Pemanasan udara paksa adalah cara penyejukan atau pemanasan menyalurkan udara ke seluruh rumah atau struktur.

Pemanasan Udara Paksa:

Pemanasan Udara Paksa

Kaedah pemanasan udara paksa adalah sistem yang mempraktikkan udara sebagai kaedah pemanasan. Sistem ini bergantung pada saluran, ventilasi, dan ruang udara untuk memisahkan udara dari sistem pemanasan dan penghawa dingin yang sebenarnya. Lubang pengudaraan digunakan untuk memanaskan sistem penghawa dingin pusat, dan ruang bekalan udara memandu udara dari unit pusat ke bilik yang dipanaskan. Tidak kira jenisnya, semua sistem penyaman udara merangkumi penapis penyaman udara. Kipas Penukar haba / komponen / gegelung dan pelbagai kawalan. Seperti jenis sistem pemanasan pusat yang lain, termostat juga digunakan untuk mengawal sistem pemanasan udara termampat. Pemanasan udara paksa adalah sistem pemanasan pusat yang paling banyak digunakan di Amerika Utara . Eropah menghasilkan air panas. Terutama dalam bentuk radiator air panas, dalam kes ini, keadaannya lebih kurang.

Jenis:

jenis pemanasan udara paksa

Pemanasan udara paksa adalah kaedah pemanasan pusat yang paling biasa dipasang di Amerika Utara, tetapi jarang berlaku di Eropah. Di Eropah, pengeluaran air panas terutamanya muncul dalam bentuk radiator air panas. Apabila bahan bakar terbakar, ia menghasilkan haba. Penukar haba menghalang produk sampingan pembakaran memasuki aliran udara. Penukar haba merangkumi pembakar tali pinggang (lubang panjang dengan lubang), pembakar dalaman (pembakar suar), atau pembakar minyak. Disediakan oleh percikan elektrik, pembakar juruterbang, atau penyala permukaan bersuhu tinggi. Alat keselamatan memastikan bahawa sekiranya berlaku kebakaran atau pengudaraan yang lemah, tidak ada asap dan / atau bahan bakar yang tidak terbakar. Apabila termostat memerlukan pemanasan, kipas dan elemen dihidupkan pada masa yang sama. Apabila "berpuas hati" dengan termostat, kipas dan komponen akan mati. Hampir tidak memerlukan penyelenggaraan. Secara amnya, operasinya lebih mahal daripada ketuhar gas asli. Pam haba menyerap haba dari bumi atau udara melalui litar penyejukan sebagai sumber haba. Ia memerlukan lebih sedikit tenaga daripada pemanasan rintangan , dan dapat dikatakan lebih efisien daripada tungku yang menggunakan bahan bakar fosil (gas / minyak / arang batu). Jenis sumber udara mungkin tidak sesuai. Untuk iklim sejuk, tidak ada sumber haba alternatif (sekunder) yang digunakan. Model yang lebih baru masih boleh memindahkan haba pada suhu di bawah 0 ° C. Gegelung pendingin terletak di unit pengudaraan, bukan di tempat pembakar / penukar haba. Seperti sistem penghawa dingin pusat, sistem ini juga dapat digunakan untuk penyejukan. Lihat pam haba. Gegelung hidraulik: Gabungkan penyediaan air panas (air panas) dengan bekalan udara paksa. Pembakaran bahan api (gas / propana / minyak) dalam dandang menghasilkan haba. Penukar haba (gegelung hidraulik) terletak di unit pengudaraan seperti pam panas atau gegelung pendingin dalam sistem pengudaraan. Tembaga digunakan secara meluas dalam manifold bekalan dan gegelung dan gegelung. Air panas dipam melalui penukar haba dan kemudian dipanaskan ke dalam dandang . Urutan operasi: Termostat memerlukan pemanasan. Sumber pencucuhan ada di dalam dandang. Pam beredar mula membekalkan haba ke gegelung air. Kipas utama dihidupkan, dan apabila permintaan panas berhenti, dandang dan pam edaran dimatikan. Selepas waktu tertentu (bergantung pada peranti), kipas akan mati (ini boleh menjadi waktu tetap atau waktu yang dapat diprogramkan).

5 Petua Mengenai Pemanasan Udara Paksa:

Pemanasan yang boleh dipercayai adalah penting untuk memastikan rumah musim sejuk di Minneapolis sentiasa hangat. Pemanas konveksi adalah salah satu pilihan yang paling popular. Sebilangan besar pemanas perolakan anda.

Apakah pemanasan udara paksa? Sistem pemanasan udara paksa menggunakan kipas kuat yang menarik udara dari rumah anda dan mengarahkannya ke sumber haba, yang biasanya merupakan penukar haba ketuhar gas atau, lebih jarang, gegelung pemanasan ketuhar elektrik. Udara menyerap haba dan disebarkan ke seluruh rumah melalui rangkaian saluran . Faktanya ialah sistem pemanasan udara paksa hanyalah sistem pemanasan yang menyalurkan haba ke seluruh rumah dan menggunakan udara untuk pengangkutan. Dalam sistem jenis ini, udara panas diserap melalui sistem saluran dan diudarakan ke bilik dan kawasan yang berbeza di rumah untuk mengekalkan suhu tertentu. Sudah tentu, suhu ini diatur oleh termostat anda, dan apabila suhu yang diperlukan tercapai, alat pemanasan akan dimatikan sehingga suhu turun Berbagai jenis sistem pemanasan udara paksa adalah jenis peralatan yang memanaskan udara. Contohnya, anda mungkin mempunyai dapur gas, ketuhar elektrik, pam haba, atau gegelung air, yang semuanya dapat memanaskan udara, dan apabila digabungkan dengan kipas, peniup, atau alat pengudaraan, alat ini dapat menyebarkan udara hangat ke seluruh ruangan. rumah. Banyak sistem pemanasan konveksi sangat cekap tenaga dan dapat memastikan rumah anda tetap selesa sepanjang musim sejuk. Mereka biasanya dirancang untuk disambungkan ke sistem penghawa dingin pusat untuk kawalan suhu sepanjang tahun. Dalam kes ini, pam haba sangat berguna kerana dapat memanaskan dan menyejukkan rumah mengikut musim dan memerlukan rumah yang selesa. Terutama jika anda telah memasang saluran atau memilih sistem pemanasan untuk rumah baru anda, masuk akal untuk memilih beberapa bentuk pemanasan udara paksa.

Ringkasan: Sekiranya anda ingin mengganti sistem pemanasan yang ada di rumah tanpa saluran, keperluan pemasangan dapat meningkatkan kos pemasangan keseluruhan sistem.

Bagi pemilik rumah di Minnesota, sistem pemanasan udara paksa mempunyai kelebihan berikut:

Penapis yang Dibersihkan-

Penyingkiran itu menjebak serpihan, habuk, dan alergen, dan sangat penting untuk memastikan udara dalaman anda yang terbaik. Untuk memastikan udara terbaik di harta tanah anda dan memastikan alat anda berjalan dengan baik, sangat penting untuk melancarkan pembersihan setiap hari. Digalakkan untuk mengujinya setiap bulan dan mengemas kini setiap tiga bulan untuk mendapatkan hasil yang sangat baik.

Rekod Penyelenggaraan Bermusim-

Lan yang profesional pemeriksaan peralatan sebelum membukanya, dan kemudian pemeriksaan lain apabila peralatan dicabut semasa musim. Profesional akan memeriksa peralatan untuk menghadapi masalah dan menentukan cara membaikinya dengan sebaik-baiknya. Panggilan meja bantuan membantu pemilik rumah mencari masalah sebelum menjadi lebih serius dan mahal.

Periksa Ductwork- Untuk mendapatkan maksimum dari pemanas anda, saluran ingin berada dalam keadaan yang betul. Periksa saluran untuk menguji simptom dan gejala kerosakan. Penyok dan penyok di dalam lembaran logam menyelamatkan udara daripada bebas mengalir melalui lubang udara. Membaiki penyok dan lubang penutup memastikan bahawa udara baru-baru ini dapat dengan berkesan mengelilingi lubang udara dan menjadikan rumah sentiasa panas.

Periksa entri- berjalan di sekitar rumah untuk mencari setiap entri. Pastikan entri tidak dilindungi oleh perabot , selimut, binatang peliharaan, dll. Sekiranya ada sesuatu yang menghalangi anda, luangkan sedikit masa untuk memindahkannya. Udara dapat mengalir dengan bebas melalui rumah, jadi tidak ada haba yang hilang dengan memanaskan perabot dan bukannya di seluruh ruangan.

Kemas kini termostat anda - Termostat lama adalah masalah bagi pemilik rumah. Mereka menyukarkan untuk menentukan suhu di rumah, menyesuaikan suhu, dan mematikan dan mematikan pemanasan. Sekiranya rumah anda mempunyai termostat lama, sudah tiba masanya untuk memperbaruinya. Sebagai gantinya, pilih termostat yang dapat diprogramkan yang membolehkan pemilik rumah merakam suhu pada waktu yang berlainan dalam seminggu dan hari yang berlainan dalam seminggu. Menjaga suhu pada suhu yang lebih rendah ketika orang tidur atau keluar dapat menjimatkan banyak pemilik rumah musim ini. Termostat, sangat berguna untuk meminta profesional memeriksa untuk memastikan bahawa termostat telah dipasang dengan betul dan sensor telah dipasang.

Petua Pemanasan Udara Paksa Wajib Lain:

Sebagai tambahan kepada petua di atas, harap ingat yang berikut- Sebagai tambahan kepada petua di atas, anda juga perlu melakukan yang berikut: Mengarahkan semula kipas siling untuk mengeluarkan udara sejuk dan mengarahkan panas ke lantai. Periksa jalur kedap pada semua pintu dan tingkap di rumah. Gunakan karpet untuk melindungi lantai kayu atau jubin. Matikan kipas ekzos di dapur dan bilik mandi secepat mungkin.

Ringkasan: Pemilik rumah perlu mengetahui cara menjaga sistem HVAC mereka dengan betul. Sebagai tambahan kepada penyelenggaraan, petua ini juga dapat digunakan untuk memastikan sistem ini berfungsi dengan baik dan udara hangat dapat mengedarkan rumah.

Kecekapan Tenaga:

Sistem pemanasan udara menggunakan gas asli berbanding air atau elektrik, gas asli adalah salah satu bahan yang paling mudah dicapai. Ia bukan sahaja berpatutan tetapi juga mesra alam. Kecekapan dapur.

Kelebihan dan Kekurangan Pemanasan Udara Paksa:

pemanasan udara paksa dapat membantu anda tetap hangat pada musim sejuk. Pastikan peralatan yang anda gunakan paling berguna untuk ruang anda.

Kelebihan: Pengudaraan paksa adalah pilihan yang serba boleh dan berpatutan. Ia pintar dan berkesan. Kelajuan pemanasan cepat, yang masuk akal bagi banyak pemilik rumah.

Waktu pemanasan- Sistem udara termampat lebih cepat daripada sistem pemanasan lain dan dapat mengepam udara hangat melalui rumah anda. Udara dipanaskan secara langsung dan kemudian disebarkan dengan cepat ke seluruh rumah dengan bantuan sistem paip. Tidak seperti proses lain yang perlu mengedarkan udara dalam sistem pusat atau air panas, proses ini memerlukan sedikit atau tidak ada masa.

Proses pemasangan yang mudah- Walaupun anda mungkin perlu memoles lantai untuk memasang barang seperti pemanasan berseri, pemanasan udara paksa dapat digunakan dengan sistem yang sudah dipasang di rumah anda. Ini mempercepat proses pemasangan. Saluran pemanasan udara paksa dapat digunakan bersamaan dengan saluran ini dan meminimumkan proses pemasangan.

Tidak mahal: - sistem lain seperti pemanasan berseri lebih mahal daripada pemanasan udara. Pemanas yang anda dapat (pemanasan udara paksa) sangat cekap dan murah. Oleh kerana pemanasan udara paksa biasanya lebih mudah dipasang daripada produk alternatif lain, ia juga mengurangkan kos keseluruhan. Pam haba lebih terdedah kepada kegagalan berbanding sistem pemanasan udara.

Kebolehpercayaan-

Saluran udara lebih tahan lama daripada sistem lain dan mempunyai bahagian fungsional yang lebih sedikit, jadi apabila anda perlu memanaskan rumah, anda boleh bergantung padanya untuk berfungsi. Ini memberi anda ketenangan fikiran - faedah lain memilih kaedah pemanasan yang boleh dipercayai untuk rumah anda.

Kekurangan: Walaupun udara termampat adalah pilihan biasa bagi banyak isi rumah , beberapa kelemahan harus diperhatikan ketika membuat keputusan.

Potensi risiko kesihatan- apabila udara melewati rumah kita, itu bermaksud habuk, zarah, dan acuan. Ia juga boleh diangkut. Acuan akan terkumpul di unit udara termampat dan beredar di rumah anda. Oleh itu, untuk memastikan keselamatan keluarga, perlu memastikan mesin dibersihkan dengan betul.

Kebisingan- Tidak kira seberapa maju sistem pemanasan anda, akan ada kebisingan. Ia dapat disesuaikan dan dibina dengan baik, tetapi hampir mustahil untuk menghilangkan kebisingan. Anda mencipta tekanan untuk menghasilkan suara. Walau bagaimanapun, hampir setiap jenis sistem pemanasan menghasilkan bunyi bising.

Central Temperature Control- Peranti pemanasan udara paksa mengatur udara di semua bilik melalui termostat. Namun, tidak semua bilik di sebuah rumah mempunyai kehangatan yang sama. Bilik di dalam rumah mestilah lebih panas daripada bilik-bilik lain. Sekiranya setiap bilik mempunyai kawalan suhu, masalah ini dapat dielakkan. Walau bagaimanapun, secara amnya, kawalan suhu sahaja tidak sesuai.

Leaking Vent Pipe- Walaupun saluran bolong anda sangat dipercayai, ada kemungkinan kebocoran. Apabila sistem usang, sistem ini mungkin akan kehilangan kecekapan yang pernah anda nikmati. Bawa bahan pencemar ke rumah anda. Perhatikan bil utiliti, kerana meroket adalah salah satu tanda pertama bahawa saluran paip anda perlu diperbaiki. Anda juga boleh memeriksa rumah anda untuk memastikan bahawa sistem tidak seefisien seperti sebelumnya.

Apakah Perbezaan Antara Pemanasan Udara Panas Dan Pusat?

Apa yang dipanaskan di rumah: Musim sejuk akan segera tiba, sekarang adalah masa untuk memastikan rumah tetap hangat. Tidak kira jenis pemanasan yang anda gunakan di rumah anda, pemanasan pusat atau pemanasan udara paksa, anda perlu menyediakan beberapa langkah, pertama sekali, pembersihan profesional dan Sistem pemanasan konveksi menyejukkan dan memanaskan udara, dan kemudian menyebarkannya ke seluruh rumah melalui saluran yang disambungkan dan slot pengudaraan. Sistem pengudaraan pusat, yang mempunyai komponen luaran, tetapi menggunakan saluran dan lubang udara.

Apakah perbezaan antara udara termampat dan pemanasan pusat? Apabila kita bercakap mengenai udara termampat, kita biasanya merujuk kepada sistem pemanasan dan penghawa dingin sebagai sistem penyejukan, tetapi mereka dapat digunakan secara bergantian. Sistem pemanasan pusat boleh dikaitkan dengan dandang. Dan tungku, kerana haba dihasilkan di tengah sebelum hilang. Sistem udara termampat menggunakan sistem HVAC dengan saluran dan ventilasi untuk memperkenalkan udara terkawal suhu ke dalam bangunan. Semasa tempoh pemanasan pusat. Sistem pemanasan udara yang beredar hanya dapat merujuk pada ruang pembakaran saluran udara atau pam haba. Sistem penghawa dingin pusat menggunakan saluran, ruang membran, dan sistem pemanasan dan pengudaraan udara paksa untuk menyediakan penyejuk udara penyejuk. Perbezaannya, tetapi ketika menerangkan sistem pemanasan pusat dan sistem pemanasan udara paksa, perbezaannya kecil.

Adakah pemanasan udara paksa sesuai? Pemanasan udara paksa adalah baik dan semakin popular di isi rumah elektrik dan gas asli. Ini adalah kaedah pemanasan yang bersih dan cekap. Seperti yang telah disebutkan, pemanasan jenis ini mempunyai beberapa kekurangan. Sebelum membuat keputusan akhir, anda perlu mempertimbangkan kebaikan dan keburukan.

Adakah air panas lebih baik daripada udara paksa? Panaskan dan sebarkan. Apabila dipanaskan dengan bantuan sistem pemanasan air, "udara" ini akan meniup badan anda dan menjadi lebih tenang, yang bermanfaat bagi banyak orang. Sekiranya anda ingin menambahkan penyaman udara pada masa akan datang, anda perlu memasang saluran udara dan saluran udara, kerana udara tidak dapat ditambahkan ke sistem pemanasan air panas.

Ringkasan: Keputusan akhir terletak pada pemiliknya, dan kemudahan mana yang paling penting. Untuk pemanasan, cari dalam talian syarikat yang memasang pemanasan pusat dan penyaman udara, dan tanyakan apakah mereka juga menyediakan pemanasan udara paksa. Hubungi [(508) 272-1196] (tel: (508) 272-1196) hari ini.

Radiator Vs. Pemanasan Udara Paksa:

Bil elektrik anda tidak murah. Sekiranya anda berpindah ke rumah pertama anda dan tinggal di dalamnya, dan sewa itu merangkumi bil elektrik dan air, bil elektrik musim sejuk pertama anda mungkin akan mengejutkan anda. Tanpa penyaman udara dan pemanasan, kos bulanan lampu, televisyen dan elektronik serendah $ 30 hingga $ 50. Setelah menambahkan penghawa dingin atau pemanasan, kos akan meningkat dengan cepat. Bergantung pada bagaimana sistem HVAC disediakan, anda boleh membayar elektrik dan gas pada masa yang sama. Gas asli biasanya digunakan untuk pemanasan kerana lebih murah daripada elektrik. Pemanasan elektrik dengan cepat menjadi mahal, tetapi ini biasa berlaku di rumah dan pangsapuri yang lebih tua. Sebab lain untuk mengemas kini sistem HVAC anda dan mengelakkan sejuk pada musim sejuk. Kos pemanasan bergantung pada jenis pemanasan anda: pemanasan radiator: pemanasan radiator terlalu lama dan tidak cekap. Harganya lebih dari $ 300 sebulan untuk memanaskan rumah dengan radiator. Sekiranya anda mempunyai radiator elektrik, anda boleh menghubungi juruteknik HVAC dan beralih ke pemanasan gas atau kipas. Pemanasan udara paksa didasarkan pada saluran udara dan slot pengudaraan, yang memindahkan haba yang dihasilkan di relau melalui udara. Ini adalah kaedah pemanasan yang lebih moden, biasa di Amerika Utara, dan kos pemanasan bulanan adalah sekitar $ 100, walaupun harga ini sangat bergantung pada lokasi anda. Hidup di negeri dan wilayah yang berlainan biasanya mempunyai kos tenaga yang berbeza. Menukar dari radiator ke udara termampat memerlukan bantuan juruteknik HVAC profesional untuk memasang dapur, saluran udara, dan bolong. Ini mungkin masalah besar, tetapi anda seharusnya dapat menjimatkan bil pemanasan bulanan. Walaupun beberapa orang percaya bahawa radiator wap atau air panas lebih berkesan daripada ventilasi paksa, masalah terbesar dengan radiator adalah memindahkan haba ke kawasan di mana kehilangan haba paling besar, seperti pintu dan Sekiranya anda berdiri di tepi tingkap rumah dengan pemanasan di pertengahan musim sejuk, anda akan merasa sejuk di ambang tingkap. Dalam beberapa kes, beralih ke udara termampat akan menjadikan rumah anda lebih selesa, tetapi juga merupakan idea yang baik untuk memperbaiki penebat rumah anda. Atau kemas kini Windows anda. Sekiranya anda menggunakan udara termampat, tentu bergantung pada tungku, yang memerlukan kepakaran. Sebelum mula membincangkan radiator dan udara termampat, sila hubungi juruteknik HVAC. Sekiranya anda menghadapi masalah, profesional juga dapat membantu anda memutuskan sama ada membaiki pemanas dan bukannya mengganti pemanas. Kos pemasangan dan pembelian udara paksa lebih tinggi. Pertama, tetapi pada akhirnya, dapat menjimatkan wang anda. Dalam beberapa kes, radiator mungkin menguntungkan, tetapi tanpa pengubahsuaian tambahan, seperti tingkap baru dan penebat, suhu yang selesa dikenali kerana udara termampat tidak dapat dijamin. Sekiranya anda membuat perubahan ini, anda mesti beralih dari dandang ke Firebox. Tanya bila hendak melakukan pembaikan HVAC. Sebelum membuat keputusan, pastikan anda mendapat sebut harga dan pendapat dari pelbagai juruteknik dan syarikat. Sebelum meneruskan kerja pengubahsuaian, sila dapatkan nasihat profesional terlebih dahulu.

Perbandingan pemanasan udara paksa dan pemanasan rintangan:

gambaran keseluruhan latar belakang - hipotermia perioperatif adalah biasa semasa anestesia dan pembedahan dan disertai oleh banyak komplikasi. Pemanasan udara paksa dianggap sebagai kaedah yang berkesan untuk mencegah hipotermia. Pemanasan rintangan dan pemanasan perolakan.

Systems- Rambang dirancang penyelidikan.

Persekitaran: - Makmal pemindahan haba di hospital universiti.

Ahli: Enam peserta yang baik. masukkan tiang seseorang. Gunakan pemanas perolakan (BairHugger 505 dan selimut badan atas 522; Arizant Healthcare Inc., Eden Prairie, Arizona, Amerika Syarikat) untuk pemanasan. Atau pemanas rintangan (Geratherm Adult System; Geratherm Medical AG, Geschwenda, Jerman).

Pengukuran: Pemindahan haba diukur oleh 11 sensor aliran termal badan atas yang dikalibrasi. Ujian berpasangan digunakan untuk penilaian statistik. Hasil: Tidak ada perbezaan statistik (37.3 +/- 0) pada suhu kulit di bawah permukaan filem penutup antara kedua-dua kumpulan. Kumpulan pemanasan udara paksa adalah 2 ° C, dan kumpulan pemanasan rintangan adalah 37.8 ± 0.2 ° C). Sebaliknya, suhu siling adalah (40.3 ± 0.6 ° C berbanding 38.1 ± 0.4 ° C, P = 0.002) dan pemindahan haba (13.2 +/- 3). Dalam kumpulan pemanasan rintangan, 6 W dan 7,8 ± 1,9 W, P = 0,048) jauh lebih tinggi.

Ringkasan: Pemindahan haba dalam sistem pemanasan rintangan jauh lebih tinggi daripada sistem pemanasan perolakan.

Terdapat 2 Bentuk Persediaan Terutama:

pam haba udara dan darat.

Pam Panas Udara: Pam haba udara mengumpulkan dan memancarkan haba ke udara di sekitar peralatan. Sifat-sifat penyejuk terbiasa menyerap haba dari udara yang merangkumi udara dalaman. Pindahkan penyejat penangan penghawa dingin / wang panas ke permukaan, jadi lepaskan ke udara luar. semasa memanaskan, penyejuk menyerap udara luar dan mengangkutnya ke rumah anda. Mereka bahkan menyerap panas dari udara luar yang lebih sejuk, walaupun potensi mereka turun dengan mendadak. sekali suhu turun di bawah tiga puluh dua darjah. sepanjang pemanasan, penyejuk cecair beredar di antara unit dalaman dan oleh itu unit keluar pintu pam pemanasan. sepanjang kitaran, keadaan bahan pendingin berubah dari cecair menjadi gas, dan sebaliknya. Bahan pendingin menguap menjadi gas dan menyerap haba dari udara di sekitar unit luar. Bahan pendingin termampat boleh memasuki rumah anda dengan cara tertentu. mengecilkan ruang dalaman. Panas kemudian terbiasa memanaskan bahagian dalam rumah.

Persediaan Tenaga: Pam haba tenaga berfungsi sama. Perbezaannya ialah pam haba panas bumi menggunakan tanah di luar rumah atau berdekatan dengan air sebagai sumber. haba. Serangkaian paip yang disebut sebagai cincin terkubur jauh di bawah permukaan bumi, dilatih jauh ke dalam sistem cincin menegak, atau tenggelam dalam sumber air. enam puluh darjah sepanjang tahun. Air atau bendalir beredar di dalam gelung dan menyimpan atau menghasilkan haba, kerana sistem tenaga adalah kaedah pemanasan yang paling berkesan . ini akan mengurangkan harga pemanasan dengan jumlah maksimum 70%. pam pemanasan juga sangat selamat dan mesra alam. Pelaburan awal dalam sistem panas bumi juga boleh melebihi pelbagai jenis pemanasan. Dalam peralatan dan halaman, perlu menggali lubang dan parit untuk mendapatkan paip mischance. Walau bagaimanapun, pam haba tenaga kadang-kadang menjimatkan kira-kira lima tahun masa anda setiap bulan, yang dapat membiayai kosnya. Sistem ini boleh menggunakan kredit cukai persekutuan dan negeri.

Kesimpulan:

Sistem pemanasan udara paksa adalah sistem pemanasan yang menggunakan udara sebagai medium pemanasan utama. Kipas yang kuat menarik udara dari bilik ke saluran dan menghantarnya ke unit pengudaraan. Ia dibawa kembali ke bilik melalui sistem saluran kipas.

Soalan Lazim:

S1: Apakah perbezaan antara udara bertekanan dan kehangatan yang ketara? J: Pada dasarnya, mesin udara bertekanan merujuk kepada mesin HVAC yang menggunakan saluran udara dan saluran udara untuk menghantar udara yang dikawal suhu ke dalam bangunan. Walaupun pemanasan yang ketara dapat dibincangkan dengan mesin dandang, udara bertekanan boleh menjadi pam relau atau pemanasan (jika menggunakan saluran).

S2: Adakah saluran bahan bakar pemanasan udara bertekanan atau elektrik? J: Tungku & Pemanas Kadang-kadang dikenali sebagai struktur udara bertekanan, struktur pemanasan tersebut membakar saluran bahan bakar herba, propana, minyak, atau menggunakan tenaga untuk menghangatkan harta benda anda, dan merupakan struktur pemanasan maksimum yang digunakan secara umum. Udara dipanaskan di dalam tungku selepas itu diperuntukkan semasa harta tanah anda melalui kerja saluran.

S3: Adakah pemanasan udara bertekanan buruk? J: Kelemahan terbesar penggunaan mesin pemanasan udara bertekanan adalah bahawa ia menyebabkan anda tidak cekap berpunca dari masalah saluran paip. Sekiranya saluran kerja anda dirancang dengan baik, dipasang dengan mahir, dan disimpan dalam keadaan tinggi, maka anda akan dapat memanaskan harta anda dengan cukup cekap.

S4: Berapa harga untuk meletakkan pemanasan udara bertekanan? J: H? Apabila diperkenalkan dengan mesin pemanas udara bertekanan sekarang, udara yang besar dengan bayaran domestik seluas 2,000 kaki persegi $ 3,500 hingga $ 4,000 dan boleh dilakukan melalui cara teknisi dalam beberapa hari, secara berkala dengan pengganti yang sangat sedikit.

S5: Bolehkah kehangatan udara bertekanan membuat anda sakit? J: Penyelesaiannya tidak mudah. Struktur yang mereka buat sekarang tidak lagi membuat anda sakit, namun ia dapat membantu prosesnya. Sistem boleh menjadi rumit dan terdiri dari banyak saluran daripada saluran mudah.

Q6: Adakah radiator lebih tinggi daripada udara bertekanan? J: PRO: Berbanding dengan udara bertekanan, pemanasan radiator boleh menjadi lembab dan lembut kerana tidak menghilangkan kelembapan dari udara melalui cara meniupnya di atas api terbuka. Banyak tungku memerlukan alat tambahan, pelembap udara, untuk memperbarui kelembapan yang dikeluarkan oleh tungku. CON: Lebih lambat bertindak balas terhadap perubahan termostat.

Q7: Adakah pemanasan papan bawah lebih murah daripada udara bertekanan? J: Pemanasan papan bawah sangat bagus untuk pemanasan yang berterusan di dalam bilik, sementara udara bertekanan berfungsi dengan baik sambil memanaskan seluruh rumah. Walau bagaimanapun, pemanasan udara bertekanan akan memanaskan bilik dengan lebih cepat. Bayaran pemasangan menggemari pemanasan papan bawah, namun pemanasan udara bertekanan lebih mahal.

S8: Yang manakah pam pemanasan yang lebih murah atau saluran bahan bakar herba? J: Mungkin lebih murah untuk menghangatkan rumah tangga dengan saluran bahan bakar herba di kawasan yang kurang panas namun sekarang tidak lagi di kawasan yang lebih panas. Harga pramatang untuk memasang pam pemanasan biasanya lebih murah daripada harga yang dimasukkan ke dalam relau yang efisien untuk ruang besar.

S9: Sistem pemanasan mana yang terbaik? J: Pam haba dapat menjimatkan banyak wang kerana pengoperasiannya lebih murah daripada pemanasan elektrik langsung, lebih murah daripada pemanasan minyak, dan lebih murah untuk dikendalikan dan disenggara daripada dandang gas. Juga, kerana mereka dapat automatik sepenuhnya, mereka memerlukan tenaga yang lebih sedikit daripada dandang biomas yang terbaik.

Q 10: Sistem pemanasan mana yang paling cekap tenaga? J: Sistem panas bumi memberikan kaedah pemanasan yang paling berkesan. Anda dapat mengurangkan kos pemanasan. Sehingga 70%. Seperti jenis pam haba yang lain, ia sangat selamat dan mesra alam.