Sebilangan besar orang berpendapat bahawa cahaya dalam gaya tatu gelap mencipta reka bentuk bercahaya yang tahan lama, tetapi hakikatnya mereka hanya bersinar di bawah cahaya hitam. Teknik tatu ini hanya untuk orang-orang yang tidak mahu tatu yang kelihatan, jika mereka menghabiskan sebahagian besar waktunya di bawah cahaya hitam, yang terakhir tetapi paling tidak jika anda mendapat yang baru dalam kehidupan tatu anda.

Apa itu tatu cahaya dalam gelap?

:heavy_check_mark: Tatu cahaya dalam gelap diperbuat daripada warna neon terang yang tidak kelihatan pada waktu siang. Sebagai namanya tatu UV ada satu perkara yang akan bersinar dalam kegelapan, tetapi tidak hanya itu yang bersinar dalam cahaya hitam. :heavy_check_mark: Ia menjadi popular pada tahun 1990-an kerana peningkatan trend neon; agak baru jika dibandingkan dengan masa tatu yang lain. :heavy_check_mark: Gaya ini diperkenalkan, para seniman akan menggunakan larutan dakwat yang mengandung fosfor dan pigmentasi tradisional. Walau bagaimanapun, tatu jenis ini menyebabkan masalah kulit oleh itu teknik ini menganggapnya berbahaya. Kini, sebilangan artis menjauhi dakwat ini kerana sifatnya yang beracun .

Tatu UV

Tatu UV kami selamat?

Tinta tatu tradisional tidak dapat diatur oleh pemberian makanan dan ubat , tetapi tinta cahaya gelap dapat diatur kerana penggunaan fosfor dalam tinta. Menurut laman web FDA, luminescent zinc sulfide hanya luminescent yang diluluskan untuk kosmetik yang digunakan sahaja, tetapi boleh digunakan dengan batasannya .

Tatu UV benar-benar bersinar kerana dakwatnya mempunyai fosforus. Fosforus adalah ramuan yang popular untuk tatu yang bercahaya, tetapi masih berbahaya dalam jangka masa panjang dan kadang-kadang disebabkan oleh barah juga.

Adakah penjagaan selepas tatu UV berbeza dengan tatu biasa?

Proses penyembuhan adalah sama untuk tatu biasa dan lampu hitam. Bersihkan secara berkala dengan sabun tanpa wangi, biarkan di udara kering dan menyebarkan salap vitamin A $ D dan lapisan nipis Aquaphor padanya kira-kira dua minggu setelah tatu.

Adakah terdapat dakwat tatu UV?

Untuk kesan bercahaya, fosfor sekarang tidak lagi digunakan dalam tinta Glow dalam tatu gelap, oleh itu, dianggap selamat sebagai tatu tradisional. Kini, fosforus atau pigmen kimia berbahaya digantikan dengan dakwat kreatif yang reaktif dalam sinar UV.

:pencil2: Catatan Tatu cahaya dalam gelap mempunyai dakwat yang tidak kelihatan, sementara ia kelihatan di bawah lampu hitam. Bahan tinta mempunyai fosforus yang beracun dan disebabkan oleh barah.

Jenis tatu UV

Terdapat dua jenis tatu UV. Kedua-duanya bersinar dalam cahaya hitam tetapi mempunyai perbezaan yang besar antara satu sama lain.

:heavy_check_mark: Dakwat UV yang tidak kelihatan :heavy_check_mark: Dakwat UV berwarna

Dakwat UV yang tidak kelihatan

Sebilangan besar tatu UV biasanya tidak kelihatan, mereka sedikit merah pada kulitnya, mungkin ia bersinar di bawah cahaya hitam. Sekiranya anda mendapat tatu yang bercahaya, anda membuat lapisan tinta yang tidak kelihatan di bawah tatu dakwat biasa. Tinta UV dihasilkan dari dakwat pendarfluor dan benar-benar selamat kerana tidak boleh mengandungi fosforus atau bahan kimia toksik lain.

Dakwat UV berwarna

Tinta UV berwarna dilihat sama seperti tinta tatu biasa dalam cahaya semula jadi. Walau bagaimanapun, ia akan bersinar dalam cahaya hitam. Untuk kesan yang mencolok, dakwat UV biasa sering digunakan bersama dengan dakwat yang tidak kelihatan.Tatu UV

Idea Reka Bentuk untuk Tinta UV

Reka bentuk tatu anda bergantung pada dakwat UV yang digunakan pada tatu anda; anda memilih idea yang berbeza mengikut dakwat. Beberapa idea diberikan di bawah mengikut dakwat UV: *

 • Sepenuhnya tidak dapat dilihat
 • Tatu peringatan
 • Tatu biasa
 • Tatu tersembunyi kecil
 • Tatu biasa

Sepenuhnya tidak dapat dilihat

Tatu jenis ini merangkumi tatu tersebut, yang mewakili kerangka, tulang yang dipamerkan dari lengan atau tangan anda, ia hanya kelihatan dalam lampu hitam atau lampu UV.

Tatu peringatan

Sekiranya anda mahu, tatu anda tidak dapat dilihat oleh orang lain tetapi sentiasa ada untuk anda. Ia akan muncul dan bila anda mahu.

Tatu biasa

Tatu jenis ini muncul dan bersinar garis besar mereka ketika mereka berada di bawah lampu hitam.

Tatu tersembunyi kecil

Sebilangan kawasan tatu dipaparkan sebagai tatu biasa dengan dakwat tidak kelihatan yang akan benar-benar berubah apabila dilihat di bawah lampu hitam. Ia menyala ketika api keluar dari tengkorak.

Tatu biasa

Tatu biasa yang terdiri daripada perincian dan aksen di bawah lampu hitam, jadi aksen dan perincian akan bertambah baik ketika berada di bawah lampu UV.

Ringkasan Terdapat dua jenis tatu UV, tidak kelihatan, dan berwarna. tatu yang tidak kelihatan sama sekali tidak dapat dilihat dalam cahaya matahari tetapi tatu berwarna mempunyai beberapa warna di bawah cahaya matahari, kedua-duanya bersinar di bawah cahaya UV.

Penempatan terbaik untuk tatu UV

Untuk seketika, semua tatu UV tatu tradisional juga pudar dalam cahaya matahari. Apabila lampu UV berada di tatu UV akan muncul, jadi anda ingin menyasarkan bahagian badan anda di mana mereka dapat dilihat dengan mudah. Kawasan ini dianggap paling sesuai untuk tatu UV

:white_check_mark: Arms: Tatu lengan adalah kawasan terbaik untuk meletakkan tatu kerangka yang tidak kelihatan. Bahagian atas lengan anda adalah kawasan yang sesuai kerana anda melindungi tatu anda dari cahaya matahari dan unsur-unsur dengan mudah.

:white_check_mark: Bahu: kawasan bahu juga merupakan tempat yang sangat baik untuk tatu kerana anda mudah melindungi dan menyembunyikan dari cahaya matahari dan elemen. Kawasan tatu ini mudah dipamerkan dengan lampu kelab. :white_check_mark: Anak lembu: Perhatikan orang lain ke kaki anda dengan cahaya tatu gelap, anda membuat tatu wajah berotot atau menyeringai di kaki anda yang akan muncul di bawah lampu hitam. :white_check_mark: Punggung bawah: Kawasan punggung bawah adalah kawasan khas untuk meneroka tatu UV anda dalam cahaya kelabu. Tatu kawasan punggung bawah mudah dilindungi dari unsur-unsur. :white_check_mark: Leher di bawah rambut panjang: Leher di bawah kawasan ini dapat dilihat oleh orang ramai. Orang melihat dua kali tatu UV anda yang akan mengintip rambut anda.

Kebaikan dan keburukan tatu UV

Begitu juga, tatu UV tatu lain mempunyai kebaikan dan keburukannya. Anda mesti ingat perkara ini sebelum mendapatkan tatu.

Kelebihan tatu UV

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Semasa anda bekerja sebagai pekerja di pejabat, anda mempunyai tatu dakwat yang tidak kelihatan tatu jenis ini sangat bermanfaat bagi anda kerana tidak ada yang tahu bahawa anda mempunyai ini.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Reka bentuk tatu dakwat UV menjadikan "pop", terutama bagi mereka cara pergi ke kelab secara berkala dan menggunakan lampu UV secara berkala.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Tatu UV tidak biasa dan menjadikan anda istimewa kerana ia bersinar di bawah cahaya hitam, sementara tatu biasa tidak.

Kekurangan cahaya dalam tatu gelap

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Tinta UV tatu berbahaya bagi manusia dan juga kulit yang terkena kerana ia mempunyai fosfor kerana kilauannya tetapi tatu biasa tidak berbahaya.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Dalam beberapa kes, ia menjadi sangat jengkel dan tidak selesa terutama ketika anda membuangnya.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Kedai tatu UV yang mempunyai jenis dakwat yang betul kurang tersedia; sukar untuk mencari yang sebenar dengan dakwat yang betul.

Di mana untuk membeli dakwat tatu UV

Tatu UV Tidak dapat dilihat di bawah sinar matahari, hanya di bawah lampu UV dan dakwatnya tidak banyak terdapat, tetapi beberapa peniaga khas mempunyai tinta khas ini. Beberapa senarai pembekal terdapat di sini:

:ballot_box_with_check: Gula-gula kulit: gula -gula kulit memberikan yang tidak kelihatan dan mempunyai ulasan yang sangat tinggi dari pelanggan mereka. Dakwat ini digunakan untuk menyerlahkan dan menggariskan. Syarikat ini menyediakan lapan warna dakwat UV yang kelihatan tetapi akan bersinar di bawah cahaya UV.

:ballot_box_with_check: Tatu Joker: Tatu pelawak membuat dakwat UV dengan tujuh warna. Mereka membuat tinta tatu yang tidak kelihatan yang hanya bersinar di bawah lampu hitam.

:ballot_box_with_check: Millennium Mom's: Millennium Mom's Nuclear menjadikan tinta tatu UV juga. Mereka menghasilkan dakwat ini dalam lapan warna yang bersinar di bawah lampu hitam. Dakwat mereka hanya dapat dilihat di bawah cahaya UV.

Meraikan mati kerana tatu

Di sini kita mempunyai selebriti yang sangat meminati tatu dan semangat mereka berakhir dengan kematian mereka. berikut adalah senarai yang terdiri daripada selebriti 'mati untuk tatu .

 1. Justin Bieber
 2. Chase Hudson
 3. Hailey Baldwin
 4. Puan Gaga
 5. Emma Watson
 6. Rihanna
 7. Selena
 8. Demi Lovato
 9. Cara Delivingne & Kaia Gerber
 10. Kylie Jenner

Tatu om

Tatu gambar Om adalah reka bentuk yang dibuat oleh individu yang mempunyai kepercayaan terhadap sifat yang ketat atau mungkin mempunyai kepercayaan pada dunia lain. Tatu Om mempunyai sifat yang indah; mereka berada di luar dunia bererti akhir alam, batin, dan cinta.

Tatu nanas

Orang suka membuat tatu nanas di badan mereka kerana tekstur nanas, teksturnya kelihatan hebat di badan dan orang yang melihat dua kali Nanas mempunyai bentuk mangkuk di bawah warna kuning murni dan di atasnya adalah sekumpulan daun yang tidak hanya meningkatkannya kecantikan tetapi juga menjadikannya sangat menarik.

Tatu tanda regangan

Tinta tatu stretch mark masuk ke lapisan kedua kulit anda yang bersebelahan dengan satu epidermis. Sekiranya dakwat kekal pada lapisan pertama kulit anda, ia akan menjadi pudar dalam beberapa hari.

Soalan yang kerap diajukan

Orang mempunyai soalan dalam fikiran mereka beberapa di bawah:

Berapa lama tatu UV bertahan?

Cahaya dalam tatu gelap mulai memudar secara beransur-ansur selepas 5 tahun, seperti tatu biasa memudar.

Berapa kos tatu UV?

Kos tatu biasa sangat berbeza bergantung pada tatu tertentu yang anda fikirkan dan kadang-kadang bergantung kepada prosedur untuk menyiapkannya. Biasanya artis mengenakan bayaran $ 60 hingga $ 110. Kos tatu cahaya biasanya $ 200 hingga $ 250.

Bolehkah tatu UV menyebabkan barah?

Cahaya dalam tatu gelap terdiri daripada bahan berbahaya seperti fosforus dan karsinogenik. Bahan-bahan tato gelap glow berbeza dari dakwat biasa kerana ia mempunyai bahan kimia yang bersinar di bawah lampu hitam yang juga dikenali sebagai "lampu UV". Oleh itu, ia hanya dapat dilihat di bawah cahaya UV.

Kesimpulannya

Cahaya dalam tatu gelap terdiri dari warna-warna terang, neon yang tidak terlihat di bawah sinar matahari dan bersinar di bawah lampu hitam. Anda mendapat tatu ini jika anda kebanyakan menghabiskan masa di bawah lampu UV atau anda mempunyai sedikit perbezaan dalam hidup anda. Tatu UV mempunyai fosfor dalam bahan-bahannya yang berbahaya bagi kulit anda dan menyebabkan barah. Mereka pudar dalam masa 5 tahun seperti tatu biasa.