Insurans Perlindungan Aset Dijamin (GAP) (juga disebut sebagai GAPS) berubah menjadi terpasang dalam perusahaan kewangan Amerika Utara. Insurans GAP juga disebut sebagai INSURANS PERLINDUNGAN ASET DIJAMIN. Ia ditubuhkan di industri kewangan Amerika Utara. Ia melindungi peminjam jika kereta dihitung dengan membayar selebihnya selebihnya dengan nilai tunai sebenar kenderaan dan masih terhutang pada pembiayaan

INSURANS GAP

apakah insurans jurang yang saya perlukan?

Cakupan jurang melindungi peminjam jika automatik dihitung dengan membayar perbezaan penutup antara harga syiling sebenar sebuah kereta dan kestabilan tetap terhutang pada pembiayaan.

Insurans jurang secara khusus digunakan pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa memerlukannya.

Apakah Perlindungan GAP?

GAP merangkumi jumlah pinjaman yang menjadi perbezaan antara jumlah hutang dan kuantiti yang dilindungi melalui polisi insurans lain. Beberapa garis panduan jurang juga meliputi yang boleh dikurangkan. Liputan ini dipasarkan untuk pinjaman pendahuluan rendah, pinjaman kadar hobi berlebihan dan pinjaman dengan frasa 60 bulan atau lebih lama.

Insurans jurang biasanya diberikan melalui syarikat kewangan semasa membeli. Perniagaan liputan kenderaan maksimum menawarkan liputan ini kepada pembeli. Liputan jurang biasanya dibayar di muka dan, untuk alasan itu, seseorang layak mendapat penggantian jika dia menjual atau memperbaiki kenderaan mereka.

Ringkasan

Cakupan jurang pada kereta merangkumi kerosakan yang dapat diinsuranskan oleh liputan kenderaan bergaya anda, beberapa contoh terdiri daripada

• rompakan • perapian • Vandalisme • kecederaan • Banjir • puting beliung • taufan

ORANG JUGA MEMINTA:

1- berapakah insurans anjing?

2 - berapakah insurans kesihatan?

3- Insurans GAP?

Apakah pendekatan mendapatkan insurans GAP.

1-Jenis utama adalah polisi insurans yang dibeli melalui broker .

2-Jenis kedua adalah perjanjian pengabaian yang ditawarkan dengan menggunakan penyelia Kewangan & perlindungan. Yang pertama diatur dengan menggunakan industri liputan, yang kedua tidak diatur. Dalam kedua-dua kes, liputan biasanya sama dan dijual sebagai produk lancar melalui pengedar kereta. Insurans biasanya dibiayai di sisi sewa / gadai janji.

Tuntutan adalah kesukaran untuk kerugian sepenuhnya. Jumlah kerugian biasanya ditentukan dengan menggunakan penilai perayaan 0.33 syarikat liputan nombor satu.

INSURANS GAP

Pengecualian untuk liputan jurang berbeza mengikut Amerika Syarikat atau negara. Beberapa pengecualian terdiri daripada sekatan kerugian maksimum $ 50,000 walaupun yang lain memerlukan jangka masa gadai janji kurang dari 84 bulan. Jurang adalah pembelian yang tidak wajib; namun, banyak negeri di AS menghendaki agar pengedar kenderaan menawarkan GAP pada titik beli.

Negeri-negeri lain menghendaki syarikat insurans menawarkan jurang sekiranya pengguna memintanya. Negara-negara yang merangkumi Louisiana menghendaki pelanggan memberi isyarat pendedahan sebagai bukti. Walaupun jurang adalah pilihan, beberapa agensi kewangan memerlukan GAP sebagai keadaan untuk mendapatkan pinjaman.

Kenyataan dalam Akta Pinjaman tidak termasuk premium jurang dari kos ekonomi sekiranya GAP berubah menjadi tidak diperlukan lagi melalui pemiutang, premium dinyatakan secara bertulis, dan pelanggan memberikan permintaan bertulis untuk insurans.

Soalan Lazim

Apabila anda memerlukan insurans GAP

Perlindungan jurang mungkin berlaku jika anda mengalami tekanan pada pinjaman kenderaan anda ketika kenderaan anda dicuri atau dijumlahkan. Jumlahnya bermaksud apabila kos pembaikan meningkat daripada nilai kenderaan.

Adakah insurans Gap berbaloi?

Sebelum membeli insurans Gap, anda harus mengetahui jenis perlindungan ini kerana jenis perlindungan ini mungkin hanya tersedia jika anda menyewa atau membiayai kenderaan baru. Kemudian, fikirkan berapa banyak hutang yang anda bayar dari pinjaman kenderaan anda mengenai nilai kereta anda.

Anda memerlukan insurans jurang dalam situasi berikut

 • Sekiranya anda membuat bayaran pendahuluan <20% pada kenderaan anda.
 • Sekiranya pinjaman automatik anda 60 bulan atau lebih lama
 • Sekiranya anda menyewa kenderaan

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas, kami menyimpulkan bahawa semakin cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin sedikit syarikat insurans anda akan membayar kerugian keseluruhan selepas kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

Carian Berkaitan :

1- untuk apa jurang insurans?

2- apakah jurang insurans auto?

3- apakah jurang insurans pada kereta?

4- apakah perlindungan insurans jurang

klik untuk mengetahui lebih lanjut:

https://npcparty.org/t/what-does-gap-insurance-pay/17822/2 https://npcparty.org/t/what-auto-insurance-companies-offer-gap-insurance/17818/2

"Jurang insurans adalah Insurans Perlindungan Aset Dijamin . Ini adalah sejenis insurans automatik yang dicapai oleh pemilik kereta untuk melindunginya daripada pinjaman. " Insurans jurang dapat menyelamatkan apabila anda berhutang pada kenderaan anda lebih daripada yang berharga. Untuk membeli jurang insurans, anda perlu membeli polisi perlindungan perlanggaran.

Jurang insurans adalah budi bicara [termasuk insurans kenderaan yang membantu membayar pendahuluan kenderaan anda sekiranya kenderaan anda ditambah atau diambil dan anda berhutang lebih banyak daripada harga kenderaan yang merosot. Insurans jurang juga boleh diklasifikasikan sebagai "penyertaan jurang kredit / sewa." Penyertaan jenis ini hanya dapat diakses sekiranya anda merupakan pendahuluan atau pemegang pajakan pertama pada kenderaan lain. Jurang insurans membantu membayar jurang antara anggaran kenderaan anda yang merosot dan apa yang sebenarnya anda berhutang pada kenderaan tersebut.

Syarat yang perlu diketahui

Liputan perlanggaran

Ia mendorong pembayaran untuk memperbaiki kenderaan anda jika mengalami kerosakan dalam kemalangan dengan kenderaan lain atau barang lain, misalnya pagar. Sebahagian besarnya, liputan perlanggaran memainkan peranan penting dalam kes kemalangan kereta. * ( Insurans komprehensif )

Insurans komprehensif

Ia terpisah dari liputan perlanggaran. Ia membantu memulihkan pelbagai jenis musibah yang biasanya bukan akibat memandu kenderaan, misalnya, pecah, hujan es, atau pohon tumbang.

Bayaran pendahuluan

Ini adalah ansuran dalam bentuk wang tunai yang dibuat pada fasa permulaan pemerolehan atau pentadbiran yang mahal. Wang pendahuluan sering dikembalikan dan ditolak dengan berlalunya masa.

Bagaimana insurans jurang berfungsi?

Insurans jurang dapat membantu anda memulihkan kerugian. Andaikan anda membeli kenderaan bernilai $ 30,000 dan setelah dua tahun ia diambil dan tidak pernah ditarik balik. Oleh kerana penurunan nilai pada umumnya serius selama beberapa tahun pertama, kenderaan ini bernilai hanya $ 21,000 yang tersedia, namun anda sebenarnya berhutang dengan pakar pinjaman $ 24,000 . Sekiranya anda mempunyai jurang kemasukan, pengangkut insurans akan memperoleh $ 3,000 untuk merangkumi perbezaannya.

Perhatikan bahawa walaupun insurans jurang telah menyelamatkan anda dari membayar $ 3,000 dengan menggunakan wang tunai, anda sebenarnya hanya akan mendapat $ 21,000 dari organisasi insurans anda untuk menggantikan kenderaan $ 30,000 anda sebelumnya. Insurans jurang tidak merangkumi jurang tersebut.

Bilakah insurans jurang diperlukan?

Membeli insurans jurang baik jika:

 • Anda meletakkan di bawah 20% semasa membeli kenderaan.

 • Tempoh keputusan pendahuluan anda adalah lima tahun atau lebih.

 • Anda menyewa kenderaan.

 • Sekiranya kenderaan anda dicuri atau diletupkan.

 • Kenderaan khusus anda mempunyai masa lalu dengan penurunan nilai yang cepat.

 • Anda meletakkan jumlah batu pada odometer pada umumnya setiap tahun, menyebabkan kenderaan turun lebih cepat.

Bolehkah anda mendapat insurans jurang setelah membeli kereta?

Anda mungkin mempunyai pilihan untuk mendapatkan insurans jurang setelah anda membeli kenderaan, bergantung pada tahun model kenderaan. Insurans jurang tidak hanya dijual di pusat penjualan kenderaan - banyak penyedia jaring keselamatan menawarkan insurans jurang sebagai ciri strategi insurans kenderaan. Selanjutnya, seperti yang ditunjukkan oleh III, penyertaan jurang pembelian dari organisasi insurans selalunya berharga tidak seperti mendapatkannya dari pusat penjualan kenderaan.

 • Beberapa syarikat insurans memerlukan kenderaan anda segar dari plastik baru dengan tujuan untuk anda membeli insurans jurang. Itu mungkin bermaksud:

 • Bahawa anda adalah pemilik kenderaan pertama (anda mempunyai sewa atau kredit pertama pada kenderaan)

 • Kenderaan itu tidak lebih berpengalaman daripada beberapa tahun model

 • Hubungi agensi insurans anda untuk mengetahui kemampuan apa yang diperlukan untuk anda membeli insurans kekurangan.

Jenis insurans Jurang

Pada asasnya, terdapat empat jenis insurans jurang. Semua jenisnya serupa dengan sedikit perbezaan. Mari kita bincangkan jenisnya.

Kembali ke insurans jurang invois

Sekiranya anda mengalami kehilangan kenderaan anda sepenuhnya?

Pada ketika itu, perlindungan jurang invois akan melindungi anda dengan wang tunai kerana perbezaan antara tawaran alamat terbesar agensi insurans kenderaan anda dan kos spesifik yang anda bayar untuk kenderaan ketika anda mendapatkannya.

Kembali ke insurans jurang nilai

Ini akan memberi anda perbezaan antara pembayaran insurans anda dan anggaran kenderaan anda ketika ia baru (tidak kira sama ada anda mendapatkannya sebagai kenderaan pertukaran). Perlindungan jurang semacam ini pada umumnya lebih mahal daripada sebahagian yang lain, kerana dapat memberikan pampasan yang lebih besar.

Insurans jurang penggantian kenderaan

Ini merangkumi anda untuk membezakan antara apa yang akan dibayar oleh penjamin kenderaan anda untuk kenderaan anda, dan perbelanjaan penggantiannya dengan plastik baru dari bentuk, model, dan model yang sama.

Insurans jurang nilai pasaran

Sekiranya anda menjamin kehilangan kenderaan anda sepenuhnya dari perlindungan enjin anda, insurans jurang 'harga pasaran' akan membayar anda tahap nilai kenderaan anda yang wajar, untuk menutup jurang dan mungkin lebih banyak lagi.

Berapakah kos insurans jurang?

Kos insurans jurang bergantung kepada pelbagai faktor.

 • Umur
 • Keadaan hidup
 • Nilai sebenar kereta anda sekarang
 • Tuntutan insurans kereta sebelumnya

Kos purata insurans kereta adalah $ 937 setahun dan $ 78 sebulan.

Penyedia jaring keselamatan automatik mengenakan bayaran beberapa dolar sebulan untuk perlindungan lubang atau sekitar $ 20- $ 40 setiap tahun. Perbelanjaan anda bergantung pada pemboleh ubah tunggal seperti nilai kenderaan anda.

Anda juga perlu membeli perlanggaran dan liputan menyeluruh. Untuk mencari organisasi terbaik untuk anda, bezakan perlindungan kenderaan oleh sekurang-kurangnya tiga penyedia jaring keselamatan.

Pakar pinjaman boleh mengenakan perbelanjaan tahap $ 500 hingga $ 700 untuk perlindungan jurang, seperti yang ditunjukkan oleh Pemegang Polisi Bergabung, pertemuan pembeli dermawan. Sekiranya anda membiayai kenderaan melalui persatuan kredit, kemungkinan jurang mungkin kurang. Walau apa pun, ingatlah, jika anda memasukkan kemasukan ke pendahuluan anda, anda juga akan bersemangat dengannya.

Sekiranya anda membeli insurans jurang bebas di web, ia akan berharga sekitar $ 300 sekali gus.

Soalan lazim

Adakah insurans jurang berbaloi?

Anda pasti harus mempertimbangkan insurans jurang kerana Jurang insurans menghasilkan hasil sekiranya berlaku kehilangan kenderaan anda. Contohnya kecurian atau kecelakaan yang selamat yang menyebabkan kenderaan anda menjadi malapetaka. Insurans jurang adalah kaedah terbaik untuk melindungi kenderaan anda.

Siapa yang menawarkan insurans jurang yang terbaik?

Polisi insurans jurang terbaik disediakan oleh Allstate . Syarikat ini boleh dipercayai dan terkenal dalam menyediakan insurans jurang.

Apa yang berlaku jika anda tidak mempunyai insurans jurang?

Sekiranya anda tidak mempunyai insurans jurang dan kenderaan anda mengalami kerugian besar. Maka anda harus membayar jumlah penuh yang anda bayar kepada pemberi pinjaman. Tidak kira anda mengandungi kereta atau anda kehilangannya. Perlindungan insurans jurang akan membayar kenderaan anda walaupun hilang atau dicuri.

Berapa lama ia sah?

Ia berlaku selama hampir dua hingga tiga tahun. Kesahannya bergantung kepada penyedia perkhidmatan.

Kesimpulannya

Insurans jurang dikenali sebagai Insurans Auto insurans kenderaan. Ia membantu melindungi kenderaan anda daripada pinjaman dan kerugian. Ia juga dikenali sebagai penyertaan kredit atau sewa. Insurans jurang mempunyai pelbagai jenis. kos purata bergantung pada usia, keadaan hidup, nilai sebenar kereta anda sekarang, dan tuntutan insurans kereta sebelumnya.

Topik-topik yang berkaitan

Perlindungan Jurang Insurans Auto

Perlindungan Jurang Pinjaman Auto

Apa itu Gap Insurance dan apa yang dilindungi

Apakah Perlindungan Insurans Gap

Apa itu insurans jurang untuk

Bagaimana insurans jurang berfungsi?

Apa yang dilindungi insurans jurang pada kereta

Adakah insurans jurang berbaloi?

Apakah insurans jurang pada kereta?

Apa yang syarikat insurans kenderaan menawarkan insurans jurang.

Insurans Jurang ,

Definisi Insurans Jurang:

Insurans jurang adalah sejenis insurans automatik yang boleh diambil oleh pemilik kereta untuk menampung kerugian yang tidak sepenuhnya meliputi jumlah yang diinsuranskan kerana kontrak insurans, penyewaan kereta, atau pembiayaan. Mungkin. Keadaan ini timbul apabila pembiayaan kenderaan melebihi kos buku kereta.

Beberapa negeri mempunyai pilihan insurans automatik yang merangkumi perbezaan antara nilai tunai sebenar kereta sekiranya berlaku kecurian atau kerosakan dan perbezaan antara jumlah yang disewakan kepada pengguna atau jumlah yang harus dibayar oleh syarikat kewangan.

Gap Insurance boleh didefinisikan sebagai, Insurans yang membayar perbezaan antara nilai tunai sebenar kereta dan jumlah hutang yang terhutang. Beberapa polisi margin juga boleh merangkumi jumlah potongan.

Makna Literal Insurans Jurang

Jurang:

Makna Jurang:
 1. Jurang atau lubang pada objek atau di antara dua objek.

 2. Ruang atau ruang rosak secara berterusan.

Hukuman Jurang
 1. Melalui lubang di pagar

Sinonim Jurang

nafas, ketakselanjaran, lubang, pelanggaran, fisura, membahagi, patah, chink, pembukaan, kekosongan, celah, celah, jeda, jeda, rehat, sewa, celah, retak, jeda, celah, slot, selang, ruang, rongga, selang, kelewatan, ventilasi, perforasi, bukaan

Insurans:

Makna Insurans:
 1. Proses atau pengaturan di mana syarikat atau agensi kerajaan menjamin pampasan untuk kerugian, kecederaan, penyakit atau kematian tertentu sebagai pertukaran dengan pembayaran premium.

 2. Sesuatu untuk melindungi daripada kemungkinan berlaku keadaan darurat.

Hukuman Insurans
 1. Mematuhi standard tingkah laku peribadi yang tinggi adalah perlindungan terbaik terhadap masalah peribadi.

Sinonim Insurans

langkah berjaga-jaga, langkah keselamatan, perlindungan, kekebalan, tindakan pencegahan, ganti rugi, penyediaan, pertahanan, perlindungan kewangan, perlindungan, perlindungan, keselamatan, ganti rugi, jaminan, tempat tinggal

Insurans Jurang ,

Insurans Jurang:

 1. Secara bertulis, perbezaan antara insurans sewa dan perbezaan kredit antara nilai tunai sebenar kenderaan dan jumlah hutang pajakan atau pinjaman dapat dilindungi.

 2. Sekiranya anda meminjamkan atau membayar sewa dan mengalami kerugian total, mungkin ada perbezaan antara nilai pasaran kereta anda dan apa yang anda miliki. Liputan pilihan ini memberi perbezaan.

 3. Pilihan insurans automatik yang berfungsi sekiranya berlaku kecurian atau kehilangan kenderaan anda sepenuhnya. Insurans perlindungan adalah perbezaan antara nilai tunai sebenar kereta anda dan semua yang anda ada. GEICO pada masa ini tidak menawarkan Gap Insurance. Sekiranya insurans gosip tersedia atau tersedia untuk anda, hubungi syarikat kewangan anda.

 4. Pilihan insurans automatik yang terdapat di beberapa negeri merangkumi perbezaan antara nilai tunai sebenar kereta sekiranya berlaku kecurian atau kerosakan dan perbezaan disebabkan oleh syarikat pajakan atau pajakan. Ia digunakan terutamanya untuk penyewaan kereta.

Makna Literal Insurans Jurang

Jurang:

Sinonim Jurang

celah, lubang, ruang bernafas, interstice