Kos perlindungan insurans kesihatan penuh pada tahun 2020 adalah $ 456 untuk single dan $ 1,152 untuk keluarga / bulan. Keseluruhan jumlah yang anda perlu bayar untuk mendapatkan insurans kesihatan anda dianggarkan sebelum anda mendapatkan rancangan anda. Secara amnya, keseluruhan kos anda adalah ansuran, potongan, maksimum yang tidak dapat anda bayar, dan wang tunai / insurans anda.

Memahami kos insurans kesihatan anda

Sekiranya anda perlu membeli pelan insurans kesihatan dan ingin tahu berapa harganya, maka pertama-tama anda perlu memikirkannya bila anda perlu membayar bil anda dan bila syarikat anda harus membayar anda, ada tiga idea utama yang mesti anda tahu:

1. Premium

Ini adalah jumlah wang yang harus anda bayar untuk syarikat insurans anda setiap bulan / tahun untuk mendapatkan pelan insurans anda, tetapi premium anda hanya melindungi perawatan pencegahan anda bergantung pada rancangan insurans anda seperti vaksin, pemeriksaan diabetes dan kolesterol, dan barah payudara , dan lain-lain.

2. Deductibles

Deductibles adalah jumlah wang yang harus anda bayar sebelum liputan anda bermula, ini biasanya ditetapkan sebagai angka bulat seperti $ 1000, $ 1500, pada dasarnya premium yang lebih rendah meningkatkan potongan yang lebih tinggi.

3. Maksimum Keluar Poket

Ini adalah wang yang paling banyak anda bayar untuk kesihatan anda sepanjang tahun, ini adalah wang tambahan yang anda bayar setelah anda ditolak untuk memiliki perkhidmatan kesihatan yang berbeza, setelah membayar ini tidak perlu membayar sesen pun untuk perkhidmatan perawatan kesihatan anda, ini akan berhasil kerana sepanjang tahun anda perlu memperbaharuinya untuk tahun berikutnya.

artikel berkaitan

Apakah Copay dalam Insurans Kesihatan? Apa maksud Deductible dalam Insurans Kesihatan? Bagaimana Insurans Kesihatan Deductible Berfungsi?

Kos Insurans Kesihatan setiap Bulan

Menurut tinjauan pada tahun 2018, kos purata insurans kesihatan bulanan (termasuk majikan dan pekerja) adalah:

Kos Insurans Kesihatan Keluarga berbanding Kos Insurans Kesihatan Peribadi

Insurans Kesihatan Peribadi Insurans Kesihatan Keluarga
Seorang $ 388 / bulan
Kumpulan / Keluarga $ 1,520 / bulan

Baca Artikel Berkaitan

Berapa Banyak Insurans Kesihatan Sebulan? Berapakah kos insurans kesihatan? Mengapa Insurans Kesihatan Sangat Mahal?

Kalkulator kos insurans kesihatan AS

Kalkulator Pasaran Insurans Kesihatan menyediakan anggaran ansuran insurans kesihatan bagi orang yang membeli insurans sendiri di bursa insurans kesihatan atau Marketplace yang dihasilkan oleh Akta Penjagaan Terjangkau (BPR). Dengan bantuan kalkulator, anda dapat menentukan umur, pendapatan, dan saiz keluarga anda untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat subsidi dan berapa banyak yang anda boleh belanjakan untuk insurans kesihatan. Alat ini juga dapat digunakan untuk mengetahui apakah anda layak untuk Medicaid. Syarat kelayakan berbeza mengikut negeri, anda harus berhubung dengan pejabat Medicaid atau Marketplace negeri anda untuk pertanyaan pendaftaran lebih lanjut.

Ringkasan Alat ini direka untuk mendapatkan anggaran berapa banyak yang harus anda bayar dan berapa banyak bantuan kewangan yang anda layak dapatkan sekiranya anda membeli perlindungan dari Pasar Insurans Kesihatan.

Soalan Lazim

Beberapa soalan yang sering muncul dijawab di bawah:

1. Adakah lebih murah untuk membeli insurans kesihatan anda sendiri?

Mengikut kos purata untuk rancangan 2016, rancangan individu tidak begitu mahal di banyak negeri kerana rancangan kesihatan peribadi menimbulkan risiko besar berbanding kumpulan besar, mungkin berjuta-juta anggota yang bergantung pada syarikat insurans dan rancangan mereka.

2. Berapakah kos purata insurans kesihatan di AS

Kos kenaikan insurans kesihatan adalah kenyataan dalam setiap perbincangan mengenai polisi kesihatan dan penyampaian kesihatan. Purata ansuran tahunan pada tahun 2018 untuk rancangan keluarga yang ditaja oleh majikan meningkat 5% kepada $ 19,617 untuk satu pelan individu, ansuran meningkat 3% menjadi $ 6,89.

3. Apakah insurans kesihatan yang paling murah?

Medicaid adalah pilihan insurans kesihatan termurah. Walaupun begitu, anda perlu terlebih dahulu layak untuk mendaftar dalam rancangan insurans persekutuan. Untuk dapat diterima, pendapatan keluarga anda harus lebih kecil daripada 133% atau 138% dari tahap kemiskinan persekutuan (FPL).

4. Berapakah kos insurans kesihatan swasta sebulan?

Sekitar $ 166 adalah kos purata insurans kesihatan swasta sebulan untuk seseorang. Harga insurans kesihatan swasta berbeza bergantung pada variasi komponen, dari tempat ke tahap perlindungan.

5. Berapa banyak orang Amerika yang tidak mempunyai insurans kesihatan?

. Menurut data dari Biro Banci AS menunjukkan bahawa 27.5 juta orang Amerika tidak mempunyai insurans kesihatan sepanjang 2018.

Kesimpulannya

Kos perlindungan insurans kesihatan penuh anda bergantung pada jenis pelan yang anda pilih, anggap premium bulanan anda adalah keahlian untuk pelan kesihatan anda, anda harus membayar jumlah yang sama setiap bulan dan dapatkan perkhidmatan awal melalui syarikat insurans kesihatan anda dan jika anda mahukan lebih banyak faedah, anda perlu membayar potongan yang mana dengan membayar sebahagian daripada bil berlebihan anda selebihnya, anda harus membayar sendiri sehingga anda membayar maksimum wang anda selepas itu keseluruhan perbelanjaan kesihatan anda bergantung kepada syarikat insurans anda.

Lebih Banyak Artikel Untuk Dibaca

Berapa Banyak Insurans Kesihatan

Berapa banyak Insurans Kesihatan di Florida

Berapa banyak insurans kesihatan di California

Syarikat Insurans Kesihatan

Cara mendapatkan insurans kesihatan tanpa pekerjaan

"