Tatu jari baru-baru ini menjadi salah satu trend yang paling banyak diikuti pada tahun 2021. Tatu jari telah mendapat banyak populariti dalam beberapa tahun kebelakangan. Tatu ini kecil, unik, mungil, dan dapat disesuaikan dengan gaya apa pun. Dari gaya tatu sederhana hingga berani dan berani hingga tanda tangan, tatu kecil ini pasti sesuai untuk semua orang. Walaupun mereka kurang mendapat perhatian, mereka dapat memberi inspirasi kepada penonton dengan mudah. Mereka yang baru menggunakan tinta lebih suka mempunyai tatu kecil daripada mereka yang telah lama melakukannya. Malah pelakon dan penyanyi filem terkenal kami suka menjaga gaya tatu mereka sederhana dan anggun. Tatu unik ini lebih menyakitkan daripada tatu pada bahagian badan yang lain. Waktu pudar dan masa penyembuhan jari lebih sedikit daripada tatu yang lain. Tatu jari memerlukan beberapa minggu untuk penyembuhan tetapi pudar dalam masa kurang dari enam bulan. Dan dakwat jari memerlukan lebih banyak pencegahan kerana lebih terdedah kepada air dan cahaya matahari daripada bahagian badan yang lain.

:arrow_right: Apa itu tatu jari?

Dengan begitu banyak orang menggunakan trend tatu jari, sangat sukar untuk mencari gaya yang sesuai untuk anda. Tatu yang bercahaya dan bergaya ini pertama kali ditemui di suku kuno, dan sekarang merupakan salah satu trend paling popular dalam industri fesyen Dunia termasuk Amerika. Hari ini setiap satu daripada sepuluh orang Amerika mempunyai tatu di badan mereka. Selebriti seperti Arianna Grande, Mikey Cyrus, Clara Delavigne, dan banyak lagi yang lain juga memasuki dunia tatu jari yang hebat ini yang telah mengagumkan peminat mereka untuk mendapatkannya. Tatu jari terdapat dalam pelbagai reka bentuk dan gaya, terpulang kepada anda yang anda mahu pakai?

Ringkasan:

Trendsetters baru-baru ini muncul dengan trend baru iaitu tatu jari. Hari ini setiap satu daripada sepuluh orang Amerika mendapat tatu jari. Walaupun mereka sangat menyakitkan dan pudar sebelum enam bulan, mereka kelihatan sangat menarik, unik, dan menarik pada kedua-dua jantina.

:pushpin: Sejarah Tatu:

Tinta telah digerudi di seluruh dunia sejak pada zaman Neolitik, seperti yang dibuktikan oleh kulit terlindung yang mumia, pengerjaan lama, dan catatan arkeologi. Kedua-dua karya seni tradisional dan arkeologi alat tatu yang difikirkan mengesyorkan tinta pertama kali dimiliki oleh jangka masa Paleolitik Atas di Eropah. Walau bagaimanapun, bukti langsung untuk tinta pada kulit mumia membentang hingga ke ribu tahun keempat SM.

Penyataan tato kulit yang paling mapan hingga kini terdapat pada koleksi Ötzi the Iceman, yang berasal dari suatu tempat pada tahun 3370 dan 3100 SM. Mumia tinta lain telah sembuh dari 49 destinasi arkeologi, mengingat kawasan untuk Greenland, Alaska, Siberia, Mongolia, China barat, Mesir, Sudan, Filipina, dan Andes. Ini menggabungkan Amunet, Pendeta Dewi Hathor dari Mesir lama (sekitar 2134-1991 SM), pelbagai mumi dari Siberia termasuk budaya Pazyryk Rusia, dan beberapa masyarakat di seluruh Amerika Selatan Pra-Columbia.

:arrow_right: Selebriti yang tatu jari memaksa peminat mereka:

:black_medium_small_square: Ariana Grande:

Ariana Grande salah satu penyanyi kegemaran kami mempunyai dua tatu jari, satu di jari tengahnya yang membuat orang membalik burung mengatakan "Baby Doll" tatu ini adalah yang paling kelihatan dan meminta perhatian.

:black_medium_small_square: Kylie Jenner

Kylie Jenner mempunyai "m" yang sepadan, tatu merah dengan temannya Jordyn Woods beberapa tahun yang lalu. ICYMI: Semua tatu jarinya pasti unik dan berwarna merah!

:black_medium_small_square: Pelakon Pembohong Cantik

Pelakon Pretty Little Liars memasuki dunia tatu jari sebelum filem berakhir. Mereka mendapat tatu dengan penghormatan kepada watak masing-masing pada hari terakhir yang bertuliskan "menggerakkan" jari. Anggota yang bertali arus adalah Ashley Benson, Troian Bellisario, Sasha Pieterse, Lucy Hale, Shay Mitchell, dan Janel Parrish.

:black_medium_small_square: Sophie Turner

Sophie Turner mempunyai tatu tanda lima di jari manisnya. Lima tanda penghitungan ini adalah representasi dari lima ahli keluarganya yang merupakan isyarat paling manis. Dia membuatnya untuk mengingatkannya tentang keluarga mereka yang indah walaupun mereka tidak bersamanya. Itulah matlamat keluarga yang sebenar.

:black_medium_small_square: Demi Lovato

Demi Lovato mempunyai tatu wajah senyum comel di jari kelingkingnya. Mungkin itu kegemaran peminatnya. "Kerana hidup terlalu pendek untuk tidak menatu jari kelingking anda," katanya.

:black_medium_small_square: Beyonce

Beyonce untuk menghormati perkahwinannya dengan kekasihnya Jay Z pada 4 April membuat tatu di jari telunjuknya dengan nombor roman IV. Ini adalah isyarat paling manis oleh mana-mana isteri. Dia mencuri hatinya sekali lagi dengan perbuatannya ini. Empat tarikh juga merupakan tarikh kelahirannya , dan suaminya, ulang tahun Jay, dan angka di belakang Blue Ivy. Walaupun ada khabar angin mengatakan bahawa dia akan menghapusnya tetapi suaminya masih kelihatan menggegarkan tatu kreatif itu.

:black_medium_small_square: Hayley Williams

Hayley Williams memberikan suaminya hadiah Hari Valentine yang unik pada tahun 2015. Dia memilih untuk mendapatkan huruf awal nama suaminya di bahagian dalam jari tangannya. Huruf "E" di sebelah kiri dengan mudah menarik perhatian penonton. Seseorang dengan betul mengatakan bahawa "Perkahwinan dan tatu adalah keputusan terbesar kehidupan"

:black_medium_small_square: Ellie Goulding

Pada tahun 2015, Ellie Goulding memasuki dunia tatu jari yang luas ini dengan teman lelakinya. Kedua-duanya mempunyai tatu tengkorak dan tulang bersilang yang sama. Kedua-duanya berani dan comel!

:black_medium_small_square: Kesha

Tangan Kesha yang manis dan halus dihiasi dengan tatu. Dia bukan sahaja mempunyai tatu bulan sabit yang menggemaskan ini di jari tengahnya, tetapi dia mendapat pernyataan, tatu harimau tebal yang menunjukkan keperibadiannya yang berani. Dia juga mempunyai tatu wanita yang berani di bahagian belakang jari tengahnya!

:black_medium_small_square: Reta Ora

Kami rata dengan tatu merah jambu Rita Ora kegemaran kami. tatu yang manis dan halus ini menjadikan aksesori tangan kekal dan cantik!

:black_medium_small_square: Lea Michele

tatu jari manis dan comel Lea Michele akan membuatkan anda terbang di langit.

:black_medium_small_square: Kelly Osbourne

Kelly Osbourne mempunyai tatu jari yang mengagumkan dan unik. Bukan hanya tatu, tetapi dia juga mendapat manikur terbaik untuk menjadi pusat tarikan.

:black_medium_small_square: Miley Cyrus

salah satu selebriti yang paling banyak diikuti Miley Cyrus, yang terkenal dengan gaya dan fesyennya yang unik memilih sesuatu yang berbeza ketika mempunyai tatu jari. kita semua tahu dia tidak peduli apabila ada yang berkata. Contohnya salah satu jarinya mempunyai buku jari tatu yang hampir ada di setiap jarinya.

:black_medium_small_square: Zoe Kravitz

Zoe Kravitz secara mengejutkan mempunyai tiga puluh sembilan tatu kecil. Semuanya menarik, tetapi salah satu kegemaran peribadi saya adalah surat “Lolawolf” yang merupakan nama adik-beradiknya dan salah satu nama jenamanya. tatu ini ada di hujung jarinya.

:black_medium_small_square: Cara Delevingne

Singa Cara Delevingne yang dibuat dengan hebat di jari telunjuknya adalah karya seni. Lebih menarik kerana ia dilakukan oleh artis tatu terbaik di dunia dalam indeks selebriti terkenal.

:black_medium_small_square: Rihana

Tatu jari elegan Rihana yang mengatakan, "Shhh ..." tatu telah mendapat banyak populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi mari kita jelaskan bahawa Rihanna adalah pencetus, bukan peniru.

:black_medium_small_square: Kendall Jenner

Kendall Jenner memilih untuk menjaga tatu jarinya tetap sederhana namun tidak unik. Itulah sebabnya tatu adalah titik putih sederhana di jarinya. Cukup kecil untuk tidak menarik perhatian di landasan atau foto Instagram tetapi mempunyai ingatan besar yang mengingatkannya bahawa "Ini perkara kecil yang penting," seperti yang ditulis oleh artis tatu.

:arrow_right: Jenis Tatu Jari :

Tatu jari boleh menjadi seni dan kraf badan yang sangat menyenangkan dan ringkas, memberikan gambaran dan kepentingan dalam kumpulan kecil. Tidak kira sama ada anda memilih gambar asas atau tatu yang lebih mengasyikkan di jari anda, anda mempunyai kaedah hebat untuk menyampaikan minat, keyakinan, dan rasa keagungan anda di hadapan anda. Untuk membantu anda memilih konfigurasi tatu jari yang terbaik, yang dirujuk di bawah, terdapat beberapa pemikiran tatu jari yang memikat yang akan memaksa anda untuk mengasihi dan memamerkan jari anda sekarang dan kemudian!

:black_square_button: Tatu Cincin Jari :

Tatu jari manis adalah cara yang menggemaskan untuk menunjukkan cinta anda pada separuh anda yang lain. Banyak pasangan yang sudah berkahwin dan bahkan mereka yang memutuskan untuk berkahwin tidak lama lagi, memilih untuk mendapatkan tatu jari manis yang sama untuk perkahwinan mereka, dan jari manis ini tidak diragukan lagi merupakan alternatif yang unik untuk cincin sebenar kerana tatu tidak akan pernah hilang atau dicuri, sehingga atau kecuali untuk membuangnya sendiri. Mereka juga sesuai sekiranya anda tidak boleh memakai tali perkahwinan anda di tempat kerja kerana keselamatan. Orang Romawi lama menerima jari manis yang mengandungi 'urat kasih sayang' yang berhubungan langsung dengan hati, menjadikan tatu jari ini sebagai alternatif yang tulus dan penting.

:black_square_button: Tatu jari kecil:

Fesyen untuk tatu jari kecil dan halus begitu tinggi pada tahun 2020. Setiap orang kedua juga mengagumi trend ini dan menerapkannya juga. Sekiranya anda sedang mencari tatu halus yang sempurna, tatu jari kecil tidak akan pernah gagal menjadikan anda menonjol di khalayak ramai. Gambar, inisial, dan bentuk berskala kecil umumnya merupakan pilihan yang terkenal dan sangat kecil sehingga anda tidak perlu tertekan untuk memastikannya tetap tertutup. Tatu jari kelingking sama pentingnya dengan karya seni yang besar, dan secara amnya anda dapat melihat dakwat anda pada titik yang anda perlukan.

:black_square_button: Tatu Jari Comel

Seperti namanya, tatu jari comel kelihatan comel dan sederhana pada sesiapa sahaja dari mana-mana umur atau jantina. Ia mempunyai banyak bentuk - dari gula-gula manis hingga buah, kartun, dan juga pahlawan super dan dinosaur! Untuk mendapatkan tatu jari menawan yang ideal, pilih watak atau subjek nombor satu anda, pada ketika itu pilih pembuat tatu dengan gaya kerja yang disukai. Berkenaan dengan tatu jari, menyimpannya asas biasanya merupakan pilihan yang paling ideal. Cubalah dakwat gelap atau biru yang menarik untuk menarik hasil terbaik. Anda tidak boleh meragui daya tarikan tatu jari comel.

:black_square_button: Tatu Jari Sebelah

Tatu jari sisi pasti merupakan pilihan mudah kerana ia tidak akan menarik perhatian orang, sehingga atau melainkan anda menggerakkan jari dengan cara itu. Banyak individu memilih mesej rahsia, huruf tunggal, inisial yang mereka sayangi, atau mantera untuk tatu jari sisi mereka kerana dakwat ini mempunyai kualiti yang aneh dan menarik. Mereka juga terkenal sebagai tato kekasih, kerana mesej dapat disinari ketika pasangan berpegangan tangan.

:black_square_button: Tatu Jari Dalam

Jenis tinta yang paling berhati-hati adalah tatu jari dalam. Tatu ini mungkin jelas sekiranya anda menunjukkan telapak tangan terbuka anda kepada orang lain, menjadikannya sesuai untuk mereka yang suka menyembunyikan tatu badan mereka. Oleh itu, ini adalah susunan yang ideal untuk rancangan kecil dan penting, seperti gambar atau asas. Selain itu, tatu di sini sedikit kurang menyakitkan daripada tatu jari luaran, kerana terdapat lebih banyak otot dan lemak untuk melindungi tulang dan saraf.

:black_square_button: Tatu Jari Tengah

Mencari gaya tatu yang berani? Cuba tatu jari tengah! Ini adalah tatu paling berani yang dapat dimiliki. Diilhamkan oleh selebriti terkenal seperti Ariana Grande, tatu jari tengah adalah tentang memamerkan jiwa pemberontak anda dengan reka bentuk yang berani dan menarik. Selain itu, jari tengah anda biasanya merupakan jari terbesar anda, yang menunjukkan ia sesuai untuk rancangan menegak yang lebih besar, contohnya, lukisan garis atau contoh.

:black_square_button: Tatu Jari Jantung

Seperti tatu jari manis, tatu jari jantung biasanya dipilih sebagai gambar pemujaan, sentimen, tanggungjawab, percintaan dan cinta. Mereka juga dapat mewakili keyakinan, keluarga, atau keluar sebagai aliran cinta dan menjaga orang terdekat anda. Oleh kerana ia jelas pada bila-bila masa sahaja anda menoleh, tatu jari jantung akan secara konsisten mengingatkan anda mengenai mereka yang anda buat sepanjang hari .

:black_square_button: Tatu Mawar Jari

salah satu reka bentuk tatu yang paling popular sepanjang masa adalah tatu jari mawar yang tidak diragukan. mereka kelihatan comel apabila dibuat di jari anda. Bunga wangi manis ini memiliki duri dan kelopak, yang bermaksud ia mewakili cinta, kesakitan, dan keindahan hidup. Mawar mempunyai hubungan khusus dengan cinta dan semangat, jadi mereka sering dipilih untuk mendedikasikannya kepada orang yang disayangi.

:black_square_button: Tatu Singa

Diadopsi oleh bintang dan VIP terkenal seperti Cara Delevingne dan Anthony Joshua, tatu jari singa berdiri terpisah dengan alasan bahawa mereka pasti jelas apabila dibandingkan dengan reka bentuk tatu jari yang lain. Gambaran kebanggaan, rasa hormat, ketabahan, dan kekuatan, singa itu dikenali sebagai penguasa hutan. Ini adalah pilihan dakwat yang terkenal bagi mereka yang berkaitan dengan kredit tersebut. Sebaliknya, sekiranya anda dibawa ke dunia dengan tanda bintang Leo, anda akan menyukai tatu singa.

:black_square_button: Tatu Ular

Tatu ular tidak hanya kelihatan menawan, tetapi juga unik dan dapat disesuaikan agar tidak hanya sesuai dengan jari tetapi bahagian tubuh mana pun. jadi tidak sukar untuk memutuskan mengapa mereka masih menjadi trend dan semua orang memujinya dengan alasan yang baik. Dari segi sejarah, ular mewakili kesuburan, kreativiti, transformasi, dan pengetahuan, menjadikannya ideal untuk wanita dan lelaki. Mereka juga mempunyai daya tarik Gothic yang berani dan unik dan tidak biasa dengan mereka yang mencari pilihan tatu jari yang unik.

:black_square_button: Tatu dengan Perkataan

Jari adalah bahagian badan yang sesuai untuk tatu kerana panjang dan lurus, menjadikannya sesuai untuk kata-kata tatu. Tatu seni ini adalah cara yang baik untuk menyatakan cinta anda dan apakah kata atau kata orang yang paling penting bagi anda. Anda juga boleh menggunakan tatu jari anda untuk menerangkan pernyataan yang luar biasa atau untuk menyembunyikan arahan misteri bagi individu yang tidak biasa untuk membaca dengan teliti. Apa sahaja yang anda pilih, tatu jari anda dengan kata-kata akan memberikan ungkapan yang luar biasa.

:black_square_button: Tatu Rama-rama

Tatu rama-rama unik dan mewakili perubahan, cinta, kebebasan, alam semula jadi, dan keindahan. Mereka telah mendapat banyak populariti di kalangan wanita dan lelaki. Anda tidak pernah boleh tampil menarik setelah mempunyai tatu rama-rama, ia pasti sesuai dengan penampilan dan gaya anda. Sekiranya anda seorang lelaki dan mahukan penampilan yang lebih maskulin, mesti mencuba tatu rama-rama berwarna hitam dengan gaya yang statik. Walau apa pun, tatu kupu-kupu wanita boleh melipat jari anda dan menonjolkan pelengkap warna seperti merah atau kuning.

:black_square_button: Tatu Bunga

Tato bunga mempunyai pelbagai implikasi, dari pemikiran positif bunga matahari hingga ke keramahan teratai yang mendalam. Semasa memilih tinta jari bunga anda, pertimbangkan apa yang anda perlukan untuk ditatu dan jika anda sesuai dengan gaya anda. Sejak beberapa ketika yang lalu bunga berbatang seperti bunga aster dan mawar kelihatan sangat cantik dan indah ketika diletakkan di jari anda. Jadi tatu jari bunga adalah pilihan yang baik jika anda baru menggunakan tinta.

:black_square_button: Tatu Finger Dot

Salah satu seni tatu jari yang anggun, comel, dan paling disesuaikan adalah titik. Walaupun mereka diturunkan, tatu dot telah mendapat banyak kepentingan dan kepentingan dalam waktu yang singkat. Titik biasa sering berfungsi sebagai 'titik berhenti penuh', yang akan menarik perhatian penonton. Lajur tiga titik adalah satu lagi perwatakan tatu yang terkenal ini. Dulu sering dipakai oleh samseng, hari ini, ia berkaitan dengan meneruskan kehidupan di kedudukan anda. Ia juga dapat dilihat sebagai tatu Kristian, yang menangani Holy Trinity.

:black_square_button: Tatu Jari Henna

Adakah anda baru menggunakan tatu jari dan takut melakukan percubaan? Jangan khawatir lagi di sini kami telah tampil dengan artis tatu yang akan kelihatan semula jadi dan tidak akan membuat anda tidak selesa. Selamat mencuba konfigurasi pilihan anda dengan inai, yang mudah dan biasanya kabur selama setengah bulan. Warna berasaskan tumbuhan biasa ini telah digunakan untuk membuat reka bentuk badan yang cantik sejak sekian lama; yang paling terkenal ialah mehndi, tatu perkahwinan biasa di India. Walaupun anda boleh mengambil motivasi dari budaya India untuk tatu jari inai anda, rancangan apa pun boleh dicantumkan dalam inai sekiranya anda menyewa artis tatu terbaik.

:black_square_button: Tatu jari raja dan ratu :

Reka bentuk tatu yang paling terkenal sepanjang masa adalah tatu raja dan ratu. Untuk penampilan estetik dan vintaj, cubalah tatu jari raja darat di jari anda. Dakwat ini mewakili cinta dan kasih sayang di antara pasangan dan menunjukkan bahawa semasa anda mempunyai pelbagai pekerjaan, anda saling memuja dalam apa jua keadaan. Kaedah yang sesuai untuk menghormati orang yang memerintah hati anda, tatu jari raja dan ratu yang menggemaskan ini kelihatan sangat menarik ketika anda dan tangan separuh tangan yang lain. Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk mengahwini teman wanita anda, maka buatlah tatu jari raja dan ratu dan pelukan cinta anda dengan yakin.

:black_square_button: Tatu rosary :

Tatu jari rosario mewakili kepercayaan orang-orang beragama kepada Tuhan. Ini boleh menjadi tanda keyakinan mereka yang tidak jelas dan signifikan terhadap Tuhan. Dalam gambar Katolik, rosario digunakan untuk semua permintaan dan berkaitan dengan Perawan Maria. Sebagai tatu, ia dianggap menangani yang melindungi anda dari kejahatan setiap masa. Dalam Kitab Suci, tangan yang betul juga dihubungkan dengan kekuatan, kekuatan, dan anugerah, jadi memiliki tinta rosario pada jari tangan anda adalah penting untuk beberapa alasan yang baik.

:black_square_button: Tatu Bolt

Baut adalah alternatif asas dan berkelas untuk tatu jari untuk dua orang. Mereka menangani tajuk anda sepanjang kehidupan seharian dan pentingnya terus maju, bukan sebaliknya. Sebilangan besar individu menganggap tatu bolt untuk mewakili tetap konsisten dengan diri sendiri dan objektif anda. Oleh itu, tatu ini tidak secara eksklusif mempunyai makna positif dan memacu tetapi ia juga sesuai dengan keadaan jari anda.

:black_square_button: Tatu Berlian :

Berlian adalah batu semula jadi yang paling berharga di Bumi dan telah menjadi batu yang paling dikehendaki oleh semua orang. Adakah anda tahu ketika ditemui, ia tidak ternilai selama bertahun-tahun? Tidak ada yang tidak disangka-sangka bahawa batu-batu berharga berharga untuk mengatasi kekuatan, kelimpahan, keunggulan, dan cinta yang tidak berkesudahan hari ini. Walaupun mutiara berkilau ini kelihatan luar biasa sebagai tatu di mana sahaja, mereka juga sesuai dengan keadaan jari. Tatu berlian mewakili keperibadian seseorang yang kuat. Banyak individu memilih tatu batu berharga sebagai komitmen bertinta, sebagai cadangan cinta untuk pasangan hidup mereka. Mereka menggunakannya sebagai cincin pertunangan.

:black_square_button: Tatu Anchor :

Seni tatu lain yang telah lama diminati. Gambar-gambar bahari ini secara berkala menangani penamat abad yang panjang. Jangkar juga dapat mewakili kesejahteraan dan harapan, itulah sebabnya mereka selalu dipilih sebagai simbol cinta - mereka menyatakan bahawa anda adalah 'pelabuhan yang dilindungi' satu sama lain. Jangkar sepenuhnya dibentuk agar sesuai dengan jari anda, menjadikannya alternatif yang luar biasa untuk tatu perkahwinan.

:black_square_button: Tatu bulu

Seperti burung adalah simbol harapan, kebebasan, dan keberanian, demikian juga tatu jari ini. Seseorang dengan tatu bulu di jari apa pun mewakili harapan, keberanian kebebasan, dan cinta. Sebab di sebalik itu adalah bahawa ia membolehkan burung terbang ke mana sahaja ia mahu. Orang yang suka 'melebarkan sayap' lama dan ingin melihatnya lebih tinggi daripada langit boleh memilih tatu bulu untuk mewakili semangat bebas mereka. Selanjutnya, bulu burung merak menangani keajaiban dunia lain, kecemerlangan, perhatian, keindahan, kerohanian, dan pentadbiran. Seperti selak, tatu jari ciri yang panjang dan langsing menjadikannya pilihan ideal.

:black_square_button: Tatu Gun :

Walaupun ada orang yang ragu-ragu mempunyai tatu pistol dengan pandangan bahawa ia mungkin kelihatan pelik. Tetapi secara terang-terangan tatu senapang adalah keputusan tatu yang unik, terkenal, dan sesuai permintaan. Mereka boleh dianggap menangani kekejaman dan permusuhan - bagaimanapun, tatu ini juga merupakan gambaran penjaga dan insurans bagi mereka yang paling anda sayangi. Ia juga boleh mewakili watak 'pistol bertumpuk' yang panas merah! Tinta pistol, seperti yang ada di jari anda, adalah alternatif yang tidak banyak kompromi tetapi lebih perhatian untuk individu yang memerlukan rancangan tatu senjata api.

:black_square_button: Tatu Infiniti

Setiap kali kita mendengar perkataan infiniti, perkataan "tidak pernah habis" terlintas di fikiran kita. Tatu simbol infiniti di jari anda kecil dan menunjukkan keyakinan diri dan angka lapannya yang jelas sesuai untuk jari anda. Mengingat kesederhanaannya, gambar yang tidak terhingga sesuai dengan kedua orang itu. Ia secara berkala digabungkan dengan komponen yang berbeza - seperti nama atau tanda silang - dan juga menjadi arus utama sebagai tatu perkahwinan, di mana ia mewakili cinta pasangan yang tidak terbatas.

:black_square_button: Tatu Gelombang :

Sama seperti tatu infiniti, tatu gelombang juga mewakili keyakinan diri, cinta diri, dan cinta tanpa syarat untuk pasangan anda. Tatu ini memberi kesan garis air dan kesederhanaan dalam penampilan. Seni tatu popular di kalangan jantina. Orang memeluk tatu ini sebagai simbol cinta dan kasih sayang. Tatu ombak mengingatkan anda untuk mengikuti arus dan destinasi anda berada berhampiran.

:arrow_right: SOALAN YANG BANYAK DITANYA :

1. Adakah Tatu jari tahan ?

Adakah anda terfikir untuk mempunyai tatu jari tetapi masih belum memutuskan kerana memikirkan bahawa ia akan kekal lama atau tidak? Maka inilah jawapan untuk soalan anda. Tatu jari tidak bertahan lama. Tetapi tidak dalam semua kes. Sekiranya anda menjaganya dengan baik dan tidak memaparkannya ke air maka ia boleh bertahan lebih dari kehidupan sebenarnya. Kebenaran diberitahu dengan berlalunya masa warna tatu akan mula pudar. Tetapi ia dapat bertahan dengan mudah atau mungkin selama tujuh hingga lapan bulan. Tatu dengan perincian yang rumit, jelas, dan warna yang mendalam dapat hilang selama setahun.

2. Adakah tatu jari bukan idea yang baik ?

Malangnya, jawapan bagi setiap soalan anda adalah ya! Masa penyembuhan tatu jari jauh lebih sedikit daripada tatu pada bahagian badan kita yang lain. Masa penyembuhan boleh meningkat lebih dari beberapa minggu kadang-kadang. Malah seorang artis tatu profesional tidak boleh meniup kulit kita dengan teliti atau mudah. Sekiranya artis tidak meniup kulit, ia masih akan mengaburkan beberapa bahagian bersama-sama. Tatu jari yang anda lihat dalam talian jauh lebih bersih dan kelihatan baik daripada yang anda buat daripada seorang artis tatu. Jadi berfikir seribu kali sebelum mempunyai tatu jari.

3. Namakan selebriti terkenal dengan tatu jari.

Selebriti berikut telah menggunakan tatu jari untuk menarik perhatian peminat mereka:

• RIHANNA • LOHAN LINDSAY • SURAT LIAR PRETTY LITAR • MILEY CYRUS • ARIANA GRANDE • KYLIE JENNER • KENDALL JENNER • EMILIA CLARKE • KATY PERRY • SOPHIE TURNER • DEMI LOVATO

4. Apakah jenis tatu jari yang berbeza ?

Terdapat pelbagai jenis tatu jari yang boleh dipakai oleh seseorang. Sebahagian daripadanya dibincangkan di bawah: • Tatu Ring Finger. • Tatu Jari Kecil. • Tatu Jari Comel. • Tatu Jari Sebelah. • Tatu Jari Dalam • Tatu Jari Tengah. • Tatu Jari Jantung • Tatu Mawar Jari.

5. Berapa banyak tatu jari sakit ?

Anda mungkin tidak tahu tetapi tatu jari jauh lebih menyakitkan daripada tatu pada bahagian badan kita yang lain. Sebab di sebalik itu adalah kuantiti otot dan lemak yang kurang di jari berbanding bahagian badan yang lain. Jarum tatu secara langsung memaksa tulang jari yang cukup sakit. Tangan dan jari mempunyai bintik-bintik yang lebih sensitif daripada bahagian badan yang lain, yang juga mewakili rasa sakit yang meluas yang anda alami semasa mengenakan bahagian badan ini.

6. Apakah kawasan tatu yang paling menyakitkan di badan kita ?

Seperti jari, ada kawasan yang menyakitkan kerana dakwat. Sebahagian daripada mereka dibincangkan di bawah:

• Bahagian dalam siku atas • Kaki / pergelangan kaki. • Bahagian dalam pergelangan tangan. • Tangan / jari. • Ketiak. • Di luar lengan. • Bahagian betis. • Bahu luar • Puting susu • Dada bawah • Groin

7. Apakah tatu tompok badan manusia yang paling tidak menyakitkan?

Berikut adalah lapan bahagian tubuh manusia yang paling tidak menyakitkan: • Bahu Luar Anda • Paha anda. • Jari Anda. • Pergelangan Tangan Dalaman Anda. • Punggung Atas Anda. • Pinggul Anda. • Leher awak. • Paha

8. Bagaimana anda boleh membuat tatu kurang menyakitkan?

 1. Pilih artis tatu berlesen.
 2. Pilih bahagian badan yang kurang menyakitkan
 3. Dapatkan tidur yang mencukupi.
 4. Elakkan penghilang rasa sakit.
 5. Jangan tatu semasa anda sakit.
 6. Kekal hidrat.
 7. Makan makan.
 8. Elakkan alkohol.
 9. Pakai kain yang longgar
 10. Tarik nafas dalam-dalam
 11. Alihkan perhatian anda dengan beberapa drama atau hiburan.
 12. Gunakan sedikit krim atau suntikan kebas pada kulit
 13. Berkomunikasi dengan pembuat tatu.

9. Faktor apa yang perlu dipertimbangkan sebelum mendapatkan tatu jari ?

Berikut adalah faktor yang mesti anda pertimbangkan sebelum mendapatkan tatu jari.

• Ada kemungkinan pembuat tatu mungkin enggan memberikan tatu jari kepada anda. Kerana kawasan itu sensitif. • Tatu boleh jatuh atau pudar. • Tatu jari sangat menyakitkan. • Untuk mengurangkan pendedahan cahaya matahari, anda harus menggunakan pelindung matahari lebih banyak daripada sebelumnya. • Anda perlu berhati-hati pada tahap penyembuhan tatu.

10. Adakah terdapat batasan umur untuk tatu?

Tidak ada batasan umur untuk mendapatkan tatu. Anda tidak perlu hanya mempunyai tatu pada usia muda tetapi tidak pada usia tua. orang dari kedua-dua jantina boleh mendapatkan tatu pada usia berapa pun bila-bila masa yang mereka mahukan. Tinta adalah sejenis seni, jadi walaupun usia atau jantina, mendapatkan tatu dapat menjadi pengalaman istimewa dan unik dalam hidup anda.

:arrow_right: Kesimpulan :

The finger is so trendy and unquestionably looks unique, sexy, attractive, adorable, and eye-catching. Different kinds of finger tattoos are practiced nowadays. Few of them are a symbol of self-love, affection, freedom, courage, flow, and self-confidence. While a few tattoo designs are for married and unmarried couples which represents love and care for your partner. It is your choice that whether you want to show your tattoo to the world you want to keep it just to you. Finger tattoos are exceptionally adaptable and are magnificent approaches to have eccentric body workmanship. Before you step out of your house to get a finger tattoo to keep in mind that they fade early and hurt much more than ink on other body parts.

ARTIKEL BERKAITAN