INSURANS GAP APA ITU? Insurans jurang secara khusus digunakan pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa beli memerlukannya. Insurans GAP juga disebut sebagai INSURANSI PERLINDUNGAN ASET DIJAMIN. Ia ditubuhkan di industri kewangan Amerika Utara. Ia melindungi peminjam jika kereta dihitung dengan membayar selebihnya selebihnya dengan nilai tunai sebenar kenderaan dan masih terhutang pada pembiayaan

Insurans GAP berjangka adalah pilihan yang baik untuk anda

Insurans GAP menjelaskan:

Insurans GAP (juga disebut sebagai GAPS) berubah menjadi terpasang dalam perusahaan kewangan Amerika Utara. Cakupan jurang melindungi peminjam jika automatik dihitung dengan membayar perbezaan penutup antara harga syiling sebenar sebuah kereta dan kestabilan tetap terhutang pada pembiayaan. merangkumi jumlah pinjaman yang menjadi perbezaan antara jumlah hutang dan kuantiti yang dilindungi melalui polisi insurans lain.

Beberapa garis panduan jurang juga meliputi yang boleh dikurangkan. Liputan ini dipasarkan untuk pinjaman pendahuluan rendah, pinjaman kadar hobi berlebihan dan pinjaman dengan frasa 60 bulan atau lebih lama.

Insurans jurang biasanya diberikan melalui syarikat kewangan semasa membeli. Perniagaan liputan kenderaan maksimum menawarkan liputan ini kepada pembeli. Liputan jurang biasanya dibayar di muka dan, untuk alasan itu, seseorang layak mendapat penggantian wang jika dia menjual atau memperbaiki kenderaan mereka.

Ringkasan

Sekiranya kenderaan anda dinyatakan sebagai kerugian keseluruhan insurans kereta, polisi insurans merangkumi perbezaan kewangan GAP invois antara nilai yang diinsuranskan dan harga pembelian kenderaan yang diinsuranskan, seperti yang disahkan oleh Harga Jual Bersih invois atau jika lebih besar, jumlah kontrak pembiayaan awal anda angka penyelesaian, kecuali kenderaan anda disewa, dalam hal ini, polisi bil insurans GAP merangkumi perbezaan kewangan antara nilai yang diinsuranskan dan caj penamatan awal yang diperlukan oleh sewa Syarikat

Kos insurans jurang

kos insurans jurang tahunan dari negeri ke negeri

Tidak. Nyatakan Rata-rata
1 Louisiana $ 2,389
2 Florida $ 2,239
3 Texas $ 2,050
4 California $ 1,968
5 Georgia $ 1,936
6 DC $ 1,928
7 Pulau Rhode $ 1,918
8 Carolina Selatan $ 1,759
9 Delaware $ 1,757
10 Colorado $ 1,741
11 Montana $ 1,693
12 Connecticut $ 1,688
13 Wyoming $ 1,684
14 Kentucky $ 1,621
15 Arkansas $ 1,620
16 Mississippi $ 1,580
17 Nevada $ 1,570
18 Jersi baru $ 1,558
19 Arizona $ 1,557
20 Mexico baru $ 1,479
21 Oklahoma $ 1,468
22 Maryland $ 1,467
23 Minnesota $ 1,453
24 Virginia Barat $ 1,451
25 Alabama $ 1,449

Apakah pendekatan mendapatkan insurans GAP

Jenis utama adalah polisi insurans yang dibeli melalui broker.

Jenis kedua adalah perjanjian pengabaian yang ditawarkan dengan menggunakan penyelia Kewangan & perlindungan .

Yang pertama diatur dengan menggunakan industri liputan, yang kedua tidak diatur. Dalam kedua-dua kes, liputan biasanya sama dan dijual sebagai produk lancar melalui pengedar kereta. Insurans biasanya dibiayai di sisi sewa / gadai janji.

Tuntutan adalah kesukaran untuk kerugian sepenuhnya. Jumlah kerugian biasanya ditentukan dengan menggunakan penilai perayaan 0.33 syarikat liputan nombor satu.

Pengecualian untuk liputan jurang berbeza mengikut Amerika Syarikat atau negara. Beberapa pengecualian terdiri daripada sekatan kerugian maksimum $ 50,000 walaupun yang lain memerlukan jangka masa gadai janji kurang dari 84 bulan. Jurang adalah pembelian yang tidak wajib; namun, banyak negeri di AS mensyaratkan bahawa pengedar kenderaan menawarkan GAP pada titik beli.

Negeri-negeri lain menghendaki syarikat insurans menawarkan jurang sekiranya pengguna memintanya. Negara-negara yang merangkumi Louisiana menghendaki pelanggan memberi isyarat pendedahan sebagai bukti. Walaupun jurang adalah pilihan, beberapa agensi kewangan memerlukan GAP sebagai keadaan untuk mendapatkan pinjaman.

Kenyataan dalam Akta Pinjaman tidak termasuk premium jurang dari kos ekonomi sekiranya GAP berubah menjadi tidak diperlukan lagi melalui pemiutang, premium dinyatakan secara bertulis, dan pelanggan memberikan permintaan bertulis untuk insurans.

Soalan Lazim

Apabila anda memerlukan insurans GAP

Perlindungan jurang mungkin berlaku jika anda mengalami tekanan pada pinjaman kenderaan anda ketika kenderaan anda dicuri atau dijumlahkan. Jumlahnya bermaksud apabila kos pembaikan meningkat daripada nilai kenderaan.

Adakah insurans Gap berbaloi?

Sebelum membeli insurans Gap, anda harus mengetahui jenis perlindungan ini kerana jenis perlindungan ini mungkin hanya tersedia jika anda menyewa atau membiayai kenderaan baru. Kemudian, fikirkan berapa banyak hutang yang anda bayar dari pinjaman kenderaan anda mengenai nilai kereta anda.

Anda memerlukan insurans jurang dalam situasi berikut

  • Sekiranya anda membuat bayaran pendahuluan <20% pada kenderaan anda.
  • Sekiranya pinjaman automatik anda 60 bulan atau lebih lama
  • Sekiranya anda menyewa kenderaan

Kesimpulannya

Dari semua senario insurans jurang di atas, apa yang kita simpulkan lebih cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin sedikit syarikat insurans anda akan membayar kerugian keseluruhan selepas kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

Topik-topik yang berkaitan :

1- untuk apa jurang insurans?

2- apakah perlindungan insurans jurang?

3- Apakah insurans jurang pada kereta?

4- apakah insurans jurang dan apa yang dilindungi?

klik untuk mengetahui lebih lanjut:

https://npcparty.org/t/what-is-gap-insurance-coverage/17461/2 https://npcparty.org/t/what-is-gap-auto-insurance/17459/2 https: // npcparty.org/t/what-is-gap-insurance-and-what-does-it-cover/17457/2