Hotel yang Mengambil Wang Tunai

Adakah anda tahu wang dengan pembayaran?

Anda boleh bertaruh bahawa setiap orang menerima wang tunai sebagai kaedah pembayaran. Saya sangat ragu bahawa ada yang betul-betul menjawab panggilan telefon. Tanpa kad kredit, anda tidak boleh menempah bilik, atau sekurang-kurangnya menjamin bilik, walaupun ada yang hanya boleh membuat tempahan sehingga jam 18:00. Pada hari ketibaan dan jika anda tidak dapat mendaftar masuk pada waktu itu, kemungkinan bilik anda akan dibatalkan. Saya selalu mengesyorkan agar anda membawa kad kredit anda semasa anda dalam perjalanan dan sekiranya berlaku kecemasan, anda mungkin memerlukannya, dan saya tidak mengesyorkan membawa wang terlalu banyak ketika saya tidak bersama saya. Anda boleh menempah bilik dengan kad anda, tetapi membayar tunai semasa berlepas. Hanya untuk mengingatkan anda, jika anda tidak benar-benar ingin menggunakan kad anda, maka pesanlah dengan mereka dan semasa mendaftar masuk, jangan biarkan penyambut tetamu menggunakan kad anda di terminal atau mereka akan segera Mendapatkan wang kembali Masukkan bilik + cukai + bayaran LD (aksesori) atau LD dalam jumlah yang tidak dapat anda gunakan sehingga anda mengeluarkan LD di telefon. Untuk memastikannya selamat, berikan wang tunai semasa masuk. Anda boleh mengumpulkan bayaran balik untuk acara seperti tiket, filem, makanan dan lain-lain. Jangan lupa untuk menerima resit tunai anda!

Sebilangan besar tidak menerima wang tunai. Paling tidak di kebanyakan Rangkaian G, tidak termasuk motel bajet. Saya mengusahakannya dan ramai tetamu tidak faham mengapa. Sebenarnya, masuk akal kerana mereka tidak menerima wang tunai. Adakah orang kelihatan merah kerana mereka tidak menyewa bilik walaupun saya memberi mereka dua dolar merah? Kerana kos aksesori dan perabot di bilik sewa lebih dari 150,200 euro. Apa yang berlaku sekiranya tetamu merokok dan masuk ke dalam bilik? Bagaimana jika tetamu mencuri TV bilik tidur? Apa yang berlaku sekiranya tetamu merosakkan perabot bilik tidur? Tidak ada cara untuk mendapatkan wang dari seorang tetamu, terutama jika itu adalah pembayaran automatik dan tetamu pergi dan kami tidak mempunyai hubungan dengan tetamu.

Oleh itu, apa yang diminta oleh kebanyakan mereka, sekiranya mereka menerima wang tunai, kad kredit didaftarkan untuk acara dan kad ini ditukar menjadi lima dolar untuk memastikan kad yang sah. Ini adalah masalah keselamatan yang besar.

Ambil wang

Dalam! Negeri dan bandar mana?

Sebilangan orang akan meminta kad kredit untuk membuat tempahan, tetapi setelah sampai di sana, mereka akan menerima wang tunai. Oleh kerana kad kredit mempunyai banyak yuran, mereka menerima wang tunai dan yurannya akan lebih rendah.

Ini seperti mengisi di stesen minyak.

Hotel yang Mengambil Wang Tunai

Hotel yang mengambil wang tunai menjadi sukar ditemui sekarang. Secara amnya, wang tunai, cek peribadi, atau kiriman wang tidak boleh digunakan untuk membuat tempahan hotel. Anda mungkin membayar secara tunai pada akhir penginapan anda. Walaupun pembayaran tunai dapat diterima, kad kredit diperlukan untuk membuat dan menjamin tempahan.

:eight_pointed_black_star: Mengapa kebanyakan hotel tidak mempunyai wang tunai?

hotel

Hotel yang membayar secara tunai agak terhad dan kebanyakan hotel hari ini ingin anda membuat pembayaran kad awal sebelum anda menempah penginapan. Terdapat tiga sebab untuk ini:

:small_red_triangle_down: Hotel ingin membuat anda bertanggungjawab atas ketidakhadiran

Sebab utama hotel hanya menerima kad kredit adalah kerana mereka ingin membuat anda bertanggungjawab atas kemungkinan pembatalan. Hotel akan menghapus ketersediaan kamar hotel pada tanggal yang anda nyatakan ketika anda memesan penginapan. Apabila anda membatalkan, hotel kehilangan wang di bilik yang mungkin telah disediakan untuk pelanggan yang hadir.

:small_red_triangle_down: Hotel mahu jaminan tambahan anda

Sebab lain majoriti tidak mahu memastikan cukai dan kos lain. Ini boleh mengambil pelbagai bentuk termasuk rompakan, bil bar, caj merokok , penggunaan bar mini, dan cukai bandar.

Kad kredit diperlukan kerana jika anda tidak mempunyai wang tunai yang mencukupi pada akhir penginapan anda, hotel benar-benar tidak dapat berbuat apa-apa. Anda juga boleh meninggalkan hotel tanpa kad kredit anda tanpa pergi ke meja untuk menampung bayaran tambahan.

:small_red_triangle_down: Hotel telah menyesuaikan diri dengan pengembara dengan kad kredit

Mari kita hadapi, mengangkut sejumlah besar wang tidak selamat. Pelancong yang berpengalaman mementingkan keselamatan mereka dan memilih kad kredit dan bukannya menagih poket mereka. Perniagaan perhotelan menyedari ini dan telah mengubah sistem pembayarannya. (Sekiranya anda melakukan perjalanan secara tunai, pastikan anda mempunyai dompet perjalanan yang kukuh!)

:white_square_button: Ringkasan

Hotel ini mungkin membuat anda bertanggungjawab untuk deposit pertama dengan kad kredit, sekiranya tidak hadir, dengan mengenakan sejumlah wang yang ditentukan untuk membatalkan tempahan anda. Dengan kata lain, membayar dengan kad kredit akan mengurangkan kemungkinan tempahan anda dibatalkan.

:eight_pointed_black_star: Hotel di kebanyakan lokasi yang mengambil wang tunai

Hotel yang mengambil wang tunai

Berikut adalah senarai hotel yang menerima wang tunai sebagai pembayaran. Kami juga telah memperincikan tindakan yang harus anda lakukan untuk setiap kemudahan untuk melakukan pembayaran tunai.

:small_red_triangle_down: Penginapan & Suite Country

Sebilangan besar laman web, tetapi tidak semua, mengambil wang tunai. Anda perlu membayar dengan wang tunai semasa daftar masuk. Untuk menampung kos atau kerosakan penginapan, deposit tunai tambahan diperlukan. Kad kredit dan kad debit adalah jenis pembayaran lain yang diterima

:small_red_triangle_down: Tinggal Amerika yang Dipanjangkan

Pembayaran tunai boleh dilakukan di semua lokasi hotel semasa daftar masuk. Sekiranya anda membayar secara tunai, para tetamu mesti membayar deposit $ 100. Jenis pembayaran lain yang diterima adalah kad kredit

:small_red_triangle_down: Taman Plaza

Sebilangan besar laman web, tetapi tidak semua, mengambil wang tunai. Anda perlu membayar dengan wang tunai semasa daftar masuk. Untuk menampung kos atau kerosakan penginapan, deposit tunai tambahan diperlukan. Kad kredit dan kad debit adalah kaedah pembayaran lain yang diterima.

:small_red_triangle_down: Park Inn

Sebilangan besar laman web, tetapi tidak semua, mengambil wang tunai. Anda perlu membayar dengan wang tunai semasa daftar masuk . Untuk menampung kos atau kerosakan penginapan, deposit tunai tambahan diperlukan. Kad kredit dan kad debit adalah kaedah pembayaran lain yang diterima.

:small_red_triangle_down: Radisson

Sebilangan besar laman web, tetapi tidak semua, mengambil wang tunai. Anda perlu membayar dengan wang tunai semasa daftar masuk. Untuk menampung kos atau kerosakan penginapan, deposit tunai tambahan diperlukan. Kad kredit dan kad debit adalah kaedah pembayaran lain yang diterima.

:small_red_triangle_down: Radisson Biru

Sebilangan besar laman web, tetapi tidak semua, mengambil wang tunai. Anda perlu membayar dengan wang tunai semasa daftar masuk. Untuk menampung kos atau kerosakan penginapan, deposit tunai tambahan diperlukan. Kad kredit dan kad debit adalah kaedah pembayaran lain yang diterima.

:small_red_triangle_down: Radisson Merah

Sebilangan besar laman web, tetapi tidak semua, mengambil wang tunai . Anda perlu membayar dengan wang tunai semasa daftar masuk. Untuk menampung kos atau kerosakan penginapan, deposit tunai tambahan diperlukan. Kad debit dan kad kredit adalah kaedah pembayaran lain yang diterima.

:white_square_button: Ringkasan

Harap maklum bahawa anda memerlukan kad kredit untuk membuat tempahan dalam talian. Ini bermakna anda tidak dapat menempah hotel anda lebih awal jika anda bebas kad. Kami mengesyorkan menghubungi terlebih dahulu untuk menentukan ketersediaan. Hotel mungkin bersedia untuk menyediakan ruang untuk anda dengan pemberitahuan singkat sekiranya anda menerangkan keadaan anda.

:eight_pointed_black_star: Bolehkah Saya Dapatkan Bilik di Hotel dengan Wang Tunai sahaja?

bilik hotel

Kadang-kadang anda boleh mendapatkan bilik hotel dengan wang tunai, tetapi tidak semuanya menerima wang tunai. Hotel yang menerima pembayaran tunai mempunyai had tertentu untuk memastikan bahawa anda membayar bil anda pada akhir penginapan anda.

Sebagai contoh, di tempat-tempat seperti Country Inns & Suites, Extended Stay America, dan Park Plaza, anda boleh membayar wang tunai untuk penginapan hotel anda. Walau bagaimanapun, anda mesti membayar semasa daftar masuk dan membuat deposit tunai lebih lanjut untuk menampung kemungkinan kerosakan atau bayaran bilik.

Beberapa hotel menerima kad debit atau tunai berserta maklumat mengenai akaun bank. Sekiranya anda melakukan ini, anda mesti mengeluarkan deposit yang dapat dikembalikan setiap hari untuk menampung caj tambahan seperti bar mini, kerosakan, perkhidmatan bilik , atau filem berdasarkan permintaan. Hotel lain yang mengambil wang tunai meminta anda menyerahkan deposit tunai untuk menampung penginapan penuh anda kepada pengurus hotel semasa daftar masuk.

Contohnya, tanpa kad kredit, anda tidak dapat menempah hotel secara dalam talian. Anda perlu berada di sana secara fizikal untuk membuat pembayaran wang untuk merundingkan perjanjian. Anda juga memerlukan PIN anda untuk menggunakan kad debit anda.

:white_square_button: Ringkasan

Sekiranya anda lebih suka bilik dengan hanya wang tunai, bersiaplah untuk membayar pada waktu daftar masuk anda dan depositkan wang tunai yang dikembalikan dalam bentuk tunai atau kad kredit untuk menjamin tagihan serta sebarang kejadian buruk. Walau bagaimanapun, di banyak hotel, wang tunai atau kad debit tidak diterima secara meluas untuk pembayaran. Kad kredit diterima secara meluas kerana dapat menjamin pembayaran.

:eight_pointed_black_star: Kelebihan mendapatkan wang tunai percuma untuk hotel

Kelebihan bebas tunai untuk hotel
Keselamatan yang lebih baik Kemungkinan rompakan bersenjata atau pencurian dikurangkan tanpa wang tunai di premis.
Perkhidmatan yang lebih pantas Hotel yang menerima kad kredit menghabiskan lebih sedikit masa untuk mengira perubahan. Ini memberi mereka lebih banyak masa untuk melayani pengguna.
Kurang tekanan Kemudahan kad kredit dan penderma tanpa tunai dan kakitangan hotel penerima lebih mudah, terutamanya semasa waktu sibuk.

:eight_pointed_black_star: Kekurangan untuk mendapatkan wang tunai percuma untuk hotel

Kekurangan bebas tunai untuk hotel
Kebolehcapaian Tidak semua orang mempunyai kad. Walaupun pemegang kad bukan kredit menjadi minoriti, mereka tetap menjadi sektor pasaran yang signifikan.
Privasi Beberapa negara lebih sensitif untuk memindahkan data peribadi dalam urus niaga mereka.

:white_square_button: Ringkasan:

Sebilangan besar hotel berlesen mungkin mempunyai amalan pembayaran tunai yang tidak baik. Namun, karena dimiliki dan dikendalikan secara pribadi, undang-undang dan peraturan mereka mungkin berbeda menurut wilayah. Sekiranya anda cuba mendapatkan wang tunai, pertimbangkan untuk menelefon lebih awal untuk menjelaskan keadaan anda dan periksa sama ada hotel anda menerima wang tunai atau bersedia untuk menempah bilik untuk anda tidak lama lagi.

:eight_pointed_black_star: Adakah saya memerlukan bilik hotel dari ID?

Untuk mendapatkan bilik hotel, anda memerlukan kad pengenalan yang sah. Ia adalah satu-satunya cara yang motel memperlihatkan identiti mereka dan memeriksa umur minimum mereka keperluan . ID juga digunakan untuk memeriksa bahawa anda tidak menggunakan kad kredit yang dicuri.

Contohnya, tempat seperti Motel 6 memerlukan orang yang membuat tempahan berumur sekurang-kurangnya 18-21 tahun. Semasa anda mendaftar masuk, anda akan digalakkan untuk menghasilkan kad pengenalan foto yang sah dan menunjukkan identiti dan umur anda. Tidak kira sama ada anda telah membuat tempahan dalam talian atau membuat tempahan pada saat terakhir secara langsung. Anda tidak akan dibenarkan mendaftar masuk melainkan anda mempunyai kad pengenalan.

Garis panduan yang sama berlaku untuk hotel yang menerima wang tunai juga. Hotel tidak akan membiarkan anda mendapat bilik melainkan dokumen pengenalan diri yang betul. Di hampir setiap negara, kad pengenalan foto biasa termasuk permit memandu, ID tentera, pasport, kad penjagaan kesihatan, atau kad pengenalan pelajar anda.

Tanpa ID gambar yang betul, perjalanan atau percutian anda boleh menjadi mimpi buruk . Sebelum anda berangkat, bungkus dokumen pengenalan diri anda.

:eight_pointed_black_star: Petua untuk Memesan Hotel Tanpa Kad Kredit

Sekiranya anda meninggal dunia, ada pilihan alternatif untuk mempertimbangkan menggunakan kad kredit. Anda boleh menggunakan kad debit, mendapatkan kad prabayar , atau menggunakan agensi pelancongan dalam talian yang membolehkan anda membayar menggunakan PayPal. Walaupun memiliki kad kredit mungkin sesuatu yang ingin anda hindari, dengan kad yang betul anda dapat memperoleh banyak faedah. Pastikan anda melunaskan akaun anda tepat pada waktunya.

:small_red_triangle_down: Kad Debit

Anda juga mempunyai kad debit jika anda mempunyai akaun bank . Sekiranya tidak, anda boleh menghubungi bank anda untuk menentukan sama ada anda layak. Kad debit dihubungkan terus ke akaun bank anda sehingga anda tidak dapat mengenakan lebih banyak wang daripada yang ada di akaun anda.

Harap maklum bahawa deposit keselamatan dikira sebagai penahanan pada baki keseluruhan anda semasa membuat tempahan hotel menggunakan kad debit. Ini menunjukkan bahawa sebelum penangguhan dibebaskan, anda tidak akan mempunyai akses kepada wang anda.

:small_red_triangle_down: Agensi pelancongan dalam talian

OTA berfungsi sebagai perantara antara hotel dan pelanggan. Anda mengumpulkan maklumat harga dari beberapa hotel dan mengumpulkannya untuk anda.

Beberapa OTA membolehkan anda membuat tempahan dan membayar dengan PayPal untuk hotel anda. Sebaliknya, PayPal membolehkan anda menghubungkan akaun bank anda sebagai kaedah pembayaran, dan anda mungkin membayar hotel anda menggunakan PayPal.

Hotwire, Hotels.com , Expedia, dan Orbitz adalah OTA yang memungkinkan tempahan dan pembayaran anda dengan PayPal.

:small_red_triangle_down: Kad pra bayar

Anda tidak akan mempunyai kad kredit dan tidak mahu memiliki kad debit, jadi pilihannya mungkin kad prabayar. Bergantung pada tempat anda tinggal, anda boleh memilih untuk membeli kad yang boleh dimuat semula dan menempahnya. Namun, tidak semua rantai menerimanya, jadi anda harus memeriksa dengan setiap hotel sebelum melakukannya.

:small_red_triangle_down: Cari Hotel Tanpa Rantai

Walaupun banyak hotel berskala besar tidak dapat memesan tanpa kad kredit, beberapa hotel butik yang lebih kecil mungkin. Cari hotel individu dengan nombor telefon untuk bercakap dengan pemilik atau pengurus. Oleh kerana mereka tidak melapor kepada syarikat, mereka boleh lebih mudah membuat tempahan tanpa menggunakan kad kredit.

:white_square_button: Ringkasan:

Kemungkinan anda tinggal satu atau dua kali dalam hidup anda di sebuah hotel. Sama ada anda bercuti atau berjumpa keluarga, hari ini penginapan hotel cukup popular. Walau bagaimanapun, mendapatkan bilik hotel boleh mencabar jika anda cenderung untuk membuang kad kredit dan hidup secara tunai.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana saya boleh mendapatkan bayaran balik untuk tempahan hotel yang dibatalkan?

bayaran balik pada tempahan hotel yang dibatalkan

Dalam keadaan tertentu, anda boleh membatalkan tempahan anda tanpa mengambil langkah untuk menerima bayaran balik. Namun, bergantung pada cara anda menempah hotel anda berterusan, anda mungkin perlu menyelesaikan beberapa prosedur tambahan.

:small_red_triangle_down: Anda menempah kad kredit atau debit untuk penginapan anda

Sekiranya anda membuat tempahan hotel yang dikhaskan menggunakan kad debit atau kad kredit dan berhak untuk membatalkan tempahan anda melalui salah satu peraturan berikut, Menurut syarat rancangan, anda mesti dikembalikan. Walau bagaimanapun, pastikan anda membaca maklumat tempahan anda. Beberapa tempahan prabayar mungkin hanya layak mendapat kredit untuk lawatan yang akan datang.

Walaupun kad kredit insurans pembatalan dan gangguan perjalanan sering memberikan liputan untuk peristiwa tersebut, kebanyakan polisi insurans perjalanan kad kredit tidak termasuk keadaan pandemik . Contohnya, Panduan Manfaat ChaseSapphire Reserve® berisi senarai barang yang tidak dilindungi oleh insurans pembatalan dan gangguan perjalanan, yang merangkumi "pendedahan anda untuk melakukan perjalanan kerana wabak atau wabak."

:small_red_triangle_down: Anda telah menempah penginapan anda dengan hadiah

Anda boleh menolak tempahan dan menerima mata anda dalam talian jika anda menempah penginapan anda menggunakan wang tunai yang berubah-ubah seperti Bonus Keahlian American Express atau Hadiah Chase Ultimate. Sekiranya polisi tempahan hotel anda membolehkan pembatalan tanpa denda, anda mungkin dapat menangani proses penuh dan menerima penggantian Mata anda tanpa panggilan.

Sekiranya tempahan anda percuma dan anda akan membuat perjalanan tidak lama lagi, American Express, hubungi Chase, Citi atau beberapa ganjaran tunai balik yang lain untuk menentukan pilihan anda. Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi kami. Ejen boleh membatalkan tempahan anda dan membayar balik dengan segera. Namun, anda harus tahu bahawa waktu menunggu panggilan mungkin lebih besar kerana kesulitan kakitangan dan permintaan perkhidmatan pelanggan secara keseluruhan.

:small_red_triangle_down: Anda telah menempah penginapan anda dengan mata hotel

Sekiranya anda telah membuat tempahan dengan mata hotel yang diterima melalui pembayaran atau penggunaan kad kredit resort, anda seharusnya dapat membatalkan tempahan anda secara dalam talian dan menerima wang mata anda dengan segera. Sekiranya anda tidak menerima mata anda semasa membuat tempahan yang dibatalkan, anda mungkin perlu menelefon jenama hotel untuk berbincang dengan ejen penjagaan pelanggan.

:white_square_button: Ringkasan

Perhatikan juga bahawa memerlukan sedikit masa untuk mengembalikan wang anda ke akaun anda. Contohnya, harta tanah Marriott memerlukan masa sehingga 90 hari untuk memproses sebarang bentuk pengembalian wang, jadi anda boleh menunggu berbulan-bulan untuk mengumpulkan wang anda.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai hotel yang mengambil wang tunai. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Selepas membatalkan hotel, bolehkah kad saya dicaj?

Sebilangan besar hotel mempunyai tarikh akhir pembatalan - selalunya antara 48 hingga 72 jam sebelum daftar masuk - dan mereka tidak akan menagih kad kredit anda apabila anda memberitahu mereka mengenai pembatalan anda.

:two: Adakah terdapat hotel bertaraf 7 bintang di Amerika Syarikat?

Tidak ada penilaian rasmi "7-bintang" untuk hotel. Namun, untuk perkhidmatan dan kemudahan mereka yang luar biasa wartawan, pelawat dan pakar hotel telah menetapkan beberapa tempat penginapan sebagai hotel bertaraf 7 bintang .

:three: Apakah polisi pembatalan hotel?

Hotel masih bereksperimen dengan pelbagai kaedah untuk membayar bayaran pembatalan. Sebilangan besar rantai masih percuma jika dibatalkan 24 atau 48 jam sebelum waktu ketibaan mereka.

:four: Bolehkah saya membatalkan tempahan hotel saya?

Bergantung pada polisi anda, anda boleh membatalkan janji temu melalui pautan di e-mel pengesahan atau akaun tempahan anda. Dalam beberapa keadaan, jika tetamu ingin melakukannya, atau jika ada masalah dengan pembayaran tetamu, anda boleh meminta pembatalan.

:five: Bolehkah anda membayar secara tunai untuk hotel?

Anda biasanya tidak boleh menempah hotel menggunakan wang tunai, cek peribadi, atau kiriman wang. Pilihan pembayaran biasanya disimpan untuk pembayaran bil akhir anda kerana hotel biasanya memerlukan kad pembayaran untuk menjamin tempahan anda.

:six: Bolehkah saya membayar tunai di hotel di Ibis?

Lebih kurang setahun yang lalu. Biasanya, Internet adalah untuk mendapatkan harga terbaik. Wang tunai adalah wang tunai dan sah dan laman web membolehkan anda mengamankan hotel dan membayar semasa ketibaan.

:seven: Adakah hotel menerima kad debit?

Kad tidak lama lagi kerana anda mempunyai wang tunai di akaun anda. Kad debit selalunya merupakan idea yang tidak baik untuk daftar masuk hotel. Mereka membenarkan jumlah tambahan, setiap hari, selain hotel, cukai, dan kos resort . Makanan, minuman, perkhidmatan bilik, atau perbelanjaan hotel lainnya akan ditanggung.

:eight: Adakah semua hotel meminta deposit?

Semasa membuat tempahan, hotel tertentu tidak memerlukan deposit awal. Orang-orang yang memerlukan deposit, semua yang anda perlu lakukan adalah meminta kebaikan sebaliknya gembira dan politik. Ini menunjukkan bahawa hotel akan menahan penginapan anda sehingga anda mendaftar masuk; wang tidak diperlukan.

:nine: Adakah deposit hotel biasanya dikumpulkan?

Deposit di hotel secara amnya boleh dibayar balik. Ya, setelah daftar keluar , hotel akan mengembalikan wang ke akaun anda. Tetapi bank memerlukan beberapa hari untuk memprosesnya. Sekiranya anda menggunakan kad kredit, anda juga boleh bertanya apakah deposit hotel anda dikembalikan.

:keycap_ten:Berapa banyak hotel yang dimiliki kad debit?

Setiap hotel akan mempunyai bayaran pegangan khas, biasanya antara $ 50 dan $ 200, dengan bayaran dan tugas . Walaupun hotel tidak mengenakan bayaran secara rasmi sehingga anda membuat pembayaran, penerbit akan menyimpan jumlah penahanan untuk sementara waktu untuk memastikan anda mahir dengan caj yang mungkin.

:blue_book: Kesimpulan:

Beberapa hotel meminta kad kredit kerana dapat memastikan pembayaran diterima. Sekiranya anda membuat pembayaran pada akhir percutian anda dan tidak mempunyai wang tunai yang mencukupi, hotel ini tidak dapat melakukan apa-apa. Ini juga berlaku untuk kad debit - hotel tidak mempunyai cara untuk memastikan pembayaran jika wang anda tidak mencukupi di akaun anda.

Dengan kad kredit yang tersimpan, hotel dapat mengenakan bayaran kepada pelanggan setelah mereka menginap dan, jika diperlukan, bahkan membuat cukai atas kerugian atau jenayah harta benda. Terakhir, memerlukan kad kredit semasa membuat tempahan menghalang pembatalan pada saat-saat terakhir, kerana hotel boleh mengenakan caj untuk ini.

artikel berkaitan