Gerry Bertier (20 Ogos 1953 - 20 Mac 1981) adalah pemain bola sepak Amerika sekolah menengah dan Paralympian.

Dia terkenal kerana berkhidmat di Virginia Football Champion Football Team 1971 di TC Williams High School dan membintangi filem Disney Remember the Titans. Dia adalah anak saudara Howie Livingston.

Dia juga menghadiri Kolej Komuniti Virginia Utara. Setelah musim 1971 berakhir, Bertier terlibat dalam kemalangan kereta yang membuatnya lumpuh dari pinggang ke bawah.

Bagaimana Gary Bertier lumpuh?

Kematian: 20 Mac 1981. Satu dekad selepas kemenangan Titans dalam bola sepak, Gerry Bertier meninggal pada usia 29 (20 Mac 1981). Dia mengalami kemalangan kereta lain yang disebabkan oleh pemandu mabuk. Dua jurulatihnya - Herman Boone dan Bill Yoast - menghadiri pengkebumiannya.

Bilakah Gary Bertier mati?

20 Mac 1981 . Sebenarnya, Gerry Bertier lumpuh dalam kemalangan kereta, tetapi ia berlaku selepas akhir musim ketika Titans sudah bermain permainan kejuaraan.

Ia kemudian ditentukan bahawa kemalangan itu disebabkan oleh kerosakan mekanikal pemasangan enjin pada mesin Camaros (laman web 71 Titans)

Apa yang membunuh Gerry Bertier?

Garry Bertier terbunuh dalam Kemalangan Kereta

Adakah Herman Boone Masih Hidup?

Tidak, Herman Boone tidak hidup

Seseorang Meninggal di Ingat Titans?

Apakah idea utama di sebalik Ingat The Titans?

Mengatasi perkauman The Titans harus mengatasi banyak perbezaan, termasuk bangsa , budaya dan latar belakang ekonomi. The Titans terpaksa bergerak maju, mempertahankan harga diri dan harga diri mereka.

Mengatasi kesulitan, Titans mengembangkan rasa hormat untuk semua kaum yang membolehkan mereka kemudian berkembang menjadi orang dewasa yang lebih baik.

Di manakah Gerry Bertier ■■■■■■?

Gerry William Bertier Dilahirkan pada 20 Ogos 1953 di Alexandria, Alexandria City, Virginia , Amerika Syarikat Meninggal dunia 20 Mac 1981 (umur 27) Charlottesville, Charlottesville City, Virginia, Amerika Syarikat Pemakaman Mount Comfort Cemetery Fairfax County, Virginia, Amerika Syarikat Lot Wakefield

Seberapa tepat Ingat Titans dari perspektif sejarah?

Think Titans, berdasarkan kisah benar dari TC Williams High School di Alexandria, Virginia. Jerry Bruckheimer dan Walt Disney Pictures membeli skrip itu dengan alasan bahawa ia adalah kisah benar, tetapi sebahagian besar kandungan filem itu adalah fiksyen. 1971 adalah tahun yang sibuk di Alexandria, Virginia.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Siapa yang bermain Gary Bertier?

Bertier digambarkan oleh pelakon Ryan Hurst dalam Disney's Remember the Titans .

Adakah Titans akan memenangi kejuaraan negeri?

Pasukan bola sepak sekolah, Titans, tidak terkalahkan pada musim itu, memenangi Kejuaraan Negeri AAA Virginia, mengalahkan 270 bekas Sekolah Tinggi Andrew Lewis di Salem. Kisah musim bola sepak di tengah ketegangan perkauman di bandar memberi inspirasi kepada filem ini.

Siapa yang bermain sebagai anak perempuan Pelatih Boone di Remember the Titans?

Sheryl Yoast, anak perempuan penolong jurulatih Bill, adalah seorang pakar bola sepak lebih awal dari zamannya. Pada usia 10 tahun, Hayden Panettiere memberikan kehadiran layar kepada Yoast selama beberapa hari.

Adakah rakan Herman Boone dan Bill Yoast?

Yoast digambarkan oleh pelakon William Patton dan Denzel Washington memerankan Herman Boone. Bercakap mengenai rakannya dan bekas rakannya pada hari Jumaat, Pelatih Boone memberitahu sekolah-sekolah awam di Alexandria City bahawa walaupun mereka berbeza siang dan malam, mereka menemui jalan untuk saling mempercayai dan Yoast menjadi kawan baik.

Mengapa Coach Yoast kehilangan Hall of Fame?

Jurulatih Hall of Fame Coach Yoast Coach Yoast kehilangan pekerjaannya sebagai ketua jurulatih setelah Herman Boone mengambil alih daripadanya. Yoast sangat kesal, kehilangan pekerjaannya kepada seorang Afrika Amerika dan menolak pekerjaan penolong jurulatih yang ditawarkan Boone kepadanya.

Siapakah ketua pasukan di Remember the Titans?

Kapten Williams , Julius Campbell, yang digambarkan dalam Remember the Titans, meninggal pada usia 65 tahun. Sesiapa yang pernah menonton filem Ingat The Titans the TC

Sejarah kejuaraan negeri di Williams High School (Alexandria, Virginia) akan mengingatkan Julius Campbell, kapten pasukan Afrika Amerika yang digambarkan dalam filem itu.

Bagaimana integrasi TC 1971?

Pada tahun 1971 pihak berkuasa sekolah di kota Alexandria dengan cepat memutuskan untuk menetapkan TC Williams berlaku di tengah-tengah rusuhan, rusuhan dan rusuhan kaum yang lebih halus.

Kesimpulannya

:point_right: Gerry Bertier (20 Ogos 1953 - 20 Mac 1981) adalah pemain bola sepak Amerika sekolah menengah dan Paralympian.

:point_right: Dia terkenal kerana berkhidmat di Virginia Football Champion Football Team 1971 di TC Williams High School dan membintangi filem Disney Remember the Titans. Dia adalah anak saudara Howie Livingston.

:point_right: Dia juga menghadiri Kolej Komuniti Virginia Utara. Setelah musim 1971 berakhir, Bertier terlibat dalam kemalangan kereta yang membuatnya lumpuh dari pinggang ke bawah.

:point_right: Kematian: 20 Mac 1981 Bagaimana Gary Bertier mati seperti ini dalam kehidupan nyata? Satu dekad selepas kemenangan Titans dalam bola sepak, Gerry Bertier meninggal pada usia 29 (20 Mac 1981). Dia mengalami kemalangan kereta lain yang disebabkan oleh pemandu mabuk. Dua jurulatihnya - Herman Boone dan Bill Yoast - menghadiri pengkebumiannya.