Kod Ralat Frigidaire Gallery Dishwasher

Bagaimana saya boleh memperbaiki ralat i20 pada mesin pencuci pinggan saya?

Sekiranya kod ralat i20 tiba-tiba muncul di skrin mesin pencuci pinggan Electrolux, cuba tetapkan semula kodnya. Untuk melakukan ini, matikan komputer dan putuskan dari rangkaian setelah beberapa saat. Tunggu 10 saat, kemudian hidupkan mesin basuh pinggan mangkuk dan mulakan kitaran basuh.

Bagaimana membetulkan ralat i30 di mesin basuh pinggan mangkuk?

Kod ralat mesin pencuci pinggan Frigidaire i30. Sekiranya anda melihat kod ralat I30, ada masalah dengan pam. Cuba tetapkan semula peranti dengan mencabut kabel kuasa atau mematikan suis kuasa selama kira-kira 30 minit. Sambungkan semula mesin dan mulakan kitaran.

Dan apa maksud i20 dalam mesin pencuci pinggan Frigidaire?

Kod ralat mesin pencuci pinggan Frigidaire i20. Kod ralat I20 (I20) dipaparkan jika terdapat masalah dengan paras air atau sensor tekanan. Setiap kali anda menjalankan kitaran, kotoran dapat menyerang sensor. Tanggalkan dua penapis yang terletak di bawah lengan penyembur bawah.

Dengan itu, adakah mesin basuh pinggan mangkuk Frigidaire mempunyai butang reset?

Tetapkan semula mesin basuh pinggan mangkuk. Tekan dan tahan butang Batal selama sekurang-kurangnya 3 saat. Cari butang Batal di sebelah kanan panel kawalan. Untuk menetapkan semula mesin basuh pinggan mangkuk, tekan dan tahan butang ini selama 3 saat atau sehingga lampu mati atau berubah.

Apa yang membuatkan mesin basuh pinggan berhenti berfungsi?

Mesin cuci pinggan yang sentiasa diisi mungkin mempunyai suis apungan yang rosak, pemasa yang digantung semasa mengisi, atau injap masuk air terbuka. Sekiranya pintu tidak ditutup dengan betul, mesin basuh pinggan mangkuk tidak akan bermula. Sekiranya kunci anda baik-baik saja, periksa pemasa atau kawalan elektronik, terutamanya jika motor pam saliran tidak dapat dimulakan.

Bolehkah anda menetapkan semula mesin basuh pinggan mangkuk anda?

Tekan butang Start / Reset untuk menetapkan semula mesin basuh pinggan mangkuk dan tunggu 2 minit. Sekiranya masalah berlanjutan, tetapkan semula (mulakan semula) mesin pencuci pinggan dengan mematikan alat melalui suis kuasa / kotak fius selama 30 saat. Hidupkan kuasa dan mesin basuh pinggan harus berfungsi seperti biasa.

Bagaimana anda membersihkan mesin basuh pinggan mangkuk?

Letakkan secawan cuka putih di dispenser pencuci di bakul atas mesin. Jalankan mesin basuh pinggan melalui litar air panas. Ini menghilangkan gris dan kotoran dan juga menghilangkan bau apak. Bilas baking soda: Taburkan secawan baking soda di bahagian bawah mesin basuh pinggan mangkuk.

Berapa lama mesin basuh pinggan boleh bertahan?

10 tahun

Apa maksud e3 pada mesin basuh pinggan mangkuk?

E3 - Masa dandang yang luar biasa panjang. Suhu air masuk terlalu rendah. Tetapkan suhu sumber air. E4 - sensor limpahan. Tekanan air dapat diatur ke nilai yang tinggi.

Apa maksud CL pada mesin basuh pinggan mangkuk saya?

CL Child Lock Kod ini bermaksud bahawa fungsi CHILD LOCK atau CONTROL LOCK diaktifkan. Apabila pilihan ini diaktifkan, semua butang kecuali baki cakera dan butang POWER tidak akan berubah. Mengaktifkan kunci tahan anak: buka pintu mesin basuh pinggan mangkuk. Tekan butang mula.

Bagaimana saya boleh mendiagnosis mesin pencuci pinggan Frigidaire saya?

Untuk mengaktifkan mod ujian air mesin pencuci pinggan Frigidaire, tekan dan tahan butang mula / batal dan pilihan pemanasan (mencuci suhu tinggi, membersihkan, pengeringan udara atau tidak panas) (bergantung pada model) selama 3 saat. Untuk melihat ujian, tekan Mula / Batal. Sekiranya ujian komponen gagal, kod ralat muncul di paparan digital.

Apa yang menghalang pemunggahan mesin basuh pinggan mangkuk Frigidaire?

Sambungan biasanya terletak di bawah sink. Alasan mesin basuh pinggan mangkuk Frigidaire tidak disebabkan oleh selang saliran yang tersumbat. Terdapat dua cara untuk mengehadkan saliran kerana hos saliran yang rosak: Penyumbatan kerana sisa makanan.

Adakah mesin basuh pinggan mangkuk patut dibaiki?

Bergantung pada masalahnya, mesin basuh pinggan mangkuk mungkin tidak dapat diperbaiki. Sekiranya mesin basuh pinggan mangkuk anda memerlukan sesuatu yang mudah tetapi mustahak, seperti kunci pintu atau gasket, dispenser sabun, suis tekanan, pam saliran, atau injap pengisi, mungkin perlu diperbaiki.

Bagaimana saya tahu jika suis apungan mesin cuci pinggan saya rosak?

Pastikan anda boleh menggerakkan pelampung ke atas dan ke bawah dengan bebas. Hidupkan kuasa menggunakan suis kuasa. Mulakan mesin basuh pinggan mangkuk dan lihat apakah masalah pengapungan yang disyaki dapat diselesaikan. Jika tidak, cubalah suis apungan.

Adakah anda memanggil tukang paip untuk memperbaiki mesin basuh pinggan mangkuk?

Mesin cuci pinggan yang tersumbat tidak memerlukan pengetahuan pakar tukang paip. Sesiapa sahaja boleh memperbaiki mesin basuh pinggan yang tersumbat dengan beberapa alat dan bekalan mudah. Sekiranya longkang tersumbat atau baru dan penutup yang boleh ditanggalkan tidak dikeluarkan, mesin basuh pinggan tidak akan mengalir dengan betul.

Berapakah kos untuk membaiki mesin basuh pinggan mangkuk?

Purata negara adalah $ 159 untuk kedai pembaikan mesin cuci pinggan mangkuk, yang biasanya berharga antara $ 75 dan $ 150 per jam. Jangkakan membayar antara $ 50 dan $ 75 dalam lawatan untuk menyiasat masalah ini. Mesin pencuci pinggan menggabungkan air dan elektrik, yang bermaksud mesin cuci pinggan pecah boleh menjadi spektakuler dan tidak kemas.

Bagaimana saya boleh memperbaiki mesin basuh pinggan mangkuk yang tidak kering?

Sekiranya mesin basuh pinggan belum dikosongkan, cuba yang berikut: Periksa meterai pam. Periksa pintu mesin basuh pinggan mangkuk. Periksa kitaran. Periksa sumber kuasa. Periksa hos saliran mesin basuh pinggan mangkuk. Kawal rawatan dan pengosongan sampah. Periksa sama ada anda mempunyai jurang udara yang ketat di sink.

Mesin basuh pinggan mangkuk mana yang boleh mengendalikan kebanyakan pinggan?

Mesin pencuci pinggan berkualiti tinggi memastikan pinggan bersih dan kering dengan sempurna dan menggunakan air dan elektrik dengan cekap pada masa yang sama. Mesin basuh poket 24-inci Bosch 500 Series adalah pilihan terbaik kami kerana ia mempunyai bakul ketiga yang membolehkan anda memuatkan lebih banyak barang, berjalan dengan tenang dan menggunakan kurang dari 3 liter air setiap kitaran.

Kod Ralat Frigidaire Gallery Dishwasher