Incredible Eastern Cutlery (GEC) memulakan kebangkitan semula dalam pisau lipat konvensional yang teladan dengan memasang pisau berkaliber tinggi, yang dirancang secara tradisional. Setiap pisau dari GEC memiliki tampilan, nuansa, dan pelaksanaan pisau lipat Amerika dari akhir abad kesembilan belas dan pertengahan abad kedua puluh.

Pada masa ini, GEC menghasilkan garis pisau saku di bawah jenama Tidiuote Cutlery, Northfield UN-X-LD, dan Farm Field and Tool, sama seperti jenama Great Eastern Cutlery.

Perhimpunan peralatan makan Timur yang hebat

Penggabungan ciri yang ditangani, biasa, pisau lipat adalah perniagaan biasa di seluruh Amerika Syarikat pada bahagian abad ke-20 yang lebih besar, namun sekarang, ini menjadi luar biasa kerana terdapat hanya sebilangan kecil pengeluar alat makan yang tinggal di Amerika Syarikat.

Selama bertahun-tahun yang berterusan, sejumlah besar alat makan terkenal telah dikendalikan, dan dari mereka yang tinggal pasangan benar-benar menghasilkan barang mereka di tanah Amerika. Di Great Eastern Cutlery, kedai-kedai dan import rantai ini tidak sesuai dengan zaman ini; ingin dikenali dengan "MADE IN THE USA".

Organisasi berkumpul

Organisasi pemasangan mereka, yang ditubuhkan di Titusville, PA pada tahun 2006, telah memulai kebangkitan dalam pisau lipat konvensional yang teladan dengan menghasilkan semula reka bentuk pisau lama yang hampir sah seperti yang telah dilihat dalam 75 tahun. Menggabungkan ketukangan tangan, dengan langkah-langkah pemasangan biasa dan beberapa tugas mesin kontemporari untuk membuat poket terancang tradisional.