approaches to discover somebody in the event that you speculate that the individual has anything to do with one of your current companions.

For instance, if the individual used to work with you and additionally another companion, or you used to all go to a similar school or live in a similar town, a common companion search is your smartest option in discovering them.

There are a couple of approaches to do this:

Visit a companion's profile and select the Friends tab to see the entirety of their companions. You can view and look through the full rundown or read through their as of late added companions and companions from gatherings, like their working environment, old neighborhood, or secondary school.

Another approach to look for a's companion is to peruse the People You May Know page, which is a rundown of individuals you may know dependent on your Facebook companions.

Follow Step 1 above yet utilize the Friends of Friends channel.

Quest for People in Public Groups

Step by step instructions to Search a Phone Number on Facebook

Gatherings are another approach to discover individuals online with Facebook. In the event that you realize that the individual is keen on a specific theme, you can peruse bunches they may be in.

To do this, look for a gathering from the hunt bar at the highest point of Facebook, and afterward select Groups from the menu. When you're on the gathering's page, open the Members segment to discover the hunt bar.

Make certain to choose Public Groups on the off chance that you need to have the option to see its individuals (shut gatherings expect you to be a part to see the others that have joined).

Do a Facebook Search by Phone Number

Step by step instructions to Search a Phone Number on Facebook

Attempting to sort out who claims a telephone number that called you? Facebook can likewise be utilized for a converse number hunt; simply type the number into the pursuit bar to perceive what appears.

It's impossible that you'll discover public posts that contain the individual's telephone number, however you may have karma uncovering an old post made by one of your Facebook companions. This is a simple method to track down an old companion's telephone number.

Use Facebook to Search for Related Information

Instructions to Search a Phone Number on Facebook

Something different you can do is use Facebook to discover somebody's quality somewhere else on the web. You'd do this on the off chance that you as of now have their Facebook data however you're needing their other web-based media account subtleties, as well, as to check whether they additionally have a Twitter, Pinterest, web based dating profiles, and so forth

Each Facebook profile has a remarkable username at the finish of its URL. Quest Google or another web index for that username to check whether different records appear.

Another thought is to do an opposite picture search on a photograph from the individual's profile. It tends to be their profile picture or some other image of them from their record. In the event that they've posted that equivalent precise picture somewhere else, you could possibly uncover their other online records. Google and TinEye are extraordinary for this.

KESIMPULAN

In spite of the fact that clients can shroud their telephone number on their profile so no one can see it, it's as yet conceivable to “look into” client profiles otherly, for example, “when somebody transfers your contact information to Facebook from their cell phone,” as indicated by a Facebook help article. It's a more limited route than permitting clients to look for client profiles utilizing an individual's telephone number, which Facebook confined a year ago in the wake of conceding “most” clients had their data scratched.

Facebook gives clients the alternative of permitting clients to “look into” their profile utilizing their telephone number to “everybody” as a matter of course, or to “companions of companions” or simply the client's “companions.”