Pendapatan isi rumah,

Definisi pendapatan Isi Rumah:

 1. Rata-rata pendapatan keluarga adalah banci ekonomi yang diedarkan secara meluas. Oleh kerana banyak keluarga terdiri daripada satu individu, pendapatan keluarga rata-rata biasanya lebih rendah daripada pendapatan keluarga rata-rata, statistik ekonomi lain sering dilaporkan, sebagai keluarga rata-rata seseorang Tidak termasuk dalam pengiraan pendapatan keluarga. Meneliti statistik pendapatan keluarga berguna untuk membandingkan kekayaan dan taraf hidup di bandar, negeri atau negara. Pada peringkat individu, pendapatan keluarga adalah pendapatan kasar yang dapat disesuaikan, iaitu pendapatan selepas cukai. Pendapatan keluarga rata-rata di Amerika Syarikat pada tahun 2017 adalah 61,372, menurut Biro Banci.

 2. Jumlah pendapatan semua orang yang tinggal di rumah yang diberikan. Pendapatan berkaitan tidak hanya dengan gaji dan faedah yang diterima, tetapi juga pendapatan dari perniagaan peribadi, pelaburan, keuntungan dan pendapatan lain. Juga, ahli keluarga tidak harus menjadi sebahagian daripada keluarga. Pendapatan keluarga sering digunakan sebagai petunjuk ekonomi.

 3. Pendapatan keluarga adalah gabungan pendapatan kasar semua ahli keluarga yang berumur 15 tahun ke atas. Individu tidak perlu dianggap sebagai ahli keluarga yang sama dengan cara apa pun. Pendapatan keluarga adalah ukuran penting risiko pemberi pinjaman bagi pemberi pinjaman, dan juga petunjuk ekonomi yang berguna mengenai taraf hidup di suatu kawasan.

Bagaimana menggunakan pendapatan Isi Rumah dalam ayat?

 1. Semasa mencuba untuk menganggarkan produk anda, anda perlu membuat anggaran pendapatan keluarga sasaran anda dengan tepat.
 2. Tinjauan itu menanyakan mengenai pendapatan keluarga saya dan saya tidak menjawab kerana tidak mudah bagi saya untuk memberikan maklumat ini.
 3. Pendapatan keluarga adalah gabungan pendapatan kasar semua ahli keluarga, yang ditakrifkan sebagai sekumpulan orang yang tinggal bersama dan berumur 15 tahun ke atas.
 4. Ia digunakan untuk menentukan kesihatan ekonomi suatu kawasan atau membandingkan keadaan hidup di kawasan geografi.
 5. Biasanya kurang dari purata pendapatan keluarga.
 6. Sebaik sahaja anak saya berusia enam belas tahun, saya akan mendapat pekerjaan untuk menyara keluarga saya dan mungkin akan bersara sebelum sembilan puluh!

Makna Pendapatan isi rumah & Pendapatan isi rumah

Pendapatan Isi Rumah ,

Definisi Pendapatan Isi Rumah:

Definisi Pendapatan Isi Rumah adalah: Pendapatan keluarga adalah gabungan pendapatan kasar semua ahli keluarga yang berumur 15 tahun ke atas. Manusia tidak boleh tergolong dalam keluarga yang sama. Pendapatan keluarga adalah ukuran penting risiko pemberi pinjaman ketika mengambil pinjaman, dan juga petunjuk ekonomi yang berguna mengenai kualiti hidup di suatu kawasan.

 • Pendapatan keluarga adalah gabungan pendapatan kasar semua ahli keluarga, yang ditakrifkan sebagai sekumpulan orang yang tinggal bersama dan berumur 15 tahun ke atas.
 • Ia digunakan untuk menentukan kesihatan ekonomi suatu kawasan atau membandingkan keadaan hidup di kawasan geografi.
 • Biasanya kurang dari purata pendapatan keluarga.

Makna Literal Pendapatan Isi Rumah

Isi Rumah:

Makna Rumah Tangga:
 1. Sebuah rumah dan penghuninya dilihat sebagai satu unit.

Hukuman Isi Rumah Tangga
 1. Seluruh rumah sedang tidur

Sinonim Rumah Tangga

ménage, suku, klan, keluarga, lingkaran keluarga, rumah

Pendapatan:

Maksud Pendapatan:
 1. Pembayaran tetap dibuat untuk bekerja atau melalui pelaburan swasta.

Ayat Pendapatan
 1. Miliki rumah yang bagus dan berpendapatan yang baik

Sinonim Pendapatan

gaji, gaji, gaji, imbuhan , pendapatan, upah , gaji