Kesihatan,

Definisi Kesihatan:

  1. Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), ini adalah keadaan kesihatan fizikal, mental dan sosial yang lengkap, bukan hanya ketiadaan penyakit. Kesihatan adalah keadaan dinamik yang disebabkan oleh tekanan dan perubahan iklim akibat penyesuaian dan penyesuaian badan secara berterusan, untuk menjaga keseimbangan dalaman yang disebut homeostasis.

  2. Keadaan bebas penyakit atau bebas kecederaan.

Sinonim Kesihatan

Realisme, Kesihatan, Kecergasan, Kecergasan, Kesejahteraan, Kesihatan, Kekukuhan, Kekukuhan, Kecergasan Fizikal, Kekuatan, Potongan yang baik, Keadaan fizikal yang baik, Kekukuhan, Vitaliti, Kesesuaian, Normaliti, Perlembagaan, Kealamian, Ketenangan, Naturisme, Fettle, Haleness, Keseronokan, Normalitas, Kesihatan, Kesejahteraan, Kelembutan, Keutamaan, Euforia, Fine fettle, Bentuk yang baik, Kebaikan, Keteraturan, Normalitas, Bentuk, Stamina, Perasaan baik, Urutan, Kekuatan, Potong, Keadaan, Naturalisme

Bagaimana menggunakan Kesihatan dalam ayat?

  1. Ia telah dipulihkan.
  2. Anak-anak dalam keadaan sihat, tidak menderita penyakit dan kesihatan mental yang baik dengan keluarga angkat yang baru.
  3. Saya iri hati nenek saya kerana menjalani kehidupan yang bahagia dan memuaskan serta kesihatan yang baik pada tahun sembilan puluhan.
  4. Penting bagi majikan untuk menjaga kesihatan pekerjanya, kerana orang sakit harus bebas berunding dengan doktor dan pulih sehingga tidak ada jangkitan di seluruh pejabat.

Makna Kesihatan & Definisi Kesihatan