Grafik,

Definisi Graf:

  1. Lukisan dua dimensi menunjukkan hubungan (biasanya antara dua set nombor) dengan garis, lengkung, rangkaian bar, atau simbol lain. Biasanya, pemboleh ubah bebas diwakili pada garis mendatar (paksi-X) dan pemboleh ubah bersandar pada garis menegak (paksi-Y). Paksi tegak lurus bersilang pada titik yang disebut asal, dan dikalibrasi dalam unit kuantiti yang ditunjukkan. Walaupun grafik biasanya mempunyai empat kuadran yang mewakili nilai positif dan negatif dari pemboleh ubah, biasanya hanya kuadran timur laut ditunjukkan ketika nilai negatif tidak ada atau tidak menarik. Selalunya digunakan secara bergantian dengan istilah grafik.

  2. Petak atau jejak pada graf.

  3. Gambar rajah yang menunjukkan hubungan antara kuantiti pemboleh ubah, biasanya dari dua pemboleh ubah, masing-masing diukur sepanjang satu pasangan paksi pada sudut tepat.

Sinonim Graf

Plot, Jejak, Rangka, Huruf, Huruf abjad, Hitam dan putih, Blueprint, Brouillon, Kartun, Katalog, raisonne Katalog, Karakter, Arang, Gambar arang, Carta, Chiaroscuro, Cipher, Salin, Krayon, Delineasi, Reka Bentuk, Peranti, Diagram, Doodle, Draft, Drawing, Ebauche, Elevation, Esquisse, Figure, Grapheme, Ground plan, House plan, Ichnography, Lay out, Layout, Letter, Lexigraphic character, Line line, Map, Map out, Mark off, Mark out , Monogram, Garis Besar, Pastel, Corak, Pena dan dakwat, Lukisan pensil, Watak fonetik, Simbol fonetik, watak Piktograf, Rencana, Petak, Plot keluar, Profil, Unjuran, Kasar, Salinan kasar, Draf kasar, Garis kasar, Skema , Skema, Tetapkan, Tanda, Siluet, Lukisan cetakan perak, Sinopia, Skeleton, Sketsa, Lakarkan, Kajian, Sukatan Pelajaran, Simbol, Jadual, Isi kandungan, Jejak, Vignet, Lukisan kerja, Penulisan, Watak bertulis, Carta, Rajah, Grid

Bagaimana menggunakan Graf dalam ayat?

  1. Dengan menggunakan grafik, Jane dapat menggambarkan secara visual peningkatan produktiviti di tempat kerja, dan dengan itu dapat meminta kenaikan.
  2. Grafik yang ditunjukkan, menggambarkan pendapatan purata penduduk di kawasan luar bandar, berbanding dengan pendapatan penduduk di bandar.
  3. Peringkat frekuensi kesalahan grafik pelajar menunjukkan bahawa masalah grafik berkaitan dengan kombinasi faktor yang melibatkan perisian, pelajar, dan arahan.
  4. Sebenarnya, semua nilai sebenar sudah ada dalam grafik di sepanjang paksi x yang juga disebut paksi sebenar.
  5. Saya menerangkan idea saya dan kemudian saya menyedari bahawa mempunyai komponen visual untuk memuji idea saya menjadi optimum, jadi saya membuat grafik untuk menerangkan idea saya secara berangka.

Makna Definisi Graf & Graf