Bagaimana Saya Mengetahui Sekiranya Saya Mempunyai Insurans Jurang?

Terdapat dua cara untuk memeriksa sama ada anda mempunyai Gap Insurance : anda mempunyai rancangan insurans kereta dan trak yang ada serta berkaitan dengan sewa atau pinjaman kereta anda. Perlindungan ruang kadang-kadang ditawarkan sebagai tambahan dari pengedar ketika membiayai kenderaan, jadi periksa untuk melihat apakah Anda saat ini membelanjakannya sebelum Anda menyertakan perlindungan insurans.

Perlindungan insurans ruang adalah perlindungan insurans pilihan yang melindungi individu yang menyewa atau membiayai kenderaan mereka dan juga berhutang lebih banyak daripada yang diperlukan oleh kereta dan trak mereka.

Ia juga disebut pertahanan harta terjamin, dan juga membantu anda membezakan perbezaan antara apa yang anda berhutang serta jumlah yang anda akan dapat dari penyedia insurans anda setelah mengalami kegagalan.

Polisi insurans tidak sah hanya sesuai jika anda membiayai lori anda; memahami dengan tepat bagaimana fungsinya pasti akan membantu anda mengira tanggungjawab anda dan juga mengenal pasti apakah ia diperlukan. Kami juga selalu menyarankan para pengguna kenderaan mengutip sebut harga dari banyak syarikat insurans untuk mendapatkan harga terbaik untuk perlindungan mereka.

Apakah Jurang Insurans?

Polisi insurans yang tidak sah melindungi pemandu yang sebenarnya telah membiayai atau menyewa kenderaan mereka dan juga berhutang lebih banyak pada kereta dan trak daripada yang semestinya - senario ini dalam beberapa kes disebut "terbalik" atau "bawah laut.".

Secara terbalik berlaku pada individu yang membiayai lori baru, kerana kenderaan baru mungkin menurun lebih cepat daripada yang anda bayar pinjaman kereta.

Anda kemungkinan besar akan terbalik jika anda membuat deposit berukuran lebih kecil atau memilih jangka masa pinjaman yang panjang, kerana ini menunjukkan keseimbangan pembiayaan anda pasti akan mengurangkan ekstra secara beransur-ansur. Membalikkan pinjaman kenderaan anda tidak selalu menjadi titik buruk, namun ia menjadikan anda berada dalam keadaan ancaman kewangan tambahan.

Sekiranya kenderaan baru anda selesai atau dileretkan, perlindungan insurans menyeluruh atau rosak anda pasti akan menyembunyikan nilai wang tunai sebenar kenderaan itu. Namun perbezaan antara berapa banyak hutang yang anda bayar dan juga nilai kenderaan bergantung kepada anda untuk membayar. Polisi insurans ruang merangkumi jumlah tersebut.

Apa yang (dan juga Tidak) Dilindungi oleh Gap Insurance.

Perlindungan insurans ruang boleh menjadi bahagian berharga dari perlindungan polisi insurans kereta dan trak anda , namun ia hanya melindungi anda dalam keadaan tertentu.

Di sinilah perlindungan insurans yang tidak sah pasti (dan juga tidak akan) melindungi anda.

Adakah perlindungan insurans yang tidak sah merangkumi kecurian?

Ya. Sekiranya anda menjadi sasaran pencurian kenderaan, perlindungan insurans ruang tentu akan memberikan perbezaan antara perlindungan insurans terperinci anda dan juga nilai kenderaan anda.

Adakah perlindungan insurans ruang meliputi kenderaan yang mengalami kecelakaan?

Ya. Dalam senario di mana kenderaan anda dicederakan tidak dapat diperbaiki, perlindungan ruang tentu akan bertindak.

Adakah polisi insurans yang tidak sah melindungi saya sekiranya kenderaan saya tidak lengkap?

Tidak. Perlindungan insurans ruang hanya akan dimainkan jika kenderaan anda tidak dapat dijaga atau terlalu mahal untuk melakukannya.

Adakah perlindungan insurans yang tidak sah melindungi insurans saya yang boleh ditolak?

Tidak. Walaupun anda mempunyai polisi insurans yang tidak sah pada kenderaan anda, anda masih akan bertanggungjawab untuk membayar insurans yang boleh dikurangkan atau dikurangkan.

Adakah perlindungan insurans yang tidak sah merangkumi kecederaan fizikal atau kematian?

Tidak. Polisi insurans ruang hanya sesuai untuk membahayakan kereta dan trak anda, dan juga tidak merangkumi apa-apa yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan, harga pengebumian atau penurunan gaji.