Pelaburan asing,

Definisi pelaburan asing:

 1. Pelaburan modal swasta oleh firma satu negara ke negara lain.

 2. Pelaburan asing melibatkan aliran modal dari satu negara ke negara lain, yang memberikan pelabur asing hak pemilikan yang luas dalam syarikat dan aset domestik. Pelaburan asing menunjukkan bahawa orang asing mempunyai peranan aktif dalam pengurusan sebagai bahagian pelaburan mereka atau saham ekuiti yang cukup besar untuk membolehkan pelabur asing mempengaruhi strategi perniagaan. Trend moden cenderung ke arah globalisasi, di mana syarikat multinasional mempunyai pelaburan di pelbagai negara.

 3. Pelaburan asing dilihat sebagai pemangkin pertumbuhan ekonomi di masa depan. Pelaburan asing boleh dilakukan oleh individu, tetapi paling sering dilakukan oleh syarikat dan syarikat dengan aset besar yang ingin memperluas jangkauannya.

Bagaimana menggunakan pelaburan asing dalam ayat?

 1. Anda harus selalu memastikan faktor nilai tukar bila-bila masa anda akan membuat pelaburan asing yang besar.
 2. PELABURAN ASING adalah sekiranya anda tinggal di AS dan anda melaburkan wang kepada syarikat yang berada di Sepanyol, yang berada di luar AS
 3. Pinjaman komersial adalah jenis pelaburan asing yang lain dan melibatkan pinjaman bank yang dikeluarkan oleh bank domestik kepada perniagaan di negara asing atau pemerintah negara-negara tersebut.
 4. Orang Cina adalah contoh utama pelaburan asing untuk mewujudkan pengaruh di negara-negara berkembang dan membangun di Afrika dan Amerika Selatan.
 5. Pelaburan asing merujuk kepada pelaburan dalam syarikat domestik dan aset negara lain oleh pelabur asing.
 6. Pelaburan tidak langsung asing melibatkan syarikat, institusi kewangan, dan pelabur swasta yang membeli saham dalam syarikat asing yang berdagang di bursa saham asing.
 7. Syarikat multinasional besar akan mencari peluang baru untuk pertumbuhan ekonomi dengan membuka cawangan dan mengembangkan pelaburan mereka di negara lain.
 8. Pelaburan langsung asing merangkumi pelaburan fizikal jangka panjang yang dibuat oleh syarikat di negara asing, seperti membuka kilang atau membeli bangunan.

Makna Pelaburan asing & Definisi pelaburan asing

Pelaburan Asing ,

Definisi Pelaburan Asing:

 • Pelaburan asing melibatkan aliran modal dari satu negara ke negara lain, menyebabkan pelabur asing mengalami kesan yang besar terhadap aset syarikat dan domestik. Pelaburan asing menunjukkan sama ada orang asing memainkan peranan aktif dalam pengurusan sebagai sebahagian daripada pelaburan mereka atau dalam harta tanah besar yang membolehkan pelabur asing mempengaruhi strategi perniagaan. Adakah. Trend moden adalah globalisasi, di mana syarikat multinasional melabur di banyak negara.

  • Pelaburan asing merujuk kepada pelaburan yang dilakukan oleh pelabur asing di syarikat nasional dan aset dari negara lain.
  • Syarikat multinasional besar akan mencari peluang baru untuk pertumbuhan ekonomi dengan membuka pejabat dan mengembangkan pelaburan mereka di negara lain.
  • Pelaburan langsung asing merangkumi pelaburan fizikal jangka panjang melalui syarikat luar pesisir. B. Buka kilang atau beli bangunan.
  • Pelaburan langsung asing merangkumi syarikat, institusi kewangan dan pelabur swasta yang membeli saham syarikat asing yang tersenarai di bursa saham asing.
  • Kredit perdagangan adalah jenis pelaburan asing yang melibatkan pinjaman yang dibuat oleh bank negara kepada syarikat di luar negara atau kepada pemerintah negara tersebut.

 • Pelaburan Asing bermaksud: Melabur dalam bidang kuasa asing atau melabur pada orang, harta benda atau aset yang terletak di bidang kuasa asing. Sekiranya penerbit, sumber kredit utama, atau penjamin adalah orang yang berwenang nasional atau orang yang tinggal di bidang kuasa nasional, tidak ada pelaburan yang akan dianggap asing selagi: menerima, menerima, Menjamin, atau insurans atau sokongan oleh mana-mana negara mahkamah atau individu selain daripada entiti perniagaan kelas pertama yang ditubuhkan di mana-mana mahkamah negara atau mana-mana mahkamah negara.

Makna Literal Pelaburan Asing

Asing:

Makna Asing:
 1. Ciri, dari, atau ciri negara atau bahasa selain daripada anda.

 2. pelik.

Hukuman Orang Asing
 1. Bahasa asing

 2. Saya rasa semua ini terdengar sangat asing bagi anda

Sinonim Asing

luar negeri, jauh, jauh, jauh, jauh, luar, luar, asing, tidak diketahui, tidak pernah terdengar, aneh, asing, eksotik, aneh, aneh, pelik, ingin tahu, pelik, pelik, aneh, lucu

Pelaburan:

Makna Pelaburan:
 1. Perbuatan atau proses pelaburan wang untuk keuntungan atau keuntungan material.

 2. Persekitaran tempat oleh kekuatan musuh untuk mengepung atau menghentikannya.

Ayat Pelaburan
 1. Perbincangan mengenai pelaburan swasta dalam pembinaan jalan raya

Sinonim Pelaburan

melabur, spekulasi