Yuran persatuan pemilik rumah (HOA Fee),

Definisi yuran persatuan Pemilik Rumah (Yuran HOA):

 1. Bayaran persatuan pemilik rumah (yuran HOA) adalah sejumlah wang yang mesti dibayar setiap bulan oleh pemilik jenis kediaman tertentu, dan HOA mengumpulkan yuran ini untuk membantu mengekalkan dan memperbaiki harta tanah dalam persatuan. Bayaran HOA hampir selalu dikenakan kepada pemilik kondominium, tetapi mungkin juga dikenakan di beberapa kawasan rumah keluarga tunggal.

 2. Bagi pemilik kondominium, bayaran HOA biasanya meliputi kos penyelenggaraan kawasan umum bangunan, seperti lobi, patio, landskap, kolam renang, dan lif. Dalam banyak kes, bayaran merangkumi beberapa utiliti biasa, seperti bayaran air / pembetung dan pembuangan sampah. Persatuan ini juga boleh menggunakan penilaian khas dari semasa ke semasa jika dana simpanannya tidak mencukupi untuk menampung pembaikan besar, seperti lif baru atau atap baru.

 3. Bayaran tahunan atau bulanan yang dikenakan oleh persatuan pemilik rumah untuk membiayai penyelenggaraan dan penambahbaikan harta tanah di bawah bidang kuasa mereka. Ini lebih biasa berlaku di komuniti perumahan dan kondominium di mana kumpulan bertanggungjawab untuk penyelenggaraan dan penambahbaikan daripada pemilik kediaman individu, terutamanya apabila harta tanah tersebut mempunyai kawasan umum seperti kolam renang dan kawasan taman. Biasanya pemilik rumah mesti membayar yuran sebagai syarat pembelian, tanpa pilihan untuk menolak. Setiap HOA akan mempunyai peraturan dan tahap ketegasan tersendiri mengenai penguatkuasaan, yang harus dipatuhi oleh semua anggota.

Bagaimana menggunakan yuran persatuan Pemilik Rumah (HOA Fee) dalam ayat?

 1. Bayaran HOA adalah standard untuk kebanyakan kondominium, pangsapuri, dan komuniti terancang yang dibeli, walaupun beberapa kawasan kejiranan yang terdiri daripada rumah keluarga tunggal juga mempunyai bayaran HOA.
 2. Secara amnya, bayaran HOA digunakan untuk membayar kemudahan, penyelenggaraan harta tanah, dan pembaikan. .
 3. Yuran persatuan pemilik rumah (HOA) adalah yuran bulanan yang dikumpulkan oleh persatuan pemilik rumah.

Makna yuran persatuan pemilik rumah (HOA Fee) & yuran persatuan pemilik rumah (HOA Fee) Definisi

Yuran Persatuan Pemilik Rumah (Yuran HOA) ,

Yuran Persatuan Pemilik Rumah (HOA Fee) bermaksud,

Yuran Persatuan Pemilik Rumah (HOA) adalah jumlah yang harus dibayar oleh pemilik harta tanah kediaman tertentu setiap bulan, dan HOA memungut yuran ini untuk membantu menyelenggara dan memperbaiki harta tanah. Bayaran HOA selalu dikenakan kepada pemilik kondominium, tetapi sebahagiannya mungkin dikenakan pada rumah keluarga tunggal.

 • Perkongsian Homeowners Association (HOA) adalah bayaran bulanan yang dikenakan oleh Homeowners Association.
 • Bayaran HOA biasanya digunakan untuk penyelenggaraan peralatan dan pembaikan harta tanah.
 • Bayaran HOA adalah standard di kebanyakan kondominium, kondominium dan komuniti yang dibeli, walaupun beberapa kawasan kejiranan yang terdiri daripada rumah keluarga tunggal juga mempunyai bayaran HOA.

Makna Literal Yuran Persatuan Pemilik Rumah (Yuran HOA)

Pemilik rumah:

Makna Pemilik Rumah:
 1. Seseorang memiliki kediaman.

Kalimat Pemilik Rumah
 1. Tahun lalu, pasukan baru dibentuk untuk melawan kebakaran, menyasarkan para penjahat dan pemilik rumah yang merosakkan beberapa rumah.

Sinonim Pemilik Rumah

penduduk, tempatan

Persatuan:

Makna Persatuan:
 1. Sekumpulan orang (biasanya berdasarkan nama) disusun dengan tujuan bersama.

 2. Ikatan atau ikatan kerjasama antara orang atau organisasi.

 3. Hubungan mental antara fikiran atau perkara.

Kalimat Persatuan
 1. Persatuan Penyiar Nasional

 2. Menjalin hubungan erat dengan universiti

 3. Kata birokrasi tidak penting

Sinonim Persatuan

lampiran, saling bergantung, konglomerat, sindiket, hubungan, pakatan, tali leher, interkoneksi, syarikat, gabungan, pautan, hubungan, perkongsian, kesatuan, ikatan, penggabungan, hubungan, persatuan, koperasi, persekutuan, gabungan, konsortium, liga, penggabungan, persekutuan

Bayaran:

Makna Bayaran:
 1. Bayar (seseorang) untuk perkhidmatan.

 2. Bayaran kepada badan profesional atau profesional atau orang awam sebagai pertukaran nasihat atau perkhidmatan.

 3. Satu kebajikan, terutama yang masih ada dalam profesion feodal.

Hukuman Bayaran
 1. Yang lain memberikan potongan harga untuk pembelian perisian melalui perkhidmatan dalam talian percuma mereka, yang kini berfungsi.

 2. Terdapat yuran undang-undang 000 3,000

Sinonim Bayaran

stipend, handout, bayar, upah, gaji, pembayaran, elaun, emolumen, balasan, berikan pembayaran kepada, ganjaran, ganti rugi