H Brands mempunyai strategi pelbagai jenama yang merangkumi pelbagai produk penjagaan kecantikan dengan pendidikan sebagai keutamaan.

Rangkaian pelbagai jenama dibuat untuk menjangkau segmen khalayak yang berlainan atau untuk menarik minat pengguna terhadap produk yang dihasilkan dengan pelbagai jenama.

Kita akan mendapati bahawa selalu ada godaan mengenai produk baru terutama ketika ada spekulasi bahawa produk baru itu dapat mengubah keseluruhan pandangan pasar iaitu keseluruhan jenama baru.

H Brand juga telah melancarkan sekumpulan jenama di bawah satu payung. Nama jenama termasuk "The Love Co., Elle Veda, dan The Skool Stores".

The Love Co. dan Elle Veda berurusan dengan produk penjagaan kulit mewah organik terbaik sementara kedai Skool berurusan dengan promosi buku dan pendidikan.

Semua jenama di bawah kepala ”Hbrands mempunyai strategi yang ditetapkan; setiap jenama mempunyai kedudukannya di pasaran dengan kawasan di mana mereka menyasarkan khalayak.

Jenama yang disebutkan di atas masing-masing mempunyai ciri pembezaan yang penting untuk dijumpai oleh pelanggan, juga membantu mewujudkan ekuiti jenama di mana jenama akan memberi kesedaran, membina keutamaan dan akhirnya membina asas pengguna dan portfolio pengguna yang kuat dan setia.

Kerana pakaian jenama yang kompetitif, hampir mustahil untuk satu jenama untuk bersaing atau memuaskan segmen pasaran.

Untuk memahami kepelbagaian pemikiran pengguna, jenama H telah mengikuti strategi pelbagai jenama sehingga segmen pasaran yang berlainan dapat dilindungi.

Jenama H pada masa ini berusaha mendapatkan tempat yang lebih baik untuk diri mereka di pasaran.

Mereka meliputi pengguna yang mempunyai kebiasaan menukar jenama. Satu-satunya perkara yang dapat dibezakan antara produk ini adalah identiti jenama. Ini telah membantu Hbrands dalam mengurangkan kos pemasaran.

Jenama H berusaha mewujudkan kedudukan mereka di pasaran dengan mengenal pasti keunikan jenama mereka dan kualiti lain yang menjadikannya berbeza daripada pesaing mereka.

Mereka mengikuti 7 langkah untuk mengetahui kedudukan mereka di pasaran dengan berkesan:

  • Memeriksa bagaimana jenama kami kini berada di pasaran.
  • Mengintai pesaing langsung anda.
  • Cuba memahami kedudukan jenama pesaing kita.
  • Menyemak keunikan kami terhadap keunikan jenama pesaing.
  • Mengubah strategi kedudukan kita untuk membawa variasi.
  • Merangka penyataan kedudukan jenama.
  • Menguji kecekapan kami.

Peningkatan kreativiti jenama memastikan pertumbuhan pasaran jenama.

The Love Co., Elle Veda, dan The Skool Stores ketiga keutamaan utama jenama adalah pencapaian maklum balas pengguna untuk produk dan perkhidmatan mereka.

Secara ringkas, jenama H menerangkan kepada anda mengenai semua jenama yang dilancarkan di bawah payung.

  • Produk penjagaan kulit mewah organik Love Co. Jenama kami mengusahakan kekuatan cinta akan alam dan sumber semula jadi. Rangkaian produk penjagaan kulit kami yang luar biasa menyediakan perlindungan penjagaan kulit yang lengkap dengan cahaya kulit secara keseluruhan. Seperti yang kita semua tahu kulit adalah salah satu organ terbesar sehingga perubahan persekitaran yang berkarat, pencemaran semuanya membahayakan kulit tetapi produk kita berfungsi sebagai humectants untuk melindungi mantel kulit. Kami juga mempunyai pelbagai produk penjagaan rambut dan kesihatan.

  • Elle Veda-salah satu jenama penjagaan kulit paling mewah di bawah jenama H untuk pelbagai produk penjagaan kecantikan.

Jenama H bergerak ke arah memberi pendidikan yang terbaik kepada masyarakat dengan produk penjagaan kecantikan terbaik. Mereka telah mempromosikan pendidikan melalui kaedah tradisional dan maya supaya pelajar dapat memahami nilai buku.

Penjagaan kecantikan bagi mereka adalah seni di mana mereka menggunakan kaedah Ayurveda dengan sentuhan moden agar kecantikan semula jadi, bahan-bahannya lebih dititikberatkan.