Bagaimana reaksi anda terhadap (Feliz Cumpleanos) Selamat Hari Lahir Dalam Bahasa Sepanyol?

Dalam bahasa Sepanyol, kami menganggap bahawa fecha de nacimiento anda, kerana fecha menandakan "tarikh". Tetapi jika anda meminta seseorang untuk mengetahui tentang Nacimiento mereka, mereka mungkin akan menjawab dengan fecha de Nacimiento mereka.

SELAMAT HARI LAHIR DI SPANISH - (FELIZ CUMPLEAÑOS)

Imgur

Ringkasan

Mencari cara mengucapkan selamat ulang tahun dan semua yang terbaik dalam bahasa Sepanyol adalah bahagian asas usaha pembelajaran bahasa Sepanyol anda . Sama ada anda seorang pemula yang sudah selesai, penutur bahasa Sepanyol di tengah jalan, atau pakar, peluang akan datang apabila anda ingin mengucapkan selamat hari lahir, perkahwinan, bayi baru, atau hasil ujian yang luar biasa kepada seseorang. Umumnya membawa euforia kepada orang lain apabila anda dapat menyampaikan renungan positif tentang hari lahir atau pencapaian mereka dalam bahasa mereka sendiri. Memberi salam kepada orang lain untuk sesuatu yang tidak menentu dan memudaratkan jika anda tidak pernah melakukannya dalam bahasa Sepanyol, namun untungnya menawarkan semua yang terbaik dalam bahasa Sepanyol sangat mudah untuk dipelajari. Di Sepanyol dan negara berbahasa Sepanyol yang lain, acara ulang tahun mengikuti budaya perbandingan dengan budaya di bahagian dunia yang berbahasa Inggeris. Ini menunjukkan bahawa anda akan mempunyai hadiah, perayaan ulang tahun, dan reka bentuk yang serupa seperti yang anda harapkan. Walaupun begitu, pasti ada perbezaan yang berlaku. Berikut ini adalah ikhtisar yang sangat berguna bagi pelbagai jenis adab yang ingin mengucapkan selamat ulang tahun dan selamat bertutur dalam bahasa Sepanyol. Seperti yang akan anda lihat, anda tidak perlu terlalu lama untuk mempertimbangkan untuk mengingati ungkapan-ungkapan yang luar biasa ini dan anda akan mendapati bahawa ia akan lama kemudian berguna untuk anda.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Bahasa Jerman 2. Te Amo Mi Vida

Tradisi Hari Lahir dalam Bahasa Sepanyol

Imgur

Berkenaan dengan perayaan ulang tahun, cara hidup di negara-negara berbahasa Sepanyol sama seperti negara berbahasa Inggeris. Maksud saya ini adalah perjumpaan, kek dan hadiah untuk kebiasaan. Dengan mengatakan bahawa, ada beberapa adat istiadat yang berbeza dari satu negara ke negara lain. Di negara-negara Amerika Latin, wanita muda menjadi tuan rumah perhimpunan dan perayaan ulang tahun yang besar ketika mereka berusia 15 tahun - ia biasanya dilihat sebagai wanita. Perhimpunan ini dikenali sebagai quinciañera. Bagi orang ramai, festival yang lebih besar berlaku pada usia 18 tahun. Di Amerika, memuji satu tahun lagi adalah kesepakatan serius. Kami meraikan dengan tiup, kek, lilin, hadiah, pukulan, melodi, orang tersayang. Umur yang unik untuk memasuki Amerika adalah enam belas yang manis. Sepanjang hari hari ulang tahun, pelawat mengucapkan "Ulang Tahun Ulang Tahun" kepada orang yang memuji satu tahun lagi. Banyak negara yang berbeza memuji acara ulang tahun, ada yang menjadi layanan yang lebih tulen dan yang lain menyerupai festival Amerika. Di Sepanyol, sebanding dengan enam belas manis adalah Quinceañera. Ini adalah perayaan ulang tahun utama apabila seorang wanita muda berusia lima belas tahun. Umur lima belas ini adalah keistimewaan bahagian. Ini adalah titik di mana seorang wanita muda tidak, pada ketika ini memikirkan tentang seorang wanita muda namun seorang wanita. Quinceañera terdiri daripada perayaan jemaah, kumpulan mariachi, dan timbunan orang tersayang. Wanita muda yang berusia lima belas tahun itu mengenakan gaun yang mewah dan memakai tumit dengan alasan bahawa alas yang dia pakai untuk mengatasi usia remaja. Wanita muda itu disukai, menyerahkan boneka porselin kepada wanita muda yang lebih muda untuk menunjukkan bahawa dia menyerahkan masa remaja, mempunyai empat belas pakar untuk menangani empat belas tahun sebelumnya dalam hidupnya, dan tarian utamanya adalah bersama ayahnya. Di Sepanyol, perayaan ulang tahun biasa tidak begitu terperinci seperti Quinceañera . Sebuah melodi akan dinyanyikan untuk memuji keberadaan anak ulang tahun atau wanita muda. Mereka makan kek dan menyanyikan melodi sebelum makan. Mereka mempunyai kebiasaan bahawa orang yang ulang tahunnya mempunyai kek utama. Semua pelawat tetap berkeliaran dan memerhatikan ketika individu yang berkenaan mengambil sebiji kek tanpa sebarang peralatan. Banyak pelawat akan mengatakan "Feliz Cumpleaños" sepanjang hari itu. Perkara lain di Sepanyol dari Amerika ialah mereka tidak meraikan hadiah. Ini lebih kepada memuji individu itu sendiri daripada menghabiskan banyak wang pada hari jadi.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Menyelaraskan Kata Kerja Sepanyol Tidak Teratur Ir ( Akan Pergi) 2. Menyelaraskan Kata Kerja Sepanyol Tidak Teratur (Akan)

Selamat mengucapkan Selamat Hari Lahir dalam Bahasa Sepanyol

Imgur

Penutur bahasa Sepanyol pada umumnya cenderung untuk menyampaikan rasa cinta dan kepuasan sebanyak mungkin dengan bahasa mereka. Oleh itu, di samping mengucapkan "selamat ulang tahun", sangatlah penting dalam bahasa Sepanyol untuk menambahkan beberapa harapan baik atau mesej unik untuk menunjukkan jumlah yang benar-benar anda mahukan seseorang itu mempunyai ulang tahun yang optimis. Keseluruhan kemunculan seterusnya kerap didengar pada hari ulang tahun seseorang di dunia berbahasa Sepanyol:

"Passes Hantaran Que lo sudah!" Ini bermaksud: Selamat ulang tahun yang baik! Tafsiran tepat: Semoga anda membelanjakannya dengan baik! "¡Que tengas un dia tertentu!" Ini bermaksud: Selamat hari yang unik! "¡Que menyanggah tu dia!" Ini bermaksud: Nikmati hari anda! "Tasks Tugas Que cumplas tus sueños!" Ini bermaksud: Semoga fantasi anda berjaya! Tafsiran tepat: Semoga anda memahami khayalan anda! "¡Que cumplas muchos más!" Ini bermaksud: Semoga anda mempunyai lebih banyak lagi acara ulang tahun! Tafsiran yang tepat: Semoga anda mengubahnya lagi!

Baca Artikel Ini Juga: 1. Jurubahasa Sepanyol 2. Cara Mengucapkan Huruf Sepanyol ñ

Lagu "Ulang Tahun Ceria" dalam Bahasa Sepanyol

Imgur

Dunia berbahasa Sepanyol begitu pelbagai dan meriah sehingga tidak ada melodi "selamat ulang tahun" umum dalam bahasa Sepanyol. Semua perkara dipertimbangkan, kebanyakan negara mempunyai pelbagai jenis lagu. Bagaimanapun, mereka semua nampaknya mengikuti lagu "selamat ulang tahun" yang kita kenal dan sukai - jadi jika semuanya gagal, anda boleh merungut! Dengan mengatakan bahawa (hanya untuk membuat sesuatu menjadi lebih bingung), banyak bangsa memiliki lagu kebiasaan mereka sendiri seperti lagu yang lebih terkenal. Nota pantas: Cumpleaños feliz atau feliz cumpleaños? Beberapa kumpulan menjadi bingung dan menganggap kaedah yang tepat untuk mengatakan "ulang tahun yang ceria" dalam bahasa Sepanyol adalah cumpleaños Feliz dengan mengingat bahawa itulah cara yang dinyanyikan dalam lagu ini. Sejujurnya, cumpleaños Feliz hanyalah penyesuaian anggun dari Feliz cumpleaños standard. Kemungkinan besar ia digambarkan sebaliknya dalam melodi kerana ia lebih sesuai dengan lagu. Jadi, anda tidak akan sekadar mengatakan cumpleaños Feliz kepada rakannya dengan santai. Berikut ini adalah melodi "selamat hari jadi" Sepanyol yang saya tahu tentang melaburkan tenaga dengan orang Colombia. Ayat untuk bentuk lagu negara-negara berbahasa Sepanyol boleh didapati di sini. Namun, buat masa ini, baca ayat-ayat dari borang ini dan periksa sama ada anda dapat memahami kepentingannya. Tafsiran diberikan kepada satu pihak. Nyanyian Selamat Hari Lahir dalam Bahasa Sepanyol lebih menyeronokkan! Apa bahagian utama perayaan ulang tahun? Kek, menyanyikan ulang tahun yang ceria, dan membakar lilin, tentu saja! (Lebih-lebih lagi, um, hadiah!) Musim panas sebelumnya kami berada di perayaan ulang tahun untuk rakan yang ayahnya orang Peru, dan semua penutur bahasa Sepanyol di perhimpunan itu meletus dalam melodi ulang tahun Sepanyol. Itu jauh lebih menggembirakan dan berapi-api daripada pementasan bahasa Inggeris, jadi luar biasa bagi wanita muda ulang tahun untuk menyanyikan lagu Happy Birthday dalam dua dialek yang unik.

⦁ Terdapat banyak lagu ulang tahun yang ceria dalam bahasa Sepanyol, dan saya berkongsi beberapa lagu yang unik.

Pilih pilihan utama anda, dan jangan ragu untuk menyanyikan Selamat Hari Lahir dalam Bahasa Sepanyol pada perayaan ulang tahun anda yang seterusnya. Anak ulang tahun (dan setiap orang lain) akan memujinya tanpa keraguan! Nota: Saya dapati sumbangan yang sangat hebat ini untuk anak ulang tahun atau wanita muda anda! Seorang pelakon berbahasa Sepanyol tempatan akan menyampaikan video yang disesuaikan dengan tiga cara yang berbeza untuk menyanyikan lagu Feliz Cumpleaños dalam bahasa Sepanyol dengan nama anak anda dengan harga $ 12. Catatan: Walaupun anda menyanyikan Cumpleaños Feliz dalam bahasa Sepanyol ketika anda hanya mengucapkan selamat ulang tahun kepada seseorang, anda mengatakan Feliz Cumpleaños. Selamat Hari Lahir Singalong dalam Bahasa Sepanyol - Cumpleaños Feliz Berikut adalah persembahan singalong bertenaga melodi Selamat Ulang Tahun dalam Bahasa Sepanyol, Cumpleaños Feliz. Ini menggabungkan ayat-ayat gaya karaoke, yang cukup sejuk. Kanak-kanak akan memuja rentak tarian.

⦁ Selamat Hari Lahir (Versi Bahasa Sepanyol - Tiada ayat) Versi Selamat Ulang Tahun dalam Bahasa Sepanyol ini sungguh menggemaskan! Ini menyoroti muzik piano yang bertenaga dan suara anak-anak menyanyikan Cumpleaños Feliz. Meskipun demikian, ia tidak termasuk keseluruhan ayat. Oleh itu, saya memasukkannya ke bawah. Lirik; * Cumpleaños feliz ayat * * Cumpleaños feliz * * Cumpleaños feliz * * Tugas tugas * * Cumpleaños feliz * * Es tu día y por eso es tertentu * * Tus amigos vendrán a celebrar * * Es tu cumple, por eso estamos aquí * * Que los cumplas muy feliz * * Cumpleaños feliz * * Cumpleaños feliz * * Tugas deseamos * Cumpleaños feliz

⦁ Lagu Hari Lahir - Gaya Mariachi Meksiko Pada bila-bila masa saya mendengar kumpulan mariachi bermain, ia membawa saya kembali ke Los Angeles ketika saya berjalan-jalan dengan sambutan ulang tahun di sebuah pusat rekreasi dan mendengar kumpulan mariachi bermain. Saya memujinya - memang, saya ingin mendapatkan kumpulan mariachi untuk perayaan ulang tahun kami yang seterusnya! Lagu ulang tahun ini dalam bahasa Sepanyol menonjolkan muzik mariachi yang luar biasa - Nikmati!

Ma Las Mañanitas Las Mañanitas adalah melodi ulang tahun Mexico konvensional, biasanya dinyanyikan dengan segera pada bahagian pertama setiap hari untuk menyedarkan individu ulang tahun. Tafsiran bahasa Inggeris hanyalah tafsiran biasa, namun tetap menarik bagi golongan muda. Inilah liriknya, sekiranya anda perlu menyanyikannya.

* Ayat Las mañanitas * * Estas child las mañanitas * * que cantaba el rey David. * * Hoy por ser tu cumpleaños * * te las cantamos a ti. * * Despierta, mi bien, despierta * * mira que ya amaneció. * * Ya los pajaritos cantan, * la luna ya se metió.

Ump Cumpleaños Feliz Ini adalah penyesuaian animasi melodi ulang tahun Sepanyol yang menggembirakan. Itu tidak termasuk ayat-ayatnya, namun benar-benar ceria dan mereka akan menghargai kisah bertenaga yang sesuai dengannya.

Ump Cumpleaños Feliz - Bentuk kad ucapan Ini adalah tafsiran yang sangat pendek dan konvensional mengenai lagu Selamat Hari Lahir dalam bahasa Sepanyol. Ia mempunyai kelebihan tambahan kerana dapat menghantar seseorang sebagai kad ulang tahun maya!

Ump Cumpleaños Feliz oleh Parchis Namun, ini adalah lagu ulang tahun yang sangat menyeronokkan dalam bahasa Sepanyol. Dinyanyikan oleh Parchis, kumpulan muzik anak muda dari Sepanyol yang benar-benar terkenal pada tahun 1980-an, ia menyoroti anak-anak menyanyi dan beralih ke tafsiran bukan konvensional mengenai Cumpleaños Feliz. Lirik Cumpleaños Feliz oleh Parchis,

* Cumpleaños feliz * * Cumpleaños feliz * * Tugas deseamos * * Cumpleaños feliz * * Desde el dia que naciste * * Mempunyai sido siempre y serás * * Una dicha para task * * De inmensa felicidad * * Tu perayaan de cumpleaños * * la vamos a celebrar * * Unidos a tu familia * * Tugas vamos a cantar * * Cumpleaños feliz * * Cumpleaños feliz * * Te desean tus amigos de Parchis * * Cumpleaños feliz * * Cumpleaños feliz * * Te desean tus amigos de Parchis * * Cump feliz * * Cumpleaños feliz * * Te desean tus amigos de Parchis * * Cumpleaños feliz * * Cumpleaños feliz * * Tugas te deseamos cumpleaños feliz * * Venimos para alegrarte * * Para hacerte muy feliz * * Unidos a tanta dicharta * ti * * Despues con mosta alegría * * Vamos juntos a jugar * * Y cuando soples tus velas * * Tugas vamos a cantar * Cumpleaños feliz…

Ump Cumpleaños Feliz - Peppa Pig Pada ketika saya menjalankan perayaan Selamat Hari Jadi dalam bahasa Sepanyol ini, saya tidak dapat menahan peluang untuk mengingatnya untuk kumuh. Saya mempunyai dua peminat Peppa Pig yang luar biasa yang mempunyai kek ulang tahun Peppa pada perayaan ulang tahun terakhir mereka. Ini akan menjadi sandaran yang ideal.

⦁ Cumpleaños Feliz - Adaptasi Reggaeton LAGU ini Cumpleaosos Feliz - Reggaeton adaptasi nampaknya mendapat banyak tawa dalam pernyataan tersebut. Ini sebenarnya bukan melodi ulang tahun Sepanyol yang terbaik di luar sana, tetapi mungkin dapat dilihat sekiranya anda mempunyai peminat Daddy Yankee.

⦁ Un año más en tu vida Seperti yang saya sangka , saya telah merakamkan melodi ulang tahun Sepanyol yang cukup konvensional, berikut adalah lagu ulang tahun yang sangat unik yang disebut Un Año Más en Tu Vida . Anda dan anak-anak anda akan menghargai rentak lagu ini.

Berikut adalah lirik lagu yang indah ini, * Un año más en tu vida ayat * * Un año más en tu vida, * * otro lleno de esperanza * * que el señor te de alegría * * y traiga paz a tu alma. * * Para mí siempre es lo mismo, * * un año menos, un año más… * * por eso yo te deseo hoy * * en tu día felicidad… * * Roughage que noche tan preciosa, * * es la noche de tu día * * tugas llenos de alegría * * en esta fecha natal, * * tus más íntimos amigos * * que esta noche te acompañan * * te saludan y desean un mundo de felicidad, * * yo por mi parte deseo lleno de luz este día * * task llenos de alegría en fecha natal * * y que esa luna plateada brille su luz para ti, * * y ruego a Dios porque pases un cumpleaños feliz * * y ruego a Dios porque pases un cumpleaños feliz. * * Cumpleaños feliz te deseamos a ti… * * Cumpleaños feliz… * * Cumpleaños feliz, * * te deseamos a ti * * cumpleaños feliz… * * cumpleaños feliz * * te deseamos a ti * * cumpleaños feliz! * * Yo te daré una cosa * * te daré una cosa una cosa que yo solo sé… * * Yo te daré te daré una cosa * * dar dar una cosa una cosa que yo solo sé .

Sekarang pergi meraikan!

Tulisannya ada di dinding, ikhtisar dari melodi ulang tahun ceria terbaik terbaik dalam bahasa Sepanyol. Adakah anda memainkan ini pada perayaan ulang tahun anda? Atau sebaliknya, adakah anda berjaya mengesan yang anda sukai? Beritahu kami dalam komen di bawah - Saya ingin mendengar daripada anda!

Baca Artikel Ini Juga: 1. Wanita Kolombia 2. Pohon Nanas

Pertanyaan Hari Lahir Sepanyol yang mungkin anda ajukan sekitar hari ulang tahun anda

Adakah anda yang akan menjadi anak ulang tahun atau wanita muda dan anda perlu menyedari bagaimana menawar dalam dunia berbahasa Sepanyol sekitar musim ini? Kerana "ulang tahun ceria" dalam bahasa Sepanyol, "gracias" asas biasanya akan melakukan muslihat. Anda mungkin diajukan beberapa pertanyaan yang berbeza sekitar jam ulang tahun anda, jadi berikut adalah kaedah untuk menguruskan perbincangan tersebut. U Cuántos años vas a cumplir? Ini bermaksud: Berapa umur anda akan berpaling? Reaksi: Voy a cumplir X años. (Saya bertukar X.) Atau sekali lagi: Bukan saya gusta decir mi edad. (Saya tidak peduli untuk mengatakan usia saya.) ¿Cuándo es tu cumpleaños? Ini bermaksud: Bilakah hari jadi anda? Reaksi: Mi cumpleaños es el X (nombor) de Y (bulan) (Hari lahir saya adalah X dari Y.) ¿Qué quieres para tu cumpleaños? Ini bermaksud: Apa yang anda perlukan untuk ulang tahun anda? Reaksi: Tidak ada necesito apa-apa, pero muchísimas gracias. (Saya tidak perlu peduli dengan apa-apa, bagaimanapun, terima kasih setakat ini.) Atau sekali lagi: Saya puedes regalar… (Bolehkah anda mendapatkan saya…) ¿Qué vas a hacer para / en tu cumpleaños? Ini bermaksud: Apa yang akan anda selesaikan pada / pada hari lahir anda? Reaksi: Voy a… (Saya akan…) Atau sekali lagi: Tiada pesawat Tengo. (Saya tidak mempunyai rancangan.)

Lebih Tahniah dalam Bahasa Sepanyol:

¡¡Feliz aniversario! = Selamat memperingati! Ic ¡Felicidades / Enhorabuena por vuestro bebé! = Tahniah kepada anak baru anda! Hor ¡Enhorabuena por el resultado de tus exámenes! = Selamat atas keputusan ujian anda! ⦁ Qué tengas mucha suerte en el mundo laboral. = Karma yang baik di alam pekerjaan. ⦁ Te deseo lo mejor. = Saya doakan yang terbaik untuk anda.

Baca Artikel ini Juga: 1. Pengurus Christopher columbus 2. ‌ Perkara-perkara o Kepada ‌ ‌ Jangan lakukan for Untuk‌ ‌ Percuma In‌ ‌ Eropah

Pendekatan Paling Ideal Untuk Belajar Bahasa Sepanyol Untuk Pemula

Imgur

Nampaknya agak mendebarkan mempelajari dialek lain, serupa dengan bahasa Sepanyol, namun pendekatan yang paling ideal untuk belajar bahasa Sepanyol untuk anak muda terletak pada cara yang seimbang untuk menangani bahasa secara keseluruhan. Cara yang seimbang dan berdaya maju untuk menangani bahasa Sepanyol akan menjamin anda memperoleh kecekapan dengan perkara-perkara penting untuk bercakap, meneliti, menyusun, dan menala; penubuhan yang baik ini akan menjadikan anda ditakdirkan untuk berjaya dan mengikut pendekatan anda untuk menjadi biasa! Berikut adalah cara paling ideal untuk anak muda belajar bahasa Sepanyol:

PELAJARAN SPANISH ONLINE UNTUK MENGAJAR BAHASA MELAYU UNTUK PEMULA

Imgur

Pelajaran Bahasa Sepanyol dalam talian adalah kaedah asas untuk mempelajari Bahasa Sepanyol bagi mana-mana amatur. Latihan Sepanyol yang baru sangat mengagumkan untuk mempelajari kacang dan baut Sepanyol, dari pembentukan kata sintaksis dan tindakan hingga jargon dan ejaan. Latihan Sepanyol dalam talian menjadikan usaha penting bagi amatur untuk bekerja dan menambah aset luar. Latihan dalam talian dalam bahasa Sepanyol sangat penting bagi pemula kerana mereka memberikan reka bentuk untuk menggariskan pembelajaran bahasa mereka; mereka memberikan latihan dan sorotan utama mengenai perkara-perkara penting yang menjamin pelajar mendapat maklumat penubuhan Bahasa Sepanyol yang kukuh.

DASARAN DAN MEDIA DIGITAL UNTUK MENGAJAR BAHASA MELAYU UNTUK PEMULA

Siaran digital Sepanyol untuk pemula adalah kaedah yang luar biasa untuk belajar bahasa Sepanyol melalui penyesuaian. Anda boleh menemui rakaman web dengan jelas mengambil kira novel yang mengajar anda bahasa Sepanyol dan juga menolongnya memahami komunikasi dalam bahasa Sepanyol. Siaran digital juga merupakan jalan terbaik bagi para amatur untuk belajar sambil melakukan pelbagai tugas. Mereka memberi anda kesempatan untuk mengikuti dan belajar sambil melakukan latihan biasa yang biasanya tidak memerlukan pemotongan dinamis, seperti tugas keluarga atau memandu, yang memungkinkan anda untuk menggunakan dan meningkatkan waktu anda. Filem bergerak dan rancangan TV Sepanyol, dengan kapsyen Sepanyol, juga merupakan laluan yang sangat baik bagi para amatur untuk meningkatkan pembelajaran mereka semasa menjalani. Menala untuk berkomunikasi dalam bahasa Sepanyol, sambil meneliti kapsyen bahasa Sepanyol, membantu seorang pelajar menghubungkan cara mengungkapkan kata-kata dengan ejaan mereka.

⦁ Membaca Perusing dalam Bahasa Sepanyol adalah kaedah kritikal lain untuk mempelajari bahasa sebagai pemula. Ini adalah bahagian yang sangat penting untuk belajar bahasa kerana anak muda akan melihat tanda baca yang mereka pelajari diterapkan dalam ayat yang asli. Melihat bahasa dalam penggunaan asli membantu penggabungan dan pengukuhan struktur ayat yang dipelajari dalam latihan. Perhatian amatur Sepanyol adalah tempat yang baik untuk memulakan, namun, seorang pemula biasanya dapat menjurus kepada penulisan tambahan yang memprovokasi untuk semua kemungkinan meningkatkan tarafnya. Dengan penulisan sukar tambahan, kecenderungan amatur adalah melihat setiap perkataan yang mereka tidak mempunyai idea yang paling kabur, yang akan sangat membosankan dan menghilangkan keseronokan dari meneliti! Petua yang luar biasa untuk mula meneliti tulisan tambahan yang sukar dalam bahasa Sepanyol adalah dengan melihat kata-kata yang anda perhatikan sering muncul, yang disebut dengan kata-kata 'berulang berulang'. Apabila seorang amatur menggunakan kata-kata berulang yang kuat, mereka dapat mula mencari kata-kata yang lebih biasa yang mereka baca ketika membaca dengan teliti. Imgur

⦁ Menulis Mengarang adalah kaedah yang baik untuk belajar bahasa Sepanyol untuk amatur. Ini memungkinkan seorang pemula untuk benar-benar menggabungkan struktur kalimat dan jargon yang mereka kuasai dengan teliti, menyesuaikan dengan siaran web, dan dalam latihan. Seorang pelajar baru sering mengingat timbunan kata-kata tindakan dan jargon. Walaupun begitu, menyusun mendorong pelajar untuk menggunakan formasi dan kata-kata jargon tersebut untuk menyebut ayat-ayat penuh secara linguistik. Mengarang dengan cara ini adalah teknik yang berjaya untuk melatih setiap mereka yang telah dipelajari oleh seorang amatur dalam latihan.

⦁ Temukan BUDDY Kaedah lain yang bagus untuk belajar dan meningkatkan bahasa Sepanyol pemula adalah melalui bercakap. Mengesan penutur bahasa Sepanyol tempatan, atau rakan seperjuangan yang mempelajari bahasa Sepanyol, untuk terus berbincang boleh membuat pelajar mengenalinya. Memiliki pilihan untuk mengadakan perbincangan, dengan maklumat dan pengakuan anda kemungkinan besar akan melakukan kesalahan, merupakan kemajuan yang signifikan untuk meningkatkan! Pendekatan yang paling ideal untuk belajar bahasa Sepanyol untuk amatur adalah metodologi yang masuk akal yang melihat seorang pemula mempelajari pelbagai bahagian bahasa dengan cara yang sama dan mencukupi. Selalunya seorang pemula dikuasai oleh mana memulakan usaha bahasa mereka. Pendekatan paling ideal untuk memulakannya adalah dengan melakukan latihan Sepanyol dalam talian. Dari maklumat dan kebolehan yang disedari di sana, seorang pemula dapat memalsukan dan meningkatkan pembelajaran mereka dengan siaran digital, meneliti, menyusun, dan bercakap. Atau lebih-lebih lagi, disiplin yang teliti membawa hasil yang menjanjikan!

Baca Artikel Ini Juga: 1. Bahasa Jerman 2. Simulasi Monte Carlo (MCS)

15 Hadiah Ulang Tahun Sepanyol Untuk Orang Yang Terhormat Dengan Sepanyol

Imgur

Mencari berkat yang luar biasa dari Sepanyol untuk mengejutkan orang yang anda sayangi? Tidak kira sama ada anda sedang mencari stoking sederhana atau sesuatu yang benar-benar menarik minat individu yang unik itu, kami telah mengumpulkan sejumlah idea berkat yang paling unik untuk dibawa pulang dari pantai Sepanyol pada musim Krismas ini.

1. Hidangan paella Salah satu hidangan Sepanyol yang paling terkenal - dan alat memasak - paella adalah hadiah luar biasa bagi mana-mana individu yang suka sedikit berani di dapur. Pastikan juga memasukkan sebungkus Arroz bomba, nasi luar biasa yang digunakan untuk memasak paella, dan periksa hidangan apa - baja karbon adalah yang paling biasa. 2. FC Barcelona Shirt Spain adalah rumah bagi kelab bola sepak paling terkenal di dunia, FC Barcelona, ​​ibu negara Catalan . Mereka adalah kumpulan kedua paling terkenal di planet ini - setelah individu Sepanyol Real Madrid - jadi risiko adalah penyokong yang gemar dalam keluarga anda akan terpikat untuk mendapatkan baju Blaugrana peribadi mereka sendiri. 3. Turrón Rasa manis dari keluarga nougat ini dibuat menggunakan penentuan kacang, terutama badam, dan umumnya dihargai di Sepanyol sekitar waktu Krismas. Sebilangan besar tempat akan menjual banyak pilihan dengan pelbagai turrón khas, dari lemah hingga halus, luar biasa bagi sesiapa yang mempunyai gigi manis. 4. Sebotol Vermouth de Reus Wain yang disegarkan ini sedang menjalani pemulihan di Barcelona, ​​di mana ia disajikan di bar dan kafe di seluruh bandar. Kediaman vermouth di Sepanyol adalah bandar Reus Catalan, di mana mungkin syarikat pembuat yang paling mapan di negara ini masih aktif sekarang. 5. Salsa Espinaler Topping yang memikat ini ditaburkan di atas keripik, zaitun, dan ikan kalengan di seluruh Barcelona dan menjadikan pengisi stok yang luar biasa bagi mana-mana individu yang suka merasakan sedikit. Dihasilkan menggunakan kombinasi cuka, lada, dan rasa, saus Espinaler adalah pembuatan bar tapas kejiranan, The Espinaler. 6. Jamón Ibérico Mungkin sumber makanan Sepanyol yang paling terkenal, Jamón Ibérico adalah yang terbaik untuk menghilangkan daging babi dan sangat dihargai ketika belota, yang menyiratkan bahawa babi telah mendapat manfaat dari biji oak, memberikan daging rasa yang tidak sedap. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk membeli keseluruhan ham, pertimbangkan paleta, kaki depan babi - lebih sederhana dan lebih senang dibungkus daripada kaki belakang. 7. Manchego cheddar Satu lagi karya seni masakan Sepanyol yang luar biasa, Manchego cheddar mungkin adalah keju Sepanyol yang paling dirasakan dan dihargai di planet ini. Artikel asli dibuat dengan susu domba dari daerah La Mancha dan dikembangkan untuk jangka masa antara 60 hari hingga dua tahun - semakin berpengalaman semakin kuat. 8. Makanan Laut Tinning Jauh dari ikan kalengan, serat yang anda gabungkan dengan mayo untuk mengisi sandwic anda, ikan kalengan Sepanyol adalah makanan istimewa yang dihargai sebagai ciri makan malam atau minuman beralkohol. Untuk sesuatu yang lazat dan konvensional, cubalah satu tin mejillones en escabeche, kerang yang disimpan dalam susunan cuka dan tomato . Sekali lagi, satu tin ortiz boquerones - ikan bilis putih yang sangat besar dengan rasa yang lebih ringan daripada yang gelap - adalah satu lagi karya seni yang luar biasa. 9. Espadrilles Kasut material konvensional ini bermula dari daerah Pyrenees , di antara Sepanyol dan Perancis, di mana mereka telah dipakai oleh penduduk tempatan sejak sekian lama. Hari ini, perancang berdekatan telah kembali ke kelas espadrille dan terdapat banyak nada dan tema canggih yang dapat diakses oleh rakan anda yang lebih gaya. 10. Caganer Ini adalah salah satu bagi mereka yang mempunyai kecenderungan komikal: caganer adalah boneka kecil, terbuka, berjajar, yang muncul dalam adegan kelahiran Catalan dan dikatakan menangani ekuiti penting, semuanya sama. Hari-hari ini penyerang telah membuang pakaian konvensionalnya dan anda boleh menemui semuanya dari Angela Merkel hingga pengurus Obi-Wan Kenobi. 11. Bekas Jerez Kering, sederhana, manis ... Sherry Sepanyol tiba dalam pelbagai rasa yang berfungsi dengan baik sama ada sebagai minuman beralkohol (tawarkan manzanilla kering untuk badam tertentu) atau dengan pencuci mulut (Pedro Ximénez yang manis turun seperti makanan ringan dengan sedikit coklat). Hanya sherry yang dibuat di daerah sekitar Jerez de la Frontera dapat menyampaikan kewibawaan nama panggilan DO Jerez. 12. Pestle and mortar Alat memasak sederhana ini telah lama digunakan di dapur dan di sini di Sepanyol, ia adalah alat asas bagi mana-mana pakar gourmet. Digunakan untuk sesuatu yang melampaui perisa, di Spanyol, seekor alu dan mortar berfungsi untuk menyiapkan pelbagai bahan dan sos, termasuk aioli yang terkenal. 13. Papan pemotong kayu zaitun Pembuat minyak zaitun terbesar di planet ini, Sepanyol menempatkan sekitar 300 juta pokok zaitun dan, sementara bekas minyak zaitun yang mahal adalah pemikiran luar biasa untuk berkat, seorang pengrajin memangkas beban yang dihasilkan menggunakan zaitun kayu akan bertahan lebih lama dan jauh lebih unik. 14. Pengeluaran barang tembikar Sepanyol Sepanyol mempunyai sejarah seramik yang panjang, dari praktikal hingga yang bergaya, dan terus menjual beberapa tan barang stoneware setiap tahun. Untuk sesuatu yang tahan lama dan mudah, pilihlah pinggan mangkuk pecah tanah. Untuk sesuatu yang agak rumit, cubalah piring mewah dari bandar El Puente del Arzobispo yang terkenal. 15. Saffron Dianggap sebagai rasa yang paling mewah, dan secara berkala dikatakan harganya lebih banyak per berat daripada emas, safron termasuk sangat dalam makanan Sepanyol - dan dikembangkan di sini juga, di antara tempat yang berbeza. Berpikir sedikit lebih rendah dibandingkan dengan safron Iran, safron Sepanyol lebih masuk akal, namun tetap berkualiti tinggi dan merupakan pemikiran berkat yang luar biasa ketika ukuran menjadi masalah.

Soalan Lazim— (Soalan Lazim)

Imgur

S1. Bagaimana anda bertanya kepada seseorang mengenai hari lahir mereka dalam bahasa Sepanyol? ¿Cuándo es tu cumpleaños? = Bilakah hari jadi anda? ¿Cuándo es tu cumpleaños? ¿Que es tu cumpleaños? S2. Bagaimana anda menutup kad ulang tahun dalam bahasa Sepanyol? Apabila mesej selesai, tandatangani kad dengan salam khas Spanyol seperti "Atentamente," yang menandakan "Deferently" dan biasanya digunakan dalam keadaan tidak formal dan perniagaan, atau "Saludo tidak hangat," yang merupakan proposal ucapan sadar. S3. Berapakah umur anda Sepanyol? Apabila bertindak balas terhadap pertanyaan atau hanya membincangkan umur dalam bahasa Sepanyol, anda memulakan kalimat anda dengan jenis penyegar, pada ketika itu masukkan nombor yang betul dan berakhir dengan mengucapkan kata años. Contohnya, jika anak muda berusia 5 tahun, dia akan menjawab pertanyaan anda dengan mengatakan, Tengo cinco años. S4. Bagaimana anda akan menampilkan diri dalam bahasa Sepanyol? Pendekatan yang paling terkenal untuk mengenali diri anda dalam bahasa Sepanyol adalah dengan sebutan "Me llamo" yang diikuti dengan nama anda. Pilihan merangkumi "Mi nombre es" atau "Soya" mengikut nama anda. "Hola" dapat digunakan untuk "salam" atau "hai." S5. Bagaimana anda memuji ulang tahun anda dalam bahasa Sepanyol? Sekiranya anda mempunyai teman berbahasa Sepanyol, kemungkinan besar anda perlu mengucapkan selamat ulang tahun dalam bahasa tempatan mereka. Pendekatan yang paling terkenal untuk mengatakan "ulang tahun yang optimis" dalam bahasa Sepanyol adalah dengan mengatakan "Feliz cumpleaños" (fay-LEEZ KOOM-play-ahn-yohs).

S6. Apakah kehendak Sepanyol yang boleh diterima? saludo de felicitación; enhorabuena; bendi.

S7. Bagaimana anda mengatakan selamat dan semua yang terbaik dalam bahasa Sepanyol? Tahniah di pentas baru ini! ¡Mis mejores deseos para los dos! Semua yang terbaik untuk anda berdua! ¡Felicidades por su boda!

S8. Bagaimana anda mengakhiri surat yang boleh disetujui dalam bahasa Sepanyol?

 • Menutup Surat Anda
 • Saludos (Salam)
 • Un saludo ceria / Saludos cordiales (Salam Sejahtera)
 • Ikhlas (Ikhlas)
 • Muy atentamente / Muy cordialmente (Anda benar-benar)

S9. Apa maksud Ole dalam bahasa Sepanyol? Jawapan Cepat. ¡Olé! = Bravo! Tambahan yang digunakan untuk memberi tenaga, anda sangat terdengar ¡Olé! pada pertandingan, pertunjukan, atau waktu permainan anda berakhir di padang atau arena.

S10. Apa khabar gembira yang paling terkenal dalam bahasa Sepanyol?

 • Hola - Helo.
 • Buenas - Hai (kasual)
 • Buenos días - Selamat pagi.
 • Buen día - Selamat pagi (lebih jarang digunakan di Argentina)
 • Buenas tardes - Selamat petang.
 • Buenas Noches - Selamat petang.
 • Bienvenido - Selamat datang.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Idea Hari Lahir ke-20 2. Hari Lahir Selebriti 3. SOALAN RAKAN-RAKAN RINGKAS DAN CEPAT 4. Apakah 7 Perkara Yang Kemungkinan besar Anda Tidak Tahu Mengenai Kek 5. Ulang Tahun Snapchat