Bulan Gemini bermula pada 21 Mei dan berakhir pada 21 Jun. Gemini adalah tanda zodiak ketiga, diletakkan di antara Taurus dan Cancer, dan diwakili oleh sepasang kembar: Seseorang yang lahir antara Mei dan Jun mempunyai tanda Zodiak Gemini . Rasi bintang zodiak ketiga diwakili oleh kembar Castor dan Pollux, yang duduk di langit, terlihat di seberang Bima Sakti dari Taurus dan Orion, dan terletak di Zodiak antara Kanser dan Taurus.

Gambaran & Gambaran Umum Gemini

 • Tarikh Gemini: 22 Mei - 21 Jun

 • Simbol: Si Kembar

 • Elemen + Mod: Udara Berubah

 • Merkuri Adalah Planet Yang Memerintah.

 • Rumah : Ke-3

 • Mantra: Saya Percaya

 • Bahagian Badan: Lengan, Tangan, & Paru-paru

 • Warna : Kuning dan Biru

Gemini

Ciri-ciri Gemini

 • Kekuatan: Lembut, penyayang, ingin tahu, mudah menyesuaikan diri, dan dapat belajar dan berkongsi idea dengan cepat.

 • Kelemahan mereka termasuk menjadi gugup, tidak boleh dipercayai, dan tidak tegas.

 • Keseronokan kegemaran Gemini termasuk muzik, membaca, penerbitan, berbual dengan hampir semua orang, dan lawatan singkat di sekitar bandar.

 • Pengasingan, pengurungan, pengulangan, dan rutin mengganggu Gemini .

 • Gemini adalah tanda ekspresif dan cerdas dengan dua keperibadian digabungkan menjadi satu, dan anda tidak pernah tahu mana yang akan anda hadapi. Mereka keluar, berbual , dan bersenang-senang, tetapi mereka boleh berubah menjadi serius, reflektif, atau gelisah setiap saat. Mereka terpikat oleh dunia, sangat ingin tahu, dan sangat sedar bahawa tidak pernah ada cukup waktu untuk melihat apa yang mereka mahu lihat.

 • Bersama dengan Libra dan Aquarius , Gemini adalah anggota elemen Air, menghubungkannya dengan semua aspek mental. Merkuri, planet komunikasi, penulisan, dan perjalanan, adalah penguasa tanda ini. Anak-anak tanda ini sering merasa seolah-olah separuh lagi mereka hilang . Oleh itu mereka selalu mencari rakan , mentor, rakan sekerja baru, dan bercakap dengan seseorang.

  Gemini

 • Gemini adalah penulis dan wartawan yang cemerlang , dan kemampuan dan kemampuan menyesuaikan diri bersinar dalam perdagangan, pemanduan, dan sukan berpasukan.

 • Ini adalah serba boleh, berminat, dan suka bermain tanda , dilahirkan dengan keinginan untuk melihat dan mengalami segala-galanya yang dunia menawarkan. Hasilnya, keperibadian mereka baik memberi inspirasi dan tidak membosankan.

 • Kembar Gemini adalah kembar penyayang. Sifat Gemini penuh dengan rasa tidak bersalah seperti anak-anak, dengan kisah persaudaraan dan cinta antara sahabat dan ahli keluarga yang sangat berbeza dari segi watak , keadaan, penampilan fizikal, atau asuhan. Mereka semua datang ke planet ini untuk menyelesaikan masalah dan membuat orang merasa utuh, dan mereka sanggup mati kerana saudara atau bahkan rakan.

 • Di Gemini, cinta dan seks diatur oleh tanda Zodiak. Gemini adalah tanda positif yang menghadapi cabaran mental yang luar biasa. Mereka melihat cinta pertama dan terutama dalam dialog dan sentuhan lisan, dan mereka menganggapnya sama pentingnya dengan hubungan fizikal dengan kekasih mereka. Apabila kedua-duanya bersatu, semua rintangan nampaknya hilang .

 • Gemini berminat dan genit, dan mereka mungkin berkencan dengan beberapa orang sebelum mencari orang yang tepat yang dapat menandingi kecerdasan dan tenaga mereka . Mereka mendambakan pelbagai, kegembiraan , dan semangat, dan ketika mereka melihat orang yang ideal, yang juga kekasih, teman, dan seseorang untuk diajak bicara, mereka akan setia dan putus asa untuk menjaga keselamatan hati mereka.

Ringkasan

Gemini adalah tanda yang merangkumi dua keperibadian dalam satu. Ia lantang dan pantas. Mereka keluar, berbual, dan bersenang-senang, tetapi mereka boleh berubah menjadi serius , reflektif, atau gelisah setiap saat. Gemini dikaitkan dengan elemen Udara, yang menghubungkannya dengan semua aspek fikiran. Sifat Gemini penuh dengan rasa tidak bersalah seperti anak-anak, dengan kisah persaudaraan dan cinta antara sahabat dan ahli keluarga yang sangat berbeza dari segi watak, keadaan, penampilan fizikal, atau asuhan. Gemini ingin tahu dan suka bermain dan mereka mungkin berkencan dengan beberapa orang sebelum menemui yang ideal.

Gemini Romantik

 • Gemini adalah tanda positif yang menghadapi cabaran mental yang luar biasa. Mereka melihat cinta pertama dan terutama dalam dialog dan sentuhan lisan, dan mereka menganggapnya sama pentingnya dengan hubungan fizikal dengan kekasih mereka. Apabila kedua-duanya bersatu, semua rintangan nampaknya hilang.

 • Gemini berminat dan genit, dan mereka mungkin berkencan dengan beberapa orang sebelum mencari orang yang tepat yang dapat menandingi kecerdasan dan tenaga mereka. Mereka mendambakan pelbagai, kegembiraan, dan semangat, dan ketika mereka melihat orang yang ideal, yang juga kekasih, teman , dan seseorang untuk diajak bicara, mereka akan setia dan putus asa untuk menjaga keselamatan hati mereka.

 • Mencari emosi yang berkekalan adalah komponen yang paling mencabar dalam kehidupan cinta Gemini, terutama ketika mereka semakin tua dan menyedari bahawa mereka telah terkurung dalam kitaran hubungan dangkal atau tidak memuaskan. Keperibadian mereka tidak memungkinkan untuk mendalam, kerana mereka dalam misi untuk berkongsi maklumat daripada menyelidikinya untuk mencari kekurangan, lubang , atau jawapan. Merekalah yang mengelilingi Matahari, berusaha untuk bergerak maju dan mundur dari perspektif Bumi, tidak pernah pasti arahnya .

 • Gemini mungkin membuat perubahan yang tidak dijangka dalam hidup mereka, meninggalkan individu yang mereka sayangi . Akan tetapi, ada rakan kongsi yang dapat mengikuti mereka dan bersedia membina landasan penyayang dari masa ke masa.

Ringkasan

Gemini adalah tanda positif yang menghadapi cabaran mental yang luar biasa. Perbualan dan hubungan lisan adalah cara pertama mereka melihat cinta. Gemini berminat dan menggoda, dan mereka mungkin menghabiskan banyak masa dengan banyak kekasih yang berbeza sebelum mencari yang ideal.

Rakan dan Keluarga Gemini

 • Penduduk Gemini bersikap ramah dan suka meluangkan masa bersama rakan dan keluarga , terutama anak-anak mereka. Seorang Gemini mempunyai banyak hubungan sosial dan suka berbual dengan orang yang berkeinginan kuat, mencari pemahaman, dan berkomunikasi dengan mereka. Sekiranya tidak ada aliran kata - kata yang jelas yang diucapkan, orang akan kehilangan minat terhadap tema perdebatan menyeluruh, dan mereka perlu terus bergerak, merasa didorong dan didorong oleh maklumat yang ditawarkan.

  Gemini

 • Setelah Gemini menjalin ikatan emosi yang mendalam dengan keluarga mereka, terutama anak-anak mereka, mereka memberi nilai yang tinggi kepada mereka. Mereka menunjukkan pasangan mereka kurang stabil dengan mempunyai harapan yang tinggi, kurang menumpukan perhatian pada keluarga , dan kelihatan lebih rendah hati dan tenang dengan orang-orang yang mereka kongsi sebuah rumah. Walaupun komitmen keluarga mereka mungkin berfungsi sebagai penghalang kepada sifat mereka, mereka akan menemui cara yang hebat untuk berada di dua tempat sekaligus, melakukan segala sesuatu sebagaimana mestinya.

Sejarah Gemini

 • Gemini, seperti tanda zodiak lain, tidak terletak di buruj yang sama dengan Gemini.

 • Rasi bintang Gemini pada mulanya disebut dalam Aristotle's Meteorologica, yang ditulis hampir 300 tahun yang lalu.

 • Di antara Taurus di barat & Kanser di timur, buruj ini boleh dijumpai.

 • Ini unik kerana kembar mitologi Yunani digambarkan oleh buruj dan bintang sebenar yang menandakan kepala kembar di dalamnya.

 • Gemini adalah tanda yang boleh berubah yang menandakan permulaan musim panas. Ini membawa transformasi sambil mengatur akhir musim bunga Taurus. Pollux, bintang besar berwarna oren, adalah bintang yang bersinar di Gemini , dan Castor adalah bintang paling terang ke-2.

Mitos Gemini

 • Castor & Pollux, anak lelaki Zeus & Leda, adalah pahlawan mitos Gemini.

 • Menurut satu versi kisah itu, Zeus, menyamar sebagai angsa, menggoda atau memperkosa Leda pada malam yang sama dia tidur bersama suaminya .

 • Sebagai tindak balas, dia menetas dua telur dari mana empat anak, fana dan abadi, dilahirkan, masing-masing dengan bapa yang berbeza, termasuk Castor dan Pollux.

 • Pollux adalah saudara kembar abadi Castor, yang fana.

 • Pollux diberi keputusan oleh Zeus: menghabiskan setiap hari sebagai abadi di antara para dewa di Gunung Olympus, atau mengorbankan ⁄ dari keabadiannya kepada saudaranya Castor.

 • Kelahiran anak kembar, yang bukan anak lelaki Leda, adalah subjek cerita kedua.

 • Castor & Pollux, anak lelaki Zeus & Leda, adalah pahlawan mitos Gemini . Menurut satu versi mitologi, Zeus, menyamar sebagai angsa, menggoda atau memperkosa Leda. Akibatnya, dia menghasilkan dua telur dari mana empat anak yang hidup dan mati dilahirkan .

Mitos Gemini dan Gemini Tanda Zodiak

Cerita ini mengingatkan kita kepada persaudaraan yang tulen cinta , yang boleh ditunjukkan sebagai kasih sayang untuk seorang saudara atau sebagai akrab di antara adik-beradik. Ini mengenai dua orang yang acuh tak acuh terhadap perbezaan mereka dan bersedia untuk melakukan apa sahaja antara satu sama lain. Mereka mungkin bertengkar dengan seorang wanita yang sudah memiliki seorang lelaki dalam hidupnya, dan kami mungkin membayangkan dua lelaki bertengkar dengan seorang wanita. Sekiranya salah satu dari mereka terluka parah , yang lain pasti akan berusaha keras untuk menolongnya.

Gemini adalah buruj dan tanda yang menunjukkan hubungan antara surga dan dunia bawah, dan ia dapat menunjukkan pengalaman hampir mati atau pertemuan dekat lain dengan kematian .

Gemini

Wajah Zeus bersembunyi di bawah plot utama, menggambarkan seorang ayah yang mengaku sebagai orang yang dia tidak menarik perhatian ibu anaknya. Kita dapat memerhatikan saudara-saudara yang dirogol atau anak angkat yang ditinggalkan dalam keadaan misteri oleh ibu mereka (di rawa). Versi kedua legenda adalah mengenai mengatasi yang tidak dapat dihindari. Keinginan untuk mengatasi yang tidak dapat dielakkan hampir selalu ada dalam tanda Gemini.

Ringkasan

Gemini adalah tanda zodiak dan buruj yang menunjukkan hubungan antara dunia syurga dan neraka. Ini boleh menjadi tanda pengalaman hampir mati atau panggilan dekat dengan kematian. Keinginan untuk mengatasi yang tidak dapat dielakkan hampir selalu ada dalam tanda Gemini. Mitos itu menggambarkan dua orang yang akan saling berusaha .

Tanda-tanda Zodiak

Berikut adalah tanda-tanda Zodiak beserta nama, tarikh, dan simbol bahasa Inggeris mereka:

Buruj Nama Inggeris Simbol Tarikh
Aries Sang Ram Aries 21 Mac – 19 April
Taurus Lembu Taurus 20 April - 20 Mei
Gemini Kembar Gemini 21 Mei - 21 Jun
Rance rance Ketam barah 22 Jun – 22 Julai
Leo Singa Leo 23 Julai – 22 Ogos
Virgo Anak Dara Virgo 23 Ogos – 22 September
Libra Imbangan libra 23 September - 23 Oktober
Scorpio Si Kala jengking Scorpio 24 Oktober – 21 November
Sagitarius Pemanah Sagitarius 22 November – 21 Disember
Capricorn Kambing Capricorn 22 Disember – 19 Januari
Aquarius Pembawa Air Aquarius 20 Januari – 18 Februari
Pisces Ikan Pisces 19 Februari – 20 Mac

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

1. Apa arti horoskop bulanan untuk Gemini untuk anda?

Horoskop Bulanan Gemini ada untuk membantu anda mengendalikan bulan anda satu demi satu, membawa anda ke tahun yang berjaya selangkah demi selangkah. Horoskop adalah tidak lebih daripada ramalan bunyi anda, salah, dan sukar keadaan . Ini akan memberitahu anda kapan harus terbang selama sebulan dan kapan harus menunggu ribut berlalu.

2. Apa yang harus dilakukan Gemini setelah sebulan?

Anda mungkin ingin bercuti dengan ahli keluarga anda atau, paling tidak, barisan dekat menjelang akhir bulan (bermula pada 22) kecuali anda menggunakan langkah percutian anda untuk mengembangkan (memperindah atau menyesuaikan) keadaan hidup anda, Gemini Love Horoscope untuk decan kedua (1 Jun - 10 Jun).

3. Bilakah anda harus membaca horoskop Gemini anda?

Kami menyediakan Astrologi Veda terbaik dari Januari hingga Disember , secara langsung di skrin anda. Horoskop Bulanan Gemini akan berada di sini untuk membantu anda mengendalikan bulan anda satu demi satu, membawa anda ke tahun yang berjaya selangkah demi selangkah.

4. Bilakah masa terbaik untuk Gemini berjudi?

Gemini Perjudian Horoskop- Masa Sejahtera Ini adalah tahun permainan yang luar biasa namun sangat mendebarkan kerana dewi cinta. Venus telah berada di sisi anda selama lebih dari empat bulan, menerangi kewujudan anda (4 April – 8 Ogos). Selasa, Rabu, dan Jumaat bernasib baik perjudian anda hari .

5. Bilakah masa yang sesuai untuk melawat Gemini?

Bulan Januari, Februari, dan Mac sangat sesuai untuk melihat bintang. Pada waktu malam, Gemini tinggi di timur. Gemini mencapai puncaknya di langit kira-kira jam 10 malam waktu tempatan pada awal Februari. Sekitar jam 9 malam pada akhir Februari , buruj berada pada tahap paling terang.

6. Bilakah masa terbaik untuk Gemini berjudi?

Gemini Perjudian Horoskop-Masa Sejahtera Ini adalah tahun permainan yang luar biasa namun sangat mendebarkan kerana dewi cinta. Venus telah berada di sisi anda selama lebih dari empat bulan, menerangi kewujudan anda (4 April – 8 Ogos). Selasa, Rabu, dan Jumaat adalah hari bertuah anda.

7. Bilakah musim Gemini bermula?

Gemini adalah tanda yang bermula pada 21 Mei dan berakhir pada 20 Jun . Terdapat 12 musim astrologi secara keseluruhan, masing-masing sesuai dengan tanda zodiak yang berbeza. Setiap musim zodiak mempunyai makna yang berbeza, dan musim Gemini adalah untuk bersantai dan menikmati kehidupan.

8. Bulan apa Gemini tergolong?

Gemini / DMCA / JEM-in-eye (bahasa Latin untuk "kembar") adalah tanda ketiga Zodiak yang berasal dari buruj Gemini. Matahari melintasi tanda ini di Zodiak tropika dari 21 Mei hingga 21 Jun. Tanda ini diangkut oleh Matahari di Zodiak sisi dari sekitar 16 Jun hingga 16 Julai .

9. Orang seperti apa yang harus dikahwini oleh Gemini?

Secara umum, tanda udara jiran Aquarius dan Libra adalah tanda yang paling sesuai untuk persahabatan Gemini dan perkongsian cinta, kerana mereka mempunyai pemahaman intuitif mengenai sifat mental Gemini. Aries, Leo, dan Sagittarius semuanya adalah tanda api, dan mereka bergaul dengan rakan Gemini kita.

10. Apakah tanda pasangan jiwa Gemini?

Libra, Aries, dan Aquarius adalah tiga tanda zodiak yang paling sesuai dengan kualiti Gemini. Libra dan Gemini, sebaliknya, sangat sesuai. Mereka dipandu oleh unsur Udara, yang harus menolong mereka dengan hubungan mental dan penalaran linguistik.

Kesimpulannya

Gemini adalah tanda ketiga Zodiak, terletak di antara Taurus dan Kanser. Tanda zodiak ketiga, Castor dan Pollux, ditunjukkan sebagai kembar yang duduk di langit. Merkuri, planet komunikasi, penulisan, dan perjalanan, mengatur tanda ini. Gemini adalah tanda yang merangkumi dua keperibadian dalam satu. Ia lantang dan pantas. Gemini dikaitkan dengan elemen Udara , yang menghubungkannya dengan semua aspek fikiran.

Sifat Gemini penuh dengan kekanak-kanakan seperti kanak-kanak, dengan kisah persaudaraan dan cinta antara sahabat dan ahli keluarga. Gemini adalah tanda positif yang menghadapi cabaran mental yang luar biasa. Perbualan dan hubungan lisan adalah cara pertama mereka melihat cinta . Gemini adalah orang yang suka bertualang dan suka menghabiskan masa dengan rakan dan keluarga mereka. Pilih tanda yang berkaitan dengan tanda zodiak Gemini.

Gemini adalah tanda yg mungkin berubah yang memerintah masa tahun selepas Taurus musim bunga telah berakhir. Ini membawa pada musim panas dan membawa perubahan. Mereka menunjukkan pasangan mereka kurang stabil dengan mempunyai harapan yang tinggi, kurang menumpukan perhatian pada keluarga, dan kelihatan lebih rendah hati dan tenang dengan orang-orang yang mereka kongsi sebuah rumah. Gemini adalah tanda zodiak dan buruj yang menunjukkan hubungan antara dunia syurga dan neraka. Ini boleh menjadi tanda pengalaman hampir mati atau panggilan dekat dengan kematian . Mitos itu menunjukkan dua kekasih yang sanggup berusaha untuk saling mencintai .

Artikel Berkaitan