Apa itu Ghostwriting? Penulisan hantu boleh didefinisikan sebagai potongan teks oleh individu yang secara amnya menulis atau membantu dalam penulisan tanpa mengambil kredit. Penulis hantu boleh menjalankan tugas menulis artikel, esei, cerpen, novel, dan lain-lain ...

Memahami Penulisan Hantu

 1. Sekiranya anda pernah mahu menjadi penulis profesional maka anda perlu belajar mengenai penulisan hantu. Penulis hantu adalah seseorang yang menulis buku, artikel , siaran akhbar , bahan pemasaran , kandungan laman web, surat penjualan, dan dokumen lain sebagai pengganti wang. Ini bermaksud mereka akan menjual hak mereka terhadap teks dan menerima wang.

 2. Mereka akan mengambil tugas sebagai penulis hantu untuk dapat memenuhi keperluan kreatif anda dan menjana wang sebagai penulis. Ramai orang mengupah penulis hantu untuk keperluan penulisan mereka apabila mereka tidak dapat menghasilkan karya yang berkualiti dengan sendirinya.

 3. Penulis profesional sangat diminati sekarang. Ini disebabkan oleh permintaan penulis yang semakin meningkat untuk kandungan di laman web, e-book, untuk majalah, dll. Keperluan untuk menulis hantu juga meningkat. Terdapat permintaan besar untuk penulis hantu yang berkelayakan yang dapat memenuhi tarikh akhir , menyampaikan karya berkualiti dengan anggaran , dan mempunyai kreativiti untuk mencipta watak yang berbeza.

 4. Penulis hantu membantu menjalin hubungan dengan pelanggan , sehingga nama penulis tidak keluar ke khalayak ramai. Pada zaman dan zaman sekarang, sangat penting untuk melindungi identiti anda kerana jika identiti pelanggan anda ditemui, ini boleh menyebabkan masalah undang-undang bagi anda.

 5. Sebilangan besar penulis hantu bekerja berdasarkan projek di mana mereka diberi tempoh penulisan tertentu dan mereka mempunyai sejumlah halaman yang perlu mereka lengkapkan sebelum mereka dibayar. Beberapa penulis hantu mungkin perlu menyelesaikan projek mereka dalam beberapa minggu .

 6. Pasar untuk penulisan hantu berkembang pesat. Ini adalah sumber pendapatan tambahan yang baik untuk tinggal di rumah ibu, pelajar kolej, pemilik perniagaan rumah, doktor dan peguam, penulis, dan banyak individu lain.

 7. Salah satu perkara terbaik mengenai penulisan hantu adalah bahawa anda tidak perlu risau tentang kredit atau pemilikan produk setelah anda menyelesaikannya. Sebilangan besar penulis dibayar setiap projek, yang memudahkan anda mula menjana wang dalam industri penulisan yang menguntungkan ini.

 8. Sekiranya anda seorang penulis berminat untuk menulis hantu, anda pasti ingin memulakan rangkaian dengan penulis lain. Anda boleh menggunakan media sosial untuk mempromosikan diri dan perkhidmatan penulisan anda. Beberapa penulis hantu juga berpengalaman dalam pemasaran media sosial, sehingga mereka dapat memberikan nasihat berharga kepada klien yang mungkin memikirkan menggunakan media sosial sebagai bagian dari rencana pemasaran mereka.

 9. Dengan menggunakan media sosial sebagai sebahagian daripada strategi pemasaran anda, anda dapat membina pangkalan pelanggan anda, mencari penulis baru, dan menjalin hubungan dengan penulis hantu lain yang dapat membantu anda diterbitkan. Ghostwriting boleh digunakan untuk mempromosikan perkhidmatan penulisan anda sendiri, menjual produk dan perkhidmatan anda sendiri, atau memberi anda peluang untuk menghasilkan sedikit wang.

 10. Media sosial membolehkan anda menjangkau jumlah orang yang tidak terhad dengan mesej anda. Dengan satu klik tetikus, anda dapat berkongsi kandungan anda dengan berjuta-juta orang di seluruh dunia. Dengan menggunakan media sosial, anda dapat meningkatkan pangkalan pelanggan, jaringan dengan penulis lain, dan bahkan memberikan perkhidmatan menulis hantu anda untuk keseronokan dan keuntungan. Bahkan ada aplikasi yang boleh anda gunakan di laman media sosial untuk terus berhubungan dengan pelanggan anda.

 11. Seorang penulis memberitahu bahawa dia menggunakan Twitter untuk tweet mengenai buku-bukunya. Dia mendapat banyak lalu lintas dan pertanyaan daripada orang yang membaca bukunya. Dia bahkan menggunakannya untuk mempromosikan dirinya sebagai penulis dan memberikan salinan buku terakhirnya pada hari pemberian hadiah untuk salah seorang penulis hantu. Dia menggunakan Twitter untuk mempromosikan memoarnya, yang ditulisnya bersama pasangannya. Buku ini berjudul We Were Married Dulu dan sekarang mereka membuat memoir.

 12. Penulis mengatakan bahawa dia menggunakan Facebook dan YouTube untuk blog blog mengenai bukunya dan memoir yang dibuatnya. Dia menyiarkan video mengenai segala-galanya dari petua perjalanan hingga gambar pasangan. Dia sudah menyiarkan gambar mereka bersama anak-anak mereka

Ringkasan: Semua rangkaian ini membolehkan penulis hantu untuk bercakap dengan orang di seluruh negara mengenai bukunya dan dia dapat menulis tentang pengalaman hidupnya sebagai ibu tunggal. Apa itu Ghostwriting adalah cara yang baik untuk seorang ibu tunggal memasarkan memoarnya dan membuat hubungan dengan pengarang lain yang berada dalam situasi yang sama dengannya.

Memahami Perkhidmatan Menulis Ghost

Perkhidmatan penulisan hantu menawarkan penulis profesional untuk menghasilkan kandungan dan bahan promosi untuk laman web, blog dan juga eBook. Sekiranya anda bosan menghabiskan banyak masa di belakang komputer anda untuk menghasilkan kandungan, tetapi tidak mempunyai masa atau bakat, menyewa penulis hantu untuk melakukannya untuk anda. Penulis hantu adalah seorang profesional yang menulis dan menyumbang isi kepada orang lain. Dengan kata lain, penulis hantu adalah seseorang yang dapat menulis kandungan yang ingin anda miliki di laman web atau buku anda.

 1. Terdapat beberapa perkhidmatan penulisan hantu yang dapat membantu anda membuat kandungan yang anda perlukan untuk memasarkan perniagaan anda atau untuk mendapatkan penglihatan dalam talian. Banyak perniagaan menggunakan perkhidmatan menulis hantu untuk membuat laman web dan artikel yang muncul di Internet.

 2. Perkhidmatan menulis hantu juga digunakan oleh individu yang bekerja sendiri dan memerlukan penulisan profesional untuk mempromosikan perniagaan mereka di Internet. Beberapa rumah penerbitan mengupah penulis hantu untuk membuat buku kecil dan brosur untuk mereka. Sebilangan pengarang mengupah penulis hantu untuk membuat eBook dari awal, dan ada yang menerbitkan buku mereka sendiri melalui perkhidmatan Ghostwriting.

 3. Anda mungkin menganggap bahawa menulis catatan dan artikel blog adalah tugas yang mudah. Namun, bagi pemilik laman web atau blog, memerlukan profesional yang sebenar untuk membuat kandungan yang berkualiti dan menarik yang akan menarik minat pembaca dan pengunjung.

 4. Atas sebab ini, jika anda pemilik perniagaan atau pengarang, adalah bijak untuk mencari penulis hantu untuk menulis catatan dan artikel blog anda. Mengupah penulis hantu akan meluangkan masa anda supaya anda dapat fokus menjalankan perniagaan atau mengerjakan projek. Perkhidmatan Ghostwriting menawarkan kandungan berkualiti yang akan meningkatkan laman web anda yang kedudukan dan membawa masuk lebih ramai pengunjung.

 5. Penulis profesional tahu bagaimana menarik pelanggan dan mengubahnya menjadi pembeli. Inilah salah satu sebab mengapa banyak syarikat penulisan hantu wujud. Dengan bantuan penulis ini, pemilik perniagaan dapat memastikan bahawa mereka menghasilkan kandungan yang unggul dan memikat pembaca.

 6. Penulis hantu yang baik tahu bagaimana menulis artikel, catatan blog dan siaran akhbar yang menarik perhatian dan memaksa orang untuk mengambil tindakan. Apabila pemilik perniagaan menggunakan perkhidmatan menulis hantu, mereka memastikan bahawa artikel mereka menarik dan menarik bagi pembaca.

 7. Kerana terdapat banyak syarikat yang menyediakan perkhidmatan menulis hantu, anda mesti tahu bagaimana memilih syarikat yang tepat. Semasa anda mengupah penulis bebas, penting untuk melihat senarai dan pengalaman pelanggan mereka.

 8. Sekiranya penulis dalam senarai anda mempunyai kelayakan dan pengalaman dalam penulisan yang mengagumkan, anda boleh yakin bahawa mereka akan membuat kerja yang bagus untuk anda. Perkhidmatan menulis hantu dengan senarai pelanggan yang mengagumkan untuk memastikan bahawa anda akan mendapat kandungan berkualiti di laman web atau blog anda.

 9. Selain kualiti kandungan, anda juga harus mempertimbangkan profesionalisme para penulis hantu. Sekiranya anda ingin menyewa khidmat penulisan hantu yang berpengalaman dan berpengetahuan, pilihlah yang mempunyai kepakaran dalam penulisan percintaan, thriller, fiksyen ilmiah, dan buku-buku lain yang berkaitan dengan genre.

 10. Anda juga harus bertanya sama ada syarikat itu menggunakan teknik penulisan tradisional atau kontemporari. Manuskripnya ditulis dengan baik, yang menjadikan keseluruhan buku lebih dipercayai. Pilih syarikat penulisan hantu yang dapat memberi anda penulisan iklan profesional dan persuasif.

 11. Pemilik perniagaan biasanya beralih kepada perkhidmatan penulisan hantu apabila mereka memerlukan bantuan profesional dalam menyelesaikan projek buku mereka. Pengarang penerbitan sendiri biasanya menggunakan penulis hantu apabila mereka tidak mempunyai pengalaman atau pengetahuan yang diperlukan mengenai langkah-langkah dalam proses penerbitan diri.

 12. Banyak individu dan perniagaan kecil tidak tahu di mana hendak memulakan atau apa yang harus dilakukan untuk menerbitkan sendiri projek buku mereka. Bagi individu dan perniagaan ini, mengupah penulis hantu memastikan bahawa projek buku akan berjalan lancar . Seorang pengarang buku profesional boleh sangat membantu dalam melengkapkan naskah, menyunting buku, dan memberikan rasa unik pada buku tersebut.

Ringkasan: Perkhidmatan Ghostwriting memastikan bahawa pemilik perniagaan dapat memberi tumpuan untuk menjalankan perniagaan mereka dan bukannya menumpukan perhatian pada naskah. Sekiranya anda ingin mengupah penulis hantu, pastikan anda memeriksa kualiti karya mereka melalui ulasan dan maklum balas mereka dari pelanggan lain. Dengan menyewa penulis hantu yang berpengalaman, anda boleh yakin bahawa naskah anda akan mendapat perhatian yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia perniagaan.

Cara Menulis Teks Hantu Secara Profesional

Prinsip dan pendekatan asas untuk menulis teks yang baik akan membantu anda menulis - tidak kira jenis teks yang anda hadapi. Saya akan menunjukkan cara berkesan untuk menulis teks yang lebih baik ...

1. Mendapatkan kejelasan: apa yang sebenarnya anda mahu tulis?

Anda tidak perlu tahu apa yang anda mahu tulis dari awal. Anda tidak perlu selalu jelas mengenai teks anda. Sebaliknya, anda harus menyedari diri anda berulang kali semasa proses penulisan. Ini betul-betul titik utama: pencarian kejelasan adalah salah satu alat yang paling penting di

 • topik dan percambahan fikiran

 • penulisan yang sebenarnya

 • semakan teks.

Jenis teks: Ia boleh dipraktikkan pada tahap yang berbeza

Jenis teks yang berlainan dikenakan undang-undang yang berbeza. Tentunya ada juga campuran teks fakta dan fiksyen, drama dan novel dan sebagainya. Namun, dalam praktiknya, jumlah ini hanya akan mendapat pembaca yang lebih besar dalam kes-kes yang luar biasa.

Cuba jelaskan jenis teks yang anda mahu tulis!

Soalan berikut akan membantu anda:

 • Adakah teks naratif atau teks fakta?

 • Sekiranya teks naratif, adakah autobiografi atau fiksyen?

 • Sekiranya itu adalah teks faktual, apakah itu dibentuk oleh sains (popular) atau berdasarkan pengalaman anda sendiri?

 • Sekiranya ia adalah teks fiksyen, perlukah lebih sastera atau lebih menghiburkan?

Topik

Topik tidak selalu boleh dinamakan menggunakan satu perkataan. Kadang-kadang ia terdiri daripada soalan yang ditangani oleh teks anda. Kemudian dia cuba menjawabnya.

Sekiranya anda ingin menulis novel, anda mungkin lebih mudah merangkum isi secara ringkas - itu juga mungkin. Anda harus menulis nada untuk ini.

Apa sebenarnya teks anda?

Tanya diri anda berulang kali, walaupun ia berusaha atau jika jawapannya kelihatan sesuai dengan anda. Dengan cara ini anda memberi peluang kepada pelbagai aspek teks anda untuk membentuk unit organik.

Penerima: Siapa yang ingin anda hubungi dengan teks anda?

Jawapan untuk soalan ini memberi kesan pada kandungan dan gaya teks anda - tidak kira sama ada anda menulis teks fakta atau cerita fiksyen. Anda tidak perlu menamakan orang yang sebenarnya, cukup jika anda mempunyai pembaca yang ideal.

Dengan cara ini, anda juga meletakkan asas untuk kejayaan pemasaran teks anda - tidak kira sama ada anda ingin menawarkan artikel anda kepada majalah, koleksi puisi anda kepada penerbit atau novel yang diterbitkan sendiri kepada pembaca.

Mesejnya

Tidak setiap teks mesti menyampaikan mesej yang jelas. Ungkapan yang dibezakan selalunya lebih baik daripada lukisan hitam dan putih. Namun: persoalan mengenai mesej apa yang ingin anda sampaikan berguna - walaupun jawapannya tidak selalu mudah.

Apa yang ingin anda sampaikan kepada orang yang mempunyai teks anda?

Dalam buku bukan fiksyen mengenai topik sosial, misalnya, ini dapat menjadi tesis tertentu mengenai masalah semasa, dalam novel sebagai premis tentang menjadi manusia seperti itu, yang dibuktikan oleh naratif teks.

Rancang seperti profesional

Guru Jerman boleh memberitahu anda satu atau dua perkara: Sekiranya anda baru mula menulis, hasilnya selalunya bukan teks yang baik, tetapi paling banyak kumpulan kata yang tidak teratur. Untuk menulis teks yang baik, bukan sahaja novel penulisan hantu romantik sebenarnya sangat penting, tetapi juga perancangan terlebih dahulu mengenai apa yang ingin anda tulis.

 1. Menulis teks yang baik - idea yang baik adalah prasyarat penting untuknya. Oleh itu, anda harus memperoleh sejumlah kaedah menghasilkan idea untuk memanfaatkan sumber inspirasi yang betul.

 2. Idea cemerlang tidak dapat dihasilkan dengan menekan butang, tetapi itu bukan kebetulan. Berlatih mengaitkan, mengumpulkan idea dan membuat lakaran, sehingga anda melatih kreativiti anda seperti otot. Ini kemudian terbayar semasa menulis teks tertentu.

 3. Bergantung pada jenis teks yang anda tulis - penyelidikan akan diperlukan dan popular sehingga tahap yang sangat berbeza.

 4. Teks fakta memerlukan kajian sumber yang berbeza dan biasanya lebih terperinci daripada autobiografi. Sebuah novel fiksyen ilmiah meletakkan tuntutan yang berbeza pada pengarang daripada novel abad pertengahan.

 5. Oleh itu, pastikan diri anda mengetahui apa sebenarnya yang anda perlukan untuk mencari dan kemudian mencari carian yang disasarkan. Rumuskan soalan mengenai perkara ini dan catat penemuan anda dalam bentuk tersusun.

Struktur

Bahagian penting dalam merancang ke depan ketika menulis teks yang baik adalah mengembangkan struktur yang meyakinkan. Betapa terperinci dan sempitnya ini bergantung pada beberapa faktor:

 • pilihan anda

 • dari pengalaman anda

 • jenis teks

 • kandungan khusus projek anda.

Anda dapat merangka struktur yang agak samar atau membuat rancangan penulisan terperinci. Dengan teks fakta, misalnya (bergantung pada projek), jalankan struktur perbincangan, buku tesis atau karangan, dengan penulisan fiksyen, misalnya, mengenai ciri klasik cerpen atau struktur plot novel.

Raikan penulisan

Inti jalan menuju teks yang baik adalah dan tetap menjadi penulisan yang sebenarnya. Untuk maju setinggi motivasi dan berjaya, ada beberapa hal yang perlu dipertimbangkan.

Tulis di komputer vs tulis dengan tangan

Ketahui sama ada anda lebih suka menulis di komputer atau dengan tangan.

Apabila anda memasukkannya, praktikal teks tersebut tersedia secara digital dan anda boleh terus berfungsi dengan sewajarnya. Satu cabaran terletak pada kemudahan dengan apa yang baru sahaja diketik dapat dihapus dan diubah. Ini sering bermaksud bahawa tidak ada aliran penulisan yang berterusan.

Sebaliknya, lebih sukar untuk mencoret sesuatu dengan tulisan tangan. Tambahan pula, karya yang tertumpu pada teks kurang terdedah kepada gangguan di sini, kerana terdapat sedikit sumber gangguan yang secara langsung berkaitan dengan media penulisan.

Menggalakkan aliran penulisan

Tentukan fasa penulisan untuk diri sendiri di mana anda hanya menulis dan tidak melakukan perkara lain. Ini menghasilkan sejumlah besar teks dalam masa yang agak singkat, yang kemudian anda boleh terus bekerja.

Amalan menulis di luar rumah secara berkala akan membantu anda memasuki aliran penulisan dengan lebih mudah. Anda kemudian boleh menggunakannya semasa menulis teks khusus anda.

Keseimbangan antara perancangan dan aliran penulisan

Anda tidak seharusnya melihat perancangan awal dan penulisan sebenar sebagai fasa yang terpisah dalam proses yang sedang berlangsung. Lebih baik beralih secara fleksibel dari penulisan ke tahap perancangan sekiranya berlaku kekaburan atau penyumbatan.

Cuba lakukan keseimbangan yang baik antara kedua-dua cara kerja:

Di satu pihak, proses penulisan tidak harus selalu terganggu oleh pertimbangan merancang. Sebaliknya, perlu sekali lagi melihat strukturnya jika, misalnya, anda tersesat ketika menulis di tepi jalan.

Kerja berlebihan seperti lebah yang rajin

Teks yang baik tidak hanya dihasilkan melalui idea yang baik, perancangan yang meyakinkan dan aliran penulisan yang ceria. Penyemakan semula apa yang telah dibuat di atas kertas memainkan peranan yang sama pentingnya.

Lihat gambaran besar di satu pihak dan perinciannya di sisi lain dan berikan penjelasan anda mengenai penyesuaian yang diperlukan.

Tahap berbeza

Tahap yang berbeza memainkan peranan dalam penyemakan:

norma linguistik (ejaan, tanda baca dan tatabahasa)

gaya linguistik

kandungan

Pembinaan.

Ikuti salah satu tahap untuk setiap pas semakan. Oleh itu, anda menumpukan perhatian sepenuhnya pada satu perkara.

Bantuan untuk semakan

Bergantung pada jenis teks yang anda tulis, terdapat pelbagai alat bantu yang sangat penting semasa menyemak semula.

 • Kamus (analog atau digital) dan pembetulan ejaan program penulisan anda penting untuk mematuhi norma linguistik dan gaya penulisan.

Bekerja dengan kamus sinonim sangat penting untuk kejayaan ungkapan.

Sekiranya anda menulis teks fakta pada topik tertentu, buku panduan atau kamus khusus dapat membantu.

Terdapat program khas untuk penulisan fiksyen (misalnya Scrivener atau Papyrus Author), beberapa di antaranya juga memberikan cadangan gaya.

 • Sekiranya anda menulis teks ilmiah atau ilmiah yang popular dan bekerja dengan pelbagai sumber untuknya, pemeriksaan plagiarisme adalah idea yang baik sebelum diterbitkan supaya anda tidak terjebak secara tidak sengaja.

Ringkasan: Dengan semua bantuan teknikal, akhirnya anda sendiri harus mengembangkan gaya penulisan yang baik. Untuk menulis teks yang sangat baik, ini sangat diperlukan.

Kaji teks anda untuk melihat apakah gaya sesuai untuk jenis teks. Sekiranya perlu, sesuaikan tahap bahasa dengan kumpulan sasaran dan tujuan teks.

Faedah Menyewa Perkhidmatan Penulisan Hantu

Terdapat banyak faedah menggunakan perkhidmatan menulis hantu untuk karya bertulis anda:

Penulis Berpengalaman

Salah satu sebab utama ialah anda dapat mengupah penulis berpengalaman yang berpengetahuan luas dalam bidang anda. Menyiapkan karya bertulis anda oleh seseorang yang tidak biasa dengannya boleh mengakibatkan kesilapan dan ketinggalan. Apabila ini berlaku, anda harus mengeluarkan wang untuk memperbaiki kesalahan pada produk atau perkhidmatan anda. Walaupun sebilangan orang sanggup melakukan ini secara percuma, kebanyakan orang lebih suka mengupah profesional untuk menyelesaikan pekerjaan ini pada kali pertama.

Jual Lebih Baik Dengan Perkataan

Manfaat lain dari perkhidmatan menulis hantu adalah bahawa anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang untuk iklan. Apabila anda mengupah pakar dalam bidang ini, anda akan dapat menggunakan kepakarannya untuk membantu anda memasarkan produk atau perkhidmatan anda dengan berkesan. Orang-orang ini berpengalaman dalam menulis mengenai perkara tertentu. Oleh itu, mereka dapat menggunakan pengetahuan ini untuk membuat kata-kata mereka terjual lebih baik daripada orang baru. Mereka berpengalaman dalam memastikan pelanggan mereka berpuas hati dengan produk atau perkhidmatan yang mereka jual.

Penyelesaian Kerja tanpa masalah

Manfaat lain dari pengambilan perkhidmatan penulisan hantu adalah bahawa anda akan dapat mengurus pekerjaan anda secara profesional. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu risau produk akhir anda akan tiba lewat dan tidak memenuhi tarikh akhir anda. Anda juga akan mengelakkan menghabiskan banyak masa untuk memperbaiki kesilapan yang merupakan kesalahan orang lain. Apabila anda mengupah penulis yang pakar, anda akan dapat menumpukan perhatian pada mempromosikan produk atau perkhidmatan anda dan bukannya menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi dengan kandungannya.

Penyuntingan Profesional

Perkhidmatan menulis hantu menawarkan banyak lagi faedah kepada anda . Contohnya, mereka dapat mengedit buku anda untuk anda. Apabila anda mengupah penulis hantu, dia akan mengambil alih tanggungjawab menyunting buku anda untuk anda. Oleh kerana penulis hantu ini berpengalaman menulis tentang pelbagai subjek, mereka tidak akan mempunyai masalah untuk mengubah nada atau gaya buku agar sesuai dengan keperluan anda. Di samping itu, kebanyakan penulis terbiasa bekerja dengan pelbagai orang dari pelbagai latar belakang dan bidang kepakaran.

Menjimatkan masa

Ramai orang juga menyukai kenyataan bahawa perkhidmatan menulis hantu tidak perlu menghabiskan banyak masa anda. Oleh kerana mereka adalah penulis, mereka sering dapat menyelesaikan projek mereka dalam jangka masa yang singkat. Ini juga dapat menjimatkan tekanan anda untuk pergi dari satu pertemuan ke satu perjumpaan yang lain. Daripada meluangkan masa anda untuk membetulkan kesalahan dalam tatabahasa atau ejaan, anda hanya perlu berurusan dengan penulis.

Jimat wang

Terdapat beberapa faedah perkhidmatan menulis hantu, tetapi mungkin yang terbaik ialah mereka dapat melakukannya dengan lebih sedikit wang daripada yang anda fikirkan. Apabila anda mengupah pakar, anda sering akan membayar harga yang sama dengan seorang penulis profesional yang berada di kawasan anda. Ini bermakna anda boleh mendapatkan lebih banyak wang anda. Sekiranya anda sudah menerbitkan satu atau dua buku, anda mungkin dapat memperoleh harga yang lebih tinggi berdasarkan pengalaman dan kemahiran penulis hantu anda. Mereka harus berpengalaman dan berpengetahuan mengenai topik itu, tetapi mereka masih dapat menurunkan kos dengan menawarkan perkara lain, seperti contoh, cadangan, nasihat, pandangan, dll.

Bentuk Pelaburan Hebat

Mengupah penulis hantu adalah pelaburan untuk kejayaan masa depan anda. Dengan mewakilkan proses penulisan kepada orang lain, anda bebas mengurus aspek lain dari perniagaan anda yang sangat anda minati. Anda boleh menggunakan pengalaman penulis hantu dalam pemasaran, rangkaian, penjualan, perhubungan awam, atau aspek lain menjalankan perniagaan anda yang anda tahu memerlukan bantuan. Anda akan dapat menumpukan perhatian pada aktiviti teras anda dan tidak perlu risau bagaimana pelanggan seterusnya akan menerima produk jadi. Ingatlah untuk mengikuti perkembangan yang telah anda buat dengan setiap penulis, supaya anda dapat mengukur persembahan mereka.

Ini hanya beberapa dari banyak faedah mendapatkan perkhidmatan menulis hantu. Penulis yang anda sewa harus berkemahiran tinggi dan berpengetahuan . Mereka semestinya sangat pandai dalam apa yang mereka lakukan. Manfaat pengambilan khidmat penulisan hantu banyak dan bervariasi, dan semuanya berusaha untuk membantu anda berjaya dalam perniagaan yang anda jalankan.

Ringkasan: Faedah mendapatkan khidmat penulisan hantu sangat baik bagi mereka yang ingin menjalankan perniagaan dengan berkesan tetapi yang tidak mahu mengeluarkan banyak wang. Perkhidmatan menulis hantu boleh menawarkan kandungan berkualiti kepada anda dengan harga yang murah, dan kos ini selalunya merupakan sebahagian kecil dari apa yang anda akan bayar agar seseorang menulis kandungan yang sama untuk anda.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa persoalan penting yang ada di dalam fikiran orang

1. Berapa banyak yang dihasilkan oleh penulis hantu?

Persoalan tentang berapa banyak penghasilan pengarang hantu dengan papan pekerjaan bebas adalah salah satu yang telah menyibukkan banyak webmaster / blogger, penerbit e-book, penulis artikel SEO, penyalin dalam talian dan pengusaha lain yang berminat. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, penulisan hantu untuk membayar menjadi cara yang semakin popular untuk menambah pendapatan seseorang.

2. Mengapa Penulisan Hantu menjadi popular?

Dengan berkembangnya ribuan laman web yang bersaing untuk mencari kedudukan mesin carian dan pendapatan iklan di Internet, keperluan untuk memiliki kandungan tertulis khusus adalah keperluan yang semakin meningkat untuk perniagaan dalam talian. Keperluan ini dapat dipenuhi dengan sempurna oleh penyedia perkhidmatan penulisan hantu bebas yang dapat menulis kandungan untuk semua jenis pemilik perniagaan dalam talian. Oleh itu, berikut adalah beberapa cara yang lebih umum di mana penulisan hantu digunakan oleh syarikat untuk memenuhi keperluan mereka.

3. Mengapa mengambil perkhidmatan penulisan hantu profesional?

Tidak semudah menyusun makalah akademik dan esei berkaliber sangat tinggi yang akan memberi anda nilai tinggi. Banyak usaha dilakukan untuk meneliti topik tersebut sebelum anda memulakan proses penulisan yang sebenarnya dan kemudian menyusun karya anda dengan cara yang sangat menyenangkan. Untuk menyelesaikan tugasan, anda perlu memberikan yang terbaik dan ini bermakna jika anda seorang pemula dan anda tersesat dalam keseluruhan proses penugasan, anda mungkin akan menyerah.

4. Adakah Penulis Hantu Profesional Membantu Meringankan Beban?

Ya. penulis hantu profesional untuk disewa membantu meringankan beban anda. Mereka dapat mengurus semua tugas penulisan yang mungkin Anda hadapi seperti membaca bukti, menyunting, dan menyusun tugas anda sedemikian rupa sehingga mendapat bentuk yang sempurna dan akhir yang memuaskan. Anda harus sedar bahawa menulis adalah proses yang mesti diberi banyak masa untuk menarik nafas lega. Perkhidmatan penulisan hantu profesional memastikan bahawa tugas anda diberikan sewajarnya.

5. Apakah jenis perkhidmatan penulisan hantu?

Terdapat sebilangan penulis hantu bebas yang menyunting dan mengubah hasil kerja orang lain. Manfaat mengupah penulis hantu adalah anda tidak perlu menghabiskan berjam-jam untuk mencari penulis hantu yang ideal. Anda dapat menyiapkan kerja dalam jangka masa yang singkat, tanpa menghabiskan banyak masa untuk mengerjakannya. Sekiranya anda mahukan perkhidmatan yang lebih diperibadikan seperti ulasan buku, penyerahan artikel, komen blog, atau karya lain, maka anda juga boleh memilih penulis hantu bebas untuk melakukan karya-karya ini.

6. Siapa penulis hantu?

Penulis hantu adalah istilah yang digunakan untuk pengarang, profesional, atau orang yang menulis artikel dan bahan bagi pihak orang lain. Dalam perniagaan, penulis hantu adalah penulis yang menulis bahan pemasaran, dokumen korporat, dokumen teknikal, rancangan perniagaan, dll.

7. Apakah kesahihan yang mesti diikuti oleh penulis hantu?

Penulis hantu boleh mempunyai tempat kerja rasmi dan nama sebenarnya. Penulis yang bekerja di bawah pengarang hantu buku mempunyai tanggungjawab tertentu untuk mematuhi undang-undang mengenai pengungkapan maklumat. Undang-undang mewajibkan semua bahan tulisan hantu harus diungkapkan kepada pemilik hak cipta, yaitu pembeli. Atas sebab ini, kebanyakan penulis hantu menandatangani perjanjian kerahsiaan. Berhati-hati di sini: jika anda berminat dengan bahan penulisan hantu untuk seseorang dan ingin merahsiakan identiti, jangan ragu untuk meminta kebenarannya.

8. Mengapa Penulisan Hantu adalah pekerjaan dengan gaji tinggi?

Banyak syarikat mencari penulis berdasarkan kontrak, dan mereka akan membayar lebih banyak wang per kata daripada yang mereka lakukan untuk menulis hantu secara bebas. Ini kerana kerja penulis hantu memerlukan lebih banyak masa untuk diselesaikan, dan oleh itu penulis hantu harus menghasilkan banyak kandungan dalam jangka waktu yang singkat.

9. Di mana Untuk Mencari karya Penulisan Hantu yang Baik?

Sekiranya anda mencari pekerjaan menulis hantu, anda harus memastikan anda mengetahui sama ada syarikat itu akan mengambil anda sebagai penulis sepenuh masa atau sambilan atau sebagai penulis hantu secara kontrak. Banyak penulis hantu bekerja sebagai penulis bebas. Sebilangan dari mereka juga berfungsi sebagai penulis hantu untuk syarikat besar juga.

10. Apa maksudnya menjadi Penulis Hantu?

Istilah "penulis hantu" merujuk kepada profesional yang memberikan perkhidmatan dalam bentuk tulisan. Penulis hantu boleh menjadi orang tunggal atau syarikat yang menyediakan perkhidmatan menulis hantu. Kadang kala, penulis hantu boleh terdiri daripada dua orang yang bekerjasama: penulis dan penyunting hantu, penjaga buku dan editor, atau penulis dan editor yang bekerjasama dalam manuskrip (yang biasanya dikenal sebagai manuskrip buku) sebelum dibawanya ke pasar.

Kesimpulan Perkhidmatan menulis hantu boleh membuat keajaiban untuk perniagaan anda jika anda mempunyai konsep yang hebat tetapi tidak mempunyai kemahiran untuk menjadikannya buku sebenar. Apabila anda menyewa khidmat penulisan hantu, mereka akan menguruskan semua butiran penulisan untuk anda. Mereka akan menggunakan kemahiran, pengalaman, dan bakat mereka untuk membuat buku dengan bentuk dan kata-kata yang tepat seperti konsep asalnya, tetapi tanpa kajian, masa, dan wang yang diperlukan untuk membuat buku anda sendiri. Penulis hantu biasanya disewa untuk menulis ucapan, esei, atau teks bertulis profesional yang diterbitkan secara rasmi tetapi tidak dikreditkan kepada pengarang teks yang sebenarnya. Ini boleh merangkumi kisah asal, ulasan buku, dan juga novel.

Klik pada pautan untuk perkhidmatan penulisan hantu; Perkhidmatan Penulisan Hantu Romantik oleh Penulis Hantu Romantik Terbaik untuk Buku, Novel dan Kisah

artikel berkaitan

Bagaimana Meningkatkan Kemahiran Menulis?

Apa yang anda tulis dan bukannya dengan ikhlas?

Bagaimana cara menulis e-book?

Bagaimana Jatuh Cinta Dengan Menulis (Lagi)?

Cara Belajar Menulis Semasa Anda Membaca

Perjalanan Menulis Freelance saya di npcparty.org: